kleksik 23.01.05, 13:15 Tak w wielkim skrocie moge opisac to, co dzialo sie dzis podczas transmisji zaprzysiezenia nowego prezydenta Ukrainy. Tlumaczenie tego wielkiego wydarzenia bylo karygodne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dfv Re: TVP3 - WSTYD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:17 A cóz tam było tak godnego kary? Trudno tłumsczyć jednoczesnie słuchając. Rzeczywiście tłumaczenie było troche przyciężkie, ale eby zaraz w wielkie dzwony... Odpowiedz Link Zgłoś
tezurus Re: TVP3 - WSTYD! 23.01.05, 13:48 Ja zaufałem TVN24 i tam Pani też na początku transmisji troche wydawała się lekko znużona albo zaspana, ale miała na pewno milszy głos niż Pan z TVP3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pluszak Wstyd, ale nie ten IP: *.chello.pl 23.01.05, 13:55 Oj tam, czepiacie się :) A czepnąć się należy tych monstrualnych napisów, które 1/4 ekranu zasłoniły. Tym "specjalistom" przeczekującym niekorzystne koniunktury w TVP trzeba by przypomnieć, że najważniejszą rzeczą w telewizji jest obraz. Dżwięk w radiu na napisy w gazecie. A w czasie transminji nie dość,że zakryli 1/4 ekranu na dole (i to w dużej części bez sensu, bo wywalili wielkie zielone logo Kurier TVP3 - jakby to było komukolwiek potrzebne), to jeszce w lewym górnym rogu był znaczek ukraiński a z prawej - logo TVP3. Cepelia zupełna. Zresztą kompletnym nieporozumieniem są "nieme" wydania kuriera w czasie transmisji obrad Sejmu. To zupełne kuriozum jest. Najwiecej miejsca zajmuje zielone tło, a resztę ekran średni i ekranik malutki. Ekran średni- to materiał ilustrujący to, co akurat przesuwa się w pasku na dole. Ekranik malutki - to obraz do tego, co "leci" na fonii - czyli transmisja z sejmu. I nieważne co się tam dzieje, czy posłowie nawijają o klasyfikacji drewna surowego nieobrobioneo, czy jest expose premiera - to ta cepelia co pół godziny pokrywa ekran. I wtedy ani transmisji ani tych wiadomości nie widać porządnie. Ale "specjaliści" na pewno z siebie są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Wstyd, ale nie ten IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 23.01.05, 14:30 Natoimiast w TVN24 nie było rozmowy z żadnym gościem (takowego nawret nie było) a w tle słychać było głos .. ukraińskiej spikerki. Może i rzeczywiście ów tłumacz za często się jąkał, ale o 12.30 przemówienie Janukowicza przetłumaczył sprawnie. Jednak całość wypadła o wiele lepiej niż w TVN24 - tam niemieli żadnego pomysłu. Ograniczyli się do zdjęć z Kijowa i głosu ukraińskiej spikerki pod spodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Wstyd, ale nie ten IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 23.01.05, 14:31 PS spójrzcie tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=19764317&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Wydarzenie wielkie jak Koszałek Opałek IP: *.chello.pl 23.01.05, 15:11 z tym, że wielu uwierzyło w pomarańcze ps. Jakby Wałęsa biesiadował z esbecją to nikt by nie żałował że go podtruto Odpowiedz Link Zgłoś
malagowy Re: Wydarzenie wielkie jak Koszałek Opałek 23.01.05, 15:24 Widzę, że psy gończe TVN wkroczyły do akcji. Oczywiście dzisiejsze relacjie TVN24 leżały na całej lini i kwiczały niskim profesionalzimem, więc dalej - krytykujmy innych, licząć, że przy okazji poprawimy swoje słabe notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Widze, że jesteś złamasem kutanym IP: *.chello.pl 23.01.05, 16:47 Kiedy ja pracuję w TVN-ie takie jak ty podludzie piszą źle na moja stację ukochana która mi chlebek i masełko i szyneczkę daje nienawidzę cię z całych sił pies z TVN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woźny_w_tefałenie Re: Widze, że jesteś złamasem kutanym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:01 o właśnie! właśnie! racja! precz z zawistnikami którzy nie kochają naszego ukochanego Pracodawcy! Odpowiedz Link Zgłoś