dzidzia_bojowa 05.06.11, 19:10 Kto wygra i dlaczego:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marittkaa Re: X-Factor- finał 05.06.11, 19:24 Mam nadzieje,ze NIE WYGRA: 1.Szpak-bo chce zeby zniknal z "show biznesu" tak szybko jak sie pojawil...zreszta nawet jak by wygral to i tak zniknie(kto dzis pamieta np finalistow z mam talent?).Jego widok napawa mnie obrzydzeniem,niech znika. 2.Gienek-przerazilo mnie,ze on ma 35 lat!!!Szczerze sadzilam,ze po 50tce a i na ten wiek wygladalby bardzo zle.Ale 35?Co za patologia!Musial niezle chlac(i pewnie w zyle tez...) Niech wygra Ada!Utalentowana,swieza,bez zaburzen psychicznych,nie jest degeneratką. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X-Factor- finał 05.06.11, 19:58 To nie jest finał Miss Polonia tylko śpiewać będą, wiesz? Gienek chlał nie mniej niż na przykład taki Eric Clapton, Ozzy Osbourne a nawet Lennon oraz setki innych gwiazd i co? Może to i zaszkodziło ale wyłącznie ich wątrobom. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:03 marittkaa napisała: > Mam nadzieje,ze NIE WYGRA: > > 1.Szpak-bo chce zeby zniknal z "show biznesu" tak szybko jak sie pojawil...zres > zta nawet jak by wygral to i tak zniknie(kto dzis pamieta np finalistow z mam t > alent?).Jego widok napawa mnie obrzydzeniem,niech znika. Tak prędko nie zniknie, zbliża się sezon ogórkowy, a on jest wdzięcznym tematem, no i zbliżają się wakacje, więc podobnie jak kiedyś Jola Rutowicz będzie jeździł po Polsce i uatrakcyjniał różnej maści festyny, taka baba z brodą. Poza tym nie uważam, że "społeczeństwo" nie dorosło jeszcze do takich "Szpaków", gdyby był wszechstronnie uzdolniony jak np Prince, który też jest zjawiskiem scenicznym m.in. ze względu na wizerunek, zyskałby o wiele więcej głosów niż li tylko za samą odwagę, bo wielokrotnie fałszował, że uszy bolały, do tego te manieryczne miny i minki. Mam nadzieję, że nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 19:56 Wygra Genek Loska. Mój tok rozumowania via dedukcja jest następujący: - Michał Szpak jest zbyt "kontrowersyjny", jak na mentalność Polaków, ergo: zdobędzie najmniejszą liczbę głosów - dwójka finałowa: alter ego Janosz vs. Genek - decyzja, należy do jury - Kuba - wiadomo - będzie głosował na swoją pupilkę; Maja - rzetelnie wybierze lepszego wokalistę, czyli Genka (plus będzie miała okazję odegrać się za "Dziewczyny"), Czesiek - wiadomo, również wybierze - lojalnie do tego - lepszego wokalistę. Vivat, Genek! Jesteś najlepszy! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-Factor- finał 05.06.11, 20:08 to u nas jury wybiera zwyciezce??? w oryginale to publika decyduje... Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: X-Factor- finał 05.06.11, 20:21 factory2 napisała: > - Michał Szpak jest zbyt "kontrowersyjny", jak na mentalność Polaków, Jednocześnie wiele osób się tą jego "kontrowersyjnością" i swoim jej uznaniem jara. Ta grupa jest mocno zaangażowana i pewnie wyśle sporo smsów, więc Twoje "ergo" niekoniecznie musi zajść. > - decyzja, należy do jury Decyzja nie należy do jury. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: X-Factor- finał 05.06.11, 20:35 Szczerze to nikt tego programu nie powinien wygrać. Ada śpiewa najlepiej ale charyzmy i osobowości w niej za grosz. Szpak to taki nowy Wiśniewski, trochę powyje, trochę pomacha lokami w tv i opowie w Rozmowach w Toku o tym, że się nie określa płciowo, nastolatki będą przez miesiąc sikać z radości kupując Bravo z jego dużym plakatem w kawałkach a potem i tak słuch po nim zaginie. A Gienek? Popu nie zaśpiewa więc w tv i tak się nie będzie pojawiał po ewentualnym zwycięstwie. Jedną jego płytę tvn może nachalnie promować we wszystkich swoich programach na wszystkich 10 kanałach ale więcej już chyba sam nie da rady. Kardynalnym błędem tego programu w porównaniu np. do Idola jest to, że w X-factorze widzowie mieli mozliwość decydować dopiero od poziomu 9 uczestników. W Idolu był etap klubowy gdzie widzowie mogli wybrać finalistów spośród ok 40 uczestników. Gdyby tak było i tu to pewnie ze 3-4 ciekawsze osoby, które mogliśmy oglądać we wcześniejszych etapach doszłyby do finałowych odcinków i nieco zamieszały. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 20:39 Dlaczego śpiewają znowu te same utwory? Szkoda, że nie przygotowali nic nowego. ps. Gienek rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X-Factor- finał 05.06.11, 20:44 Zgadzam się z Pawłem- niefortunny skład w finalistów nieco osłabia moje zainteresowanie tym jak kto zaśpiewa ale lubię wszelaką rywalizację i ciekawi mnie ( socjologicznie) kto wygra. Stąd mój wątek, który będę śledzić ale programu w tv nie. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:00 TVN dołożył starań, aby finał był ciekawy socjologicznie właśnie, natomiast muzycznie już niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:01 Ha, Ada jest duuuużo lepsza od Basi Trz. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:05 A Maleńczuk lepszy od Loski, ale on najlepszy męski wokal w Polsce ma od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:06 jarka63 napisała: > A Maleńczuk lepszy od Loski, ale on najlepszy męski wokal w Polsce ma od zawsze > . Ale sparowali ich fajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:15 Szpaku,gdzie ty z tym głosikiem do partnerki?Głosowo przykryła go całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:15 w przerwie Top Trendow (znakomita Kayah) wpadlem na chwile do XF i zobaczylem okrutnie zawodzaca Basie Trzetrzelewska. I chce wierzyc, ze ona nie miala odsluchow, bo byla gorsza od pani Malgosi, a to trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
upychacz Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:16 Maleńczuk i Loska, GENIALNY DUET. Szulc dobra, zdecydowanie lepsza niż Basia, Szpak tłem dla Burke. Skrzywdzili chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:24 Oby wygrał Gienek... wysłałem nawet sms-a co nie zdarza mi się w tego typu programach. Szpak faktycznie całkowicie przykryty głosem tej pani "gwiazdy"... daleko mu jeszcze do tego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:29 TVN ma straszne parcie na wygraną Szpaka bo to jednak przypadek, który może przyciągać uwagę mediów, a przecież nie od dziś wiadomo, że nie ważne czy dobrze czy źle, ważne żeby mówili. W tym przypadku, przy okazji Szpaka, o tvn i x-factor. Zatem, przydzielili Szpakowi pannę Burke właśnie. Bo kto będzie wspominał o tym, że Loska zaśpiewał z Maleńczukiem? Przecież przyjechała zwyciężczyni brytyjskiego Factora i zaśpiewała ze Szpakiem. Tak - z tym Szpakiem. I maszyna się kręci. Gdyby X-factor był nadawany w radio to przecież Szpaka by już dawno nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
monika790 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 23:01 upychacz napisał: > Maleńczuk i Loska, GENIALNY DUET. Szulc dobra, zdecydowanie lepsza niż Basia, S > zpak tłem dla Burke. Skrzywdzili chłopaka. Zgadzam sie calkowicie, myslalam, ze Basia Trzetrzelewska lepiej spiewa, na pewno Ada lepiej od niej, moze byc z siebie dumna, natomiast Szpak i Burke,oj skrzywdzono go,ale kto mial z nia spiewac, chyba Ada dalaby rade. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:24 no ciekawa jestem bardzo rezultatu . w pierwszej czesci wlasciwie wszyscy mi sie podobali. nikt mnie nie porwal, ale wszyscy byli OK - co na ten etap jest rozczarowujace, ale zwazywszy poziom programu chyba nalezy sie cieszyc. w drugiej czesci cos dziwnego nastapilo - najpierw uczestnik talent szolu przebil gwiazde (co sie stalo z Basia??? sluchanie jej bylo katorga...), potem byl duet jak na ten typ programu z innego swiata - sluchalo sie tego fajnie, ale mialam wrazenie, jakbym nagle przelaczyla na jakis Woodstock :) no, a potem byl duet Szpaka i Burke, teoretycznie to powinna byc absolutna bomba, ale Alex Burke obnazyla niedostatki wokalu Michala, ktory mogl blyszczec na tle pozostalych uczestnikow, ale zestawiony w duecie z kims naprawde utalentowanym, wypadl po prostu blado. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:42 I dobrze! Kibicowałam Gienkowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:48 ja takoz :) acz moj piecioletni syn jest niepocieszony - on kibicowal "temu panu z pomalowanymi paznokciami co spiewal na motorze" - bo zaspiewal jego ulubiony kawalek ze Shreka :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:45 Ja wiem, że strasznie marudzę i się czepiam. Ale czy was też zaskoczyło, że to już koniec programu? Poczułem się jakbym oglądał powtórkę, z której ktoś wyciął spory kawałek :/ Jeżeli powstanie (a powstanie) druga edycja to liczę na to, że zmienią reżysera i prowadzącego przede wszystkim. Pierwsza edycja ma spore szanse na nagrodę "Kaszany roku" tudzież "nudy roku". Nawet finałowa piosenka jak na odpuście w Ciechanowie :/ A tak BTW. Bardzo żałuję, że nie wygrały Dziewczyny bo to one wokalnie i wizerunkowo spośród wszystkich finalistów były gotowe by osiągnąć status uniwersalnej gwiazdy muzyki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
animetka Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:47 Cieszę się,że wygrał Gienek. Nawet wysłałam sms na niego a nigdy tego nie robię. A prowadzący sztywny,zdecydowanie do wymiany w drugiej edycji. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:54 Wygrał najlepszy... szkoda tylko że Dziewczyny nie mogły zawalczyć o 100 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie.oko Re: X-Factor- finał 05.06.11, 22:14 a ja od początku kibicowałam Gienkowi. Mam nadzieje, ze go szoł biznes nie zepsuje, ani pieniądze, ani sława. Kupie jego płyte, i bede trzymac za jego autentyzm kciuki... Macie racje, prowadzący Xfaktor do wymiany.... beznadzieja kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-Factor- finał 05.06.11, 22:26 niebieskie.oko napisała: > Macie racje, prowadzący Xfaktor do wymiany.... beznadzieja kompletna. Zastanawiam się kto wpadł na ten pomysł, przecież nie było żadnych przesłanek, że to się uda, inaczej niż w przypadku np. Kazadi. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 22:04 Już po ogłoszeniu wyników, więc na spokojnie sobie skomentuję dzisiejszy odcinek. Punkt pierwszy - tragiczny prowadzący. Pytaniem "Czy spodziewałeś się wygranej", skierowanym do Gienka, który był FINALISTĄ i miał 33,3% szans na wygraną ośmieszył się już do reszty. Zaproszeni goście: Alexandra Burke i Maciej Maleńczuk pokazali klasę, a Pani Barbara Trzetrzelewska chyba miał dziś zły dzień, bo wyła. Czesław - w pewnym momencie mu się wypsnęło: "Jeśli Gienek nie wygra to ja się zesram!" - a ja sobie pomyślałam, ze jak ma coś brzydkiego powiedzieć po polsku to całkiem mu bezbłędnie to wychodzi. Żeby jeszcze ważne "merytorycznie" uwagi tak poprawnie wygłaszał :) Uczestnicy: Ada - dziś mi się podobała (oprócz stylizacji na bezę w drugiej części programu) i to chyba tyle. Jesli wyda płytę, to jej nie kupię. Michał Szpak - na początku wydawało mi się, że śpiewa całkiem ok., ale później nadszedł duet ze zwyciężczynią brytyjskiego "X Factor". I Alexandra Burke rozjechała go głosem, niczym buldożer jakąś muchę. Michał musi się jeszcze wiele nauczyć (przede wszystkim panowania nad głosem), żeby stać się artystą. Na razie jest bardzo zdolnym naturszczykiem. Gienek: cieszę się że wygrał. Wydaje się człowiekiem, który nie da się urobić "szoł biznesowi" i będzie konsekwentnie podążał bluesowo-rockową ścieżką. Jeśli zajmie się nim jakiś odpowiedzialny producent, który zadba o promocję, to Gienek ma szansę nagrać dobry materiał, który się sprzeda BTW: Gienek czy Genek się mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: X-Factor- finał 05.06.11, 22:20 stary_zgred1 napisała: > BTW: Gienek czy Genek się mówi Jedyna poprawna forma tego zdrobnienia w zapisie to Genek. Wymawiać można na oba sposoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 21:58 Ten program to zdecydowanie rozczarowanie roku. Pierwszą połowę finału moża było sobie spokojnie odpuścić bo śpiewali znowu te same piosenki. Druga część - niewiele lepiej. Jakoś nudnawo, koślawo, za szybko i na odpieprz. Gienek wygrał ok, ale jakoś mnie to nie rusza;p Wynudziłam się straszliwie, nawet na Top Trendy przełączałam z desperacji. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: X-Factor- finał 05.06.11, 22:10 wynik finału mnie zniechęcił do oglądania kolejnych edycji tego programu - jak dla mnie jedynym zwycięzcą był Szpak Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: X-Factor- finał 05.06.11, 22:26 cieszę się ogromnie,że Gieniek wygrał, ba! nawet wysłałam sms, czego nie robię oglądając tego typu programy :) mam nadzieję, że następna edycja bedzie wiązała się za zmianą prowadzącego, jego komentarze w całej tej edycji były żenujące i drętwe, a już dzisiejszy tekst, kiedy niezrozumiałe i dziwne dla niego było, że Gienek poszedł podziękować muzykom, to żenada TOTALNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-Factor- finał 05.06.11, 22:29 kasiamilan napisała: > cieszę się ogromnie,że Gieniek wygrał, ba! nawet wysłałam sms, czego nie robię > oglądając tego typu programy :) Takich przypadków było chyba dzisiaj sporo, ale część wysyłających SMSy zapewne głosując "za" głosowała "przeciw";) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 22:33 No fakt, ale kiedy Kuba wywalił Dziewczyny stwierdziłem że albo Gienek albo nikt :) Odpowiedz Link Zgłoś
lestat25 Re: X-Factor- finał 05.06.11, 23:51 Obejrzałem pierwsze 40 minut. Jak dla mnie było nudno. Program bez tempa nijaki. Wygrana Genka ani mnie ziębi ani grzeje. Wydaje mi się, że po raz kolejny w tego typie programu trochę zawiódł dobór uczestników przez tvn. Jak będzie druga edycja potrzeba dużo zmian, ekipy realizacyjnej, prowadzącego 2/3 jury. Podobno miało być to najdroższe show tej wiosny. Tego nie było widać. Tvn zamordował ciekawy format. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: X-Factor- finał 06.06.11, 00:06 gienek wygrał zasłuzenie ,swoim drugim wystepem gitarowym z malenczukiem rozłozył wszystkich na łopatki . Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa_melancholiczka Re: X-Factor- finał 06.06.11, 08:47 No i po finale:) Ja jednak liczyłam po cichu na wygraną Ady lub Szpaka bo byłyby większe jajca. A tak wyszło przewidywalnie. Mam nadzieję, że Gienek wie, co robi. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby poważny i niekomercyjny artysta, za jakiego się go przecież uważa, nagrał płytę promowaną potem w RMF FM "najbardziej gó...ana muzyka". Oby nie zatracił siebie w tym wszystkim. Co do programu - również byłam rozczarowana, że znowu powtarzali się z piosenkami. Ada - ładnie, ale ten jej strój z pierwszego występu był koszmarny. Rzygam pomarańczą i różem. Gienek - chyba ta piosenka za pierwszym razem wyszła mu lepiej. Szpaku - nie cierpię tego utworu, a i Michał w ogóle mi do niego nie pasuje. Występy z gwiazdami: Ada i Basia - Ada ładnie, za to pani Basia...Łomatko, koszmar, brzmiała jak nie ona. Ale Cesiek i tak się popłakał. Maleńczuk i Loska - świetny występ. Pewnie wyjdę na ignorantkę, ale kogo to piosenka jest? Bardzo mi się podobało. Czy ktoś również zauważył to, że w pewnym momencie pan Maleńczuk uderzał się w szyję sugerując komuś (Czesławowi?), że jest napruty? ;) Michał i Alexandra - byłam zaskoczona takim doborem, bo moim zdaniem pasują do siebie jak wół do karety. Podobnie jak utwór "Allelujah" do Szpaka. Burke powala głosem, jednak ten jej repertuar...No cóż, ten program krzywdzi muzykę, wykorzystując prawdziwe talenty do nagrywania komercyjnej papki, która potem leci na RMF. Ostatnią piosenkę, którą śpiewali wszyscy widziałam i słyszałam tylko przelotem, ale i tak trudno nie było zauważyć męki Gienka w takim repertuarze. Odpowiedz Link Zgłoś
geigo Re: X-Factor- finał 06.06.11, 16:46 anonimowa_melancholiczka napisała: > Maleńczuk i Loska - świetny występ. Pewnie wyjdę na ignorantkę, ale kogo to pio > senka jest? Napisał Willie Dixon, wykonywali m.in. Bo Diddley i The Yardbirds. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_blizniaczka Re: X-Factor- finał 06.06.11, 10:51 Zaczne od tego, że mimo całkowitej bezbarwności programu (nie uczestników) uwazam, że stała sie wczoraj rzecz przełomowa dla tego typu programów w Polsce. Wygrał człowiek, o którym ostatnie co można powiedzieć to to, że jest seksowny i ładniutki. Co więcej dla wiekszości ogladzaczy takich programów to jakiś dinozaur, umieszczenie którego w Bravo będzie psuło szatę graficzną. Czyżby puliczność w kraju zaczynała wreszcie słuchać, a nie patrzeć? A teraz takie moje małe podsumowanie programu. Ada- Dobrze, że nie wygrała, bo nic w niej ciekawego nie ma. Śpiewa bardzo dobrze, czysto i zgadzam się, że jest najlepsza technicznie z finalistów. Tylko, że nie ma "tego czegoś", nie chce się jej słuchać. Pewnie będzie śpiewać ładne melodyjne piosenki o miłości, o tym, że już wie, że poznała smak, że idzie drogą i że papież też szedł drogą i poznał. Gienek- Dobrze, że wygrał, bo był najlepszy. Nalezy sie chłopu troche kasy. Płyta tez się należy choc pewnie dość długo na nią poczekamy. Wyobrażacie sobie te zażarte walki producenta z Gienkiem, żeby nagrał płytę nadającą się do puszczania w radiu ESKA. Daremny trud, bo Gienek sie nie ugnie i i tak nagra coś co czuje. I co sprzeda się w 2000 egzemplarzy.. ale nie mówię, że to źle, wprost przeciwnie. Będzie pewnie dobra i ja ją kupię. Michał- Zostawiłam go sobie na koniec, bo ciekawy z niego młody czlowieczek. I odważny. wyglądając tak jak wygląda naraził sie na własnie takie przyjęcie przez ogół jakiego doświadczył. Część go uwielbia, bo taki przecież oryginalny i barwny. Część go nie znosi, bo przebieraniec i pewnie pedał. Mało kto zwraca w tym wszystkim uwagę na jego spiew. A chłopak na prawde potrafi spiewać. Potrafi spiewać na tyle dobrze, że kompletnie nie przeszkadza mi jego wygląd. Oczywiście jeszcze duzo musi się nauczyć, ale przeciez ma tylko 17 lat czy coś koło tego. Radze każdemu, żeby posłuchał sobie Michala bez wizji, na chwile zapominając jak wygląda. Brzmi dobrze i może sobie pozwolić na taki wygląd. Gdyby nie umiał spiewać, to z takim wyglądem byłby tylko wymalowanym pajacem, a nie jest. Jeszcze raz powtórzę: śpiewa dobrze, kiedyś będzie spiewał bardzo dobrze. No i wbrew pozorom ma całkiem pełną czaszkę a nie pusta główkę. Jest tylko jedno niebezpieczeństwo. Co prawda ma ciekawą osobowość, ale nie tak silną jak sie mogło na początku wydawać. Na początku będzie potzrbował kogoś, kto nim troche pokieruje. I mam nadzieję, że nie będzie to Wojewódzki, bo popsuje ten mechanizm. Lepiej niech Czesław spełni swoja obietnicę i mu troszkę pomoże, a będzie dobrze. I jeszcze na koniec drobna uwaga pozamuzyczna. Michał nie może być gejem. nie nadaje sie do tego. Żaden gej nie zwróciłby na niego uwagi, za bardzo przypomina dziewcznę, a geje szukają samców naładowanych testosteronem. A co tam, jak się tak rozpisalam to jeszcze o jurorach napisze. Ku mojemu zaskoczeniu najbardziej obiektywna i stonowana okazała sie Maja. wielokrotnie pokazała tez klasę w programie. I wierzcie mi na nikim i za nic by się nie mściła, nawet gdyby miala okazję. Czesław wnosił do programu swoja emocjonalność i było to fajne pod warunkiem, że nie trwalo za długo. A Kuba ma problem. Kiedyś był świadomie pajacującym bystrzakiem. Przyzwyczil się do tego, że różni zawistnicy wypowiadali się na jego temat niesprawiedliwie uszczypliwie, przypisując mu przeróżne nieładne cechy. Szkoda, że sie przyzwyczil, bo nie zauważa, że to co kiedyś było złośliwymi przytykami teraz staje sie faktem. Goni człowiek w piętkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: X-Factor- finał 06.06.11, 11:21 Michał Szpak nie ma lat 17 ,a 20 lub 21. Gejem napewno nie jest ale problem ze własną tożsamością ma i to widać. Nie zmienia to faktu, że ma talent. Powinien tylko przestać być takim narcyzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: X-Factor- finał 06.06.11, 12:08 >Michał nie może być gejem. nie nadaj > e sie do tego. Żaden gej nie zwróciłby na niego uwagi, za bardzo przypomina dzi > ewcznę, a geje szukają samców naładowanych testosteronem. rotfl! moze jeszcze kilka glebokich refleksji o gejach? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zla_blizniaczka Re: X-Factor- finał 06.06.11, 12:14 Tak, z pewnościa jeszcze kilka umieszczę, ale w przyszłości kompulsywnie wstukam z klawiatury pare nawiasów i innych znaczków to może nawet tacy jak Ty "zrozumiom" wagę refleksji. Aha! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wendrowczyk Re: X-Factor- finał 06.06.11, 13:47 zla_blizniaczka napisała: > Zaczne od tego I może od razu skończ bo takie głupoty napisałaś, że szkoda komentować. Ale niech stracę. >Wyg > rał człowiek, o którym ostatnie co można powiedzieć to to, że jest seksowny i ł > adniutki. A we wcześniejszych polskich programach ktoś wygrał seksowny i ładniutki? Kto? Jak na razie to same typowo polskie nieszczęścia. Karzełek Ala Janosz, "stara malutka" Klaudia Kulawik itd. > Gienek- Dobrze, że wygrał, bo był najlepszy. Nalezy sie chłopu troche kasy. To niech idzie do roboty albo opieki społecznej. > Wyobrażacie sobie te > zażarte walki producenta z Gienkiem, żeby nagrał płytę nadającą się do puszcza > nia w radiu ESKA.Daremny trud, bo Gienek sie nie ugnie i i tak nagra coś co cz > uje. Nagra jedną płytę pod patronatem TVN, oni to mają w umowie. I nic nie będzie miał do powiedzenia. Jeśli producent każe mu rapować to będzie rapował bo jak nie to będzie zerwanie warunków umowy i wygrana przepadnie. > Mało kto zwraca w ty > m wszystkim uwagę na jego spiew. Trzeba było nie pajacować. A ty to chyba jesteś jego znajomą, krewną bo tak wychwalasz, że aż podejrzane. > Michał nie może być gejem. nie nadaj > e sie do tego. Żaden gej nie zwróciłby na niego uwagi, za bardzo przypomina dzi > ewcznę, a geje szukają samców naładowanych testosteronem. Nie znam się na gejach i niech tak już zostanie. > A co tam, jak się tak rozpisalam to jeszcze o jurorach napisze. Ku mojemu zasko > czeniu najbardziej obiektywna i stonowana okazała sie Maja. wielokrotnie pokaza > ła tez klasę w programie. I wierzcie mi na nikim i za nic by się nie mściła, na > wet gdyby miala okazję. Czesław wnosił do programu swoja emocjonalność i było t > o fajne pod warunkiem, że nie trwalo za długo. A Kuba ma problem. Kiedyś był św > iadomie pajacującym bystrzakiem. Przyzwyczil się do tego, że różni zawistnicy w > ypowiadali się na jego temat niesprawiedliwie uszczypliwie, przypisując mu prze > różne nieładne cechy. Szkoda, że sie przyzwyczil, bo nie zauważa, że to co kied > yś było złośliwymi przytykami teraz staje sie faktem. Goni człowiek w piętkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_blizniaczka Re: X-Factor- finał 06.06.11, 22:00 Słońce! Wrzodów żołądka się dorobisz napinając się z tak błahego powodu jak rozmówki na temat niskich lotów programu telewizyjnego, a tego bym nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-Factor- finał 07.06.11, 10:29 www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1394910/O-Moj-Boze-Alexandra-Burke-goes-costume-changes-appearance-Polands-version-X-Factor.html umarlam - Michael Starling :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X-Factor- finał 07.06.11, 10:41 :)) Jeszcze jest fajny komentarz w sprawie "zgrabnych" nog Burke: shapely legs? well i suppose sausages have a shape... - cynical, Belfast, 07/6/2011 00:19 Gdzie one sa zgrabne??? Read more: www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1394910/O-Moj-Boze-Alexandra-Burke-goes-costume-changes-appearance-Polands-version-X-Factor.html#ixzz1OZsOwtvx Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: X-Factor- finał 08.06.11, 10:39 Oczywiście, przecież najzgrabniejsze są chudzieńkie kończynki, wyglądające jak dwa wypalone sporty. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X-Factor- finał 08.06.11, 13:53 ledzeppelin3 napisała: Oczywiście, przecież najzgrabniejsze są chudzieńkie kończynki, wyglądające jak dwa wypalone sporty. Nie, nie, mowi sie "jak dwa wykruszone Giewonty":) Odpowiedz Link Zgłoś
nika_75 Re: X-Factor- finał 07.06.11, 12:37 siuil_a_run napisała: > rel="nofollow">www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1394910/O-Moj-Boze-Alexandra-Burke-goes-costume-changes-appearance-Polands-version-X-Factor.html > umarlam - Michael Starling :DDD No i proszę.. Nie trzeba wymyślać pseudonimu artystycznego na podbój Europy, USA i reszty świata, coby sobie języka na Szzzzzpaku nie łamali :) Jak znalazł, samo się stworzyło :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: X-Factor- finał 07.06.11, 15:09 jakoś tak skojarzeniami mi poleciało i... Starling, to była bohaterka "Milczenia owiec", agentka, która tropiła seryjnych morderców (oscarowa Jodi Foster)... a resztę sobie pokojarzcie sami ;-) to oczywiście taki joke! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
non.ens Re: X-Factor- finał 10.06.11, 18:35 > A we wcześniejszych polskich programach ktoś wygrał seksowny i ładniutki? Kto? > Jak na razie to same typowo polskie nieszczęścia. Karzełek Ala Janosz, "stara m > alutka" Klaudia Kulawik itd. Brodka :D Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: X-Factor- finał 06.06.11, 17:21 > wyglądając tak jak wygląda naraził sie na własnie takie przyjęcie przez ogół jakiego doświadczył. Gdyby wyglądał normalnie nikt by na niego uwagi nie zwrócił. > Mało kto zwraca w tym wszystkim uwagę na jego spiew. I o to właśnie chodziło. A jak ktoś zwróci uwagę na śpiew i go skrytykuje to zawsze można wyzwać takiego krytyka od homofobów! Klasyczne zagranie. > Potrafi spiewać na tyle dobrze, że kompletnie nie przeszkadza mi jego wygląd. Mnie tam jego wygląd nie przeszkadza wcale bez względu na to jak śpiewa. Nieco przeszkadza mi jego zachowanie, ale nawet wyłączenie wizji nie pomaga w odbiorze audio, bo niestety nie śpiewa "na tyle dobrze". > ale przeciez ma tylko 17 lat czy coś koło tego. Raczej 20-21, nie jest tak młody, jak próbuje się to ludziom wmawiać. Taki Lisiecki z MT był młodszy, a dojrzałość wokalna bez porównania wyższa. > Brzmi dobrze i może sobie pozwolić na taki wygląd. Nie brzmi najlepiej i dlatego musi mieć taki wygląd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-Factor- finał 06.06.11, 21:57 mialam napisac z grubsza to samo. wroc, nie z grubsza - raczej dokladnie to samo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka Re: X-Factor- finał 06.06.11, 11:11 Mialam wrazenie, ze Gienek przez caly ten program znajduje sie na jakejs innej orbicie. Ja tam wcale nie kaze mu sie mizdrzyc do kamery (nadrobil Szpak), ale odrobina jakiegos cienia chocby usmiechu by nie zawadzila. Ok, czlowiek zbyt medialny nie jest, ok, powinno sie go sluchac, a nie ogladac, ale do licha, przeciez w telewizji jest, a nie w radio i ludzie patrza i widza. Niektorzy przynajmniej. I milo im jest, gdy artysta usmiechnie sie do nich. Czasem. Mnie przynajmniej byloby :-) O Szpaku juz nic nie mowie - on mi nie lezy generalnie, tak jak nigdy nie lezal mi Prince czy David Bowie, czy Boy George - a do nich sie go porownuje. Natomiast bardzo podobala mi sie Ada Szulc i zupelnie nie rozumiem porownan do lekko glupiutkiej Ali Janosz. Uwazam, ze w duecie z Basia przycmila ta oststnia zupelnie, a jej Fields of gold mogloby konkurowac z wykonaniem Evy Cassidy :-) Dziewczyna swieza, fajna, niezmanierowana, z dobrym wokalem...no ale coz...podobno nie ma charyzmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: X-Factor- finał 06.06.11, 13:13 Statystycznie Ada i Gienek mają po jednym uśmiechu - w realu on jest chmurny, ona ma podwójnego banana na twarzy non stop. Nie porównując skali talentu oczywiście, ona mi Cichopek w zachowaniu przypomina. Taki nie-muzyczny off-top. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-Factor- finał 06.06.11, 22:00 meeegotka napisała: > O Szpaku juz nic nie mowie - on mi nie lezy generalnie, tak jak nigdy nie lezal > mi Prince czy David Bowie, czy Boy George - a do nich sie go porownuje. a to blad - bo na razie przypomina bardziej Wisniewskiego niz ktoregokolwiek z powyzszych. > Natomiast bardzo podobala mi sie Ada Szulc i zupelnie nie rozumiem porownan do > lekko glupiutkiej Ali Janosz. porownania do Ali Janosz biora sie stad, ze ma cos podobnego w rysach twarzy (i ten usmiech przyklejony niezaleznie od tego, co mowi i spiewa) oraz stad, ze niestety, latwo dawala soba manipulowac - przez caly program nie dowiedzialam sie, jaka artystka jest Ada Szulc i jaka nagralaby plyte, gdyby sama decydowala o jej ksztalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka Re: X-Factor- finał 07.06.11, 08:38 > porownania do Ali Janosz biora sie stad, ze ma cos podobnego w rysach twarzy (i > ten usmiech przyklejony niezaleznie od tego, co mowi i spiewa) oraz stad, ze n > iestety, latwo dawala soba manipulowac - przez caly program nie dowiedzialam si > e, jaka artystka jest Ada Szulc i jaka nagralaby plyte, gdyby sama decydowala o > jej ksztalcie. Dziewczyna ma po prostu taki dziewczecy typ urody, a usmiecha sie, bo moze np. jest sympatyczna i lubi ludzi? Czy ja wiem? Ala Janosz wokalowo moglaby jej czyscic sandaly - no, ale to moja prywatna opinia. I z tych trzech finalistow wlasnie jej plyte kupilabym, nawet gdyby nagralajedynie covery w stylu "Fields of gold" albo "A gift". A czy Szpak np. wie juz, w jakim stylu bedzie jego plyta? Nie sadze. A Gienek? - coz, nie wszyscy kochaja Riedla i Dzem. I mimo, ze Gienek glos ma ... hm....dobry - to raczej jego plyte na polce w Empiku pomine :-) I niezmiennie szkoda mi, ze nie zalapala sie Ania Kłys :-( Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: X-Factor- finał 07.06.11, 16:05 Niestety występ Michała z Alexandrą Burke, czy jak jej tam, obnażył jego braki. Wydaje mi się, że on trochę czuł się skrępowany, że występuje obok znacznie lepszej wokalistki, bo wyjątkowo słabo mu poszło. Nie wiem czemu czepiacie się, że Ada nie ma osobowości. Moim zdaniem Szpak też jej nie ma, jego kontrowersyjny sposób ubierania się oraz śpiewanie z różnymi ozdobnikami nie jest równoznaczny z mocnym charakterem i osobowością, jaki chociażby posiada Doda. Wiem, że taki sposób ubierania się wymaga odwagi, ale jak dla mnie to gdyby go ubrać przeciętnie, to też niektórzy powiedzieliby, że jest nijaki. Pamiętam jak na castingu Maja kazała mu zdjąć jakiś naszyjnik czy coś tam i on bez słowa go ściągnął i w dalszym etapie też nie pokazał, żeby miał jakąś osobowość, charakter. Moim zdaniem pod tymi ubraniami skrywa się grzeczny chłopiec, którego można urobić jak się chce, ale jeśli znajdzie kogoś kto dobrze pokieruje jego karierą, to może być bardzo popularny. Mi Ada się podobała. Śpiewa bardzo dobrze, widać, że jest sympatyczną osobą, choć z jakichś niewyjaśnionych przyczyn wiele osób uważa, że to wada. Była znacznie lepsza od gwiazdy, z którą śpiewała. Genek, w sumie dobrze, że wygrał. Był niewiele gorszy od Maleńczuka, a to dobrze o nim świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-Factor- finał 07.06.11, 22:22 > Nie wiem czemu czepiacie się, że Ada nie ma osobowości. Moim zdaniem Szpak też > jej nie ma alez jedno nie wyklucza drugiego :) zreszta, ja tam od poczatku twierdzilam, ze ta kreacja Szpaka to jakies jego wyobrazenie o tym, jaki "prawdziwy artysta" byc powinien i sluzy glownie jako sposob na zwrocenie na siebie uwagi, bo talentu - przynajmniej na razie - nie staje. Ada z kolei talent ma, i temu tez nikt chyba nie zaprzeczal - ale jest tak bezplciowa i tak bez wyrazu, ze strach sie bac, co w przypadku wygranej wytwornia by jej zrobila ;) najbardziej mnie dobilo jak spiewala jakis wyjatkowo bolesny tekst - juz nie pamietam co to bylo - z tym usmiechem na twarzy. taki dysonans poznawczy, ze az mnie skrecalo :P bycie sympatyczna to jedno, ona z pewnoscia jest sympatyczna i to bardzo fajnie - tylko, ze to nie jest konkurs Miss Publicznosci, tylko - przynajmniej w teorii - konkurs majacy wylonic gwiazde: czyli wokaliste dodatkowo posiadajacego ten slynny faktor X. idealnym programem dla Ady byloby The Voice ;) tam z kolei Szpak by polegl :D Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X-Factor- finał 07.06.11, 22:37 koza_w_rajtuzach napisała: Pamiętam jak na castingu Maja kazała mu zdjąć jakiś naszyjnik czy coś tam i on bez słowa go ściągnął Tak, tez to pamietam, bo nawet sie zdziwilam, ze tak bez oporow go zdjal. I poniewaz jego wystep bardzo mi sie podobal, to nawet zla bylam na niego, ze sie tak dal Mai zmanipulowac. I na Maje, ze w ogole zrobila taka uwage. Wtedy Szpak pewnie sie bal, ze sie nie dostanie, jak nie zdejmie watpliwej ozdoby, ktora pewnie z namaszczeniem osobiscie wybieral;) Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: X-Factor- finał 08.06.11, 10:45 Tak, Ada jest miłom-i-sympatycznom-osobom, ale jest po prostu nudna. Może miłe dziewczęta się przejadły publice? Może podobają się tylko miłym dziewczętom, które lubia piosenki o miłości i wierzą w człowieka? Na pewno Ada znajdzie swoją grupę odbiorców. Osobowość to miała Adrianna Styrcz, a głos na pewno nie gorszy od Ady. Ale Kubus nie lubi za silnych osobowości. No i specjalistka od talentów wokalnych i szkolenia głosów Alicja Bachleda-Curuś na Styrcz nie postawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: X-Factor- finał 08.06.11, 11:45 fakt, Adrianna Styrcz wydawała się być bardzo ciekawą i intrygującą osóbką. Szkoda, że odpadła, ale myślę, że Kuba od początku miał jakąś taką słabość do Ady Szulc i to przeważyło. Myślę jednak, że w trójce powinna była znaleźć się Ania Kłys, która świetnie poradziła sobie z piosenką Gagi i zrobiła z niej nawet całkiem fajny utwór i Adrianna Styrcz... aalbo zamiast Adrianny ten chłopak z kręconymi włosami, który wcześniej odpadł, bo zapomniał tekstu i nie improwizował. Jedynie Szpaka bym pozostawiła na swoim miejscu, jako ciekawostkę. Klara (styczeń 2006) oraz Staś (styczeń 2009) Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_nudziara Re: X-Factor- finał 09.06.11, 11:33 Kurcze,nie ogladalam,podobno wygral Gienek Loska.To bylo do przewidzenia.A ja stawialam na Ade Szulc.Zle wyszlo.Ada jest bardzo dobra.Ale i tak zrobi kariere.Tego Jej zycze.Kubus Wojewodzki mial dobrych zawodnikow.Szkoda,ze wygral od Czeslawa.Chociaz Czeslaw jest fajny gosc. Odpowiedz Link Zgłoś