Dodaj do ulubionych

HD. Bajer czy konieczność?

24.11.11, 16:23
Tyle teraz mówią o tym HD, że już nie wiem czy to taki bajer i hasełko czy teraz to prawie standard. W Polsce chyba nie ma jakoś mega dużo takich kanałów. Nie wszystkie jeszcze są. Warto skorzystać z jakiejś platformy czy może przeczekać?
Obserwuj wątek
    • sphinx10 Re: HD. Bajer czy konieczność? 24.11.11, 21:18
      Sam zobacz i oceń czy ci się podoba.
      Dla mnie to świetna sprawa i z pewnością za kilkanaście miesięcy będzie standardem.
    • gryfny Re: HD. Bajer czy konieczność? 24.11.11, 22:25
      Dzisiaj bajer to 3D,HD to juz codzienosc.
    • jester23 Re: HD. Bajer czy konieczność? 25.11.11, 14:37
      ambasador11 napisał:

> Tyle teraz mówią o tym HD, że już nie wiem czy to taki bajer i hasełko czy tera
      > z to prawie standard. W Polsce chyba nie ma jakoś mega dużo takich kanałów. Nie
      > wszystkie jeszcze są. Warto skorzystać z jakiejś platformy czy może przeczekać ?

Poczekać aż zrobią porządek, bo na razie jest bajzel, marketing i robienie klienta w konia...
      www.spidersweb.pl/2011/11/hd-raczej-nie-w-polsce.html
      • samson-najt Re: HD. Bajer czy konieczność? 28.11.11, 11:18
        Też mi się wydaje, że jeśli chodzi o platformy to już standard. Wszystkie najważniejsze kanały są już w hd, chociaż nie wszystkie programy sa w hd chyba na nich, ale to kwestia czasu. Teraz na ence masz chyba 34 kanały i stale coś dorzucają w tej kwestii
    • tdf-888 Re: HD. Bajer czy konieczność? 26.11.11, 12:22
      dla mnie to konieczność, podczas przełączanie kanałów praktycznie nie zatrzymuję się na tych sd, a na platformach cyfrowych kanałów hd jest już całe mnóstwo, szczególnie jeśli chodzi o szanujące się kanały, to są nadawane w hd.
    • wolf55 Re: HD. Bajer czy konieczność? 26.11.11, 16:52
      W Polsce jest pseudo HD. Niemal wszystkie stacje zachodnie nadają w SD z jakością lepszą od naszego HD. Ponadto każdy film nawet przedwojenny mogą nadawać w HD. Wystarczy, że zmienią tylko rozdzielczość, ale jakośc pozostanie ta sama.
    • jehudimenuhi Re: HD. Bajer czy konieczność? 27.11.11, 12:38
      powoli powoli ale to będzie standardzik :) już teraz to szybko rośnie. najważniejsze kanały na platformach masz w hd. ja tam właściwie innych nie oglądam wiec właściwie korzystam tylko z hd :)
    • kacpersen Re: HD. Bajer czy konieczność? 27.11.11, 23:35
      No jeżeli jesteś koneserem to dostrzesz tą różnice. Warunkiem jest też posiadanie telewizora , najlepiej z 50 cali :)

---

Optymalizacja ZUS
      namioty handlowe
      krakow.lento.pl/
      wroclaw.lento.pl/
      • jankolodziejski Re: HD. Bajer czy konieczność? 28.11.11, 10:05
        Ja się zastanawiam czy to rzeczywiście az taka różnica. W sumie ja nie dostrzegam niczego szałowego. Ok, jest lepiej, ale nie ma co robic az takiego halo.
        • jehudimenuhi Re: HD. Bajer czy konieczność? 28.11.11, 10:25
          jest różnica, uwierz mi. obejrzyj sobie meczyk w hd to zrozumiesz :D
    • pinkink3 Re: HD. Bajer czy konieczność? 29.11.11, 19:28

Na technicznych bajerach sie slabo znam, ale mam porownanie, wiec i opinie.
      Mieszkam w Kalifornii, odbieram wiele kanalow z HD, ale tez i bez HD, a jest ich wciaz sporo. Uzywam kabla COX.
      Do odbioru HD potrzebna jest specjalna skrzynka i te mam zaistalowana przy tv w mojej sypialni /duzy ekran/. Moge na nim ogladac programy z HD [trzycyfrowy # kanalu] jak i bez [ od 1-99]. Jest roznica.
      W kuchni od niedawna mam maly tv - zeby mi sie nie nudzilo, kiedy kroje cebule;) - bez tej skrzynki, a wiec i bez HD.
      I co?
      Niektore kanaly maja tak krystalicznie czysty obraz, ze nie ustep[uja tym z HD. Zaznaczam, ze kuchenny tv jest niezlej jakosci [ LED Samsung 4010], i to zdaje sie ma zasadnicze znaczenie.
      Nie czuje zadnej potrzeby instalowania skrzynki z HD w kuchni.

Podobno, jak ktos tu juz napisal, roznica jest szczegolnie widoczna przy duzych ekranach.

• jedynyplesniaczek Re: HD. Bajer czy konieczność? 30.11.11, 13:44
      hd od jakiegoś czasu dosyć mocno zaczyna się u nas rozwija. już przestaje być tylko gadżetem dla bogatych. wszystkie platformy cyfrowe już wprowadziły programy na tym sygnale. mam pakiet n-ki z 28 kanałami hd za 79zł i mówiąc szczerze, teraz o niebo lepiej ogląda mi się telewizję.
      • krystynaa66 Re: HD. Bajer czy konieczność? 05.12.11, 14:21
        Na początku nie mogłam się przyzwyczaić do jakości hd, była taka dziwna, ostra strasznie :) Takie to trochę było nierealne. Teraz jak oglądam niektóre programy właśnie HD, nie potrafię patrzeć już na inną jakośc obrazu. No ale całe sczeście N wprowadza hd coraz więcej.
      • alv_in Re: HD. Bajer czy konieczność? 05.12.11, 16:24
        no tez mam n z hd, nie wyobrażam sobie dobrych filmow ogladac w innej jakosci :P
        • onlymizeria Re: HD. Bajer czy konieczność? 07.12.11, 10:24
          Jak wyszło HD nigdy nie byłam jakoś strasznie napalona na to. Nowość jak nowość. Nie spieszylo mi się ze zmianą telewizora czy zakupie dekoderu. Ale rzeczywiście jak przyszedł czas na wymiane sprzętu i kupno N, byłam pod wielkim wrażeniem! Obraz tak przejrzysty, że widać każdy szczegół – bylam zszokowana ;) Ilość programów hd na N tak mnie rozbestwiła, że z trudem oglądam te normalne :P
          • alv_in Re: HD. Bajer czy konieczność? 08.12.11, 09:47
            no coraz więcej kanałów wprowadzają, podobno najwięcej hd na rynku maja. dobrze :D za to w końcu im się płaci ;P
            • tdf-888 Re: HD. Bajer czy konieczność? 08.12.11, 17:58
              oj chyba coś za dużo tu klientów 'n' pisze a temat było o hd. ja tam nie wiem, ja mam cyfre (od zawsze), polsat (od ery hd) i tnk i nie wiem co z czego?
              • pinkink3 spam 08.12.11, 18:27
                tdf-888 napisał:

> oj chyba coś za dużo tu klientów 'n' pisze

Rzeczywiscie.
                Co prawda, nie wiem, co 'n' znaczy,[ i nie jestem ciekawa], ale piec ostatnich , przed Twoim, tdf-888, postow z rzedu wyglada mi na dosc natretny marketing.
                Nie lubie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka