Dodaj do ulubionych

cyfrowy polsat

14.01.15, 19:15
Cześć, jestem tu pierwszy raz więc jak źle wpisałam temat wątku to przepraszam. No więc mam problem, tzn jak to się mówi mądry polak po szkodzie. Zadzwoniłam wczoraj do cyfrowego polsatu (już kiedyś dzwonili do mnie ale im podziękowałam) i spytałam czy jest możliwe zamówienie u nich pakietu telewizyjnego, wraz z dekoderem. Po dłuższej pogadance z babką, złozyłam zamówienie i mam tydzień czekać na kuriera z przesyłką - dekoderem i umową do podpisania. Oczywiście jestem blondynką która nie pomyślała o tym że żeby dekoder szedł jest potrzebna antena - pani mi również przez tel powiedziała że wystarczy że włączę dekoder...fajnie, no to wzięłam (a propos anteny to jej nie mam gdyż korzystałam z ups wcześniej ale miałam z nimi małe przejścia i zrezygnowałam z nich) Dzisiaj uświadomiono mi że jednak że dekoder mi nie pójdzie bez zestawu antenowego...Zadzwoniłam do nich i poprosiłam o anulowanie tego zamówienia ale pani mi coś zaczęła mówić że najpierw muszę odebrać przesyłkę i podpisac umowę i dopiero wtedy mogę odesłać sprzęt wraz z odstąpieniem od umowy (na swój koszt) , trochę mnie to zdziwiło więc zaczęłam grzebać po necie i znalazłam że jesli wogóle nie odbiorę od kuriera przesyłki to umowa do nich wróci i zostanie anulowana. Tyle że potem wyczytałam że sa pewne sytuacje w których odstąpić od umowy nie można (gdy się zgodzi na wcześniejsze podłączenie) i oczywiście sprawdziłam w umowie którą mi przysłali abym się zapoznała zanim przyjdzie kurier na maila i jest tam rzeczywiście coś takiego zaznaczone (czyli musiałam w którymś momencie rozmowy powiedzieć tak) ale wyżej jest napisane że usługa zostaje włączona z datą i podpisem klienta. Zadzwoniłam więc raz jeszcze do nich i jakaś inna kobieta powiedziała że mam po prostu nie odbierać paczki od kuriera albo jak zadzwoni powiedzieć mu że rezygnuje z przesyłki i nie będzie problemu, gdyż dla nich jest ważna podpisana przez klienta umowa.
Ale tak na wszelki wypadek chciałam się spytać czy jeśli rzeczywiście nie odbiorę przesyłki to czy na pewno nie będą rościć sobie przypadkiem jakiś opłat?? Na wszelki wypadek wysłałam im maila że prosze o anulowanie zamówienia. Zgłupiałam już sama, bo za pierwszym razem usłyszałam że mam podpisac i odesłać a za drugim że mam po prostu nie odbierać...Może jest tu ktoś kto mi to wytłumaczy...błagam bo nie chce żeby się okazało zaraz że pomimo nie podpisania odręcznie umowy coś tam u nich będzie.
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: cyfrowy polsat 15.01.15, 11:25
      Nie odbieraj przesyłki, nie podpisuj umowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka