Dodaj do ulubionych

WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie?

IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 18:36
Moim zdaniem, średniutkie. Brak klimatu. Zmieniając prowadzącego, nie zmieni
się pozycji informacyjnej Polsatu, która faktycznie była dotąd żadna.
Materiały też jakieś-takie-nijakie.
Mimo wszystko dalej czekam na Fakty i Wiadomości. Gdy się zaczynają, wiem że
pora na dziennik. Przy Polsacie tego poczucia nie mam.
Ale szacunek dla opalenizny Hani Smoktunowicz - musiała nad soba mocno
pracować w ostatnim tygodniu.
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? 11.10.04, 18:39
      wiocha, nic mi sie nie podoba, a dwa pierwsze niusy zrobione przez byłych
      reprterów tvn, to chyba nie przypadek, ktoś chcial pokazać ze teraz będą wazni
      chyba...
      • Gość: Brawo Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.aster.pl 11.10.04, 19:17
        Szkoda ze nie popatrzyles kto robil do nich zdjecia oraz nie przyjrzales sie
        nazwiskom na tylowce...
      • Gość: rabbit HANIA TO MEGA TOWAR PO PROSTU !!!!!!! IP: *.freesurf.ch 11.10.04, 22:54
        JA TAM DLA HANI SMOKTUNOWICZ MOGE ZACZAC NAGRYWAC NAWET TE PROGRAMY. MEGA
        TOWAR, MEGA TOWAR, MOWIE WAM PANOWIE...

RABBIT
    • Gość: lolek Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.toya.net.pl 11.10.04, 18:41
      poza tym, że koń na ekranie - nic nowego
    • tycno1 Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? 11.10.04, 18:41
      marniutko, tempo 0 - można usnąć przy tej prowadzącej, grafika dziwaczna,
      studio - kopia starych faktów. A miało być tak pieknie
      • tycno1 Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? 11.10.04, 18:42
        i jeszcze ten koszmarny dzwięk
        • Gość: tryk Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 18:44
          Faktycznie - u mnie też dźwięk spokapny. Musze rozkręcać telewizor. Co to
          jest?!!
          Nowe Wydarzenia niczym się nie różnia od starych. Gdzie te zmiany?
          • Gość: long Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 18:53
            Początki trudne, ale ten serwis kompletnie nie ma tempa. Albo usnę, albo zaraz
            przełączę.
        • Gość: marcin Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: 62.233.250.* 11.10.04, 18:52
          Fakt , cos tam jest nie tak z dzwiekiem ale to pikus. Program jest o niebo
          lepszy niz wszystko co w tej tematyce mial do pokazania polsat od kiedy jest.
          Przypomina mi to poczatki faktow czyli nie jest zle , kilka miesiecy i bedzie
          bardzo przyzwoicie. Smoktunowicz jest luzik , moze zbyt "wyleperowana pod
          kwarcowka" ale to tez zejdzie :) Przeszkadza mi tylko przekolorowanie ,
          wszedzie fruwaja jakies niebiesko rozowe fiubzdziu i na poczatku jak kamera
          podjezdza do prowadzacej rozbrzmiewa glupawe pitulitu :)
          Ale kreatywna polszczyzne dzis jolkipolki mam ;)
        • Gość: Spell Dzwiek IP: *.aster.pl 11.10.04, 19:22
          Fakt. Poziom dzwieku fruwal, zwlaszcza na offach, lektora nierzadko przykrywaly
          efekty z materialow i w efekcie calosc byla momentami nieczytelna. Poza tym raz
          bylo cicho, a raz dosc glosno co w sumie dosc nieprzyjemne w odbiorze. Czy ktos
          tam wie co to jest kompresor / limiter? i do czego sluza?
    • jollaa Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? 11.10.04, 18:54
      pani Smoktunowicz na szczęście nie rzuca głową w prawo przy
      akcentowaiu "ważnych" wiadomości, ale za to szczerzy zęby rozciągając usta
      chcąc "udobitnić" tekst, może się czepiam, ale brak mi pani Gawryluk, ona
      przynajmniej nie dorabiała ideologii do normalnego programu informacyjnego -
      vide: wywiad pani Smoktunowicz.
      Napewno Wydarzenia nabrały tempa, widać szpicrutę Lisa.
      • Gość: leon Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 18:57
        Nabrały tempa??? W którym miejscu???
        • jollaa Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? 11.10.04, 19:01
          więcej połączen z korespondentami i rozmów na żywo. A teraz "rzucająca" Pochanke
          • Gość: leon Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:04
            No może... ale tylko w porównaniu z dawnym serwisem Gawryluk, który miał tempo
            dobranocki. I tak są jednak jałowe i bez tempa.
            Zaraz potem zaczeły się Fakty. Pochanke rzuca łbem jak koń, ale tempo jest
            zupełnie inne. To jest dziennik!!!!
            I mimo, że robią tendencyjne i niekiedsy głupie materiały, trudno się oderwać.
            A na Wydarzeniach poszedłem wstawić wodę na herbatę.
        • Gość: Artur Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 19:02
          Fajnie , bede ogladal . (i to jest najwiekszy skarb tej stacji ze ma kogos
          takiego jak Tomasz Lis) ktory swa osobowoascia i kreatywnoscia przyciaga ludzi
          ktorzy wczesniej nigdy by nie wlaczyli programu informacyjnego na polsacie (a
          moze nawet samego polsatu)
          • Gość: trojan Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:05
            Bądź uprzejmy (a) podać, co konkretnie Ci się podobało?
            Fakty się jednak przyłożyły. Zagrożone Polsatem przywaliły na dzień dobry
            materiałem Sekielskiego.
            Moim zdaniem, niepotrzebnie. Zagrożenie Polsatu jest zerowe.
          • Gość: Mateusz Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:17
            Artur powiedz wprost ze sie zakochales w Lisie ( ach te jego "pekaesy" ) , a
            nie rzucaj na forum bezpodstawnych peanow !
            • Gość: vacum cleaner Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:27
              Co to ? teatr 2 aktorów aser i icpnet ?
              • Gość: Mateusz Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:30
                Na tym forum wiekszosc uzytkownikow jest z Posen
                • Gość: Lola Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 11:15
                  nie sądzę ze tylko z Posen! skąd to możesz wiedzieć!?
        • Gość: agma Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.chello.pl 11.10.04, 19:05
          nie podobalo mi sie glownie z powodu Smoktunowicz, brakuje jej energii, mowi
          jakos niewyraznie (szczegolnie w zapowiedziach, na poczatku) i moim zdaniem
          wygladala fatalnie - za mocna opalenizna + niedbale rozchelstana bluzka brrr..
          Wlasnie przelaczylam na Fakty i doszlam do wniosku, ze podoba mi sie Pochanke
          bo mowi przynajmniej z energia i wyraznie - ne przypuszczalam, ze kiedys
          Pochanke pochwale;-)))
          • Gość: Negatyw POCHANKE, to z energią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:58
            przesuwa żuchwą w prawy dolny róg ekranu. Natomiast faktycznie mówi chyba
            lepiej. Gdyby tylko nie ten ruch żuchwą, ech... Ale nie można mieć wszystkiego
            naraz.
      • Gość: Hydro Szpicrutę Lisa widać tylko w badziewnej grafice IP: *.tvn.pl / 217.153.35.* 12.10.04, 15:31
        Ma w końcu to, co chciał zawsze: tekst pisany majuskułą (caps lock'iem ;),
        trochę czeriwieni (różu) w tle, animowane ozdobniki (ta "kula ziemska" bardziej
        przypomina mi bombkę choinkową, szczególnie w planszy łączeniowej)... ogólnie,
        jak dla mnie, jest to lekki koszmar!
        • zbychooo Re: W końcu jeden TVN-owiec się ujawnił!!!!!!!!!!! 13.10.04, 13:56
          Przypuszczam, że dla was z TVN-u wszystko co Lis by zrobił, to będzie "lekki
          koszmar"! sprawa jest prosta, boicie się konkurencji a Polsat zaczyna wam
          deptać po piętach....
          Szkoda tylko, że twoi koledzy nie potrafią jawnie wystąpić jako pracownicy
          TVN-u tylko ukrywają się udając obiektywnych telewidzów.....

Gość portalu: Hydro napisał(a):

> Ma w końcu to, co chciał zawsze: tekst pisany majuskułą (caps lock'iem ;),
          > trochę czeriwieni (różu) w tle, animowane ozdobniki (ta "kula ziemska"
          bardziej
          >
          > przypomina mi bombkę choinkową, szczególnie w planszy łączeniowej)...
          ogólnie,
          > jak dla mnie, jest to lekki koszmar!
          • Gość: Hydro Re: W końcu jeden TVN-owiec się ujawnił!!!!!!!!!! IP: *.tvn.pl / 217.153.35.* 13.10.04, 15:12
            Nie boimy się konkurencji, po tym co widzieliśmy w poniedziałek.

A czemu mam się nie ujawniać? Widzę, że na tym forum panuje jakaś mania
            przypisywania każdej negatywnej wypowiedzi "TVN czarnemu PR".

Ja wypowiadam się jako profesjonalista w swej dziedzinie i jako osoba mająca
            przez jakiś czas dane współpracować z panem Lisem.
            • zbychooo Re: W końcu jeden TVN-owiec się ujawnił!!!!!!!!!! 14.10.04, 11:21

> Nie boimy się konkurencji, po tym co widzieliśmy w poniedziałek.
              >
              > A czemu mam się nie ujawniać? Widzę, że na tym forum panuje jakaś mania
              > przypisywania każdej negatywnej wypowiedzi "TVN czarnemu PR".
              >
              > Ja wypowiadam się jako profesjonalista w swej dziedzinie i jako osoba mająca
              > przez jakiś czas dane współpracować z panem Lisem.

Przecież napisałem, że bardzo dobrze iż w końcu ktoś w z TVN jawnie napisał
              swoją opinię, nie podszywając się np: pod "obiektywnego telewidza", jednak
              pomimo tego nie mogę traktować twojej wypowiedzi jako opinię bezstronnego
              profesjonalisty. Dlaczego? dlatego, że patrzysz na efekty pracy Lisa przez
              pryzmat swojej słóżbowej znajomości z nim (a wszyscy wiemy jakie legendy krążą
              o współpracy z Lisen ;-) I jeszcze jedno, nie oszukujmy się, obecnie Polsat
              jest jedyną waszą konkurencją (telewizja publiczna jako jednoosobowa spółka
              skarbu państwa realizuje zupełnie inne zadania), więc zostaliście tylko wy i
              Polsat. Dodatkowo Polast ma dużo większy zasęg niż TVN, wystarczy tylko ich
              dokapitalizować, wpuścić trochę świeżej krwi (co List obecnie robi) i niestety
              możecie stracić swoją dotychczasową, wiodącą pozycję na rynku, czego panu
              Walterowi i nam wszystkim życzę....
            • zbychooo Re: W końcu jeden TVN-owiec się ujawnił!!!!!!!!!! 14.10.04, 11:23

> Nie boimy się konkurencji, po tym co widzieliśmy w poniedziałek.
              >
              > A czemu mam się nie ujawniać? Widzę, że na tym forum panuje jakaś mania
              > przypisywania każdej negatywnej wypowiedzi "TVN czarnemu PR".
              >
              > Ja wypowiadam się jako profesjonalista w swej dziedzinie i jako osoba mająca
              > przez jakiś czas dane współpracować z panem Lisem.

Przecież napisałem, że bardzo dobrze iż w końcu ktoś w z TVN jawnie napisał
              swoją opinię, nie podszywając się np: pod "obiektywnego telewidza", jednak
              pomimo tego nie mogę traktować twojej wypowiedzi jako opinię bezstronnego
              profesjonalisty. Dlaczego? dlatego, że patrzysz na efekty pracy Lisa przez
              pryzmat swojej służbowej znajomości z nim (a wszyscy wiemy jakie legendy krążą
              o współpracy z Lisem ;-) I jeszcze jedno, nie oszukujmy się, obecnie Polsat
              jest jedyną waszą konkurencją (telewizja publiczna jako jednoosobowa spółka
              skarbu państwa realizuje zupełnie inne zadania), więc zostaliście tylko wy i
              Polsat. Dodatkowo Polast ma dużo większy zasięg niż TVN, wystarczy tylko ich
              dokapitalizować, wpuścić trochę świeżej krwi (co List obecnie robi) i niestety
              możecie stracić swoją dotychczasową, wiodącą pozycję na rynku, czego panu
              Walterowi i nam wszystkim życzę....
              • zbychooo Re:Sorry, niechcący dwa razy mi się kliknęło n/t 14.10.04, 11:25
              • Gość: Hydro Re: W końcu jeden TVN-owiec się ujawnił!!!!!!!!!! IP: *.tvn.pl / 217.153.35.* 14.10.04, 14:52
                Odpowiem w skrócie:
                - miło mieć konkurencję, to dodaje kopa, by być lepszym... ale na razie,
                niestety, Wydarzenia mnie pod tym względem rozczarowały (i nie tylko mnie)
                - współpraca z Lisem faktycznie do lekkich nie należy - bo choć w swej
                dziedzienie (dziennikarstwo) nie można mu odmówić profesjonalizmu, to w innych
                niestety nie prezentuje wysokiego poziomu; szkopuł tkwi w tym, że wydaje mu
                się, że w każdej dziedzinie to On jest najlepszy. Można powiedzieć - szkoda, że
                tak nie jest ;)
                - a że TVN-owi w innych przypadkach (programy rozrywkowe etc.) przydałoby się
                zmian, bo schodzi czasem poniżej poziomu prezentowanemu zazwyczaj (nie we
                wszystkim) przez Polsat... i że strata wiodącej pozycji na rynku, choćby na
                chwilę, może otrzeźwiła by osoby odpowiedzialne za te "kwiatki", to nie
                przeczę. W takim przypadku też tego życzę ;-)
                • zbychooo Re: W końcu jeden TVN-owiec się ujawnił!!!!!!!!!! 14.10.04, 15:44

> Odpowiem w skrócie:
                  > - miło mieć konkurencję, to dodaje kopa, by być lepszym... ale na razie,
                  > niestety, Wydarzenia mnie pod tym względem rozczarowały (i nie tylko mnie)
                  > - współpraca z Lisem faktycznie do lekkich nie należy - bo choć w swej
                  > dziedzienie (dziennikarstwo) nie można mu odmówić profesjonalizmu, to w
                  innych
                  > niestety nie prezentuje wysokiego poziomu; szkopuł tkwi w tym, że wydaje mu
                  > się, że w każdej dziedzinie to On jest najlepszy. Można powiedzieć - szkoda,
                  że
                  >
                  > tak nie jest ;)
                  > - a że TVN-owi w innych przypadkach (programy rozrywkowe etc.) przydałoby się
                  > zmian, bo schodzi czasem poniżej poziomu prezentowanemu zazwyczaj (nie we
                  > wszystkim) przez Polsat... i że strata wiodącej pozycji na rynku, choćby na
                  > chwilę, może otrzeźwiła by osoby odpowiedzialne za te "kwiatki", to nie
                  > przeczę. W takim przypadku też tego życzę ;-)

Cieszę się, że w 100% zgadzamy się w tym ostatnim punkcie ;-)
                  Ja jednak kibicuję Polsatowi, jakoś tak mam, że zawsze biorę stronę słabszego,
                  z tym że już niedługo nie wiadomo będzie kto jest tym słabszym ;-)
                  Pozdrawiam.
    • Gość: fgh mi się podobało :-D IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:04
      Hania jest fajna, nie wierci się, i ogólnie poziom nie odbiega od faktów, styl
      i tematy mniej więcej te same. Wolę Wydarzenia bo Pochanke ma chorobę świętego
      Wita i nie mogę na nią patrzeć.
    • Gość: . Dziennik jak dziennik IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.10.04, 19:05
      ot i wszystko
      • Gość: leon Re: Dziennik jak dziennik IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:08
        Smoktunowicz ładniejsza, ale Pochanke - jednak lepsza. Wiem, wiem, że na mnie
        naskoczycie, ale kiwanie głową to naprawdę pierdoła. Pochanke mówi wyraźnie,
        odpowiednio akcentuje. Hania przy niej jest bezbarwna.
        W łózku pewnie wybrałbym inaczej. W dzienniku telewizyjnym - zdecydowanie
        Pochanke!
    • Gość: KIRA Re: WYDARZENIA _TAK!!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.10.04, 19:17
      Podobało mi się, może jeszcze nie do końca wszsytko dograne ale Fakty ile sa
      już na antenie wiec nie ma co porównywać, jest niezle może Hanka za bardzo
      wyluzowana ( bluzka:) ale ok.
      Oprawa graficzna fajna a nie jakaś kużwa akcja kropek jak w faktach...
      Bedzue dobrze wyrobia się na pewno!!!!!
      • Gość: teodor Re: WYDARZENIA _NIE!!!! IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:24
        Jednak - nie!!! Fakty się jeszcze nie skończyły, a już mam nieodparte wrażenie,
        że podali mi duuuuuuużo więcej informacji niż Polsat.
        Za chwilę Wiadomości w TVP. Obejrzę trzeci serwis z rzędu, ale chyba tylko
        dziś. To za dużo i trzeba będzie wybrać dwa dla higieny.
        na teraz - Fakty i Wiadomości. Wydarzenia - dziękujemy!
    • Gość: ikaz Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.crowley.pl 11.10.04, 19:23
      FAKTY-BIS:-(
    • Gość: zuckas Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.demo.pl 11.10.04, 19:24
      Ja też uwazam ze jak na poczatek nie jest źle.
      Trochę denerwuje mnie kolorystyka i grafika ale może także w tej sprawie coś
      zmienią. Trzymajmy kciuki. Bedzie z każdym dniem lepiej...
    • Gość: harpunnik niebo a ziemia IP: 195.136.112.* 11.10.04, 19:28
      frustraci z faktow, panoramy i wiadomosci sie odezwali! nie dziwne sie ze pluja,
      skoro maja pelne gacie. a to dopiero poczatek. brawo dla ekipy z polsatu!!!
    • Gość: Ania Anders IP: *.acn.waw.pl 11.10.04, 19:28
      A propo wejść na żywo, to Anders był nawet na tle tego samego okna co w
      przedtem 'Faktach'. Czyli teraz już wiadomo czemu TVN wysłał Sławińską do
      Stanów...
    • Gość: miszkamyki Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:31
      przegapiłam, wiec nie mam co sie wypowiadac o tym jak bylo, ale jednego nie
      rozumiem - po co zmienili nazwe z "informacje' na "wydarzenia"? "wydarzenia"
      kojarza mi sie z tania sensacja, plotkami, ewentualnie z jakims programem
      relacjonujacym co sie dzieje w kulturze czy szołbiznesie ;) a nie powaznym
      "dziennikiem" telewizyjnym
    • Gość: piotrek Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:33
      ogólnie do niczego
      nie wiedziałem co glądam czy to tvn czy cos innego napewno nie polsat
      głupi usmieszek na twarzy Hanki nie pasuje do poważnych informacji i nie
      daje wiarygodności.No i ta beznadziejna nazwa Wydażenia jak jakieś
      plotki co sie działo na mieście w wekend.
      czołówka Sportu też jak TVN te sme piłeczki nic nowego żadnej własnej inicjatywy
      panie LIS -do tej roli sie nie nadajesz .samymi ludzmi i studiem nic nie
      zmienisz ,a na wiecej ci Zygmunt nie pozwoli.Gzie dzwięk i jakosc obrazu
      wygląda jakby ktos sikał po ekranie.
      A w sporcie same spedalone wyżelowane typki Gdzie KAROLINA SZOSTAK
      czemu ja zdjeliście Wpisujcie sie sie ze swoimi komentażami.
      LIS robi drugi TVN bez wyrazu ze swoją kliką KOLESI
      • Gość: teodor Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:37
        Gdyby nazwali program WYDAŻENIA, panie Piotrek, to byłby skandal. Na szczęście
        jest WYDARZENIA.
        Polecam słownik ortograficzny. Pisownia tego typu słów to podstawa
    • Gość: kolezanka po fachu a gdzie jest teraz gawryluk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:35
      hania widocznie odzwyczaila sie od wizji-niechlujne siedzenie,pomylki
      jezykowe,brak synchronizacji ze studiem(chodzi o ujecia kamer)
      kiepsko
      reporterzy starajacy sie byc klonami sianeckich, kijowskich i pozostalych z
      konkurencyjnego tvnu
      a co wlasciwie zrobili z gawryluk?
      • Gość: cancoon Re: a gdzie jest teraz gawryluk IP: 195.136.112.* 11.10.04, 19:42
        niektorzy to straszne glupoty tu wypisuja: ze Smoktunowicz odzwyczaila sie od
        studia??? ludzie, przeciez ona prowadzila od dawien dawna Dzienniki w TV4, ze
        niby sie oddzwyczila w 2 tygodnie??
        • Gość: nie Re: a gdzie jest teraz gawryluk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:11
          nie odzywaczaiła się, ona po prostu nie umie robić tego co robi i to wszystko
    • Gość: furtek Wydarzenia lepsze od Informacji IP: 195.136.112.* 11.10.04, 19:39
      To rzeczywiście nowa jakość, lepsze studio, materiały ciekawsze - cicha
      rewolucja. po 25 minutach ma się wrażenie obejrzenia dobrego i rzetelnego
      serwisu informacyjnego
      • Gość: telewidzka Wydarzenia to straszne badziewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:00
        Ze wszystkich sil staralam sie obiektywnie obejrzec wydarzenia. Ze wszystkich
        sil staralam sie bez emocji przeczytac opinie inernautow. Ze wszystkich sila
        staralam sie znalezc w Wydarzeniach chocby cos malutkiego, najmniejszego ale
        pozytywnego. I nic:( Bede wiec ta, ktora tez pewnie spotka sie z opinia
        krytkantki, wielbicielki kogos tam i czegos tam, kryptokomuchem, zazdrosnica.
        Za chwile pewnie dowiem sie iz nie wielbiac Wydarzen lecze swoje kompleksy... i
        juz nie pamietam jakie jeszcze inwektywy rzucane sa oponentom na forum. O tych
        niecenzuralnych wspominac nie bede.
        Juz zajawka programu scinala mnie z nog. W tle stoliki, monitory i uwijajacy
        sie jak w ukropie ludzie a w centralnym puncie ekranu zalozywszy reke na reke
        stoja ONI, WIELCY, GENIALNI, WSZECHWLADNI. Panowie zycia i smierci tych tam z
        tylu maluczkich.
        Potem wielkie odliczanie na ekranie. Ogladam cos a tu mi sie wlacza zegar
        odliczajacy minuty do tego wiekopomnego wydarzenia. On odliczal a mnie sie
        wlaczal agresor.
        Studio. Lampki, monitory wielki ekran, smiesznie wygladala Smoktunowicz
        wgapiona z natezenie w ogromny telebim:))
        Prowadzaca - nigdy nie uwazalam Smoktunowicz za dziennikarke bo to tylko
        prowadzaca program informacyjny wiec nie poczulam sie rozczarowana. Wyglad:
        niechlujnie rozpieta pod szyja bluzka, robienie min pokreslajacych w sposob
        oczywisty stosunek prowadzacej do przestawianego tematu, momentami mowienie
        przez zacisniete zeby jakby sztuczna szczeka miala za chwile wyleciec,
        tragiczna modulacja, podparcie ciala na lewym reku majace znamionowac luz,
        dobrze, ze nie pokazali jeszcze jak kiwa pod biurkiem noga:)
        Tematy mdle, nieciekawe, zbyt rozwlekle podawane co nie pozwolilo zawrzec
        wiekszej ilosci informacji. Sposob mowienia dziennikarzy TVNowski. gdybym nie
        wiedziala, ze ogladam Polsat zalozylabym sie ze to TVN. Ta ich maniera:))
        Moge tak pisac dlugo wiec konkluzja. Wiadomosci to programik jak z
        prowincjonalnej telewizji.Nie obrazajac prowincji.
    • Gość: adny spróbuję obiektywnie.. IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 11.10.04, 19:40
      mówiac jednym dzisiejszy wydanie było poprostu cieniutkie...
      fatalna czołówka,co to był z a globus robiony w paincie.?
      studio-kopia faktów dosłownie,tylko w gorszym wydaniu....smoktunowicz jakas
      takaa bez werby ...
      nawet niezly byl pierwszy materiał.... tyle ze robil go dawny faktowiec''
      sobieniowski''
      naprawede dluzyl mi sie ten serwis....myslalem ze nie wyczekam..
      a tak chccialem sie mmilo rozczarowac..
      choc ostatnio narzekałem na tvn,gdy przelaczylem sie na ich serwis od razu
      odzyłem...ciekawy materiał na czołówke nikt go nie miał,energiczna
      pochanke,dobre reportaże...
      nIE POWIEM JUZ O calej stronie wizualnej projektu....
      bo to jak porwnywanie nieba do ziemi...
      denrwujaca grafika w polsacie i dosc dobra w tvn...
      zobaczymy co bedzie dalej...
      jednak nawet anty fani tvn musza sie zgodzic...
      lis poki co sie nie popisal,zobaczymy jak bedzie dalej,moze sie rozkreci...

• Gość: tracy_ch gratuluje obiektywizmu IP: 195.136.112.* 11.10.04, 19:54
        nie ma co, az skuapuje ten obiektywizm! jak dla mnie czolowka ciekawa, grafika
        bardzo estetyczna i ciepla, smoktunowicz profesjonalna. no ale coz, pewnie to
        nie jest dla "adny" zbyt obiektywne...
        • Gość: telewidzka Re: gratuluje dobrego smaku tracy_ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:01
          W Twoim odczuciu jest obiektywne ale wybacz malo ma wspolnego z brutalna
          rzeczywistoscia:)
    • Gość: DRY LIS POKAZAŁ JAK SIE ROBI DOBRE NEWSY IP: 195.136.112.* 11.10.04, 19:43
      po prostu ciekawy program informacyjny, rzetelne, bez szukania sensacji i
      oprawione w dynamiczną grafikę
      • Gość: Guciek Re: LIS POKAZAŁ JAK SIE ROBI DOBRE NEWSY IP: *.autocom.pl 11.10.04, 19:51
        To pocztaek. Bedzie z kazdym dniem coraz lepiej. I tak juz wiadac poprawe. A wy
        chyba za bardzo eprzyzwyczailiscie sie do satych informacji... no coz nie kzdy
        dostrzeze roznice.. moze warto jednak... A po drugie jak fakty wsygladaly na
        pocztaku? tez niezbyt imponujaco.. a co lis z nimi zrobil? to samo czeka
        wydarzenia...
      • Gość: Mateusz Re: LIS POKAZAŁ JAK SIE ROBI DOBRE NEWSY IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:51
        haha ile Lisowczyk placi ci za pisanie tych bredni na forum ?!? wez chlopie
        zakamufluj swoj nr IP chociaz bo wychodzisz na pierwszorzednego "pajacyka
        lisowczyka" haha naiwnosc ludzka nie zna granic !
      • Gość: 195.136.112 Re: LIS POKAZAŁ JAK SIE ROBI DOBRE NEWSY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:30
        Jak to się dzieje, że tak dużo pozytywnych opinii na temat Wydarzeń pochodzi z
        tego samego adresu IP 195.136.112, tylko autorzy sa różni. A negatywy jakoś
        piszą forumowicze i z Chello i z Neoplus i z innych IP. Coś mi tu pachnie kims
        w stylu Kingi, kto za wszelką cenę chce zbalansować liczbę średnio
        dobrych "recenzji". A fe!!!
    • Gość: andy Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 11.10.04, 19:51
      przepraszam bardzo....
      jezeli ktos uwaza ze grafika wydarzen jest ciekawa...
      oprawa muzyczna świetna...i program porywa swoja werwa...
      to nie jestem wstanie mu uwierzyc,moge jedynie sadzic ze to efekt lisa czyli
      chwalenia wszytskiego do czego przylozył reke..
      moge dyskutowac na temat jakosci merytorycznej programu...ok,na to sie
      zdecyduje..
      ale niech nikt mi nie mowi ze nowy serwis polsatu ma super oprawe..
      ludzie...troche obiektywizumu,nie jestem napalonym fanem tvn i krytykiem
      polsatu ale dzis obiektywnie mowiac fakty byly conajmniej klika klas wyzje i
      tzreba naprawde wiele pracy aby wydarzenia im dorownały...
    • Gość: Guciek Muzyka w faktach !! IP: *.autocom.pl 11.10.04, 19:52
      A poza tym muzyka w faktach tez nie jest powalajaca... czasme mam wrazenie ze
      to zapowiedz programu z cyklu tanie science-fiction.
      • Gość: Dziku Re: Muzyka w faktach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:49
        Z tym się zgodzę. Wszystkie zmiany w tvn-owskich Faktach są w porządku oprócz
        muzyki. Starą było słychać, a teraz tylko "pipczy". 24-godziny na TVN24 mają
        fajną muzykę, czemu nie Fakty? Ach no i może jeszcze głupio kadrowane łączenia
        na żywo, z lewej prowadzący, a z prawej płaski ekran, o ile się nie mylę,
        wysuwany z pulpitu. No ale to ma być o Wydarzeniach, więc nie będę
        przeszkadzał. Czytam dalej, bo nie oglądałem.
    • Gość: koko Wydarzenia będa tuibą PO IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.10.04, 19:55
      i gdyby jeszcze PO miała jasno sprecyzowane poglądy to byłoby OK - a tak może
      wyjść mieszanina piperzu z dżemem
    • Gość: nie rozumiem Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:07
      Nie rozumiem czemu wszyscy chcecie dawać tygodnie i miesiące Lisowi na
      rozkrecenie "Wydarzeń". Miał dostatecznie dużo czasu na przygotowanie programu,
      a do tego to jest Lis, a nie ja. Mnie moglibyście dawać tygodnie na rozwój, nie
      Lisowi. To profesjonalista i tak trzeba go oceniać. Moim zdaniem żenujący był
      poziom nowego programu informacyjnego, a kto stoi za "Wydarzeniami"?
      Nieudacznik. Patrząc na PIERWSZE wydanie i mając na uwadze, że do otwarcia
      każdy daje wszystko co ma najlepsze, to jest tylko jedna ocena tego co
      zobaczyliśmy - dziecinada i żenada.
      • Gość: steed Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:25
        Wydarzenia są mniej więcej na takim poziomie jak autorski program Lisa - niższa
        strefa stanów średnich :)
        Studio przypomina stare studio Faktów, grafika jest koszmarna, ogólnie wszystko
        jest polsatowe i przypomina nową fryzurę Lisa - niedopracowane i
        przetłuszczone :)
    • Gość: janek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:14
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: WŁODEK KRAKÓW Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:18
      GZIE NACISNE PILOTA TO TVN
      • Gość: kuba Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:30
        a ja tęsknię za Gawryluk.
        przywiędłe blondyny mnie nie kręcą...
    • Gość: KRUK Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:21
      A TO BYŁ POLSAT JA MYŚLAŁEM ZE TVN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka