Dodaj do ulubionych

MjM - telefon na prąd

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 08:49
Widzę, że to quasifilmidło goni absurd za absurdem.
Najpierw Maria jadąc samochodem mówi, że musi być przed 7.00 w pracy, a
widać, że w rzeczywistości jest najwcześniej 10.00.
Potem coś im się tam prąd rozpierdziela (podobno wybiło bezpieczniki i teraz
nie da się naprawić - niezłe !), a kobita chwytając za słuchawkę uświadamia
sobie, że skoro prąd siekło to przecież telefon nie może działać. Tylko
szkoda, że im jeszcze komórkowe telefony nie przestały działać od tych
bezpieczników. Jednym słowem - genialna obywatelka Łepkowska zna się na
wszystkim, czyli na niczym.
A w ogóle to na kolana powala mnie ta cała przychodnia-widmo, składająca się
z jednej kobity w kartotece i jednego konowała. Poza tym żaden pacjent tam
nie przychodzi, nikt nie czeka nikt się nie umawia, wszędzie pusto i cicho.
Ale zawsze są hasła - Dziś dużo pracy, Dziś mnóstwo pacjentów, Tego
przełożyłam, tamtego dołożyłam, tę przesunęłam, tamtą odwołałam. Pusty
śmiech ...! No i ten numer ze śpiewograniem. Para nawiedzeńców rozpieprzyła
prąd i się cieszą ... Hurraaa ! Nie ma pradu to se zrobimy przerwę ! Po
prostu zajebiście ! Szkoda, że ich tam jakaś PIP nie naszła, bo chyba
dostaliby dożywocie. I koleś zaczyna wyżywać się na strunach a ta piszczy
gorzej niż drzwi w mojej piwnicy. Ale o tym już było w poprzednim wątku więc
nie będę marudził.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miśka Re: MjM - telefon na prąd IP: *.softpro2.pl 19.01.05, 08:57
      z tym telefonem to akurat racja bo to bylo jakies zdaje sie urzadzenie
      wielofunkcyjne wiec mialo prawo nie dzialac
      • Gość: Duncan Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:00
        Co jest wielofunkcyjne ? Telefon ?
        • Gość: Miśka Re: MjM - telefon na prąd IP: *.softpro2.pl 19.01.05, 09:06
          sa takie urzadzenia, ktore pelnia funkcje telefonu, faksu, kopiarki i skanera
          rownoczesnie
          u mnie w pracy jak nie ma pradu, to po prostu to pada i nie dziala nic
        • rimajka Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 19:32
          hej, mój telefon też jest na prąd :)
      • Gość: Ala Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:24
        Ja też mam tel. stacjonarny, który bez prądu nie działa.
    • Gość: alina Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:00
      Doktor przyszedł do roboty na 7-ma, a przedtem odebral z naprawy gitarę. Jakiś
      nocny punkt naprawy gitar w tym grajdole. Ale to nic. Jak oni tam palili
      świeczki, to słońce zza wertikali prześwitywalo aż w oczy raziło. A potem w
      Grabinie robili kompoty i Hanka pojechała do sklepu po SZEŚĆ !!!! /Luckowa
      podkreślała SZEŚĆ /kilo cukru. Jezuuuu, w chałupie pełnej ludzi. Ja kupuje
      mniej niż 10 jak już calkiem bryndza przed wypłata jest. A potem nie wiem bo
      poszlam sobie do kompa i tez nic nie bylo ciekawego. Aha,to tam jest już
      sierpien, jak dojrzale śliwki mieli ? A moze wrzesieN ?
    • Gość: king Re: MjM - telefon na prąd IP: *.toya.net.pl 19.01.05, 09:02
      wydaje mi się, że nie masz do końca racji, jako, że:
      primo - Marija słuchawkę odłożyła, gdyż zorientowała się, że nr telefonu do
      specjalistów musi znaleźć (choć, faktycznie, mogło to wyglądać na to, o czym
      piszesz, ale - moim zdaniem - ona po książke telefoniczną po odłożeniu
      słuchawki sięgła ;-))
      secundo - akurat, jak awaria się zdarzyła to w przychodni był pacjent (a
      dokjładniej pacjentka) - co prawda tylko sztuk: jedna - ale zawsze to cuś - a
      nie, że pustki i ino wiatr wieje...

z życzeniami miłego dnia
      ;-)
      • Gość: Duncan Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:10
        Gość portalu: king napisał(a):

> wydaje mi się, że nie masz do końca racji, jako, że:
        > primo - Marija słuchawkę odłożyła, gdyż zorientowała się, że nr telefonu do
        > specjalistów musi znaleźć (choć, faktycznie, mogło to wyglądać na to, o czym
        > piszesz, ale - moim zdaniem - ona po książke telefoniczną po odłożeniu
        > słuchawki sięgła ;-))
        > secundo - akurat, jak awaria się zdarzyła to w przychodni był pacjent (a
        > dokjładniej pacjentka) - co prawda tylko sztuk: jedna - ale zawsze to cuś - a
        > nie, że pustki i ino wiatr wieje...
        >
        > z życzeniami miłego dnia
        > ;-)

OK. Przyznaję częściowo rację. Ale wiesz, żę tę kobitę, niby rzekomo pacjentkę,
        postawili tam dla ściemy, bo pewnie pomyśleli - O cholera, już 50 godzin zdjęć
        w tej klinice, a jeszcze żadnego pacjenta my nie dali. Wstawcie tu kogoś dla
        niepoznaki.
        Przecież w przychodni nie pojawia się jeden pacjent na sto lat, tylko ruch jest
        na okrągło, inaczej czemu i komu miałby służyć taki interes ?
        Pozdrawiam
        • Gość: king Re: MjM - telefon na prąd IP: *.toya.net.pl 19.01.05, 09:12
          co racja to racja. takie wrażenie jest jak najbardziej na miejscu.
          ;-)))))))))
    • Gość: alina Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:05
      A moze im doradzimy, zeby calkiem na kino absurdu przeszli, moze byłoby
      fajnie ? Te stada Niemców mówiących po polsku , w pubie też ruch jak w tej
      przychodni. Aha, Marek opowiadal, ze z siostrami wskakiwał rodzicom rano do
      łóżka. Gdyby owce to pisały, to by qrna wiedziały, że na wsi rodzice rano/w
      niedziele tez/ nie lezą w wyrach.
    • Gość: Iza-bel Re: MjM - telefon na prąd IP: 212.244.195.* 19.01.05, 09:10
      no mój telefon (stacjonarny) też bez prądu nie działa

a co do cukru hmmmm. u mnie w domu 5 osób mieszka a cukier w większej ilości (
      kilka kg)kupujemy tylko przy okazji robienia przetworów lub wina:0
      normalnie to 1kg na kilka tygodni wystarcza:)
      • Gość: Duncan Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:14
        Gość portalu: Iza-bel napisał(a):

> no mój telefon (stacjonarny) też bez prądu nie działa

To może masz jakąś telecentralę na prąd ?
    • Gość: piecuch Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:13
      Jezu ale pieprzycie. Np.mój telefon domowy jak nie ma prądu to też nie działa.
      A poza tym kto powiedział ze jak doktor przyszedł z gitarą to była 7 rano.
      Maria przyszla na siodma, odebrala urzadzenia, a potem np na 10-tą zjawili się
      doktorostwo. To jest mozliwe na ekranie, wiecie? Chyba naprawdę nie macie
      swoich problemów, ze tak sie czepiacie pierdoł.
      • Gość: Duncan Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:16
        Gość portalu: piecuch napisał(a):

> Jezu ale pieprzycie.
        > To jest mozliwe na ekranie, wiecie?

W tym filmidełku wszystko jest możliwe. Jak na razie rekordowo znajduję po 3, 4
        megaabsurdy w jednej scenie.
    • mamciama Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 09:17
      Biedni realizatorzy serialu...dobrze ze nie czytaja tych pie..ktore na tym
      forum sie pojawiaja...moj telefon tez nie dziala, bo jest na
      zasilaczu...pacjentow, to w prywatnych przychodniach (gdy z kasa odpisane)to i
      tak zawsze mniej ludzi...a cukier byl potrzebny do przetworow. Widze ze jednak
      niedokladnie sledzicie okolicznosci, bo jest sierpien, gdyz Natalka przyjechala
      tam na wakacje!ha! Ja sie ciesze ze obyl sie odcinek bedz Marty (!)
      a tak ogolnie to jest normalne ze serial po benefisie i ktorystam setnym
      odcinku staje sie nudnawy...i wymysla sie rozne pierdoly zeby akcja sie
      toczyla,bo gdyby pokazali codziennosc normalnego czlowieka to nikt by nie
      ogladal...
      • Gość: kara Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:57
        ...i tu się mylicie!!! Oni to czytają!!! dałem im cynk, że mają co tydzień
        sprawdzać co kto pisze...i sprawdzają....
        • Gość: zytas Re: MjM - telefon na prąd IP: *.wroclaw.mm.pl 19.01.05, 10:29
          już kilka razy, przy różnych okazjach od scenarzystów, ale i aktorów padały
          stwierdzenia, że czytają forum, ba nawet korzystają z podpowiedzi. Zależy tylko
          czy przeglądają oficjalne serialowe forum czy to jakże twórcze i niezależne.
          Zobaczymy!
          Z
          • Gość: kara Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:30
            uwierz mi, te nasze wypociny tez czytają.....
        • dzidzia_bojowa Re: MjM - telefon na prąd 22.01.05, 20:48
          co ty powiesz? czytają? to ja postuluję do twórców:SKOŃCZCIE Z CHOCHOŁAMI!!!
          My już nie chcemy ich oglądać! I powiedzcie pani Dominice żeby nie wzdychała
          tak strasznie w każdej wypowiedzi, bo mi się wiatr robi w pokoju przed
          telewizorem, i żeby pani Ania nie wkładała już sukienek na ramiączkach bo razi
          to moje uczucia estetyczne.Pliiiis
    • Gość: coorchac Re: MjM - telefon na prąd IP: *.gazownia.szczecin.pl 19.01.05, 09:26
      wystarczy zwykły telefon z automatyczną sekretarką, żeby nie działać jak nie ma
      prądu.
    • Gość: Toja Re: MjM - telefon na prąd IP: 213.195.188.* 19.01.05, 09:27
      Ludzie co wy z tym telefonem. Ja mam stacjonarny telefon bezprzewodowy i gdy
      nie ma prądu to nie ma telefonu. Bo ten telefon oprócz podłączenia do gniazdka
      telefonicznego musi być podłączony do prądu.
      • Gość: Duncan Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:44
        Haaaaaaaaaaa !!! Ale bzdura ! Telefon podłączony do prądu ! A nie masz czasem
        tak, że jeszcze podłączasz telefon do gazu i wodociągu, żeby zadziałał ?
        • Gość: Zojka Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:52
          Duncan, być może zrozumienie istoty problemu przekracza twoje możliwości
          intelektualne, więc uwierz na słowo, że w XXI wieku istnieją takie urządzenia,
          jak telefony, które swoje funkcje spełniają tylko wtedy, gdy są podłączone do
          220 V.
          Nasi pradziadkowie też nie mogli uwierzyć, że samolot, taka kupa blachy uniesie
          się w powietrze, a jednak...
          • Gość: Duncan Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:36
            Gość portalu: Zojka napisał(a):

> Duncan, być może zrozumienie istoty problemu przekracza twoje możliwości
            > intelektualne, więc uwierz na słowo, że w XXI wieku istnieją takie
            urządzenia,
            > jak telefony, które swoje funkcje spełniają tylko wtedy, gdy są podłączone do
            > 220 V.

Do Twojego intelektu mój nigdy nie dorośnie Zojka, to oczywiste. Ale jak
            będziesz mieć wolną chwilę to wstąp do mnie i znajdź wtyczkę zasilania z sieci
            od mojego telefonu stacjonarnego. Jak znajdziesz, w nagrode dam Ci czekoladę.
            • egon.olsen Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 20:31
              No jak masz jakiegoś badziewnego bratka to bez prądu będzie działał, ale
              normalne telefony z sekretarką wyobraź sobie wtedy nie działają...
        • feber Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 09:56
          jesli przy telefonach jesteśmy - mój bezprzewodowy też nie działa bez prądu bo
          ja słusznie ktoś zauważył, oprócz wtyczki telefonicznej, ma jeszcze wtyczke do
          prądu
          do gazu i wodociagu nie wymaga podpięcia :), ale to chyba standard
        • Gość: Toja Re: MjM - telefon na prąd IP: 213.195.188.* 19.01.05, 13:00
          No wyobraz sobie ze do gazu nie musze podłączyć. Ale do prądu owszem tak. Gdy
          moj mąż kupił taki telefon to nawet pokłóciłam się znim o taki telefon, bo
          trzeba było poprowadzic dodatkowy kabel do prądu i założyć gniazdko. I po co to
          szyderstwo? Takie telefony tez bywają, a nie jest to jakies niezwykły kombajn
          co przy okazji jeszcze sprawuje inne funkcje. Gdy nie ma prądu musimy
          odszukiwac stary telefon tylko z gniazdkiem telefonicznym.
        • Gość: Ja Do Pacana Dunkana IP: *.torun.mm.pl 19.01.05, 13:48
          Nie wiem z ajkiego grajdołu Ty piszesz ale telefo bezprzewodowy(wiesz cos
          takiego istnieje na świecie) musi być podłączone do pradu i jak nie ma pradu to
          telefon NIE DZIAŁA
      • Gość: chloe Re: MjM - telefon na prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:49
        Telefon to nic, ale słońce wdzierające się do pomieszcenia romantycznie
        oświetlonego świeczkami... rżałam tak że sąsiedzi słyszeli :)))
        • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:00
          ALE HASŁA SZANOWNEGO DZIADKA to nikt nie wyłapał...?
          gdy słoik szanownej babci się nie domknął...
          ..."zostaw,dzieci wszystko wypiją" !!!!!!!! oj swięte słowa, święte....
    • Gość: helmet Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:49
      hahaha, a w ogóle to sterylizatory i autoklawy są na 400V; w gniazdko w ścianie
      to on mógł sobie tą gitarę włożyć co najwyzej
    • Gość: emasa Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:51
      6 kg cukru , bo do przetworów, pomyślcie trochę zanim zaczniecie się wszystkiego
      czepiać
      • Gość: dude Re: MjM - telefon na prąd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.05, 11:08
        no własnie,o co te spory ?
        o cukier?
        pzreciez to jasne, ze do sloików byl potrzebny, takie bystrzaki, a tego nie
        wiedzieliście?
        • Gość: ktosia Re: MjM - telefon na prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:27
          A ja myślałam że ten cukier to tak przed wejściem do Unii kupowali(bo miał
          podrożeć);-)ale skoro mówicie że tam już sierpień,to chyba rzeczywiście do
          przetworów!:)
          • Gość: alina o cukrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:26
            Się nie rozumiemy, ale będę brnąć dalej - nie chodzi mi , że AŻ 6 kg cukru,
            ale że TYLKO. Jak sie robi przetwory z takim rozmachem, to sie nie bawi w
            detal tylko po 10 lub 20 kg bierze. Przynajmniej ja tak mam, sorry, myślałam,
            że to oczywiste...:(
      • wieslawa-siemiankowska Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 11:08
        U mnie jak nie ma prądu, to telefon stacjonarny też nie działa.
        Mnie za to jeszcze jedna rzecz zdziwiła- widzieliście jak Luckowa pakowała te
        śliwki do słoików ? W ogóle ich nie wydrylowała, tylko dawaj z pestkami. Kto
        normalny robi kompoty z owocami w których są pestki ?
        • lezka_z_posen Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 11:15
          ja wprawdzie kompotów nie robię,ale jak pamiętam z lat dzieciństwa i młodości
          wczesnej,to u mnie w domu kompot ze śliwek zawsze z pestkami był:)czyli fuszera
          to była??;)
          • wieslawa-siemiankowska Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 11:24
            No patrz Leska a u mnie mama z babcią zawsze wszystko drylowały.
            • czekolada72 Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 11:25
              To i ja sie dopisze do klubu "z pestkami" :)
            • lezka_z_posen Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 11:25
              wieslawa-siemiankowska napisała:

> No patrz Leska a u mnie mama z babcią zawsze wszystko drylowały.

u mnie pewnie z tej poznańskiej chytrości nawet pestki było szkoda wyrzucić;)
              • Gość: Grad Re: MjM - telefon na prąd IP: *.necik.pl / *.necik.pl 19.01.05, 12:43
                Luckowa w ogóle jako gospodyni wymiata!
                W poprzednim odcinku gdy warzyła z Hania obiad i zaczęła tę kapuchę heblować,
                to sie bałem, że za chwilę krew buchnie.
                Toż ja bym siekierą lepiej to szatkowal.
                A Haneczka tez niezły paparuch.
                Nie dość że bitki klepała trzymając młotek tak w połowie trzonka, to później
                dawaj obficie to mięcho solić.
                Te durne baby nie wiedzą, że bitki soli się PO usmażeniu?
                I jeszcze położyła przygotowane mięsko obok kucheni i zamiast smażyć, to gada z
                Luckową a kudłami nad tym mięchęm trzepie.
                A fuj!! Takie bitki wołowe twarde jak podeszwa przyprawione Hanczynymi blond
                kudłami.
                Potem ktoś się dziwi, że Tante Wanda ma permanentny Durchfall...
                • lezka_z_posen Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 12:45
                  Gość portalu: Grad napisał(a):

> A fuj!! Takie bitki wołowe twarde jak podeszwa przyprawione Hanczynymi blond
                  > kudłami.

w panierce z łupieżu;)
                • scoutek Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 13:05
                  Hanka te bitki rozklepala na miazge.... ciekawe co smazyla....
        • Gość: frank Re: MjM - telefon na prąd IP: 81.15.170.* 19.01.05, 11:37
          W sieci PSTN (czyli mówiąc po ludzku w gniazdkach telefonicznych) jest
          niezależne od sieci energetycznej zasilanie, zdaje się, że 24V w stanie
          czuwania, które wzrasta w momencie prowadzenia rozmowy. Standardowe telefony
          nie potrzebują więc zasilania z zewnątrz i działają także w czasie awarii
          prądu. Cześć telefonów, ze względu m.in. na wielość funkcji czy bezprzewodową
          słuchawkę, potrzebuje dodatkowego zasilania z sieci. Taki aparat oczywiście
          potrzebuje 220V, aby działać.
          • Gość: DŻEJMS BŁĄD drylowanie na ekranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:34
            DRYLOWAĆ KOCHANI!!! DRYLOWAĆ !!! wszak w owocach takich pełno robactwa.
            • anka_florian Re: drylowanie na ekranie 19.01.05, 13:15
              bezprzewodowy jest na prąd, w połączeniu z faksem jest na prąd - trochę
              znajomości techniki
        • Gość: delia Re: MjM - telefon na prąd IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 19.01.05, 17:58
          u mnie to się zawsze wydrylowane owoce do słoika wsadza. od niedawna
          odpuscilismy sobie drylowanie wisni, bo za bardzo sciany sie brudzily;P ale
          sliwki to koniecznie. poza tym faktycznie - co oni caly sierpien przespali? no,
          jak Zaczesowie mają takie wyczasne łoże... ale na urlop to nikt tak nie jezdzi.
          pracoholicy
    • Gość: ja Re: MjM - telefon na prąd IP: *.torun.mm.pl 19.01.05, 13:44
      Mój drogi ja telefon tez mam nja prąd i jak siada to i telefon nie działa,
      także tu było ok
      • Gość: Speed Re: MjM - telefon na prąd IP: 195.245.217.* 19.01.05, 13:50
        Duncan jest znany z przywalania się bez pokrycia......
        • lezka_z_posen Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 14:01
          już darujcie Duncanowi tę techniczną wpadkę;)
          po tym,jak zlinczowano niomę,bo śmiała stwierdzić,że dziecko niedoszłej
          doktorowej,a obecnej panny toledo nie jest śiczne-to do dziś jej na forum nie
          ma.jak tak będziemy się nawzajem stresowac,to nikt nie zostanie;))
          • Gość: Miśka Re: MjM - telefon na prąd IP: *.softpro2.pl 19.01.05, 15:33
            no wlasnie - gdzie nioma? czy wie, ze tulipan wyjezdza?
            • Gość: służba zdrowia Re: MjM - telefon na prąd IP: *.ab / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:28
              Pracuję w przychodni, jak nie ma prądu, to nie działa ani telefon ani fax,
              dlatego mamy służbowy komórkowy. O tym sterylizatorze to można by podyskutować
              po co on im po takim czasie? ale nie chcę zaczynać następnego gdybania. Może
              byśmy nawet i zapodali w mojej pracy jakieś śpiewy chóralne bądź też solo, ale
              pacjenci którzy ciągle przychodzą i przychodzą wzięli by nas chyba za wariatów,
              więc może bez eksperymentów. A mogłoby być tak ślicznie i romantycznie. Może
              jutro w południe zapalę przynajmniej świece, będzie nastrojowo przy robieniu
              ekg albo jakiejś punkcji czy blokady :)
        • Gość: Duncan Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:13
          Gość portalu: Speed napisał(a):

> Duncan jest znany z przywalania się bez pokrycia......

OK, dobra. Przepraszam. Pomyliłem się. Ten serial jest tak rewelacyjny, że ani
          jednego błędu, ani jednej nieścisłości w nim nie znajdziesz. Ten serial
          zupełnie zatarł w mej swiadomości granice pomiędzy fikcją a rzeczywistością.
          Wszystko jest w nim tak niesamowicie realne i prawdopodobne. Jest po prostu
          genialny. Zawsze płaczę przy nim ze wzruszenia.
    • bm_ka Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 16:28
      Ejże, Duncan!? dzisiaj telefon nie zasilany prądem to rzadkość lub zabytek!
      Toż to taki ze słuchawką na kablu czy sznurze i nic to nie robi tylko dzwoni!
      Ani nie powie żeś zajęty w tej minucie, ani nie przełączy na inny numer, ani
      nie przekaże rozmowy na komórkę, ani nie nagra wiadomości dla Ciebie, ani nie
      przypomni że ktos się nagrał na sekretarkę a Ty powinienes odsłuchać, ani nie
      pokaże kto, ile razy i o której dzwonił.... i jeszcze paru innych funkcji nie
      posiada .., kto dziś używa tych aparatów ???
      Duncan, gdzie Ty żyjesz że taaaakie rzeczy wydają Ci się absurdalne, w XXI
      wieku????? :-))))
      Co do cukru, przyznam że 6 kg to wielka porcja, starcza pewnie do wszystkich
      kompotów na zimę ale to normalna chyba ilość do przetworów, wszak cos je musi
      konserwować, ogórki konserwuje sól a owoce cukier - co więc tak szokuje
      w tych 6-ciu kg cukru???
      Kompoty z drylowanych śliwek??!Ani Babcia ani Mama takich nie robiły, drylowane
      śliwki "szły" zawsze do smażenia. :-)
      Dajcie spokój biednej Luckowej, stara się jak może, znosi tego babsztyla
      Bahometa z "Pana Samochodzika", ćwiczy z Simone, bawi wnuki, gotuje, piecze,
      głaszcze Lucka przed zasnięciem, o co Wam chodzi?? Głupie 6 kg cukru,
      niedrylowane sliwki ... mnie np dziwi niezwykły kształt brzucha Reni doktorki,
      chyba te poduszki, co jej wpychają, mają mocno zużyte bo brzuch wygląda jakby
      wewnątrz ukrywal konia z kopytkami lub inny traktor
      • kiloff Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 16:51
        A ja mam telefon który bez prądu działą i to wcale nie zabytek!

W ogole to oglądam teraz powtórke i widze, ze przecież tam wcale nie było
        ciemno za oknami jak piszecie. Było jasno tylko, ze okna były trochę
        przysłonięte no i nie są na tyle duze by oswietlić wszystko. Maryska miała
        karty po ciemku wypełniac?
    • pieskuba Przecież telefon działał 19.01.05, 17:13
      bo Maria przed przystąpieniem do śpiewów stwierdziła, że odwołała telefonicznie
      pacjentów. No, chyba, że latała od domu do domu i odwoływała osobiście, w co
      nie uwierzę...

pieskuba
    • Gość: delia Re: MjM - telefon na prąd IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 19.01.05, 17:54
      akurat ja też mam taki telefon na prąd:> tzn. zasilacz na prad, a przenośna
      słuchwka ładuje się. ale żeby nie działał, rozładowal się kompletnie, to pradu
      pare godzin musi nie być. poza tym tamten telefon z drugiej świętej góry nie
      wygladał na tak zmodernizowany. swoje lata miał.
      a co do tych czasowych nieścisłości to jest ich coraz wiecej. albo wszytsko
      staje sie mniej przemyslane, albo my coraz wrazlwisi na odwalanie chały.
    • Gość: elektryk Re: MjM - telefon na prąd IP: 81.210.87.* 19.01.05, 18:14
      Swój stosunek do MjM ujawniasz w pierwszych słowach swego listu więc nawet nie
      ma co próbować walczyć tutaj na emocje, bo to droga ślepa. Ale warto
      podyskutować na argumenty. Najlepiej podpierając się faktami.
      1. Faktem jest, że telefon w twoim domu nie zdechnie gdy zabraknie prądu, bo to
      osobna w ogóle sieć jest. Ale faktem jest również, że w firmach sygnał
      telefoniczny przepuszczany jest przez centrale telefoniczne, a te - jak mi
      wiadomo - wymagają włączenia do kontaktu! Weź złap za słuchawkę i zadzwoń do
      pierwszego lepszego sklepu z centralami telefonicznymi, a zobaczysz, że mam
      rację.
      2. Nawet jeżeli ostatni odcinek MjM był jedynym, który w życiu oglądałeś, to
      powinieneś tam dostrzec pacjentkę. Była. W poprzednich odcinkach tez była. Są
      pary, jest wypisywanie recept, itp. Ba! Są nawet kolejki pacjentów. widoczne
      wprawdzie w trakcie przebitek trwających nie dłużej niż 3 sek., ale to nie o
      pacjentach jest film. Włącz sobie Na dobre i na złe.
      3. Wywaliło bezpieczniki i te zostały ponownie wciśnięte. Jednak mimo to nic
      nie chce działać. Nie słyszałeś o takich przypadkach? W twoim domu moze się coś
      takiego spokojnie wydarzyć. Przy małym zwarciu wywali ci korki w chacie, przy
      większym ten na klatce schodowej, do którego klucz zazwyczaj ma woźny czy ktoś
      inny taki, może ochroniarz? Bóg jeden wie. Jeszcze większe zwarcie i muszą
      przyjeżdżać kolesie do najbliższego transformatora. Zadzwoń do Energetyki i
      niech ci potwierdzą.

Filmu lubić nie musisz. Nikt nie musi. I nie ma tu znaczenia fakt, że ostatnio
      jego oglądalność przekroczyła 12 mln co jest wynikiem absolutnie TOTALNYM. Już
      to daje prawo jego twórcom do kontynuowania pracy. Co nie znaczy, oczywiście,
      że MjM uważam za jakies arcydzieło. Ot, po prostu film, który jest w tym kraju
      potrzebny dwunastu milionom ludzi.

Ale fakty najpierw sprawdź zanim zaczniesz się miotać.
    • Gość: kasia Re: MjM - telefon na prąd IP: 217.173.203.* 19.01.05, 18:27
      ja wogólw nie wiem o co ta cała jałowa dyskusja? Są telefony bezprzewodowe,
      któe muszą być podłączone do prądu, a gdy takowego nie ma siadają. A Marysia
      dzwoniła do pacjentów, bo zapewne szanowne grono rozmówców nie zauważyło, że
      MArysia gdy uświadomiła sobie, ze telefon nie działa sięgnęła do torebki po
      komórkę. Boze Wy naprawdę nie macie większych problemów?!

pozdrawiam
      kasia
    • xemxija Re: MjM - telefon na prąd 19.01.05, 19:31
      Mnie te spiewy po prostu oslabiaja, co to kurna jest, zeby doktory z
      pomagierami sie tak produkowali w godzinach pracy, w ogole widac, ze sie
      calkiem pacjentem nie przejmuja, zawsze ich prywatne sprawy sa wazniejsze,
      spokojnie odwoluja wizyty jak im cos nie pasuje, nieroby. Klubokawiarnia,
      cholera. Z czego oni zyja?? Przeciez nawet na sol do kawy nie zarobia!!
      • Gość: Gosia Re: MjM - telefon na prąd IP: *.chello.pl 19.01.05, 19:44
        To prywatna przychodnia i moga robic to co im sie zywnie podoba.
        Dopoki nie zbankrutuja :o)

Swoja droga, ciekawe czy Ilona rezerwuje sobie na pozniej ewentualny watek
        problemow finansowych przychodni...
    • quba Re: MjM - telefon na prąd 21.01.05, 18:20
      DUNAN a mnie powidzieli znajomi ze sie czepiam kiedy skrytykowalam ten odcinek
      w podobny Tobie sposob

ciesze sie ze jestes tego samego zdania

nop debilizm to n-tej potegi
      zepsul sie prad to se spiewamy a ja mam uakyrat gitare a ty masz piec siewc to
      je zapal, bede gral a Ty spiewaj!
      cudo!
      qurcze Maryska robila za gwiazde w przychodni
      hehehe
      • Gość: Cukierniczka Re: MjM - telefon na prąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:04
        Co do cukru, to 6 kilo na tak gigantyczna ilosc owocow, jaka byla pokazana- to
        raczej za malo i mnie akurat to zdziwilo.
        Pomijam fakt, ze w domu, w ktorym czesto piecze sie ciasto i to w duzej blasze,
        cukier idzie jak woda...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka