Dodaj do ulubionych

Jakie są wasze ulubione i znienawidzone reklamy?

10.02.05, 12:14
Obserwuj wątek
    • wieslawa-siemankowska Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 10.02.05, 13:15
      wszystkie lekramy z przesadnie wystylizowanym chrapliwym głosem lektora
      ma on być niby ciepły ale oni już przesadzają i robią przesłodzony aż do
      wyrzygania!!
      jak usłyszę tego gościa gdzieś w sklepie, to pójdę za nim i wleję mu do ryja
      kwasu solnego!!!
      gościu jest eksploatowany w lekramach wyrobów czekoladopodobnych 22 lipca
      głównie
      a, i jeszcze lekrama jakiegoś monte w której jakiś totalnie spedalony cw..uch
      śpiewa piosenke, do tego pokazują szczęśliwą rodzinkę i krowy przy stole, błeee
      • christel Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 10.02.05, 13:19
        telefonia - chyba era z tym "możesz więcej" (brrrrr)
      • wieslawa-siemankowska Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 10.02.05, 13:21
        a, zapomniałam dać sygnaturke :)

oczywiscie:

--
        Z poważaniem:
        Wiesława Siemankowska
      • michal_82 Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 10.02.05, 13:22
        > wszystkie lekramy z przesadnie wystylizowanym chrapliwym głosem lektora
        > ma on być niby ciepły ale oni już przesadzają i robią przesłodzony aż do
        > wyrzygania!!
        > jak usłyszę tego gościa gdzieś w sklepie, to pójdę za nim i wleję mu do ryja
        > kwasu solnego!!!
        > gościu jest eksploatowany w lekramach wyrobów czekoladopodobnych 22 lipca
        > głównie

No właśnie, też rozpoznaję tego faceta, na 10 reklam gada w ośmiu. Ostatnio
        Mieszko, Pandocao, Gellwe, Western Union, Telekomunikacja, kawa Prima,
        Bakalland i tak dalej. Co w nim jest takiego? Do jakaś szycha, ze wszystkie
        agencje dają mu do przeczytania jedno-dwa zdania w swoich reklamach? Akurat
        jego głos mi za bardzo nie przeszkadza. Jest faktycznie bardzo niski, ale jego
        częstotliwośc występowania jest już za wielka.

> a, i jeszcze lekrama jakiegoś monte w której jakiś totalnie spedalony cw..uch
        > śpiewa piosenke

A nie chodzi Ci o czekoladki Merci? Mi ta właśnie piosenka działa na nerwy.
        • invicta1 Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 10.02.05, 13:25
          a tych dwoch pajacow, od podwojnego batona, co riplej z nimi robia, ze niby per
          analogiam leci to samo dwukrotnie
          a strumien z sikawy maja slabszy niz niejeden ratlerek po ogorkowej
          • Gość: ja Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:00
            reklama z kobietą której serwismen zabiera pralkę do naprawy a ona kwęka "ale
            ja mam pranie" bije bezapelacyjnie rekordy kretynizmu
      • Gość: M Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:40
        hej, ludzie! Co z Wami?
        A reklamy najpiękniejszej Otylii?
        Tzn idei - i kropka...
    • Gość: ja ulubiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:42
      mam taką jedną ulubioną , reklama jakiejś marki samochodu ( marka nie ważna ,
      nie wpadła mi w oko) ale filmik super : w roli głównej dużo białych samochodów
      i jeden czarny w zaułkach pustego miasta , metafora polowania drapieznika na
      ofiary. Muzyka żywcem z westernów Sergio Leone. KLasa sama w sobie. TA sama
      reklama w Czechach pozbawiona była jakiegokolwiek komentarza słownego, tylko
      logo marki w ostatnim kadrze, u nas oczywiście jakieś ględzenie z offu sie
      pojawia ale niszczy wrazenie tylko trochę.
      • invicta1 Re: ulubiona 10.02.05, 13:43
        to chyba trabant, ale moze sie myle........
        • reniatoja Re: ulubiona 10.02.05, 13:55
          Podobala mi sie bardzo reklama jakiegos samochodu, moze forda. Zaczynalo sie od
          tego, ze jakis przedmiot, bodajze kulka spada na cos, to cos poruszajac sie
          pod wplwem kulki uruchamialo kolejny element lancucha, kazda nastepna rzecz
          poruszala sie i poruszala kolejna rzecz, a na koncu ostatni element upadajac
          przekrecal kluczyk w stacyjce tego samochodu. I jakis krotki komentarz o tym,
          ze niektore rzeczy dzialaja po prostu perfecyjnie.

A takze reklama chyba La Coste z nagusienkim mezczyzna biegajacym po
          mieszkaniu..

Anty hity: Wszystkie te dzemy, kielbasy, mleka z biedronki. Mam odruch wymiotny
          jak sobie wybrazam to mielenie biedronek na szynke czy dzem, tfu!
          • p.galli Re: ulubiona 10.02.05, 15:19
            to honda byla chyba:)
            a ta z drapieznikiem to na 99% peugeot:)
    • Gość: iw Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.02.05, 15:26
      reklama nie może być ulubiona -czyli nie lubię buć oszukiwana
    • Gość: m_jak_maruda Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:32
      "A Marian nic nie dostał, bo nie zadzwonił". Telewizor jest w
      niebezpieczeństwie, gdy to słyszę.
    • Gość: sdf Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:59
      Nowa reklama gazetki dla dzieci "Kaczor Donald" z tekstem "hej ziomale" costam
      costam.
      • Gość: ada Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: 83.238.160.* 10.02.05, 16:02
        Straszna jest reklama "możesz więcej" oraz proszku do prania z Chajzerem,
        podoba mi się ta z aluzją do heyah
        • michal_82 Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 10.02.05, 16:12
          Ja lubię Erę "Możesz więcej". Taka fajna atmosfera lata - wszyscy w koszulach z
          krótkim r., albo w lesie na randce, a dziewczyny zwiewnie ubrane dopiero co
          zdały na studia :D Ja to kilka lat temu szukałem się na liście tych co się
          dostali i przypominam sobie tę atmosferę. :)

A Heyah (3 grosze) też jest spoko. Taka głupawo-śmiesznawa.
          • Gość: darioszka To, że teraz to mi to lotto :D number 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:58
            Uwielbiam to :D Szefuncio siedzi za bierkuiem, nie ma co robic az tu nagle...
            dobiera się do Kowalskiego :) I ten bulgot wody w tle hehe
            Lubię jeszcze reklame coca coli (dla naturystów na Helu itd.)

Nie nawidzę reklam Heyah!!!! I Biedronki (a myślałam, że to kawałki truskawek-
            powiedziała dziewczynka jedząca jogurt...bleeee)
            • Gość: ja Re: To, że teraz to mi to lotto :D number 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:56
              dla mnie szczytem kretynizmu jest ostatnia reklama "romantycznych ksiązek dla
              kobiet". Chodzi o ten filmik na początku - ona piękna, ich dwóch też pięknych i
              oczywiście jeden pięny zazdrosnystrzela do pięknej , która osuwa sie w ramiona
              drugiego pięknego . Dlaczego ginie dziewczyna a nie facet ???????????
    • Gość: Duncan Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:08
      Dla mnie szczytem kretynizmu jest "Obywatelu. Przeziębienie i grypa twój wróg"
      Czasami się na nią natknę, dlatego wszystkie metalowe i twarde przedmioty
      pochowałem głeboko, bo na nowy telewizor mnie nie stać.
    • Gość: olo Nieawidzę VITALISA IP: *.chello.pl 11.02.05, 11:19
      psychole zabijają się o owies

pewnie w piwnicy mają pełno trupów, których zabili za VITALISA
      • Gość: Duncan Re: Nieawidzę VITALISA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:21
        ?
    • metalflower Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 11.02.05, 11:24
      A reklama Marsa, w której dziewucha wygina się przed lustrem w rytm głupiej
      muzyczki? I jeszcze ten wyjątkowo bzdurny tekst: "Jest dobrze. No to dobrze!"
      • around_the_sun Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 11.02.05, 15:36
        metalflower napisała:

> A reklama Marsa, w której dziewucha wygina się przed lustrem w rytm głupiej
        > muzyczki? I jeszcze ten wyjątkowo bzdurny tekst: "Jest dobrze. No to dobrze!"

O tak! Nawet Biedronki tak mnie nie wkurzają jak ta dziewucha taka niby trejdi.
    • Gość: ehhhhh Poczuj magię świąt - IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.02.05, 11:30
      w grudniu rozwaliła mnie reklama Coca-coli chyba,

"pczuj magie świąt - kup co-co 2 l za 3,99"

boszeeeee co za dnooo

--
      pzdr
      tapety.tapety.glt.pl

• gaiaa Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 11.02.05, 14:16
      Vanish - najpierw to majstrowanie plam, potem cuda na kiju... Reklama jak
      reklama, ale ten dubbing jest po prostu traaaaagiczny!!! Jak zreaztą wszędzie w
      reklamie. Aktorom (zawodowym, jak również dobrym amatorom) musi skręcać
      wnętrzności na pięćdziesiątą stronę.

Kolejny spot o wątpliwej przekonywalności to Idea z Otylią - Boże, toż ona
      recytuje tekst (chyba z ekranu) jak student na ustnym spięty do granic
      wytrzymałości.

Totalnie rozbawia mnie reklama Kubusia - dzieciak, który wrócił ze szkoły,
      posprzątał pokój, grał w piłkę... podobno doba trwa tylko 24 godziny, a biorąc
      pod uwagę fakt, że za oknem (w reklamie) jest jeszcze jasno, dzieciak po
      wypiciu soczku zmienił się w supermana.

Niezła jest też reklama karty MasterCard - koleś wybiera się w odwiedziny do
      babci, robi po ddrodze zakupy i, rzecz jasna, za wszystko płaci kartą, nawet
      za... truskawki kupione na ulicznym straganie. Bomba!!! :)))))

Co to reklam w stylu płatków Vitalis, cudownych leków, po których przeziębienie
      mija od ręki - no cóż, za samą głupotę jeszcze nie wsadzają.
    • Gość: Brygida Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:26
      Uwielbiam KINDER BUENO za przecudowne zdjęcia do spotu! (chciałabym nagrać w
      jakiejś super jakości, ale niestety nie mam możliwości).

Kiedyś jeszcze LACOSTE - dwa spoty z podziałem na płci. Estetyczne i eteryczne.
      Zapadły w pamięć.

Wszystkie inne: irytująco-nużące.

Brygida

• maira Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla 11.02.05, 19:36
      Lubię reklamy Cubusa(choć dawno ich w tv nie widziałam)-wesołe,ekstra muzyka
      podoba mi sie nowa reklama coli(dla maturzystów itd)
      no i niezmiennie od kilku lat-Panasonic...ach ten głos wymawiajacy nazwę firmę;-
      ))
    • Gość: AntoniNA Banderas Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:34
      w tej reklamie Kubusia, w której dzieciak jest taki aktywny i zrobił pełno
      rzeczy -zastanawia mnie jedno.
      Dzieciak lat 10, a tata 20.
    • Gość: lisek Re: Jakie są wasze ulubione i znienawidzone rekla IP: 62.233.185.* 11.02.05, 23:42
      nowa reklama Coca-Coli jest ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka