Dodaj do ulubionych

Dlaczego w Aster City nie ma telewizji czeskiej ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:24
pare lat temu przeprowadzilem sie z poludnia do warszawy , caly czas
brakowalo mi tv czeskiej , moze jest tez ktos kto sadzi tak samo
Obserwuj wątek
    • Gość: terry Re: Dlaczego w Aster City nie ma telewizji czeski IP: *.aster.pl 17.11.04, 17:46
      Czeskiej to czeskiej, ale że zniknęła TV Espańol, RTP (portugalska) i Rai Due
      (wiadomo), tego przeboleć nie mogę. Za to mamy tiwi TRWAM (Tadeusz Rydzyk Wam).
      Fatalnie.
      • Gość: mahoney Re: Dlaczego w Aster City nie ma telewizji czeski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:47
        no a planete ? ale mnie jako czlowiekowi z poludnia ktory cale zycie ogladal
        czechow , brakuje mi choc czeskiej jednej jakiejs, moze nowej ?
        • Gość: Kosa Re: Dlaczego w Aster City nie ma telewizji czeski IP: *.acn.waw.pl 17.11.04, 23:21
          A National Geografic a Polsat Sport.
    • dep Re: Dlaczego w Aster City nie ma telewizji czeski 18.11.04, 08:26
      Mnie brakuje wielu programow, ale najlepsze w tym wszystkim sa listy od Astera
      zalaczone do rachunkow.W nich to z duma informuje sie o wzbogaceniu oferty o
      jeden bardzo popularny program x, a za chwile z oferty wypadaja dwa programy,
      ale o tym sie oczywiscie w listach nie pisze.....przepraszam pisze sie po
      jakims czasie, ze po dlugich i kosztownych badaniach, wychodzac na przeciw
      oczekiwaniom szanownych abonentow program y zostal zdjety z oferty i wkrotce
      pojawi sie w jego miejsce inny lepszy itd.
      ZENADA prosze Panstwa z Aster City.
    • konrad.boryczko Re: Dlaczego w Aster City nie ma telewizji czeski 18.11.04, 08:41
      Moze ta rada Cie wkurzy,ale co mi tam:))
      Kup sobie po prostu najprostszy zestaw satelitarny. W tej chwili bez problemu znajdziesz za 400 zl. Za montaz (jak sam nie umiesz) zaplacisz gora 100. Czyli razem mniej niz roczny abonament Aster. I bedziesz mial chocby najlepszy program muzyczny Ocko (oraz ze 400 innych programow, jakosc odbioru dla kablowek nieosiagalna). Czy sa inne czeskie- nie wiem, nie interesuje sie:)
      www.lyngsat.com
      Tam znajdziesz liste satelit i kanalow.
      Pzdr.
      • Gość: aniakry A KOMU wtedy płaci się jakiś abonament? IP: *.aster.pl 18.11.04, 12:05
        to znaczy wtedy gdy się już zamontuje ten zestaw satelitarny?
        • konrad.boryczko Re: A KOMU wtedy płaci się jakiś abonament? 18.11.04, 12:08
          Mozesz mi:))
          Nikomu, pisze o zestawie FTA (tzn. na tzw. kanaly niekodowane). Wspomniane Ocko jest takim wlasnie kanalem.
          Oczywiscie mozna sie zapewne pokusic na jakas czeska platforme cyfrowa, ale to wyzsza szkola jazdy. Wtedy bylby abonament.
          • Gość: aniakry Re: A KOMU wtedy płaci się jakiś abonament? IP: *.aster.pl 18.11.04, 13:00
            Konrad, a jakie to są kanały nekodowane? czy jest gdzieś wykaz? Daj ewentualnie
            jakiś link. Czy np. TVN 24 jest wśród nich? dzieki z góry za odpowiedź:)
            • konrad.boryczko Wykaz 18.11.04, 13:33
              Rzeczywiscie szukanie na www.lyngsat.com moze byc trudne. Sprawdz tu (niekodowane na dole)
              www.dipol.com.pl/bib16.htm
              Generalnie jest (chyba) 18 programow polskich. Z tvn sa tylko style (jak dla mnie na szczescie, np. 24 ogladac sie nie da, ale kazdy moze miec swoje zdanie). Sa za to cztery polsaty, polonia, tele5, polonia1, mango:), travel itd.
              Poza tym ogolnie progrmow FTA na uklad z zezem mozna zlapac 1400. Ja mam tyle, oczywiscie wiele jest po kilka razy. Ze wzmiankowanych tutaj jest RaiDue (i kilkanascie innych programow Rai), trzy mediasety, RTPI, tve w kilku wersjach (espania, asia, inter). 20 programow muzycznych (w tym viva polska i ze trzy inne, 4 rozne mtv, z 5 wloskich), ze 30 niemieckojezycznych, takze bulgarskie, rosyjskie, greckie, wietnamskie, koreanskie... No i z 50 arabskich:)
              Generalnie kablowka przy tym to syf. Poki co, w koncu sie "zcyfryzuja".
              Pzdr.
              • Gość: aniakry Re: Wykaz IP: *.aster.pl 18.11.04, 13:39
                dzieki stukrotne, Konradzie !!! rozumiem, że tylko te niekodowane można
                oglądać jak się założy taki zetaw o którym pisałeś? Czyli nie ma TVP - 1, 2 no
                i nie ma tvn 24 :(( który niestety ja lubię. Widziałm gdzieś ofertę na zestaw
                do tv sat właśnie w cenie mniej więcej takiej jak piszesz, czyli około 400
                pln.Czy to nie jest jakiś szajs, który będzie źle działał ? Jak uważasz ?
                • konrad.boryczko Re: Wykaz 18.11.04, 13:50
                  Niestety za telewizje publiczna nr 1, 2 i 3 trzeba placic cyfrze plus abonament. Jest to swoja droga skandal, ale tak jest od lat. Za darmo masz tylko polonie, za co wszyscy wczasowicze sa kolejnym prezesom wdzieczni:))
                  Co do jakosci zestawu to napisze tak: to jest 100% elektroniki. I wszystko jasne. Inaczej: albo działa, albo nie. Jak nie, to masz gwarancje.
                  Wejdz sobie w google, wpisz FTA i szukaj w Polsce. Kopalnia wiedzy i cennikow.
                  Pzdr
                  konrad
                • Gość: mały Re: Wykaz IP: *.aster.pl 18.11.04, 14:51
                  www.lyngsat.com/ - to co z nieba i nie tylko
                  www.satkurier.pl/ - tu sobiemożesz poczytać i są inne linki
                  • Gość: aniakry Re: Wykaz IP: *.aster.pl 18.11.04, 17:48
                    dziekuje za linki i porady !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka