03.03.12, 22:10
ktos ogladal?

generalnie glosy calkiem niezle, moim zdaniem nowa jurorka sie sprawdza, gdyby nie drewniany prowadzacy to moze bym i uwierzyl, ze produkcja wyciagnela wnioski z nieudanej pierwszej edycji. No ale jak widac nie do konca tak jest ;)

dwie niezreczne sytuacje:
- Wojewodzki przepraszajacy "pogodna kuleczke" po jej wystepie za swoj wczesniejszy komentarz. Jak rozumiem swoim wykonaniem sprawila, ze nie nalezy sie smiac z jej wygladu, ale gdyby zaspiewala slabo, to mozna by sie dalej smiac. Slabe to bylo.
- zaplakana Tatiana mowiaca do pana Pirata, ze w jego wykonaniu czuc bylo wielki brak milosci i tolerancji. Biorac pod uwage to, ze za kulisami stala zona tego pana i dzielnie mu kibicowala, to wyszlo troche niefajnie. Ok, Tatiana mogla tego nie wiedziec, ale czasami lepiej sie ugryzc w jezyk i nie palnac glupoty ;)

mimo wszystko zachwytu na Piratem nie rozumiem, to samo dotyczy tego dzieciaka spiewajacego Amy Winehouse. Wokalnie byl niezly, ale proba odspiewania tego z maniera nacpanej Amy byla slaba. Tak to sie mozna pobawic w domu przed lustrem, na scenie wolalbym cos lepszego.
Obserwuj wątek
    • maaryniaa Re: XF2 03.03.12, 22:58
      taaak, ja też nie rozumiem zachwytów nad panem piratem ;) tak samo jak i nad tym zespołem, ja osobiście nie mogłam tego słuchać.
      w sumie nie było w dzisiejszym odcinku nikogo, kogo bym zapamiętała na dłuzej. może oprócz kuleczki i tej drugiej dziewczyny...tej co spiewała piosenkę z reklamy kinder bueno :D

a czy mi sie wydaje, czy ta Ewelina to była w Mam Talent?
    • maniaczytania Re: XF2 04.03.12, 09:04
      Kubissimo - trzeba bylo przelaczyc sie na "Bitwe..." - tam przynajmniej byly naprawde fajne glosy :)))
      • kubissimo Re: XF2 04.03.12, 09:45
        ale przeciez mowie, ze generalnie na glosy w XF2 nie narzekam :P
        Bitwa na glosy jest dla mnie nieprzysiadalna - to troche "turniej miast", a troche "wies tanczy wies spiewa" :/ Przelaczylem sie na chwile na BNG zeby zobaczyc jak w tej konwencji poradza sobie siostry Przybysz, zobaczylem, ze w ich grupie spiewa Gosia Stepien z pierwszego idola i zrobilo mi sie bardzo smutno, ze swiat pozwala sie marnowac takim talentom :/
        • maniaczytania Re: XF2 04.03.12, 11:03
          o nie, nie, to nie jest "wies tanczy, wies spiewa"
          akurat poziom wokalny w poprzedniej i w tej (na razie w I grupie) jest wysoki,
          tam raczej nie ma przypadkowych osob czy tzw. "kosmitow".

A co do Gosi to pomyslalam dokladnie to samo :)
          • kubissimo Re: XF2 04.03.12, 11:21
            mi chodzi o ogolna otoczke - przede wszystkim te incenizowane uklady do piosenek. Wokalnie sobie radza, ale brak obycia scenicznego u wiekszosci uczestnikow sprawia, ze czuje sie jak na szkolnej akademii, gdzie wszyscy sie wystroili, nawet pan woźny.
            mam wrazenie, ze to taka piata woda po Glee, a ze ten serial sam w sobie mnie odrzuca, to jego przasna podroba nie ma u mnie szans ;)
            • kubissimo Re: XF2 04.03.12, 11:23
              uch, wiem, ze to strasznie chaotycznie napisalem. Jezeli nie wyrazilem sie jasno, moge to rozwianac ;)

do rzeczy smutnych w tym programie dorzucamy neocelebryte Zbigniewa Zamachowskiego. smuteczek...
              • maniaczytania Re: XF2 04.03.12, 15:45
                kubissimo napisał:

> uch, wiem, ze to strasznie chaotycznie napisalem. Jezeli nie wyrazilem sie jasno, moge to rozwianac ;)

spoko, spoko, zlapalam, o co chodzi. I tez nie czuje "Glee", ale BnG mi sie podoba, bo mi sie w ogole z tym nie kojarzy. Ale ja tez bym wolala, zeby stali w miejscu ;)
    • eo_wina Re: XF2 04.03.12, 11:23
      Zgadzam sie w 100%.
      Najbardziej zadziwila mnie Okupnik wylewajaca gorzkie lzy podczas wystepu "Pirata". Ja w ogole nie rozumiem fenomenu tego pana. Beczal jak owca, probujac spiewac ze sciagi przyklejonej na rece, a wywolal euforie. I ten komentarz, ze czuc w jego spiewaniu ogromny brak milosci i tolerancji - a za kulisami kochajaca zona - zupelny bezsens.
      Ten dziwny 16-latek - hm...moze i oryginalny, ale jakos do mnie nie przemawia styl na "amy w." Zespoly bardzo przecietne.
      Wyginajaca sie Tatiana (acz trzeba babie przyznac, ze piekna i zgrabna jest :-)) tez jakos traci mi Foremniak z Mam Talent.
      • kubissimo Re: XF2 04.03.12, 11:32
        ja sie zastanawiam, po co w Polsce, gdzie tradycja grup wokalnych zanikla gdzies w latach 70tych, ta kategoria? w tym momencie mozna powiedziec, ze na rynku (a raczej jego obrzezach) istnieja Audiofeels i... Arka Noego ;) I watpie, zeby XF mial to zmienic.
        sensowniejsze byloby zlikwidowanie grup, a rozdzielenie grupy mlodych ludzi na facetow i dziewczyny.
        • spacey1 Re: XF2 04.03.12, 13:25
          A me, myself and I?
          • kubissimo Re: XF2 04.03.12, 17:34
            a czy oni istnieja na rynku? to ze sie pojawili (bodajze w Mam Talent, tak?) nie znaczy, ze robia wielka kariere i Polakow bardzo zainteresowal taki rodzaj sztuki.
            • spacey1 Re: XF2 04.03.12, 20:03
              Wydali płytę Takadum, która była wysoko na listach bestsellerów w księgarniach internetowych i to grubo przed dniem premiery. Recenzje słuchaczy tamże są świetne. Z tego wnoszę, że są popularni jak na tak ambitny rodzaj muzyki. Mają ponad 30 tys fanów na FB, chociaż to może być efekt popularności programu Mam Talent. Mam wrażenie, że mają swoją wierną publiczność.
              • kubissimo Re: XF2 04.03.12, 22:14
                ok, ale mimo wszystko istnienie jednego zespolu, ktory porusza sie po obrzezach jazzu, scatu i beatboxa raczej nie przeklada sie na popularnosc popowych grup wokalnych.
                • eo_wina Re: XF2 05.03.12, 08:17
                  Nie nalezy zapomniec, ze ten ich song, zdaje sie, ze wlasnie tytulowy "Takadum" zaistnial jeszcze w spocie reklamowym jakiejs czekolady :-))))))
                  • kubissimo Re: XF2 05.03.12, 09:03
                    robili tez reklame/y dla heyah, ale co z tego? :)

tzn nie chodzi mi o to, zeby deprecjonowac ich dokonania. Fajnie ze sa i ida swoja sciezka. Ale jedna jaskolka nie czyni wiosny - wymiencie mi jeszcze kilka przykladow polskich grup wokalnych z ostatniej 20-latki :)
                    • spacey1 Re: XF2 05.03.12, 16:19
                      Kubu, sam wymieniłeś Audiofeels, ja dorzucam Me, myself... Nie twierdze, że mamy zalew takich grup, ale może tym bardziej warto iśc w tę stronę. jakby ich było zatrzęsienie, to po co komu kolejna?
                      Ale w sumie spodziewałam się, że będziesz polezaminował ;)
                      • kubissimo Re: XF2 05.03.12, 16:28
                        no ale nie pasozytuj na to, co sam podalem na tacy ;) wymien kolejne przyklady :)
                        zreszta ani audiofeels ani MM&I nie wchodza w format popowej grupy wokalnej, znalezienie ktorej - jak mi sie wydaje - jest celem istnienia tej grupy w XF.

> jakby ich było zatrzęsienie, to po co komu kolejna?

gdyby stosowac takie kryterium, to nalezaloby zlikwidowac grupy dla solistow w wieku kazdym ;) w koncu mamy ich "mrowie a mrowie" ;)
                        • spacey1 Re: XF2 05.03.12, 17:55
                          Racja, racja. polemizuję z czyms, z czym się sama zgadzam. Znaczy w ogóle uważam, że dzielenie uczestników w XF na grupy młodsi, starsi, zespoły - jest bez sensu. Powinni jakoś losowo ich dobierać albo jak w The Voice of Poland - niech sobie jurorzy sami dobierają. I w tym momencie musze się zgodzić z Tobą - niech sobie będzie jedna czy dwie grupy (w sensie zespoły), jak sa fajne. ale tworzenie takich grup na siłę oznacza, że będa musieli je czyms wypełnic, ergo dobierać finalistów z klucza. A to już jest groźne! Na przykład - kto będzie panią Małgosią drugiej edycji?
    • princessofbabylon Re: XF2 04.03.12, 16:12
      > - Wojewodzki przepraszajacy "pogodna kuleczke" po jej wystepie za swoj wczesnie
      > jszy komentarz. Jak rozumiem swoim wykonaniem sprawila, ze nie nalezy sie smiac
      > z jej wygladu, ale gdyby zaspiewala slabo, to mozna by sie dalej smiac.

Moje odczucia są dokładnie takie same ;)

Nie zrozumiałam zachwytu nad panem ze ściągami na rękach. Irytowała mnie strasznie Twoja Stara i ta dziewczyna bez talentu. A ludziom się chyba podobało. Całe szczęście, że ich nie przepuścili dalej. Za to zespół jak dla mnie super, może dlatego, że uwielbiam ten kawałek Aguilery i Maroon 5 :)

Tatiana na pewno wyraźniejsza niż Maja i nie tak irytująca jak wspomniana Foremniak w Mam Talent, której po prostu nie trawię.

Ogólnie pierwszy odcinek na plus, jak dla mnie.
    • sid.sid Re: XF2 04.03.12, 17:10
      Pirat - coś strasznego, zmanierowany szesnastolatek - wokal ok, a chłopak nie był nawet w połowie tak irytujący, jak koleś z Twojej Starej - dobrze, że mu i jego wyjącej koleżance pomachano na do widzenia. Podobała mi się pogodna blondynka i dziewczyna z ukośna grzywką. Ale póki co bez szału.
      • annia251 Re: XF2 04.03.12, 22:27
        Tak - 16latek juz bedzie mial przyklejoną plakietkę "lalka" strasznie miękkie nadgarstki (to akurat mi nie przeszkadza) ale manieryczne śpiewanie nie do zniesienia. Nie wiec o co chodzi z tym „piratem” ? Brudna chustka i twarz na której malują się dni i miesiące pod lokalnym spożywczym. O śpiewaniu przez litość nie wspomnę.
    • kelle1986 Re: XF2 04.03.12, 18:44
      Ej dlaczego ten pirat przeszedl dalej a Tatiana ryczała? Chyba nie jestem dość wrażliwa..
      • annia251 Re: XF2 04.03.12, 22:29
        Ryczala - bo tak było w scenariuszu.
      • iontichy Re: XF2 05.03.12, 14:07
        Pirat przeszedł, bo mam wrażenie, że Kuba nie wyczuł nastroju. Tatianę gość wzruszył (mnie zdesperowani kosmici też na pewno nie śmieszą) - że samotny, wrażliwy dziwak mieszkający z matką, że tak mu zależało i tak się zdenerwował - ale miałem wrażenie, że zarówno ona jak i Czesław nie mają zamiaru go puścić, Kuba "pękł" pod łzami, zapodał hasło i już nikt się nie sprzeciwił.
        • stary_zgred1 Re: XF2 05.03.12, 18:20
          A mnie ucieszyło pojawienie się w programie dawnego finalisty "Szansy na sukces" - Tomasa Grotto, który pomimo sympatycznego pyska i dobrego głosu nigdzie kariery nie zrobił. I choć na mój gust kawałek Kings of Leon odśpiewał tak sobie, to i tak z tego odcinka pamiętać będę chyba tylko jego i "pirata", który potwornie mnie zniesmaczył kozim beczeniem.
    • kubissimo XF2.2 11.03.12, 00:34
      znowu kilka niezlych glosow. Juz po tych dwoch odcinkach chyba sa w stanie zebrac ciekawszy sklad niz w pierwszej edycji. A jak rozumiem czeka nas jeszcze kilka odcinkow z castingu. nie jest zle. Chociaz jest spora szansa, ze w ramach boot campu znowu odrzuca najciekawsze glosy :/

czy tym razem jurorzy nawet nie probuja udawac, ze nie wiedza, jaka grupe dostana?

ps Tatiana tonaca na stole byla cudowna :)
      • kubissimo Re: XF2.2 11.03.12, 00:40
        pps.
        na plus chlopak od nieistniejacej dziewczyny,
        na minus przesympatyczna policjantka - moim zdaniem zapomnienie tekstu nie bylo jej glownym problemem. Przeciez ona to polozyla rytmicznie :/
    • kelle1986 Re: XF2 11.03.12, 08:46
      Muszę przyznać po drugim odcinku że Tatiana daje radę! Myślałam sobie skąd oni ją wytrzasnęli, że się nie nadaje a jednak wielki plus! Sympatyczna, konkretna, fajna babka:) Tym samym skład jury XF2 to chyba najbardziej udany skład jury ever, nie licząc oczywiście starego dobrego Idola!
      • crazy.berserker Re: XF2 11.03.12, 11:18
        Ciekawy odcinek choć olśnienia u mnie nie spowodował. Coraz bardziej lubię Czesława, który wypowiedzieć się poprawnie nie umie, a za serce ludzi chwyta. Czy mi się zdawało, czy on się, bidula, wzruszył we wczorajszym odcinku i łezki ronił?
        • roks30 Re: XF2 11.03.12, 11:26
          Nareszcie czuje się w XF jakiś feeling w jury. Tatiana jest cudowna, uśmiechnięta i przesympatyczna, nawet Kuba jakoś przycichł przy niej chyba ją lubi, natomiast Czesław jest bardzo szczery w swoich emocjach i to mi się bardzo podoba. Jak na razie XF2 jest dużo lepszy niż jedynka. Nie bardzo rozumiem przepuszczenia tej policjantki, a może jednak rozumiem ;).
    • princessofbabylon Re: XF2 11.03.12, 17:14
      Uwielbiam Tatianę!! Jest cuda, przepiękna i konkretna. Nie jęczy jak Foremniaczka w MT, nie jest taka nijaka jak Maja w XF1. Wiem, że połowa ich zachowań jest im narzucona, bo tak jest w skrypcie napisane ;), ale i tak jest super.
      • vipavka Re: XF2 12.03.12, 14:41
        Byle tylko ciągle nie płakała, bo przestanie być to wiarygodne ;)
    • spacey1 Re: XF2 11.03.12, 17:58
      nikt nie pisze o ratowniku czarującym kobiety? Boże, co za straszny typ! Nie da się tego opisać, zakochany w sobie, bez klasy, bez stylu, a do tego jakby opóźniony w rozwoju. Coś dramatycznego! Fajny ten blondyn śpiewający a song for you (byle tylko piosenka nie przyniosła mu pecha, jak Rafałowi Majewskiemu w XF1). Policjantka - nie rozumiem tego rozczulania się jurorów nad nią. Podejrzewam, że chcieli mieć w nastepnym etapie taką postać niepogodzoną z własną płcią i pokazać, jak bardzo ich to wzrusza, że tak świetnie sobie radzi. Natomiast w pełni podzielam zachwyt nad Anitą Łazutą. Głosu nie za wiele, ale zdecydowanie ma faktor X :)
      Jest w tej edycji wiele dobrych głosów, ale coś mi się wydaje, że rozczarujemy się jeszcze, jak tuż przed finałem wylecą z hukiem na korzyść jakiejś Pani Małgosi Bis. Tego się obawiam.
      • roks30 Re: XF2 do spacey1 11.03.12, 22:08
        Też miałam takie wrażenie dotyczące tej policjantki, że jest niepogodzona z własną płcią.
        • dona.a Re: XF2 do spacey1 11.03.12, 22:14
          roks30 napisała:

> Też miałam takie wrażenie dotyczące tej policjantki, że jest niepogodzona z wła
          > sną płcią.

Ja też.
          • koza_w_rajtuzach Re: XF2 do spacey1 12.03.12, 16:43
            no to chyba oczywista sprawa, skoro miała chłopięcą fryzurę i męskie ubrania.

---
            Klara (styczeń 2006)
            Staś (styczeń 2009)
        • 18_lipcowa1 Re: XF2 do spacey1 12.03.12, 16:36
          roks30 napisała:

> Też miałam takie wrażenie dotyczące tej policjantki, że jest niepogodzona z wła
          > sną płcią.

poczekaj
          jak przejdzie dalej
          to ją wylaszczą aż miło
          • roks30 Re: XF2 do spacey1 12.03.12, 17:24
            Nie wylaszczą nie wylaszczą bo ona się nie da. U niej to wcale nie chodzi o krótką fryzurę czy męskie ubrania ale jakby to powiedzieć całość, męski chód itp. Jak weszła na scenę to pierwsze wrażenie miałam, że to facet dopóki się nie odezwała i troszeczkę się zdziwiłam :).
            • koza_w_rajtuzach Re: XF2 do spacey1 13.03.12, 08:23
              > Jak weszła na scenę to pierwsze wrażenie miałam, że to facet dopóki się nie ode
              > zwała i troszeczkę się zdziwiłam :).

A ja od razu widziałam po twarzy, że kobieta. Ona ma coś takiego w uśmiechu, że od razu widać, że to babka :).
      • kubissimo Re: XF2 12.03.12, 19:21
        a skad Twoje zalozenie, ze ona jest niepogodzona ze swoja plcia? czy kazda dziewczyna musi nosic szpileczki, tipsiki i torebeczke?
        • roks30 Re: XF2 12.03.12, 21:57
          Ja akurat nie noszę niczego z tych rzeczy ani szpilek ani tipsów ani torebki i noszę krótką fryzurę, ale mimo wszystko nie chodzę jak facet a ona tak. Tak ją odebrałam zresztą nie tylko ja. Nie wiem jak to wyjaśnić takie mam wrażenie. Są dziewczyny noszące się tak jak ta policjantka, ale widzisz w nich kobiety na pierwszy rzut oka natomiast w niej nie widać kobiety.
          • kubissimo Re: XF2 13.03.12, 08:16
            przy takim wywodzie opadają ręce. żal.
            • koza_w_rajtuzach Re: XF2 13.03.12, 08:29
              > przy takim wywodzie opadają ręce. żal.

eee tam, niepotrzebnie Ci ręce opadają. Wydaje mi się, że nikt jej źle nie odbiera, ale nie można przecież zaprzeczyć, że jest "chłopczycą", bo ma męską fryzurę, ubiera się jak facet i porusza się jak facet. Nic w tym złego, po prostu stwierdzenie faktu. Akurat we mnie takie osoby wzbudzają pozytywne emocje.
              Też noszę krótką fryzurę, nie posiadam ani jednej torebki, bo nie lubię, nie noszę i nie posiadam biżuterii, bo też nie lubię, nie noszę tipsów, chodzę wyłącznie w obuwiu sportowym i jeszcze by tak długo wymieniać, ale jestem kobietą i to widać na pierwszy rzut oka, no i noszę damskie ciuchy, nie przeszkadzają mi bujne piersi itd. ;).
              • kubissimo Re: XF2 13.03.12, 08:49
                W swietle powyzszych wywodow jestes dziwolągiem! ;)

Jest duza roznica miedzy stwierdzenie, ze ktos jest chlopczyca, a rzucaniem hasel typu "niepogodzona z wlasna plcia" czy analizowaniem sposobu chodzenia, bo przeciez jest jeden sluszny model chodzenia dla mlodych kobiet.
                • kiwas Re: XF2 14.03.12, 09:02
                  Rany kota ,co tu sie rozwodzić.Normalna leska jakich wiele w branżowych klubach.
                  Miekkie nadgarstki wam nie przeszkadzają,bo gejów więcej funkcjonuje w showbizie ,a lesbijka wam wadzi?
    • sid.sid Re: XF2 14.03.12, 18:10
      Przekonany o swojej wspaniałości ratownik wywarł na mnie bardzo złe wrażenie, ale jak widać po komentarzach, zakochany w sobie bubek jest bardziej do przełknięcia niż niekobieca kobieta. Ta pierwsza, nieco głupkowata dziewczyna (na początku wydała mi się pozytywnie zakręcona, ale im dalej, tym gorzej) całkiem fajnie, za to dziewczyna z warkoczykami, która wykrzyczała piosenkę, nie bardzo. Jak na razie najlepiej Mulatka z którą Czesław jechał pociągiem, nie pamiętam czy była w ostatnim, czy w poprzednim odcinku.
      Poza tym uważam, że jury takich programów trochę robi ludziom wodę z mózgów, piejąc nad zaledwie dobrymi, czy nawet przeciętnym wykonaniami. Tak jak w poprzedniej edycji - orgazmy nad ładnie śpiewającą (ale nic więcej) Szulc, czy zachwyty nad momentami fałszującym Norwegiem, tudzież porównywanie uczestników programu do uznanych wykonawców i legend muzyki. Słabe to.:/
    • muneca.brava Re: XF2 14.03.12, 19:25
      kurde, musialam zalozyc nowe konto, bo na poprzednie (siuil_a_run) nie logowalam sie tak dawno, ze mi je chyba wycieli ;) albo mialam jakies wykorbione haslo i sobie go nijak nie moge przypomniec :P

w koncu udalo mi sie obejrzec te dwa odcinki XF2 na tvnplayerze, w TV jakos mi sie nigdy nie sklada. jak dotad jedyna osoba, ktora naprawde, naprawde zrobila na mnie wrazenie, na tyle, ze chcialo mi sie jeszcze raz odsluchac, to chlopak nieistniejacej dziewczyny - bardzo podobal mi sie jego glos, interepretacja, wybor utworu, no i ma duzo uroku - w przeciwienstwie do tego niewydarzonego ratownika.

poza tym polowy zachwytow jury nie rozumiem, np. wzruszen nad piratem, zachwytow nad paczkiem czy nad tym cherubinkiem z poprzedniego odcinka, ale domyslam sie, ze na bootcamp trzeba przepuscic spory tlum, zeby bylo kogo odsiewac.

fajnie sluchalo sie pulchnej blondynki w pierwszym odcinku i pulchnej brunetki w drugim. reszta dla mnie albo naprawde marna, albo nie wybija sie ponad przecietna. i podpisuje sie w calej rozciaglosci pod stwierdzeniem sida.sida:

"uważam, że jury takich programów trochę robi ludziom wodę z mózgów, piejąc nad zaledwie dobrymi, czy nawet przeciętnym wykonaniami. Tak jak w poprzedniej edycji - orgazmy nad ładnie śpiewającą (ale nic więcej) Szulc, czy zachwyty nad momentami fałszującym Norwegiem, tudzież porównywanie uczestników programu do uznanych wykonawców i legend muzyki. Słabe to.:/"
      • kubissimo Re: XF2 14.03.12, 20:15
        nie no, trzeba naprawde dluuuuuugo sie nie logowac, zeby skasowali konto. predzej obstawiam zapomnienie hasla ;)
    • the_accidental Re: XF2 15.03.12, 15:58
      Pozwolę sobie dołączyć do tego wątku z taką refleksją: po co znowu tyle osób chce się dostać do tego programu, skoro właściwie nikt z poprzedniej edycji nie zrobił specjalnej kariery? No chyba że się mylę, to mnie poprawcie.
      • stary_zgred1 Re: XF2 17.03.12, 21:53
        Dzisiaj zapamiętam Dawida Podsiadło. Mam nadzieje, że tym razem przejdzie bootcamp i dojdzie do finału. W to, że nagra dobra płytę nie bardzo wierze (bo ludzie z dobrymi głosami zazwyczaj nie radzą sobie z komponowaniem materiału - taki Piotr Lisiecki choćby), ale z chęcią będę go oglądać podczas śpiewania coverów.
        • ankas4 Dawid Podsiadło jest najlepszy! 18.03.12, 00:36
          Miałam zaprzestać oglądania tego programu( choc Kuba bawi mnie ciągle tak samo!) i nagle... okazalo sie ,ze wystąpił Dawid Podsiadło, jaki on ma głos!!! mam nadzieje, ze poradzi sobie i przejdzie dalej, bo pamietam ,ze nie mogłam ( i nie tylko ja) przezałować ,ze mu sie ostatnio nie udalo, w sumie wtedy przestalam ogladac program. Teraz mocno trzymam kciuki!
        • muneca.brava Re: XF2 18.03.12, 14:10
          no dzis Dawid zdeklasowal wszystkich. goraco mu kibicowalam juz w poprzedniej edycji, kibicuje mu i teraz. zwlaszcza, ze mam slabosc do powracajacych uczestnikow ;) a do tego on ma cos takiego w sobie, w glosie, w sposobie spiewania, w spojrzeniu... no, cos, co mnie jako widza/sluchacza elektryzuje po prostu. trzymam kciuki za niego z calych sil, zeby sie znow nie wylozyl z nerwow.

poza tym odcinek niezly, acz mam wrazenie, ze jak sie tam siedzi, to chyba slychac cos wiecej, niz przed TV. mnie np. nie wzruszyla kobitka od Yesterday, nie widze i nie slysze w niej nic, co wybijaloby sie ponad przecietnosc. z tego skrotu, ktory puscili przed Dawidem, nie puscilabym nikogo. ta kobitka, ktora spiewala Adele - kompletnie mnie nie przekonala. ani ta, co spiewala serbska piosenke z Eurowizji.

dziewczyna w kapeluszu fajna, ale troche sie obawiam, ze moze sie okazac Janet Devlin naszej edycji. Janet miala podobna barwe i maniere spiewania (cos miedzy Dolores O'Riordan a Norah Jones), byla typowana od przesluchan na zwyciezczynie ostatniej edycji, a okazala sie tzw. one trick pony - po paru odcinkach po prostu zaczela nudzic.

trio z poczatku w brytyjskiej wersji by nie przeszlo, z prostego powodu - tam ciezarnych nie przepuszczaja, bo moga im pomieszac szyki w pozniejszych etapach ;) a producenci, choc lubia roznych swirow, ktorzy podnosza im ogladalnosc, to nie lubia zawodnikow wysokiego ryzyka.
          • muneca.brava Re: XF2 18.03.12, 14:12
            zle napisalam - powinno byc: tam zaawansowanych ciezarnych nie przepuszczaja ;)
            • kubissimo Re: XF2 18.03.12, 14:38
              skoro casting byl w srodku zimy, a dziewczyna byla w 9 miesiacu, to pewnie uznali, ze do bootcampu urodzi i podrzuci dziecko babci ;) w Anglii nie ma instytucji babci Polki, wiec nie biora takich pan ;)
              • muneca.brava Re: XF2 18.03.12, 17:02
                a o tym nie pomyslalam - slusznie prawisz :D
                • kubissimo Re: XF2 18.03.12, 18:02
                  Nihil novi - szepnął kubu, skromnie spuścił wzrok i strzepnął niewidoczny pyłek z mankietu koszuli ;)
          • kubissimo Re: XF2 18.03.12, 14:43
            na mnie Podsiadlo zrobil takie sobie wrazenie, byc moze na drodze wolnych skojarzen z Kubą Kęsym, ktoremy - o ile pamiec mnie nie myli - kibicowalas, wiec wszystko jasne ;)))
            pani aktorka moze na kolana nie powalila, ale tez wybrnela z tej zgranej do bolu piosenki. Do tego byla/jest przepiekna. Az szkoda, ze takie twarze "marnuja" sie w dubbingu. Moje muzyczne skojarzenia poplynely przy niej w strone Evy Cassidy, natomiast przy dziewczynce w kapeluszu w strone mlodej Bjork lub Emiliany Torrini, a nie Dolores czy Norah.
            Chlopak z Grojca bardzo mi sie podobal muzycznie, ale nie do konca kupuje te szołmeńską otoczkę. Ja rozumiem, ze oni musza byc barwni, ale latwo tu przefajnowac.
            • muneca.brava Re: XF2 18.03.12, 15:01
              o, wlasnie, zapomnialam napisac, ze Dawid mi przypomina Kube Kesego :D i ze z mojego punktu widzenia to pozytyw :P
              • kubissimo Re: XF2 18.03.12, 15:42
                roznimy sie w ocenie tego podobienstwa ;)
                ale po obejrzeniu kawalka powtorki doceniam jego poczucie humoru ;)
          • kubissimo Re: XF2 19.03.12, 15:45
            a propos Adele, troche mnie irytuje, ze "To Make You Feel My Love" uchodzi za jej kawalek, chociaz to cover piosenki Boba Dylana. Ok, Adele spiewa go znakomicie, ale tez autor nie jest tak kompletnie anonimowy.
            • kelle1986 Re: XF2 24.03.12, 14:46
              Wlasnie, mnie to tez irytuje!

Dawid Podsiadlo mi sie bardzo podobal rowniez ze wzgledu na jego spiewanie niemal bez akcentu, piekny angielski.

• princessofbabylon XF 2 24.03 24.03.12, 20:10
      Koszmar jakiś. Przecież ta laska nie umie śpiewać. ;/ Wzięli ją, żeby za chwilę wywalić chyba.
      • kelle1986 Re: XF 2 24.03 24.03.12, 21:14
        Ale za to dziewczyna ktora przed chwila wystepowala (w czerwonej tunice) - mega! Nie dosc ze piekny glos to jeszcze jaka uroda! Z takimi warunkami na zachodzie juz dawno bylaby gwiazda.
        • princessofbabylon Re: XF 2 24.03 24.03.12, 21:34
          Ta ze skręconym kolanem, czy ta, której ojciec groził, że będzie sama wracała? Bo ta druga rzeczywiście bardzo fajna.

Ale najważniejsze ....

W zajawkach na przyszły tydzień widziałam tego skończonego debila, jednego z braci Twins z Malborka. Tym razem przebrany był za dziewczynę, miał długie czarne włosy i różową bluzkę ;/ Ten człowiek jest chory.
          • 8macek Re: XF 2 24.03 24.03.12, 22:06
            > W zajawkach na przyszły tydzień widziałam tego skończonego debila, jednego z br
            > aci Twins z Malborka. Tym razem przebrany był za dziewczynę, miał długie czarne
            > włosy i różową bluzkę ;/ Ten człowiek jest chory.

niestety to fakt, oni obaj są umysłowo chorzy i nie powinno się ich dopuszczać do żadnych programów typu "szoł", przede wszystkim dla dobra ich samych. nie rozumiem producentów i realizatorów, przecież to jest żałosne! na pewno nie jest śmieszne!

• kelle1986 Re: XF 2 24.03 24.03.12, 22:12
            No wlasnie ta druga! Jeszcze mi sie podobal ten co schudl 15 kilo, pamietam go sprzed roku, cos w sobie ma ze kupuje go calego. I ta 17latka tez bardzo fajny glos, Martyna bodajze.
      • anonimowa_melancholiczka Re: XF 2 24.03 24.03.12, 22:04
        princessofbabylon napisała:

> Koszmar jakiś. Przecież ta laska nie umie śpiewać. ;/ Wzięli ją, żeby za chwilę
        > wywalić chyba.
        >
        >
        >
        1000% racji, mnie jeszcze zadziwiły peany nad rudym telemarketerem. Był mocno przeciętny, a brak opanowania tekstu to już w ogóle żenada...Plus tani chwyt z niewidomym ojcem oraz bardzo skromne wypowiedzi o "seksownym głosie".
        Po za tym strasznie dużo homoseksualistów w tym odcinku było ;)
        • princessofbabylon Re: XF 2 24.03 24.03.12, 22:26
          O tak! To był drugi, w przypadku którego zaskoczyła mnie decyzja jury. Głos przeciętny. No i litości, ludzie, kilku słów po angielsku nie mógł zapamiętać?
          • monika790 Re: XF 2 24.03 25.03.12, 00:34
            Nie zapamietal, bo sie chlopak zestresowal, a glos ma dobry, ciekawa barwe, mysle, ze ma duzy talent, dlatego go przepuscili
      • muneca.brava Re: XF 2 24.03 25.03.12, 19:08
        w moim odczuciu najslabszy odcinek z dotychczasowych - praktycznie nikt nie zrobil na mnie takiego wrazenia, zebym chciala posluchac kolejny raz. najlepsza chyba byla ta dziewczyna co to jej ojciec mial kazac placic za benzyne, ale tak troche na zasadzie "na bezrybiu i rak ryba" - ja generalnie nie lubie takich rozwrzeszczanych wokali, ona zreszta tym krzykiem maskowala sporo nieczystosci.

a juz przepuszczenie tej madonny, co byla na poczatku, i zachwyty nad falszujacym i nieznajacym tekstu telemarketerem to bylo jakies kuriozum. czy tam naprawde co innego slychac niz przed TV???
        • kubissimo Re: XF 2 24.03 25.03.12, 20:55
          tez nie rozumiem zachwytow nad telemarketerem, ktory dokonal rzezni na Eltonie Johnie. Ja rozumiem, ze Wojewodzki moze nie miec sluchu, ale Tatiana i Czeslaw nie slyszeli jak bardzo on nie trafial w dzwieki?

mnie strasznie zawiodl Kuba Werel. Milo go wspominam z YCD, glos ma przyzwoity, ale to co zrobil z Princem bylo straszne. Ja i tak nie cierpie tego kawalka, ale Kuba sprawil, ze nie cierpie go jeszcze bardziej :/

wzglednie podobaly mi sie dwie dziewczyny (ta od E. Cassidy i ta W. Houston), cala reszta obojetna albo irytujaca.

natomiast z refleksji pbocznych - coraz bardziej podoba mi sie Tatiana w tym programie, co sprawia, ze Wojewodzki w moich oczach jest najslabszym ogniwem jury w drugiej edycji. A moze by tak odejsc? :)
          • monika790 Re: XF 2 24.03 27.03.12, 22:06
            Telemarketer moze i nie trafial, ale barwa ladna, nie ma w tym jury specjalistow od emisji glosu.
            • kubissimo Re: XF 2 24.03 27.03.12, 22:09
              zakladam, ze Tatiana i Czeslaw jednak sluch maja
            • muneca.brava Re: XF 2 24.03 28.03.12, 08:26
              tylko co komu po ladnej barwie (rzecz gustu, co sie komu podoba), jak nie umie ani w dzwiek, ani w tekst trafic ;) z ladna barwa mozna duzo robic - pracowac w radiu, byc lektorem albo telemarketerem :P do spiewania to jednak warunek niewystarczajacy, jak widac na zalaczonym przykladzie ;)
    • kelle1986 Re: XF2 31.03.12, 21:37
      Nikogo dziś nie było ciekawego.. a już ta Ukrainka to porażka totalna, a tu same zachwyty..!
      • anonimowa_melancholiczka Re: XF2 31.03.12, 21:51
        No właśnie, a myślałam, że tylko ja nie zachwyciłam się Ukrainką. Beczała jak owca na hali.
        Fałsz na fałszu, w dodatku zadufana w sobie dziewucha, która już myśli o wygranej.

O wiele bardziej wolałabym posłuchać tej grubszej dziewczyny, o której Kuba powiedział, że nie wygra programu. Cóż, niezbadane są wyroki żiri.
        • kubissimo Re: XF2 31.03.12, 22:18
          przypomnialbym Kubie, kto wygral te ogolnoswiatowa edycje Idola - norweski troll ze znakomitym glosem. nie spisywalbym kogos na straty tylko dlatego, ze nie wyglada jak lachonek.

a propos lachonkow - Ukrainka przesliczna, ale w trakcie jej wystepu spodziewalem sie solidnej rzezni ze strony jurorow, bylo nieczysto, poza rytmem, glos bardzo przecietny. A tu same zachwyty. Mam wrazenie, ze poszedl odgorny przykaz, ze dziewcze idzie dalej :/

Dzis podobalo mi sie kilka meskich glosow (oczywiscie imion nie pamietam), dziewczyna spiewajacą Barbrę oraz Iza zamykajaca casting i jej wersja piosenki Niemena. Fajna postac.
          A przed nami drugi etap, w ktorym wszyscy dobrzy odpadna, a do finalu wejda przecietniaki. ehhh
          • dona.a Re: XF2 01.04.12, 00:46
            kubissimo napisał:

> A przed nami drugi etap, w ktorym wszyscy dobrzy odpadna, a do finalu wejda prz
            > ecietniaki. ehhh

Dokładnie tak jest w pozostałych talent show, dobrzy są mało "telewizyjni", przeciętniaki nadrabiają "ozdobnikami" (łzawe historie itp itd) i przechodzą dalej.
        • koza_w_rajtuzach Re: XF2 02.04.12, 07:46
          Dokładnie, mam takie same spostrzeżenia. Myślałam, że to, że kompletnie nie podobała mi się Ukrainka wynikało z tego, że po prostu nie znam się, może nie mam słuchu muzycznego. bo wg mnie ona fałszowała i byłam niemal pewna, że wszyscy będą na "nie", a tu zaskoczenie.
          Ta dziewczyna przy kości fajnie śpiewała, też zwróciłam na to uwagę. Szkoda, że ją tylko w urywkach pokazali. Wydaje mi się, że występy osób, które dostają się do finału zawsze pokazują w całości, więc do finału raczej nie trafi.
      • muneca.brava Re: XF2 01.04.12, 09:28
        Kuba mowiacy we wstepie, ze "proba pozamerytorycznego wydobycia z nas wzruszen nie przejdzie" po obejrzeniu calosci przesluchan zakrawa na komentarz ironiczny do programu :P

mnie jakos dzis nikt nie wzruszyl, ani merytorycznie, ani pozamerytorycznie, acz gdybym miala wskazac kogos, kto zapadl mi choc troche w pamiec, to bylaby to dziewczyna spiewajaca Niemena na koncu. cala reszte zapomnialam natychmiast po wystepie. no, moze poza Ukrainka, bo przepuszczenie jej dalej wprawilo mnie w oslupienie: dziewczyna byla poza wszystkim, poza rytmem, poza dzwiekiem, sluchac sie tego nijak nie dalo. no, fakt, sliczna jak z obrazka, ale to chyba nie jest casting do Top Model?

po dwoch pierwszych odcinkach paliwo im sie ewidentnie zaczelo konczyc, a finisz przesluchan byl juz na poziomie pierwszej edycji, czyli cokolwiek zalosny. i niestety, mam podobne zle przeczucia odnosnie drugiego etapu, jak Kubissimo :/
        • l1k2 Re: XF2 07.04.12, 21:42
          Jestem zadowolona z wybranej finałowej 15. A Ewelina Lisowska super zaśpiewała Empire state of mind. :D
          • anonimowa_melancholiczka Re: XF2 07.04.12, 21:50
            l1k2 napisała:

> A Ewelina Lisowska super zaśpiewała
            > Empire state of mind. :D
            Ta dziewczyna jest straszna. Sztucznie moduluje głos. Po za tym niekonsekwentna - ubrana jak jakieś emo, a w eliminacjach śpiewa Krychę Aguilerę.

Mnie najbardziej podoba się "Kuleczka" i ta dziewczyna, co śpiewała dziś w kapelutku. Sorry, nie mam pamięci do imion.
            Po za tym zachwycona jestem powstaniem zespołu homoseksualnego ;)

Szkoda, że ten Włoch przeszedł. Okropny i kiczowaty. Malcolm tej edycji.

• stodwadziesciapiec Re: XF2 07.04.12, 21:53
              > Ta dziewczyna jest straszna.

Oj, jest. Pewnie po to ją wzięli, żeby wzbudzała kontrowersje.
            • l1k2 Re: XF2 07.04.12, 21:59
              > Ta dziewczyna jest straszna. Sztucznie moduluje głos. Po za tym niekonsekwentna
              > - ubrana jak jakieś emo, a w eliminacjach śpiewa Krychę Aguilerę.

Mnie się właśnie nie podobało jak śpiewała na castingu "Krychę" i nie rozumiałam zachwytów jurorów, ale dzisiejszy występ mnie pozytywnie zaskoczył. Choć przyznaję, że Ewelina ma irytująca manierę w głosie czy w śpiewaniu, w sumie nie wiem:p

> Szkoda, że ten Włoch przeszedł. Okropny i kiczowaty. Malcolm tej edycji.
              A ja się cieszę, że przeszedł:)
          • muneca.brava Re: XF2 08.04.12, 21:16
            DAWID PODSIADLOOOOOOOO!!!! :D

sorry, musialam :D

ale pare nieporozumien sie znalazlo. przede wszystkim ten sklecony przez jurorow girlband, koszmar, zero chemii, kazda z dziewczyn walczy o to, zeby wybic sie na niepodleglosc i byc gwiazda, przez co calosc dla moich uszu byla az bolesna. Dzieci Czeslawa tez mnie nie przekonuja, ale tu przynajmniej jest jakas harmonia miedzy chlopakami, oni chociaz probuja stworzyc zespol, czego o dziewczynach powiedziec nie mozna.

w ogole mam wrazenie, ze czesc osob zostala puszczona do domow jurorskich wlasnie po to, zeby bylo kogo w miare bezbolesnie odstrzelic. dla mnie sa to: emo-dziewcze, co spiewalo Aguilere na przesluchaniach, sympatyczny ale nic poza tym Wloch, Klaudia w kapeluszu, ktora zmasakrowala Adele i tak jak myslalam juz po przesluchaniach, jest totalnie jednowymiarowa i mnie juz znudzila, ten koles z ADHD i wlasnie jurorski girlband.

na dzien dzisiejszy dla mnie sposrod pietnastki wybijaja sie Dawid, Dziewczyna Zwana Kuleczka badz Bajka i Chlopak Malgosi, Ktorej Nie Ma - cholera, ich imiona nie chca mi sie jakos zakodowac ;)

czy wiadomo, kto bedzie jurorom pomagal w podjeciu decyzji za tydzien? jest szansa, ze w tym roku beda to ludzie znajacy sie na rzeczy?
            • dziewczynka_z_sasiedztwa Re: XF2 09.04.12, 00:47
              Tatianie w wyborze pomagała Verona Chard

Czesławowi - Ewa Farna

a Kubie – Leszek Możdżer, kompozytor, pianista jazzowy i producent muzyczny.

zresztą

xfactor.tvn.pl/aktualnosci/40021,wiemy-kto-pomoze-jurorom-x-factor-odkrywamy-tajemnice-domow-jurorskich,0.html
              • muneca.brava Re: XF2 09.04.12, 11:13
                dzieki! :)
                • dziewczynka_z_sasiedztwa Re: XF2 10.04.12, 13:40
                  proszę bardzo

ciekawe, jak sie potoczą domy jurorskie, pewnie jak zawsze nie wszystkie wybory będą trafne ;)

cd. pomocników to wydaje mi sie, że to nabijanie oglądalności tylko i wyłącznie przez zapraszanie gości a sa oni przez głównych jurorów i tak urabiani ;)

panna Farna na muzyce sie może i zna i pojęcie o branży muzycznej również niewątpliwie ma ( tzn na pewno ma na tyle kompetencji, żeby w progr rozrywk. oceniać ) jednak chyba jest za młoda i za skromna, żeby krytycznie podejść do występów więc jest pewnie typowym wabikiem dla widza ;)
            • stodwadziesciapiec Re: XF2 09.04.12, 09:15
              Gdzieś w komentarzach po necie lata, że Dawid miał odpaść w domu jurorskim, ale nie wiem, czy to prawda...
              • muneca.brava Re: XF2 09.04.12, 11:14
                mam nadzieje, ze jednak nie :(
    • stodwadziesciapiec Re: XF2 07.04.12, 21:50
      Plusy:
      - Dawid Podsiadło - do tej pory podobał mi się, ale nie powalał, natomiast wykonanie "What do you want from me" rewelacyjne,
      - blondynka "pogodna kuleczka" - świetna, bardzo ciekawy głos,
      - boysband - chłopaki maja poczucie humoru, może wyjść z tego coś fajnego, wcześniej kibicowałam Aliemu.
      Minusy:
      - tutaj wielki minus - dziewczyna z gwiazdką na policzku. Klucha w gardle to bardzo delikatnie powiedziane, laska ma tragiczną barwę głosu. Nie wiem jakim cudem weszła do finału. Jestem zdecydowanie na nie,
      - brak w finale rudej dziewczyny z "czarnym" głosem.
      • stodwadziesciapiec Re: XF2 07.04.12, 21:52
        Aaa, do plusów jeszcze dziewczyna w kapeluszu!
        • l1k2 Re: XF2 07.04.12, 22:01
          Hmmm...która była w kapeluszu? Bo już nie pamiętam...
          • stodwadziesciapiec Re: XF2 07.04.12, 22:08
            Taka blondynka o subtelnej urodzie - była w kapeluszu, luźnej koszuli i chyba skórzanych spodniach.
            Nie podoba mi się nadpobudliwy koleś - ani wokalnie, a już broń borze zielony jako osoba. Straszny, powinien występować w duecie z Eweliną.
            Przystojniak całkiem fajnie śpiewa. Włoch mnie nie przekonuje (chociaż na castingu był dobry), grupa wokalna z dziewczyną w ciąży bardzo dobra, melodyjni i zgrani są.
            • arden Re: XF2 07.04.12, 23:12
              To może dorzucę swoje trzy grosze w temacie ;)

Na plus:
              - Damian Podsiadły, chociaż wg mnie piosenkę akurat mu wybrali okropną ;]
              - "Bajka" - oby jej tylko dobre piosenki wybierali w finale, jeśli przejdzie.

Na minus:
              - brak Ralpha :( Podobał mi się najbardziej i nie wiem, czemu nie przeszedł. Może skopał bootcamp, no, ale nie dane mi ocenić, bo jego występu już nie pokazali...
              - nie trafia do mnie dziewczę w kapeluszu. Jak dla mnie to bardziej taka maniera niż śpiew, w dodatku bardzo się kojarzy z Janet Devlin z ostatniej edycji XFactora UK. Ja nie wiem, czy sami uczestnicy się inspirują, czy produkcja ich specjalnie wyszukuje, czy może się czepiam i to przypadek.

Poza tym:
              - naprawdę nie wiem, po co u nas kategoria zespołów wokalnych. W ogóle ich nie odróżniam, nie pamiętam, dwa musieli sklecić na siłę, w dodatku zespół męski bardziej mi podpada pod parodię - chłopcy są sympatyczni, ale błagam, jeszcze jak dodać te stroje i choreografię... :P I zespoły wcisnęli Czesławowi - pewnie dlatego, że ostatnio wygrał ktoś z jego grupy, to teraz dla odmiany cała jego grupa poleci pierwsza ;)
          • muneca.brava Re: XF2 08.04.12, 21:06
            ta, co polozyla Adele "Set Fire To The Rain" :P
    • kelle1986 Re: XF2 07.04.12, 23:52
      heh nikt mi sie nie podoba specjalnie:/ szkoda ze ta dziewczyna ktora spiewala whitney houston nie przeszla solo tylko wcisneli ja do zespolu.. a laska z kapeluszem i ta od Empire State of Mind w ogole do mnie nie trafiaja. Ta druga strasznie silowo spiewa, mecze sie sluchajac tego.
      • marta76 Re: XF2 08.04.12, 00:15
        a ja nie widziałam Łukasza Jemioła zrezygnowal? czy przegapiłam?
        • ankas4 Re: XF2 08.04.12, 01:26
          Najważniejsze dla mnie, ze Podsiadło jest!!! to dla mnie numer jeden, moze nie jest zawsze jakiś zachwycający wokalnie, ale ma coś takiego w sobie... bardzo mu kibicuję!!!!!!

Fajna jest tez ta dziewczyna delikatna w kapeluszu, i tez znowu moze głos nie jest jakąś potęgą, ale robi wrażenie!!!

Poza tym... nikt więcej mi jakos w pamięć nie zapadł!

Trzymam kcuki za dwójkę opisaną powyżej!

Ps a i ciągle bawi mnie Kuba Wojewódzki, bez niego nie byłoby tego programu!!!!
          • princessofbabylon Re: XF2 08.04.12, 14:41
            > Fajna jest tez ta dziewczyna delikatna w kapeluszu, i tez znowu moze głos nie j
            > est jakąś potęgą, ale robi wrażenie!!!

To jest ta Klaudia Szafrańska? Nie mogę jej słuchać. Śpiewa jakoś tak sylabami, jakby się zapowietrzała. To będzie moja druga Ada Szulc ;/
            • kelle1986 Re: XF2 08.04.12, 19:49
              > To jest ta Klaudia Szafrańska? Nie mogę jej słuchać. Śpiewa jakoś tak sylabami,
              > jakby się zapowietrzała. To będzie moja druga Ada Szulc

dokladnie, swietnie to ujelas
              • stodwadziesciapiec Re: XF2 09.04.12, 08:39
                A moją Szulc to raczej będzie ta nieszczęsna Ewelina. Tylko że Szulc, w przeciwieństwie do tej tutaj, umiała śpiewać. Nijako, bo nijako, ale Ada ma ładny głos, a nie taki zduszone, zaciśnięte w gardle dźwięki.:/
                Dziewczyna w kapeluszu bardzo podobała mi się na castingu i uważam, że ma w sobie coś. Zobaczymy, jak jej dalej pójdzie. Poza tym kibicuję Dawidowi, bo chciałabym wreszcie jakiegoś dobrze śpiewającego, z fajnym głosem, ciekawego faceta - mam wrażenie, że dobrych wokalistek jest więcej niż wokalistów. A tutaj szanse maja Dawid albo blond przystojniak.
                • kubissimo Re: XF2 09.04.12, 15:23
                  facetow dobrze spiewajacych, z fajnym glosem kilku u nas jest. Ale czy sa oni ciekawi? niekoniecznie (to oczywiscie bardzo subiektywne) i tu jest problem, ktorego niestety nie rozwiaze problem typu X factor. Juz predzej Must Be The Music, gdzie szukaja nie tylko sprawnych odtworcow.
                  • stodwadziesciapiec Re: XF2 09.04.12, 18:35
                    No nie rozwiąże, tym bardziej, że coraz częściej wokaliści popowi zdobywają popularność mimo śpiewania, a nie dzięki niemu.
                    • kubissimo Re: XF2 09.04.12, 23:56
                      nie jest to regula. Do wokalu chociazby Piaska ciezko sie przyczepic. Facet ma znakomity warsztat, ale co z tego? :/
                      Ja mam wrazenie, ze w polskim, męskim (pol)swiatku muzycznym kombinacja talent+inteligencja wystepuje wylacznie w rodzine Waglewskich. Ale powtorze, to jest subiektywne :)
                      • muneca.brava Re: XF2 10.04.12, 10:11
                        zgadzam sie :) do tego to jest niesamowicie fajna i sympatyczna rodzina, do tej kombinacji dodalabym wiec jeszcze "likability factor" ;)
            • spacey1 Re: XF2 15.04.12, 18:09
              Cieszę się, ze w kolejnym etapie jest Dawid (ktoś sobie chyba celowo żarty robił na FB pisząc, że odpadł). Bardzo się cieszę. Drugim, którego awans mnie cieszy jest Marcin. Kolejna moja ulubienica to Joanna. To jest moja wymarzona trójka finałowa.
              Natomiast troch się dziwię, że nikt nie komentuje historii Thomasa i jego zachowania w tym odcinku. Ok, facet odpadł. Ok, ma sporo lat i nie może się przebić do pierwszej ligi. Może to powinno dać mu trochę do myślenia, gdzie jest problem, jaki może być sposób na jego własny sukces? Może nie zgłaszanie się do wszystkich jak leci programów typu talent show? Może nie coverowanie, ale praca nad własnym repertuarem? A może jego przeznaczeniem jest wieczne karaoke? Wiem, że to przykre, ale wkurzyło mnie jego zachowanie, kiedy usłyszał, ze nie przechodzi do finału. Inni potrafili jakoś to przyjąć, podać rękę, podziękować za współpracę. Ten, wydawałoby się dojrzały facet, zachował się mniej dojrzale od tamtych dzieciaków. Świat mu się zawalił na głowę, czy co? No naprawdę, rozpacz nieadekwatna do zdarzenia. Nie dziwiłabym się, gdyby facet miał do zaproponowania coś wartościowego, swoją muzykę, z którą nie może się przebić od lat. Ale on nic takiego nie robi. Miałam dla niego trochę sympatii do tej soboty, ale ta jego reakcja ...
            • dona.a Re: XF2 21.04.12, 21:01
              Rozbawił mnie Kuźniar tekstem w dzisiejszym odcinku "21 kwietnia, ta data może przjeść do historii", chyba mu się programy, które prowadzi, pomyliły:)
              • muneca.brava Re: XF2 23.04.12, 09:49
                Kuzniar to straszna porazka, w czasie castingow nie przeszkadza tak bardzo, ale w programach na zywo kompletnie sie nie sprawda, az czasami mi go zal, jak sie tak placze i ciska, nie wiedzac, co powiedziec i jak reagowac.

Pierwszy odcinek na zywo w moim odczuciu zwyczajnie nudny. Mam wrazenie, ze jurorzy zupelnie nie potrafia swoim uczestnikom dobrac repertuaru, wlasciwie jedyny trafiony dzis wybor piosenki, w moim odczuciu, to byla Joanna. Cala reszta robila wrazenie, jakby ze swoimi piosenkami straszliwie sie meczyla. Poza tym, strasznie te wybory repertuarowe zachowawcze, jurorzy stawiaja na zgrane do urzygu hity, do tego jeszcze jest wrazenie, jakby instruowali uczestnikow, zeby starali sie te kawalki jak najwierniej odtworzyc. Mam nadzieje, ze to wypadek przy pracy, a nie jakas nowa swiecka tradycja, bo w tej edycji maja do dyspozycji pare naprawde ciekawych osob z interesujacymi glosami i artystycznym zacieciem, warto byloby pozwolic im troche rozwinac skrzydla.

Zachwytow nad chlopakami z De Facto kompletnie nie rozumiem - przeciez oni strasznie falszowali :/ Byli dzis zdecydowanie najslabsi i odpadli slusznie. Mam nadzieje, ze za tydzien poleci z kolei trio dziewczyn, bo patrzec po prostu nie moge na wiecznie zacisniete usta i zacieta mine tej najszczuplejszej, ktora robi wrazenie, ze jest tam za kare i nie moze scierpiec, ze ja wcisneli do zespolu.

Najlepiej dzis moim zdaniem Joanna i Dawid (choc robil wrazenie, ze nie do konca wie, co tam robi i za jakie grzechy spiewa U2, to jednak przynajmniej probowal zaspiewac ten kawalek po swojemu), cala reszta nijak nie potrafila wybic sie ponad hity, ktore przyszlo im spiewac, te piosenki ich po prostu totalnie przykryly, zadne z pozostalych wykonan nie zostalo mi na dluzej w glowie, a niektore (De Facto i Ewelina) wrecz wolalam jak najszybciej zapomniec.

I sluchac juz nie moge tego piania Tatiany nad Ewelina i tych zachwytow: kruszyna o wielkim glosie. nie, ona nie ma wielkiego glosu, ona krzyczy. tak, to jest roznica. i to wrecz bolesna dla uszu.

niezmiennie trzymam kciuki za Bajke i Dawida, ktorych barwy najbardziej mnie urzekaja, i mam nadzieje, ze jurorzy i producenci nie popsuja juz ani im, ani pozostalym wystepow. jak sie maja wylozyc, niech sie wyloza sami, bez osob trzecich podstawiajacych im nogi.
                • spacey1 Re: XF2 23.04.12, 13:04
                  Mówili, ze te utwory sami sobie wybrali, nikt im nie narzucał. Moim zdanie to bardzo możliwe. Dawidowi ludzie na FB (na jego prywatnym profilu) doradzali U2. Adams chyba jest w guście Marcina. Kravitz pasuje do Biby. ja dla odmiany słyszałam, ze to Joanna nie do końca się czuła w piosence Adele. jak widać wszystko jest dość subiektywne :)
                  • muneca.brava Re: XF2 23.04.12, 14:58
                    no to w takim razie wrazenie bylo zupelnie odwrotne, nie wiem, na czym to polega, ale ja naprawde czulam sie jakbym ogladala ludzi na torturach :)
    • kubissimo Re: XF2 09.04.12, 15:56
      grupa "zespoly wokalne" wokalne mnie nie interesuje, wiec sobie odpuszcze.
      Natomiast jezeli chodzi o wokalistow, to w kazdej z grup mam problem, bo w kazdej z nich mam tylko jedna osobe do odstrzalu (koszmarny Thomas oraz bardzo przecietna Bozena), a pozostala 4 mnie mniej lub bardziej zainteresowala i mysle, ze odpowiednio prowadzeni mogliby sie odnalezc w finalowych koncertach.
      chociaz w sumie mam tez maly problem z panną Bajką ;) ona wszystko spiewa z takim irytujaco blogim usmieszkiem. Troche to niefajne i przypomina mi... Damiana Aleksandra z Idola ;)

rozbawil mnie Czeslaw krytykujacy spiewanie z kartki. Czyzby juz zapomnial o pani Malgosi i jej sciadze ukrytej w wachlarzu? ;)
    • stodwadziesciapiec Re: XF2 09.04.12, 18:34
      Weszłam na Pudla i wreszcie obejrzałam komplet wykonawców.
      www.pudelek.pl/artykul/39433/wojewodzki_chce_wygrac_x_factor/
      Młodzi - na tak: Dawid, Bajka, dziewczyna w kapeluszu. Na wielkie NIE Ewelina. Scarlett Johansson nie kojarzę wokalnie, ale jakaż to piękna dziewczyna jest.
      Starsi - na tak: przystojniak, chociaż ze średnim przekonaniem. Dziewczyny mogą być, ale póki co żadna z tej dwójki mnie jakoś szczególnie nie zachwyciła. Tomas jest mi obojętny. Facet w czapce - jego zachowanie sprawia, że koleś mnie nie interesuje i nie jestem go ciekawa.
      Grupy - na tak: boyband, sekstet młodziutkich dziewczyn (w czerni), trio z dziewczyną w ciąży i taka większa grupa, która w ostatnim odcinku śpiewała z triem. Trio sklecone z wokalistek do mnie nie przemawia.

Reasumując - chciałabym, żeby finał wyglądał tak: Dawid, Bajka, dziewczyna w kapeluszu/Scarlett (nie kojarzę, wiec daję szansę), przystojniak, dziewczyna z warkoczykami, brunetka, boyband, sekstet, trio/grupa.
    • stodwadziesciapiec Re: XF2 14.04.12, 21:38
      Widzę, że Kuba Wojewódzki kontynuuje tradycje kiepskich decyzji rozpoczętą jeszcze w pierwszej edycji. Osobiście wolałabym Izabelę zamiast Joanny i Thomasa zamiast Biby.
      U Tatiany wolałabym blondynkę w kapeluszu zamiast Eweliny (chociaż przyznam szczerze, że ta ostatnia dzisiaj pierwszy raz mi się podobała). Dobrze, że Dawid jednak przeszedł.:)
      Z Czesławem mam największy problem. Sklecone trio żeńskie ma świetne głosy, ale na razie jest zagadką. Boyband - chłopaki fajne, śpiewają dobrze, ale chyba za bardzo na serio biorą coś, co miałam wrażenie, że jest wzięte w nawias. Najbardziej liczny zespół jest ok, ale takie duże grupy maja małe szanse. Żałuję, ze odpadły małolaty, fajne były.
      Na dzień dzisiejszy moja finałowa trójka to Bajka, Dawid i Marcin.
      • stary_zgred1 Re: XF2 14.04.12, 22:46
        Dzisiejszy odcinek obejrzałam bez emocji, bo wizyty w domach jurorskich były dość nudnawe. Najbardziej w pamięci zapadnie mi Leszek Możdżer, bo strasznie sympatyczny i przystojny z niego gość :)
        Jeśli chodzi o wybory do "top 9", to myślę, że całkiem niezłe. Cieszy mnie, że wśród wybranych jest Podsiadło i drugi pan, którego nazwiska nie pamiętam (ten od niewidzialnej dziewczyny). Żal mi Tomasa Grotto. Było wyraźnie widać, że bardzo się gryzie z powodu decyzji Kuby i myślę, że jego łzy były szczere. Na pewno pokładał w tym programie duże nadzieje, a o ile dobrze go kojarzę, to ma już za sobą sporo startów w programach dla śpiewających osób.
        Obstawiam, że jako pierwszy odpadnie któryś z zespołów Czesława, prawdopodobnie ten, w którym jest tak dużo osób. Ludzie głosują na osoby, które są rozpoznawalne, a trudno jest ogarnąć wzrokiem i uchem grupę, w której jest więcej niż pięciu uczestników,
      • marionetka.pl Re: XF2 14.04.12, 23:44
        Wybory Kuby i Czesława, jak dla mnie fajne.
        Tatiana-porażka, odrzuciła fajną dziewczynę w kapeluszu i Bożenę, a wzięła okropną dziewuchę z gwiazdkę i tą grubą która jest jak dla mnie nijaka.
      • bez_portek Re: XF2 15.04.12, 09:59
        zgadzam się co do finałowej trójki, w sumie właśnie im kibicuje
        nie zgadzam sie, że Thomas byłby lepszy od Biby, ten drugi ma ciekawszy głos,
        nie daje żadnej szansy grupie Czesława, więc ich nie komentuje
        co do Tatiany: Bajka i Dawid są świetni, Ewelina to pomyłka
        • stodwadziesciapiec Re: XF2 15.04.12, 10:22
          Ja Biby po prostu nie lubię, swoim pajacowaniem mnie drażni. Poza tym on wszystko śpiewa na jedno kopyto. I nie wyobrażam go sobie w refleksyjnym utworze, jego nadaktywność nie nadaje się do tego, będzie niewiarygodny - wczorajszy występ imo mu nie wyszedł. A Thomasa mi trochę żal. Podejrzewałam, że walka rozegra się miedzy nimi - w końcu finałowy skład musi być jak najbardziej różnorodny (a nie jak najlepszy), a dwóch "wariatów" to byłoby za dużo. Ale moim zdaniem i tak uczestnicy finału są lepsi i ciekawsi niż ci w pierwszej edycji.
          • bez_portek Re: XF2 15.04.12, 11:48
            ja sie własnie obawiałam ze thomas bedzie drugim michałem szpakiem, że zrobią otoczkę wokół niego wiekszą niż samo śpiewanie, więc z dwojga złego wolalam bibe, ale nie wróżę mu finału, bo własnie razi ludzi swoim zachowaniem, nie odpadnie pierwszy, ale z czasem odpadnie
            może zaśpiewać super poprawnie, ale jak potem zaczyna sie wydzierać i robic sceny, to szybko zapominam o tym co usłyszałam
            i tak druga edycja zdecydowanie lepsza, i pod względem uczestników i jeśli chodzi o jury - zatrudnienie tatiany.
            • kiwas Re: XF2 15.04.12, 14:05
              Ktoś wie ,gdzie stoją te chaty i czyje są ? Na mój gust najfajniejsza chata Kuby , a najsłabsza Cześka . Tatiany kiczowata . Wie ktoś coś ?
      • muneca.brava Re: XF2 15.04.12, 14:12
        kurcze, zawsze wiedzialam, ze Leszek Mozdzer to genialny muzyk, ale dopiero ogladajac X Factor odkrylam, jaka to pienkna mencizna jest ;) :P

a tak bardziej merytorycznie: jestem zadowolona, bo przeszla "moja" finalowa trojka, czyli Dawid, Bajka i Marcin. uwazam, ze z grupy Tatiany zamiast Eweliny powinna byla przejsc ta ladna czarnowlosa dziewczyna, ewentualnie nawet ta nudna w kapeluszu - Ewelina byla, w moim odczuciu, w tej grupie najgorsza: zero kontroli nad glosem, spiewa gardlem, wokal ma banalny i koszmarnie kwadratowy angielski (to zreszta, jak zwykle, jest problem wiekszosci uczestnikow, niestety).

z grupy Czeslawa bylo mi totalnie wszystko jedno, kto przejdzie, uwazam, ze i tak grupy odpadna w pierwszej kolejnosci, a w domach jurorskich moim zdaniem wszystkie zaspiewaly slabo. grupy jurorskie najgorzej, ale wiadomo bylo, ze przejda.

w grupie Kuby bylo w sumie w tym odcinku najciekawiej, bo bylo dla mnie pare zaskoczen: 1) Leszek Mozdzer ;) nie tylko to, co juz napisalam we wstepie, ale w ogole sam fakt, ze pojawil sie w programie 2) Iza (? ta, co na castingu spiewala Niemena) - bardzo mi sie podobala, o wiele bardziej niz wczesniej, ale niestety, wiadomo bylo, ze kto jak kto, ale Kuba postawi na szol i wezmie znacznie barwniejsza Joanne, no i ktoregos z dwoch pajacow: Thomasa albo Bibe (nawet obawialam sie, ze obaj przejda kosztem Marcina). bardzo mi szkoda, ze Iza nie przeszla, ale to bylo do przewidzenia. 3) trzecie zaskoczenie to byl Thomas, ktory bardzo fajnie wybral piosenke i podobalo mi sie, jak ja zaspiewal. gdybym miala wybierac miedzy nim a Biba, wybralabym jednak jego.

ogolnie w stosunku do poprzedniej edycji mam wrazenie, ze na plus, choc sposrod wybranej pietnastki nie byly to do konca decyzje, ktore ja bym podjela. ale grunt, ze w finalach sa Dawid, Bajka i Marcin :) i oby zaszli jak najdalej.
    • spacey1 Re: XF2 15.04.12, 18:26
      Cieszę się, ze w kolejnym etapie jest Dawid (ktoś sobie chyba celowo żarty robił na FB pisząc, że odpadł). Bardzo się cieszę. Drugim, którego awans mnie cieszy jest Marcin. Kolejna moja ulubienica to Joanna. To jest moja wymarzona trójka finałowa.
      Natomiast troch się dziwię, że nikt nie komentuje historii Thomasa i jego zachowania w tym odcinku. Ok, facet odpadł. Ok, ma sporo lat i nie może się przebić do pierwszej ligi. Może to powinno dać mu trochę do myślenia, gdzie jest problem, jaki może być sposób na jego własny sukces? Może nie zgłaszanie się do wszystkich jak leci programów typu talent show? Może nie coverowanie, ale praca nad własnym repertuarem? A może jego przeznaczeniem jest wieczne karaoke? Wiem, że to przykre, ale wkurzyło mnie jego zachowanie, kiedy usłyszał, ze nie przechodzi do finału. Inni potrafili jakoś to przyjąć, podać rękę, podziękować za współpracę. Ten, wydawałoby się dojrzały facet, zachował się mniej dojrzale od tamtych dzieciaków. Świat mu się zawalił na głowę, czy co? No naprawdę, rozpacz nieadekwatna do zdarzenia. Nie dziwiłabym się, gdyby facet miał do zaproponowania coś wartościowego, swoją muzykę, z którą nie może się przebić od lat. Ale on nic takiego nie robi. Miałam dla niego trochę sympatii do tej soboty, ale ta jego reakcja ...
      Na koniec - zachwyca mnie Dawid, uwielbiam taki sposób śpiewania. Ale wydaje mi się (i mogłabym się w sumie o to założyć), że wygra Marcin Spenner. Coś mi mówi, że to on zawładnie sercami milionów :)
      • stodwadziesciapiec Re: XF2 15.04.12, 19:22
        A mnie było żal Tomasa. Widać, że bardzo mu zależało, facet wiele razy próbował, mogły puścić mu nerwy.
        Też mam wrażenie, że walka rozegra się między Marcinem i Dawidem, chyba, ze Kuba W. będzie stosował zagrywki rodem z poprzedniej edycji, coby swoich ocalić i podgrzać temperaturę (a pewnie będzie). Obaj świetnie śpiewają, mogą się podobać dziewczynom - w poprzedniej edycji nie było nikogo do podkochiwania się, no ewentualnie Mats.:)
        Najbardziej smutno, że jest taki Marcin, taki Dawid, taka Bajka, jak i całe mnóstwo świetnie śpiewających osób przewijających się przez tego typu programy i nic z tego nie wynika.:/
        • spacey1 Re: XF2 15.04.12, 19:57
          ...bo klucz do sukcesu tkwi w repertuarze. A o to jest najtrudniej. Wyjątki wśród uczestników takich programów, które coś osiągnęły, właśnie miały rękę albo ucho do repertuaru. Ania Dąbrowska, Monika Brodka (choć dopiero przy 3 płycie). A zniknęli inni dobrzy wokaliści, bez repertuaru albo z nijakim, jak naprawde dobry Sławek Uniatowski czy Maciej Silski. Mam nadzieję, że zdziała coś Kacper Sikora - laureat Mam Talent (ma niepowtarzalny wokal). Uważam zresztą, że większość artystów, którzy coś osiągnęli na naszym rynku muzycznym, to średni albo kiepscy wokaliści, ale mający świetny repertuar (n.p. Grzegorz Ciechowski, Muniek Staszczyk, Kazik Staszewski). Świetnie śpiewających jest całe mnóstwo, ale napisać dobrą muzykę to naprawdę niewielu potrafi.
    • kubissimo Re: XF2 15.04.12, 19:38
      jezeli chodzi o wokalistow, to jestem w sumie zadwolony. No moze u Kuby wolalbym Izę, bo IMO jest ciekawsza, ale nie kwestionuje tego, ze Joanna nie umie spiewac, bo tez jest bardzo dobra.

Bardzo sie ciesze, ze Thomas nie przeszedl dalej. Jego rzez na Mercurym z zeszlego tygodnia jak na razie jest najgorsza rzecza, jaka widzialem w tv w tym roku (a widzialem tez m.in. tanczaca Grycanke). Pawel z Grojca jest irytujacy z tym swoim adhd, ale bardzo sie ciesze, ze Kuba wybral jego, a nie kolege Wlocha. I w sumie urzekla mnie scenka (byc moze inscenizowana, nie wnikam), kiedy to Pawel i Kuba przysiedli na dwoch krancach kanapy i sie licytowali:
      - Nie...
      - Tak...
      - Nie...

W kazdym razie w obu grupach mam komu kibicowac i mam nadzieje, ze poziom koncertow bedzie duzo wyzszy, niz pierwszej edycji :)

Jezeli chodzi o grupy, to niezmiennie twierdze, ze w Polsce ta kategoria jest bez sensu, a wystepy calej piatki tylko potwierdzaja, ze grupy wokalne nie sa polska specjalnoscia. Moim zdaniem wszystkie byly bardzo slabe i dobor finalowej trojki polegal na wybraniu najmniejszego zla. Chociaz patrzac na ekscesy chlopcow z De Facto, troche mam watpliwosci czy to faktycznie najmniejsze zlo.
      • spacey1 Re: XF2 15.04.12, 20:06
        zgodze się wreszcie z Tobą Kubu, z tymi grupami. Zresztą gołym okiem widac, że tercety powstają w tym programie nie dlatego, że tak jurorom żal zdolnych wokalistów, dla których zabrakło miejsca w programie, ale dlatego, aby załatać dziury w grupach. Nie podoba mi się takie na siłę trzymanie się tego schematu. Zresztą uważam, że przydzielanie jurorom uczestników wg jakiegoś klucza też jest bez sensu. Po co łączyć młodszych, starszych i zespoły w grupy? nie widzę sensu
    • anonimowa_melancholiczka Re: XF2 16.04.12, 20:51
      Po co Kupa wziął paskudnego Bibę? Spieprzył taką fajna piosenkę. Szkoda mi Izy. była 100 razy lepsza. Kwaśniak fajnie, dobra energia. Spenner przeciętny, ratuje go wygląd.
      Ewelina nadal straszy, źle się słucha tego jej wymuszonego śpiewania. Dawid mnie zauroczył po raz pierwszy. Bajka trochę była przygaszona, ale i tak jej kibicuję.
      Grupy chyba jeszcze gorsze niż w zeszłym sezonie. Choć homotrio cieszy mnie nieustannie.
      • kelle1986 Re: XF2 17.04.12, 12:30
        Jeśli chodzi o grupę Kuby to bezapelacyjnym faworytem jest Marcin, chociaż moim zdaniem Iris trochę położył. Joanna jest bardzo ok, podoba mi się jej głos, a Biba no cóż.. wybrany po to żeby było szalał na scenie, wokal przeciętny. Z tych co odpadli to Włoch nawet mi się wyjątkowo w tym odcinku podobał ale Iza była dla mnie totalnie bezbarwna, takich jak ona jest na pęczki.

Grupa Tatiany:
        - Ewelina z gwiazdką: ona śpiewa strasznie siłowo, jak jej słucham to się autentycznie męczę
        - Dawid Podsiadło: faworyt grupy
        - Bajka: fajnie ale bez fajerwerków, mam nadzieję że pokaże coś więcej później

Zamiast Eweliny już bym wolała Klaudię, Bożena też byłaby o wiele lepsza.

Grup Czesława nie ma co komentować bo szans nie mają. Podejrzewam że któraś z nich odpadnie jako pierwsza. Fajnie brzmią dziewczyny z The Chance (?), ale jedna z nich, Magda, powinna wejść do finałów jako solistka, nie mogę jej odżałować.. a De Facto są zabawni:)
        • pavvka Re: XF2 17.04.12, 13:37
          kelle1986 napisała:

> .. a De Facto są zabawni:)

No poniekąd są, ale czy to o to chodzi? Dostałem ataku śmiechu podczas ich wykonania Sweet Dreams, ale w założeniu to chyba miało być na poważnie ;-/
          • roks30 Re: XF2 21.04.12, 22:11
            Soul city i Podsiadło do odstrzału, Biba i Kwaśnik najlepsi!!!
            • bm_ka Re: XF2 21.04.12, 22:18
              roks30 napisała:

> Soul city i Podsiadło do odstrzału, Biba i Kwaśnik najlepsi!!!
              Podsiadło i Soul City oraz Bajka i Kwaśnik najlepsi, reszta do odstrzału.
              • kawa48 Re: XF2 21.04.12, 23:06
                Podsiadło najlepszy, poźniej Bajka reszty już nie pamiętam.
                • ankas4 Re: XF2 22.04.12, 00:38
                  Matko ta cała Bajka ( za całym szacunkiem) ale dziś 'położyła' piosenkę, bez energii, bez uczucia... nie wiem czemu wszyscy się nią zachwycają, mam wrażenie, że Kuba palnął przy pierwszym przesłuchaniu, że jest kuleczką czy jakos tak, głupio mu się zrobiło i teraz ją tak wszyscy przepychają dalej, wierząc oczywiscie,że jest objawieniem... ja tam go nie widzę, skromna dziewczyna, bez specjalnego głosu, choć ma specyficzną barwę, ale np dziś w tej piosence zupełnie jej nie było slychac, nadaje się ta cała Bajka jedynie do śpiewania piosenek z lat 50-60.

Podsiadło przyprawił mnie o zawał serca, bo bardzo mu kibicuje, ale miałam wrażenie jak Czesław, że może się emocjonalnie wyłożyć na tej piosence, ale dał radę i jak rozumiem był najlepszy skoro jako pierwszy przeszedł do następnego etapu. Ogólnie Podsiadło to taki' angielski pudding" :) bardzo mi przypomina zresztą Colina Firtha, a filmik promujący go doskonały, wszystko mowiący o charakterze Dawida:)

Bibia mi się podobał równiez, ale uważam,że tak sie skupił na poprawnym wykonaniu piosenki,że gdzieś Jego energii zabrakło, ale głos ma jak z płyty... Poza tym czy nie wkurzaly Was te chórki podczas wykonywania przez Bibę piosenki? jakby śpiewał z taśmy a nie na żywo czasami miałam wrażenie/

I tyle kto mi się nie podoba a kto podoba:), ogólnie Kuba Wojewódzki wymiata swoimi tekstami, a najlepszy był tekst ,że oto pojawił nam sie nowy program" Woli, Tysio i... Czesio" :), Czesław nieporadny jak zwykle , ale tak uroczo, że nikt chyba tak ładnie nie plącze języka,Tatiana powoli się wyrabia, szczęsliwie nie płacze...
                  • anonimowa_melancholiczka Re: XF2 22.04.12, 07:33
                    A mnie się Bajka najbardziej podobała,to ona ma "czarny głos", a nie Kwaśniak. Sprawiła, że męczoną po sto razy na dzień w radio piosenkę słuchałam z przyjemnością.
                    Ewelina wypadła dziś chyba najlepiej z dotychczasowych występów.
                    Dawid poprawnie, ma fajny głos, aczkolwiek mógłby popracować nad tym dreptaniem w czasie wykonywania utworów, bo wygląda to zaprawdę komicznie.

Starszaki - Kwaśniak i Spenner mnie nie przekonali dziś. Zwłaszcza Marcin - bardzo odtwórcze wykonanie, choć chłopię bardzo ładniutkie, takie nie polskie z urody. Biba to dla mnie w ogóle nieporozumienie.

Grupy - najmniej charakterystyczne i nudne jak dla mnie były dziewczyny z The Chance.
                    Geyband był chociaż zabawny, no i poradził sobie dziś całkiem nieźle. Soul city bardzo fajnie, aczkolwiek mam problem z tak liczną w osoby grupą.

• crystalcityonline Re: XF2 23.04.12, 15:03
      Nie mogłam tego przegapić, ciekawość mnie zjada co się stanie w kolejnych odcinkach, ludzie są super :) każdy ma coś w sobie i każdy ma ten faktor X :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka