Dodaj do ulubionych

OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.10.04, 10:12
ILE DAJECIE GWIAZDEK ZA OCENIANIE FILMÓW KONRADA ZARĘBSKIEGO W GAZECIE
WYBORCZEJ. GWIAZDKI OD 1 - 5 . MOZNA TEZ WSTAWIC WŁASNĄ OPINIE O JEGO OCENIE
Obserwuj wątek
    • Gość: Pulpet Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.233.* 31.10.04, 10:31
      Tak. To w ogóle dziwna sprawa. On to ocenia z wysokiego punktu
      widzenia "krytyka" filmowego - kiepsko to się ma do ocen przeciętnego telewidza.
      Dla mnie często irytujące są wysokie oceny filmów państwa: Wajda, Holland,
      Zanussi. Szczególnie tego ostatniego, ponieważ jego filmy są w większości nudne
      jak flaki z olejem (a Komorowska to już dla niego jest gwiazdą kina
      światowego!).
      Nie twierdzę, że nie ma racji. Z pewnością jednak jego opinie są trudne do
      przyjęcia dla tych, którzy szukają w filmie głównie rozrywki.
      Moja ocena: 3,5 - bo jednak w większości dobrze rozdziela ziarno od plew.
      Szkoda, że nie ocenia obok niego, ktoś "normalny".
      • Gość: pikczer Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:57
        Nie lubię tylko języka jakim pisze, konstrukcji całego artykułu.
        Masz szansę poznać co jest naprawdę dobre. To, że w filmach Zanussiego nie
        występują murzyni z narkotykami nie jest wadą a zaletą.
        Bardzo dobrze, że artykuły Zarębskiego nie dotyczą miernych produkcji klasy C,
        D... To, że lubisz słabe, masowe produkcje, które po emisji w kinach są
        całkowicie zapominane nie oznacza, że masz prawo narzucać taką jakość każdemu.
        Niby o gustach się nie dyskutuje ale czasami aż się prosi. Czasami nie można
        przejść w milczeniu obok tandety.
        • czesiekkk Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 11:10
          W ogóle ich nie czytam, szukam raczej ocen w moim lokalnym dodatku do GW, są
          bardziej zbieżne z moimi.
        • Gość: Kapiszon Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.233.* 31.10.04, 11:23
          Gość portalu: pikczer napisał(a):
          > (...) To, że w filmach Zanussiego nie
          > występują murzyni z narkotykami nie jest wadą a zaletą.
          (...) To, że lubisz słabe, masowe produkcje, które po emisji w kinach są
          > całkowicie zapominane nie oznacza, że masz prawo narzucać taką jakość
          każdemu.
          > Niby o gustach się nie dyskutuje ale czasami aż się prosi. Czasami nie można
          > przejść w milczeniu obok tandety.

A skąd ty wziąłeś tych "murzynów z narkotykami"? Dlaczego mi sugerujesz, że
          narzucam komuś-coś?
          Napisałem, że wolę obejrzeć np. "Terminatora" niż "Barwy ochronne", ponieważ
          szukam w kinie dobrej zabawy a nie filozoficznych dywagacji (wg. mnie zupełnie
          miernych).
          Czy rozrywkę tego typu uważasz za tandetną?
          Oglądaj sobie co chcesz - nic mi do tego. Ja wolę "głębokich wartości
          duchowych" szukać raczej w książkach niż u Zanussiego.
          • Gość: false Rysio Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 31.10.04, 12:23
            4.5 gwiazdki dla pana Konrada, oczywiście że recenzje są pisane pod kątem widza
            bardziej wysmakowanego który szuka rozrywki intelektualnej, wysokie noty
            otrzymują filmy głównie należące do klasyki kina, natomiast masowa i słabiutka
            produkcja z USA dostaje 1-2 gwiazdki, mi osobiście ten sposób oceniania bardzo
            odpowiada, otwieram gazetę i od razu wiem na co warto popatrzeć a na co nie,
            też szukam w filmie rozrywki niestety nic nie poradzę że dostarczają mi jej
            raczej filmy typu "Barwy ochronne" niż "terminator 2", IMHO recenzje są
            najsilniejszą stroną gazety telewizyjnej i czyms co ją wyróżnia na plus z
            innych periodyków telewizyjnych ( oczywiście inne gazet np. dodatek do
            Rzeczpospolitej też recenzują lub raczej opisują ale w tak neutralny i
            beznamiętny sposób, że nie wiadomo czy dany film to perła kinematografi czy
            wręcz przeciwnie )
            • Gość: aga Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 31.10.04, 14:45
              popieram, ja tez kupuję ją tylko ze względu na te recenzje
            • Gość: Mario Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvp.pl 31.10.04, 14:47
              Rzeczywiście bardzo silną. Tylko jak wytłumaczycie, że film na stronie gdzie są
              recenzje prawie do wszystkich filmów dostaje 2 gwiazdki a na stronie gdzie są
              trzy najbardziej wartościowe pozycje dostaje 4 gwiazdki ?? Wszystko od tego
              samego recenzenta !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka