Gość: ee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 09:47 ww2.tvp.pl/2752.dzialy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula245 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:17 wow! powaliła mnie ta strona,a najbardziej wywiad z aktorką grającą Majke :D Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:28 ja bym jej podrzuciła mój stosik do prasowania:-) ona sie odpreży a ja bede miała wyprasowane:-) Odpowiedz Link Zgłoś
paula245 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:22 Dzień na planie Myliłby się ten, kto sądzi, że praca na planie nie jest forsowna. Bywa, że zdjęcia rozpoczynają się o piątej i trwają do wieczora... Początek zdjęć zaplanowano na godzinę ósmą. O szóstej spotykamy się w mikrobusie wiozącym nas na plan. Kierowca – nieoceniony pan Leopold - zabiera po drodze Barbarę Bursztynowicz (Elżbieta Chojnicka) i Daniela Zawadzkiego wcielającego się w postać Michała. Po chwili dołącza do nas także jego serialowa żona - Katarzyna Tlałka, która na zdjęcia przyjeżdża aż z Krakowa. Jeszcze tylko krótka wizyta w biurze Klanu –zabieramy kostiumy dla aktorów - i już jedziemy do Podkowy Leśnej, gdzie kręcona będzie pierwsza scena. Wszyscy jesteśmy jeszcze senni i tylko wiozący nas pan Leopold cieszy się z wczesnej pory, dzięki której unikamy stania w korkach. Na miejscu zastajemy już większość ekipy – ustawiane są szyny, po których jeździć będzie kamera i światło. Aktorzy idą do wozu, w którym robiona jest charakteryzacja i dobierane są stroje do danej sceny. Wnętrze przypomina salon fryzjerski –szereg oświetlonych luster i fotele, przy których pracują charakteryzatorki. W pomieszczeniu obok wiszą rzędy ubrań dla aktorów. Każdy z bohaterów ma swoje własne dossier, w którym opisane są wszystkie kreacje, jakie ma dana osoba, a także to, co zakładała danego dnia. Charakteryzatorki równie uważnie pracują nad każdą postacią – w zależności od nastroju, w jakim ma być dany bohater, nakładają odpowiedni makijaż i układają włosy. Aktorzy poświęcają ten czas na powtórzenie dialogów. Andrzej Grabarczyk (Jerzy Chojnicki), prywatnie znany z pasji wędkarskiej, wykorzystuje hobby do lepszego zapamiętywania swoich kwestii. Słychać, jak mówi: Sum, jest taka ryba, gdy w tekście ma paść: Wykładamy duże sumy na jej utrzymanie. Po skończonej charakteryzacji czas na spotkanie z reżyserem i operatorem. Podczas kolejnych prób aktorzy pracują nad uchwyceniem istoty odgrywanej sceny – dopasowaniem do niej pokazywanych emocji i wykonywanych czynności. Na planie trwają tymczasem ostatnie przygotowania do ujęcia – dekoratorzy nakrywają stół, przy którym zasiadać będzie rodzina Chojnickich, ustawiane są detale oświetlenia. Lampy, jakich używa się w filmie są zbyt silne by podołały im zwykłe domowe gniazdka, ekipa jest zatem zmuszona wozić ze sobą własną elektrownię, czyli agregat. Za jego sprawą po podłodze ciągną się zwoje kabli. Operatorzy co chwila sprawdzają, czy nie widać ich w oku kamery. Wreszcie wszystko jest gotowe, pada komenda: Cisza! Ujęcie! Klaps! Rozpoczął się kolejny dzień zdjęciowy Klanu. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 15:22 Ten tasiemiec jest obecnie najgorszym serialem w TV, wypalił sie juz dawno, a na siłę się go sztucznie przeciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha potwór z loch ness 03.02.05, 15:29 ww2.tvp.pl/2760,20041228145044.strona ZDJECIE NR 5 Odpowiedz Link Zgłoś
paula245 Re: potwór z loch ness 03.02.05, 15:30 panatha napisał: > ww2.tvp.pl/2760,20041228145044. strona > ZDJECIE NR 5 O szyt :D Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: potwór z loch ness 03.02.05, 15:48 Nie jest tak źle. Na innym Paschalska jest z Jabłczyńską o kilka lat młodszą. Niesamowicie śmiesznie ta dziewczyna wygląda, bo teraz się praktycznie nic nie zmieniła, oprócz wzrostu, a tu takie dziecko. Na Trójce ostatnio puszczali po południu serial dla dzieci Trzy szalone zera i tam również Jabłczyńska jest wielką gwiazdą. tvp.pl/images/2005/01/31/183152/img500.jpg A na tym zdjęciu powyżej Stockinger wyszedł bardzo podobnie to gościa z Samego Życia, który w czołówce wącha z obrzydzeniem kebaba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: potwór z loch ness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:06 ww2.tvp.pl/2756,20041214141691.strona polecam szczególnej uwadze zdjęcia 3, 4;), 13 (normalnie jak z albumu rodzinnego), pekaesy michała na 12 też fajne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duncan Re: Klan ma nowa str www. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:37 Na pewno nie jest gorszy niż M jak Miłość czyli K jak Kicz, G jak Gó.. czy jak kto woli. Tego nikt nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 cytat z forum z nowej strony 03.02.05, 15:49 Kilka uwag do realizatorów Sztuczność gry Pani Trojanowskiej już w tej chwili tak razi, że aż śmieszy. Podobnie śmieszy infantylne zachowanie Kai Paschalskiej ,w dodatku z jej śmiechem: \"he he he\"-ile grana przez nią postać ma lat: 13 czy 19? Dalczego Grażynka zachowuje się w stosunku do Rysia protekcjonalnie, jakby był niedorozwiniętym dzieckiem? To Jej: \"Ryśku\" mówione głosem ducha! No i w jakim małżeństwie mąż i żona odzywają się do siebie i dzieci tak patetycznie jak Państwo Lubiczowie? Przejaskrawione cechy zachowania doktora Koziełły NIE śmieszą - budzą zdziwienie - skąd autor czerpał wzorce, bo chyba nie z życia? Krystian (kaplonski@o2.pl) niezłe, szczególnie o Rysku kochanym:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 cytataów o ryskach cd 03.02.05, 15:53 małe uwagi Już raz pisałem do Państwa ale nie wiem czy mój list dotarł. Spróbuję jeszcze raz przedstawić swoje uwagi. 1. Muzyka, którą słyszymy w tle jest na pewno konieczna dla ubarwienia odbioru, ale dlaczego podczas rozmowy bohaterów jest taka głośna. Gdy już musi być to niech będzie TŁEM wydarzenia a nie pierwszym planem. To serial a nie koncert. 2. Bardzo proszę Pania Królikowską, żeby choć raz pocałowała Pana Cyrwusa jak to robi się na ogół w małzeństwie ( mówię oczywiście o bohaterach serialowych..) a nie podawała mu do pocałowania ucho. Może mi umknęło ale ani razu nie widziałem, żeby go pocałowała. Gdy nie może się przemóc -z jakichś powodów- to może wykreślić sceny całowania. 3. Reszta w porządku. Pozdrawiam ekipę. Leopold (leope@pro.onet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korniszon Re: Klan ma nowa str www. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:45 Najgorzej, że na tej nowej stronce nie widzę streszczeń nowych odcinków, a tak głównie oglądałam ten serial. I co ja teraz zrobię?! Chyba będę musiała włączać TV:( Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 17:18 Na stronie głównej TVP jest odnośnik "program dla prasy". Tam kliknij w omówienia na dany tydzień. Wyprzedzenie jest mniej więcej miesięczne. Na dzień dzisiejszy do 20 lutego, ale lada dzień będzie na kolejne 7 dni. Na skróty tu: www.tvp.pl/prasa/omowienia/ Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: Klan ma nowa str www. 03.02.05, 17:08 Są tylko trzy najbliższe. Kliknij "następny odcinek" i czytaj na środku strony. Odpowiedz Link Zgłoś