Dodaj do ulubionych

Powrót do Edenu - czy ktoś z was ogląda?

16.05.04, 13:31
dziś trafiłam na ten serial przez zupełny przypadek... a to już 11 odcinek...
Obserwuj wątek
    • Gość: lucky Re: Powrót do Edenu - czy ktoś z was ogląda? IP: 195.117.200.* 16.05.04, 13:58
      A gdzie to dają i o której?
      • lunatica Re: Powrót do Edenu - czy ktoś z was ogląda? 16.05.04, 14:01
        właśnie się skończyło na TVN7.
    • fragile_a Re: Powrót do Edenu - czy ktoś z was ogląda? 16.05.04, 14:05
      Oglądał jak był mały :). Fajnie, że to powtarzają.
    • Gość: corgan ja! ja oglądam! ale bekowy serial... IP: *.chello.pl 16.05.04, 15:32
      Kurde! a wlasnie chcialem zalozyć taki wątek :))

ja przypadko trafiłem na PdE 3 tyg temu. A później w basenie Stephanie pojawił
      sie krokodyl :)

Dzis byla gielda australijska gdzie maklerzy wypisywali notowania akcji kreda
      na tablicy :) I Jack Sanders mial komputerek z NiewiadomoCzym z cyferkami i
      wielkimi pixelami :) jak w moim starym ZX Spectrum.

W ogole strasznie fajna moda tam panuje w tym serialu hehehe - fryzury meskie
      takie tapirowane, a taka laska co ma dom mody Tara nosila garnitur z
      podwinietymi białymi mankietami buahaha
      • lezka_z_posen Re: ja! ja oglądam! ale bekowy serial... 16.05.04, 15:46
        oglądałam pierwsze trzy odcinki i potem zapomniałam o serialu.ale od dwóch
        odcinków znów śledzę z zapartym tchem;))fajny jest taki return to past-aż
        trudno uwierzyć,że serial ma już 20 lat.
        • Gość: obserwator Re: ja! ja oglądam! ale bekowy serial... IP: *.bredband.comhem.se 16.05.04, 16:13
          Czy to ten serial gdzie bohaterka (nie pamietam imienia)byla pozywieniem dla
          krokodyla? Jesli tak to rzeczywiscie piekny serial.Pamietam go dlatego ,ze tam
          sie dzialo wszyscy ze wszystkimi bez wzgledu na wiek,pokrewienstwo i
          koligacje.Stale pojawiali sie nowi czlonkowie rodziny jak np. dorosle
          dzieci,ktore byly starsze od wlasnej matki....
          PS.Druga wersje tego serialu nakrecono w Polsce nazywa sie Klan
          • the_dzidka Re: ja! ja oglądam! ale bekowy serial... 16.05.04, 19:25
            Oglądam, głównie za względu na cudowną urodę amantów. Pamiętam, że kiedy to
            leciało po raz pierwszy, bardzo podobał mi się Tom McMaster, a dzisiaj nie mogę
            na niego patrzeć. Choć i tak wygląda najlepiej ze wszystkich.
            A z kobiet, cioteczka Jilly jest the best!
            • lezka_z_posen Re: ja! ja oglądam! ale bekowy serial... 16.05.04, 20:55
              ja wielbiłam Angelo:)w klasie był podział na fanki Denisa i Angelo.podobnie
              było z "Pogodą dla bogaczy"-też były 2 obozy:admiratorki Billego i Wesleya.Tom
              mi się nie podobał-te usta zbyt "namiętne"ma;)
              • the_dzidka Re: ja! ja oglądam! ale bekowy serial... 16.05.04, 21:40
                lezka_z_posen napisała:

> ja wielbiłam Angelo:)w klasie był podział na fanki Denisa i Angelo.

Denis mi sie bardziej podobał - też mam dużo radości, jak patrzę teraz na tego
                mydłowatego paniczyka :D Szlachetny doktor dan wyprowadza mnie z równowagi
                swoją falującą fryzjerską czupryną. Podejrzewam, że dzisiaj wybrałabym Jake
                Sandersa - drań, bo drań, ale jaki czarujący :)

Dz
                • mallina Re: ja! ja oglądam! ale bekowy serial... 16.05.04, 22:32
                  tak, tak..z tej drugiej czesci Jack Sanders byl najbardziej tentego;-)
                  mial jakis blysk w oku..

Dennis ciut za maly:D
                  • scoutek Re: ja! ja oglądam! ale bekowy serial... 17.05.04, 09:56
                    taka kiecke-szachownice,jaka ma na sobie w czolowce ta pracownica Harper's
                    Maining szpiegujaca dla Jacka, moja kolezanka sobie uszyla i kazdy poznal ze to
                    z tego filmu bylo.... a takie kolczyki w uszach, wielkie, to prawie kazda
                    chciala miec... teraz jak na to patrze to tylko mi glupio...
    • lezka_z_posen Re: Powrót do Edenu - czy ktoś z was ogląda? 16.05.04, 22:28
      fryz Denisa też jest niezły;))jak to mogło się wtedy wydawać normalne??ba,ładne
      nawet:))chętnie bym się cofnęła na dni kilka o 20 lat i wybadała co i jak;)
      • Gość: P-77 Re: Powrót do Edenu - czy ktoś z was ogląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 23:32
        Pierwsza emisja Powrotu do Edenu była w 1986 roku i pamiętam podniecenie jak
        prawie każdym zachodnim serialem - dziś to już nikogo nie rusza. Nawiasem
        mówiąc Sanders mial na imię Jake, ale lektor czytał chyba jego imię
        jako "Jack", w każdym razie z pierwszej emisji to imię utkwiło mi w pamięci.
    • Gość: corgan w dzisiejszym odcinku IP: *.chello.pl 30.05.04, 15:28
      Jack Sanders został prezesem Harper Mining, Stephanie poleciała na wyspe do
      swojego doktorka a Olivia za nimi i w odpowiedniej chwili przecięła kablochy od
      telefonu i Stephanie nie mogla rozmawiać a potem wysadziła w powietrze
      motorówkę którą ona z doktorem jechali na inna wyspe aby zadzwonić. Czy na tej
      wyspie nie było innej motorówki ani innego telefonu? W ogóle kto na wyspę i
      plaże wybiera się w kostiumie, z pełnym makijażem i w klipsach?

Jeszcze Parę innych kwestii:

1. Czy mąż Jilly nie interesuje się co wieczorami porabia jego zona i że
      puszcza się z Jackiem Sandersem? albo facet jest kompletna dupa ze nie
      interesuje się ze Jack jest podejrzanie blisko jego żony.

2. czy w Australii istnieje instytucja która zarządza obrotem papierów
      wartościowych? Czy akcje to jakis stosik makulatury który sekretarka moze
      wyrzucic do kosza albo wykasowac z komputera? bo tak trudno ustalić kto Jackowi
      Sandersowi dał/sprzedał akcje dające mu przewagę w Radzie Nadzorczej?

3. czy australijska giełda a.d. 1985 polegała na tym, ze kursy akcji wypisywało
      się kreda na tablicy a maklerzy stali na wielkiej drabinie i gabką zmazywali
      kursy i wpisywali nowe?

4. czy mąż Stephanie jest jedynym chirurgiem w Sydney? bo o ile kojarze do
      niego trafiają wszyscy filmowi pacjenci a doktor operuje wszystkich jak leci -
      a to reperuje nadgryzioną krokodylem we wcześniejszej serii Stephanie, a to
      boksera z podejrzeniem zawału serca. Moze w Polsce jest tak, ze sa
      specjalizacje ale myśmy zawsze byli do tyłu w stosunku do reszty świata.

5. Czy w Australii istnieje coś takiego jak prasa bulwarowa? Bo chyba nie skoro
      nie interesuje sie ślubem siostry bogatej Stephanie. Jesli Jilly wymyka sie z
      Edenu aby dac Jackowi akcje HM [ukryte za pończoszką] to dziwne ze nikt tego
      nie zauważa... Takie cyknięcia z ukrycia fotki jak Jack i Jilly tuz po slubie
      jak sie czule obejmują to dla prasy buklwarowej doskonały kąsek.

6. Czym zajmuje się Harper Minning? Wydobywa coś? Produkuje? Sprzedaje usługi?
      Może ktoś wie?

7. Czy mając firmę wartą [chyba...] kilkaset milionów dolarów
      powiedzilibyście "do diabła z firmą, liczy się miłość"?

8. Skąd w basenie Stehpanie wziął się krokodyl? One biegają tak po ulicach i
      wpadają do basenów czy jak? Dlaczego policja nie może tego ustalic, bo ile
      kojarze umorzyła śledztwo? Chyba złapanie krokodyla wymaga odpowiedniego
      miejsca, wyspecjalizowanych w tym ludzi, transportu. Nie wiem czy nikt nie
      zauwazył niczego podejrzanego ze ktos z cieżarówką wjeżdza na teren posesji a
      do wpuszczenia krokodyla potrzeba paru ludzi, a i on sam wazy chyba ladnych
      parę kg. Chyba Jilly sama nie wzieła krokodyla pod pache lub do torebki i nie
      wrzuciła dyskretnie do wody....

9. Co ile dni można zwoływac radę nadzorczą i czy te spotkania to są spotkania
      akcjonariuszy czy rady nadzorczej? Bo to nie musi być to samo. HM jest o ile
      kojarzę spółka akcyjną i co? tak bez problemu mozna odwoływac prezesa, członków
      rady nadzorczej? a co z resztą akcjonariuszy?
      • Gość: Jo To jest serial!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.05.04, 18:59
        I to w zasadzie wszystko wyjaśnia. Nie dopatruj się logiki w serialu o ludziach
        z wyższych sfer :)
        W kwestii pytania 3: to jest rok 1985. Tak wtedy wyglądała większość giełd :)
      • Gość: P-77 Re: w dzisiejszym odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 23:46
        > 1. Czy mąż Jilly nie interesuje się co wieczorami porabia jego zona i że
        > puszcza się z Jackiem Sandersem? albo facet jest kompletna dupa ze nie
        > interesuje się ze Jack jest podejrzanie blisko jego żony.
        >
        Mąż Jilly jest "kompletna dupa"i to się dla niego tragicznie skończy, ale ..
        nie uprzedzjamy faktów.
        > 5. Czy w Australii istnieje coś takiego jak prasa bulwarowa? Bo chyba nie
        skoro
        >
        > nie interesuje sie ślubem siostry bogatej Stephanie. Jesli Jilly wymyka sie z
        > Edenu aby dac Jackowi akcje HM [ukryte za pończoszką] to dziwne ze nikt tego
        > nie zauważa... Takie cyknięcia z ukrycia fotki jak Jack i Jilly tuz po slubie
        > jak sie czule obejmują to dla prasy buklwarowej doskonały kąsek.
        >
        Zdaje się, że Sanders ma konszachty z prasą bulwarową - przykładem może byc
        wątek z probą skompromitowania Harpera - juniora (sprzed paru odcinków).
        > 6. Czym zajmuje się Harper Minning? Wydobywa coś? Produkuje? Sprzedaje
        usługi?
        > Może ktoś wie?
        Jak "Minning" to pewnie górnictwem, ale w gruncie rzeczy jakie to ma znaczenie?
        W tego typu serialach interesujące jest posiadanie firmy a nie jej prowadzenie.
        > 8. Skąd w basenie Stehpanie wziął się krokodyl? One biegają tak po ulicach i
        > wpadają do basenów czy jak? Dlaczego policja nie może tego ustalic, bo ile
        > kojarze umorzyła śledztwo? Chyba złapanie krokodyla wymaga odpowiedniego
        > miejsca, wyspecjalizowanych w tym ludzi, transportu. Nie wiem czy nikt nie
        > zauwazył niczego podejrzanego ze ktos z cieżarówką wjeżdza na teren posesji a
        > do wpuszczenia krokodyla potrzeba paru ludzi, a i on sam wazy chyba ladnych
        > parę kg. Chyba Jilly sama nie wzieła krokodyla pod pache lub do torebki i nie
        > wrzuciła dyskretnie do wody....
        Jak to skąd - podłożyła go pomagierka Jilly, Olive.
        > 9. Co ile dni można zwoływac radę nadzorczą i czy te spotkania to są
        spotkania
        > akcjonariuszy czy rady nadzorczej? Bo to nie musi być to samo. HM jest o ile
        > kojarzę spółka akcyjną i co? tak bez problemu mozna odwoływac prezesa,
        członków
        >
        > rady nadzorczej? a co z resztą akcjonariuszy?
        To chyba jasne - Sanders zdobył pakiet kontrolny akcji - i to mu dało prawo do
        złożenia wniosku o odwołanie dotychczasowego prezesa. O to zresztą przez kilka
        odcinków toczyła sie walka - aby tego kontrolnego pakietu nie zdobył.
        • Gość: Agi Muzyka IP: *.protonet.pl 30.05.04, 23:51
          Czy ktoś z Was zwrócił uwagę (bo ja przy pierwoglądzie nie), że muzykę do
          serialu skomponował BRIAN MAY? (Queen)? Teraz patrzę, żeby posłuchać ..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka