Dodaj do ulubionych

Olbrychski jest psychiczny!!!!

IP: *.chello.pl 03.02.05, 23:14
Ten człowiek sie pograza!
Wystapienie u Lisa to juz gwóźdź do trumny!

Taki z niego Kimicic jak z koziej dupy trąbka!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: remi Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:16
      Może wreszcie ktoś mi napisze co zrobił, bo nie oglądałam...!!!!
      • forumowicz_pospolity Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! 03.02.05, 23:19
        Gość portalu: remi napisał(a):

> Może wreszcie ktoś mi napisze co zrobił, bo nie oglądałam...!!!!

Wyciągnął Wildsteinowi zaszłości z lat 80 kiedy to na paryskim bruku
        będąc, Wildstein miał zakapować do władz francuskich,że Mirosław Chojecki
        zatrudnia pracowników na czarno. Na życzenie jest gotów dostarczyć dossier
        całej sprawy. Dziki Kamień zagroził Olbrychskiemu procesem, ale tłumaczył się
        mętnawo.
        • Gość: remi Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:35
          Dzięki forumowiczu:))
    • forumowicz_pospolity Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! 03.02.05, 23:16
      Niby dlaczego????

Był spokojny jak rzadko, np mógł wyjąć szabelkę
      spod płaszcza i ciąć Wildsteina przez czerep.
    • Gość: frank Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.05, 23:16
      Encyklopedyczny przykład megalomanii. To było nieznośne.
      • Gość: kurdupel Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:38
        eee tam zaraz choooory, to tylko alkoholik pospolity, cos tam chlapnal i tyla
        • Gość: Kiełbasa Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: 80.51.233.* 03.02.05, 23:46
          Kiedyś go słyszałem jak mówił, że Cybulski zaraz po swojej śmierci odwiedził go.
          W ten sposób sam się mianował na jego następcę.
    • Gość: Ciekawska Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:49
      Co z tym "osłem"w programie Lisa?
      • Gość: dsa Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.05, 23:52
        Ten osioł to był od Sokratesa, taka metafora, a Olbrychski potraktował to
        dosłownie, LOL.
    • Gość: mexx Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:17
      Chojecki w opublikowanym wieczorem oswiadczeniu stwierdił,że to co Olbrychski
      powiedział to kłamstwo,mieli z Wildsteinem sprawę o różnicę w poglądach na
      sprawy polityczne ale stwierdził,że to była ich osobista sprawa,zapłacił o
      Wildsteinowi odszkodowanie i uważa,że między nimi wszystko jest
      wyjaśnione.Stwierdził,że Olbrychski skłamał i obrzucił Bronka
      oszczerstwami.Absolutnie jest oburzony zachowaniem w/w komedianta.Czyli nasz
      wielki aktor skłamał na wizji,robił głupkowate miny ,srożył sie niemiłosiernie
      i wyszedł na błazna.Na stare lata nie radzi sobie ze swa psychika i upływem
      czasu.Co widac i słychać.
      • Gość: link oswiadczenie M. Ch... IP: *.chello.pl 04.02.05, 09:16
        Mexxie
        a skad wiesz o tym oswiadczeniu Chojeckiego? Masz moze jakis link? Mi sie tez
        zdawalo, ze Olbrychski grubo przedsadzil - nawet naklamal - i chetnie
        przeczytam dementi M.Ch.
        Dzieki
    • Gość: DDD PIEPRZYCIE !!! IP: *.cst.tpsa.pl 04.02.05, 08:28
      • Gość: mexx Re: PIEPRZYCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:34
        No cóż,to jest dogłębna ocena sytuacji.Gdy fakty sa niewygodne,to cóż innego
        można powiedzieć.
        • Gość: DDD bo to najlepsza ocena IP: *.cst.tpsa.pl 04.02.05, 08:48
          wildstein ma jezyk giętki, przy tym głosno mowi, jest arogancki i bezczelny,
          Olbychski przy nim to cicha myszka i w tym rzecz. Taki typ jak gość W.
          potrafiłby wam wmówić że kółko jest kwadratem, że sam współpracowałeś,aś z SB
          (chociaż masz np 3 latka itd, nie wygrasz z takim w dyskusji, potem ktoś w
          forum napisałby że się plotałeś/aś i nie mówisz prawdy.
          • Gość: frank Re: bo to najlepsza ocena IP: 81.15.170.* 04.02.05, 09:08
            Mieszasz w głowie ludziom, którzy nie oglądali programu.
            • Gość: gh Re: bo to najlepsza ocena IP: 195.116.207.* 05.02.05, 21:25

oj miesza
    • wuj.truj Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! 04.02.05, 08:59
      Wildstein nazwał Olbrychskiego osłem i marnym aktorem. Szczególnie to drugie
      mnie ubawiło. MOżna nie lubić Olbrychskiego, uważać za bufona, ale aktorem to
      on nigdy nie był marnym. A do dziennikarstwa Wildsteina ten przymiotnik jakoś
      mi pasuje.
      • Gość: ja Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:26
        on nie nazwał tak Daniela!!!! Ludzie!!!! Proponuję następnym razem oglądać ze
        ZROZUMIENIEM. Poza tym, chociaż to w Polsacie, to jednak program przeznaczony
        jest dla widza z "nieco" wyższym IQ niż przeciętne.
        Pozdrawiam.
      • Gość: mexx Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:27
        Nie dorabiaj Wildsteinowi gęby, nie mówił o marnym aktorzynie do Olbrychskiego
        a i osioł był w cytacie i nie wprost do naszego Wielkiego Aktora.O mikrym
        morale.
        • forresty Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! 04.02.05, 09:44
          1. Sokrates: Jak cie kopnie Osioł to nie będziesz mu przecież wytaczał procesu.
          2. Olbrychski oskarżył Bronka o cyt:"donoszenie" na srodowisko emigracyjne.
          3. Wildstein odparł że pozwał Chojeckiego z powodów obiektywnych, czyli nie
          zapłaconeych tantiem czy cegoś tam. Przy okazji wyszło ze pracował na czarno.
          4. Dziś Chojecki zaprzeczył słowom Olbrychskiego i potwierdza słowa Wildsteina
          5. Olbrychski po raz kolejny wyszedł na głupka. Tak to jest jak się cały czas
          żyje Hamletem a nagle trzeba zejsć na ziemie i kupić kilogram ziemniaków.
          Niestety Olbrychski myli ziemniaki z burakami więc strach go prosić o cokolwiek
          (czyt. strach o coś zapytać). Dobrze ze pod ręka nie miał oręża bo pewnikiem
          doszłoby do krwawego show na ekranie.
          6. Olbrychski był świecie przekonany że jego spraw jest juz zamknięta. Zdziwił
          się najwyraźniej jak sie dowiedział że jego dwie cieniutkie teczki to nie
          wszystko i za parę lat dostanie resztę informacji na swój temat.
          7. Wszyscy usilnie starają się wmówićnam że wildstein wyniósł listę agentów. To
          oczywista bzdura, i miejmy pretensje do tych co rozsiewają tego typu plotki a
          nie do Wildsteina.
          • zbychooo Re: Kiedy artyści biorą się za politykę...... 04.02.05, 10:01
            Taka jest prawda, że kiedy nasi artyści biora się za politykę, to nie wiadomo
            czy śmiać się czy płakać... wszyscy pamiętamy słynny "występ" u Lisa polskich
            artystów w obronie Jana Kulczyka, delikatnie mówiąc nie wypadli zbyt
            wiarygodnie, teraz następna "legenda" polskiego aktorstwa publicznie dała
            ciała. Pan Olbrychski poniżył się i rozpoczął prymitywną napie.dalankę, gdzie
            zmienił fakty, wymyślił plotki, posłużył się pomówieniami, nieładanie panie
            Danielu, nieładnie.....
            • Gość: mexx Re: Kiedy artyści biorą się za politykę...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:07
              o,ze lata temu zagrał Kmicica nie znaczy,że sam nim jest.Nadęty
              bufon,przeświadczony o swej wyższosci nad prostym ludem.Jakos nie pamiętam tej
              wieliej krzywdy jaka działa mu sie za komuny.Grał,jeździł na Zachód,brylował w
              knajpach i szastał forsą.Skądś ją musiał mieć mimo tego ciężkiego przesladowa-
              nia.
          • Gość: frank Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: 81.15.170.* 04.02.05, 10:12
            >7. Wszyscy usilnie starają się wmówićnam że wildstein wyniósł listę agentów

Powiedzmy to jasno: Lis wczoraj też przyczyniał się do rozpowszechniania tej
            bzdury. Sugerował to przez cały program, dopiero na końcu w konkluzji
            powiedział lakonicznie: "to nie jest lista agentów". Poza tym wciąż powtarzał
            androny z "Wyborczej". Wiele wczoraj stracił w moich oczach.
            • Gość: mexx Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:22
              Na końcu dodał,że następny program przygotowuje we współpracy z "GW".I o czym
              tu mówić?
      • Gość: ladom Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:02
        zawsze był marnym aktorem, bo w każdym filmie grał jak w teatrze; z nadęciem
        recytował swoje role. Zero naturalności, góóra egzaltacji.
    • Gość: h Oświadczenie Chojeckiego IP: *.int.pl 04.02.05, 10:33
      Wildstein pozwie do sądu Olbrychskiego

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,katn,,wid,6620563,widn,Wildstein%20pozwie%20do%20sądu%20Olbrychskiego,wiadomosc.html

• Gość: link Re: Oświadczenie Chojeckiego IP: *.chello.pl 04.02.05, 10:44
        Aha
        tak, ten Olbrychski naprawde jest 'nie halo'. Dzieki za link.

Mnie tez zadziwila wczorajsza determinacja Lisa. Az do ostatniej
        minuty: 'zapraszamy na nastepny program przygotowywany wspolnie z GW'... oj, to
        chyba dziekujemy, ale poogladamy sobie cos innego.

pozdr
        • Gość: Basketcase Re: Oświadczenie Chojeckiego IP: *.icpnet.pl 04.02.05, 10:50
          Olbrychskiemu nadmiar procentów wypalił dziury w mózgu. Żałosny był wczoraj jak
          nigdy. A ten tekst, że kiedyś by sobie poradził z nazwaniem go osłem inaczej (w
          domyśle w taki sposób w jaki sobie radzą ze sporami panowie w dresach w
          blokowiskach) sprowadził mnie do parteru. Jedno zdanie do Pana Daniela: Kończ
          Waść, wstydu oszczędź.
      • Gość: DDD Czy Chojecki idzie na łatwiznę ? IP: *.cst.tpsa.pl 04.02.05, 14:31
    • xcx Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! 04.02.05, 20:18

Gość portalu: Milk napisał(a):

> Ten człowiek sie pograza!
      > Wystapienie u Lisa to juz gwóźdź do trumny!
      >

To fakt. Najlepiej nie bylo.

Czyżby Prof. Staniszkis podejrzewała Balcerowicza o agenturalną przeszłość?

• Gość: rejestrator Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.chello.pl 04.02.05, 21:09
        DO jest chory od dawna. Początek jego choroby kojarzę sprzed kilku/nastu lat jak
        się wypowiadał o Stachurze. Być może to wcześniejszy uraz psychiczny. Osobiście
        bym się go nie czepiał, gdyż jest stary i chory, co czeka większość z nas
        niestety...
    • Gość: Stary Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.chello.pl 05.02.05, 00:15
      Młodziaki to pewnie tego nie pamiętają, bo i skąd by mieli, ale ten"psychiczny"
      jest chyba jedynym na świecie pasażerem samolotu, który obezwładnił śniadego
      faceta, próbującego porwać lecącą maszyną. Nie jestem w stu procentach pewien,
      bo było to dawno, pewno większości młodziaków z tego forum nie było jeszcze na
      świecie, ale był to chyba lot do Grecji. Znam rekacje z tego wydarzenia od
      Pani, która była wówczas na pokladzie tego samolotu i do końca życia
      błogosławiła Pana Daniela. Niestety! Najwyższy! każdego w końcu do siebie
      powołuje.
      • Gość: mido Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 08:51
        A skąd wiesz, że to nie była kolejna rola "mistrzunia"?
        • Gość: P-77 Re: obaj są siebie warci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:34
          Nie widzę specjalnych różnic między aktorem, który tak bardzo utożsamia się z
          rolą, że niszczy państwową wystawę a dziennikarzem ogarniętym obsesją
          lustracyjną. I jeden i drugi wykazują znaczne odchylenia od normy.
        • Gość: pokrybala Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:03
          Gość portalu: mido napisał(a):

> A skąd wiesz, że to nie była kolejna rola "mistrzunia"?

Nie, nie była to kolejna rola. Sprawa była swego czasu głośna i jednoznaczna.
          Pokazywano w TV rozmowy z uratowanymi ludźmi itp.
          Generanie myślę, że zacietrzewienie polityczne odebrało niektórym tu
          wypowiadającym się resztki rozumu. Jeżeli jakiś aktor mówi inaczej niż wy
          myślicie, to nie znaczy, że jest kretynem, złym aktorem itp. Moge was zapewnić,
          że za 10-20 lat o Wildstejnie i jego ukradzionej liście bedą pamietać tylko
          bardziej dociekliwi historycy, natomiast Daniel O. pozostanie powszecnie znany
          jako jeden z lepszych aktorów polskcih drugiej połowy XX w. Ponadto
          pamietajcie, że w czasach gdy was nie było na świecie lub siedzieliscie cicho
          bojąc sie narazić komunie, Daniel O. nie bał sie głosno mowić, co myśli, a
          nawet kiedyś publicznie przy....olił w ryja synowi premiera jaroszewicza.
          Więcej szacunku. Ja myslę, że Bronek W. miał sporo szczęścia w programie Lisa,
          bo gdyby Olbrychski miał tego dnia wiecej wigoru, to Bronek leżałby z rozbitym
          noisem na podłodze.
          • Gość: P-77 Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:10
            A ja ujawnię, że Olbrychski zagrał w filmie "Gulczas a jak myslisz?". Ot, co.
          • trawozerca Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! 05.02.05, 16:39
            Kurde....od jakichs 25 lat slysze jak to Olbrychski przypi*rdolil w Spatifie
            Jaroszewiczowi Andrzejowi. I za to mam szanowac Olbrychskiego??

Moge szanowac go za pare rol w filmie. Za nic wiecej. A jego egzaltowanie sie
            byciem blisko opozycji jest infantylne. Mowiac delikatnie.
            • Gość: pokrybala Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 23:50
              trawozerca napisał:

> Kurde....od jakichs 25 lat slysze jak to Olbrychski przypi*rdolil w Spatifie
              > Jaroszewiczowi Andrzejowi. I za to mam szanowac Olbrychskiego??
              >
              A dlaczego miałbys go za to nie szanować? To było coś. Niewielu sie na to
              odważyło. Przeciwnie - włazili czerwonemu księciu w dupę bez wazeliny. Ja sie
              lepiej poczułem, gdy Olbrychski przy..dolił jaroszewiczowi. Bo okazało się, że
              mozna. oczywiście należy do sprawy przykladac odpowiednią miarę i nie chcę tu
              powiedzieć, że za incydent z jaroszewiczem należy sie olbrychskiemu renta
              kombatancka.
    • Gość: piecyk gazowy Wildstein kontra Olbrychski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.05, 13:18
      Były publicysta "Rzeczpospolitej" Bronisław Wildstein pozwie do sądu Daniela
      Olbrychskiego. [...]

Olbrychski powiedział, że to z powodu donosów Wildsteina wytoczono proces
      byłemu opozycjoniście i działaczowi emigracyjnemu Mirosławowi Chojeckiemu. -
      Rozumiem, że chciał się pan przypodobać władzom francuskim - mówił aktor. -
      Zbaraniałem, jak to powiedział. Jak już mi nie można udowodnić, że byłem
      polskim agentem, to próbuje się chociaż przekonać, że byłem francuskim - uważa
      Wildstein.

W przerwie nagrania Chojecki, powiadomiony przez kogoś, zadzwonił do Lisa ze
      Szwajcarii i prosił o wycięcie fragmentu z wypowiedzią Olbrychskiego. Rozesłał
      też do mediów oświadczenie, w którym pisze, że Olbrychski "myli się w ocenach".
      [...]

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050205/kraj/kraj_a_9.html
      • Gość: Zuzanna A propos akcji w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 09:59
        A propos akcji antyterrorystycznej.
        To co zrobił wtedy Olbrychski na pokładzie samolotu było skrajną piramidalną
        głupotą i nieodpowiedzialnością. Takich rzeczy nie robi się 8000 metrów na
        ziemią, bo jakby facet naprawdę miał pistolet czy granat wszyscy w jednej chwili
        odłożyliby łyżkę .
        Takie akcje podejmuje się kiedy samolot stoi luż na płycie lotniska, bo jest wtedy
        szansa żeby część ludzi się uratowała.
        No ale do tego trzeba mieć wyobraźnię. No i dwa zwoje więcej w puszce. No i myśleć
        najpierw a działać potem.
        No ale czego w końcu wymagać od aktora?
      • Gość: f_w_s Re: Wildstein kontra Olbrychski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 10:17
        Z żalem stwierdzam, że w tym wątku nie wzięła udziału Wiesława_Siemiątkowska.
        Ale może nie jest jeszcze za późno.

Z poważaniem
        fan_Wiesławy_Siemiątkowskiej
        • Gość: P-77 Re: Wildstein kontra Olbrychski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:30
          Tak mi się coś zdaje, że Olbrychski i Jaroszewicz junior mieli tę samą
          partnerkę - Marylę Rodowicz (z tym że Olbrychski był z nią najpierw). Cała
          trójka w latach 70 to byli "bogowie", więc nie ma sensu robienie z Daniela
          bohatera - on sobie mógł pozwolić.
    • umfana Re: Olbrychski jest psychiczny!!!! 06.02.05, 22:28
      Nie od dziś... Patrz- happening w Zachęcie
      • Gość: ewa wywiad z lat 80-tych IP: 212.87.3.* 07.02.05, 09:05
        A ja do dzis pamietam wywiad jakiego udzielil w TVP p Olbryski gdzies w polowie
        lat 80, w ktorym przekonywal ze nie bylo zadnego bojotu telewizji przez aktorow,
        tylko ze to telewizja w stanie wojennym (i po) bojkotowala aktorow ze nie mieli
        zadnych propozycji z TVP i filmu etc. Wyjatkowo podle to bylo szeczegolnie wobec
        calej masy mlodych ludzi ktorym ten bojkot zmarnowal szanse na zaistnienie w
        zawodzie. W tym wywiadzie wystepowal jeszcze jeden aktor, moze ktos jeszcze to
        ogladal i pamieta?
        • anmanika Re: wywiad z lat 80-tych 07.02.05, 10:07

> Kurde....od jakichs 25 lat slysze jak to Olbrychski przypi*rdolil w Spatifie
          > Jaroszewiczowi Andrzejowi. I za to mam szanowac Olbrychskiego??

Bhuueee, to przeciez bylo wiadomo od lat.xxxx, ze o panienke sie pobili.
          • Gość: jaja Re: wywiad z lat 80-tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:15
            taaaaa... tylko jakoś wszyscy amnezji dostali na temat tego , że ten walczący z
            komuną kombatant w zeszłym roku brał udział w pogrzebie jednego z
            najgroźniejszych mafiozów polskich jakto tzw ."przyjaciel rodziny". O tym już w
            wywiadach nie mówi.
            • Gość: wy_komp_any Re: wywiad z lat 80-tych IP: 195.205.201.* 07.02.05, 13:47
              Po prostu na przykładzie Olbrychskiego znakomicie można prześledzić całą drogę
              od zupełnie dobrego aktora do żałosnego kabotyna.
              Niestety i szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka