Gość: jimi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.10.04, 10:12 ILE DAJECIE GWIAZDEK ZA OCENIANIE FILMÓW KONRADA ZARĘBSKIEGO W GAZECIE WYBORCZEJ. GWIAZDKI OD 1 - 5 . MOZNA TEZ WSTAWIC WŁASNĄ OPINIE O JEGO OCENIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pulpet Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.233.* 31.10.04, 10:31 Tak. To w ogóle dziwna sprawa. On to ocenia z wysokiego punktu widzenia "krytyka" filmowego - kiepsko to się ma do ocen przeciętnego telewidza. Dla mnie często irytujące są wysokie oceny filmów państwa: Wajda, Holland, Zanussi. Szczególnie tego ostatniego, ponieważ jego filmy są w większości nudne jak flaki z olejem (a Komorowska to już dla niego jest gwiazdą kina światowego!). Nie twierdzę, że nie ma racji. Z pewnością jednak jego opinie są trudne do przyjęcia dla tych, którzy szukają w filmie głównie rozrywki. Moja ocena: 3,5 - bo jednak w większości dobrze rozdziela ziarno od plew. Szkoda, że nie ocenia obok niego, ktoś "normalny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikczer Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:57 Nie lubię tylko języka jakim pisze, konstrukcji całego artykułu. Masz szansę poznać co jest naprawdę dobre. To, że w filmach Zanussiego nie występują murzyni z narkotykami nie jest wadą a zaletą. Bardzo dobrze, że artykuły Zarębskiego nie dotyczą miernych produkcji klasy C, D... To, że lubisz słabe, masowe produkcje, które po emisji w kinach są całkowicie zapominane nie oznacza, że masz prawo narzucać taką jakość każdemu. Niby o gustach się nie dyskutuje ale czasami aż się prosi. Czasami nie można przejść w milczeniu obok tandety. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 11:10 W ogóle ich nie czytam, szukam raczej ocen w moim lokalnym dodatku do GW, są bardziej zbieżne z moimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapiszon Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.233.* 31.10.04, 11:23 Gość portalu: pikczer napisał(a): > (...) To, że w filmach Zanussiego nie > występują murzyni z narkotykami nie jest wadą a zaletą. (...) To, że lubisz słabe, masowe produkcje, które po emisji w kinach są > całkowicie zapominane nie oznacza, że masz prawo narzucać taką jakość każdemu. > Niby o gustach się nie dyskutuje ale czasami aż się prosi. Czasami nie można > przejść w milczeniu obok tandety. A skąd ty wziąłeś tych "murzynów z narkotykami"? Dlaczego mi sugerujesz, że narzucam komuś-coś? Napisałem, że wolę obejrzeć np. "Terminatora" niż "Barwy ochronne", ponieważ szukam w kinie dobrej zabawy a nie filozoficznych dywagacji (wg. mnie zupełnie miernych). Czy rozrywkę tego typu uważasz za tandetną? Oglądaj sobie co chcesz - nic mi do tego. Ja wolę "głębokich wartości duchowych" szukać raczej w książkach niż u Zanussiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: false Rysio Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 31.10.04, 12:23 4.5 gwiazdki dla pana Konrada, oczywiście że recenzje są pisane pod kątem widza bardziej wysmakowanego który szuka rozrywki intelektualnej, wysokie noty otrzymują filmy głównie należące do klasyki kina, natomiast masowa i słabiutka produkcja z USA dostaje 1-2 gwiazdki, mi osobiście ten sposób oceniania bardzo odpowiada, otwieram gazetę i od razu wiem na co warto popatrzeć a na co nie, też szukam w filmie rozrywki niestety nic nie poradzę że dostarczają mi jej raczej filmy typu "Barwy ochronne" niż "terminator 2", IMHO recenzje są najsilniejszą stroną gazety telewizyjnej i czyms co ją wyróżnia na plus z innych periodyków telewizyjnych ( oczywiście inne gazet np. dodatek do Rzeczpospolitej też recenzują lub raczej opisują ale w tak neutralny i beznamiętny sposób, że nie wiadomo czy dany film to perła kinematografi czy wręcz przeciwnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 31.10.04, 14:45 popieram, ja tez kupuję ją tylko ze względu na te recenzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: OCENA FILMÓW W GAZECIE WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvp.pl 31.10.04, 14:47 Rzeczywiście bardzo silną. Tylko jak wytłumaczycie, że film na stronie gdzie są recenzje prawie do wszystkich filmów dostaje 2 gwiazdki a na stronie gdzie są trzy najbardziej wartościowe pozycje dostaje 4 gwiazdki ?? Wszystko od tego samego recenzenta !!!! Odpowiedz Link Zgłoś