Dodaj do ulubionych

TVP = Telewizja Papieska

IP: *.aster.pl 17.10.04, 19:41
AAAAA... czy naprawdę codziennie, CODZIENNIE w każdym programie informacyjnym
muszę wysłuchiwać kolejnych "doniosłych" informacji o tym że papież
westchnął, kichnął, wymamrotał coś do Polaków. Wiem że dla ludzi wierzących
to największy Polak. Rozumiem że cieszy się ogromnym szacunkiem. Ale bez
przesady z ciągłym szczytowaniem co tym razem zrobił "ojciec święty". Bo nam
się TV klerykalna robi! Chyba nawet w Iranie media nie wariują tak na temat
ajatollaha!
Obserwuj wątek
    • Gość: Pluszak Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.chello.pl 17.10.04, 19:44
      Bredzisz jak senator Szyszkowska.
      • Gość: bruno Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 19:45
        prof.Szyszkowska to bardzo madra kobieta w odroznieniu od Ciebie glabie.
        • Gość: Pluszak Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.chello.pl 21.10.04, 17:35
          WIdzę, że jednak gustujesz w intelekcie posłanki Senyszyn. Przy niej senator
          Szyszkowska jest autentycznie mądrą kobietą.
    • Gość: allena Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 19:44
      mnie tez niestety to dobija. robi mi sie niedobrze na widok papy. dlatego nie
      bede placic abonamentu tvp.
      • Gość: P-77 Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:32
        > mnie tez niestety to dobija. robi mi sie niedobrze na widok papy. dlatego nie
        > bede placic abonamentu tvp.
        MAsz absolutną rację.
        Telewizja publiczna powinna pokazywać wyłącznie młodych, silnych, zdrowych i
        pięknych.
        Mi się niedobrze robi jak czytam takie posty.
        • Gość: terry Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.aster.pl 17.10.04, 20:36
          Nie rozumiesz. Papieza tez powinni pokazywac, ale nie tak często!!! Naprawde
          nie widzisz ze TVP juz przesadza??? Codziennie, czasem przez prawie pol
          wiadomosci slysze ze "ojciec święty" to i tamto, ze się lepiej lub gorzej
          poczuł itp. No ile można????
          • ewosia Re: TVP = Telewizja Papieska 17.10.04, 20:46
            to jak komu jeszcze brakuje, to red. Jaworowicz na koniec swojego czwartkowego
            magla dla rozjuszonych niewykwalifikowanych ZAWSZE cytuje ojca świętego.
            Polecam wrażliwszym, a spragnionym, włączać tylko na koniec.
      • Gość: beza Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.chello.pl 21.10.04, 11:33
        ja tez nie chcialam, ale mnie scigają :(
    • Gość: . MI TEŻ SIE TO NIE PODOBA ALE.... IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.10.04, 23:22
      ....z innego względu, uważam że na 99,99% jest to robione nie dla tego, że się
      papieża kocha lubi szanuje i ceni, ale dlatego aby miec + u księżuli - tak samo
      z nadawaniem imion JPII wszystkiemu - założe się że większość radnych robi to
      aby mieć plecy u "czarnych" - gdyby to robili np z potrzeby duchowej to by np
      nie brali tak ordynarnie w łapę itd. - i dltego uważam, że nie jest to dobre,
      ani właściwe

ps. Szyszkowska jest inna
      przykład - przeszkadza jej dominacja JEDNEGO swiatopglądu, ale chce go zastapić
      INNYM światopoglądem o równości światopoglądów (ten światopogląd będzie również
      JEDEN)
      • Gość: telewidzka Re: MI TEŻ SIE TO NIE PODOBA ALE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 06:11
        Robia to wszystkie telewizje poskie nie tylko TVP i wszystkie w nadmiarze
        niestety.
        • Gość: U_Bolt Re: MI TEŻ SIE TO NIE PODOBA ALE..nie mam wyboru, IP: 62.240.63.* 18.10.04, 07:43
          Od pewnego czasu jestem skazany wylacznie na ogladanie TVP POLONIA, POLSAT i
          POLSAT 2 i mozna dostac szalu. Na POLONIA jak nie w kolko katolickie programy:
          RAJ, MY, Ojciec Szanajca, Pospieszalski to dla odmiany dzien po dniu wciskana
          odbiorcom nasza polska martylologia. Tradycyjnie Katyn, Sybiracy, wygnancy z
          Kresow, poszkodowani przez komune, obrazki z zycia Polonii w swiecie
          obowiazkowo pokazywane przez pruzmat przewodnictwa duchowego lokalnych
          duszpasterzy.

Jak wroce do kraju, to mimo, ze bedzie mnie stac na placenie abonamentu w
          kazdej wysokosci, NIE BEDE LOZYL ZADNYCH PIENIEDZY na publiczne tumanienie i
          oglupianie.

ps. Jesli jednak takich obrazow codziennie oczekuje Polonia Amerykanska (bo
          wydaje sie, ze glownie do niej jest kierowana TVP POLONIA) to nalezy tej akurat
          Polonii wspolczuc z powodu ograniczonych ambicji i dazen kulturowych.

• Gość: dżastina [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 07:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: P-77 Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:24
        Być może ogólnie w Polsce jest pewna przesada z osobą papieża, ale w Wlk.
        Brytanii podobna sytuacja jest z rodziną królewską a przynajmniej była do
        pewnego momentu. W 2002 roku zawieszono prezentera BBC, który o śmierci
        królowej - matki poinformował ubrany w niewłaściwy krawat.
        Pamiętam jak 4 lata temu TVP pokazała odwazny i ciekawy film "Papież
        tysiąclecia", pokazujący inne, bardziej krytyczne spojrzenie na pontyfikat
        JPII. Zapewne na Zachodzie film zostałby uznany za przychylny papieżowi a w
        każdym razie obiektywny, ale nie w Polsce. TVP natychmiast się pokajała i
        puściła cykl "dyskusji", w których zaproszeni goście (głównie księża i
        katoliccy publicyści) punkt po punkcie obalali tezy filmu.
        Mam takie dziwne wrażenie, że to była nie ryzykowna i przemyślana decyzja TVP
        tylko po prostu na zasadzie - "jest rocznica wyświęcenia wiec puścmy coś o
        papieżu".
        • gianni_vonsacze Re: TVP = Telewizja Papieska 18.10.04, 08:42
          Szanuję Papę i nie raz miałem łzy w oczach , gdy mu grali 'Wadowice', ale do
          jasnej cholery to co dzieje sie teraz w Gawłowo-Dwoakowej TV to przesada! W
          sobotę wieczorową porą nawet jakieś sakralne konczerto, na Regionalnej non stop
          w Kurierze newsy z czarnymi, w Wiadomościach to samo, zresztą Lisowy Polszmat
          to samo zaczyna robić...
          Kurwa, jest przecież TRWAM (chociaż to konkurencja teraz dla Gawło-Dworakowych
          chyba), są Kościoły, każdy może sobie kapliczkę w chacie odpierdolić i przed
          nią klękać bez obawy o represjonowanie...
          Telewizja Publiczna - tak jak ma to w nazwie i burdel - powinna sprawiać
          przyjemność, a nie przypominać folwark jakiegoś klechy...
          Najsmutniejsze w tym wszystkim to, że sam Papa pewnie pojęcia o tym nie ma jaką
          mu się lanserkę robi..
    • roch_benkovic Re: TVP = Telewizja Papieska 18.10.04, 14:42
      Ktoś tu napisał słusznie - wszystkie telewizje lansują pape ile wlezie, więc to
      mie tylko grzech publicznej, czy jak ją tam nazywają. To po pierwsze. Po
      drugie - obowiązuje święta zasada że o papie mówi sie tylko dobrze, stąd te
      peany i nawijanie makaronu na uszy. Wszystko razem nudne i irytujące. Ale mnie
      to wisi generalnie, bo od pewngo czasu nie oglądam telewizji, poza kilkoma
      wybranymi kanałami: głownie Planet i pokrewne Discovery. Resztę mam w nosie.
      Jak coś stanie sie istotnego to i tak się dowiem, chocby obserwując maszty z
      flagami. Podatków pewnie nie zmniejszą, to i po co glądac telewizję.
      • Gość: P-77 Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 17:32
        Chciałem tylko zawuażyć, że za prezesury Kwiatkowskiego było dokładnie tak
        samo, tyle że tamta ekipa kierowała się raczej oportunizmem.
        Rzecz w tym, że wszystko to mdłe jak podrabiane kremówki z Wadowic (te
        prawdziwe były na alkoholu).
        • kraxa Re: TVP = Telewizja Papieska 19.10.04, 11:50
          a mnie wkurzaja najbardziej te koncerty "ku czci", podczas ktorych steczkowskie
          inne szolbiznesowe zdziry udaja takie uduchowiona da papy. a na Siostre
          przeBozona Schymale to juz zygac mi sie chce. Acha, i nie toleruje okreslenia
          Ojciec Swiety. ani z niego ojciec, a co do swietosci to moze niekoniecznie
          orzekajmy za zycia.
    • Gość: Pulpet Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.zory.msk.pl 18.10.04, 17:39
      Coraz bliżej do państwa wyznaniowego.
      I dobrze, upadek odbędzie się z tym większym hukiem.
      • Gość: mom Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 18:42
        W panstwie wyznaniowym byś siedział cicho jak mysz pod miotłą i słowa krytyki
        byś się bał powiedzieć.Np w Izraelu, a jakos nikt sie nie obrusza na tamten
        terror religijny bo to niepoprawnie politycznie.Cóż za odwaga pluć na papieża
        jak wiadomo,że spotka się z chórem popleczników.
    • ksywa Re: TVP = Telewizja Papieska 19.10.04, 09:22
      Według mnie raczej Telewizja Parafialna. Na Papieską na razie brak kasy;)))
      Jakoś mnie to wszystko aż tak bardzo nie ruszało - oglądam głównie TVN, a jeśli
      irytowało czasem, to składałam to na karb tego, ze nie jestem katoliczką, ale
      dzisiaj, no naprawdę - przegięcie. Akurat sygnał mojej ulubionej GOLD FM miał
      silne zakłócenia więc rano jakoś tak odruchowo - rano to tylko odruchy
      działają, zadnej świadomości;)) - włączyłam Kawa czy herbata. A tam co w ten
      ponury październikowy ranek w ramach telewizji śniadaniowej? Ano filmik
      domumentalny nt meczeńskiej śmierci ks. Jerzego, a po nim archiwalne nagrania
      jego kazań!!!!! Czym racjonalnie uzasadnić serwowanie czegoś takiego ludziom o
      7-ej rano? Ktoś mówił, ze za Kwiatka było tak samo. No jednak nie, zmiana kursu
      jest wyraźna i taka żeby juz nikt nie miał wątpliwości, że TKM.
      • gianni_vonsacze Re: TVP = Telewizja Papieska 19.10.04, 09:27
        no dokładnie to samo rano widziałem - oczywiście święta namaszczona wieczna
        dziewica Szymala z Kuldupel?Kuldupel? - miny jak na cmentarzu, ton poważny
        maksymalnie... i filmik z Jurkiem, nakręcony amatorską kamerą.. i klecha w
        studio i relacja z musemum Jurka itp itd. Dziś chyba cały program pod Jurka
        podłożony będzie..
        Mecz pewnie też przerwą albo nie będą trnasmitować..
        • Gość: kris Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:11
          Słuchaj Gianni,miej troche umiaru bo co zas to zaś.Bez wzgledu na to ,że jestes
          niechetny Kosciołowi,Twoja sprawa.Pisz sobie o serialach,wrażeniach z "Baru"
          itp.,ale proszę Cię.Nie wysmiewaj Ks.Popiełuszki.Dzis jest rocznica jego
          smierci i doskonale pamiętam te okropne czasy.Nie siedze codziennie w kościele
          i nie jestem gorliwym wierzącym ale szacunek dla zakatowanego człowieka
          mam.Lubie Cie chłopie i Twoja pisaninę, więc b. Cie prosze,nie kpij z
          zamordowanego człowieka bo cokolwiek byś o tym myślał,są pewne normy
          zachowań.Pewnych rzeczy po prostu się nie robi i nie mówi.On nie żyje,pamiętam
          jego pogrzeb,bezczelne mordy Ubeków,Kiszczaków i innych oprawców.Wiem,że ty
          tego możesz nie szanować ale proszę,nie pozwól mi stracic szacunku do Twej
          osoby.Nie jest to atak na Ciebie tylko prośba.Pozdrawiam.
          • gianni_vonsacze Re: TVP = Telewizja Papieska 19.10.04, 10:16
            Przepraszam jeżeli uraziłem.
            Polityka, a tym bardziej polityka zmiksowana z Kościołem czasami wywołuje zbyt
            duże emocje, więc czasami - nawet nieświadomie - można kogoś urazić.
            Ja też pamiętam ten proces i całą otoczkę tamtych wydarzeń, ale czynienie z
            tego powodu pierwszego news'a w każdym programie informacyjnym uważam za spore
            przegięcie.
            Tak czy inaczej, pzdr.
            • Gość: kris Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:26
              Dzieki Gianni,że mnie zrozumiałes.Nie chodzi mi o politykę,czy kler bo to jedno
              wielkie...Chodzi mi o szacunek dla zakatowanego.Nie o całą otoczkę.Pamiętam
              tylko jakim strasznym przeżyciembyły dla mnie tamte chwile.Pozdrawiam Cię,i
              dzieki za zrozumienie.Trzymaj się ciepło,bo u nas juz czuć nadchodzącą
              zimę.Chmury jak na śnieg i przejmująco zimny wiatr.Pozdrowienia dla Łezki.Lubie
              Was czytać.
              • Gość: terry Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.aster.pl 20.10.04, 19:47
                Już myślałem że dziś będzie ten jeden, jedyny dzień Wiadomości bez papieża.
                OTÓŻ NIE! Puszczono kolejny materiał. Papież naprawdę mówi już niewyraźnie,
                widać że źle się czuje, że nie kuma za bardzo co się wokół niego dzieje.
                Wszyscy to widzą, tylko nie polskie media. Znów pokazali jakichś biednych ludzi
                mówiących coś o tym że rozumieją papieża. Ja, choć słuch mam dobry i skupiłem
                się na wypowiedzi papy, niewiele zrozumiałem z jego bełkotliwej wypowiedzi.
                Widzę że dla Tv papieskiej dzień bez Karola W. dniem straconym.
                • ewosia Re: TVP = Telewizja Papieska 21.10.04, 02:59
                  Ale to samo robi TVN, wczoraj Rymanowski z uduchowioną gębą mówił, co
                  powiedział ojciec siwięty w pierwszym kazaniu dwudziestego siódmego roku
                  pontyfikatu. Rymanowski powiedział, co papa powiedział, po czym pokazali papę,
                  co błogosławi. Po cholerę takie coś, przecież papa ma co tydzień audiencję
                  generalną?
                  • Gość: P-77 Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:28
                    Mnie bardziej zszokowało, że w 20 rocznicę śmierci ks. Popiełuszki niejaka
                    Odeta Moro zaprosiła do swego programu Jerzego Urbana - w tym dniu było to
                    zwyczajnie niestosowne.
                    • Gość: m Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 21.10.04, 10:52
                      oby nie dane bylo ci doznac wiekszych "szokow"....
                      Jedziemy tym tendencyjnym wozkiem z gruba kreską.
                      • Gość: terry Re: TVP = Telewizja Papieska IP: *.aster.pl 21.10.04, 19:41
                        Oczywiście! Kolejny dzień z wiadomościami o papie. Tym razem Glemp mówił że nie
                        wie czy Wojtyła znów nawiedzi nasz kraj i zablokuje życie w kraju, bo wszystko
                        będzie podporządkowane pielgrzymce. Oj, mam nadzieje że nie przyjedzie.
      • Gość: Pluszak A po mojemu jest tak, drodzy państwo IP: *.chello.pl 21.10.04, 21:05
        Ogląd świata widzki "głownie TVN" musi być imponująco bogaty.

"Rozmowy w toku", "Mamy cię", "Maraton uśmiechu", "Droga do gwiazd". No i
        konecznie magazyn sensacji "Uwaga". Himalaje dobrgo smaku, oceany poznawcze. Jak
        tylko coś wykracza poza percepcję przeciętnego konsumenta dowcipów programu
        p.Sandry - to już się to odrzuca programowo.

Miał rację ten, kto powiedział, że pracy w ponowoczesnym świecie starczy dla
        20% członków społeczeństw - reszcie trzeba będzie wypełnić czas nieskomplikowaną
        rozrywką. TVN realizuje ten program od dawna, jeśli chodzi o te 80%.
        Ale niech te 80% pozwoli pozostałym 20% zachować jakieś resztki godności,
        niezarażone pustym rechotem gosci "Maratonu usmiechu" oraz "prawdziwymi
        wyzwaniami", jakie stoją przed panem Kenem na wyspie Robinsona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka