Dodaj do ulubionych

Klan ma nowa str www.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 09:47
ww2.tvp.pl/2752.dzialy
Obserwuj wątek
    • paula245 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:17
      wow! powaliła mnie ta strona,a najbardziej wywiad z aktorką grającą Majke :D
    • paula245 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:19

• pomme Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:28
        ja bym jej podrzuciła mój stosik do prasowania:-) ona sie odpreży a ja bede
        miała wyprasowane:-)
    • paula245 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:22
      Dzień na planie

Myliłby się ten, kto sądzi, że praca na planie nie jest forsowna. Bywa, że
      zdjęcia rozpoczynają się o piątej i trwają do wieczora...
      Początek zdjęć zaplanowano na godzinę ósmą. O szóstej spotykamy się w
      mikrobusie wiozącym nas na plan. Kierowca – nieoceniony pan Leopold - zabiera
      po drodze Barbarę Bursztynowicz (Elżbieta Chojnicka) i Daniela Zawadzkiego
      wcielającego się w postać Michała. Po chwili dołącza do nas także jego
      serialowa żona - Katarzyna Tlałka, która na zdjęcia przyjeżdża aż z Krakowa.
      Jeszcze tylko krótka wizyta w biurze Klanu –zabieramy kostiumy dla aktorów - i
      już jedziemy do Podkowy Leśnej, gdzie kręcona będzie pierwsza scena. Wszyscy
      jesteśmy jeszcze senni i tylko wiozący nas pan Leopold cieszy się z wczesnej
      pory, dzięki której unikamy stania w korkach.
      Na miejscu zastajemy już większość ekipy – ustawiane są szyny, po których
      jeździć będzie kamera i światło.
      Aktorzy idą do wozu, w którym robiona jest charakteryzacja i dobierane są
      stroje do danej sceny. Wnętrze przypomina salon fryzjerski –szereg oświetlonych
      luster i fotele, przy których pracują charakteryzatorki. W pomieszczeniu obok
      wiszą rzędy ubrań dla aktorów. Każdy z bohaterów ma swoje własne dossier, w
      którym opisane są wszystkie kreacje, jakie ma dana osoba, a także to, co
      zakładała danego dnia.
      Charakteryzatorki równie uważnie pracują nad każdą postacią – w zależności od
      nastroju, w jakim ma być dany bohater, nakładają odpowiedni makijaż i układają
      włosy.
      Aktorzy poświęcają ten czas na powtórzenie dialogów. Andrzej Grabarczyk (Jerzy
      Chojnicki), prywatnie znany z pasji wędkarskiej, wykorzystuje hobby do lepszego
      zapamiętywania swoich kwestii. Słychać, jak mówi: Sum, jest taka ryba, gdy w
      tekście ma paść: Wykładamy duże sumy na jej utrzymanie. Po skończonej
      charakteryzacji czas na spotkanie z reżyserem i operatorem. Podczas kolejnych
      prób aktorzy pracują nad uchwyceniem istoty odgrywanej sceny – dopasowaniem do
      niej pokazywanych emocji i wykonywanych czynności. Na planie trwają tymczasem
      ostatnie przygotowania do ujęcia – dekoratorzy nakrywają stół, przy którym
      zasiadać będzie rodzina Chojnickich, ustawiane są detale oświetlenia.
      Lampy, jakich używa się w filmie są zbyt silne by podołały im zwykłe domowe
      gniazdka, ekipa jest zatem zmuszona wozić ze sobą własną elektrownię, czyli
      agregat. Za jego sprawą po podłodze ciągną się zwoje kabli. Operatorzy co
      chwila sprawdzają, czy nie widać ich w oku kamery. Wreszcie wszystko jest
      gotowe, pada komenda: Cisza! Ujęcie! Klaps! Rozpoczął się kolejny dzień
      zdjęciowy Klanu.
    • bez_mapy Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:22
      Ten tasiemiec jest obecnie najgorszym serialem w TV, wypalił sie juz dawno, a
      na siłę się go sztucznie przeciąga.
      • panatha potwór z loch ness 03.02.05, 15:29
        ww2.tvp.pl/2760,20041228145044.strona

ZDJECIE NR 5
        • paula245 Re: potwór z loch ness 03.02.05, 15:30
          panatha napisał:
          > ww2.tvp.pl/2760,20041228145044. strona
          > ZDJECIE NR 5

O szyt :D
        • michal_82 Re: potwór z loch ness 03.02.05, 15:48
          Nie jest tak źle. Na innym Paschalska jest z Jabłczyńską o kilka lat młodszą.
          Niesamowicie śmiesznie ta dziewczyna wygląda, bo teraz się praktycznie nic nie
          zmieniła, oprócz wzrostu, a tu takie dziecko. Na Trójce ostatnio puszczali po
          południu serial dla dzieci Trzy szalone zera i tam również Jabłczyńska jest
          wielką gwiazdą.

tvp.pl/images/2005/01/31/183152/img500.jpg
          A na tym zdjęciu powyżej Stockinger wyszedł bardzo podobnie to gościa z Samego
          Życia, który w czołówce wącha z obrzydzeniem kebaba.
          • Gość: ana Re: potwór z loch ness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:06
            ww2.tvp.pl/2756,20041214141691.strona
            polecam szczególnej uwadze zdjęcia 3, 4;), 13 (normalnie jak z albumu
            rodzinnego), pekaesy michała na 12 też fajne;)
      • Gość: Duncan Re: Klan ma nowa str www. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:37
        Na pewno nie jest gorszy niż M jak Miłość czyli K jak Kicz, G jak Gó.. czy jak
        kto woli. Tego nikt nie przebije.
    • gocha221 cytat z forum z nowej strony 03.02.05, 15:49
      Kilka uwag do realizatorów
      Sztuczność gry Pani Trojanowskiej już w tej chwili tak razi, że aż śmieszy.
      Podobnie śmieszy infantylne zachowanie Kai Paschalskiej ,w dodatku z jej
      śmiechem: \"he he he\"-ile grana przez nią postać ma lat: 13 czy 19? Dalczego
      Grażynka zachowuje się w stosunku do Rysia protekcjonalnie, jakby był
      niedorozwiniętym dzieckiem? To Jej: \"Ryśku\" mówione głosem ducha! No i w jakim
      małżeństwie mąż i żona odzywają się do siebie i dzieci tak patetycznie jak
      Państwo Lubiczowie? Przejaskrawione cechy zachowania doktora Koziełły NIE
      śmieszą - budzą zdziwienie - skąd autor czerpał wzorce, bo chyba nie z życia?
      Krystian (kaplonski@o2.pl)

niezłe, szczególnie o Rysku kochanym:-)
    • gocha221 cytataów o ryskach cd 03.02.05, 15:53
      małe uwagi
      Już raz pisałem do Państwa ale nie wiem czy mój list dotarł. Spróbuję jeszcze
      raz przedstawić swoje uwagi. 1. Muzyka, którą słyszymy w tle jest na pewno
      konieczna dla ubarwienia odbioru, ale dlaczego podczas rozmowy bohaterów jest
      taka głośna. Gdy już musi być to niech będzie TŁEM wydarzenia a nie pierwszym
      planem. To serial a nie koncert. 2. Bardzo proszę Pania Królikowską, żeby choć
      raz pocałowała Pana Cyrwusa jak to robi się na ogół w małzeństwie ( mówię
      oczywiście o bohaterach serialowych..) a nie podawała mu do pocałowania ucho.
      Może mi umknęło ale ani razu nie widziałem, żeby go pocałowała. Gdy nie może się
      przemóc -z jakichś powodów- to może wykreślić sceny całowania. 3. Reszta w
      porządku. Pozdrawiam ekipę.
      Leopold (leope@pro.onet.pl)
    • Gość: Korniszon Re: Klan ma nowa str www. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:45
      Najgorzej, że na tej nowej stronce nie widzę streszczeń nowych odcinków, a tak
      głównie oglądałam ten serial. I co ja teraz zrobię?! Chyba będę musiała włączać
      TV:(
      • michal_82 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 17:18
        Na stronie głównej TVP jest odnośnik "program dla prasy". Tam kliknij w
        omówienia na dany tydzień. Wyprzedzenie jest mniej więcej miesięczne. Na dzień
        dzisiejszy do 20 lutego, ale lada dzień będzie na kolejne 7 dni.

Na skróty tu: www.tvp.pl/prasa/omowienia/
    • elde23 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 17:08
      Są tylko trzy najbliższe.
      Kliknij "następny odcinek" i czytaj na środku strony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka