freemason Re: Wyspy Bambuko 04.09.06, 14:07 Na wyspach Bambuko Jest zabawa klawa Rząd się co dzień zmienia Taka jest ustawa Z jednej dużej listy Ludzi się wybiera Tego na ministra Tego na premiera Rządzi całą sprawą Alfabet jedynie Nie ma więc takiego Kogo się ominie Ref. Kosi kosi łapci buzi buzi buzi Dzisiaj rządza mali jutro rządzą duzi Kłotnie nam nie grożą bośmy solidarni Raz rządzą czerwoni, a raz rządzą czarni Na wyspach Bambuko Znikły wszelkie szpasy Każdy se porządzi W odpowiednim czasie Ojciec z matką mówi Nieletniej dziecinie Możesz spać spokojnie Urząd Cię nie minie Nikt tu nie uprawia Propagandy swojej Ten rząd już się nakradł Teraz na nas kolej... Ref. Kosi kosi W całej tej zabawie Zysk jest oczywisty Każdy ma tu szansę Zostania ministrem Czy jest samym orłem Czy jest zwykłym zerem Przyjdzie jego kolej Zostanie premierem Za ten piękny pomysł W górę wznieśmy szklanki To sto razy lepsze Od rządu z łapanki... Ref. Kosi kosi .................... U nas nie tak łatwo bawić się tą sztuką Jak byśmy nie stali robią nas w Bambuko. Tekst: M. Błażejewski (1991) Odpowiedz Link
krambambulia Re: Wyspy Bambuko 04.09.06, 14:09 "Na wyspach bambuko znikły wszelkie kwasy" - chyba? :) Odpowiedz Link
freemason Re: Wyspy Bambuko 04.09.06, 14:10 krambambulia napisała: > "Na wyspach bambuko znikły wszelkie kwasy" - chyba? :) Możliwe, nie potrafię już teraz zweryfikować... Odpowiedz Link
freemason PS. Ta piosenka była puszczana na tegorocznym 04.09.06, 14:21 ... Opolu w wykonaniu Hanny Śleszyńskiej i Kacpra Kuszewskiego (kiedy on grał w "kabarecie"??) Odpowiedz Link
krambambulia Re: PS. Ta piosenka była puszczana na tegorocznym 04.09.06, 16:48 Czekaj, Kuszewski to taki chudy czarny czy rudy?! Odpowiedz Link
freemason Re: PS. Ta piosenka była puszczana na tegorocznym 05.09.06, 18:34 krambambulia napisała: > Czekaj, Kuszewski to taki chudy czarny czy rudy?! Ten co teraz wisi na reklamach Telekomunikacji i grał (gra?) w "M jak miłość"... Tzn. chudy i czarny:) A ten rudzielec to (chyba) Przemysław Branny (grał w dwóch kabaretach w 1993 roku)... www.branny.pl Odpowiedz Link
krambambulia Re: PS. Ta piosenka była puszczana na tegorocznym 07.09.06, 12:26 To było dwóch rudych! Ten pierwszy rzeczywiście był w czasach Docenta, drugiego przyprowadziła Towarzyszka Kornik przebranego za dziewczynkę tłumacząc, że żeby społeczeństwo chciało wejść do UE, to trzeba zacząć od korzenia ("Ja jako poseł mam pomys, tak?"). A Kuszewski to chyba ograniczył sie do śpiewania piosenek, nie pamiętam aby cokolwiek zagrał (to znaczy zagrał, ale w Polsacie w serialu "Trędowata"). Odpowiedz Link
freemason Re: PS. Ta piosenka była puszczana na tegorocznym 07.09.06, 20:47 krambambulia napisała: drugiego > > przyprowadziła Towarzyszka Kornik przebranego za dziewczynkę tłumacząc, że żeby > > społeczeństwo chciało wejść do UE, to trzeba zacząć od korzenia ("Ja jako poseł > > mam pomys, tak?"). Klaudiusz Kauffmann? www.filmweb.pl/Klaudiusz,Kaufmann,filmografia,Person,id=139229 Odpowiedz Link
krambambulia Re: PS. Ta piosenka była puszczana na tegorocznym 08.09.06, 11:16 Pamiętałam że miał oryginalne imię :D Odpowiedz Link
krambambulia Re: A ja nie pamiętam kiedy grał w kabarecie... 28.09.06, 14:57 To było tuż przed referendum w sprawie UE. Odpowiedz Link
wsamrazek Re: Wyspy Bambuko 27.09.06, 00:01 Mam nagranie z telewizji(tylko dźwięk) w którym: 1. Napewno jest kwasy. 2. Pierwszy refren brzmi: Kosi kosi łapci przesuń się kochanie Twój wczorajszy fotel mnie się dziś dostanie Kosi kosi łapci przesuń się troszeczkę Ja ci dam pieczątkę ty mi oddasz teczkę 3. Na końcu refren jest powtórzony razy. 4. Śpiewa Hanna Śleszyńska i Grzegorz Wons. Odpowiedz Link