Dodaj do ulubionych

Nowa seria "Czterdziestolatka"

IP: *.pool.mediaWays.net 27.01.05, 13:10
Czy ktos mi moze powiedziec co na temat nowej serii "Czterdziestolatka"
Obserwuj wątek
    • Gość: waza Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.01.05, 19:10
      Nie będzie na pewno nowej serii, jak ostatnio wyznała w rozmowie Anna Seniuk.
      Sama słyszałam.
      • Gość: Pytalski Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.pool.mediaWays.net 27.01.05, 19:34
        Dzieki za info.
        Szkoda...
        • Gość: P-77 Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:57
          > Dzieki za info.
          > Szkoda...
          Biorąc pod uwagę żenujący poziom "40-latka dwadzieścia lat później" jak również
          późniejszych "dzieł" Gruzy to nawet dobrze.
          • Gość: Pytalski Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.pool.mediaWays.net 28.01.05, 08:43
            Przegapilem te serie tzn. druga czesc 40-latka. Czy bedzie jeszcze powtorka tego
            serialu, moze ktos wie cos blizszego na ten temat?

> Biorąc pod uwagę żenujący poziom "40-latka dwadzieścia lat później" jak również
            >
            > późniejszych "dzieł" Gruzy to nawet dobrze.
            Czyzby byly one (te nowe odcinki) az tak zle?
            • invicta1 Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK 28.01.05, 15:19
              zgadzam się z P-77 to zgroza, jak słyszę, że Gruza się gdzieś produkuje, to
              rezygnuję w przedbiegach (np "Gulczas a jak myslisz?"-chciał popłynąć na reality
              i połynął.... do rowu)
          • Gość: deczko Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.chello.pl 28.01.05, 15:16
            > Biorąc pod uwagę żenujący poziom "40-latka dwadzieścia lat później"

A mnie sie ten serial bardzo podobal i powtorki ogladalam bardzo chetnie, moze
            nawet chetniej niz pierwsza serie
            • lezka_z_posen Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK 28.01.05, 15:22
              drugiej serii do pierwszej to tak daleko,jak stąd do Ułan Bator;)
              ale dało się obejrzeć.
              • kaprysia Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK 28.01.05, 15:28
                TA druga seria to był koszmar, zwłaszcza Malajkat i jego synowie (głownie ten
                Ruski), grrr. I ten audik z wytryskiem:/
                • Gość: P-77 Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:34
                  Chciałem tylko zauwazyć, że sam "40-latek" miał dwie serie (druga to były te
                  odcinki, w ktorych Stefan był dyrektorem, miały swoją premierę później) a "40-
                  latek 20 lat później" to był zupełnie inny serial.
                  Tak samo serial "Dom" nie miał dwóch serii a pięć (a właściwe cztery i
                  jeden "samotny" odcinek - "Kto dziś tak umie kochać"). Ale w tym przypadku
                  ciągłość odcinkow była zachowana.
                  • Gość: Konrad Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 28.01.05, 15:40
                    Zamknij się mądralo od 7 boleści!!Zresztą już się mądrzyłeś w temacie 2 serii
                    40-latka,więc się nie powtarzaj!
                    • Gość: ja Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:47
                      Jezu a skąd w tobie tyle jadu ?. Akurat tu P-77 ma absolutną rację
                  • Gość: brian Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.defbank.com.pl 28.01.05, 16:06
                    Jeżeli wchodzisz tak głęboko w szczegóły ( zresztą bardzo dobrze ), to ośmielę się
                    zwrócić uwagę, że pod względem czasowym były trzy serie "pierwszego" 40-latka.
                    Pierwsza seria - odcinki 1-7 - Stefan buduje Trasę Łazienkowską. Zresztą w 7
                    odcinku ( tym o Stefanie organizującym klub osiedlowy ) pojawia się "samodzielnie"
                    piosenka w wykonaniu Stana Borysa sugerująca zakończenie serii. Potem po
                    przerwie (co prawda krótkiej) pojawiły się dalsze odcinki - Stefan buduje
                    Dworzec Cenralny.
                    I w końcu trzecia seria - tak jak powiedziałeś - Stefan dyrektorem przedsiębiorstwa.
                    • Gość: Pytalski Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.pool.mediaWays.net 28.01.05, 18:50
                      Ale ty sie znasz! Moje uznanie.
                      Dlatego tez prosze o wiecej wyjasnien: w jakich latach byly te serie wyswietlane
                      w telewizji?
                      • Gość: P-77 Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:51
                        Zwróćcie uwagę, że w czołówce "40-latka" są tylko sceny z pierwszych odcinków
                        (tych z Trasą Łazienkowską).
                    • Gość: Pytalski Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" Pytam Briana IP: *.pool.mediaWays.net 29.01.05, 18:31
                      Pytam jeszcze raz, kiedy lecialy posu´zczegolne serie?
                      • Gość: brian Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" Pytam Briana IP: *.defbank.com.pl 31.01.05, 10:43
                        zostałem wywołany do tablicy...czerwienie się.... ;)
                        przepraszam kolego , powyższe dane przekazałem z pamięci, z własnej autopsji.
                        Niestety , dokładnie pamiętam tylko start pierwszej serii - była to druga połowa
                        roku 1974 ( 8 klasa podstawówki :) tak,tak...) Pamiętam też, że trzecia "pula"
                        pierwszego "40-latka" zaczęła się w 1977. W tej chwili nie mogę sobie
                        przypomnieć , kiedy n.p. cały serial się skończył ( oczywiście chodzi o
                        projekcję premierową ), ale z powyższego wynika, że 1977 lub 78. Jeżeli chodzi o
                        wymienioną przeze mnie przerwę między pierwszą i drugą "pulą" to stwierdzam fakt
                        istnienia tej przerwy, ale nie pamietam ile trwała.
                        • Gość: Pytalski Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" Pytam Briana IP: *.pool.mediaWays.net 31.01.05, 14:46
                          Dzieki Brian.
                • Gość: deczko Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK IP: *.chello.pl 29.01.05, 10:24
                  kaprysia napisała:

> TA druga seria to był koszmar, zwłaszcza Malajkat i jego synowie (głownie ten
                  > Ruski), grrr. I ten audik z wytryskiem:/

Fakt to bylo dosyc wnerwiajace, ale ogolnie to ja lubilam ten serial i
                  zprzyjemnoscia ogladalam powtorke, chyba na regionalnej.

Czasami odcinki pierwszej serii sa troche nuzace i juz zupelnie nie na czasie i
                  dosyc nudne, alejak powtarzali w wakacje to i tak ogladalam.

Z nowej serii, to jede z lepszych odcunkow o sprzedazu obrazu na aukcji
                  naprawde zabawne.

• e_katt Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK 29.01.05, 21:23
                lezka_z_posen napisała:

> drugiej serii do pierwszej to tak daleko,jak stąd do Ułan Bator;)
                > ale dało się obejrzeć.

niesmialo zgodze sie z uwaga ;))
                po czym stwierdzam, ze duzo gorzej ma sie
                relacja "Motylem jestem, czyli romans 40-latka" do "40-latka"
                niz relacja "40-latek 20 lat pózniej" do "40-latka"
                [taki ten "Romans" ni przypial, ni przylatal byl w tej serii..]

chociaz, jak juz tak sie opiniami wymieniamy;), to przyznaje:
                homo-motyl Lazuki byl wyborny.. hehe
                • lezka_z_posen Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK 29.01.05, 21:28
                  e_katt napisała:

> lezka_z_posen napisała:
                  >
                  > > drugiej serii do pierwszej to tak daleko,jak stąd do Ułan Bator;)
                  > > ale dało się obejrzeć.
                  >
                  > niesmialo zgodze sie z uwaga ;))
                  > po czym stwierdzam, ze duzo gorzej ma sie
                  > relacja "Motylem jestem, czyli romans 40-latka" do "40-latka"
                  > niz relacja "40-latek 20 lat pózniej" do "40-latka"
                  > [taki ten "Romans" ni przypial, ni przylatal byl w tej serii..]
                  >
                  > chociaz, jak juz tak sie opiniami wymieniamy;), to przyznaje:
                  > homo-motyl Lazuki byl wyborny.. hehe

Pszoniak jako reżyser "5 nocy nie spałem"też wyborny:)
                  a "40"-latka,tego z lat 70-tych oczywiście mogę oglądac na okrągło:)na
                  szczęście nie musze czekać,aż tv zapoda,bo mam na kasetach.jak tylk czuję,że
                  nastrój mi spada,od razu wrzucam jakiś odcinek i już jest lepiej;)
                  a "Romans..."nie był odcinkiem w pierwszej serii.to był osobny film fabularny.
                  • e_katt Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK 29.01.05, 21:37
                    > a "Romans..."nie był odcinkiem w pierwszej serii.to był osobny film fabularny.

no ja wiem, ze to fabula

nie zmienia to zasadniczo faktu, ze bylam sie kiedys okrutnie rozczarowala owym
                    dzielem (bo i Madzia to nie Ta Madzia, która lubilam, i Dzieciatka zdeko
                    inaczej sie zachowujace, i wreszcie: skad pomysl z tym 'romansem': no bo kogo
                    jak kogo by w romans uwiklac, ale Stefka Karwowskiego? tego porzadnego Stefana,
                    symbol epoki?.. eee, mocno przesadzone ;))
                    i stad moje do filmu uprzedzenie;))

a "40-latka" to tez moge na okraglo ogladac!
                    siostra sie tylko ze mnie podsmiewa, ze jak tylko któras TV zaczyna poraz
                    kolejny "40." puszczac, to zewszad gromy sie na te TV sypia (no bo ilez mozna
                    ten serial powtarzac?)
                    a ja, spokojnie, z luboscia, znowu "40." sobie aplikuje;))

no co mam zrobic?
                    tak juz mam..

• lezka_z_posen Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" BRAK 29.01.05, 21:40
                      w pierwsze serii Stef też troche romansił z pielęgniarką Krychą od pudla
                      Agaty.odcinek "Wpadnij kiedy zechcesz,czyli bodźce stępione":)
                      • e_katt ech 29.01.05, 21:45
                        lezko, racje masz, przyznaje..
                        cos dawno w TV nie powtarzali "40." ;))
    • Gość: P-77 Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:55
      Na przykładzie "Domu" i "40-latka" wydaje mi się, że przenoszenie PRL-owskich
      produkcji w warunki III RP to błąd. Mógłbym to uzasadnić, ale wyszedłby tekst w
      stylu Teresy Boguckiej a wiem, że nie wszyscy mają na to ochotę (wiadomo, że
      nie ma to jak krótkie i treściwe przekazy w rodzaju "X wygląda jak kupa").
      W każdym razie ja teraz slyszę o zamiarze kontyniacji serialu "Alternatywy 4"
      to wiem, że szykuje się kolejny niewypał.
      • Gość: gość Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: *.c156.petrotel.pl 29.01.05, 19:16
        O co chodzi z tym wytryskiem? Jak jechał przez osiedle sąsiedzi mieli wytryski?
        I jak to się stało że je kupił?
        • Gość: P-77 Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:47
          > O co chodzi z tym wytryskiem? Jak jechał przez osiedle sąsiedzi mieli
          wytryski?
          > I jak to się stało że je kupił?
          W "40-latku 20 lat później" (podkreślam rodzajowo innym serialu niz oryginalny
          40-latek) w pierwszym odcinku pani Zosia (Z. Czerwińska) zamiast "Audi z
          wtryskiem" powiedziała "z wytryskiem". Taki lapsus.
    • lezka_z_posen Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" 29.01.05, 20:48
      najlepszy i tak był Gerard;)
      • Gość: P-77 Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:37
        Premiery 40-latka z autopsji nie pamiętam, więc nie mogę sypac wiedzą.
        Natomiast przyjmuję do wiadomosci, że rzeczywiscie mogły być trzy a nie jak
        dotąd uważałem dwie serie.
        Pierwsza miała premierę 16 maja 1975, zatem ostatni odcinek tej serii był 27
        czerwca 1975 (przy założeniu, że serial był emitowany w piątki).
        Natomiast "Motylem jestem czyli romans 40-latka" miał premierę 10 września 1976
        r. W tym filmie Setefan kieruje budową Dworca Centralnego a jego przełożonym
        jest dyrektor "jak to mówią" Wardowski. Z tego można by wnioskować że premiera
        kinowa musiała być przed telewizyjną emisją ostatniego odcinka drugiej serii, w
        którym Stefan zostaje dyrektorem przedsiębiorstwa na miejsce Wardowskiego
        właśnie.
        Nawiązanie do historii z piosenkarką Orską pojawia się tylko raz - w piątym
        odcinku "40-latka dwadzieścia lat później" gdzie Stefan ma się przebrać za
        świętego Mikołaja i rozwiewa wątpliwosci Madzi czy poradzi sobie ze zmianą
        głosu - "przecież dawałem głos temu Wackowi" co u Madzi wywołuje irytację.
        Natomiast trzecia seria "dyrektorska" była produkowana w latach 1976-77 zatem
        premiera była pewnie gdzieś tak w 1978 r. W tej serii inna dziewczyna grała
        córkę Karwowskich, zresztą o wiele gorsza od pierwszej.
        "40-latek dwadzieścia lat później" miał premierę 4 grudnia 1993 r. i tu była
        tylko jedna seria złożona z 15 odcinków.
        • Gość: Pytalski Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: *.pool.mediaWays.net 30.01.05, 10:43
          Dziekuje za wyczerpujace informacje. Teraz sobie przypomnialem lata 70-te. Te
          nowa serie w latach 90-tych niestety przegapilem. Chetnie chcialbym ja obejrzec.
          Jezeli ktos wie, czy w najblizszym czasie leci powtorka, bylbym wdzieczny za
          informacje.
          • Gość: Zdzislaw Dyrma Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: 195.205.170.* 30.01.05, 19:13
            Sciagnij sobie z emule.Sa tam wszystkie.Na TV bym nie liczyl - jakis czas temu
            puszczali stare odcinki i w polowie przerwali olewajac telewidzow - normalka.
            • Gość: Pytalski Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: *.pool.mediaWays.net 30.01.05, 19:46
              Dzieki
              • Gość: ja Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:22
                wszyscy tu wypominają Stefciowi jego dwa romanse ( a dyć chłopina sie na tych
                babach przejechał) a nikt jakoś nie pamięta ze i Madzi sie romans przytrafił.
                Była wtedy na jakiejś hydrologicznej kurso-konferencji w uroczym pałacyku poza
                miastem i zakochała sie w boskim przystojniaku ( grał go Nowicki)i w ogóle nie
                umiała sobie z tym grzesznym uczuciem poradzić. Ten odcinek widziałam tylko raz
                przy kolejnych powtórkach serialu z rozmysłem go nie nadają. Ktoś wie dlaczego ?
    • lezka_z_posen Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" 31.01.05, 15:37
      wg definicji kobietypracującej,to było zauroczenie-mniej niż oczarowanie,ale
      więcej niż flirt:)
      a profesor Koziełło miał dyktafon i na pewno na ten bajer złapał Madzię;)
      • Gość: brian Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" IP: *.defbank.com.pl 31.01.05, 16:49
        > wg definicji kobietypracującej,to było zauroczenie-mniej niż oczarowanie,ale
        > więcej niż flirt:)

drobna korekta - "oczarowanie, mniej niż zakochanie, ale więcej niż flirt"

P.S. Odcinek miał tytuł "Oczarowanie, czyli pocztówka ze Spitzbergenu"

• lezka_z_posen Re: Nowa seria "Czterdziestolatka" 31.01.05, 17:07
          Gość portalu: brian napisał(a):

> > wg definicji kobietypracującej,to było zauroczenie-mniej niż oczarowanie,
          > ale
          > > więcej niż flirt:)
          >
          > drobna korekta - "oczarowanie, mniej niż zakochanie, ale więcej niż flirt"
          >
          > P.S. Odcinek miał tytuł "Oczarowanie, czyli pocztówka ze Spitzbergenu"

zgadaza się:)czułam,że cos poplątałam;)
          ale na sympozjum hydrologicznym i tak najlepsi byli koledzy z placówki
          poznańskiej:)
          • Gość: ewa dzieci 40-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:27
            a co sie stalo z mlodymi aktorami grajacymi dzieciaki? Szczegolnie Karbowski-
            junior byl rewelacyjny!
            e
            • Gość: yetti Re: dzieci 40-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 03:24
              Był kiedyś program(tokszoł)z udziałem tychże dzieci -Mareczek to dziś architekt
              ale Jagoda niewiele mówiła wogóle i podejrzewam,że ma kłopoty z jamą zębową.
              W moim mniemaniu był to program mocno na siłę,za kasę abonamentowców
              naturrrrralnie.Yetti
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka