IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 16:03
Wydarzenia

"Wapniacy" przeciw młodym

Konflikt pokoleń czy par?

Schowana duma Piotra. Monika nie lubi Jędrka? Nieporozumienie czy konflikt?

Czy nieporozumienia między dwudziestolatkami - Moniką i Piotrem, a
trzydziestolatkami - Madą, Kasią, Arkiem i Jędrkiem, to już konflikt
pokoleń? „Wiesz, jeśli to ja zostanę, to sam się naładuję i będę miał siłę.
Nawet, jeśli mnie urażą. Ja czasem chowam swoją dumę i nie reaguję. Nie chcę
konfliktów.” – „Zupełnie nie potrzebnie” odpowiada Monika.

Nazywa starszych mieszkańców „wapniakami”, twierdzi również, że wyczuwa
barierę oddzielającą młodych, czyli ją i Piotra od, nic nie
robiących, „wapniaków”.

„Jak kogoś nie lubię to nie lubię. Na imprezę do Harnasia nie pojadę on nie
ma, czym zabłysnąć. Jak był Brenas to on siedział cicho.” Monika tłumaczy
Piotrowi, powody swojej niechęci do Jędrka.

„To nie jest konflikt pokoleń, to jest konflikt par” - dla Harnasia, tak nie
lubianego przez Monikę, linia podziału mieszkańców biegnie gdzie indziej.

Obserwuj wątek
    • Gość: Metaxa Re: sztuczny podział IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 17:33
      Oczywiście, że z pokoleniami nie am to nic wspólnego.. zreszta o
      jakich "pokoleniach" jest tu mowa??? Chemik ma 24 lata, Rudi - 31.. to jest
      pokolenie??? przecież ona jest od niego raptem 7 lat starsza!! co innego,
      gdyby różnica była 20 lat.. Chociaż , wtedy też można sie dogadać i nie czuć
      róznicy wieku.
      Noooo, chyba, że ktos chce "róznicą pokoleń" usprawiedliwiać brak umiejętności
      interpersonalnych.. Jakos dopóki Monika sie nie pojawiła, to nie było mowy o
      żadnych "konfliktach pokoleń", mimo, że ci, co wyszli też byli
      dwudziestoparolatkami...

Harnaś ma rację.. konflikt przebiega z zupełnie innego powodu.. Ale o ileż
      łatwiej zwalić to na "pokolenia", niz przyznać do podziału na pary.. a
      dokładnie na jedną parę i resztę..
      • Gość: m. Re: sztuczny podział IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 03.05.02, 18:58
        Ja już nie mogę słuchać o tych wapniakach Sam mam 25 i nie wiem czy według
        Brochackiej jestem wpaniakiem czy jeszcze nie? Matko, jak t apanienka jest
        głupia!
        • Gość: A Re: sztuczny podział IP: *.acn.waw.pl 03.05.02, 21:27
          przychylam sie do w/w postow:)
          panna monika jest rozkapryszona i niestety zepsuta 20latka:( ale coz...
          obcowanie w srodowisku, w ktorym licza sie tylko dwie rzeczy: wizja i kasa...
          tak wypacza:(
          piotrus-chemik... jego chyba zepsuly dziewczyny w tym domku:( podobala mi sie
          jego postawa... rozmawial z kazdym... nie w chodzil w pyskowki z nikim... a
          teraz dal sie wciagnac w brzydka gierke:(
          reszta... reszta juz miala romansik frytki i kena... chemika i chudej... chudej
          i pavulona... juz maja dosyc... nie bawi ich juz ani przygladanie sie tym samym
          sytuacjom (! chemik jest malo pomyslowy) ani komentowanie ich:)
          a roznica pokolen... coz... jest:)
          tyle, ze zrozumiec ja moze tylko ktos kto juz po tej 30stce jest... lub
          wczesnie sie usamodzielnil:) bo jest roznica miedzy panna z dzieckiem co prawda
          po przejsciach... ale dalej na garnuszku mamusi... a kims kto juz jakis czas
          temu z domu wyfrunal i zetkal sie z tzw. prawdziwym zyciem:)
          pozdrawiam:)
          P.S.
          moze nie koniecznie po 30stce... wystarczy ze sie czlowiek usamodzielni (w
          pelnym tego slowa znaczeniu) a juz na piotrusia i monisie.... i ich problemy
          bedzie patrzyl z przymruzeniem oka:)
          • harpia1 Re: sztuczny podział 03.05.02, 21:51
            Zgadzam się z przedmówcami ;)
            Ciekawe, że tylko Monika powiedziała w pokoju zwierza, że JEST konflikt
            pokoleń. Ciekawe, że żadnego konfliktu pokoleń nie było, dopóki ona nie weszła
            do domu BB. Ona po prostu nie potrafi normalnie funkcjonować wśród ludzi i winę
            za to zwala na wydumany konflikt pokoleń.
            Zresztą nikt inny, jak właśnie ona, wciąż podkreśla wiek pozostałych
            mieszkańców (poza nią i Piotrem). Nie robi niemal nic innego, a w każdym razie
            niemal o niczym innym nie mówi, jak tylko o pozostałych. Obgaduje ich tak, że
            aż niemiło tego słuchać. I te żenujące teksty: "Uważam, że kobiety po
            trzydziestce nie powinny nosić obcisłych sukienek"... Jest żałosna :( Za 10 lat
            zmieni troszkę kąt patrzenia i będzie mówić: "Kobiety po czterdziestce nie
            powinny nosić obcisłych sukienek... co innego ja, młoda trzydziestka". A prawda
            jest taka, że to nie zależy od wieku. Magda o wiele lepiej wygląda w takich
            sukienkach, niż młodsza od niej Monika, która w takiej sukience wyglądałaby,
            jakby uciekła z planu "Listy Schindlera".
            Chemik przy niej okropnie traci, daje się wciągnąć w jej gierkę i przez to jest
            gorzej postrzegany. Kto z kim przestaje......

Pozdrrr....
            Harpia
    • Gość: La_ki Re: wapniacy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 23:20
      Jasne,że macie rację.Nie ma żadnego konfliktu pokoleń.Konflikt trochę innego
      typu sprowokowała właśnie Monika i z każdym dniem bardziej w nim grzężnie.I
      wydaje mi się,że jeszcze nie pokazała nam wszystkich swoich możliwości.
      • Gość: Anne-Kat Re: wapniacy IP: *.trondheim.avidi.online.no 03.05.02, 23:30
        Chyba nie zdazy pokazac co potrafi.

Nieoficjalne wyniki na stronach Wirtualnej Polski:
        na pytanie :kto powinien opuscic dom BB w niedziele?
        Monika 61%
        Piotr 39%

Wlasciwie szkoda, bo byloby ciekawe zobaczyc, jak czulaby sie sama
        z "wapniakami"

A-K
        • Gość: Pointer Re: wapniacy IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.05.02, 23:39
          Och nie! Niech lepiej wyjdzie ta damulka! Zobaczymy w niedzielę w
          ringu "tajemniczego ukochanego", o którym tak wspomina w programie.
          Ciekawe co to za facet, którego ona tak kocha i dzieki któremu żyje
          wstrzemięźliwie w celibacie 3 lata...... he he he!
          • Gość: Anne-Kat Re: wapniacy IP: *.trondheim.avidi.online.no 03.05.02, 23:58
            Gość portalu: Pointer napisał(a):

> Och nie! Niech lepiej wyjdzie ta damulka! Zobaczymy w niedzielę w
            > ringu "tajemniczego ukochanego", o którym tak wspomina w programie.
            > Ciekawe co to za facet, którego ona tak kocha i dzieki któremu żyje
            > wstrzemięźliwie w celibacie 3 lata...... he he he!

Hej!
            Widziales rozmowe w kilka dni temu w TVN 7, Moniki z Piotrem ?

Graja w karty. Ona oczywiscie zaklada ze Piotr wyjdzie w niedziele.
            Prosi Piotra o przekazanie wiadomosci jej przyjaciolce, zeby zabronila ("ona wie
            komu.." ) przyjscia do studia BB.

Anne-Katrine
            • Gość: Pointer Re: wapniacy IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.05.02, 00:13
              Nie ogladałam akurat tvn 7 i całe szczęście, bo na takie rewelacje w stylu
              Moniki po prostu szkoda mi czasu! A z tym "zakazem" dla ukochanego, żeby nie
              pojawiał się w studio w ringu to już przegięła na maxa - może ta kobieta cierpi
              na manię nieustannego oszukiwania siebie i innych? dziwna jest......ewidentnie
              ma problem ze sobą ta "światowej sławy" modelka..... he he he

postrufki
              :-)
    • verbencja Re: wapniacy 17.05.02, 09:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka