Dodaj do ulubionych

dwie miłości

02.09.04, 09:22
wczoraj, całkiem przypadkiem zresztą obejrzalam na jedynce film "dwie
miłości" (nie cały niestety). Bardzo mi sie podobał - wreszcie polska
telewizja wyemitowała cos ciekawego.
Obserwuj wątek
    • riki_i Re: dwie miłości 02.09.04, 09:59
      Hmmmmm, też oglądałem i mam trochę mieszane odczucia. Z jednej strony mimo
      zatrącania o banał podobało mi się, zwłaszcza, że przez końcową dramaturgię i
      nie całkiem dobre zakończenie reżyser uniknął totalnej sztampy. Z drugiej
      strony jednak raziło mnie robienie tego filmu "pod Niemca" , typowo niemiecki
      sposób rozwijania fabuły, zdjęć, montażu itp. (wie o czym mówię, ktoś kto
      obejrzał parę niemieckich filmów telewizyjnych). Prawdziwej Polski i
      prawdziwych Mazur w tym filmie nie było, choć to chyba dobrze, bo tak
      zobaczyliśmy obraz wyidealizowany, a nie tę naszą przaśną rzeczywistość....
      • Gość: anka Re: dwie miłości IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.09.04, 13:56
        mi sie ten film podobał właśnie za swoja sielska atmosferę. Nie było
        strzelaniny, pościgu, seksu, krwi. Jestem za tym aby pokazywac takich filmów
        więcej. No i Gonera...:)
    • Gość: dezerter Re: dwie miłości IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.04, 15:41
      W tym filmie była moja
      łódka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Hłe, hłe, hłe
      • mameluch Re: dwie miłości 02.09.04, 15:45
        w Olsztynie masz lodke? czy w okolicach?
        milo mi:)
        • Gość: dezerter Re: dwie miłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 06:46
          w Olsztynie , trzymałem ją na tej przystani na Dajtkach koło lotniska wówczas,
          gdy kręcili ten film
          • iguana100 a ja tam ostatnio byłam! 03.09.04, 09:21
            a ja w zeszły weekend byłam w tej leśniczówce, którą pokazywali w tym filmie
            kiedy główni bohaterowie postanowili spędzić nockę w szopie. Na filmie było
            widać dom, w którym mieszkałam i całą okolicę. Wybrali swietne miejsce - po obu
            stronach jeziora a za domem las. Piękna sceneria. No i ten super pomost, na
            którym łowiłam rybki :) Ach, oglądałam z sentymentem.
          • mameluch Re: dwie miłości 03.09.04, 12:06
            nad Krzywym, tak? mieszkam od Krzywego jakis km w prostej linii, ale bardziej od
            plazy miejskiej. film srednio pamietam chyba ze 2 lata temu ogladalem jednym
            okiem i malo wychwycilem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka