Dodaj do ulubionych

WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie?

• Gość: promocja SUPERMARKETOWA PROMOCJA IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.10.04, 20:27
      tak jak w przypadku CO Z TĄ POLSKĄ - promocja przed ogromna, wielkie zapowiedzi,
      ze niby to będa wydarzenia nie z tej ziemi, a rzeczywistość mizerna -
      odbiór taki pewnie jest przez te reklamówki - bo nikt nie lubi być oszukiwany -
      ani to nadzwyczajne, ani super, ani hiper - ot zwyczajny program informacyjny -
      ale miało być inaczej miało byc super i ludzie są wkurwieni - co widac chociażby
      na tym forum -
      z Wydarzeniami i z Co z tą Polską jest tak jak w przypadku wyrobów z TVMarketu
      - na zdjęciach i reklamówkach same robią wszystko - w praktyce jest tak jak
      jest, a dodatkowo mozna kupić takie samo coś o wiele taniej

ps Lis powiedział był że Biblia to jego ulubiona książka
      a tam stoi jak byk, że pysznym byc nie należy i wywyższanie może prowadzić do
      zguby - może bez tego całego szumu i tych "fantastycznych" reklamówek te jego
      twory ludzie przyjeliby cieplej - a tak to jest jak jest - w końcu ameryki tymi
      dziełami nie odkrył
    • Gość: zawiedziona Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:48
      Po TAKIEJ kampanii reklamowej, wypowiedziach Lisa o nowej jakości itd.
      spodziewałam się CZEGOŚ, a tu wielkie NIC. Po prostu zwykły program
      informacyjny, widać wpompowaną kasę właściciela (studio). Ale zdecydowanie brak
      iskry, czegoś co by mnie przyciągnęło na stałe. Smoktunowicz do niczego. Może
      gdyby prowadzącym był sam Lis, program nabrałby tempa. Na razie klapa (w
      stosunku do zapowiedzi). Żal mi Gawryluk. Nie warto było jej sie pozbywać bo
      Hanna S. oprócz opalenizny mało ma do zaprezentowania.
    • Gość: elwin FAKTY REAKTYWACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:49
      Moim zdaniem to klon Faktow. Ujecia studia, redakcja newsow, nawet intonacja
      reporterow identyczna. Widac Lisią reke. Zreszta Lis, jako autor Faktow mial do
      tego pelne prawo.
    • Gość: Ryba Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:19
      Mnie oglądając oba serwisy pod rząd uderzyła inna rzecz: dobór i kolejność
      wiadomości. Wydarzenia zaprezentowały to co się można było spodziewać: kolejki
      pod PKO, komisja-dymisja, itd.. Natomiast Fakty PKO podało jako 3 z kolei
      wiadomość, na pierwszym miejscu stawiając materiał o kolejnej aferze paliwowej,
      która sprawa chyba w ogóle w Wydarzeniach się nie pojawiła (albo była tak
      podana, że jej nie zapamiętałem). Nie pojawiła się też sprawa Biesłania
      (właściwie zapowiedź, że w środę kończy się żałoba i może się zacząć dziać).
      Jedynie chyba materiał o śmierci Reevesa bardziej mi się podobał w Wydarzeniach
      (rozmowa z polskim paraolimpijczykiem) nie była tak sztampowa jak reszta.
      Właściwie oglądając Fakty miałem wrażenie, że dowiedziałem się czegoś więcej
      niż słuchając wiadomości w radio przez dzień, i że ktoś naprawdę przemyślał
      wydanie serwisu. Grafiki, melodyjki, oplenizny i rozpięte bluzki chyba najmniej
      mi przeszkadzały.
      • Gość: ja lepiej przed niz po! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:47
        wlasciwie lepiej bylo przed zmianami niz po, i prowadzacy byli lepsi, i
        dynamika lepsza, i studio nawet jakos tak normalniej wygladalo (co to za kula
        jak w dyskotece kreci sie nad glowa prowadzacego) cos mi sie zdaje ze p Lis nie
        ma najlepszej reki ostanio. Te pieniadze jakie wpompowano w reklame nowych
        programow Lisa lepiej bylo wydac na sam program.

• Gość: kupa Re: lepiej przed niz po! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:54
          jedna wielka kupa
      • Gość: karolina do Ryby IP: *.acn.waw.pl 11.10.04, 22:17
        Masz zastrzeżenia co do kolejności informacji. Zadam więc pytanie. O czym dziś
        mówili Polacy o aferze paliwowej, czy PKO. Po drugie, czy w Biesłanie coś sie
        wydarzyło nowego? NIE . Żałoba jak zauważyłeś kończy się w środę, teraz
        dywagowanie o tym, co się może wówczas stać, to tylko szukanie sensacji. Poza
        tym wyraz "radio" odmienia się w jęzuku polskim.
      • Gość: cepem_go Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 00:16
        Afera paliwowa to aktualnie glowny temat tak w TVN, jak i w TVN24, bo ich
        dziennikarze walnie sie przyczyniaja do rozwoju wypadkow (Giertych z kolega juz
        sie wybieraja do Niemiec na przesluchania). Trudno tego nie ciagnac.
    • Gość: gmyk Dobre WYDARZENIA ruszyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:53
      Jeżeli trend, który dziś rozpoczęły Wydarzenia utrzyma się to walec ruszył z
      Ostrobramskiej, Fakty i Wiadomości mają się czego obawiać; serwis zrobony
      rzetelnie i uczciwie, profesjonalana oprawa - Polsatowska ekipa przeszła
      rewolucyjne zmiany
      • Gość: ja rewolucja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:08
        'o rewolucji' mowia glownie ci ktorzy nigdy wczesniej Informacji chyba nie
        ogladali, dzis wlasciwie bylo gorzej niz przed zmianami, poziom reporterski
        dokladnie ten sam co byl (niby dlaczego mialby sie nagle zmienic, przeciez
        robia to ci sami ludzie, i to nie najgorzej) tylko uklad materialow troche
        gorszy (ale zwykle nie jest dobry gdy wydaje p Jaroslawska)a scengrafia studia
        znacznie gorsza niz poprzednio.
        Trzeba duzej wiary by 'zobaczyc' ze przyszedl Lis i wszystko zmienil w ciagu
        jednej nocy.
      • Gość: . gmyk czy ty masz kapę na oczach IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.10.04, 22:17
        czy zabujałes się w pani Hani i dlatego piszesz jak piszesz????

• Gość: teodor Re: gmyk czy ty masz kapę na oczach IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 22:20
          Dobór informacji w Faktach był in ny, bo mieli własną informację o aferze
          paliwowej. Nic dziwnego, że z niej otworzyli. To plus, bo lepsze otwarcie z
          własnego newsa niż przewidywalne otwarcie z kolejkami pod PKO. Wiadomości i
          Wydarzenia tak zrobiły, bo nie miały nic lepszego na otwarciu.
          Ciekawi mnie także, czy Lis ostrzyże sie przed wyjściem na wizję?
          Obejrzę Wydarzenia do końca tygodnia. Jeśli nic się nie zmieni, rezygnuję. Z
          trzech idących pod rząd serwisów trzeba coś wybrać.
          Co wybieracie?
    • Gość: wlodek Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.d-star-eutelsat.com 11.10.04, 22:20
      To kopia faktów, ale gorsza. A ta bluzka Smoktunowicz-
      beznadziejna!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kamil Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 11.10.04, 22:21
      co do poczatku seriwsów i afery paliwowej...
      Moi drodzy... fakty od tego zaczely bo zdobyly nowe wlasne informacje na jej
      temat...nie pojawilo sie ot aniw wydarzneiach ani wiadomosciach,bo poprostu
      dziennikarze tych serwisow takich informacji jak faktowcy nie posiadali..

• Gość: kondZIo Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 22:22
      Fatalne były w Polsacie te łączecia z korespondentami. Nieporozumienia, długie
      chwile milczenia. Gość mówi dwa zdania banału i Hania mu dziekuje.
      A prowadzenie korespondentów jest faktycznie IDENTYCZNE jak w Faktach: coś tam
      powiedz, potem materiał, potem Hania mówi "witamy cię Rysiu, Zdzisiu
      ponownie"...
      Toż to żywcem zerżnięte!
      Fakty i Wiadomości są oryginalne. Polsat jest całkowicie wtórny.
    • elfhelm kto z Faktów przeszedł prócz lisa??? 11.10.04, 22:24
      bo nie oglądałem
    • Gość: JAM Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 22:25
      mnie b.przeszkadza to,że p.Smoktunowicz stroi takie miny i tak dziwnie
      akcentuje niektóre słowa-wykręcając przy tym szczęki,że nie dociera do mnie
      istota wypowiedzi,ponieważ jestem za bardzo pochłonięta obserwacją mimiki
      prowadzącej.
    • Gość: finiu Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:25
      Czołówka ok, studio fajne, te wszystkie jazdy kamerą live z dużego ekranu- to
      wszystko bardzo mi się podobało. Prowadząca na +3, bez rewelacji ale też bez
      krytycyzmu. No ale materiały..... DRAMAT!!!. Dłużyzna, nuda, bałagan, źle
      czytane, źle nagrane i paskudnie zmontowane. Szczerze mówiąc trzy pierwsze
      materiały były tak długie i przegadane, że nie chciało misię do końca oglądać
      tych Wydarzeń. No i jeszcze dobór tematów. Po WYDARZENIACH miałem wrażenie, że
      w tym kraju i na świecie zupełnie nic sie nie WYDARZYŁO. Ciągle te same tematy,
      przewałkowana na wszystkie strony przez wszystkich, zero własnych pomysłów. Mam
      nadzieję, że to sie zmieni a tak słabe wydanie było efektem gorączki
      przedstartowej.
      • Gość: long Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 22:29
        Rzeczywiście, Polsat nie miał ani jednej własnej informacji. ANI JEDNEJ!!!!!
        W pierwszym, jakże ważnym wydaniu!!!! Wstyd!!!!
        A Lis pieprzył w "Wyborczej", że śpi po cztery godziny na dob. To co w takim
        razie przygotowywał, skoro nie dobrych dziennikarzy i dobre materiały?
        • Gość: jajec [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.10.04, 22:45
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: szafa wszystko lepsze od gawryluk IP: *.interbit.com.pl 11.10.04, 22:38
      gawryluk taka byla irytująca ze nie można było nawet minuty jej oglądać
      • Gość: egon Re: wszystko lepsze od gawryluk IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 22:56
        Jedyne co dobre po przyjściu Lisa, to że pozbyli się tego stracha na wróble -
        Gawryluk. Boże, co to za prtensjonalne babsko było!
        • Gość: krzysiek Re: wszystko lepsze od gawryluk IP: *.acn.waw.pl 11.10.04, 23:13
          Zacznę od tego, że są granice krytyki, poza którymi, przestaje ona być
          konstruktywna. Odnoszę wrażenie, że większość niezadowolonych , krytykuje
          wydarzenia przez pryzmat swojej niechęci do Lisa. Co macie za złe wydarzeniom-
          to , że spełniaja wymogi nowoczesnego dziennikarstwa, ze mówią o sprawach,
          które interesują ludzi. Dobrze, że nie ma Gawryluk, bo dla mnie na przykład,
          była symbolem discopolo. Agresja nie poparta jakością.
          Co z tą Polską Lisa też wielu z was krytykuje, nie ma to jednak
          odzwierciedlenia w opiniach ludzi, którzy znają się na dziennikarstwie- nawet z
          konkurencji.
          Poza tym, nikt nikogo nie zmusza do oglądania Lisa, na polsat nie płacimy
          abonamentu.
          • Gość: teodor Re: wszystko lepsze od gawryluk IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 23:26
            Nowoczesne dziennikarstwo? Tematy, które interesują ludzi? Toż to frazesy!
            Podaj przykłady - przy czym podaj takie tematy, których inne stacje nie miały i
            którymi Polsat się wyróżnił. Potrafisz?
            A nowoczesnosc dziennikarstwa ma polegać na braku tempa, krowim wzroku
            prowadzącej, fatalnym łączeniom z korespondentami? Czy na czym?
            Lis - nie można jego krytyki tłumaczyć niechęcia do niego. Jednakże po takiej
            kampanii, jaka towarzyszła powstaniu nowego serwisu w Polsacie mieliśmy prawo
            oczekiwać jeśli nie czegoś dobrego, to przynajmniej oryginalnego. A Lis
            faktycznie zaproponował nam kopię Faktów. To jest nowoczesność?
            Nie mam nic do niego, ale zanim nazwę go dobrym dziennikarzem, dwa razy się
            zastanowię. Pamiętam bowiem fatalne "Co z tą Polską" czy też np. fatalne
            wywiady z Hannawaldem czy prezydentem Bushem, gdzie ujęć na Lisa było
            trzykrotnie więcej niż na rozmówcę. To były raczej rozmowy Hannawalda i Busha z
            Lisem niż odwrotnie.
            Jedno jest jednak pewne - Lis jest zbyt młody, aby zaczynać odcinać kupony. A
            Wydarzenia w Polsacie to nic innego.
            • Gość: krzysiek Re: wszystko lepsze od gawryluk IP: *.acn.waw.pl 11.10.04, 23:40
              Przepraszam, ale po tym co napisałeś, o dziennikarstwie nie masz pojęcia. A
              wypowiadajac się jako widz, masz prawo krytykować, masz też prawo wyboru
              stacji. Nie żyjemy w państwie totalitarnym, nie ma przymusu oglądania Lisa. Ja
              jak czegoś nie lubię, cos mnie denerwuje - nie ogladam.
              • Gość: teodor Re: wszystko lepsze od gawryluk IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 23:47
                Chłopie, napisz wreszcie coś konkretnego, a nie walisz frazes za frazesem. "Nie
                masz pojęcia o dziennikarstwie" - przecież to kompletnie nic nie znaczy!!! Mowa-
                trawa. Napisz wreszcie co masz na myśli i o czym gadasz, bo ja kompletnie nie
                mam pojęcia.
                • Gość: teodor Re: wszystko lepsze od gawryluk IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 23:49
                  Jako taki wielki znawca dziennikarstwa powinieneś pisać zdania z treścią, z
                  konkretami, a nie takie których nikt nie puściłby ci do druku.
                  Nadal bezskutecznie czekam na konkretne przykłady nowoczesnego dziennikarstwa
                  Polsatu, tematów, które ciekawią ludzi i innych sloganów, które rzuciłeś.
                  Doczekam się, Mości Wielki Dziennikarzu?
                  • Gość: krzysiek Re: wszystko lepsze od gawryluk IP: *.acn.waw.pl 12.10.04, 00:01
                    Po pierwsze nie pytałeś o konkrety, po drugie nie rozumiem dlaczego tak nerwowo
                    zareagowałeś. Do niedawna wydawało mi się, że Polacy znają się na medycynie,
                    potem okazało się ,że na ekonomii, teraz ,że na dziennikarstwie.
                    A po trzecie moje zdania nie tylko puszczają do druku, ale jeśli jesteś taki
                    światły, to nawet je czytasz.
                    • Gość: teodor Re: wszystko lepsze od gawryluk IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 00:06
                      Podobnie i ja znam się na dziennikarstwie. W sprawie braku konkretów - bez
                      zmian.
                      Chyba sie nie doczekam... Zawsze tak piszesz naokoło?
      • Gość: infowidz mamy wreszcie walkę na informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 23:17
        Oceniając Wydarzenia trzeba im wytknąć przede wszystkim to co jest zmora
        Polsatu, niedoskonałości techniczne. Dzwięk w materiałach reporterskich
        zwłaszcza od trzeciego był fatalny. Całość była źle nagłośniona - dzwięk
        nieklarowny.
        Oglądałem kilkanaście razy Informacje i były słabiutkie. Nie warto dyskutować.
        Gawryluk szarpała, ale nie było wizji całości.

Teraz co do wtórności do Faktów. Tak widać rękę Tomasza Lisa. Są to Fakty bis.
        Ale pomyślcie, że dziesięć miesięcy temu Polsat robiłby taki program -
        niemozliwe.

Wydarzenia pojawiły się w telewizji komercyjnej. I daltego Hanna Smoktunowicz
        pasuje świetnie - uroda, styl prowadzenia i ta słynna nieuporządkowana bluzka.
        Taki kontrast - włosy ułożone bluzka nie.
        Zapowiedzi przez tydzień i kampania reklamowa. Toć to telewizja komercyjna
        Ekipa z TVN. Pozdniosła poziom w okolice Faktów

Jest wreszcie trzeci gracz na rynku. To lepiej. Zobaczymy co bedzie w czwartek
        w TVP. Jak te ogromne sztaby ludzi z Powstansców i Woronicza sobie poradza z
        nową materią.
        Wydarzenia robią w pewnej części ludzie, którzy kiedyś robili discopolowa
        telewizję, zobaczcie jaki postęp.
        I jeszcze o faktach - było dziś widać, że chceili pokazać jak sa doskonali,
        lecieli jak na redbullu - niestety stwierdzam z przykrością jako widz faktów od
        7 lat - ze ostatnie nie zawsze tak jest.
        Spadek formy nastąpił tuz przed zmianą scenografii i oprawy.
        To bedzie się wyrównywać. Zobaczycie.
        Różnie mówią tu na forum o Lisie. Mnie się zdaje, ze zwykle wychodzi na jego.
        TYm razem też tak może być.
        No a najfajniejsze jest to, ze wreszcie telewizje zadbały o ogladaczy programów
        informacyjnych.
        Ten wyścig będzie z korzyścia przede wszystkim dla nas...
    • Gość: wypierdek mamuta Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 23:09
      Nie ogladalem (przynajmniej dzisiejszych).
      • Gość: animatronik Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.chello.pl 11.10.04, 23:50
        start wydarzeń oceniam na 2+. to już nie te czasy, co siedem lat temu, że można
        przymykać oko na błędy i puszczać przewidywalne tematy. 11. października 2004
        roku żeby odnieść sukces trzeba rzucić ludzi na kolana. wydarzenia nie rzuciły -
        były przewidywalne, nijakie i nudne. błedy techniczne to już kompromitacja.
        pewnie za pół roku wydarzenia będą lepsze, tylko czy ktoś wytrzyma tyle czasu?
        to jest początek końca panie lis.
    • Gość: vlad Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.komorniki.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 09:33
      Witam wszystkich! Przede wszystkim nie przesadzajmy z tymi radykalnymi
      opiniami, oczywiście Fakty są póki znacznie lepsze bo muszą póki co być,
      przypomnijcie sobie pierwsze wydanie Faktów, dziennikarsko uważam, że bardzo
      dobrze, piramida informacyjna nawet lepsza nić w Faktach, studio i grafika
      niestety bardzo w tyle, dźwięk wiadomo, ale to pewnie kwestia czasu,
      kolorystyka i czcionki - Solaris to świetny film, ale nie wieczorny dziennik
      informacyjny, szkoda, że u nas wszyscu tak boją się czerwonego - zwróćmy uwagę
      jak świetnie wygląda to w CNN, Smoktunowicz sprawiła mi miłą niespodziankę -
      uważam, że była bardzo dobra, a o to się bałem. Myślę też, że przydałoby się
      więcej ogólnych ujęć studia - pojawiły się dopiero w drugiej części programu, w
      pierwszej było po prostu klaustrofobicznie. Podsumowując - żal mi trochę Lisa,
      bo na wypracowany w dużym stopniu przez siebie poziom Faktów trzeba będzie
      jeszcze trochę poczekać, ale chętnie zasiądę codzinnie o 18:30 przed TV bo
      zapowiada się perspektywicznie dobre dziennikarstwo i co najważniejsze -
      niezależne, Fakty już nie mają dla mnie tej wiarygodności co kiedyś.
      • Gość: Yogi [...] IP: *.crowley.pl 12.10.04, 09:36
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Bubu Re: TVN-owski czarny PR atakuje!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 09:56
          Faktycznie tak to tutaj wyglada,że ekipa TVN dorwała sie do netu i pisze ile
          wlezie,bo juz im sie grunt pod nogami pali i myślą ,że w ten sposób uratują
          tyłki i oglądalność.A TVN jaki się zrobił to każdy widzi.Ciao TVN.
        • Gość: albartos Re: TVN-owski czarny PR atakuje!!!! IP: *.chello.pl 12.10.04, 10:08
          byla wpadka z dzwiekiem zwlaszcza w pierwszym materiale. zła wizytowka przy
          materiale z wilna. 2 pierwsze materialy robili byli tvn-owcy - to mi sie
          srednio podobalo. tak jakby ufali tylko tym z tvn. tymczasem niektorzy z
          polsatu nie sa gorsi.

hania wbrew temu co tu wiekszosc pisze wygladala bardzo fajnie, na luzie.
          spodziewalem sie ze bedzie zesrana ze strachu, ale pozytywnie sie zaskoczylem.

oprawa niezla, ale mogla byc ciut bardzeij wyrazista. czasami mialerm wrazenie
          ze zlewaja sie napisy z tłem. sygnał dziekowy ładny, lepszy od tvn. nazwa
          wydarzenia nie wiem czemu została wpraowadzona, ale skoro juz jest to mi to nie
          przeszkadza.

tempa duzego faktyczne nie bylo, ale to pierwszy dzien. lis jeczal ze maja
          klopty z komputerami, bo jakis nowy system wprowadzaja wiec, pewnie nie mozna
          bylo dopiescic wszystkiego na czas. ogolnie ocena 3,75 na 5.

aha i smieszy mnie zarzut ze to kopia faktow jesli chodzi o ludzi, studio i w
          ogole wszystko, tylko ze w gorszym wydaniu. co za bzdura!!! wszystkie
          nowoczesne studia telewizyjne wygladaja tak samo, albo ludzaco podobnie.

ameryki w tym temacie nikt nie odkryje- roznica polega w ludziach. masz dobrych
          wygrywasz, masz leszczy, przegywasz.

na dzien dzisiejszy kolejnosc serwisow wg. mnie jest taka - 1. fakty 2.
          wydarzenia 3. wiadomosci
          • ada1 Re: TVN-owski czarny PR atakuje!!!! 12.10.04, 11:16
            Widzę, że zgromadzili się w tym wątku specjaliści wszelkiej maści od dźwięku,
            obrazu, dziennikarstwa itp. ze wszystkich polskich stacji telewizyjnych.
            Debatują, oceniają, popisują się swoją wiedzą, to może i dla przeciętnego
            telewidza znajdzie się tu miejsce?
            Nie znam się na sztuczkach telewizyjnych, więc program Wydarzenia mogę ocenić
            tylko z perspektywy namiętnego oglądacza programów informacyjnych. Oczywiście
            Wydarzenia porównuję do poprzedniego programu Polsatu Informacje, a nie tak jak
            to większość zrobiła do Faktów czy do Wiadomości. Obecny program jest o niebo
            lepszy od Informacji. Wczoraj zobaczyłam to czego oczekiwałam, ani mnie nie
            zaskoczono negatywnie, ani pozytywnie. Dobór i kolejność wiadomości bez
            zarzutu, znalazło się tu wszystko co powinno, z zachowaniem odpowiedniej
            hierarchii. Świetna prowadząca, profesjonalna, skupiona na widzu i newsach, bez
            nadmiernej gestykulacji i egzaltacji, bez teatralnych póz i gestów, doskonale
            prezentująca się na szklanym ekranie. Dobra scenografia, nowoczesne studio,
            materiały reporterskie bez zarzutu (np.: prywatyzacja PKO BP), w sumie okazało
            się, że ekipa Polsatu pod odpowiednim kierownictwem również potrafi zrobić
            dobry program informacyjny.
            Oczywiście były też pewne potknięcia, przede wszystkim dużym minusem jest
            kiepski dźwięk, mam nadzieję, że uda się to jak najszybciej poprawić.
            Następnie, ta słynna "bluzka w nieładzie" pani Smoktunowicz. Pani Hania jest
            tak atrakcyjną kobietą, że doprawdy nie musi jeszcze tego podkreślać dużymi
            dekoltami ;-) No i na koniec trochę brakowało mi choćby jednego materiału
            własnego, lecz mam nadzieję, że w przyszłości red. Lis to nadrobi.
            Wielu z was zarzuca Wydarzeniom, że są klonem Faktów. Na całym świecie
            obowiązują pewne sztywne standardy programów informacyjnych i aby utrzymać
            wysoki poziom, wszyscy się do nich stosują. Pooglądajcie sobie amerykańskie
            programy informacyjne, też zauważycie że wszystkie są do siebie podobne.
            Reasumując, Wydarzenia są dużo lepsze od Informacji, ale żeby były tak dobre
            jak Fakty, to ekipa Polsatu musi jeszcze trochę nad nimi popracować.

• kaprysia Re: TVN-owski czarny PR atakuje!!!! 12.10.04, 11:27
              Program jak program, na pewno lepszy od tego, co Polsat serwował do tej pory,
              czyli od Informacji. Natomiast Smoktunowicz fatalna - po pierwsze mooocno
              przesadziła z solarium, po drugie - skoro już wybrała image a la Lepper to
              wizażystki powinny jej do tego kolorystycznie dobrać makijaż, a nie malować
              usta na jasnoperłowy rózyk:/ Fryzura jak zwykle na cebulę, koszmarna. Tragiczna
              krzywo ułożona koszula. Poza tym, mogła sie przygotować przynajmniej do
              pierwszego wydania Wydarzeń, a nie nerwowo sprawdzac co drugie słowa na kartce
              (nie miała telepromptera???). Przejęzyczenia, pomyłki jak zwykle u niej.
              Faktycznie sprawia wrażenie, jak ktoś wyżej napisał, jakby "zapomniała" jak to
              jest na wizji (co byłoby dziwne, bo jeszcze niedawno przecież występowała w
              TV4). Gawryluk była o niebo lepsza choćby dlatego, że widać po niej, że myśli.
              To dziennikarka. Natomiast Smnoktunowicz to maszynka do odczytywania, twarz
              kompletnie wyprana z pomyślunku. Mam nadzieję, że Lis nie będzie się oglądał na
              sympatie i antypatie żony, tylko szybko ją wykopie i zastąpi kimś sensownym.
            • Gość: Maggie 1 2 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 11:30
              1) Fajnie że Polsat chce coś zmienić. Nie oglądałam Informacji, chyba ze
              przypadkowo na nie trafilam. Nie potrzebnie zmeinili tytyul na Wydarzenia.
              Oprawa troche za bardzo różowa i Hania za bardzo pomarańczowa..
              Ale nie ma co oceniać po pierwszym wydaniu, napewno z czasem się wyrobią.

2)Fakty mnie zaczynają irytować tą swoją pompatycznym podawaniem
              informacji.Taka sensacją typu 'Uwaga'. A już naprawde mnie wnerwia Pochanke.
              Może to dlatego, ze po programie, bardziej mi zostają w głowie jej glupie minki
              i komentarze niż to co przedstawiały same Fakty.

Tak naprawdę ile się pamieta z tego o czym oni mowią???

3) Ogólnie, nie podoba mi się to że wiadomości w Polskiej TV za bardzo
              upodabniają się do tych w USa, typu FOX News czy CNN. Oprawa, styl, montaż..
              Zawsze wolę sobie w dowolnym momencie włączyc BBC WORLD. Tam jest czysta
              informacja. Nie robia z siebie gwiazd. Sa zwyczajnie ubrani i oprawa jest
              dobra. Pamietasz wiadomosci a nie studio i prowadzacego. No ale wiem, ze to
              angielski dziennik i nie kazdy pewnie ma ten kanal, lub rozumie jezyk w takim
              stopniu. Oraz oczywiscie, BBC nie skupia sie na polskich informacjach. Ale mimo
              tego mowia o bardzo roznych rzeczach. W Anglii dziennik jest zrobioony
              podobnie. Wszystko jest 'czyste'.

No i to by bylo na tyle.
              Pzdr dla forumowiczów:)
              • Gość: kamuii Re: 1 2 3 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.10.04, 12:22
                słabo.. oprawa muzyczna słaba graficzna w porzadku belki z nazwiskami lepsze od
                tych w fucktach
                reszta zerżnięta z tvn tylko ekran po innej stronie...
                prowadząca niechlujnie ubrana
    • Gość: ramles Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:28
      sądzimy, że taki program informacyjny to szczyt możliwościPolsatu i p. Lisa i
      nie ma się co zastanawiać czy będzie lepiej czy nie będzie lepiej. Stacja dla
      wsiowych bab to i pracownicy muszą się dostosować, by nie stracić oglądalności.
    • Gość: antyfakt Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:37
      Ja tam zawsze lubiłam stare informacje Polsatu,nie każdy ma do 30-tki i lubi
      szalone tempo oraz świrów za kamerą szukających niby sensacji.Przecież ich to
      tempo też zabija. Dwóch już raka ma,zobaczymy kto będzie następny.To jest chory
      system,trochę powietrza!!!!!!!I co teraz będą następne Fakty i Wiadomości, bo
      wszyscy w tym mieście mają przerost ambicji?Jeeeezuuuu!
    • Gość: Negatyw Tak, w istocie IP: *.warman.com.pl 12.10.04, 16:27
      założyłeś nową stronę z nową setką wypowiedzi na temat Hani S. i Justyny 'Żuchwa
      w prawy róg' Pochanke.
      • Gość: (*)(*) Re: Tak, w istocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:31
        Dobrze, ż mi to uświadomiłeś, bo szcerze mówiąc przeczyatałam tylko temat
        postu, a nie wiedziałamw jakiej sprwie się wypowiadam, ale i tak milo być tą
        101
        Pozdrówka gorące w te lodowate popołudnie:)
    • Gość: gość Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 12.10.04, 20:30
      cały polsat to kiła a widać to po tym jak traktują swoją widownię! to
      koszmar!!! niedługo reklamę wstawią w środku informacji przerywając prowadzącej
      w połowie wypowiedzi GORSZEGO PROGRAMU I STACJI NIE MA !!!!!!!!no chyba że
      POLSAT
      • Gość: Yogi Re: Wygląda na to że Solorz zrobił niezły biznes.. IP: *.crowley.pl 13.10.04, 14:05
        ... zatrudniając Lisa. Oprócz tego, że Polsat ogladają ci, co zawsze oglądali,
        to do nich dołączyła jeszcze cała chmara tych, co czekają aż Lisowi noga się
        podwinie. Żeby krytykować, to muszą wiedzeć co, więc siedzą przed telewizorami
        z włączonym Polsatem, a urządzenia telemetryczne liczą, liczą, liczą...... a
        Lis się cieszy, że oglądalność rośnie he, he......
        Oby tylko ta dalej Panie Solorz, to w niedługim czasie znajdzie Pan porządnego
        i bogatego inwestora dla swojej telewizji...
    • pepsic Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? 13.10.04, 14:57
      Pani Dorota Gawryluk była super (może Polsat jeszcze to przemyśli), a panią
      Hanną Smoktunowicz w więkzości zachwycają się mężczyźni. Mnie denerwuje jej
      sposób układania ust przy wypowiadaniu się (osoby wszystko wiedzącej).
      • Gość: walek Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 14.10.04, 21:47
        Nie można oceniać Wydarzeń li-tylko na tle dawnych Informacji. W końcu Polsat
        ma ambicję nie tylko poprawić dawny serwis, ale na serio konkurować z TVP i
        TVN. A na razie nie ma na to widoków.
        Poza wszystkimi słabościami Wydarzeń, które tu padły i których nie chcę
        powtarzać (tylko się pod nimi podpisuję), dodam jeszcze jedno, o którym nie
        było mowy: godzina.
        18:30 to porażka!! Nie ma szans o tej godzinie konkurowac z resztą. Nie tylko
        ze względu na to, że później pojawia się więcej informacji. Mam raczej na myśli
        ludzkie przyzwyczajenia. Kto siada po 18 do oglądania wiadomości??
        Polsat - niestety- ndal miejsce trzecie.
        Spada jednak poziom Faktów, więc kto wie...
        Wiadomości w TVP chyba pójdą w górę. Prowadząca jest nowa i taka, że aż kręci w
        głowie. Cały czas się na nią gapiłem - do tej pory nie było takiej prezenterki.
    • Gość: t-rex Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 14.10.04, 21:56
      1. Wiadomości w TVP
      2. Fakty w TVN (choć zdarzaja się dni, że jest odwrotnie)

długo, długo nic

3. Wydarzenia w Polsacie
    • Gość: azazello Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.04, 22:10
      Wydarzenia juz sa lepsze od Wiadomości. Niewiele ale są. Nie jestesm w stanie
      zeozumiec zachwytów nad panią Schnaupf czy jakos tak. Nie ocenia sie tenora po
      chrząknięciu. Ci kt€rzy mowia ze bylo ok bo pani Dorota powoduje u nich
      sensacje w rozporku nie powinni chyba ogladac programow informacyjnych bo tu
      chodzi o cos innego. Polecam Bar czy Red Light.
      • Gość: t-rex Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 14.10.04, 22:21
        1. dlaczego lepsze? na tym forum raczej staramy się uzasadniać swe tezy, bo
        rzucanie ich bez uzasadnienia jest bez sensu
        2. zgoda - informacje to nie Bar, ale mimo wszystko nie można lekceważyć
        wizerunku prowadzącego(-cej); on (ona) muszą przyciągać wzrok
        pani Dorota przyciąga; czy każdy facet w myśli ją przelatuje czy nie, to już
        sprawa drugorzędna; wazne, że nie klikamy pilotem i wysłuchujemy serwisu
    • Gość: luiz Re: WYDARZENIA Polsatu - co sądzicie? IP: *.icpnet.pl 15.10.04, 23:24
      Czy Lis już prowadził Wydarzenia, bo przegapiłem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka