Dodaj do ulubionych

The Voice of Poland 29.10

30.10.11, 01:52
niezmiennie mam wrazenie, ze formula tego programu jest przesadnie skomplikowana. Mozna to bylo uproscic i troche skrocic.

Na plus:
- wystepy obu druzyn z trenerami. Kayah chyba lepiej niz Piasek, ale calosc bardzo ok
- bardzo podobaly mi sie wystepy Macka, Filipa, Kasi (o dziwo) i Antka (jeszcze wieksze o dziwo)
- stylizacja Iana, ktory wygladal dokladnie jak Pożądanie z komiksów o Sandmanie :)
- Iwona Zasuwa - jak zwykle przepiekna :)

Na minus:
- bez sensu, ze w dogrywce spiewaja te same piosenki, co w pierwszej czesci
- kiepska i chaotyczna realizacja wystepow. Jesli inwestuja w scene, efekty i tancerzy, to niech to pokaza. Jak na razie jest slabo
- przeskoki do red roomu, ktory tak naprawde sluzy tylko promocji tabletow sponsora i tego strasznego chlopca z lekka wada wymowy
- odpadniecie Macka i wygrana Mateusza. Nie wiem czemu Krautwurst (niewatpliwie utalentowany) bardzo mnie drazni. Do tego jego rozne i liczne doswiadczenia z Kayah troche rzucaja cien na jej decyzje. Calosc pachnie kumoterstwem.
Obserwuj wątek
    • eo_wina Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 07:45
      Mnie zdecydowanie najbardziej przypadl do gustu wystep (Boze, dlaczego nawet Pasek przeszedl na "wykon"?????? :-() Antka.
      Nie podobala sie "Piosenka ksiezycowa" - "ksiezniczka" ja zarznela :-(
      Nie rozumiem decyzji Kayah. Puscila dalej mdlego Krautwursta (szczerze mowiac, nie wiem, czym sie podniecac w tym przypadku, bo glos taki sobie IMHO), a odwalila fajnego brzmieniowo Macka.
      Rozczarowala mnie Kasia Lisowska - jakos tak nie za bardzo jej poszlo.
      Ian - na plus - mam wrazenie, ze ten punkrockowy image i piosenka The Cure bardzo dobrze mu zrobily.
      Reszta nie zapadla w pamieci.
      A nie, zapomnialabym - butolyzwy Kayah byly mocne!!!! :-))))))
      • gradosr60 Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 14:08
        ludzie w wiekszosci nie znaja sie na muzyce wiec dobrze ze jury ma cos do powiedzenia.najlepsi wczoraj to Kaja,Antek i Mateusz.ten ostatni ma ekstra glos,jak ktos sie zna to doceni,w swojej kategorii wokalnie wymiata.Rafal to typowy produkt nauki spiewu,nudy.Filip ciagle spiewa podobnie.ta od Goldeneye popsula cala piosenke zaspiewana na sile.a ze przechodza ludzie producenta to nie nowina,jak ktos zna kulisy wyboru do VoP to sie nie zdziwi
    • dalenne Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 08:35
      Krautwurst przeszedł??? :///
      Ten układ między Kayah a K., jakkolwiek głupio to brzmi, coraz bardziej rzuca się w oczy.
      • kubissimo Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 08:39
        pewnie niedlugo sie dowiemy, ze Mateusz wydaje plyte. zupelnie przypadkiem wyda ja w Kayaxie
        • listopadowka2008bis Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 09:57
          Dla mnie w zasadzie juz odpadl jeden z najbardziej utalentowanych i dobrych glosow tego show - Maciek. Jego konkurenta faktycznie da sie sluchac, ale nie da rady ogladac. Szkoda.
    • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 10:21
      rzeczywiscie troche zawile te zasady ;)

Dla mnie wczorajszy program na plus:
      - jak zwykle swietnie grajacy zespol
      - o dziwo Magda Mielcarz - calkiem niezle wypadla i swietnie sobie radzila
      - najlepsze wystepy ( w kolejnosci podobania mi sie) - Rafal, Mateusz i Maciek
      - wystepy z trenerami

A na minus:
      - bezsensowna dogrywka
      - wczoraj z grupy Kayah powinna odpasc Edyta, rozumiem, ze za ocaleniem jej decydowaly tylko jakies dziwne wzgledy ogladalnosciowo-cholerawiejakie
      - Filip - o ile spiewa calkiem niezle, to troche denerwuje swoja "nadmierna" osobowoscia (jakos nie bylo to widoczne we wczesniejszych etapach)
      - caly czas nie rozumiem, co w tym etapie robi Ian i Kaja (okazuje sie, ze u nas wystarczy nie spiewac czysto, tylko tak, jakby sie chcialo plakac i juz to oznacza, ze sie "niesie" przekaz)
      - to, ze z grupy Piaska odpadla Ewa i ze Kayah wywalila Macka
      - beznadziejne wstawki z red roomu

a tak na marginesie - w Holandii za wysokiego poziomu nie mieli ;)

Ciekawa jestem odcinka za tydzien, zwlaszcza Ewy Szlachcic i Oli.

P.S. jesli chodzi o "konflikt interesow" w kontekscie Mateusza i Kayah, to ciekawe, ze nikt jeszcze nie zwrocil uwagi na dwa inne przypadki - Kasi Lisowskiej, ktora wystepowala w zespole u Szymona Majewskiego (ten sam producent, co VoP ) oraz Eweliny Kordy (spiewa w Kocham Cie Polsko - programie tez tego samego producenta, w ktorym gra dokladnie ten sam zespol).
      • kubissimo Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 11:22
        to ciekawe co piszesz o Kasi i Ewelinie. Gdybym ogladal te programy, to moze bym je skojarzyl. niestety sa ponad moje skromne sily ;)

niemniej jest pewna roznica miedzy producentem wpuszczajacym do programu znaną mu osobe, a sytuacja, kiedy Kayah wybiera sobie chlopaka, ktorego doskonale zna z innego programu i ktory spiewal w jej chorkach. Nie czepilabym sie, gdyby Mateusz wybral innego trenera (bo jesli pamietam to mial wybor), a tak niesmak jest duzy.

Jezeli chodzi o Iana i Rafala, to mam wrazenie, ze o ich udziale zadecydowaly warunki pozamerytoryczne ;)
        • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 12:50
          kubissimo napisał:

> Jezeli chodzi o Iana i Rafala, to mam wrazenie, ze o ich udziale zadecydowaly warunki pozamerytoryczne ;)

Bardzo mozliwe, jednak jest miedzy nimi wielka zasadnicza roznica - Rafal potrafi spiewac.
          • kubissimo Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 17:11
            dla mnie jest ladnym chlopcem o ladnym glosie i z mizerniutkim warsztatem :/
            na tle innych uczestnikow plci brzydkiej jest co najmniej przecietny
            • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 17:25
              kubissimo napisał:

> dla mnie jest ladnym chlopcem o ladnym glosie i z mizerniutkim warsztatem :/
              > na tle innych uczestnikow plci brzydkiej jest co najmniej przecietny

e tam, spiewa swietnie, niestety nie na nasz rynek, to taki Harry Connick Jr
              • eo_wina Re: The Voice of Poland 29.10 31.10.11, 11:38
                O kurcze, jak ja uwielbiam Connicka Jr.-a :-))))))
    • tawananna Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 10:38
      Zgadzam się ze wszystkimi minusami...

Najbardziej nie rozumiem tego powtarzania (znowu!) piosenek. Tak jakby uczestnicy programu nie byli w stanie przygotować więcej niż dwóch "wykonów" (brr, okropne słowo) na jeden dzień. Nudne to, a na dodatek trudno liczyć, by wykonanie po raz drugi tej samej piosenki miało jakoś diametralnie zmienić opinię trenera.

Formuła programu faktycznie zbyt skomplikowana. Mam wrażenie, że to nawet nie tyle kwestia samej formuły, co dość nieudolnego jej przedstawienia. W programach konkurencji podstawowe informacje (ilu wybieramy uczestników, ilu w którym momencie odpada, kto decyduje - widownia czy jury itd.) są podawane w sposób jasny i często powtarzane aż do znudzenia. Tu - na każdym etapie czeka nas jakaś "niespodzianka" (np. ta dogrywki po castingach i po bitwach). Mało to profesjonalne.

Red room jest irytujący, ale taka chyba teraz moda w programach tego rodzaju - jak to moda, prędzej czy później się skończy.

Występy grupowe to duży atut programu. Czekam na występ grupy Nergala ;)).

Decyzja Kayah - kontrowersyjna, zwłaszcza po tych wszystkich pozytywnych słowach o Maćku... Szacunek dla Andrzeja za eliminację Ewy.
      • nickname22 Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 10:42
        Nie podoba mi sie ten program. o WIELE LEPSZY BYL x FACTOR. nIE ROZUMIEM DLACZEGO SA TE DOGRYWKI? pRzeciez to widzowie powinni decydowac kto przechodzi a kto nie , a nie zwiazani emocjonalnie z uczestnikami jurorzy. Skad taki glupi pomysl zeby w dogrywkach spiewali te same piosenki??
        • kubissimo Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 11:26
          ok, ile osob, tyle opinii, ale moim zdaniem Voice jest o niebo lepszy od X-Factora
          • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 12:51
            kubissimo napisał:

> ok, ile osob, tyle opinii, ale moim zdaniem Voice jest o niebo lepszy od X-Factora

zgadzam sie w zupelnosci :)
            • maciej1909 Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 13:44
              Voice o niebo lepszy od X-Factor - tutaj zgadzam się w zupełności. Nie mam też nic do tego że póki co, o tym kto zostanie decydują jurorzy a nie widzowie... dzięki temu unikniemy powtórki z "pani Małgosi" z ww X Factor.
              Najlepsi wczoraj byli moim skromnym zdaniem Kaja i Antek. Najsłabsi Kasia i Mateusz i wg mnie to oni powinni odpaść :)
    • janigor1 Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 13:53
      Szkoda Maćka. Był znakomity. Najlepszy w drużynie . Cała nadzieja, ze Kaja pomoże mu w dalsze karierze.
      • sabriel Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 14:23
        Ja z kolej uważam, ze najsłabsze były wczoraj panie - mdła Ewa (zgadzam się z Nergalem co do oceny jej występu), fałszująca Kaja oraz Kasia. Ta ostatnia choć wyglądała "ostro" to w jej śpiewie zabrakło jednak powera.
        Występ Edyty też mnie nie poraził, choć ma mocny głos, daleko jej do Tiny.
        Podobał mi się za to bardzo występ Maćka, Antka, Filipa i tak krytykowanego tutaj Mateusza.
        A i bardzo pozytywnie odbieram wprowadzenie jako drugiej prowadzącej Magdy Mielcarz.
        • hermenegilda_zenia Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 16:12
          Też nie bardzo rozumiem, że Kasia z grupy Andrzeja jest jeszcze w programie - głosik cieniutki, nie ma w sobie nic charakterystycznego, czy ma mi wystarczyć to , że nie fałszuje? To chyba za mało, żeby występować w tym programie. Niestety, jak się okazuje, uczestnicy nie są tutaj ludźmi "znikąd", bez powiązań i pleców.Wielu z nich ma za sobą doświadczenia muzyczne, czy to z trenerami, czy to z producentami programu i to mocno rzutuje na odbiór VoP.
        • gonitwa Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 17:12
          No właśnie, nie wiem, co się dzieje, że te wszystkie dziewczyny są jakieś takie bez życia, jak śnięte ryby. Z wyjątkiem Edyty, ale ona też mi się nie podobała, tyle że z innych powodów. A za tydzień wystąpi kolejna śpiąca królewna, Karolina Charko. Dobrze, że są jeszcze Monika Urlik, Ola Galewska czy Ewelina, a nawet Kasia Klimczyk (fałszuje aż uszy bolą, ale przynajmniej na scenie ma jakąś tam energię). Mam nadzieję, że wniosą trochę życia do programu, oczywiście jeśli chodzi o część żeńską, bo mężczyznom pod tym względem absolutnie niczego nie brak.
          Jeśli chodzi o osoby, które wczoraj pożegnały się z programem, to oczywiście szkoda Maćka. Gdyby to ode mnie zależało, wyrzuciłabym fałszującą i omdlewającą przy mikrofonie Kaję, która za każdym razem śpiewa (przepraszam, nie mogę się powstrzymać - stęka) tak samo jak poprzednio, tyle że jeszcze gorzej, albo Edytę. Uważam, że wszyscy trzej panowie byli bardzo dobrzy i żaden z nich nie zasłużył na wypad.
          Z drużyny Piaska najbardziej podobał mi się Antek, który wreszcie ograniczył wczoraj to swoje nadmierne vibrato i od razu wypadł o wiele lepiej. Ian jest sympatyczny, kolorowy, i choć z głosem u niego marniutko, to przynajmniej jego występy nie nudzą. Pozytywnie zaskoczył mnie Rafał Brzozowski, bo wreszcie zaśpiewał czysto i poprawnie. Ale to by było na tyle. Uważam, że więcej niż wczoraj nie da się z niego wykrzesać (a to według mnie zdecydowanie za mało), bo on po prostu nie ma warunków ani jakiegoś szczególnego talentu do śpiewania. Kasia Lisowska fajnie wyglądała, śpiewała jedną z moich ulubionych piosenek, ale mnie nie porwała. Było tak, jak u większości dziewczyn: bez życia. Jeśli chodzi o występ Ewy, to chyba w ogóle wstrzymam się od komentarza, bo po co dziewczynę dobijać, powiem tylko, że cieszę się, że to właśnie ona odpadła.
          • kubissimo Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 17:23
            ej no, omdlewajace glosy nie sa zle. Jedna z moich ulubionych plyt na swiecie jest "Out of Season" Beth Gibbons, ktora glownie jedzie tam po eterycznych klimatach. No ale ona spiewa czysto, a u Kai z tym mamy problem.
            Jesli chodzi o wczorajszy wystep, to musze powiedziec, ze ja caly dorobek Sinead mam przyswojony wrecz organicznie, wiec wczorajsze wycieczki po nutach mnie bolaly, ale podobal mi sie aranz ten piosenki. Chociaz mogloby byc jeszcze ciekawiej, gdyby zostali przy samym fortepianie.
            Do tego Kaja niezle wyglada w telewizorze. Moim zdaniem wyglada jak ladniejsza (duzo ladniejsza) siostra Iwony Guzowskiej i podoba mi sie co robia z nia stylisci. Niemniej jest raczej zjawiskiem wizualnym niz wokalnym, a to chyba ja predystynuje do innego programu telewizyjnego :/
            • gonitwa Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 19:22
              Ależ nie, omdlewające głosy nie są złe. To ten konkretny omdlewający głos jest zły i bardzo irytujący. Gdzież tam Kai do cudownej Beth Gibbons? Uwielbiam ją jeszcze od czasów wczesnego Portishead, a "Out of Season" jest także i w mojej czołówce ulubionych płyt :) Płaczliwy prawie do przesady i z tego powodu przez wielu nietolerowany Antony Hegarty to też jeden z moich ulubieńców więc nie jest tak, że taka estetyka do mnie nie trafia. Ale, na Boga, Kaja naprawdę śpiewa strasznie nieczysto i przez to te jej jęki bardziej drażnią lub śmieszą niż niosą jakiś przekaz emocjonalny. Przynajmniej ja to w ten sposób odbieram.

Masz rację, że ona wygląda jak (dużo) ładniejsza i szlachetniejsza siostra Iwony Guzowskiej, właśnie cały czas się zastanawiałam, kogóż to ona mi tak bardzo przypomina z urody :)
    • black-emissary Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 16:29
      team Piaska:
      Ian - utwór zamordował, a w dogrywce dokonał na nim aktu analnej nekrofilii, "punkowe" to to było na poziomie Blog 27, fatalny występ, beznadziejny wokalista, jego udział w tym etapie to kompletna pomyłka, a jego awans dalej to skandal (tak, zdenerwowałam się, kocham the Cure! :)). Szpak Bis. :/
      Ewa - nuuuda, kicz i patos (za to śliczna sukienka), w dogrywce trochę lepiej, choć wciąż nudno.
      Kasia - bez ikry to było, usypiające wręcz, próby kopiowania stylu Bowie zdecydowanie nie pomogły.
      Rafał - poprawnie i nudno, trochę kiczem zalatywało.
      Antek - bardzo dobry, żywiołowy występ, fajna barwa, idealny dobór utworu, zdecydowanie najlepszy (a w zasadzie jedyny dobry) uczestnik z teamu Piaska.

team Kayah:
      Mateusz - cóż z tego, że technicznie jest dobry, jeżeli to czyste rzemiosło bez krzty artyzmu i indywidualności?
      Maciek - mnie się to wyjątkowo nie podobało, próbując być bardziej funkowy od Jay Kaya po prostu zmarnował utwór, choć w dogrywce wypadł znacznie lżej i lepiej.
      Edyta - Tiną to ona nie jest, ale jest tego świadoma, fajna energia, daleko do rewelacji, ale na tle innych nie było źle.
      Filip - totalnie nie moje klimaty, ale chłopak ma fajny głos i spory urok (na scenie, poza nią dziwnie się zachowywał), całkiem miłe to było.
      Kaja - mnie totalnie ujęła, ma piękny głos i niesamowitą zdolność do indukcji emocji.

Poza tym:
      - powtarzanie w dogrywce ledwo co zakończonych występów jest kompletnie bezsensowne, do tego jeszcze powtarzanie występów najgorszych,
      - red room, "lokowanie" padów i dziwny pan - tragedia,
      - Mielcarz wyjątkowo drażniąca i bezsensownie ubrana,
      + niezłe występy grupowe.

Za tydzień zdecydowanie lepsze teamy, zobaczymy co będzie.
      • kubissimo Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 17:15
        zgadzam sie w kwestii stroju Mielcarz. Moze stylista chcial, zeby wygladala tanio, wrecz przydroznie?
        w kazdym razie w kombinacji minispodniczki i fuck_me_boots nawet Julia Roberts nie wygladala dobrze ;)
        • flyswatter Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 18:08
          też uważam że VOP jest ciekawszy niż X factor z wyjątkiem nudnych dogrywek z tymi samymi piosenkami,niejasnych reguł i żenujących wstawek z redroomu
          na duuuuży plus jury,w którym nikt się specjalnie nie lansuje kosztem uczestników

z "wykonów" :/ podobał mi się antek (super ma barwę) i ... to właściwie wszystko
          reszta bezbarwna

stylizację "księżniczki" pominę milczeniem,wniebowzięcie live też by mnie specjalnie nie zdziwiło :D

no i Mateusz...
          gdyby nie był w teamie Kayah na pewno nie drażniłby mnie tak jak teraz,gdy z góry wiem,że mimo rzekomych rozterek Kayah przepchnie go dalej
          jako piosenkarz nie podoba mi się wcale - co z tego,ze spiewa dobrze technicznie,gdy jest tak totalnie NIJAKI?zero osobowości,charyzmy,czegokolwiek co wróżyłoby mu karierę
          • iwu Re: The Voice of Poland 29.10 30.10.11, 23:08
            Mnie się najbardziej podobał Antek.
            Natomiast co do Magdy Mielcarz, to może i była tandetnie ubrana (chociaż widywało się gorsze stylizacje), ale jak ją sobie porównałam do takiej Nataszy Urbańskiej, to niestety ta druga wypada żenująco słabo jako prowadząca mimo obycia ze sceną.
    • poecia1 Re: The Voice of Poland 29.10 31.10.11, 00:44
      Ten program jest chyba tylko dla znawców śpiewu, dla osoby z drewnianym uchem (jak ja) jest to niemiłosiernie nudne i przydługie widowisko. Uczestnicy jacyś tacy mdli, bez wyrazu, mało zapamiętywalni. Chyba jednak nie tylko głos powinien się liczyć w tym biznesie.

A co do Mateusza K. to dziwię się, że jeszcze nikt mu nie wypomniał śpiewania hymnu USA przed walką Pudziana z Amerykaninem w MMA. Tak żenującego występu to dawno nie widziałam.
      • kawa48 Re: The Voice of Poland 29.10 31.10.11, 01:53
        I tu sie muszę zgodzić, co prawda ja na muzyce sie troche znam ale uczestnicy sa dla mnie nie do zapmiętania. Facetów jeszcze w miarę kojarzę ale dziewczyny wszystkie zlewaja sie w jedną. Jedynie które rozrózniam to Kasia z drużyny Ani i Ewa która odpadła. Całej reszty nie jestem w stanie zapamiętac i rozróżnić.

Co do śpiewu Mateusza, to jak dla mnie jego śpiewanie sprowadza się do dodawania ozdobników przez 3/4 kazdej piosenki.
    • serialelove Re: The Voice of Poland 29.10 31.10.11, 09:48
      The Voice of Poland – Najlepszy głos Odcinek 9 online
      serialelove.pl/the-voice-of-poland-najlepszy-glos/the-voice-of-poland-%E2%80%93-najlepszy-glos-odcinek-9/
      Cztery wybitne osobistości muzyczne: Kayah, Ania Dąbrowska, Andrzej Piaseczny i Adam „Nergal” Darski – to właśnie oni w roli Trenerów „The Voice of Poland”. Najpierw, wyłącznie na podstawie głosu, wybiorą członków swoich ...

oglądaj wszystkie odcinki na: serialelove.pl/online/the-voice-of-poland-najlepszy-glos/
      • astra18 Re: The Voice of Poland 29.10 31.10.11, 10:43
        Rzeczywiście to program adresowany do osób powiedzmy delikatnie znających temat.
        To w kontekście wypowiedzi Poeci.
        Państwo wyrazili swoje zdania z którymi w większości się zgadzam, merytorycznie najbliżejmi do Kubissima.
        Czekam - ha, z różnych powodów:) - na występ Oli Galewskiej, tak mi się coś wydaje,że zrobi użytek z basówki:)

Astra
        • astra18 Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 19:32
          astra18 napisała:

> Rzeczywiście to program adresowany do osób powiedzmy delikatnie znających temat
          > .
          > To w kontekście wypowiedzi Poeci.
          > Państwo wyrazili swoje zdania z którymi w większości się zgadzam, merytorycznie
          > najbliżejmi do Kubissima.
          > Czekam - ha, z różnych powodów:) - na występ Oli Galewskiej, tak mi się coś wyd
          > aje,że zrobi użytek z basówki:)
          >
          > Astra

Basówkę zastąpi kontrabas, ale nos mnie chyba nie zawiódł:)

Astra
    • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 21:16
      Monika powinna wygrac ten program!!! :)
      • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 21:36
        a, nie myslalam, ze to napisze, najgorszy byl dzis Piotr, gorszy nawet od Aresa
        • sabriel Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 21:43
          Monika i Damian jak na razie najlepsi jak dla mnie. Jeszcze Ola Galewska i Ewa Dziedzic, choć Monika z Damianem bardziej mi się podobali. Drużyna Nergala jednak górą.
          Z tym penisem to Nergal przywalił. Znów towarzystwo kościółkowe będzie oburzone ha ha ha .
          Czy Kaja sobie coś z twarzą robiła, bo jakaś taka napuchnięta....i poliki jak u chomika....
          • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 21:45
            czy ktos mi wytlumaczy, dlaczego Ania przepuscila Piotrka?
            Chyba ze tylko po to, zeby zostal facet.
            • w_miare_normalna Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 23:04
              To, ze tobie się on nie podoba to nie znaczy, że rzeczywiście nie ma głosu. Bo ma i to trzeba mu oddać. Dzisiaj bardzo fajnie wykonał piosenkę.
              • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 23:13
                Tu nie chodzi o sam glos, tylko o to, ze on strasznie falszuje.
                • koko8 Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 20:04
                  maniaczytania napisała:

> Tu nie chodzi o sam glos, tylko o to, ze on strasznie falszuje

piotr (?), ten gosc od "zombie", nie falszuje, spiewa czysto postawionym dzwiekiem...

czy sie podoba, czy nie - rzecz gustu... mnie sie wydaje bardziej rokendrolowy niz napakowany koles spiewajacy nirvane
                  • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 20:26
                    polecam kontrole sluchu - mozna tez sprawdzic spiewanie Piotra tunerem.
                    Dzwieki owszem stawia, tylko ze najczesciej za nisko i niestety zamiast od razu skorygowac, to tkwi w tym dalej. Jest to bolesne dla odbiorcow.
                    • koko8 Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 21:19
                      maniaczytania napisała:
                      > polecam kontrole sluchu

dziekuje, nie potrzebuje, wujko dobra rado :-)
                      polecam solfez
          • w_miare_normalna Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 23:03
            Ewa dziedzic ? Chyba Szlachcic ?
            Moim zdaniem wygrac powinien Damian, albo Ola. Moniki nie lubię, no wkurza mnie po prostu. Wiem, że tu chodzi o śpiewanie, ale uważam, że ludzie słuchają płyt artystów, których darzą sympatią, po prostu.
            • sabriel Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 23:31
              Oj Szlachcic, ha ha ha , coś mi się pomyliło.
              Wydaje mi się, że ostateczna rozgrywka będzie między Damianem, a Moniką.
              • maciej1909 Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 23:45
                Nie będzie. Z każdej grupy zostanie w finale jedna osoba.
                Dziś bezkonkurencyjna była Monika. Tuż za nią Piotr i Ola.
                Całkiem zasłużenie odpadła ta mała ruda... gwałt na rewelacyjne piosence musiał się tak skończyć... Jak można z takiego numeru zrobić High School Musical? :/
                • w_miare_normalna Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 11:11
                  A Mnie się podobało wykonanie Ewy, fajna dziewczyna. No i jak dowaliła Anii, hehe fajnie bło zobaczyć minę Dąbrowskiej :D
                  • sabriel Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 11:44
                    Mnie też podobała się interpretacja Ewy.Szkoda, że odpadła. Jest totalnie wyluzowana na scenie.
                    Mogła zaśpiewać ten utwór dokładnie jak w oryginale, ale podeszła do sprawy ambitnie.
                    Dąbrowską chyba nieźle zatkało. :))))
              • w_miare_normalna Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 11:10
                sabriel napisała:

> Wydaje mi się, że ostateczna rozgrywka będzie między Damianem, a Moniką.

na bank tak będzie . I znając Mojego pecha wygra Monika ://
    • pochodnia_nerona Re: The Voice of Poland 29.10 19.11.11, 23:44
      Nie macie problemu z odbiorem Oli? Bo z jednej strony - niezwykła barwa głosu, talent. Ale z drugiej - przynajmniej wg mnie - jest w niej coś odpychającego. Nie łapie kontaktu z publicznością i nie chodzi mi tu bynajmniej o mizdrzenie się do widza i słuchacza, ale o nutę empatii, czy poczucia bycia przez kogoś słuchanym. Ona jest po prostu "autystyczna". Wiem, że sztukę robi się z własnej potrzeby, ale jeżeli chce się zrobić karierę w muzyce, to jednak śpiewa się też dla kogoś, kogo chce się czymś obdarować, czymś (czyli talentem, wrażliwością) z nim podzielić. Na scenie widzę panią "mam was gdzieś i robię swoje, możecie mi poklaskać". Takie są moje odczucia, coraz bardziej wyraźne. Poza tym mam wrażenie, że coraz bardziej uderza w jakąś mało strawną manierę. Trochę mnie wymęczył ten jej dzisiejszy występ.
      Monika, moim zdaniem, posiada to coś, czyli talent, warsztat i charyzmę, a przy tym otwarcie na odbiorcę.
      • ewa_on Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 02:15
        Zgadzam się z Tobą Pochodnio:), Ola może nie jest autystyczna,ale na pewno dualistyczna:) - przyciągajaca i odpychajaca zarazem,ma bardzo ciekawy głos,ale dzisiaj nie podobała mi się "Georgia" w jej wykonaniu,równiez mnie zmęczyła.Ale czekam na nastepną piosenkę...I też uważam,że powinna choć trochę odwzajemnić sympatię,którą darzy ja publiczność.
        • ankas4 Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 02:52
          Mamy problem z Olą, a ze Nergal ją polubi to było oczywiste, bo on lubi trudne przypadki:)
          Ola jest tak odpychająca,że aż fascynująca dla ludzi i to cala jej tajemnica, jej śpiewania nie znoszę, miauczenie, męczenie ...zawsze wlasna interpretacja, ale rozumiem,ze moze sie to komuś podobać.
          Monika dziś pięknie zaśpiewała, nie rozumiem jak Piasek mógł zamiast skupić się nad wykonaniem - oceniac wybór piosenki? to było bardzo bardzo nieprofesjonalne, poza tym Piasek zaczyna mnie juz wkurzać ( i Nergala chyba też powoli) tymi ciąglymi odnosnikami do diabelskości Nergala,,, dzis jak wyskoczył z ta woda święconą to naprawę było żenujące, Piasek prowokuje ale w taki głupawy sposob, ze juz to sie stało męczące.
      • kubissimo Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 02:50
        w sumie widzialem tylko jej wystep (taka wypadkowa tego, ze dzis wlasnie na nią czekałem i musialem zaraz wyjść), w kazdym razie wyrazny byl jej dyskomfort i to, ze nie odnajduje sie w formule programu, gdzie wystawia sie zarowno na ocene jurorw, jak i publicznosci.
        Monika jest zwierzeciem estradowym, ale to wlasnie Ola mnie intryguje.
        • eo_wina Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 10:00
          Zgadzam sie z opiniami wyzej odnosnie Oli - na pochwaly nie reaguje nawet uniesieniem jednej brwi, ze o wygieciu ust w usmiech nie wspomne. Moze i ona jest oryginalna, zeby nie rzec ekscentryczna, ale jej spiew do mnie nie przemawia at all :-( Ta jej "Georgia" byla wymiauczana wczoraj. Ale nogi skubana ma fajne :-)
          Najbardziej podobaja mi sie Ewelina i Damian, oraz oczywiscie bardzo ekspresyjna Monika (az sie boje, co ten maly dziec w jej brzuchu czuje gdy ona produkuje dzwieki?).
          Najbardziej jednak wpienia mnie Kayah - jak ja nie moglam wczoraj tych jej komentarzy zniesc, a juz przy komentowaniu piosenki w wykonaniu Damiana, ze chciala ja dla "swojego" Mateusza - odpadlam. Bedzie go pchac do finalu bez dwoch zdan. Niestety. Jest bardzo nieobiektywna.
          Piasek tez juz przegial z ta woda swiecona - Nergala to juz chyba nudzi i nawet nie stara sie odpowiadac na te zaczepki.
          I mam wrazenie, ze Ania Dabrowska wczoraj bardzo sie nudzila :-)
      • w_miare_normalna Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 11:13
        pochodnia_nerona napisała:

> Nie macie problemu z odbiorem Oli? Bo z jednej strony - niezwykła barwa głosu,
        > talent. Ale z drugiej - przynajmniej wg mnie - jest w niej coś odpychającego. N
        > ie łapie kontaktu z publicznością i nie chodzi mi tu bynajmniej o mizdrzenie si
        > ę do widza i słuchacza, ale o nutę empatii, czy poczucia bycia przez kogoś słuc
        > hanym. Ona jest po prostu "autystyczna".

racja, racja. wlasnie caly czas szukalam tego co jest tym odpychaczem i ty mi uswiadomilas :))

. Na scenie widzę panią "mam was gdzieś i robię swoje, możecie mi
        > poklaskać".

o to to !!

>
        • wszystkiegodobrego Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 13:33
          Ja mam wrażenie, że Ola jest zarozumiała, a te hołdy np. Piaska po każdym jej występie (kwaiaty, padanie na kolana) robią jej tylko krzywdę. Uważa,że jest boska i oryginalna i nie słucha nikogo.
          Jest bardzo utalentowana, bardzo mi si,ę podoba, ale dla mnie jej interpretacja jest niestrawna. Interpretacja piosenki nie polega na nadużywaniu ozdobników w każdym słowie i jak to ona określa, że lubi sobie "polatać". co za dużo to nie zdrowo.
          Nie kupiłabym jej płyty bo nie dotrwałabym do końca i nie zrozumiałbym o czym sa te utwory.
          Może się mylę, jestem laikiem, ale tak ją odbieram.
          • maciej1909 Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 16:55
            Znacznie bardziej podobają mi się interpretacje Oli niż to co wczoraj zrobiono z "No One". Ola może i wystęka i wymęczy ale jest to jakieś i chętnie się tego słucha. Występ Ewy mimo przyzwoitego wokalu był tandetny i gorszy nawet od Kasi Klimczyk która mimo tego że potwornie fałszowała to jednak coś tam w sobie miała.
            Piotr rewelacyjnie poradził sobie z Zombie dlatego dziwi mnie tutaj krytyka pod jego adresem.
            Monika póki co pewniak do wygranej.
            Też mieliście wrażenie że Kayah było głupio i próbowała się wytłumaczyć z usunięcia Kaji przed tygodniem?
            • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 17:09
              maciej1909 napisał:

> Piotr rewelacyjnie poradził sobie z Zombie dlatego dziwi mnie tutaj krytyka pod
              > jego adresem.

Przeciez on zmasakrowal "Zombie", on jest dla mnie pomylka tego programu, nie rozumiem, jak w ogole mogl wyjsc z castingow. Spiewac nie potrafi, barwa glosu taka sobie, probuje nadrabiac 'osobowoscia', ktora w jego przypadku przejawia sie sztucznym wyluzowaniem i niezbyt apetycznymi wygibasami i grymasami twarzy w czasie spiewania.
              Nawet w grupie Ani bylo wiele osob, ktore bardziej zaslugiwaly na wejscie do programu, chocby ta Kasia, ktora na etapie "Bitwy" przegrala z Kasia Klimczyk.
    • black-emissary Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 14:10
      Piotr, Damian i Monika (w tej kolejności) imho dziś najlepsi i (w kolejności Monika, Piotr, Damian) najlepsi w całym programie (z drużyn Kayah i Piaska nikt im tam butów czyścić nie może). Ola ma potencjał, ale gdzieś z nim w krzaki wiecznie włazi (a kontrabas tylko mi przypomniał jak wspaniale ten numer wykonał w American Idol Casey, Ola się nie umywa).
      Reszta powinna prędzej czy później odpaść, choć imho tym razem odpadły nieodpowiednie osoby. Ewelina mi się potwornie nie podoba, potrafi śpiewać, ale nic ponad to, kameleon bez własnej osobowości, wszystko w jej wykonaniu jest miałkie. Ares to jej przeciwieństwo, śpiewać niezbyt potrafi, ale duchem i energią spokojnie to nadrabia, a to dla mnie ważniejsze od techniki. Z kolei Ewie daleko do rewelacji, ale mogła jeszcze coś ciekawego pokazać, a Karolina będzie tylko dalej nas nudzić. Zieeeeeew.
      • maniaczytania Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 15:46
        prosze, napisz mi, dlaczego uwazasz Piotra za najlepszego i w ogole w najlepszej trojce?
        • black-emissary Re: The Voice of Poland 29.10 21.11.11, 13:51
          Bo dobrze śpiewa, nadaje utworom swój styl, ma charakterystyczną ekspresję i wie w którą stronę idzie. Tak jak Monika i Damian jest stabilny i ma swój styl, czyli ma to, czego brakuje całej reszcie.
          Jestem bardzo zdziwiona ilością negatywnych komentarzy pod jego adresem, imho bardzo dobrze wykonał bardzo trudny utwór.
    • koza_w_rajtuzach Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 17:18
      Program oglądam chyba tylko ze względu na drużynę Nergala. Najlepiej ze wszystkich skompletował drużynę, wybrał ciekawe, mocne głosy (nawet Ares był fajny pomimo fałszu:)). Najlepsi wg mnie są Damian i Monika, uważam, że któreś z nich powinno zwyciężyć.
      Ogólnie to uważałam, że w tym odcinku powinna odpaść Ewa i Ares i tak się stało.
      • flyswatter Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 18:18
        w ostatnim odcinku rządziły wątki pozamuzyczne :D
        najpierw Ares zarzucił Kayah hipokryzję,potem Ewa Ance stronniczość...ależ tam się wszyscy kochają ;)

Nergal i "jesteś przedłużeniem mojego penisa" tekst edycji :D

Kayah rzeczywiście wyglądała jakby jej twarz miała się rozpaść,drżałam o nią przy każdym uśmiechu

poza tym okazuje się,że Bóg jednak istnieje i uchronił nas przed zarżnięciem kultowej piosenki Nirvany,którego na pewno dokonałby Mateusz,no nie widzę go w tej piosence,do tego inny aranż o którym wspomniała Kayah...to nie mogło się udać

Ola rzeczywiście sprawia wrażenie zarozumiałej,ale mimo wszystko jest intrygująca
        z Georgią jednak za bardzo odleciała,less is more droga Olu
        i czy tylko mnie się wydaję,ze Ania jej nie lubi i najchętniej pozbyłaby się jej ze swojej grupy?

zdziwił mnie komentarz Kayah po występie Eweliny
        rozumiem że można nie lubić Gagi ale to wokalistka dużo lepsza od Eweliny i po tym jak wszyscy wykładają się na jej piosenkach dobrze widać że wcale nie są one tak łatwe jakby się wydawało

Monika pokazała że jest wokalistką klasy Beyonce tylko.... kto jej napisze takie hity w Polszy?
    • madziulka1982 Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 18:01
      1. Damianowi trafiła się świetna piosenka, choć brakowało mi w wykonaniu tego czegoś co miał Kurt. Miałam wrażenie, że trochę się kontrolował - wolałabym żeby pojechał po całości:P
      Sprawia wrażenie bardzo sympatycznego człowieka.
      2. Monika świetna, poprzednie wykonanie czyli Iron maiden jednak bardziej mi się podobało.
      3. Kobieta śpiewająca gagę.. nie podobało mi się ani fryzura, strój ani wykonanie. Mam wrażenie że ona nie ma własnego zdania, brak mi w niej charyzmy co dwójka wczesniej wymienionych niewątpliwie ma.
      4. Urbanski sie poskładał - podsumowania nergala są bezcenne. Wolę to od wojewódzkiego, który przygotowuje sobie wypowiedzi. Nergala oceny są spontaniczne i bardzo mi się to podoba.
      5. Ola ma olewcze zachowanie ale to akurat bardzo mi się podoba.
      6. Chłopak który śpiewał zombie - podobalo mi się, cieszę się ze przeszedł.
      7. Ta dziewczyna z rudymi włosami - irytująca strasznie, miałam wrazenie zze zaraz wyjdzie z mojego telewizora. I ten tekst o ANi ze przeciez wiadomo było kto jest faworytem. CHciała jej dopiec a w moich oczach wyszła podobnie do krautwustera czy jak mu tam oboje do siebie pasują..
      8. Na koniec mielcarz piękna kobieta musialam to napisać:)

AAha nie wiem czy widzieliscie ale na poczatku odcinka kamerzysta przypadkowo pokazał prompter z tektem który mówił wlasnie Urbanski. Szkoda, że mimo słuchawek potrzebują jeszcze prompterów..
      • madziulka1982 Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 18:07
        Zapomniałabym - irytuje mnie przesadnie wrzeszcząca publiczność, wolałabym żeby uczestnik spiewał do widza a nie do rodziny z widowni.
        • madziulka1982 Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 18:17
          znzlazłam takie cos :))))

www.youtube.com/watch?v=gfEKX7FAHlY&feature=related

• anonimowa_melancholiczka Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 19:52
        No dobra, chyba się wciągnęłam, aczkolwiek mam wrażenie, że uczestnicy programów konkurencyjnych stacji byli bardziej charakterni. Ale może się mylę.
        Monika Urlik - śpiewa pięknie, ale obawiam się, że może być artystką w stylu Edyty Górniak.
        Niesamowite możliwości wokalne plus zamiłowanie do kiepskiego repertuaru. Ale jej wykonanie bardzo mi się podobało.
        Damian Ukeje - jak dla mnie bardzo przystojny, sympatyczny chłop z przeciętnym głosem. Jego wykonania są IMO bardzo odtwórcze, nie daje nic z siebie.
        Karolina Charko - w zeszłym tygodniu smęciła (kiepską piosenkę miała), w tym - o dziwo! - bardzo mi się podobała. Po za tym ma fajna urodę a la Kate Moss.
        Ola Galewska - głos ma oryginalny, ale nie umiem się zdecydować, czy dobrze nim operuje. Czasem brzmi jak świętej pamięci Amy Winehouse na pamiętnym koncercie w Belgradzie.
        Ruda Ewa - kiczowata trochę, umie śpiewać, ale myślę, że byłaby taką Iwoną Węgrowską Version 2.0.
        Ewelina - bez pomysłu na siebie. Najbardziej z jej występu podobało mi się, jak tak chodziła za kulisami. Taka dzidzia - piernik.
        Piotr - nawet nie pamiętam jego nazwiska. Fajne piosenki dostaje, a nie potrafi nic z nich wykrzesać. Bez głosu, bez osobowości.
        Ares - straszny. Skababdibskabadibskabadibadib.:P

• wszystkiegodobrego Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 22:09
          Ola Galewska- oryginalna, utalentowana, ale za bardzo "lata" głosem
          Ewelina Kordy- odtwórczo, śpiewa jak w programie "Kocham Cię Polsko":)
          Podobał mi się Piotr Niesłuchowski do występu z Braćmi, daleko mu do Piotra Cugowskiego.
        • semijo Re: The Voice of Poland 29.10 20.11.11, 22:18
          A ja lubię Ewelinę, choć nie jestem do końca przekonana czy Nergal ją dobrze prowadzi. Monika super, Damian dzisiaj średnio a Ares to po prostu Ares:) W drużynie Ani Ola przekombinowała, ale głosisko ma fajne, choc zgadzam się że jest odpychająca. Ma denerwującą manierę jakby była gdzieś ponad to co sie wokół niej dzieje. i wydaje mi się to sztuczne, na pokaz. Ruda i CHarko nuuuuda. Piotr to nieporozumienie, kiepski jest przeokrutnie.
          Jeśli chodzi o jury, to zdaje się że Kayah w ostatnim odcinku na zarzut ze daje smęty Kai powiedziała że chciala dla niej Nirvanę ale Nergal jej podebrał. Dziś słysze że chciała dla Mateuszka "swojego":) Dla mnie i Kayah i Ania nic nie wnoszą do programu. Cały czas te same oklepane hasła. Dla mnie wymiata Piasek. Fajne riposty, nie cukrzy bez potrzeby. Nergal też daje radę.
          A na koniec musze to napisać, choc wiem ze było to juz poruszane. Ten kto wymyślił dogrywki za tymi samymi piosenkami chyba upadł na głowę. Dogrywka to powinna być kolejna fajna dawka emocji i rywalizacji. Nowa piosenka zawsze daje nowe możliwości. A tak nuuuuda panie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka