• kelle1986 Re: XF2 28.04 29.04.12, 13:08
      Hehe nikt nie komentuje? Słaby to był odcinek, nikt mi się nie podobał... albo za dużo takich programów już widziałam i nikt mnie nie zachwyca bo wszystko już było, albo poziom uczestników niziutki.
      • princessofbabylon Re: XF2 28.04 29.04.12, 13:27
        Wynudziłam się okrutnie.
        • kiwas Re: XF2 28.04 29.04.12, 14:40
          Ja też sie wynudziłem, nikt mnie nie poruszył, no może to kwestia tematu tego odcinka. Kwaśnik poniżej mozliwości,Bajka podobnie (lubie ją chyba najbardziej ze wszystkich,ale nie podobał mi sie jej look,żle wyglądała w tych legginsach i sterczącej tunice,czy co to było.jakiś latex,ohyda).
          Ale w sumie dobrze,że odpadł Biba ,bo najsłabszy był.
          A no i chamskie zachowanie Qpy godne odnotowania: "przepraszam was za to co sie stało,miał odpaść zespół". Lubię Qpę,ale to było wredne.
          A propos zespolów:chyba faktycznie w tej dziewiątce powinni wyłonić lidera,jak radzi Qpa,bo niektórzy nie powinni mieć solówek,nie tylko ze względu na fatalny angielski,ale słaby głos, który sprawdza się w grupie, ale nie solo .
          • kiwas Re: XF2 28.04 29.04.12, 14:43
            Aha,jeśli musiałbym powiedzieć kto wypadł najlepiej ,to Ewelina .
            I nie kumam o co chodzi z tym jej siłowym spiewaniem . czasem dociśnie ,ale to brzmi naturalnie, nie na gardle. Hehe, fajnie Qpa przyrównał jej głos do specyfiku do czyszczenia rur. Qpo, Kret wciąż jest, a nie był!
      • muneca.brava Re: XF2 28.04 29.04.12, 14:45
        mnie sie podobali faceci, o ktorych najbardziej sie balam, ze sobie w tym stylu nie poradza: Dawid i Marcin. zespoly tez fajnie. w moim odczuciu do dogrywki stanely osoby, ktore faktycznie byly dzis najslabsze, odpadl ten, co powinien. Kuba chyba byl mocno zdziwiony ;)

a ogolnie strasznie nudny odcinek, ogladalam w necie w kawalkach, bo po prostu nie dawalam rady wysiedziec jednym ciegiem z nudow. i bardzo zle wrazenie zrobila na mnie obrazona Joasia Kwasnik po swoim wystepie. jej nieumiejetnosc przyjecia krytyki bardzo zle wrozy na przyszlosc.
    • sikorka-bogatka Re: XF2 29.04.12, 19:09
      Nie wiem, kto ubierał uczestników w ostatnim odcinku, ale bardzo im współczuję.:) Szczególnie Bajce, Joannie, Ewelinie oraz facetom w spodniach z krokiem w kolanach.
      Najbardziej podobało mi się babskie trio - ładne głosy, piosenka zaśpiewana na luzie, melodyjnie, bardzo swobodnie. Jak lubię Dawida i Marcina, tak pierwszy wypadł przeciętnie, a drugi, nie wiedzieć czemu, wykrzyczał piosenkę. Jak nie lubię Eweliny, tak śpiewa coraz lepiej (acz nie zachwyca i pewnie nie zachwyci), chyba ktoś się za nią wziął i nauczył ją śpiewać bez tzw. kluchy w gardle. Biba jest słaby wokalnie i irytujący, więc nie będę za nim tęsknić. Zespół dziewięcioosobowy radzi sobie dobrze, lecz wielkiej kariery im nie wróżę. Bajkę lubię, ale wydaje się być dosyć zestresowana i zbyt zachowawcza, chyba (jeszcze) nie czuje się dobrze na scenie. Joanna nie robi na mnie większego wrażenia. A odcinek rzeczywiście nudnawy i jakiś taki bezpłciowy.
      • kubissimo Re: XF2 29.04.12, 21:51
        a jaki mial byc odcinek, skoro zaserwowano nam wielokrotnie odgrzewany kotlet? piosenki disco? no prosze Was... masakra. Ja wiem, ze Polacy lubia tylko te piosenki, ktore znaja, ale czy to zawsze musi byc disco w oklepanym zestawie?
        Przeciez zestaw piosenek znanych i lubianych (jesli takie jest zalozenie producentow, ja tam bym wolal nieznane i fajne kawalki) mozna zestawic w roznych klimatach: wytwornia Motown, grunge, klasyka country, reggae... ale oczywiscie najprosciej jest to zrobic w klimacie disco, wszak te piosenki gra sie na kazdym weslu i wszyscy je znaja :///
        KOMPLETNIE bez sensu :/
        dzis podobali mi sie tylko Marcin (jako jedyny zaproponowal cos ponad klubowe karaoke). Wzglednie podobali mi sie Dawid, Ewelina i zespoly. Reszta slabienko. Biba odpadl zasluzenie, ale nie rozpaczalbym gdyby poleciala Joanna (cos mnie w niej irytuje.wokal ma naprawde dobry i w sumie w moich klimatach, ale dalej nie potrafie sie do niej przekonac).
        • kelle1986 Re: XF2 29.04.12, 23:53
          Co do Joanny to mam wrazenie ze spiewala ta druga piosenke obrazona na caly swiat...

Ale fakt, juz sam wybor tematyki odcinka to byla porazka..
    • sikorka-bogatka Re: XF2 05.05.12, 21:25
      Najbardziej podobali mi się Dawid i Soul City, kolejność nieprzypadkowa.
      Ewelina i Joanna mnie nie przekonują, u tej pierwszej dzisiaj chyba był powrót kluchy w gardle i śpiewała przeciętnie. Ale wyglądała pięknie. Joanna ma ładny głos, ale nie wzbudza mojego zainteresowania, acz wydaje się być fajną babą. Zgadzam się z tym, że The Chance miały źle wybrana piosenkę. Jeśli miała być Madonna, to może lepszy byłby "Secret", a jeśli musiało być tanecznie, to "Into the groove" albo "Music"? Marcin jakoś mi się nie podobał, trochę przerysowywał piosenkę, był nieco sztywny. Bajka - samo wykonanie w oderwaniu od piosenki ok, ale jak powiedział Kuba W. nie ma co śpiewać takich utworów, bo i tak cię zjadą. Do dogrywki typuję The Chance i Bajkę lub Joannę, odpada The Chance.
      • sikorka-bogatka Re: XF2 05.05.12, 21:44
        No i nie trafiłam.:) Wojewódzki pojechał nieco pretensjonalnie, ale to żadne zaskoczenie. Zgadzam się z tym, że oba wykonania w dogrywce bardzo dobre.
        • anonimowa_melancholiczka Re: XF2 05.05.12, 22:02
          Bardzo, bardzo szkoda mi Bajki:( Padła ofiarą nieczystych zagrywek Qpy, których repertuar znamy już z resztą poprzedniej edycji programu. Szkoda,że Czesław także przyłożył do tego rękę.
          Absolutnie bowiem nie zgadzam się z oceną, jaką wystawili panowie "Imagine" Bajki - moim zdaniem to wykonanie było szczere, piękne, dziewczyna doskonale wie, o czym śpiewa. Natomiast wychwalane "Soul City" pojechało dziś tanim efekciarstwem, groźną miną i strojami a la Lady GaGa doprawionymi dodatkowo kwadratowym angielskim.
          Ponadto dziwi mnie, że wszyscy tak chwalili Spennera, który w moim odczuciu fałszował strasznie i starał się podrabiać (dosyć nieudolnie) Jona Bon Jovi. Kwaśnik mnie nie przekonuje, być może dlatego, że nie przepadam za "jej" typem muzyki i na pewno nie kupiłabym jej płyty. Po za tym wkurza mnie jej biust ;)
          The Chance - wykonanie Madonny mocno takie sobie, w dogrywce już lepiej, ale i tak nie wróżę im wielkiej kariery - odpadną zapewne w następnym odcinku.
          Lisowska - jakoś nie zrobiła dziś na mnie wrażenia, nie przepadam za tą piosenką.
          Dawid - po odpadnięciu Bajki pozostało mi kibicować Podsiadle, jest w nim jakiś urok, naturalność i taka lekkość przekazu. Choć nie mam pojęcia, cóż za utwór dziś wykonywał (serio-powinnam się wstydzić?) zauroczył mnie swoim wykonaniem. Oby tylko Qpa nie wywinął jakiegoś numeru.

A najlepszy Kuźniar i jego "Jak Ci było?". LOL.
          • sikorka-bogatka Re: XF2 05.05.12, 22:17
            Dawid Śpiewał "Your Song" Eltona Johna.:)
            Też nie rozumiem orgazmów nad wykonaniem Marcina. Jak mu kibicowałam, tak drugi odcinek z rzędu nie podoba mi się jego występ. A z Dawidem ma tak samo jak Ty - piękny głos i bardzo sympatyczny chłopak. Ale chciałabym go usłyszeć z zadziorem, tak jak w "What do you want from me".
            • aasiek Re: XF2 05.05.12, 23:17
              Dodam, że "Your song" był jednym z głównych motywów w "Moulin Rouge", więc kiedy tylko usłyszałam tytuł, od razu mi serce stopniało ;)
          • bez_portek Re: XF2 06.05.12, 09:21
            a ja myślę, że tutaj akurat Kuba i Czesław mieli rację, oczywiście szkoda mi Ani, ale też uważam że położyłą Imagine
            to trochę tak jakby śpiewać Candel in the wind z usmiechem na ustach,
            są piosenki przy których po prostu nie wypada się kołysać

nie rozumiem zachwytów nad Marcinem i Eweliną, ta druga wg mnie jest w finale przez pomyłkę

reszty nie chce mi się komentować
            kibicuje Dawidowi
            • anonimowa_melancholiczka Re: XF2 06.05.12, 13:15
              bez_portek napisała:

> a ja myślę, że tutaj akurat Kuba i Czesław mieli rację, oczywiście szkoda mi An
              > i, ale też uważam że położyłą Imagine
              > to trochę tak jakby śpiewać Candel in the wind z usmiechem na ustach,
              > są piosenki przy których po prostu nie wypada się kołysać
              >

Nie mogę się z tym zgodzić. Czy tego typu piosenki trzeba obrazować w stylu "kawa na ławę"? Tak jak zrobili to Soul City? "Imagine" nawet w wykonaniu samego Lennona wydaje mi się beznamiętne i śpiewane jakby od niechcenia. A Bajka przynajmniej spróbowała zrobić coś po swojemu, nie odtwórczo jak np. zrobił to Marcin Spenner z "Always".
              Aczkolwiek zerknęłam na komentarze tu i ówdzie i chyba jestem odosobniona w swojej opinii na temat Bajki, znaczy się ludzie w większości uważają, że nie dała rady. Po za tym uspokoiłam się trochę -większość również zdaje się kojarzyła piosenki śpiewanej przez Dawida ;)
              • anonimowa_melancholiczka Re: XF2 06.05.12, 13:16
                miało być 'nie kojarzyła piosenki śpiewanej przez Dawida" :)

• bez_portek Re: XF2 06.05.12, 14:39
                  no własnie oglądam powtórkę do obiadu
                  nie trzeba obrazować takich piosenek w stylu "kawa na ławę", ale warto je obrazować jakkolwiek - no bo chyba artysta chce coś się chce przekazać słuchaczowi. A artysta -> Ania nic nie przekazała, pobujała sie i tyle.

Posłuchaj Imagine w wykonaniu Evy Cassidy to zobaczysz co mam na myśli.
                  To jest cover z prawdziwego zdarzenia i zupełnie bez "kawy" ;)
                  www.youtube.com/watch?v=jb881I4smow&feature=related
      • muneca.brava Re: XF2 06.05.12, 15:07
        o rany, jak juz byla wiadoma grupa finalowa, to sobie narobilam nadziei, bo naprawde zapowiadali sie duuuzo lepiej niz w zeszlej edycji. tymczasem z odcinka na odcinek jest coraz gorzej. dobor piosenek jest fatalny, ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu zarowno w przypadku The Chance, jak i Bajki zgadzam sie w calej rozciaglosci z Kuba. ale wcale nie podobal mi sie bardziej Marcin Spenner ani Ewelina Lisowska, ktorzy moim zdaniem uprawiali ordynarne karaoke, probujac nawet nasladowac barwy glosow oryginalnych wykonawcow. Soul City mnie zupelnie nie rusza i nie zgadzam sie, ze kazdy z nich jest rownie dobry, bo sa tam osoby ewidentnie slabsze od pozostalych. a jak koniecznie chca, zeby ktos rapowal po angielsku, to niech to bedzie ktos, kto potrafi mowic w tym jezyku, bo az przykro bylo sluchac tego mowionego fragmentu.

dzis obronila sie zdecydowanie Joasia Kwasnik - ale miala tez potezne wsparcie w postaci Sound'n'Grace, wiec wlasciwie polowa zaslugi lezy po ich stronie ;)

no i Dawid :) on jest przykladem na to, ze prawdziwy talent zawsze sie obroni - patrzec wprawdzie sie na niego nie dalo ;) bo wygladal dzis, jak gdyby przyszedl prosto z ostrego oblewania matury :P ale zaspiewal tak, ze o matko kochano, Marcin Spenner w aspekcie ciar do piet mu nie dorasta ;) jedyny uczestnik, ktory mnie do tej pory nie zawiodl i ufam, ze nie zawiedzie, bo dla mnie to jest zwyciezca :)

wiersz Tatiany ku czci Dawida - rewela :DDD

Bajka byla swietna w dogrywce, wiec ewidentnie kuku robia jej repertuarem, bo jak moze wybrac sobie utwor sama, to wymiata. The Chance nie zrobily na mnie wrazenia, uwazam, ze byly znacznie slabsze - a Kuba znowu zagral taktycznie, pozbyl sie mocnej konkurencji dla swoich uczestnikow, i tyle.

• bm_ka Re: XF2 06.05.12, 15:51
      Odpadnięcie Bajki to strategiczne zagranie Kuby i Czesława. Czesław musiał dokonać takiego wyboru bo zespoły są"jego" a Kuba wyeliminował konkurentkę swoich podopiecznych!
      Dziewczyny z zespołu są bardzo dobre ale solo, a ten team stworzono na potrzeby
      X-Factora, siłą rzeczy nie brzmią w nim zbyt równo.
      Poziom, moim zdaniem, tej edycji jest ot, taki sobie ......
      • roks30 Re: XF2 06.05.12, 23:12
        Może się nie znam, ale czy ktoś może mi wytłumaczyć swoje zachwyty nad Dawidem. Nie rozumiem ich, dla mnie jest on trochę bezbarwny, a śpiewa tak sobie, czasami bardzo siłowo. Nie podoba mi się zupełnie.
        • kiwas Re: XF2 07.05.12, 08:38
          roks30 napisała:

> Może się nie znam, ale czy ktoś może mi wytłumaczyć swoje zachwyty nad Dawidem.
          > Nie rozumiem ich, dla mnie jest on trochę bezbarwny, a śpiewa tak sobie, czasa
          > mi bardzo siłowo. Nie podoba mi się zupełnie.

Popieram w całej rozciągłości ,też nie rozumiem tych zachwytów. Poza tym facet ma naprawdę coś nie tak z psychiką , ma "chore" oczy, takie wiecie,jak ludzie nie całkiem kontaktujący z rzeczywistością , a nawet w ogóle nie zawsze kontaktujący.
          Jak dla mnie , coś w rodzaju świra, a głos przeciętny.
          • leoniara Re: XF2 07.05.12, 09:24
            Ja moge spróbować wytłumaczyć, ale wątpie, żeby ktos kto pisze ze Dawid spiewa "tak sobie" zrozumiał

On ma aksamit w głosie, ma tak boską barwe, ze mam czasami ochote płakać, spiewa bezbłędnie, nie musi ryczeć, żeby mieć najbradziej męski głos tej edycji (od smego początku). Z jego oczu czytasz, ze wie o czym mowi, o czym spiewa.

az mi głupio, ze sie tak rozpływam nad takim gó...arzem:)
            • spacey1 Re: XF2 07.05.12, 10:11
              Ja się mogę tylko podpisać pod tym, co napisałaś. Dla mnie wzorem wśród jego wykonań pozostaje na razie Someday z castingu do 1 edycji. Polecam posłuchać sceptykom, tam słychać wszystko, co jest niezwykłego w jego barwie głosu i całą jego wrażliwość. Niestety takie rzeczy wymykają się definicjom i nie da się nikogo przekonać żadnymi argumentami, jeśli nie dociera do niego taka wrażliwość i taki sposób śpiewania. A poza tym nigdy nie widziałam, aby śpiewał siłowo!
              • irmelin Re: XF2 07.05.12, 12:17
                Kuba ewidentnie poleciał w układy, miałam wrażenie że on sam się sobie dziwi, że zostawił zespół ale cóż show must go on...
                Lisowska ma ładną buzię i mnie intryguje siła jej głosu w małym opakowaniu ale finału jej nie wróżę, Bajki mi żal bo wydaje się być antygwiazdą, nie ma takiego lansu na twarzy i łatwości wypowiedzi jak inni chociaż Gienio Loska też nie miał:-)))Wybór Imiagine był może nie trafiony bo ciężko się mierzyć z takimi songami, ale to był czysto zaśpiewany nie wykrzyczany utwór, mnie się podobało. Asia miała trudny utwór ale pomoc chórku była zbyt rażąca żebym mogła ocenić w pełni tylko ją i jej "wykon" jak mawiają klasycy...Dla mnie Spenner pojechał w karaoke utwór mnie zawsze roztkliwia ale tym razem przecukrzył Kuba zapowiadając jego występ jestem na nie. The Chance w dogrywce znośnie, ale Madonnę ukartupiły koszmar. Podsiadło jest taki zabawny ze jestem właśnie za nim, jest jak ciepłe kluchy i ma w sobie tak dużo niewinności i jest tak mało przystojny że aż mi go żal:-))) I jeszcze Soul City utwór, trafiony stworzony dla tak dużego zespołu a tak spierdzielony że brakuje mi innego słowa...Angielski koszmar, słabiutkie solo pannicy dla mnie tragedia...
                • kiwas Re: XF2 12.05.12, 20:47
                  Haha , "pryszczaty przekaźnik emocji".
                  "Bo ja jestem jeszcze chłopcem".
                  Dla mnie Podsiadło coś ma nie tak .
                  Będę to powtarzał, i zobaczycie ,że miałem rację.
                  • ewa_on Re: XF2 12.05.12, 21:55
                    Myślisz,że nam to "coś" pokaże w finale? Oby,oby;)))
                  • anonimowa_melancholiczka Re: XF2 12.05.12, 22:07
                    kiwas napisał:

> Haha , "pryszczaty przekaźnik emocji".
                    > "Bo ja jestem jeszcze chłopcem".
                    > Dla mnie Podsiadło coś ma nie tak .
                    > Będę to powtarzał, i zobaczycie ,że miałem rację.

No i co w związku z tym?

Po prostu chłop ma taki sposób bycia i tyle.

Wracając do dzisiejszego odcinka - ciąg dalszy serialu pod tytułem "Przepychamy zespoły". Kurczę, nie pałam sympatią do Kwaśnik, ale przyznać trzeba, że dziś była znakomita. Soul City poprawiło się w dogrywce, ale ma jeden wielki minus - straszne, fałszujące trio facetów (zwłaszcza Pan Pudel, który a to uraczy kwadratowym angielskim, a to zapomni tekstu). Zespół ratują niezłe głosy kobiece, po za tym nie widzę ich racji bytu na scenie muzycznej po programie.

Dziwię się, że w dogrywce nie znalazła się Ewelina. Fałszowała, a jej gibanie na początku piosenki było wręcz komiczne. Kawałek, męczony na RMF chyba codziennie wybrany bardzo na siłę.

Spenner paradoksalnie podobał mi się najbardziej w tym disco odcinku, dziś znowu poprawnie, ale bardzo nudno. Niech Kuba da mu coś innego do zaśpiewania. Już dość ballad w estetyce lat 80. ubiegłego wieku. Po za tym Kuźniar znów zabłysnął, tym razem tekstem o Patricku Swayze, który to tekst- biorąc pod uwagę, że aktora nie ma już wśród żywych - był dość niesmaczny.

The Chance - wyszło im dziś. Zastanawia mnie tylko, czy te dwie grubsze dziewczyny nie czują się jak brzydkie siostry Kopciuszka - ta laseczka zawsze w środku, dziś miała inny, fikuśny strój, a te dwie członkinie zawsze takie zmarginalizowane.

Dawid - piosenka nietrafiona, ale moim zdaniem chłopak się wybronił. Mam nadzieję, że będzie jakaś kategoria współczesne przeboje, bo widziałabym go w utworze Gotye. Jak zwykle plus za nieodtwórcze wykonanie i nadanie piosence indywidualnego charakteru.

• muneca.brava Re: XF2 13.05.12, 20:03
                      moge sie podpisac niemal w calej rozciaglosci, moze poza pozytywem nt. Marcina Spennera, bo dla mnie jego wykonanie bylo nudne, bezbarwne i do natychmiastowego zapomnienia. niestety. w ogole dzis byl kolejny slaby odcinek, i to slaby pod wieloma wzgledami: slabe wykonania, a juz najgorsze bylo falszujace i nieznajace tekstu Soul City oraz ryczaca, falszujaca i gibajaca sie Ewelina. obronily sie, w moim odczuciu, Asia Kwasnik i The Chance - ale tez mam wrazenie, ze jak im wychodzi, to jakos przypadkowo. Dawid, co stwierdzam z zalem, zaledwie poprawnie. slabe byly przepychanki i gierki w jury. slaba byla powtorka z tego, co zrobil Kuba w zeszlym tygodniu, w wykonaniu Tatiany - czyli strategiczne pozbycie sie ewidentnie lepszej uczestniczki, zeby ulatwic ciag dalszy swoim. slaby, nudny i przewidywalny do bolu byl - znowu! - wybor wiekszosci utworow, co obnazylo z kolei - znowu! - slabosc jury jako mentorow. i wreszcie slaby, najslabszy byl Kuzniar, ze swoim tekstem o s.p. Patricku Swayze :/

nie moge uwierzyc, ze tak dobrze sie ta edycja zapowiadala, a tak beznadziejnie wychodzi. i juz sama nie wiem, czy to wina kiepskich mentorow, czy uczestnikow, ktorzy maja glosy, ale sa totalnie pozbawieni osobowosci... w kazdym razie poprzedni odcinek ogladalam ze znudzeniem, ten juz wlasciwie z przykroscia.
                      • kubissimo Re: XF2 14.05.12, 14:08
                        a ja sie troche poniezgadzam ;)
                        uwazam, ze tym razem nie mozna zarzucic im banalnego doboru piosenek. Ja bo po numerze na otwarcie spodziewalem sie kolejnego festiwalu oczywistych kawalkow. Nie zeby nam zapodali jakies zapomniane, badz nieznane perelki, ale bylo duzo lepiej niz we wczesniejszych odcinkach (no moze z wyjatkiem Evanescense, ktore nijak mi sie nie kojarzy z Daredevil, ktore widzialem)

podobali mi sie Joanna, Marcin, Dawid i The Chance (w tej kolejnosci), Soul City potwornie slabe (do tego przy kazdym ich wystepie mam wrazenie, ze to Bitwa na glosy), a Ewelina slabo zaspiewala kawalek, ktorego nie trawie, wiec pomimo irracjonalnej sympatii do tej dziewczyny, nie moge powiedziec, ze mi sie podbalo ;)

Troche mi zal Marcina wtlaczanego w role one trick pony. Mysle, ze stac go na wiecej, co zreszta pokazal w odcinku z disco. Kuba wpycha go w te wszystkie snuje i niekoniecznie mu tym pomaga :/

Werdykt mocno kontrowersyjny, aczkolwiek tak sobie pomyslalem, ze byc moze jurorzy tylko odstawiaja nam szopke z przyznawaniem glosow, ale tak naprawde maja odgorny przykaz kto zostaje, a kto odpada. W koncu w interesie stacji jest zostawienie uczestnika, ktory generuje wiekszy przychod z smsow.

a na koniec minilaurka dla Dawida (ale nie wierszowana) - koles mnie rozwala totalnie. Swietne poczucie humoru, swietna osobowosc, ze o talencie nie wspomne. Odwoluje wszelkie zarzuty jakie mialem pod jego adresem na etapie castingow :) "A ja przeciez jestem chlopcem" bylo genialne :D
                        • ewa_on Re: XF2 14.05.12, 21:47

> a na koniec minilaurka dla Dawida (ale nie wierszowana) - koles mnie rozwala to
                          > talnie. Swietne poczucie humoru, swietna osobowosc, ze o talencie nie wspomne.
                          > Odwoluje wszelkie zarzuty jakie mialem pod jego adresem na etapie castingow :)
                          > "A ja przeciez jestem chlopcem" bylo genialne :D
                          A mnie rozwalił tekstem,że ten ruch "to od puzonu":)),poza tym podpisuję sie pod Twoją opinią na temat Dawida,podziwiam go,że potrafi tak na luzie,z humorem odpowiedzieć jurorom, a rusza się i śpiewa zawodowo!
    • bm_ka Re: XF2 12 maja 2012 12.05.12, 21:50
      Nie, no to już się staje trudnostrawialne!!! Lubię Tatianę Okupnik ale tego jej nie wybaczę, zastosowała strategię z poziomu dna!!! Żeby ułatwić swoim podopiecznym zwycięstwo skreśliła Kwaśnik .... I gdzie tu sprawiedliwość??? Tfuj!
      • ewa_on Re: XF2 12 maja 2012 12.05.12, 22:00
        Tak,zasady tego programu są idiotyczne,a Okupnik dzisiaj ewidentnie się zbłazniła.
        • eo_wina Re: XF2 12 maja 2012 13.05.12, 00:08
          Najbardziej to sie zblaznil Kuzniar tekstem o reanimacji s.p. Patricka Swayze :-/
          No ale u tego typa nic mnie juz chyba nie zdziwi.
          • monika790 Re: XF2 12 maja 2012 13.05.12, 00:25
            Zgadzam sie, to bylo totalnie nie na miejscu, tym bardzie, ze wiemy, na jaka chorobe cierpial Swayze, panie Kuzniar, wiecej szacunku.
          • ewa_on Re: XF2 12 maja 2012 13.05.12, 00:39
            To fakt, za to powinien dostać dyscyplinarkę,a Okupnik i jej tekst o "fajnej du..." czy cos w tym stylu,co to w ogóle było??? Zresztą chyba na każdym lajfie uraczyła nas czyms żenującym vide wierszyk dla Dawida...
            • kiwas Re: XF2 12 maja 2012 14.05.12, 07:13
              ewa_on napisała:

> To fakt, za to powinien dostać dyscyplinarkę,a Okupnik i jej tekst o "fajnej d
              > u..." czy cos w tym stylu,co to w ogóle było???

Kuźniar powinien wylecieć już dawno , jest tak denny ,że brak slów. Często zapomina co ma powiedzieć ,trzyma przy kobietach ręce w kieszeniach , sięga po ściągę,jest żenujący.
              Natomiast co do tekstu Tatiany:wydaje mi się ,że Kwaśnik mogła ją podrywać czy jakoś tak,i Tatiana nie chciała niewygodnej sytuacji.Jak Qpa zapytał Kwaśnik kto jej całą noc włosy czesał,to Kwaśnik odparla że Tatiana i dziwnie się uśmiechneła,jakby coś sugerowała .
              Nie dziwię się Tatianie że ją wkurzały ewentualne zaloty Kwaśnik ,bo jakaś mało apetyczna jest. A śpiewała ok , tlko poruszała się jak gorilla .
              • hazel_jones Re: XF2 12 maja 2012 14.05.12, 13:35
                Tatiana zemściła się za Bajkę. Dziecinada.
      • spacey1 Re: XF2 12 maja 2012 14.05.12, 14:54
        Bardzo mi się nie podobały teksty tatiany do czesia, że niby jego krytyka to odwet za jej krytykę Soul City. Akurat Czesiek moim zdaniem jest absolutnie pozbawiony takich odruchów. To jedyny juror, który w dogrywce odwalił swojego zawodnika, o czym Tatiana pewnie nie wie, albo zapomniała. Lubiłam ją i chciałabym lubić nadal, ale niech się zmityguje.
    • kelle1986 19.05. 19.05.12, 21:48
      Muszę to napisać. Wszyscy dzisiaj wymietli ze śpiewaniem po polsku:) Kawałki po angielsku jak zwykle nijak, z wyjątkiem Dawida.
      • spacey1 Re: 19.05. 19.05.12, 21:58
        Dawid wymiótł po angielsku, ale za wybór piosenki polskiej najchętniej bym kogoś zastrzeliła. Reszta bomba, zwłaszcza The Chance i Spenner mi się podobali. Nie moge się doczekać wtorkowego programu Kuby z Dawidem i Marcinem, to może być ciekawe :)
        • wioskowy_glupek Re: 19.05. 20.05.12, 00:01
          Akurat Cichoszę zaśpiewał pięknie to jest z resztą świetny kawałek.
          Wypad Soul City powinien się wydarzyć już w poprzednim odcinku, Kwaśnik była o wiele lepsza. Dzisiaj wszyscy byli rewelacyjni, trudno mi kogoś wybrać na finał.

Spenner - dobry głos, chłopak nijaki
          Podsiadło - piękny głos, chłopak nijaki
          The Chance - dziewczyny sympatyczne - ze śpiewem różnie to idzie w różnych kawałkach.
          Lis - Dobry głos, dziewczyna z charakterem
      • muneca.brava Re: 19.05. 20.05.12, 10:31
        wreszcie odcinek, w ktorym cos fajnego sie zadzialo :) w pierwszej czesci Dawid odskoczyl peletonowi na znaczna odleglosc: wydzierajacej sie gardlem Ewelinie (nie ma czegos takiego jak przetrenowanie w spiewaniu, glos sie traci, jak sie nie umie spiewac technicznie; jak ktos sie wydziera gardlem, to tak sie to zazwyczaj konczy), falszujacym i kaleczacym niemilosiernie angielski Soul City, mistrzowi karaoke Marcinowi Spennerowi i strasznie nierownym, spiewajacym dobrze co drugi kawalek The Chance (i nadal nie moge zniesc gwiadorzenia tej chudej, ktora zachowuje sie, jak gdyby pozostale dwie dziewczyny byly jej chorkiem, a moim zdaniem akurat jest z calej trojki najslabsza). Dawid nie spiewa bezblednie, ale wsrod tych, co zostali, zwyczajnie nie ma konkurencji. w drugiej czesci bylo ciekawiej, bo i zespoly zaspiewaly lepiej, i w ogole poziom byl bardziej wyrownany, a repertuar nieoczywisty i fajnie dopasowany pod uczestnikow i ich mozliwosci.

odpadli ci, ktorym wypad nalezal sie juz co najmniej od tygodnia. mam nadzieje, ze za tydzien jednak poleci Lisowska, nijak nie kumam tych zachwytow nad jej wrzaskami i przedziwnymi zmianami imydzu.
        • mayme Re: 19.05. 20.05.12, 20:43
          muneca.brava napisała:

> kawalek The Chance (i nadal nie moge zniesc gwiadorzenia tej chudej,

chudej?? najwyżej chudszej od 2 pozostałych :)
          ale co do reszty się zgadzam ;)
          • kubissimo Re: 19.05. 21.05.12, 16:42
            > chudej?? najwyżej chudszej od 2 pozostałych :)
            > ale co do reszty się zgadzam ;)

ej no, moze ogladasz ja w panoramicznym telewizorze? ona jest szczupla.
            • mayme Re: 22.05.12, 19:06
              Szczupła to ja jestem a jest mnie co najmniej dwa razy mniej niż jej :)

Ale ok, to nie jest ważne :)
              • kubissimo Re: 22.05.12, 23:09
                tak naprawde to ja przed komputerem jestem Bradem Pittem, ale to tez nie jest wazne :P
      • kubissimo Re: 19.05. 21.05.12, 17:34
        moim zdaniem zabawne (w smutny sposob) jest to, ze to byl dopiero pierwszy koncert z piosenkami po polsku, a do tego zachwalane to bylo przez Kuzniara jako wielkie dziwowisko. Dzis w programie kobieta z broda, połykacz ognia i piosenki po polsku. :/
        zreszta na Kuzniara zaczynam nakladac fitry ochronne, bo budzi we mnie coraz wieksza agresje. Co gorsza on mieszka w mojej okolicy i czasem na niego wpadam. moze sie skonczyc jak w piosence CKOD ;)

wystepy z big bandem byly udane (z wyjatkiem Soul City), natomiast czesc polska troche mnie rozczarowala. Czesciowo byla to kwestia doboru repertuaru (Dawid, helou?), czesciowo wykonania (moim zdaniem The Chance polozyly Hey), a czesciowo wtornosci (wystep Soul City wygladal jak kalka znakomitego koncertu "Kombinat" z wroclawskiego PPA)
        summa summarum wybronili mi sie Ewelina i Marcin.

garsc luznych refleksji:
        - stylisci chyba nie cierpia dziewczyn z The Chance. Regularnie robia im straszna krzywde. Ja wiem, ze trudno jest ubrac w fajny sposob duza dziewczyne, ale tutaj jest jakas straszliwa masakra.
        - niezmiennie zastanawia mnie x-factorowa schizofrenia Eweliny. Byc moze ona z racji mlodego wieku nie pamieta historii zwyciezcy drugiej edycji Idola, ale tam byl sobie Krzyiek Zalewski, ktory wcisniety w ramy programu musial sie mierzyc z bardzo mainstreamowym repertuarem, podczas gdy ze swoim zespolem gral bardzo ciezka muze. Efekt byl taki, ze osoby glosujace na jego ugrzeczniona wersje nie kupily go w wersji metalowej, plyta nijak sie nie sprzedala, a co wiecej nie udalo mu sie wrocic do gry z lzejszym repertuarem. Tak wiec na jej miejscu albo bym dal sobie spokoj z tym zespolem, albo nie lansowalbym sie przed milionami widzow na polska Christine ;)
        - pomimo tego co powyzej, w finale widze Dawida, Marcina i Eweline i w sumie bedzie mi obojetne, kto wygra. Co wiecej, tak zdroworozsadkowo zycze Dawidowi drugiego miejsca, bo tvn jeszcze nigdy nie pomogl w karierze zadnemu zwyciezcy swoich programow.
        • spacey1 Re: 19.05. 22.05.12, 00:18
          wojewódzki też pił do tego wykonania Republiki na koncercie na PPA, ale wychwalał to. Dla mnie to też, mimo, ze milo się oglądalo, bylo wtórne.I widzę, ze nie tylko mnie wybór piosenki Turnaua dla Dawida wydał się dziwaczny
          • kubissimo Re: 19.05. 22.05.12, 07:22
            nie jestem pewien czy do tego pił, takich koncertow bylo chyba kilka.
            • kiwas Re: 19.05. 22.05.12, 10:51
              kubissimo napisał:

> nie jestem pewien czy do tego pił, takich koncertow bylo chyba kilka.

Ja też mysle że mówił o innym ,nie podejrzewam Kuby że był na tym wrocławskim ,może go widział w tiwi .
              a moje ogólne wrażenia : Ewelina fajnie . I naprawde wciąż nie kumam co mówicie o jej " gardłowym spiewaniu". Czasem śpiewa siłowo , znaczy na silę robi tę taką chrypkę , ale to nie zdziera jej gardla i nie jest jakies sztuczne . Tak ma i tyle , jak sie komuś nie podoba niech nie glosuje ,ale niech nie krytykuje jakby byl znawcą emisji .
              Chance tak sobie w Hey , ale zgadzam sie co do opinii o stylistach - koszmarnie je ubierają , nawet chuda wygląda grubiej. I wcale nie gwiazdorzy , to naturalne że stawiają ją w środku by była jakaś symetria , głos też ma najlepszy , tylko wkurza mnie jej machanie łapą a la Gó..wniak.
              Dawida organicznie nie znoszę , jego syfow , jego tupania i jego chorego wzroku . Nie chcę by wygrał . A czuję że tak będzie . małolaty sikają po nogach na jego widok (w retuszu , bo bez by już trochę przystopowały ) , i na dźwięk jego głosu , który wymaga jeszcze dużej , oj dużej obróbki . Sama barwa to nie wszystko . A ta barwa wcale nie jest taka super , jak dla mnie to własnie jego głos czasem nie brzmi naturalnie , jakby się bardzo starał taką barwę wydobyć . Czasem niemal zjadając mikrofon . Cichosza okropne .
              Spenner też mnie wkurza , jakiś brzydki i sepleni . Ale wolę jego niż Dawida .
              Kibicuje Ewelinie ,ale tak jak pisalem , wygra Dawid , zobaczycie . Dawid_chory_wzrok . Dawid_wewnętrznie nerwowy.Dawid_pryszczaty. Nie chcę ,ale tak będzie .
              • alanor Re: 19.05. 23.05.12, 02:01
                Rozumiem, że nikt nie czuje potrzeby ustosunkowania się do tej wypowiedzi ;), ja chciałam tylko napisać że byłam w niedzielę na koncercie zespołu Dawida, chłopak jest dużo bardziej swobodny, charyzmatyczny i otwarty kiedy gra koncerty z własnym zespołem. A jego poczucie humoru przedostaje się przez ekran, więc o tym chyba nie muszę pisać :)
              • bez_portek Re: 19.05. 23.05.12, 08:46
                > Dawida organicznie nie znoszę , jego syfow , jego tupania i jego chorego wzroku
                > . Nie chcę by wygrał . A czuję że tak będzie . małolaty sikają po nogach na je
                > go widok (w retuszu , bo bez by już trochę przystopowały ) , i na dźwięk jego g
                > łosu , który wymaga jeszcze dużej , oj dużej obróbki . Sama barwa to nie wszyst
                > ko . A ta barwa wcale nie jest taka super , jak dla mnie to własnie jego głos c
                > zasem nie brzmi naturalnie , jakby się bardzo starał taką barwę wydobyć . Czase
                > m niemal zjadając mikrofon . Cichosza okropne .
                > Spenner też mnie wkurza , jakiś brzydki i sepleni . Ale wolę jego niż Dawida .
                > Kibicuje Ewelinie ,ale tak jak pisalem , wygra Dawid , zobaczycie . Dawid_chory
                > _wzrok . Dawid_wewnętrznie nerwowy.Dawid_pryszczaty. Nie chcę ,ale tak będzie .

nie musisz ich obrażać
                pokaż swoje zdjęcie chętnie wypowiem się na temat Twojej urody
                zaprezentuj swój talent, jeśli takowy posiadasz, ocenimy, pogadamy
              • mama303 Re: 19.05. 26.05.12, 21:21
                jestem za Dawidem, już w poprzedniej edycji go zauważyłam. Zaraz potem Ewelina.
                • muneca.brava Re: 19.05. 27.05.12, 11:51
                  pierwsza czesc troche slabsza, podobali mi sie Dawid i Marcin, zupelnie nie podeszly mi wykonania Eweliny i The Chance. w drugiej czesci podobali mi sie wszyscy, ale ja jestem bezgranicznie zakochana w Adele, wiec w pewnym sensie mieli u mnie fory :P

Eweliny w sumie bylo mi dzis szkoda, bo glos ja strasznie zawodzil - ale kurczaki, nie meczylaby sie tak, gdyby przestala krzyczec, a zaczela w koncu spiewac.

te teksty Tatiany o Dawidzie slaaaaabe, zagranie totalnie pod publiczke, widac bylo, ze on sam byl tym zazenowany. no i dala Kubie amunicje przeciwko sobie, mial potem na niej uzywanie ;)

z decyzja o puszczeniu dalej The Chance zasadniczo sie zgadzam, bo Ewelina od poczatku mi nie podchodzila - ale jestem jakos wewnetrznie przekonana, ze Kuba je puscil dalej, zeby zrobic na zlosc Tatianie...
                  • bez_portek Re: 19.05. 27.05.12, 12:18
                    tylko Dawid Podsiadło!!!

wg mnie on był zażenowany bo on taki po prostu jest!!!
                    skromny chłopak i pewnie nie spodziewał się że Tatiana z tym wyskoczy, nie czułam żeby to było pod publiczkę :)

nie interesują mnie zespoły w tym programie, ale fajnie że dziewczyny zostały
                    • muneca.brava Re: 19.05. 27.05.12, 21:05
                      mialam na mysli, ze pod publiczke zagrala Tatiana - nie Dawid :) tez uwazam, ze to skromny chlopak i bylo mu ewidentnie glupio, ze ona probuje go kreowac na jakiegos samarytanina i ubierac go w cos pokroju "urzekla mnie twoja historia"...
    • anonimowa_melancholiczka Finał 03.06.12, 07:22
      Nikt nie oglądał? ;P

Jakiś krótki był ten finał. W zeszłym roku też tak było, że śpiewali tylko dwie piosenki, w tym jedną w ramach powtórki?
      Występ jurorów - dosyć ciekawy pomysł, pewnie na Pudelku będą artykuły pod tytułem "Okupnik bez stanika" ;)
      Przejdźmy do występów:
      The Chance - myślałam, że odpadną już dawno, ale przyznać trzeba, że miały charyzmę i bawiły się tym, co robią, jednak nie wydaje mi się, żeby przetrwały po programie. Chuda chyba za bardzo lubi grać pierwsze skrzypce. Występ z Amy McDonald bardzo fajny, choć spodziewałam się, że będą śpiewać jakieś większe hiciory zaproszonych wykonawców.
      Spenner - dobry wybór piosenki do finału, bo Dżem wyszedł mu chyba najlepiej. Natomiast w duecie z Brainstorm - który, jak się dowiedzieliśmy zmienił nazwę na coś tam coś tam (po co?O_o) - wypadł moim zdaniem nieciekawie. Na siłę starał się być hasającym luzakiem, lecz IMO widać było, że źle czuje się w tej roli i w tym repertuarze.
      Podsiadło - nie wiem, czemu wybrał akurat U2, większe wrażenie zrobił na mnie w piosence Eltona czy w "Cry Me A River". Ale i tak nie było źle. Gorzej wypadł w duecie z Katie Meluą - początek wyszedł mu fajnie, lecz po wejściu Katie gubił się, no, przyćmiła go wokalistka.
      Poza tym strasznie komicznie wyglądało to jego bezustanne wpatrywanie się w Katie XD
      Ale i tak uwielbiam Dejwida, za głos, poczucie humoru (jego "przysiady" były cudną odpowiedzią na durne i nudne pytania Kuźniara), wrażliwość i doskonały angielski. Oby zwycięstwo w tym programie nie stało się dla niego kulą u nogi.
      • muneca.brava Re: Finał 03.06.12, 10:37
        "Nikt sie nie spodziewal, ze grupa dojdzie do finalu" - pff. Jurorzy to sie chyba akurat spodziewali, bo - wbrew woli publicznosci - regularnie je przepychali do kolejnych odcinkow. Udawanie teraz zdziwienia jest cokolwiek zabawne.

fajny wystep jurorow, podobal mi sie :)

Ja bym inne powtorki dla uczestnikow wybrala: The Chance najbardziej mi sie podobalo w "Set Fire To The Rain" Adele, ale "Shoop Shoop Song" bylo zaraz nastepne w kolejce, wiec ok. Marcin najwieksze wrazenie zrobil na mnie w czasie przesluchan, wiec postawilabym na "Song For You", aczkolwiek przyznaje, ze Dzem w jego wykonaniu tez bardzo mi sie podobal. no i Dawidowi zdecydowanie zamiast U2 doradzalabym "Don't You Remember" albo "Cry Me A River".

Dawid jest po prostu genialny, Wujek Cieta Riposta sie chowa :D
        Kuzniar poszerza swoje anty-CV: wiemy juz, ze nie nadaje sie na prezentera programow na zywo, a teraz, ze rowniez nie powinien probowac sil w zawodzie tlumacza :P

zespol FKA Brainstorm przypomnial mi moje szczeniece lata, mam dwie ich plyty, nawet na koncercie w Stodole bylam - strasznie ich lubilam. a Prata Vetra to po prostu ta sama nazwa, tylko po lotewsku. w sumie nie wiem, czemu przestali uzywac angielskiej, moze dlatego, ze przed nimi juz istnial zespol Brainstorm (bodajze metalowy)?

wystepy z zagranicznymi goscmi niezle, szczegolnie podobal mi sie Dawid z Katie Melua, ale musze przyznac, ze nie jestem obiektywna, bo uwielbiam Katie, a Dawidowi kibicowalam od poczatku programu :)

i tez nie wierze w to, ze zespol The Chance przetrwa po programie - wbrew temu, co nam probowano wmowic przez caly czas trwania programu, miedzy dziewczynami niespecjalnie byla jakas chemia, wcale sie do konca dobrze nie zgrywaly, nie widze przed nimi przyszlosci. ale mam nadzieje na jak najlepsza muzyczna przyszlosc dla Dawida i dla Marcina. w koncu oprocz Gienkow i Krzyskow Zalewskich mamy tez Anie Dabrowskie i Brodki, byloby fajnie jakby oni trafili do tej drugiej kategorii...

• bez_portek Re: Finał 03.06.12, 11:45
          chyba po raz pierwszy w tego typu programie wygrał ktoś kto wygrać powinien (aa no byli jeszcze rewelacyjni gimnastycy w 1 edycji Mam Talent).

ale jako finał to oceniam to słabo
          wg mnie piosenki z goścmi z zagranicy średnie, najlepiej wypadł Marcin, dziewczyny nie nadążały za Amy, a Dawida było ledwo słychać

co do piosenek indywidualnych, też wybrałabym inne, ale jest ok :))) wygrał Dawid i to najważniejsze!!!
          • niebo.nad.berlinem Kuźniar - inny aspekt "Finału" 03.06.12, 22:23
            Sama nie wiem, myślicie, że aż tak się zestresował...? Bo wydaje mi się dziwne, żeby prowadzący w ogólnopolskich stacjach TV aż tak słabo znał ang.
            Aż żałowałam, że na scenie nie było tłumacza, bo obciach to był spory.
            • monika790 Re: Kuźniar - inny aspekt "Finału" 04.06.12, 20:53
              nie wiem, ale obciach totalny, mam wrazenie, ze Dawid bylby lepszym tlumaczem, chlopak zna angielski, na anglistyke sie wybiera.
      • kubissimo Re: Finał 05.06.12, 00:57
        ja dopiero dzis sobie obejrzalem i niestety bylo to nuuudne.
        nie rozumiem opcji z odgrzewaniem kotletow. Skoro wczesniej przygotowywali po dwie piosenki (a wlasciwie trzy, na wypadek dogrywki), to czemu teraz produkcja zdecydowala sie na powtorki? Oszczedzamy na prawach autorskich? Moze nie trzeba bylo tak szastac tymi glupimi nagrodami za wyslanie smsa?

Gdyby brac pod uwage tylko final, to tak naprawde powinien wygrac Marcin. Dwa swietne wystepy, duzy szacunek z mojej strony. Dawid polozyl wystep z Katie (byc moze naprawde jest jej fanem, bo momentami nie panowal nad glosem. innego uzasadnienia niz nastoletnie emocje wobec idolki nie znajduje). The Chance kompletnie mnie nie interesuja.

wystep jurorow raczej slaby. Mili panstwo, TAK sie spiewa Fever:
        youtu.be/0yvHWyvexZA
        • muneca.brava Re: Finał 05.06.12, 12:57
          perkusista nawet podobny, tylko lepszy ;)
          • misiania Dwieście 05.06.12, 13:00

• kubissimo Re: Finał 05.06.12, 13:32
            o niebo lepszy!
            ale Rita Moreno tez tak jakby ciut lepiej od Tatiany ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka