Dodaj do ulubionych

Skad tyle kompleksow, dziewczyny?

IP: *.a2000.nl 04.05.02, 10:46

Plucie jadem na Monike, przypisywanie jej najgorszych cech charakteru bez
zadnych argumentow oprocz wlasnych wizji paranoicznych pokazuje
nieprawdopodobne ZAKOMPLEKSIENIE polskich dziewczyn i pan.

Szczegolnie oscia w gardle staje wam kariera Moniki ("ona nie jest zadna
modelka", jaka "swiatowa kariera"?), jej wyglad, sposob ubierania sie ("czy tak
ubieraja sie paryskie modelki"?), no slowem wszystko.

- sposob ubierania - teraz Monika nie jest w pracy, wiec moze sobie pozwolic na
to w czym jej jest wygodnie. Pelny bezpretensjonalny luz, a nie rewia mody. I
za to ma u mnie duzy PLUS. Jest SKROMNA w ubiorze, co jest zgodne z zachodnimi
trendami nie przejmowania sie wygladem do granic wytrzymalosci psychicznej, jak
to ma miejsce w Polsce. Moda "na kloszarda" spod mostu ciagle sie jeszcze
trzyma (mieszkam na zachodzie i widze). Nadeta "gwiazdorska" modelka przywiozla
by ze soba walizy ciuchow, butow i kosmetykow i szpanowalaby do kamer,
wypinajac sie jak Frytka. Wtedy zrodzilyby sie we mnie podejrzenia, czy
faktycznie nia jest, czy tylko chcialaby nia byc i udaje. Monika ma fajny styl
ubierania sie "po godzinach", co jest dla mnie tylko dodatkowym argumentem, ze
faktycznie pracuje na Zachodzie.

- kariera - czy tak trudno zaakceptowac fakt, ze ktos pracuje w Paryzu jako
modelka?

- chudosc - dodatkowy argument, ze Monika nie klamie co do wykonywanego zawodu.
Kazde dziecko wie, ze chorobliwa chudosc jest wpisana w ten zawod i tyle. Musi
byc chuda i koscista, bo straci prace i juz.

- charakter - Monika robi wrazenie osaczonego zwierzatka, ktore probuje sie
jakos bronic. Srodowisko w ktorym pracuje, okaleczylo ja i odebralo wiare w
ludzi i normalne kontakty. Brak jej wewnetrznego ladu i harmonii.

Obserwuj wątek
    • Gość: Anne-Kat Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.trondheim.avidi.online.no 04.05.02, 11:53
      Zapomnialas, ze Monika "pracuje", Ona nie przyszla do BB na wczasy.
      Ona przyszla, zeby zareklamowac sie Agencjom dzieki telewizji. Sama o tym mowi.

A wiec skoro jest (w.g. Ciebie) w domu na luzie, , to:
      Poco maluje sie tak mocno ?
      Przyznasz, ze jej makijaz nie jest "domowy"?

Anne-Katrine
      • siano01 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 04.05.02, 12:14
        Gość portalu: Anne-Kat napisał(a):

> Zapomnialas, ze Monika "pracuje", Ona nie przyszla do BB na wczasy.
        > Ona przyszla, zeby zareklamowac sie Agencjom dzieki telewizji. Sama o tym mowi.
        >
        >
        > A wiec skoro jest (w.g. Ciebie) w domu na luzie, , to:
        > Poco maluje sie tak mocno ?
        > Przyznasz, ze jej makijaz nie jest "domowy"?

Droga Anne-Kat!

Alla w bardzo wyczerpujący sposób (bardzo mi się spodobał) odpowiedziała na Twoje
        pytanie zawarte w tytule innego wątku "Czy tak ubiera się paryska modelka".

Ty w swojej krótkiej odpowiedzi, udowodniłaś tezę, którą ta sama Ally postawiła
        na początku inicjującego wątek posta... Przy okazji potwierdziłaś też moje
        przypuszczenia. Nie lubisz Moniki - to Twoje prawo, nikt nie każe Ci pałać
        sympatią do wszystkich domowników - ale przekraczasz już granice zwykłego "nie
        lubienia". Przeszkadza Ci wszystko co mówi, robi, jak się ubiera - czepiasz się
        wszystkiego. Ally przekonująco wyłożyła, że do ubierania się Moniki nie można się
        przyczepić - to Anne-Kat od razu "ale się mocno maluje"....

A teraz do rzeczy: jak się wie, że będzie się pokazywanym w telewizji, to
        człowiek próbuje ładnie wyglądać. To chyba oczywiste. I Ty zrobiłabyś tak samo!
        Maluje się mocno? Co za bzdura - na tym forum wypowiadały się kobiety i
        porównując Monikę do Barbie zachwycały się jak to Monika subtelnym makijażem
        potrafi podkreślić swą urodę (dla przeciwwagi stawiano Barbie, która musiała
        malować się "mocno"). Gdzie tu logika? Nie ma!

Pozdrowienia dla Ally! :)))
        siano
        • poyeb Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 04.05.02, 12:36
          siano01 napisał(a):

Nie lubisz Moniki - to Twoje prawo, nikt nie każe Ci pałać
          > sympatią do wszystkich domowników - ale przekraczasz już granice zwykłego "nie
          > lubienia". Przeszkadza Ci wszystko co mówi, robi, jak się ubiera - czepiasz się
          >
          > wszystkiego.

NAPISAŁ SIANO, KTÓRY NIGDY DO NIKOGO NIE PRZYPIERDALAŁ SIĘ O WSZYSTKO, A O JEDNYM
          Z UCZESTNIKÓW BBB NAPISAŁ, ŻE "NIKT PRZY ZDROWYCH ZMYSŁĄCH NIE Z NIM BY NIE
          TRZYMAŁ".

ŹDŹBŁO W OKU BLIŹNIEGO WIDZISZ - BELKI W SWOIM NIE DOSTRZEGASZ? (CHYBA, ŻE CI
          TROCHĘ TERAZ GŁUPIO, ŻE SIĘ O WSZYSTKO PRZYPIERDALAŁEŚ DO KENA - JEŚLI TAK,
          ODWOŁUJĘ ZARZUTY)

POZDRAWIAM, ROZRUCHANY FIUTOLIZIE,
          DALEKI OD ZDROWYCH ZMYSŁÓW - POYEB
          • poyeb Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 04.05.02, 13:14
            HE HE, NIEDOMYTY FIUT SIANO JAK ZWYKLE PĘKA PRZED MOIMI SŁUSZNYMI ZARZUTAMI.
            • siano01 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 04.05.02, 14:34
              poyeb napisał(a):

> HE HE, NIEDOMYTY FIUT SIANO JAK ZWYKLE PĘKA PRZED MOIMI SŁUSZNYMI ZARZUTAMI.

To jest forum dyskusyjne, a nie czat -> czasami na odpowiedź trzeba poczekać.
              "Słuszność zarzutów" obaliłem w innym poście...

Bez pozdrowień
              siano
          • siano01 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 04.05.02, 14:33
            poyeb napisał(a):

> NAPISAŁ SIANO, KTÓRY NIGDY DO NIKOGO NIE PRZYPIERDALAŁ SIĘ O WSZYSTKO, A O JEDN
            > YM
            > Z UCZESTNIKÓW BBB NAPISAŁ, ŻE "NIKT PRZY ZDROWYCH ZMYSŁĄCH NIE Z NIM BY NIE
            > TRZYMAŁ".
            >
            > ŹDŹBŁO W OKU BLIŹNIEGO WIDZISZ - BELKI W SWOIM NIE DOSTRZEGASZ? (CHYBA, ŻE CI
            > TROCHĘ TERAZ GŁUPIO, ŻE SIĘ O WSZYSTKO PRZYPIERDALAŁEŚ DO KENA - JEŚLI TAK,
            > ODWOŁUJĘ ZARZUTY)

Wmawianie mi, że w przypadku Kena przyczepiałem się do wszystkiego jest wręcz
            śmieszne, bo i owszem, krytykowałem go niejednokrotnie, ale nie odmawiałem mu na
            przykład inteligencji, choć wielu zarzucało mu jej brak -> można więc powiedzieć,
            że nawet go broniłem. Moja rada: nie stosuj tu Poyebie demagogii oraz wstrętnych
            uogólnień.

siano
            • poyeb Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 05.05.02, 15:45
              > Moja rada: nie stosuj tu Poyebie demagogii oraz wstrętnych
              > uogólnień.

A CO POWIESZ O TAKIM UOGÓLNIENIU: "NIKT PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH BY Z KENEM NIE
              TRZYMAŁ"? JAK MYŚLISZ, KTO JEST JEGO AUTOREM? CO BYŚ MU RADZIŁ?

POZDRAWIAM CIĘ BARDZO SERDECZNIE SIANKO:)

DALEKI OD ZDROWYCH ZMYSŁÓW POYEB

• poyeb DO SIANKA:) 06.05.02, 10:24
                HEJ SIANKO:)

DZIĘKI TOBIE JUŻ WIEM, ŻE FORUM TO NIE CZAT, ALE CZYŻBY TYM RAZEM NAPRAWDĘ NIE
                CHCIAŁO CI SIĘ ODPOWIADAĆ?

POZDRUFKI:)
                • poyeb Re: DO SIANKA:) 06.05.02, 13:02
                  SIANKOOOOOO, SIANKKOOOOOOOOOO!!! GDZIE JESTEŚ???????????
                  • poyeb Re: DO SIANKA:) 06.05.02, 14:15
                    SIANKOOOOOOOOOOOO, DLACZEGO TRAKTUJESZ MNIE PO MACOSZEMU I NIE CHCESZ MI
                    ODPOWIEDZIEĆ?????
                    • poyeb Re: DO SIANKA:) 06.05.02, 15:50
                      SIANKO, CO JA CI ZROBIŁEM, ŻE NIE CHCESZ MI ODPOWIEDZIEĆ?
                      • poyeb Re: DO SIANKA:) 06.05.02, 18:17
                        SIANKO, NIE ROZUMIEM TWOJEJ OBOJĘTNOŚCI. ZAPYTAŁEM CIĘ O COŚ, A TY NIE CHCESZ
                        MI ODPOWIEDZIEĆ. INNI LUDZIE NA FORUM MNIE LUBIĄ - DLACZEGO TY NIE CHCESZ MNIE
                        POLUBIĆ? A PRZYNAJMNIEJ MI ODPOWIEDZIEĆ?

POZDRAWIAM:)
        • harpia1 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 04.05.02, 22:27
          siano01 napisał(a):

> Droga Anne-Kat!
          >

Cześć Siano! :))

Rety, wszyscy tu wciąż o wyglądzie i chcąc nie chcąc, jak się na to odpowiada...
          No cóż, może jak się temat wyglądu wypali, wrócimy do innych kwestii :)

> Ally przekonująco wyłożyła, że do ubierania się Moniki nie można s
          > ię
          > przyczepić

Można, można. Niech się ubiera, jak chce (w sensie stylu), ale niech te ciuchy
          czasem zmienia...

> - to Anne-Kat od razu "ale się mocno maluje"....
          >
          > A teraz do rzeczy: jak się wie, że będzie się pokazywanym w telewizji, to
          > człowiek próbuje ładnie wyglądać. To chyba oczywiste. I Ty zrobiłabyś tak samo!

Siano, ale ona właśnie nie bardzo próbuje... No bo cóż takiego robi, by - jak
          mówisz - ładnie wyglądać?
          Nie wypowiadam się, czy to dobrze, czy źle.

>
          > Maluje się mocno? Co za bzdura - na tym forum wypowiadały się kobiety i
          > porównując Monikę do Barbie zachwycały się jak to Monika subtelnym makijażem
          > potrafi podkreślić swą urodę (dla przeciwwagi stawiano Barbie, która musiała
          > malować się "mocno"). Gdzie tu logika? Nie ma!

Siano, moim skromnym zdaniem makijaż Moniki bynajmniej nie jest subtelny... Fakt,
          daleko mu do makijażu Barbi, bardzo mocnego, ale to, że Monika do makijażu używa
          tylko jednego kosmetyku, to jeszcze o subtelności nie świadczy... Bowiem używa go
          w nadmiarze. Zauważ, że jej rzęsy nie wyglądają naturalnie i subtelnie. Ociekają
          tuszem. A szkoda, bo akurat oczy ma całkiem ładne.

>
          > Pozdrowienia dla Ally! :)))
          > siano

Pozdrrr... :)))
          Harpia
          • siano01 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 05.05.02, 12:36
            harpia1 napisał(a):

> Siano, moim skromnym zdaniem makijaż Moniki bynajmniej nie jest subtelny... Fak
            > t,
            > daleko mu do makijażu Barbi, bardzo mocnego, ale to, że Monika do makijażu używ
            > a
            > tylko jednego kosmetyku, to jeszcze o subtelności nie świadczy... Bowiem używa
            > go
            > w nadmiarze. Zauważ, że jej rzęsy nie wyglądają naturalnie i subtelnie. Ociekaj
            > ą
            > tuszem. A szkoda, bo akurat oczy ma całkiem ładne.

Heja Harpia! :))

No tak... Dlatego powołałem się na "kobiety z forum" (to o subteności makijażu),
            bo w kwestii make-up'u jakby to powiedzieć hm... jestem trochę ignorantem. ;)
            Upraszczając bardzo sprawę: dla mnie kobieta wygląda ładnie lub mniej ładnie i
            oprócz braku makijażu i totalnej tapety nie rozróżniam mejkapuf pośrednich hihi

Dodam jeszcze, że mimo iż lubię Monikę, to nie spełniła moich oczekiwań tzn.
            myślałem, że polubię ją jeszcze bardziej, niestety parę minusów słusznie jej
            wytknięto... Ale to nic. :p

Serdecznie pozdrawiam
            siano
          • Gość: zip Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.05.02, 10:40
            harpia1 napisał(a):

> Można, można. Niech się ubiera, jak chce (w sensie stylu), ale niech te ciuchy
            > czasem zmienia...
            ...
            czasem zmienia, pokazywali nawet jak je pierze...
            jak już chcesz się czepiać, to chociaż oglądaj dokładnie
            ...
            > Siano, ale ona właśnie nie bardzo próbuje... No bo cóż takiego robi, by - jak
            > mówisz - ładnie wyglądać?
            > Nie wypowiadam się, czy to dobrze, czy źle.
            ...
            ona przede wszystkim wie, że niewiele musi robić, żeby ładnie wyglądać -
            wystarczy, że jest - i nie robi z siebie przedstawienia jak Barbie czy Frytka
            poza tym, harpia, nie przejmuj się, facetów i tak nie przekonasz, że ona jest
            brzydka :))) mamy (w większości) O C Z Y
            ...
            >
            > Siano, moim skromnym zdaniem makijaż Moniki bynajmniej nie jest subtelny... Fak
            > t,
            > daleko mu do makijażu Barbi, bardzo mocnego, ale to, że Monika do makijażu używ
            > a
            > tylko jednego kosmetyku, to jeszcze o subtelności nie świadczy... Bowiem używa
            > go
            > w nadmiarze. Zauważ, że jej rzęsy nie wyglądają naturalnie i subtelnie. Ociekaj
            > ą
            > tuszem. A szkoda, bo akurat oczy ma całkiem ładne.
            ...
            jasne, jak już nie ma do czego się przyczepić, to chociaż jej jeszcze tu
            przypierdolimy, a co, niech będzie, że ociekają... a u Barbie - tylko - 'bardzo
            mocny makijaż'

pozdrowienia dla Ally, Siano, Twiggy i wszystkich innych niezawistnych
            zip
            • harpia1 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 06.05.02, 23:38
              Wiesz co, zip... na posty o takim poziomie nie chce mi się odpowiadać.
              • Gość: zoon Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.aruba.pl / 10.100.7.* 07.05.02, 11:05
                harpia1 napisał(a):

> Wiesz co, zip... na posty o takim poziomie nie chce mi się odpowiadać.

Posty napisane przez zipa przewyzszaja te, pisane przez Ciebie pod KAZDYM
                wzgledem... przede wszystkim pod wzgledem rzeczowej i jasnej, nie wyssanej z
                palca (jak w Twoim przypadku) argumentacji... EOT

Pozdr dla zipa;-)
    • moody3 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 04.05.02, 20:26
      Gość portalu: Alla napisał(a):

>
      > Plucie jadem na Monike, przypisywanie jej najgorszych cech charakteru bez
      > zadnych argumentow oprocz wlasnych wizji paranoicznych pokazuje
      > nieprawdopodobne ZAKOMPLEKSIENIE polskich dziewczyn i pan.
      >
      >
      > Ale to Monika sama dostarcza argumentow przeciw sobie ! Mylisz sie jesli
      myslisz , ze tylko kobiety ja krytykuja. Nawet jesli przewazaja na tym forum
      glosy krytyki ze strony kobiet to przeciez o niczym nie swiadczy. Pisze tu tylko
      kilka osob. A obroncy Moniki lubia ja bo jest ... ladna :)))) To naprawde
      niewiele. Chociaz sam chetnie ogladalem Alicje w BB1 tylko ze wzgledu na jej
      urode. Ale wtedy naprawde bylo na co popatrzec ...
      >
      >
      >
      > -
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >

• Gość: nena1 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 21:22
        A ja tam Monię lubię, i co mi zrobicie?!
        PS1 Poyeb, ależ Ty jesteś agresywny... lubię chłopców z testosteronem, ale czy
        nie przesadzasz?
        PS2 Popieram Allę, laski są w dzisiejszych czasach strasznie zakompleksione.
        Ostatnio czytałam recenzje płyty E. Górniak "Perła" i tam żadna panna nie
        napisała niczego o muzyce (ani, że kiepska, ani, że cool), tylko wszystkie o
        tym, że się Górniak rozbiera i, że pokazuje majtki. Gdybym miała taaaakie nogi
        to też bym pokazała i już. (ale nie mam, cholera :( )
    • Gość: Twiggy Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.kielce.com.pl 06.05.02, 12:16
      Anne-Katrine i inne tego typu zazdrosnice.
      Skad ta zawisc i zazdrosc? Monika jest ladna, mloda dziewczyna i Magda nawet w
      polowie nie wyglada tak dobrze jak Monika, co wiecej, Magda wyglada odrazajaco,
      jakiekolwiek przekonywanie siebie,ze Magda jest ladna i ma ok. figure dowodzi
      tylko jakie macie kompleksy. Jestem pewna ze Anne-Katrine to pulchna dziewczyna,
      która od lat walczy z nadwaga. Dlatego tez postanowila podbudowac swoja wartosc
      poprzez wytykanie nieistniejących wad ladnej dziewczynie. Do roboty Anne-Katrine!
      Może kiedys tez będziesz wygladac tak dobrze jak Monika.
      Ps. Jestem modelka, mam 1,78 wzrostu i waze 52 kg. Czy jest w tym cos zlego?
      Wygladam dobrze z moimi kosciami heheh zazdrosnico-zawistnice

• Gość: lewa Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: 217.99.1.* 06.05.02, 12:23
        Aż 52 kg ?? powinnaś schudnąc jeszcze ze 3 kg, wtedy dopiero uwidocznią Ci się
        wszystkie kości łącznie z ogonową- zazdrośnica 54 kg przy 1,62 m wzrostu
        • Gość: Twiggy Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.kielce.com.pl 06.05.02, 13:09
          Gość portalu: lewa napisał(a):

> Aż 52 kg ?? powinnaś schudnąc jeszcze ze 3 kg, wtedy dopiero uwidocznią Ci się
          >
          > wszystkie kości łącznie z ogonową- zazdrośnica 54 kg przy 1,62 m wzrostu

Kolezanko droga zazdrosna,
          To,ze waze 52 kg to wymog mojej pracy. Po zakonczeniu pracy w zawodzie modelki
          napewno przytyje kilka kg. Wazac 52 kg nie wygladam jak anorektyczka tylko jak
          wysoka szczupla kobieta.

• Gość: M. Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 14:47
            Gość portalu: Twiggy napisał(a):

> Gość portalu: lewa napisał(a):
            >
            > > Aż 52 kg ?? powinnaś schudnąc jeszcze ze 3 kg, wtedy dopiero uwidocznią C
            > i się
            > >
            > > wszystkie kości łącznie z ogonową- zazdrośnica 54 kg przy 1,62 m wzrostu
            >
            > Kolezanko droga zazdrosna,
            > To,ze waze 52 kg to wymog mojej pracy. Po zakonczeniu pracy w zawodzie modelki
            > napewno przytyje kilka kg. Wazac 52 kg nie wygladam jak anorektyczka tylko jak
            > wysoka szczupla kobieta.

Wygladasz jak anorektyczka...Sama, przy wzroscie 172 wazylam 50 kg, wszystko bylo oki, dopoki nie
            zobaczylam siebie na kasecie video...Zaczekam wmuszac jedzenie na sile, az przytylam te 4 kg potzrbne
            do seksownego wygladu...lubie miec piersi, a nie dwie piegi..:))
            A silikon nie wchodziw gre..

• Gość: aga Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.devs.futuro.pl 06.05.02, 15:22
              Niby to forum jest po to, żeby pisać o czym się tylko chce. Ale faktycznie, nie
              mogę oprzeć się wrażeniu, że namiętne i obsesyjne rozpisywanie się po "n" razy
              razy niektórych pań o wadach urody Moniki, wypływa z zazdrości, nieżyczliwości,
              kompleksów itp. De gustibus... więc nie będę się tu dziwić, że bardziej podoba
              się komuś Madzior. Nie jestem facetem i urodę innej kobiety najlepiej chyba
              osądzę w ten sposób, że gdybym miała do wyboru wyglądać tak jak Magda, czy
              Monika, to wolałabym upodobnić się do tej drugiej, pomimo jej koślawego chodu,
              trochę małpiego choć sympatycznego pyszczka:) i nadmiernej chudości, którą po
              prostu dostała od natury. Zawsze można się trochę utuczyć i jest to zajęcie
              baaaardzo przyjemne! I jeszcze jedno: czy nikogo z Was nie dziwi, że zawodowa
              modelka pali tak ogromne ilości papierosów?!
    • milusia_ Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 06.05.02, 15:19
      Cześć Alla,

myślę, że większość postów dotyczących wyglądu Moniki
      nie jest podyktowana zazdrością i zawiścią. Niektóre
      wypowiedzi są trochę przesadzone, ale samo zachowanie
      Moniki w BB sprowokowało niektóre kobiety do samoobrony
      ;-)

Myślę, że najpoważniejszym problemem Moniki nie jest jej
      waga, ale negatywny stosunek do innych. Monika postrzega
      świat przez pryzmat swojej urody i porównując się do
      innych ma poczucie "wyższości".

Przeczytałam gdzieś takie fajne zdanie:
      "Porównując się z innymi, możesz stać się próżny lub
      zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od
      ciebie".

Monika jest właśnie próżna i stąd ta niechęć do niej
      niektórych forumowiczów. A że liczy sią dla niej młodość
      i uroda, to i forumowicze najeżdżają właśnie na te
      sprawy.

Większość Polaków (nie tylko pań, ale i panów) ma
      problemy z nadwagą. Diety, słodziki, liczenie kalorii to
      chleb powszedni dla wielu osób (brawo dla wszystkich,
      którzy dbają o swój wygląd). Może gadanie Moniki o
      babkach po trzydziestce w obcisłych sukienkach - po
      prostu ich wkurza? Może denerwuje to wszystkich bez
      względu na wiek i wagę? Bo tu nie chodzi o to czy pani X
      ma kompleksy w porównaniu z Moniką, ale o podejście
      nowej mieszkanki BB do ludzi i dziwne poczucie
      wyższości.

W BB II osobą szczupłą była Marzena. Owszem, zdarzały
      się komnetarze w stylu "suchar", ale dziewczyna swoim
      podejściem do ludzi zjednywała sympatię (tylko jedna
      nominacja). Monika nie jest osobą brzydką, ale
      wkurzające jest w niej to klasyfikowanie ludzi: młodzi -
      wapniacy, ładni - brzydcy itd.

Monika jest tak zapatrzona w siebie, że myli
      rzeczywistość z przypuszczeniami. Człowiek źle
      nastawiony do innych zawsze będzie podejrzewał, że ktoś
      mu czegoś zazdrości, że otaczają go zawistni ludzie.

Nie wykluczam istnienia zawistników, ale myślę, że gdyby
      Monika była fajną dziewczyną, bez manii wielkości -
      niejednemu opadłaby koparka i zrobiłoby się głupio...

Pozdrawiam. Milusia
      • Gość: Lewa Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 15:26
        jesteś naprawdę milusia baaardzo rozsądna.pozdrawiam
        • Gość: Lewa Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 15:28
          I to nie była ironia, dla ścisłości.
          • milusia_ Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 06.05.02, 15:32
            Gość portalu: Lewa napisał(a):

> I to nie była ironia, dla ścisłości.

:-)))
      • pablo79 Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? 06.05.02, 20:07
        Brawo Milusiu ! O to wlasnie chodzi. Monika swoimi wypowiedziami niczym nie
        rozni sie od Kena. A wlasciwie rozni sie na korzysc Kena : on nie jest
        hipokryta. Najlatwiej jest skwitowac kazda krytyke zarzucajac zazdrosc. Tylko
        dlaczego mieszkancy domu bb tez jej nie lubia ? Oprocz Chemika , ktorego trudno
        traktowac powaznie :))
      • Gość: in Re: Skad tyle kompleksow, dziewczyny? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 11:41
        milusia_ napisał(a):

> Cześć Alla,
        >
        > myślę, że większość postów dotyczących wyglądu Moniki
        > nie jest podyktowana zazdrością i zawiścią. Niektóre
        > wypowiedzi są trochę przesadzone, ale samo zachowanie
        > Moniki w BB sprowokowało niektóre kobiety do samoobrony
        > ;-)
        >
        > Myślę, że najpoważniejszym problemem Moniki nie jest jej
        > waga, ale negatywny stosunek do innych. Monika postrzega
        > świat przez pryzmat swojej urody i porównując się do
        > innych ma poczucie "wyższości".
        >
        > Przeczytałam gdzieś takie fajne zdanie:
        > "Porównując się z innymi, możesz stać się próżny lub
        > zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od
        > ciebie".
        >
        > Monika jest właśnie próżna i stąd ta niechęć do niej
        > niektórych forumowiczów. A że liczy sią dla niej młodość
        > i uroda, to i forumowicze najeżdżają właśnie na te
        > sprawy.
        >
        > Większość Polaków (nie tylko pań, ale i panów) ma
        > problemy z nadwagą. Diety, słodziki, liczenie kalorii to
        > chleb powszedni dla wielu osób (brawo dla wszystkich,
        > którzy dbają o swój wygląd). Może gadanie Moniki o
        > babkach po trzydziestce w obcisłych sukienkach - po
        > prostu ich wkurza? Może denerwuje to wszystkich bez
        > względu na wiek i wagę? Bo tu nie chodzi o to czy pani X
        > ma kompleksy w porównaniu z Moniką, ale o podejście
        > nowej mieszkanki BB do ludzi i dziwne poczucie
        > wyższości.
        >
        > W BB II osobą szczupłą była Marzena. Owszem, zdarzały
        > się komnetarze w stylu "suchar", ale dziewczyna swoim
        > podejściem do ludzi zjednywała sympatię (tylko jedna
        > nominacja). Monika nie jest osobą brzydką, ale
        > wkurzające jest w niej to klasyfikowanie ludzi: młodzi -
        > wapniacy, ładni - brzydcy itd.
        >
        > Monika jest tak zapatrzona w siebie, że myli
        > rzeczywistość z przypuszczeniami. Człowiek źle
        > nastawiony do innych zawsze będzie podejrzewał, że ktoś
        > mu czegoś zazdrości, że otaczają go zawistni ludzie.
        >
        > Nie wykluczam istnienia zawistników, ale myślę, że gdyby
        > Monika była fajną dziewczyną, bez manii wielkości -
        > niejednemu opadłaby koparka i zrobiłoby się głupio...
        >
        > Pozdrawiam. Milusia

Hej Milusiu,

Tak jak napisałaś tu wcale nie chodzi o wygląd Moniki. Wiem, że niektórym się
        podoba i dobrze. Budzi ona negatywne uczucia z tego względu, że jest - w moim
        odczuciu - bardzo niesympatyczną dziewczyną (charakter). Obraża inne kobiety
        mówiąc, że jej zdraszczą (może niektóre tak... ale na pewno nie wyszystkie).
        Wygląd nie dla wszystkich na szczęście jest tak ważny jak dla niej. A poza nim to
        naprawdę nie ma jej czego zazdrościć. Wyraźnie jest nieszczęśliwą osobą. Musiała
        dużo przejść w życiu, że tak negatywnie odbiera ludzi. Tak jak powiedziała Ruda
        wiele na tym traci i jeżeli się nie zmienie to skutecznie odstraszy od siebie
        nawet tych najbardziej życzliwych (nie mam na myśli "oślepionych" panów typu
        Chemik). Dlatego nie chodzi tu o piękno zewnętrzene, które szybko przeminie (tym
        bardziej, że układ jej rysów twarzy wskazuje, że brzydko się zestarzeje), ale
        trochę pokory, dojrzałości, tolerancji i ciepła. Może wiecie skąd u niej to
        starcze zgorzknienie?
        Pozdrawaim in

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka