Dodaj do ulubionych

"Co z tą Polską" 2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 21:58
Tym razem "scenografia" traktowana poważniej a przy tym dobrana według
klucza - połowa za wojną iracką, połowa przeciw.
Lis niestety nie ukrywał z któą połową się solidaryzuje, ale tym razem dał
się wypowiedzieć nawet kolesiowi - pacyfiście, choć stwarzał wrażenie, że z
najwyższym trudem go toleruje.
Początek obiecujący, zobaczymy co dalej.
Obserwuj wątek
    • roch_benkovic Re: "Co z tą Polską" 2 07.10.04, 22:17
      Sranie w banie. Ciągle ci sami ludzie, to samo gadanie, dookoła wojtek.
      Piętnasty albo szesnasty taki sam program. Szkoda czasu
      • Gość: Witalis Lechu wyszedł do toalety:-)) IP: *.local.pl / 62.233.185.* 07.10.04, 22:23
        No i syna zapodali. Zajmujace.
        • Gość: witalis Re: Lechu wyszedł do toalety:-)) IP: *.local.pl / 62.233.185.* 07.10.04, 22:33
          Okazało się, że Lechu wyszedł na dłużej. Ciekawie się sytuacja rozwija. Syn
          mówi.
          • Gość: witalis Wszystko się wyjaśniło IP: *.local.pl / 62.233.185.* 07.10.04, 22:36
            Lechu wyszedł do toalety w Białymstoku. I dlatego już nie wróci.
            Syn bardzo kręcił. Jak mogą mieć spotkania z ludźmi o tej porze i to jeszcze w
            Białymstoku. Żorżeta.
        • dzika_zdzicha Re: Lechu wyszedł do toalety:-)) 07.10.04, 22:38
          ale wyszedł hardcore z Wałęsą...
    • kubissimo Re: "Co z tą Polską" 2 07.10.04, 22:32
      oj jak mi sie ta cala sytuacja podobala :)))
      ciekawe czy po zejsciu z wizji Tomasz tradycyjnie zaczal rzucac miesem?
      • Gość: nate Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:33
        łomatko,gdzie Lechu???Zwial???
        • Gość: boss Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:41
          no tośmy się dowiedzieli, jaki to odpowiedzialny i dojrzały człowiek rządził
          Polską przez 4 lata...
          normalny oszołom. i ten synek "schizofremmmiczny"
          dobry do rozwalenia komuny - ale potem... jezuuuu!
          • Gość: ale Re: "Co z tą Polską" 2 IP: 193.111.166.* 08.10.04, 12:24
            kadencja Prezydenta RP trwa 5 lat. Jak widac jednak nie wiele "się
            dowiedzieliśmy".
          • Gość: realista Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.kolonia.lan / *.kolonianet.pl 09.10.04, 11:41
            "i ten synek "schizofremmmiczny""
            chyba dopadła Cie "schizofremia", pomyliłeś synów Lecha Wałęsy. Chłopak
            zakuwał, studiował w Stanach i pewnie musi wysłuchiwać epitetów za brata.
        • Gość: t smrodek Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.it-net.pl 07.10.04, 22:42
          jestem zawiedziony, było nudnawo, tylko lecho sie popisał i wywinął numer lisowi
          • Gość: mira Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.acn.waw.pl 07.10.04, 22:46
            Gratuluję wam dobrego samopoczucia. Gdyby nie Wałęsa i... to dzisiaj .....
            A Lis okazał się profesjonalnym dziennikarzem!!!
    • Gość: P-77 Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:44
      A teraz dla kontrastu "Debata" w Jedynce.
    • Gość: ewa Lis a Durczok - o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:49
      co z tymi facetami?
      Zaczelam od Lisa, nawet zaczelo sie ciekawie chociaz niespodziewanie z
      Edelmana, ktorego zawsze ogromnie sznowalam zaczal wychodzic rasista, Lis
      okazalo sie ze nie umie dotrzymac slowa (umawialismy p Tomku sie ze
      Szmajdzinskim czy nie?) a Wojciechowski mowil to co zawsze no ale po tym jak
      sie ewidentnie obrazil Walesa i uciekl przelaczylam na Durczoka. Tu tez zaczelo
      sie ciekawie (chociaz nie za bardzo lubie ja dziennikarz odpytuje dziennikarza)
      a tu pyskowka z miedzy widownia nad ktora Durczok zupenie nie umie zapanowac.
      CO Z NIMI?
      Ps Jedno trzeba przyznac Lis- ma nerwy jak postronki, nie jeden nawet bardzo
      doswiadczony dzinnikarz by sie zalamal gdyby mu rozmowca uciekl ze studia!!
      • Gość: P-77 Re: Lis a Durczok - o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:54
        > Ps Jedno trzeba przyznac Lis- ma nerwy jak postronki, nie jeden nawet bardzo
        > doswiadczony dzinnikarz by sie zalamal gdyby mu rozmowca uciekl ze studia!!
        Lechu nie wyszedł ze studia - po prostu go tam od początku nie było.
        Typowy chwyt - teraz wszyscy mówią o Lisie. Oglądalność skoczy - i o to chodzi.
      • Gość: ewa Re: Lis a Durczok - o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:58
        no dobrze z korytarza studia a nie ze studia Ale nie nie sadze by to bylo
        ustawione, sorry ale to co sie zdarzylo Lisowi to 'koszmarny sen prowadzacego
        talkszoki' On byl wyraznie tez cala sytuacja zaskoczony
        • Gość: P-77 Re: Lis a Durczok - o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 23:09
          Teraz pewnie Najsztub zaprosi Wałęsę a przed rozmową powie coś w
          stylu : "szczęśliwie dziś pan prezydent nie jest w Białymstoku".
          Ale ja chciałem o czymś innym - otóż nie winiłbym Lisa ani Durczoka za to że
          nie potrafią zapanować nad dyskusją. To raczej wynik ogólnego braku kultury
          nawet wśród tzw. elit - normą jest to, że sie przerywa oponentowi, wchodzi w
          słowo, głośno komentuje itp.
          • Gość: t smrodek Re: Lis a Durczok - o Iraku IP: *.it-net.pl 07.10.04, 23:15
            > Teraz pewnie Najsztub zaprosi Wałęsę a przed rozmową powie coś w
            > stylu : "szczęśliwie dziś pan prezydent nie jest w Białymstoku".
            > Ale ja chciałem o czymś innym - otóż nie winiłbym Lisa ani Durczoka za to że
            > nie potrafią zapanować nad dyskusją. To raczej wynik ogólnego braku kultury
            > nawet wśród tzw. elit - normą jest to, że sie przerywa oponentowi, wchodzi w
            > słowo, głośno komentuje itp.
            \
            dokładnie co by nie pisac o lisie durczoku czy nieszczęsliwie pokrzywdzonym
            przez los pospieszalskim - nie ich to wina , że społeczeństwu brak kultury
            dyskutowania
          • Gość: Zuza Re: Lis a Durczok - o Iraku IP: *.elpos.net 07.10.04, 23:16
            Bardzo trafna uwaga o braku kultury, widac to szczególnie ostatnio w programach
            typu forum przeswietlenie o wojewódzkim nie wspomne bo zakładam ze taka ma byc
            formuła ale od polityków powinno sie wymagać więcej a co do dziennikarzy to
            czasem im bardzo współczuję mi nerwy pewnie dawno by puściły gdy słyszę
            delikwenta który za waszelką cene musi po raz sto pięćdziesiąty ósmy wygłośić
            wszystkim już dawno znany slogan i w żaden sposób nie można go uciszyć
            • Gość: ewa Re: Lis a Durczok - o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 23:43
              dlatego w Polskiej rzeczywistosci programy z tlumem gosci i udzialem
              publicznosci sie nie spardzaja, Tokszoly to trudny gatunek publicystyki i na
              Polskim rynku jedynie Dzryzga go opanowala dosc dobrze, ktorej programu zreszta
              nie znosze.
              • plopli Summa zdarzeń 08.10.04, 13:38
                Z trudności jaką jest opanowanie gadatliwych gości w ciekawy sposób próbuje
                wybrnąć Żakowski w niedzielnej Summie. Jeśli ktoś zbyt długo nawija, to w kadr
                wchodzi akwarium i animacja - sumowi robi się niedobrze, aż wreszcie tonie.
                Jeśli z kogoś raz zrobi sie w taki sposób idiotę, to dwa razy pomysli zanim
                zacznie znowu uprawiać słowotok.
                No ale to jest możliwe jeśli w studio są 1-2 osoby.
          • Gość: Kaz Qlturka Rokiety IP: *.man.czest.pl 08.10.04, 12:19
            Zgadzam się w sprawie braku kultury. To jest epidemia. Oglądałem wczoraj
            gadanianę trzech poltyków, no dość znanych. Rokieta na sensowne argumenty
            machnął ręką! To było takie machnięcie w stylu: mam cię w d...! Takie
            machnięcie przy piwku oznacza - co ty tam pier...!
            Tego się doczekaliśmy.
    • Gość: Bab Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.04, 23:18
      A gdy ja widzę Lisa, ciśnie mi się na usta nieodmiennie, nie przeze mnie
      wymyślone, "spieprzaj dziadu".
      • Gość: aa Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 23:25
        I właśnie tacy ludzie później siadają na widowni
    • Gość: zjebka Re: "Co z tą Polską" 2 IP: 195.136.112.* 07.10.04, 23:37
      scenografia scenografia (fakt, widze pewna poprawe...), ale takiej akcji to ja
      jeszcze nie widzialem w programie publicystycznym. nie wiem o co chodzilo, ale
      jak walesa naprawde zwial, to z niego niezly bufon.
    • kubissimo Re: "Co z tą Polską" 2 08.10.04, 00:27
      niestety Lis zupelnie sie nie nadaje do prowadzenia dyskusji :/
      to bardzo dobry dziennikarz, jednak nie potrafi zapanowac nad swoimi goscmi
      co prawda w Polsce jest to trudne, bo sztuka dyskusji przepadla na dobre, ale
      trafiaja sie pozytywne wyjatki. Chociazby Ewa Drzyzga, ktora autentycznie
      rzadzi w swoim programie i umie zapanowac nad intelektualistami, jak i nad
      tirowkami (a nie wiem co jest trudniejsze)

program razi od samego poczatku, kiedy Lis przy dzwiekach fanfar wchodzi do
      studia i podaje wybrancom reke. calosc w klimacie amerykanskiej kampanii
      prezydenckiej (chociaz ewidentnie brakuje na widowni dziecka i kogos z
      malowniczym kalectwem - ale to pewnie niedopatrzenie producenta) :/
      potem Tomasz rzuca pytanie publicznosci, ktora powinna sie wypowiedziec w
      jednym zdaniu, najchetniej pojedynczym, bo jak ktos sie rozwleka, to Lis
      odbiera mu mikrofon, w zwiazku z czym telewidzowie slysza tylko poczatki zdan,
      bez zakonczen :/

potem sa zaproszeni goscie, ktorych jest za duzo
      ja naprawde nie rozumiem po co tam byl Wojciechowski i dr. Edelman (nota bene
      mialem dla tego czlowieka ogromny szacunek, a po dzisiejszym programie troche
      mi ten szacunek zmalal. W zwiazku z tym co mowil i w zwiazku z tym jak reagowal
      na wypowiedzi innych)
      wystarczyloby zestawic Szmajdzińskiego i Polko, byloby wystarczajaco ciekawie.
      a z tak zaprogramowanej dyskusji nie wynika nic :/

potem wszystko sie sypie, bo Lis wyprasza gosci i wywoluje Walese, a Walesy nie
      ma.
      czy nikt z rezyserki nie mogl mu dac wczesniej znac, ze jest jakis problem?
      mozna to bylo rozwiazac inaczej, a tak calosc wygladala zalosnie dramatycznie
      (brakowalo tylko dzwieku werbli w tle)
      w zastepstwie Walesy ojca jest Walesa syn, ktory mowi krotko i o niczym :/
      Tomasz Lis tonem obrazonego pieciolatka mowi, ze pan prezydent oszukal ilustam-
      milionowa widownie (czy to nie jest wishful thinking?) i sie zegna podajac
      wyniki jakiejs sondy, ktore tak naprawde byly do przeiwdzenia przed
      rozpoczeciem programu :/

program slabienki
      Tomasz nie wyciagnal zadnych wnioskow z poprzedniego (tez slabego) programu
      nie panuje nad goscmi, zreszta nawet nad wlasna marynarka nie panuje i ciagle
      ja rozpina i zapina (wiem wiem, etykieta wymaga, zeby siadajac rozpiac, ale nie
      wiem czy etykieta przewiduje prowadzenie programu na zywo)
      obejrze jeszcze jeden program, ale chyba nie dam sie przekonac, bo jakis
      niewypal Lisowi wyszedl :/
      • Gość: poldek Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 00:50
        lis lisem, ale wałęsa to była dzisiaj pełna megawiocha!
        bufon jak z afrykańskiej buszmenii...
      • Gość: lili4444444444 Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.azsoft.pl 08.10.04, 09:34
        Absolutnie popieram.
        to najtrafniejszy opis programu lisa jaki czytałam.
        jeżeli Lis zostanie prezydentam to umrę
        • flora1 Re: "Co z tą Polską" 2 08.10.04, 12:05
          Według mnie poprzedni program był niezły, wczorajszy dobry, a jeśli nadal
          utrzyma się taka progresja, to następny powinien być świetny ;-)
          Jak widać Lis szybko uczy się na błędach i uważnie czyta słowa krytyki. W tym
          odcinku zdecydowanie poprawił kontakt z publicznością, rozmowy nie były już
          tylko ozdobą programu, ale ważnym jego elementem. Doskonały dobór gości,
          świetny scenariusz, przemyślane pytania. Bardzo dobrym elementem było
          wprowadzenie płk. Polko w późniejszym czasie. Kiedy już Szmajdziński poczuł się
          pewnie, bo Edelman za
          nim, Lis, duża część publiczności, rozparł się wygodnie w fotelu i z
          pobłażliwością odpowiadał na zarzuty Wojciechowskiego, to Lis wprowadził
          znienacka płk. Polko, który w kilku zdaniach obnażył całą ignorancję, niewiedzę
          Szmajdzińskiego, pokazał że dobre samopoczucie ministra obrony nie ma żadnych
          podstaw. To było niezłe. A Zagrywka Szmajdzińskiego pt: mieliśmy o tym nie
          rozmawiać, doskonale pokazała jak wyglądają rozmowy polityków z dziennikarzami
          poza mikrofonami, pierwszy raz przekonaliśmy się o tym przy okazji Olejnik i
          Oleksego w radiu Zet, a teraz po raz drugi, dobrze że Lis mu nie odpuścił....
          Tyle o pierwszej części, druga niestety nie była już tak dobra, do czego
          niechybnie przyczynił się Lech Wałęsa. Wychodzenie ze studia na dwie minuty
          przed wejściem w programie na żywo, to niezbyt ładne zachowanie. Dobrze że Lis
          miał pod ręką młodego Wałęsę i jakoś z tego wybrnął, bo jeśli jego by nie było,
          to przez te kilka minut red. Lis musiałby „zatańczyć i zaśpiewać”, a to już nie
          byłoby tak ciekawe jak pierwsza część programu ;-) Podsumowując, z każdym
          odcinkiem jest coraz lepiej i jeżeli tak dalej będzie, to nie zdziwię się, jak
          Lis zgarnie kilka nagród za swój program.....
      • Gość: 3x Re: "Co z tą Polską" 2 IP: 62.233.183.* 08.10.04, 23:37
        > niestety Lis zupelnie sie nie nadaje do prowadzenia dyskusji :/
        > to bardzo dobry dziennikarz, jednak nie potrafi zapanowac nad swoimi goscmi
        > co prawda w Polsce jest to trudne, bo sztuka dyskusji przepadla na dobre, ale
        > trafiaja sie pozytywne wyjatki. Chociazby Ewa Drzyzga, ktora autentycznie
        > rzadzi w swoim programie i umie zapanowac nad intelektualistami, jak i nad
        > tirowkami (a nie wiem co jest trudniejsze)

To porownanie nie bardzo ma sens.
        Po pierwsze Lis prowadzi program publicystyczny na zywo. To najtrudniejsza z
        mozliwych rozmowa. Dziennikarz takiego programu musi byc bystry, ripostwoac i
        zadawac blyskawicznie trudne pytania, co Lisowi wychodzi srednio.
        Program montowany i nagrywany duzo wczesniej jak Rozmowy w toku to zupelnie co
        innego. Zreszta w Tescie na inteligencje TVN i Tescie z III RP p.Drzyzga
        pokazala, ze jest rozdarta i nie potrafi prowadzic programow na zywo w ogole.
        Jej rola sprowadza sie do odczytywania pytan z kartek i odgrywania roli
        prowadzacej. Juz lepsza jest Rosloniak, ktora prowadzi z licznymi potknieciami
        swoj program NA ZYWO wlasnie!
        Co do rozmow na zywo o polityce, to z cala pewnoscia do tego typu programu
        nadaje sie PIasecki, Skowronski, Olejnik, Durczok. Wydaje mi sie, ze Gawryluk
        bylaby calkiem niezla. Calkiem sprawnie prowadza rozmowy z politykami dwie
        osoby z Pulsu, ale niestety nazwisk nie pamietam. Jedna to kobieta (wczesniej
        chyba? z Polsatu), a drugi to facet, ale nie kojarze go z zadna tv. Jeszcze
        jest jeden gosc. Prowadzil ostatnio debate z prof.Bartoszewskim ze Skowronskim.
        Starszy gosc. NIestety tez jego nazwisko mi ucieklo.
        Nie jest wcale tak zle na polskim dziennikarskim rynku. Pan Lis jest po prostu
        przereklamowany.
        • Gość: 3x Puls wieczoru. Zapomnialam o Zaleskiej IP: 62.233.183.* 09.10.04, 00:11
          Tu znalazlam odnosnik do programu, o ktorym pisalam.
          www.pulstv.pl/index.php?t=programy&b=3
          No i zapomnialam wyzej wymienic Kolende Zaleska. :) Tez bylaby swietna, moim
          zdaniem oczywiscie.
          • Gość: ewa Re: Puls wieczoru. Zapomnialam o Zaleskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 17:18
            tu sie zupelnie nie zgadzam, czesto slucham TFM, gdzie Koleda 'prowadzi'
            dyskusje. W radio robi to wyjatkowo nieporadnie.
    • Gość: berry Re: "Co z tą Polską" 2 IP: 80.51.226.* 08.10.04, 12:40
      No program się rozkręca. Na początku deklaracja Szmajdzińskiego "Mieliśmy o tym
      nie rozmawiać", potem pojedynki Edelmana z Wojciechowskim oraz Szmajdzińskiego
      z Polko i na koniec ucieczka Wałęsy. Nie mogę doczekać się na następny
      program :)
    • fugazzi Re: "Co z tą Polską" 2 08.10.04, 13:44
      Bardzo mnie zdziwił Edelman. Dla niego czas zatrzymał się wiele, wiele lat
      temu. Bredził coś o dominacji muzułmanów w Europie. Prawie że nawoływał do
      wojen religijnych. Prezentował poglądy zdecydowanie rasistowskie. O ile kiedyś
      czułem do niego sympatię, to pozostał mi niesmak.
      Co do Szmajdzińskiego, to wychodzi z niego typowy aparatczyk minionego okresu,
      który zjadł wszystkie rozumy i zna sie na każdej sprawie. Jakoś nie pamietam,
      żeby miał przygotowanie do bycia ministrem obrony. Chyba, że jako dziecko bawił
      się w partyzantów. Nie znam pana Polko, ale można zakładać, że po ukończeniu
      szkół wojskowych ma jakieś pojęcie o wojsku i wojnie. Niestety pan Szmajdziński
      wiedział wszystko lepiej.
      A pewne podsumowania Lisa co do wojny w Iraku zalatywały demagogią. I to tyle
      moich wniosków z tego programu.

Pozdrawiam, Fugazzi...
    • lisovva Re: "Co z tą Polską" 2 08.10.04, 13:55
      No i mielimy wczoraj popis majstersztyku. A nie mówiłam że to faza końcowa
      agonii? Ale, ale! Spostrzegłam, ze zadanie domowe zostało odrobione na szóstkę!
      Fryz ukształtowany zgrabnie żelem i lakierem, albi lakierem i żelem, jak kto
      woli, żonki już nie można obrazać, bo garnitur też był lepiej dopasowany.
      Wyrazić można jedynie niesmak, że krawat i koszula nie pasowały do spodenek i
      marynareczki. Obyło się bez tłumaczenia, ze program musi na siebie zarobić.
      Przerwa na reklamę. Brawo. Z miną prymusa, który za wypracowanie otrzymał
      jedynie mierny, oznajmione zostało, ze Wałesa zlekcewazył 3 mln oglądaczy. Taki
      dobry uczeń a taki niemyslący! To ucznia zlekceważył były prezydent za braki w
      ogładzie i brak dobrego wychowania, nie widzów! Bo kto to widział, żeby
      prezydentowi kazać tyle czekac i dac mu na koniec 4 minuty na to, aby
      wytłumaczył się z chęci podania nogi panu K. Należałoby albo zmienić
      prowadzącego, albo szyk wychodzenia zaproszonych gości, albo nagrywac wcześniej
      rozmowę z najważniejszym gościem, co by nie zwiał, albo jedno, drugie i
      trzecie. Wróżę krótki żywot temu programowi. Do ferii zimowych. A potem
      medialny niebyt redaktora prowadzącego.
      • Gość: ` Re: Wklejam, bo warto... IP: *.crowley.pl 08.10.04, 14:49
        Co warta jest opinia takiej osoby?????????
        Osądźcie sami.............

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=16449632&a=16503997
        • Gość: 3x Re: Wklejam, bo warto... IP: 62.233.183.* 08.10.04, 23:42
          To nie ma nic do rzeczy.
          Lisova to tylko jedna z rozmowcow. Jaki ma sens pokazywanie, co powiedziala w
          innym watku na forum.
          Kazdy z nas umie czytac i kojarzyc.
          pozd :)
          • Gość: boss Re: Wklejam, bo warto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:13
            "Bardzo mnie zdziwił Edelman. Dla niego czas zatrzymał się wiele, wiele lat temu. Bredził coś
            o dominacji muzułmanów w Europie. Prawie że nawoływał do wojen religijnych. Prezentował
            poglądy zdecydowanie rasistowskie."

ja bym nie był taki pewien, że On "bredził".
            jak nam zaczną budować meczety w środku miast, rodzić dzieci w tuziny i żyć na zasiłku
            wysokim (dzięki tej kosmicznej ilości pochówku), to sie może ockniesz i powiesz, żeś sam
            "bredził". przejedź sie do Francji, Niemiec czy inej Holandii, pogadaj z tubylcami - oni Ci
            wyjaśnią, na czym polega naiwny humanitaryzm - bo przerobili to na własnej skórze.

mieszkając w kraju - jeszcze!!! - tak jednorodnym religijnie i kulturowo jak Polska, można
            bawić się w abstrakcyjne humanizowanie. gdy w każdym polskim mieście będą rozrastające
            się dzielnice muzułmanów - zrozumiemy, że trwa "wojna religijna" - i wspomnimy, żeśmy byli
            głupi, sądząc, że mówienie o tym jest "bredzeniem".

szanuję muzułmanów - pod warunkiem, że siedzą na tym kawałku ziemi, którym ich Allah
            obdarował i pod warunkiem, że nie mordują "niewiernych"...
            • Gość: olli Re: Wklejam, bo warto... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 18:40
              Uważam,że Oriana Fallacci w swej książce miała rację pisząc o zalewie
              muzułmanów w Europie.Jak opisywała co wyrabiają we Włoszech,to żaden
              Europejczyk by nie mógł się tak zachować w kraju islamskim.Może w tej audycji
              ten temat nie był całkiem a propos ,ale faktem jest inwazja muzułmańska na
              Europę.Przejdźcie się po ulicach w Paryżu lub jakimś większym niemieckim mieś-
              cie.Strach sie bać.Jest to co pisze niepoprawne politycznie ale takie mam odczu-
              cia.
              • Gość: ewa Re: Wklejam, bo warto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:33
                tylko potwierdzacie teze ze ksenofobia jest dosc powszechna w Polsce
                • Gość: boss Re: Wklejam, bo warto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 20:34
                  ewo!
                  z całą powagą: nie sądzę, żebym był ksenofobem. trochę precyzyjnego myślenia nie
                  zaszkodzi.
                  zdarzyło ci się kiedyś byc w jakiejś dzielnicy tureckiej w dużym mieście
                  zachodnioeuropejskim? ja byłem - przypadkowo zagubiłem się tak w Kolonii.
                  zaręczam Ci - to już NIE BYŁA EUROPA!
                  witam serdecznie wszystkich muzułmanów w Polsce - ale jako Gości. Tylko jako
                  Gości. tzn. takich, którzy przyjadą, zwiedzą i odjadą.
                  niestety. to co dzieje się w Europie zachodniej nie jest zwiedzaniem, ale INWAZJĄ.
                  uważam, że w takim kontekście wyciąganie pojęcia "ksenofobia" - jest budzącą
                  zgrozę naiwnością. zapłacą nasze dzieci.
                  • Gość: P-77 Re: Wklejam, bo warto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 20:38
                    Ksenofobia to lęk przed obcymi.
                    Skoro boisz się przybyszów z Bliskiego Wschodu to jesteś ksenofobem, no
                    powiedzmy arabofobem.
                    • Gość: boss Re: Wklejam, bo warto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 21:41
                      oczywiście wszystkie kraje zawsze powinny szeroko otworzyć granice nie bacząc,
                      co z tego wynika.
                      mnie taka logika nie pasuje.uważam, że jest czego bronić w Europie i nie chcę,
                      by Polska podzieliła los Francji czy Niemiec, gdzie muzułmanie zaczynają się po
                      prostu panoszyć.

ja się nie boję obcych samych w sobie. boję się ich jako potencjalnych osadników
                      w moim kraju; osadników, którzy nie respektują kultury kraju osiedlenia -
                      przeciwnie, wykorzystując humanitarne nastawienie społeczeństwa zaczynają się
                      panoszyć nie wnosząc praktycznie nic, a konsumując przywileje, które należą się
                      rdzennym osiedleńcom danego kraju.

jeśli to takie humanitarne, to dlaczego oni osiedlają się w krajach
                      chrześcijańskich - czemu ich nie przyjmuje np.Arabia Saudyjska. oni mają w d...
                      humanitaryzm, tylko pilnują swoich interesów Z CAŁĄ BEZWZGLĘDNOŚCIĄ.
                      w wielu krajach muzułmańskich manifestowanie chrześcijaństwa jest zakazane.
                      tylko my, głupcy, udajemy humanitaryzm, a tak naprawdę to jesteśmy po prostu
                      leniwi i nie chce nam się pomyśleć parę lat naprzód...
                      • Gość: 3x Re: Wklejam, bo warto... IP: 62.233.183.* 09.10.04, 23:31
                        Mylenie pojec. Ksenofobia to strach przed obcymi. Czym innym jest obawa przed
                        przewaga mentalna, cywilizacyjna, militarna jakiegos narodu a czym innym
                        zdawanie sobie sprawy z konsekwencji przyjecia do siebie ludzi, ktorzy nie chca
                        sie zasymilowac z narodem nowego kraju a zyc na koszt obywateli tego kraju.
                        To nie ksenofobia tylko rozwaga.
                        Zreszta Polacy do dzis placa za swoja naiwnosc noszac latke ksenofobow, chociaz
                        w Polsce co 2 obywatel malego miasteczka byl Zydem przed wojna. Jaki jest koszt
                        braku pelnej asymilacji mniejszosc juz wiemy. Po co mamy jeszcze raz to
                        powtarzac? Otwartosc nie polaca. Wiemy my, Holednrzy, Francuzi.
                        Ostatnio Wlosi odsylaja do Libii uciekinierow. Bez zadnej dyskusji.
                        Zapowiedzieli, ze sie z tego nie wycofaja.
                        Moze tylko razic to, ze podkrelajacy swoja odrebnosc kulturowa Zyd, aczkolwiek
                        zacny czlowiek - Edelman, wypowiada sie w kategoryczny sposob o muzulmanach.
                        Gdyby Polacy, Ukraincy, Wegrzy i wielu innych w tej czesci Europy bylo
                        ksenofobami pareset lat temu, to p.Edelman nie bylby w Polsce.
                      • Gość: Jula Re: Wklejam, bo warto... IP: *.nowiny.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 09:49
                        Masz chłopie rację,popieram.W krajach osiedlenia żądają by respektować wszystko
                        co robią.U siebie moją koleżankę obrzucili kamieniami,bo założyła blzkę na
                        ramiączkach.
                        Jula
                        • Gość: Jula Re: Wklejam, bo warto... IP: *.nowiny.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 09:51
                          To oczywiście do Bossa :)
    • Gość: Jolka Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.icpnet.pl 10.10.04, 10:25
      DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: boss Re: "Co z tą Polską" 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:32
        Jolka napisał(a):

> DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CO "DNO"???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka