Dodaj do ulubionych

piosenka Jarka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 10:51
Na melodie przeboju Ta ostatnia niedziela:Karola, jak slodko twoje imie
brzmi.Karola na zawsze serce oddaj mi!Karola, gdy czule przytulam cie , twe
piersi drza. Szalony szczesciem..... twe cialo prezy sie i gnie.O kwiecie
prerii....radosc, bol i lzy.(tutaj Jarek zaspiewal Ramona, ale powinno byc
Karola)Karola to ty!
Obserwuj wątek
    • b_bb Re: piosenka Jarka 23.11.04, 11:07
      To nie jest piosenka napisana przez Jarka. Oryginalna, chyba przedwojenna
      piosenka, o tytule "Ramona" została przez niego odśpiewana ze zmianą imienia na
      Karola.
      • Gość: tiptop Re: piosenka Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:19
        Ha!Wielu wspanialych wokalistow zaczynalo od coverow.
    • ruda_szczurka Re: piosenka Jarka 23.11.04, 11:37
      to wcale nie bylo na melodie "ta ostatnia niedziela". To zupelnie inna piesn
      jest! Ja sie nie dziwie, ze mlodym talentom tak trudno przebic sie na estrady
      skoro spoleczenstwu slon na ucho nadepnal ;)))

Jaro ma talent niepodwazalny, nie moge sie juz doczekac plyty z kolendami. Mam
      nadzieje, ze nagraja teledysk i beda go puszczac przy kazdym bloczku
      reklamowym :D
      • Gość: tiptop Re: piosenka Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:45
        Mysle, ze Jarek intuicyjnie dobiera sobie repertuar.Jest genialny bedzie
        mistrzem!
        • b_bb Re: piosenka Jarka 23.11.04, 11:59
          Masz absolutną rację. Jarek jest genialny, nie tylko muzycznie zresztą.
          A kolędy w jego wykonaniu będą z pewnością towarzyszyły mi przez cały okres
          przedświąteczny, świąteczny i poświąteczny. Też liczę na teledysk. Już widzę
          Jarosława w czapce Mikołaja, jak trzyma w dłoni swej uzdrawiającej zimny ogień,
          który oświetla jego refleksyjne oblicze niczym samotna gwiazda na czarnym niebie.
          A w tle chórek składający się z uśmiechniętej Dziubałki, Agnieszki i Eweliny.
          Wszystkie z talentem godnym Oscara uśmiechają się pogodnie i świątecznie i życzą
          sobie i nam wesołego karpia (czy jakoś tak).
          • Gość: tiptop Re: piosenka Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 12:19
            Jarek na ostatnich krzeslach wygladal rewelacyjnie.Bardzo dobrze dobral sobie
            kolory.Jasny blekit koszuli i do tego okulary niebieskie.Zadziorny charakter
            Jarka podkresal postawiony kolnierzyk.Calosc sprawiala bardzo pozytywne
            wrazenie.Jarek emanowal spokojem.Odebralem jego image jak komunikat psy
            szczekaja karawana jedzie dalej.Mysle ze pobyt w barze wzmocnil Jarka, teraz
            bogatszy o doswiadczenia barowe da sobie rade w dzikim swiecie szolbiznesu,
            gdzie kazdy jest gotow pozrec kazdego.Wiem, ze Jarek sprawdzi sie tez w
            bardziej dynamicznym, rockowym repertuarze.Jest tak malo interesujacych
            wokalistow, same Dody.
            • ruda_szczurka Re: piosenka Jarka 23.11.04, 12:36
              tak, tak! pulbik rylejszyn ma opanowane do perfekcji... ja mu wroze sukces nie
              tylko w szolbiznesie, mysle ze Jaro moze wspinac sie po szczeblach kariery
              politycznej. Wszak duzo wie o prawie ("nie masz prawa", "ja mam prawo") a w
              naszym kraju brakuje osob, ktore moglyby zapanowac nad chaosem paragrafow!
            • b_bb Re: piosenka Jarka 23.11.04, 12:54
              Jarek nie tylko na ostatnich krzesłach wyglądał fantastycznie. On zawsze wygląda
              rewelacyjnie! Mam przed oczami scenkę, gdy w kaszkieciku i krótkiej kurtce
              wędruje po górach rozmyślając o swojej drodze życiowej. Albo jak z kwiatami
              idzie po rynku wrocławskich na spotkanie z dziewczyną... Czyż nie wyglądał
              wówczas bosko?
              Zresztą co tu się rozpisywać: piękny z niego mężczyzna, ma klasę, więc nawet w
              worku po ziemniakach zachowa swój niezwykły urok, czar i wdzięk. Szkoda tylko,
              że tej pupy nie dane nam było ujrzeć. La_ki kusił zdjęciem, ale trzyma je w
              sejfie tylko dla siebie. Ehhh...
              • ruda_szczurka Re: piosenka Jarka 23.11.04, 13:03
                Najbardziej podobal mi sie jego imidz na zakonczenie wczorajszego odcinka baru,
                gdzie wystapil wylaniajac sie z chmurek w czerwonej sukni!
                Widzialas..? Niczym Mlody Bog szedl lekkim krokiem, prawie unoszac sie nad
                ziemia (po palach, po palach idioto!) a suknia jego krwistoczerwona delikanie
                kolysala sie wokol zgrabnego, sprezystego ciala... Co za widok!!!
                • Gość: tiptop Re: piosenka Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:09
                  Taak...jak na razie, ten sposob pokazywania Jarka jest najlepszy.Zwiewne szaty,
                  majestatyczny, pewny krok.Jarek przedstawiany w niebiosach na tle chmur, albo
                  spacerujacy po wodzie robi dobre wrazenie.
          • ruda_szczurka Re: piosenka Jarka 23.11.04, 12:32
            b_bb pozwole sie z Toba nie zgodzic. Zwykle koledy to moze spiewac kazdy a nasz
            Jaro_Najlepszy_Glos_Powab_i_Czar bedzie spiewal kolENdy. To nowy nurt muzyczny,
            religijne piesni milosne o Bogu, uczuciu, pelne przemyslen na temat choinki i
            karpia oraz o wpływie doznan z lat dzieciecych na sposob ubierania swietego
            drzewka.
            • Gość: tiptop Re: piosenka Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 12:41
              Nie tak predko!Jarek moze spiewac piesni uduchowione religijne, pytanie tylko
              czy zechce?Teraz juz wie, ze nie o wszystkim kazdemu mozna spiewac!
            • b_bb Re: piosenka Jarka 23.11.04, 12:42
              O żesz! Szczurka, masz rację! O, ja głupia!! Kajam się tu i biję głową w klawiaturę.
              Z drugiej strony jednak... pomyśl, Przewspaniały i Przefantastyczny jest w
              stanie zrobić z każdej nutki prawdziwą perełkę. Jestem przekonana, że gdyby miał
              nawet odśpiewać "Kurki trzy", byłoby to dzieło sztuki muzycznej. Masz jednak
              rację, że tę twórczość należy wyróżnić specjalną nazwą. KOLENDY o barszczu i
              osiołku przy żłóbku...
              Wigilia sama w sobie jest pewnym rodzajem regresingu: wszak wspominamy lata
              dziecinne, wracamy do odległych wspomnień. Mam nadzieję, żę osoba Jarosława
              przez całą zimę nie zejdzie z ekranu telewizora.
              • ruda_szczurka Re: piosenka Jarka 23.11.04, 12:57
                b_bb nie rob tego! Szkoda głowy Twej zapewne przeslicznej! Poza tym wystarczy,
                ze pulkownik wali czolem w klawisze, w efekcie czego pojawiaja nam sie tu
                bohomazy nie do odszyfrowania ;) nie sadze bowiem aby to bylo dzielo Jego
                zwinnych paluszkow wytrenowanych na skrecaniu lufy!

"kurki trzy"? nie znam niestety... znam jedynie "Swinki trzy" i chetnie bym je
                zobaczyla na plycie Najzdolniejszego z Najzdolniejszych! Ewentualnie przerobka
                swiateczna "Karpie trzy" ;)
                • Gość: tiptop Re: piosenka Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:07
                  Khmm, chodzilo Ci zapewne o przykrecanie tlumika do lufy.Przy tej czynnosc
                  wyrabia sie zwinnosc palcow.Przy okazji, znam jednego pulkownika, ktory jest w
                  stanie normalnym glosem wypowiedziec tylko dwa pierwsze zdania, nastepne juz
                  wykrzykuje podniesionym tonem.Wszyscy sie go pytaja, skad masz taki glos?Pewnie
                  od krzyczenia na tych kotow.
    • Gość: doradca Re: piosenka Jarka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.04, 15:22
      Gdyby ten specjalista od "połlisz re re kresinku" był chociaż hydraulikiem to
      mógłby robić taką karierę jak niejaki Drupi. A tak???
      • Gość: Enrique Re: piosenka Jarka IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.11.04, 18:23
        Ja myślę, że to nie społeczeństwu słoń nadepnął na ucho, że niektorzy uslyszeli
        w tym "tę ostatnią niedzielę", ale Jarkowi, którt tak cudnie wykonal tę
        piosenkę, że w sumie trudno na 100% powiedzieć, co to za cover byl. Coś tam
        przypominał chwilami (najbardziej w refrenie - "Karolaaaa", jak "Ramonaa"). Idę
        o zakład, że poaże go w "Idolu" w dziale "kosmici".
        • ruda_szczurka Re: piosenka Jarka 23.11.04, 19:43
          Enrique Ciebie to najzwyczajniej w swiecie zazdrosc zzera!
          Nazwisko tatusia nic nie pomoglo, caly swiat nabija sie z
          Twojego "Bajlamoooooooo lalalalal lala" krazacego w wersji mpg po sieci!
        • b_bb Re: piosenka Jarka 24.11.04, 00:03
          Jarek wykonał tę piosenkę z właściwą sobie doskonałością. Prawdziwy atrysta nie
          odtwarza biernie napisanego przez kogoś utworu, tylko wzbogaca go o swoją
          osobowość, dodając tym piosnce głębi i niepowtarzalności. To sztuka tak
          odśpiewać, by w jednym utworze słuchacz mógł odnaleźć kilka znanych sobie
          melodii. I ta zamiana Ramony na Karolę! Z daleka czuć geniuszem!
          • Gość: tiptop Re: piosenka Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 00:07
            Zamiana Ramony na Karole a pozniej Karoli na Ramone!Genialne
    • giuseppe_pulkownik Re: piosenka Jarka 25.11.04, 02:32
      "Ramona",to jest ta piosenka,którą rozżarzał głodne miłości serca jak Bartka
      Latawca,młody i chudy Łazuka Bogdan niejaki.
      pułkownik
      • Gość: telewidzka Re: piosenka Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 06:52
        ramona to jeden z lirycznych przebojow sprzed lat. calkiem niezly kawalek
        oczywiscie nie w wykonaniu jarka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka