Dodaj do ulubionych

Serial "Bez tajemnic"

16.10.11, 21:40
Dziś na antenie HBO byla premiera serialu "Bez tajemnic", na formacie "In treatment". To serial o psychoterapeucie z problemami i o jego pacjentach - roznych ludziach boryjakacych sie ze swoimi klopotami. Jest nastolatka po probie samobojczej, jest skaczace sobie do oczu malzenstwo, zakochana w terapeucie pacjentka i zolnierz ktory wrocil wczesniej z misji z Afganistanu, bo nie moze sobie poradzic z trauma wojny.

Gra Janda, Radziwilowicz, Dorocinski, Ostrowska. Miedzy innymi. Rezyseruje Borcuch.

Ogladalam dzisiaj i tak dochodze do wniosku, ze - moze byc hit. Ale to nie jest serial dla mas, tylko hmmm... chyba dla bardziej wyrobionego widza.

Ogladal ktos? Co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: Serial "Bez tajemnic" 17.10.11, 12:14
      Oglądałam. Ogólnie to ja nie znoszę seriali - akcja mi się dłuży, denerwuje, gubię się w niej, niecierpliwię. A tutaj - już czekam na kolejne odcinki.
      Bardzo dobrze, że zaczęli od wyznania Weroniki, a nie wcisnęli tego wątku gdzieś później, w połowie. Będzie ciekawiej.
      W ogóle zajawki wskazuja na to, że to będzie bardzo ciekawy serial, ale jak wspomniałeś, ani dla miłośników rodziny Mostiowiaków, ani dla wielbicieli "Lost" :)
      No i last but not least, Radziwiłłowicz - dla mnie rewelacja! Spokojna gra, coś jak Gajos (ciekawe czy Janda tego zepsuje swoim rozedrganiem), no i pieknie sie starzeje :)
      • mariawitkaa Re: Serial "Bez tajemnic" 17.10.11, 16:10
        nooo, tez sie bardzo ciesze, ze od razu powiedzieli, ze weronika jest w nim zakochana. to nie byloby takie emocjonujace, gdyby sie to okazalo po kilku tygodniach.

a nie wydaje ci sie, ze jednak troche za stary jest radziwilowicz na amanta, ktory zawrocil w glowie takiej pieknej kobiecie?

• bajbus75 Re: Serial "Bez tajemnic" 17.10.11, 22:17
          mariawitkaa napisała:

> a nie wydaje ci sie, ze jednak troche za stary jest radziwilowicz na amanta, kt
          > ory zawrocil w glowie takiej pieknej kobiecie?

To dłuższy wywód mógłby być ale w największym skrócie: relacja psychoterapeuty i pacjenta jest tak wyjątkowa że często ci drudzy mylą terapię z bliskością i "zakochanie" w terapeucie nie jest wcale rzadkością.
          A i psychotereuci czasem miękną. Nawet tak znany koleś jak Wojciech Eichelberger nie dał rady:) A niemłody to człowiek...
          Od razu widać że nigdy nie byłaś na psychoterapii.
          • mariawitkaa Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 13:25
            no nie bylam, to prawda... ;) a co z tym eichelbergerem? dal sie "uwiesc" pacjentce?
        • the_dzidka Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 09:35
          > a nie wydaje ci sie, ze jednak troche za stary jest radziwilowicz na amanta, kt
          > ory zawrocil w glowie takiej pieknej kobiecie?

Nie. Po pierwsze, tak jak ktoś przede mną napisał, kobiety często "zakochują się" w terapeutach i lekarzach z racji niezwykle intymnej relacji, jaka się między nimi tworzy. jest nawet takie powiedzonko, że każda kobieta zaczyna w pewnym momencie kochać swojego lekarza :) Po drugie, Radziwiłłowicz czy raczej Wolski jest bardzo atrakcyjnym mężczyzną, mimo nosa ;) - ma przepiękne oczy. Sama bym na takiego poleciała dziesięć lat temu, gdy byłam mniej więcej w wieku Weroniki :)
          • bajbus75 Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 10:12
            the_dzidka napisała:

> Radziwiłłowicz czy raczej Wolski
            > jest bardzo atrakcyjnym mężczyzną, mimo nosa ;)

Dobre, dobre, aż smarknąłem do kawy ze śmiechu:)
          • mariawitkaa Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 13:24
            no ma cos w sobie, to prawda. ale z zarostem. ciekawe, jak sie rozwinie ten watek z Weronika. czy zakocha sie w niej itd...
      • olala00 Re: Serial "Bez tajemnic" 17.10.11, 18:28
        pierwsza produkcja polska hbo, więc żal byłoby nie obejrzeć pierwszego odcinka. nie wiedziałam, że z gosi beli może być taka dobra aktorka. fajnie, że przyjęła propozycję :). ogólnie pierwszy odcinek zapowiada świetny serial :)
      • kubissimo Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 17:45
        > W ogóle zajawki wskazuja na to, że to będzie bardzo ciekawy serial, ale jak wsp
        > omniałeś, ani dla miłośników rodziny Mostiowiaków, ani dla wielbicieli "Lost" :)

jak rozumiem, wielbiciele Losta nie przyswoja niczego, w czym nie ma poscigow po dzungli, a milosnicy Mostowiakow nie ogarna niczego co jest bardziej skomplikowane niz picie herbaty z Lucjanem, tak? :)
        • the_dzidka Re: Serial "Bez tajemnic" 19.10.11, 08:45
          > > W ogóle zajawki wskazuja na to, że to będzie bardzo ciekawy serial, ale j
          > ak wsp
          > > omniałeś, ani dla miłośników rodziny Mostiowiaków, ani dla wielbicieli "
          > Lost" :)
          >
          > jak rozumiem, wielbiciele Losta nie przyswoja niczego, w czym nie ma poscigow p
          > o dzungli, a milosnicy Mostowiakow nie ogarna niczego co jest bardziej skomplik
          > owane niz picie herbaty z Lucjanem, tak? :)

Nie, po prostu usiłowałam znaleźc w pamięci coś, do czego BT nie jest w ogóle podobne :P

We wczorajszym odcinku Dorociński mnie rozbroił, kapitalnie zagrał tego komandosa :)
    • muminek98 Re: Serial "Bez tajemnic" 17.10.11, 20:24
      jak wy to ogladacie?gdzie leci???
      • mozambique Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 10:20
        na HBO codziennie wieczorem

Malgosia Bela - rzeczywiscie piękna
        Razdizwiłłowicz jak najbardziej moze sie podobac takiej rozwydrzonej niuni

ale
        po obejrzeniu odcinka wysnulam wniosek ze praca psychoterapeuty jest najłatwiejsza na świecie i polega na mówieniu
        hmmm?, .. taaak? ... aha ?... oraz na powatrzaniu stwierdzen pacjenta
        "nie wiem dlaczego to zrobiłam" - "dlaczego nie wiesz dlaczego to zrobiłas??"
        "chciałąm to zrobic" - " hmmm, a dlaczego cchiałąs to zrobić?"
        "kocham cie !!!!" - "uuu....??????????"

ja tez che byc psychoterapeutą !
        • the_dzidka Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 12:19
          > po obejrzeniu odcinka wysnulam wniosek ze praca psychoterapeuty jest najłatwiej
          > sza na świecie i polega na mówieniu

Błędny wniosek :) A terapeuci własnie tak robią: wychwytują szczegóły i skupiają się na nich, zadając takie właśnie pytania, żeby pacjent sam dotarł do konkluzji. Oczywiście nie na pierwszej wizycie, ale tu widac, że tych wizyt było już dużo i Wolski wie, o co pytać. Żeby zaś umieć takie szczegóły wychwycić, trzeba przez cały czas mieć umysł na wysokich obrotach. Nie jest to proste.

Zobaczymy w kolejnych odcinkach, ale w tym pierwszym JR poradził sobie z rolą dobrze. A bajbus75 niech się nie śmieje, bo mnie ten jego nos strasznie przeszkadzał w jego wczesnych filmach ;)
          • muminek98 Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 13:03
            no ale na HBO jak to właczyc?nie mam w domu HBO, jak w necie da sie obejzec???a powtorke jakaś??dajcie mi link
            • mariawitkaa Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 13:22
              no musisz wyszukac kanal na swojej platformie. od 20:10 jest odkodowane HBO i mozna ogladac serial. do piatku tak jest.
              • muminek98 Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 15:13
                ale w necie?czy w tv?w tv nie ma HBO
              • mariawitkaa Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 20:43
                trzeba znalezc kanal na swym telewizorze. w cyfrowym polsacie jest na pewno, w aster podobno tez i w n. pewnie w innych roznych tez. moze zapytaj swojego operatora, jak ogladac.
        • notting_hill Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 15:12
          Ha! Poczekaj na rozwój wypadków. Po tym serialu (prawda, że po wszystkich trzech sezonach) uznałam, że to naprawdę ciężka orka jest...

A JR zawsze mi się podobał :), od zarania dziejów, że tak powiem.
          Małgosia Bela zadziwiająco dobrze gra, chociaż jej wymowa r jest z lekka drażniąca.
          • notting_hill Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 15:14
            To powyżej się odnosiło do stwierdzenia, że praca terapeuty jest najłatwiejsza na świecie...
            • mozambique Re: Serial "Bez tajemnic" 18.10.11, 15:31
              nie twierdze ze jest

tylko ze tak na razie wygląda , po pierwszym odcinku
    • angazetka Re: Serial "Bez tajemnic" 19.10.11, 09:40
      Mam nadzieję, że wydadzą to na dvd. Nie mam HBO, a serial kusi jak mało co w tv.
    • blue.berry Re: Serial "Bez tajemnic" 19.10.11, 16:46
      naprawdę wam się podoba polska wersja? dla mnie mega rozczarowanie niestety.
      Małgosia Bela fatalna - absolutnie niewiarygodna i nieautentyczna. Dorociński też mnie nie zachwycił.
      drażni maniera wstawiania w co drugie zdanie słowa na k w momencie kiedy aktorzy nie są w stanie wiarygodnie zakląć.
      Radziwiłowicza uwielbiam więc dam serialowi jeszcze szansę lub dwie - choć jak na razie to nie ma on (znaczy pan Jerzy) wiele do zagrania.
      jednym słowem jak dla mnie to słabe to jest niestety.
      • breskva Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 09:24
        Podzielam niestety tę opinię... Jestem pod wielkim wrażeniem amerykańskiej wersji z rewelacyjnym Gabrielem Byrnem
        • breskva Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 09:29
          No i to fatalne dosłowne tłumaczenie z ang. "zrobić aborcję"? Kto tak mówi w Polsce? usunąć ciążę/ew. mieć skrobankę!
        • mozambique Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 10:30
          Radziwiłłowicza, który sam w wywiadach przyznaje, że na terapi
          > i nigdy nie był,

ciekawe , ze warunkeim producentów oryginału amerykanskeigo było , aby KAZDY z realizatorów zwiaznych z tym serialem ( rezyser, scenarzysta, wiodąy aktorzy itp ) mieli za sobą doswiadczenia z psychoterapią

ja widzialam jeszcze wczorajszy odcinek , ten z małolatą, i to co pisłam wyzej - RAdziwiłoowicz głownie siedzi z posępną miną i smutnym spojrzeniem , mówiąc połśłowkami
          • bajbus75 Re: Serial "Bez tajemnic" 21.10.11, 08:57
            mozambique napisała:

> ciekawe , ze warunkeim producentów oryginału amerykanskeigo

Amerykańska wersja nie była wcale oryginałem, to izraelski serial.
        • the_dzidka Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 11:25
          Nie widziałam wersji amerykańskiej, natomiast dwa lata chodziłam na terapię. Dla mnie film jak najbardziej wiarygodny
          • faszyna Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 12:14
            Nie rozumiem zastrzeżeń co do Radziwiłłowicza. Że siedzi i mówi pólsłówkami? A co, ma biegać mocno gestykulując i uprawiać słowotok? Chyba aktor dokładnie tyle mówi, ile ma zapisane w scenariuszu.
            Na terapii nie byłam, oryginału serialu nie widziałam, ale wyobrażam sobie, że tacy terapeuci własnie więcej słuchaja niż sami mówią. Tak przynajmniej to wygląda w róznych amerykanskich filmach. Pacjent gada, gada, a na końcu psycholog mówi: czas upłynął. ;)
            Dla mnie serial wygląda rozwojowo, no ale że nie mam dostepu do płatnego HBO, więc sobie obejrze niestety tylke te darmowe odcinki. Jak na razie jest nieźle; z oceną czekam jeszcze na Jandę, której histerycznej gry za bardzo nie cenię. No ale skoro Radziwiłłowicz wyszedł ze swojej z lekka teatralnej gry, to moze i ona przeskoczy własne ograniczenia?
            • mozambique Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 13:24
              czyli tlum ludzi płaci circa about 150 zl/godz tylko za to zeby ich KTOS WYSŁUCHAŁ

nawet nie porozmaiwał, nie pocieszył, na poradził, nie nakierował, nie uporzadkowal emocje, nie uspokoil tylko WYSŁUCHAŁ tego co masz na wątrobie

w sumie przyjaciołom za "wywnętrzanie sie" nie tzreba płacic
              i przyjaciel nei powien nagle - sorry , godzina pzrzeznaczoan dla ciebei wlasnei minęła
              • the_dzidka Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 16:52
                mozambique napisała:

> czyli tlum ludzi płaci circa about 150 zl/godz tylko za to zeby ich KTOS WYSŁU
                > CHAŁ
                >
                > nawet nie porozmaiwał, nie pocieszył, na poradził, nie nakierował, nie uporza
                > dkowal emocje, nie uspokoil tylko WYSŁUCHAŁ tego co masz na wątrobie
                >
                > w sumie przyjaciołom za "wywnętrzanie sie" nie tzreba płacic
                > i przyjaciel nei powien nagle - sorry , godzina pzrzeznaczoan dla ciebei wlasne
                > i minęła

Mozambique, przepraszam, że tak teraz powiem protekcjonalnie, ale: nie masz zielonego pojęcia, na czym polega psychoterapia. Nie na biernym i znudzonym wysłuchiwaniu, jak się pacjent wywnętrza. W tym filmie masz pokazany mały wycinek tego, jak taka sesja (godzinna) wygląda. Jeżeli kiedykolwiek trafisz w łapy terapeuty ;), przekonasz się, jak bardzo zaskakujące i trafne pytania potrafi ci on zadać, po tym, jak słucha, co mówisz, i do jakich zaskakujących i trafnych wniosków jego pytania ciebie doprowadzą. (Do wniosków - terapeuta nie poda ci gotowej recepty na rozwiązanie twoich kłopotów, on tylko pomaga ci ją znaleźć.) Jaka musi być jego znajomość ludzkiej natury, żeby "usłyszeć między wierszami", co mówisz. I jakie dyskusje i walki na noże rozgrywają się między terapeutą a pacjentem, ponieważ terapia także pacjenta zmusza do dużego wysiłku umysłowego. Ja nieraz wychodziłam z gabinetu przenicowana na lewą stronę.
                Terapeuta musi pacjenta "rozpoznać", żeby wiedzieć, jak kierować rozmową, i do tego potrzeba więcej niż jednego spotkania. Ale zapewniam cię, że od samego początku wychwytuje co trzeba, i, wyobraź sobie, nasz bohater już wychwycił interesujące punkty w rozmowach z komandosem i nastolatką (tej babki z pierwszego odcinka nie liczę, bo ona chodzi do niego od dawna i w przeciwieństwie do pozostałej dwójki, nie poznajemy faceta razem z nią) i teraz będzie się ich trzymał i rozwijał je w kolejnych odcinkach. Tyle mojej mowy obrończej co do słuszności psychoterapii oraz tego serialu. Skończyłam ;)
                • mozambique Re: Serial "Bez tajemnic" 21.10.11, 10:59
                  a jaka odpowiedzialnosc ponosi psychoterapeuta za brak profesjonalizmu , brak wiedzy , nieodpowiednie podejscie do klienta, za zrobienie mu szkód w emocjach albo psychice albo za zwykłe zlanei go z góry na dół ciepłym strumieniem

psychiatra to lekarz - i podlega wszelki prawom jak i obowiazkom lekarza, jak i odpowiedizlanosci lekarskiej , musi prowadzic dokumenatcje lekarską, wszytko jest do sparwdzenia i skontrolowania

jaka kare ponosi psychoterapeuta gdy cos spieprzy ?
                • kamilabarska Re: Serial "Bez tajemnic" 11.02.12, 17:44
                  Serial genialny, az chce sie go oglądac i w sumie teraz jest tak ze w kazdym odcinku po prostu odnajduję samą siebie i swoje własne problemy.
            • matt_banco Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 16:55
              No ja tez jestem z tym co widzieli gabinet psychologa od srodka (w zasadzie to psycholożek, bo akurat trafialem na panie). W wersji amerykanskiej faktycznie nie bylo jakiegos wielkiego porzadkowania emocji, ale bylo swoiste czekanie na "przelom". Po pierwszych odcinkach tez mialo sie wrazenie ze Byrne sobie siedzi, dobrodusznie sie usmiecha i ze w zasadzie nic sie nie dzieje. Ale jednak cos sie dzialo, moze nie kazdy "pekal" spektakularnie, ale jednak kazda z postacia jakos tam ta terapia ruszala. No wlasnie cos poruszyla, pozwolila zmienic perspektywe i chyba to jest najwieksza zaleta tego typu spotkan z "platnym" sluchaczem. Moje psychoepizody nie byly zbyt owocne ... niby ... nie dawaly doraznych rozwiazan, a czasami takie sa potrzebne. Sytuacji wlasciwie nie rozwiazaly ... moze nie bylo czego rozwiazywac, nie wiem, ale uznaje zasadnosc prowadzenia tego typu "spotkan". Moze jedynie bardziej sprawdzalbym kompetencje wybranego psychologa.
              Byrne byl zachwycajacy, ale jednak sporo tego uroku wynikalo z tego, ze to po prostu aktor pelen wdzieku i meskiego seksapilu, ktory "dolozyl" to w bardzo skuteczny sposob do swojej postaci. Radziwilowicz takiego uroku nie ma, na amerykanskiej wersji sie nie wzorowal, wiec pewnie proponuje cos innego, ale faktycznie troche w tym wywiadze przesadzil z tym luznym stosunkiem do realiow psychoterapii.
            • motylkowa07 Re: Serial "Bez tajemnic" 29.02.12, 18:39
              Mnie sie generalnie cały serial bardzo się podoba i uważam ze jesli porównywać z naszymi rodzimymi to jest to jeden z lepszych seriali.
      • mariawitkaa Re: Serial "Bez tajemnic" 27.10.11, 13:55
        no ale z drugiej strony w amerykanskich serialach/filmach masz to samo, tylko ze slowa sa na f... a nie na k...
        • blue.berry Re: Serial "Bez tajemnic" 27.10.11, 16:46
          mariawitkaa napisała:
          > no ale z drugiej strony w amerykanskich serialach/filmach masz to samo, tylko z
          > e slowa sa na f... a nie na k...

nie chodzi mi o używanie przekleństw, bo z tym nie mam najmniejszego problemu. chodzi mi o wiarygodność w ich używaniu. u Małgosi Beli jej nie ma. kompletnie. utwierdził mnie w tym 2 odcinek z nią.
          podobnie jak nie ma wiarygodności w twoich wpisach. w tym utwierdził mnie wpis z info o FB. try harder.
    • notting_hill Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 12:10
      Ja też jestem zafascynowana wersją amerykańską, ale dajmy może naszej szansę... Siłą amerykańskiej wersji była wg mnie gra Gabriela Byrne'a, to była sama radość patrzeć jak aktor może wejść w rolę i oddawać takie różnorodne emocje. Pan Radziwiłowicz jest jednym z lepszych aktorów, szkoda może że wyciekła taka jego opinia nt terapii, bo to odbiera wiarygodność temu serialowi.
      Ja poczekam jeszcze do końca tygodnia, strasznie jestem ciekawa K. Jandy, ale też nie wykluczam rozczarowania.
      It's impossible to make any sense out of something that doesn't really make sense!- (anonymous gay ex wife)
    • sid-sid Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 17:48
      Podoba mi się ten serial, acz mam trochę mieszane uczucia (nie widziałam amerykańskiej wersji).
      Po pierwsze - Weronika. Jedyna postać, która nie wzbudziła mojej sympatii. Chociaż Małgorzata Bela gra lepiej niż się spodziewałam. Ktoś pisał, że jak w serialu Radziwiłłowicz mógł zawrócić w głowie takiej pięknej kobiecie - cóż, ani Radziwiłowicz jakiś okropny, ani ona szczególnie piękna, jak to modelka.:)
      Po drugie - to co już napisano, czyli wypowiedzi aktorów odnośnie terapii i ich czysto teoretyczna znajomość tematu.
      Po trzecie - zdarza mi się nie rozumieć co mówią aktorzy (z wyjątkiem mówiącego wolno i wyraźnie Radziwiłłowicza) - nie wiem, czy to kwestia dykcji, czy udźwiękowienia.
      Podoba mi się wątek z Dorocińskiego i nastolatki. Na razie mi się podoba, bo z tego co czytałam na stronie HBO, to ten z Dorocińskim jak dla mnie tak trochę średnio zmierza.
      Ale ogólnie jak na polski serial bardzo ok.
    • e.st1 Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11 20.10.11, 20:39
      Ostatnia scena i widok Radziwiłłowicza bezwładnego niemal we fotelu był niesamowity. Z mowy jego ciała biły bezsilność, szok po ostatnich słowach pacjenta.
    • marcinlet Re: Serial "Bez tajemnic" 20.10.11, 23:46
      amerikanische.heidelbeere napisała:
      > Dziś na antenie HBO byla premiera serialu "Bez tajemnic", na formacie "In treat
      > ment". To serial o psychoterapeucie z problemami i o jego pacjentach - roznych
      > ludziach boryjakacych sie ze swoimi klopotami. Jest nastolatka po probie samobo
      > jczej, jest skaczace sobie do oczu malzenstwo, zakochana w terapeucie pacjentka
      > i zolnierz ktory wrocil wczesniej z misji z Afganistanu, bo nie moze sobie por
      > adzic z trauma wojny.
      Czyli, że dokładnie to samo co w amerykańskiej wersji. To nie lepiej ją obejrzeć?

> Ogladal ktos? Co sadzicie?
      Może być ("In Treatment") bo tej polskiej wersji nie oglądałem.
    • kara_b Re: Serial "Bez tajemnic" 23.10.11, 20:57
      jestem na bieżąco, będę oglądać.
      Dorociński dobry jest i jego wątek jak na razie najlepszy, najsłabszy dla mnie wątek małżeństwa.
      • mozambique Re: Serial "Bez tajemnic" 24.10.11, 09:48
        watek malzenstwa w kórych Borcuch rezyseruje swoją zone z którą własnie sie rozwodzi ???
        az dziw wiec ze watek kryzysu malżenskiego mu nie wyszedl

powinnao az sypac iskrami z ekranu
        • mariawitkaa Re: Serial "Bez tajemnic" 27.10.11, 13:53
          to dodaje niesamowitego smaczku temu wszystkiemu... ciekawe, jak im sie razem wspolpracowalo. inna sprawa, ze Borcuch juz podobno nie jest z tą mlodą. jak jej bylo? frycz?

btw, zwroccie uwage na konkurs na fejsie www.facebook.com/Beztajemnic?sk=app_176570815762576 Zrobili aplikacje, dzieki ktorej mozna zajrzec do laptopa Wolskiego i szukac odpowiedzi na pytania konkursowe dotyczace serialu. codziennie sa nagrody, ale ja chyba nic nie wygram z moim tempem przeszukiwania tego :/

dorocinski mi sie najbardziej podoba w tym wszystkim i tak ^^
          • madziulka1982 Re: Serial "Bez tajemnic" 13.11.11, 10:06
            gdzie się pojawiają te pytana konkursowe?
    • serialelove Re: Serial "Bez tajemnic" 28.10.11, 12:06
      Bez tajemnic Odcinek 9 online
      serialelove.pl/bez-tajemnic/bez-tajemnic-odcinek-9/
      Bez tajemnic Odcinek 8 online
      serialelove.pl/bez-tajemnic/bez-tajemnic-odcinek-8/
      wszystkie odcinki na: serialelove.pl/online/bez-tajemnic/
    • tdf-888 Re: Serial "Bez tajemnic" 01.11.11, 22:10
      a niech ktoś mi powie, kto oglądał amerykańską wersję, a może znalazł się ktoś oglądający pierwowzór izraelski - czy nasze odcinki i wątki są dokładną kopią (pomijając otoczenie itd) fabuły?
      • notting_hill Re: Serial "Bez tajemnic" 01.11.11, 22:37
        W stosunku do wersji amerykańskiej (bo izraelskiej nie widziałam) jest dosłowną kopią, nawet dialogi są takie same, tylko szczegóły inne, np. w amerykańskiej wersji jest pilot, nie komandos, gimnastyczka, nie skrzypaczka (Zosia), detale są spolszczone, ale sedno pozostaje takie samo. Przynajmniej do tej pory wszystko jest podobne, nawet scenografia.
        • tdf-888 Re: Serial "Bez tajemnic" 01.11.11, 22:45
          czyli pilot też zapoznał laskę, co się zakochała w terapeucie na drodze tego samego przypadku i też kupił dla niego zestaw do naparzania czaju a ona miała wypadek z kotkiem? o resztę szczegółów nie pytam, bo jednak chcę to oglądać z elementem zaskoczenia :)
          • notting_hill Re: Serial "Bez tajemnic" 02.11.11, 10:43
            Dokładnie tak właśnie, tylko w wersji amerykańskiej chodziło o ekspres do kawy :). No i nie pamiętam czy kot czy pies, zwierzę w każdym razie potrącone było.
    • sid-sid Re: Serial "Bez tajemnic" 02.11.11, 17:48
      Cóż, przyznam, że oglądam tylko odcinki z Dorocińskim i z nastolatką. Bela podobała mi się tylko w pierwszym odcinku, w drugim - dramat. Wątek małżeństwa nie podoba mi się w ogóle, wkurza mnie postać faceta. Odcinków z Jandą nie oglądam, bo w piątki najczęściej mam inne zajęcia.
      • kara_b Re: Serial "Bez tajemnic" 06.11.11, 20:51
        lubię piątkowe odcinki,lubię słuchać co Radziwiłowicz mówi o swoich pacjentach.
        Nawet mi Janda nie przeszkadza.
    • venusoid Re: Serial "Bez tajemnic" 05.11.11, 13:32
      Serial jest DOKŁADNĄ (I ŻAŁOSNĄ) KOPIĄ amerykańskiego serialu In Treatment. Nie tylko ten sam pomysł i konwencja, ale te same postaci, z dokładnie tymi samymi problemami (!), nawet identyczne problemy samego terapeuty i jego piątkowe wizyty u "superwizorki". Wszystko przeniesione na siłę na polski grunt, szczyty pretensjonalności. Coś strasznego!
      • angazetka Re: Serial "Bez tajemnic" 05.11.11, 21:58
        Znasz pojęcie "formatu"?
      • notting_hill Re: Serial "Bez tajemnic" 06.11.11, 20:30
        en.wikipedia.org/wiki/BeTipul
    • madziulka1982 Re: Serial "Bez tajemnic" 13.11.11, 09:38
      Uwielbiam ten serial:)
      • sid-sid Re: Serial "Bez tajemnic" 13.11.11, 12:39
        A mnie się już znudził.:/
    • sid-sid Re: Serial "Bez tajemnic" 17.11.11, 20:17
      Tak jak czasami oglądam ten serial, to myślę, że jeśli sesje u terapeuty naprawdę potrafią tak wyglądać, to ja bym tych pacjentów ukatrupiła.:)
      • notting_hill Re: Serial "Bez tajemnic" 17.11.11, 22:51
        Aha, a ktoś wcześniej pisał, że wygląda to na lekką robotę... :)
      • merjusz Re: Serial "Bez tajemnic" 19.11.11, 16:56
        Mi się rzadko kiedy zdarza dooglądać do końca. Jakis ciężki jest ten serial. Albo mam alergie na Radziwiłowicza
    • maliwna Re: Serial "Bez tajemnic" 26.11.11, 23:50
      witam, obejrzałam ostatnio jakiś przypadkowy odcinek. Bardzo lubię Jandę i dlatego zostałam na HBO. Muszę przyznać, że wciąga. nawet kogoś - jak ja - nie znajacego przebiegu dotychczasowych wątków. Podobalo mi się - jednak wytrawni aktorzy potrafią zaczrować widza. Wyobraxcie sobie taką Cichopek i Mroczka w podobnych rolach...
      • motylkowa07 Re: Serial "Bez tajemnic" 06.02.12, 19:47
        Mnie się strasznie podoba ten serial i musze przyznac ze jeszcze nie widziałam tak dobrego, polskiego serialu. Mimo że tu nie ma jakiejś akcji to film naprawdę jest dobry i wciaga. I kazdy z odcinków można odniesc do swojego życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka