IP: *.crowley.pl 15.10.04, 12:51
Przede wszystkim nie przemawia przeze mnie nienawiść tylko jest mi przykro że
Ślązacy są traktowani jak ludzie III kategorii-to po pierwsze. Co do zarobków
górników w czasach Gierka to "serdeczne im współczuję" jak biednie żyli,te
sklepy specjalnie dla górników,póżniej dużo większe kartki na mięso,te
trzynaski,czternastki, Barbórki no chyba się za chwilę z żalu rozpłaczę!
Obserwuj wątek
    • Gość: anka zagłebi anka Re: bercik IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 15.10.04, 13:32
      Rzeczywiście dorobkiewicze z nas byli - malucha sobie sprawiliśmy nawet! Oprócz 13 i 14-tek zapomniałeś o Wigiliach, Wielkanocach czy Sylwestrach i moich urodzinach kiedy trzeba było jechać na dół. Jakoś cię nie kłują w oczy 13 i 14 u urzędników państwowych również pracujących w podobnie ciężkich i niebiezpiecznych warunkach? W Pewexach też każdy mógł kupować tylko tak jak w przypadku książeczek G - jeszcze trzeba było mieć za co. A żeby mieć na książeczce G trzeba było zapier...lać przez dni noce święta przez 7 dni w tygodniu. Zazdrościsz? To spadaj na dół i wytrzymaj tydzień.
      A jedynie co mogę powiedzieć o ludziach którzy górnikom zazdroszczą kilkudziesięciu lat pracy pod ziemią to to że żółć się im wylała do mózgu.

A forum się nazywa telewizja tak w ogóle a ty możesz sobie założyć takie - “zazdroszcze każdemu i wszystkiego bo co mam innego o roboty i jestem na tyle głupi żeby się tym chwalić.”
    • reniatoja Re: bercik 15.10.04, 13:36
      Serial o Berciku jest... żenujący.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka