Dodaj do ulubionych

SZPAQ - Wielki Powrót - "29 miliardów ludzi" :-)

21.05.04, 09:47
Włączyłem wczoraj TV na chwileczkę, i starczyło. Otóż dowiedziałem się od
redaktora Szpakowskiego, że finał ostatnich MŚ w piłce nożnej w Jokochamie
obejrzało 29 MILIARDÓW ludzi.
A ja żyłem w takiej nieświadomości. Muszę częściej oglądać TV.
Obserwuj wątek
    • Gość: flood Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & #35 3429; miliardów ludzi" IP: *.euronet.net.pl 21.05.04, 10:18
      mnie tez to zastanowilo:) ale moze jemu chodzilo o to, ze finaly, czyli
      wszystkie mecze tych mistrzostw? Ale to i tak spora grupa kibicow. ogolnie nic
      nowego, wali te same buraki co zawsze, urlop mu nie pomogl:)
      • ola Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & #35 35 3429; 21.05.04, 10:20

bylo, bylo,
        bylo jeszcze pare dobrych innych, z podrywaniem kolegow na czele
        • Gość: Tomek Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & & #35 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:22
          najlepszy dla mnie był sam początek relacji i najazd kamery na śliczną brunetkę
          w koszulce brazylii i wtedy albo Szpaku albo Listkiewicz wydał z siebie dźwięk
          podziwu "uuuuuuaaaa" :) :) :) - z resztą taki sam jak ja przed TV ;)
          • Gość: Duncan Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:56
            A co oznaczało określenie: "Aime Jacquet zafrasowany. Ma się czym frasować ..."
            frasować
            frasować się
            frasowany
            zafrasowany
            zafrasowana
            zafrasowani
            zafrasowane
            • lamancza Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & 21.05.04, 11:41
              Gość portalu: Duncan napisał(a):

> A co oznaczało określenie: "Aime Jacquet zafrasowany. Ma się czym
              frasować ..."

"frasować się ndk IV, ~suję się, ~sujesz się, ~suj się, ~ował się
              przestarz. «martwić się»
              Nie warto się frasować.
              Matka frasowała się chorobą córki.
              <niem>."

Słowniki rulez.
              Tak na marginesie - czytanie to przydatna rzecz ;-)
      • lamancza Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & #35 35 3429; 21.05.04, 11:43
        Gość portalu: flood napisał(a):

> mnie tez to zastanowilo:) ale moze jemu chodzilo o to, ze finaly, czyli
        > wszystkie mecze tych mistrzostw? Ale to i tak spora grupa kibicow. ogolnie
        nic
        > nowego, wali te same buraki co zawsze, urlop mu nie pomogl:)

Wyraźnie powiedział, że "finał w Jokochamie". Nie znam się, więc nie wiem czy
        chiał powiedziec 2,9 miliarda czy 290 milionów, bo na pewno to nie mopgło być
        29 milionów.
    • lamancza ALE WTOPIŁEM!!!! WSTYD!!!! 21.05.04, 11:45
      OCZYWIŚCIE JOKO_H_AMA
      WSTYDZĘ SIĘ, WSTYDZĘ SIĘ, WSTYDZĘ SIĘ,WSTYDZĘ SIĘ, WSTYDZĘ SIĘ, WSTYDZĘ SIĘ!
    • bigstrand Re: SZPAQ - Wielki Powrót - ? miliardów ludzi" 21.05.04, 12:29
      wbrew jakby sie wydawalo zdrowemu rozsadkowi liczba 29 miliardow jest mozliwa. Oczywiscie nie dotyczy to samego meczu finalowego ale byc moze calych mistrzostw. Liczba 29 mld odnosi sie do liczby widzow a nie koniecznie ludzi (jeden ludz moze byc kilkoma widzami) -ja sam obejrzalem kilkanascie meczow wiec rowniez dolozylem sie do tej puli 29 mld.
      nie wiem czy akurat 29 mld jest liczba prawdziwa ale na pewno nie jest niedorzeczna jesli chodzi o wypowiedz Szpaka.
      jesli Szpaka zacytowales doslownie to oczywiscie masz racje 29 mld jest nieprawdziwe ale czy napewno redaktor Szpak powiedzial "29 mld ludzi?" a moze 29 mld widzow?
      • lamancza Re: SZPAQ - Wielki Powrót - ? miliardów ludzi" 21.05.04, 12:42
        bigstrand napisał:

> wbrew jakby sie wydawalo zdrowemu rozsadkowi liczba 29 miliardow jest
        mozliwa.
        > Oczywiscie nie dotyczy to samego meczu finalowego ale byc moze calych
        mistrzost
        > w. Liczba 29 mld odnosi sie do liczby widzow a nie koniecznie ludzi (jeden
        ludz
        > moze byc kilkoma widzami) -ja sam obejrzalem kilkanascie meczow wiec rowniez
        d
        > olozylem sie do tej puli 29 mld.
        > nie wiem czy akurat 29 mld jest liczba prawdziwa ale na pewno nie jest
        niedorze
        > czna jesli chodzi o wypowiedz Szpaka.
        > jesli Szpaka zacytowales doslownie to oczywiscie masz racje 29 mld jest
        niepraw
        > dziwe ale czy napewno redaktor Szpak powiedzial "29 mld ludzi?" a moze 29 mld
        w
        > idzow?

"Finał w Jokohamie" - więc zarówno 29 mld widzów czy ludzi brzmi śmiesznie,
        czyli u Szpaka normalnie ;-)
    • Gość: Gronky Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & #35 3429; miliardów ludzi" IP: *.pai.net.pl 21.05.04, 12:33
      Mię się najbardziej podobało "Wspaniałe przejście KAKI". Szpaq rzondzi. Po tym
      jak wczorej zasnąłem przy "komętarzu" Basałaja, dziś jezdem jak nowo narodzony
      • las_manequinas Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & #35 35 3429; 21.05.04, 12:54
        a jak powinien powiedzieć?
        • lamancza Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & & #35 35 21.05.04, 13:08
          las_manequinas napisała:

> a jak powinien powiedzieć?

Powinien powiedzieć poprawnie. Niemożliwym jest, żeby 29 miliardów ludzi (czyli
          bezpośrednio) lub widzów (czyli przez tv) oglądało jednocześnie finał MŚ czy
          cokolwiek innego.
          Domyślasz sie dlaczego?
          • wojtek_kosynier Wliczył pewnie Marsjan, którzy nienawem 21.05.04, 13:51
            przybędą w pozytywnych zamiarach (jakoś to tak było w "Marsjanie atakują").
            Wracając do Szpaka, to początkowo nie rozróżniał piłkarzy z numerami 8 i 10,
            czyli Juninho Pernambucano i Kakę. W kategoriach rozrywkowych powrót Szpaka
            bardzo mi się podoba, ale poważnie mówiąc gdzie temu amatorowi do zawodowców z
            CANAL +
          • Gość: Pop Yaa... IP: *.star.net.pl 21.05.04, 14:13
            naprawdę nie wiecie takich rzeczy? na świecie żyje ok.6 miliardów ludzi więc
            jak 29 miliardów mogło oglądać mecz?
          • las_manequinas Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & 21.05.04, 14:50
            mój post skierowany był do gronky'ego nie do ciebie.
        • Gość: Gronky Re: SZPAQ - Wielki Powrót - & & & & #35 35 IP: *.pai.net.pl 21.05.04, 14:56
          > a jak powinien powiedzieć?

Jeżeli chodzi o poprawną polszczyznę, to wypowiedź ta była jak najbardziej w
          porządku. Ja wczoraj jednak miałem głupie skojarzenie - KAKA = kupa (psia na
          przykład). Stąd miałem niezłą polewkę gdy Szpakowski powiedział - Wspaniałe
          przejście Kaki ;-)
          Pozdrawiam
          Szymon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka