Dodaj do ulubionych

Abonament... Ch..e precz!

IP: 195.245.217.* 27.07.04, 08:06
www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=44150

Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • johnny_tomala Re: Abonament... Ch..e precz! 27.07.04, 08:22
      Czerowna banda ! biedni będą tylko listonosze na których skupi sie gniew
      wkurzonych telewidzów ale z drugiej strony jeżeli listonosze oleją nowe
      obowiązki to nic z tego nie będzie.
      a wogóle to co tak tym czrewonym gnojkom zależy na takim zapisie? czyżby
      zarządzać tymi pieniędzmi miała jakaś nowa agencja na czele któej stoi załużony
      towarzysz?
      • Gość: ale Re: Abonament... Ch..e precz! IP: 193.111.166.* 27.07.04, 09:20
        ja chetnie jako męczennik pójde do więzienia za świadome i notoryczne uchylanie
        sie od płacenia abonamentu!
        Telewizja Niny T powinna być kodowana i płatna - niech sobie wykupuje ja ktos
        kto ma ochotę na Tadeusza Drozdę, braci Golców, gale, festiwale, biesiady,
        nieżetelna informację, kpiącą ze zdrowego rozsądku publicystykę, pseudo-
        smieszne "kabarety", Tomasza Kamela z Magdą Mołek oraz na opłacanie pensji dla
        pozbawionego osobowości Durczoka. Ja dziękuje bardzo! Wysiadam z tego autobusu!
        • worfff Re: Abonament... Ch..e precz! 27.07.04, 11:24
          Zgadzam sie! Zakodowac wszystkie publiczne stacje radiowe i telewizyjne. Chcesz
          ogladac szmire? Zaplac za dekoder!

Gość portalu: ale napisał(a):

> ja chetnie jako męczennik pójde do więzienia za świadome i notoryczne
          uchylanie
          >
          > sie od płacenia abonamentu!
          > Telewizja Niny T powinna być kodowana i płatna - niech sobie wykupuje ja ktos
          > kto ma ochotę na Tadeusza Drozdę, braci Golców, gale, festiwale, biesiady,
          > nieżetelna informację, kpiącą ze zdrowego rozsądku publicystykę, pseudo-
          > smieszne "kabarety", Tomasza Kamela z Magdą Mołek oraz na opłacanie pensji
          dla
          > pozbawionego osobowości Durczoka. Ja dziękuje bardzo! Wysiadam z tego
          autobusu!
    • Gość: śliwka Re: Abonament... Ch..e precz! IP: 217.11.147.* 27.07.04, 09:26
      No nieeeeee, co za banda kretynów. Jak mogą zakładać z góry, że jak ktoś nie
      wpuści do mieszkania kontrolera, to od razu ukrywa odbiornik? To jest skandal,
      ja nikogo na pewno nie wpuszczę. Abonamentu i tak nie zapłacę, mam w d....
      publiczną telewizję, która ma zerowy poziom. Za co oni chcą brać pieniądze? Za
      to, że mam odbiornik? Kupiłam, zapłaciłam i mam, a im nic do tego. Ja może nie
      oglądam tych ich "wspaniałych" trzech programów. Mam kablówkę, płacę za to i
      tyle. Od moich pieniędzy won.
      • tropiciel_blednego_aha Re: Abonament... Ch..e precz! 27.07.04, 11:04
        pie...e sld, mam nadzieje ze przepadna z kretesem i odejda w niebyt po wyborach, a ja kapusia z poczty polskiej nie wpuszcze i nie zaplace abonamentu tak jak nie place od 10 lat. Jak nie bedzie reklam to pierwszy zarejestruje odbiotnik!!!
        • Gość: tele Re: Abonament... Ch..e precz! IP: *.swidnica.mm.pl 28.07.04, 09:08
          I tak nadają same powtórki. Dlaczego mam płacić kilka razy za ten sam towar.
          Albo jakieś starocie... Powinni je przecenić o 70 % jak już tak bardzo chcą tej
          forsy.
          • tiresias Re: Abonament... Ch..e precz! 28.07.04, 09:58
            mmmhhmm
            podobno w niektórych cywilizowanych krajach znaleziono rozwiązanie dobre dla
            ludzi i telewizji publicznej (BBC!)
            przy zakupie telewizora płaci się pewną kwotę jednorazowo (doliczona do ceny
            odbiornika) - i z grzywki
            inspekcji pocztowej też do domu nie wpuszczę ale dlaczego w Polsce trzeba
            wymyślać wszystko od początku?
            • czesiekkk Re: Abonament... za co? 28.07.04, 10:21
              Za to że wczoraj nie było meczu Wisły? za to można było oglądnąć powtórki
              telenowel po kilka odcinków na 1 i 2, gdzie zatem misja publiczna?

• magosiaa Re: Abonament... Ch..e precz! 28.07.04, 13:37
      Dzis przeczytałam, że Olejnik podpisuje kontrakt z TV na sumę wyższą niż
      Durczok. To na te apanaże potrzebne są nasze pieniądze, a nie na realizację
      ambitnych programów misji społecznej. Nie zapłacę.
      • Gość: Klem Re: Abonament... Ch..e precz! IP: 195.245.217.* 28.07.04, 13:43
        Za publiczną służbę zdrowia płacę dwukrotnie. Mimo, że nie korzystam...
        Za publiczną telewizję mam płacić mimo, ze ciągnie ona grubą kasę z reklam. I
        też praktycznie nie korzystam, bo wszystko co było tego warte mam juz
        obrzydzone powtórkami...
        Co mi do jasnej cholery daje państwo? Co?
        Kim ja tutaj jestem? Kim? Kim?........................
        • Gość: chivas_regal Re: Abonament... Ch..e precz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 16:59
          nie wpuszczę.
          na jakiej podstawie oni mają wchodzić ludziom do domów.przecież nawet policji
          bez nakazu prokuratora nie powinno sie wpuszczać do domu.
          a jak ktoś ma w kompie kartę tv i cudną polską tv ogląda tylko w kompie.albo ma
          tv,antenę i polskich fenomenalnych kanałów nie posiada?(zdaje się,że tak jest z
          dekoderami polsatu i cyfry+,tam chyba państwowej tv nie ma)
          na pohybel!!!
          • Gość: rav255 Re: Abonament... Ch..e precz! IP: 81.210.14.* 28.07.04, 18:20
            > a jak ktoś ma w kompie kartę tv i cudną polską tv ogląda tylko w kompie.albo > ma tv,antenę i polskich fenomenalnych kanałów nie posiada?

Chodzi o urzadzenia umozliwiajace odbior. Czyli jak masz telewizor i go nie wlaczasz to i tak powinienes placic.
            Zobaczcie to: www.tvlicensing.co.uk/penalties/detection_tvvans.html

troche to zabawne

pozdrawiam
            rav255
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka