joanna.krystyna 02.09.04, 09:22 wczoraj, całkiem przypadkiem zresztą obejrzalam na jedynce film "dwie miłości" (nie cały niestety). Bardzo mi sie podobał - wreszcie polska telewizja wyemitowała cos ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riki_i Re: dwie miłości 02.09.04, 09:59 Hmmmmm, też oglądałem i mam trochę mieszane odczucia. Z jednej strony mimo zatrącania o banał podobało mi się, zwłaszcza, że przez końcową dramaturgię i nie całkiem dobre zakończenie reżyser uniknął totalnej sztampy. Z drugiej strony jednak raziło mnie robienie tego filmu "pod Niemca" , typowo niemiecki sposób rozwijania fabuły, zdjęć, montażu itp. (wie o czym mówię, ktoś kto obejrzał parę niemieckich filmów telewizyjnych). Prawdziwej Polski i prawdziwych Mazur w tym filmie nie było, choć to chyba dobrze, bo tak zobaczyliśmy obraz wyidealizowany, a nie tę naszą przaśną rzeczywistość.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: dwie miłości IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.09.04, 13:56 mi sie ten film podobał właśnie za swoja sielska atmosferę. Nie było strzelaniny, pościgu, seksu, krwi. Jestem za tym aby pokazywac takich filmów więcej. No i Gonera...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: dwie miłości IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.04, 15:41 W tym filmie była moja łódka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hłe, hłe, hłe Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: dwie miłości 02.09.04, 15:45 w Olsztynie masz lodke? czy w okolicach? milo mi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: dwie miłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 06:46 w Olsztynie , trzymałem ją na tej przystani na Dajtkach koło lotniska wówczas, gdy kręcili ten film Odpowiedz Link Zgłoś
iguana100 a ja tam ostatnio byłam! 03.09.04, 09:21 a ja w zeszły weekend byłam w tej leśniczówce, którą pokazywali w tym filmie kiedy główni bohaterowie postanowili spędzić nockę w szopie. Na filmie było widać dom, w którym mieszkałam i całą okolicę. Wybrali swietne miejsce - po obu stronach jeziora a za domem las. Piękna sceneria. No i ten super pomost, na którym łowiłam rybki :) Ach, oglądałam z sentymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: dwie miłości 03.09.04, 12:06 nad Krzywym, tak? mieszkam od Krzywego jakis km w prostej linii, ale bardziej od plazy miejskiej. film srednio pamietam chyba ze 2 lata temu ogladalem jednym okiem i malo wychwycilem:) Odpowiedz Link Zgłoś