Dodaj do ulubionych

Olka i jej plecak (Klan)

IP: *.pl / 213.155.191.* 15.02.05, 13:17
Już dosyc dawno zaprzestałam oglądania serialu Klan... tzn. oglądania prawie
każdego odcinka.. Teraz od czasu do czasu rzucę okiem, by zorientowac się o
co chodzi, albo w ogóle, co się pozmieniało. Nie robię tego dosyć często, a
jednak mam okazję do nieustannego oglądania Olki na uczelni lub wtedy, gdy z
niej wraca.. I coś mnie tu zastanawia. Po jaką cholerę ona nosi ten plecak?
Przeciez to nie gimnazjum!! Nie może nosic torebki? U mnie juz ok 3 klasy LO
dziewczyny przerzuciły się na torebki.. to samo na uczelni.. Jestem na 4 roku
i u mnie naprawdę rzadko zdarza się, by ktoś nosił plecak.. Większość nosi
torebki i to niewielkie.. spoojnie w zwykłej torebce zmieszczą się notatki
A5, a jak ktos uzywa większych, to nosi reklamówkę... a Olka? Zawsze i
nieustannie ten plecak... na dodatek ciągle pusty...co niestety można
zauważyc... jak juz sie uparli, to mogliby przynajmniej jej czegoś napchac
do tego plecaka...
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Olka i jej plecak (Klan) 15.02.05, 13:21
      no fakt torebki wpomagane reklamówkami to jest dopiero szyk!
      jesteś ze wsi?
      • Gość: Duncan Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:52
        Nie stać jej na plecak to nosi reklamówkę. I ubolewa nad tym, że inni tak nie
        robią.
    • Gość: milka... Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: 62.111.209.* 15.02.05, 13:21
      wiesz co? ja juz wolalabym nosic plecak niz reklamowke....notatki nosic w
      siatce???kobieto!!!!
      • lezka_z_posen Re: Olka i jej plecak (Klan) 15.02.05, 13:28
        sporo studentów nosi plecaki,a pomykać po uczelni z reklamówą,to jest obciach
        przecież;)!to jeszcze powinna być taka przezroczysta reklamówa z
        napisem "tesco"na przykład,a w niej prześwitujące zapakowane w gazetę buły;)
    • Gość: wowo Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: 212.87.16.* 15.02.05, 13:28
      Może Olka poza szminką, zestawem do makijażu i najnowszym numerem Cosmopolitan
      nosi także do szkoły.... książki? Ale obciach. ;)
    • Gość: waza Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.02.05, 13:30
      Nie ma się czym zachwycać. Dziewczyny od 3 licealnej z torebkami to zapowiada
      totalne nieuctwo. A gdzie książki i zeszyty?!Notatki we wspólnym zeszycie A5.
      Dziwić się potem, że 50% uczniów nie zdało próbnej matury! Poza tym Olce ten
      plecak pasuje.
    • Gość: Duncan Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 13:44
      Wiesz co Mała. Faktycznie !!! Nie zwróciłem na to uwagi !!! Myślę, że powinnaś
      wystosować jakieś pismo do Ministra albo jakiegoś innego Prezydenta z prośbą o
      wsparcie protestu. To skandal !!! Żeby w telewizji publicznej opłacanej z
      abonamentu promować chodzenie na uczelnię z plecakiem. Do czego doprowadzimy
      nasz kraj, jeśli bedziemy pozwalać na takie rzeczy. Jak nie Rywin, jak nie
      Wieczerzak, jak nie ORLEN, PZU czy inne paranoje polityczne to z kolei plecaki
      na uczelni. Afera goni aferę. Uciekam do Jułezej !
      • Gość: Pop Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 15.02.05, 14:16
        ciekawe do jakiej torebki zmieściłabym książki do anglika i frencha w formacie
        A5 oraz książkę do matmy ważącą chyba z pół tony :D Już wiem! w reklamówce hehe
        • Gość: Fojtek w reklamówce z .........biedronki:) IP: *.net.pulawy.pl 15.02.05, 14:24
          popieram:)
          • Gość: kajsa Re: w reklamówce z .........biedronki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:45
            Biedne biedronki! Robią z nich dzem, jogurt i jeszcze siatki!
            • scoutek Re: w reklamówce z .........biedronki:) 15.02.05, 14:47
              zapomnialas o mleku!!!!!
            • xemxija Re: w reklamówce z .........biedronki:) 15.02.05, 14:50
              Ja bym ja wyposazyla w torbe tekstylna z plastikowymi uszami. W jakies twarzowe
              kwiaty, na ten przyklad. Albo w laczke (czyt: uonczke). Moja babcia takiej
              uzywala, co prawda tylko do transportu produktow spozywczych ze sklepu, ale
              sobie bardzo chwalila. To moze i Olce sie nada??
    • reniatoja Re: Olka i jej plecak (Klan) 15.02.05, 15:21
      > A5, a jak ktos uzywa większych, to nosi reklamówkę...

Uhahaha, dobre, dobre :)))

Lepsza reklamowka pelna notatek niz pusty plecak, jasna sprawa uhaha :))
      • maja771 czemu nikt nie zczaił 15.02.05, 15:28
        Czemu nikt nie zczaił o co chodzi!!!Mała tylko zauważyła że większość studentek
        zaopatruje się w torby a nie korzysta z plecaka który i tak nie pasuje do
        płaszcza i tak Olka wygląda jak pszczółka maja!!
        • Gość: Duncan Re: czemu nikt nie zczaił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:35
          Nie, no pewnie. Hitem mody są reklamówki. A w przypadku facetów do reklamówki
          oczywiście obowiązkowo ten czarny sweter w zielone albo czerwone wzory, w
          którym wieśniaki przerzucają gnój, czarne półbuty z szyszką i białe skarpety.
          To jest to ! Kto tam dzisiaj nosi plecak !? Plecaki to sie nosiło przed wojną.
          • Gość: nancy Re: czemu nikt nie zczaił IP: 193.111.166.* 15.02.05, 15:55
            Gość portalu: Duncan napisał(a):

>Plecaki to sie nosiło przed wojną.

I serce w plecaku ;-))
          • matya Re: czemu nikt nie zczaił 15.02.05, 16:45
            Gość portalu: Duncan napisał(a):

> czarne półbuty z szyszką i białe skarpety.

takie buty to sie nazywaja Kościoły :)
    • Gość: Mumia To teraz wypowiem sie ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:21
      I powiem wam, na jaki obciach ja sie narazam. Otoz, czasem ide na uczelnie z
      wielka plastikowa reklamowka (z wiekopomnymi dzielami przestrzennymi), z teczka
      (format 50x70) i do tego mam jeszcze mala torebke ze swoimi pie..mi. Mowie
      wam, normalnie jak na handel na Ukraine bym jechala. Ech, chcialo mi sie
      artystycznej uczelni, to teraz mam. Obciach i reklamowki ;)
      • kamuii2 Re: To teraz wypowiem sie ja 15.02.05, 17:29
        Owszem reklamówka to obciach...ale plecaka też nikt nie nosi a w odpowiednio
        duzej torbie zmieszczą sie zeszyty i książki A5...
        • Gość: zoe Re: To teraz wypowiem sie ja IP: *.ew.pl 15.02.05, 17:31
          a czy reklamowka zlozona na pol, tak na ksztalt tych wszelkich ksiazek, teczek
          czy tez kartek lub zeszytow w srodku, i noszona pod pacha, to tez obciach? :]
          • invicta1 Re: To teraz wypowiem sie ja 15.02.05, 17:43
            Gość portalu: zoe napisał(a):

> a czy reklamowka zlozona na pol, tak na ksztalt tych wszelkich ksiazek, teczek
            > czy tez kartek lub zeszytow w srodku, i noszona pod pacha, to tez obciach? :]

nie obciach - złożona na pół to już istny dolcze i gabana
            • zoe82 Re: To teraz wypowiem sie ja 15.02.05, 17:55
              hehe :) ale co tam, uczelnia zobowiazuje, skoro ma w nazwie "gospodarstwo
              wiejskie" :]
            • Gość: ja Re: To teraz wypowiem sie ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 09:55
              invicta, przez ciebie oplułam monitor kawą , :))))))) Litości !!!!!!
        • Gość: ktoś Re: To teraz wypowiem sie ja IP: *.icpnet.pl 15.02.05, 17:40
          Nikt nie nosi plecaka???? A niby dlaczego??
      • ledzeppelin3 Re: To teraz wypowiem sie ja 15.02.05, 17:29
        Ja na studiach na zajęcia w prosektorium zawsze posuwałam z reklamówką z
        drewniakami i prosektoryjnym fartuchem, tomami anatomii Bochenka, a czasem z
        czachą. Na plecach plecaczycho, w rękach reklamówki. Wogle nie trendy. Obciach
        nie z tej ziemi.
        • invicta1 Re: To teraz wypowiem sie ja 15.02.05, 17:44
          ledzeppelin3 napisała:

> Ja na studiach na zajęcia w prosektorium zawsze posuwałam z reklamówką z
          > drewniakami i prosektoryjnym fartuchem, tomami anatomii Bochenka, a czasem z
          > czachą. Na plecach plecaczycho, w rękach reklamówki. Wogle nie trendy. Obciach
          > nie z tej ziemi.

w prosektorium to już wsjo rawno!
    • Gość: cherilyn Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.02.05, 18:08
      Mała, a ty nie masz większych problemów?
    • Gość: uni Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.02.05, 19:36
      Tak się składa, że jeszcze studiuje i też nosze placak, ale tylko w dni, gdy
      mam wf!! Tak, tak, obowiazkowy przez trzy lata raz w tygodniu. Wolę plecak niż
      dwie reklamówki = buty + wdzianko, gdyż moje rzyczy lubią się zapominać zabrać
      ze mną z punktu A do punktu B.
      Analogicznie: może Olka w poniedzialki, wtorki i środy- w dni nadawania Klanu
      po prostu ma wf!!! Jest nadgorliwa albo jej wszyschobecni koledzy tak ja
      naszprycowali tym speedem, ze ma taki naddatek energii i robi trzy semestry w
      jeden :)
    • Gość: jagusoa Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 15.02.05, 23:53
      prawda jest taka ze mala ma racje nie znam dziewczyny ktora by codziennie w
      plecaku maszerowala do szkoly :)
      jak jest taka potrzeba to sie bierze cos pojemniejszego czyli np plecak ale
      zeby tak codziennie ?
      ja osobiscie biore ze soba najpotrzebniejsze notatki i zadnych ksiazek no chyba
      ze musze ;)
      upycham wsio tak coby sie zmiescilo w torbie a dopiero kiedy pojawia sie
      problem z upychaniem to szukam plecaka :D wiec rozumiem problem malej ;P
    • Gość: Mała Re:do jagusoa IP: *.pl / 213.155.191.* 16.02.05, 00:14
      No właśnie, wreszcie ktos wie, o co mi chodzi.. Jak ktoś sobie dopasuje torebkę
      do swoich potrzeb, to wszystko zmiesci ;)) ale tak na serio to chodzi o to, ze
      ta Olka to ten plecak ma pusty!! I to jest wnerwiające, gdy widac, ze ona
      prawie nic w nim nie ma.. i to śmiesznie wygląda!
      Ja jak potrzebowałam czegos większego to miałam plecask owszem,ale nie
      sportowy, tylko taki torebkowy ;)) Moze na to nie wpadli w serialu? hihi

Ps.co się tyczy reklamówek... chyba nie myślicie,że są to jakies wielkie
      biedronki czy geanty hihi.. to są niewielkie reklamówki rozmiaru najmniejsza
      mediamarkt czy empiku... ale cóz.. skoro dla Was to siara to trudno.. muszę
      uświadomić koleżanki ;))
      • Gość: inti Re:do jagusoa IP: 62.111.209.* 16.02.05, 00:55
        uswiadom, uswiadom...bo to siara niesamowita;)

a tak przy okazji to plecaki-torebkowe kojarza mi sie z panienkami na
        obcasikach co suna ledwo po sniegu...z tego co zauwazylam Paschalska wykazuje
        raczej styl luzno-sportowy, nosi jeansy, jakies bluzki, sweterki, zero
        obcasow...i plecak w stylu sportowym bardziej jej pasuje od lakierowanej torby
        np albo torebki-plecaczka....grunt to dopasowac torebke/plecak itp nie tylko do
        potrzeb ale i do stylu ubierania...
        • Gość: Imagine Re:do jagusoa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 01:04
          Ale Paschalska w serialu nosi żółty sportowy plecak do płaszcza w
          stylu "zgrzebnym"... Moim zdaniem fatalnie to wygląda - ale to kwestia gustu.
          A temat torebek wspomaganych "firmowymi" reklamówkami był poruszany kiedyś na
          forum "Moda" (nie wiem, czy uda mi się wkleić linka):
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=14768075&v=2&s=0
          • mojave Re:do jagusoa 16.02.05, 08:37
            reklamówa????
            no tak, ale jak z mediamarkt a nie z biedronki to zmienia postac rzeczy, w
            media jeszcze aferynie był, o taka reklamowa jest politycznie poprawna:(((
            Ciekawe co to za uczelnia...
            • Gość: micha Re:do jagusoa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 08:50
              Olce tak posmakowały browce w pubie że się wciągnęła.
              Teraz co ranek śmiga do biedronki po dwa czteropaki (1,35 za puszkę !)i musi je
              gdzieś upchnąć.Dlatego ma takie rwanie wśród kumpli.
            • invicta1 Re:do jagusoa 16.02.05, 09:00
              mojave napisała:

> reklamówa????
              > no tak, ale jak z mediamarkt a nie z biedronki to zmienia postac rzeczy, w
              > media jeszcze aferynie był, o taka reklamowa jest politycznie poprawna:(((
              > Ciekawe co to za uczelnia...

pewnie wyższa szkoła stylizacji i makijażu z Pułtuska
              • Gość: młotek Re:do jagusoa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 09:52
                Juz nie wiem co lepsze: reklamówki czy papierowe torebki np z Duglasa ,
                Sephory , Zary itd, w któych panienki noszą notatki na wykłady tak długo aż
                papier się nie rozedrze i wszystko pier... na podłogę. No a poza tym można się
                przecięz pochwalić gdzie się zakupy robiło hehe
                • lezka_z_posen Re: 16.02.05, 09:58
                  argument autorki wątku,ze nie chodzi o reklamówy z Geant,tylko takie szykowne z
                  Empiku,mnie dobił;)
                  • invicta1 złotą torbę z napisem "DIOR" oddam! 16.02.05, 10:14
                    zeszyty wejdą nawet a4 i wieksze-moze ktos zaszpanuje, bo u mnie sie marnuje:)
                    • invicta1 aha 16.02.05, 10:15
                      napis jest duzy i czerwony-widac na kilometr!
                      • Gość: magi Re: aha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:20
                        A ja mam taką dużą brązową papierową ( ale nie Big Brown Bag :P ) z napisem
                        CUKIERNIA LUDWIKA TROMBKI , chce ktoś? Trochę znoszona ale na pewno szyku zada!
                        • invicta1 MAGI! wymieńmy się!:) 16.02.05, 10:21

• Gość: magi Re: MAGI! wymieńmy się!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:26
                            Super! Dodam Ci jeszcze jako bonus zestaw reklamówek od mojej babci , równiutko
                            poskładanych w kosteczkę. Powiedz tylko jaki kolor preferujesz, bo babcia ma
                            prawie wszystkie ( leżą sobie posegregowane w szufladzie i cierpliwie czekają
                            na użycie).
                  • Gość: Duncan Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 11:34
                    lezka_z_posen napisała:

> argument autorki wątku,ze nie chodzi o reklamówy z Geant,tylko takie szykowne
                    z
                    >
                    > Empiku,mnie dobił;)

Bo ona jest kobieta z klasą, nie nosi byle czego, jakiś tam Geant ... Ściga
                    najnowsze trendy mody i chodzi z reklamówkami z Empiku. A kasę to pewnie nosi w
                    papierowym worku po hamburgerach McDonald'sa.
        • Gość: Pop Re:do jagusoa IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 16.02.05, 13:52
          Torebko-plecak to jest dopiero hit :/Może jeszcze lakierkowy?!
      • the_dzidka Re:do jagusoa 16.02.05, 10:29
        To juz była siara, kiedy ja studiowałam. W reklamówkę można było włożyć fartuch
        laboratoryjny, co było zrozumiałe i wygodne. Ale notatki?
    • Gość: alina uwaga na formaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:10
      Bo zdaje sie, ze te duże zeszyty sa A3, a A5 to zwykle zeszyciki szkolne
    • Gość: alina Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:11
      A4 nie A3
    • mn7 mała, jesteś niesamowita 16.02.05, 10:41
      tylko tyle powiem.
    • Gość: mulkern Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: 82.140.66.* 16.02.05, 10:48
      Invicta sproboj zepchnac na alegro, na pewno znajda sie chetni "studenci" a i
      pare groszy wpadnie.
      • invicta1 Re: Olka i jej plecak (Klan) 16.02.05, 10:53
        fakt-co bede rozdawac takie luksusy!
        • invicta1 Re: Olka i jej plecak (Klan) 16.02.05, 10:53
          ewentualnie sprezentuję Małej
          • Gość: mulkern Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: 82.140.66.* 16.02.05, 10:56
            Mala naprawde na ten prezent zasluzyla.
        • Gość: mulkern Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: 82.140.66.* 16.02.05, 10:55
          a do tego trendi i nie zadna siara.

(rozbilo mnie twoje pytanie o pochodzenie, jakie szybkie skojarzenie, naprawde
          dobre)
          • invicta1 Re: Olka i jej plecak (Klan) 16.02.05, 11:00
            sie obserwuje, sie kojarzy:D
    • lezka_z_posen Re: Olka i jej plecak (Klan) 16.02.05, 10:59
      chciałabym zobaczyć minę dr Lubicza,jak Agnes prezentuje swojego nowego
      chłopaka:)
      • lezka_z_posen Re: Olka i jej plecak (Klan) 16.02.05, 11:01
        lezka_z_posen napisała:

> chciałabym zobaczyć minę dr Lubicza,jak Agnes prezentuje swojego nowego
        > chłopaka:)

sorry-źle mi się wpisało,miało być w wątku o nowym gachu Lubiczówny.
        • invicta1 Re: Olka i jej plecak (Klan) 16.02.05, 11:05
          spoko:)
          a mine Lubicza jak widzi Olkę wychodzaca na zajecia z reklamówka Biedronki i
          torebką lakierowaną na łańcuszku sobie wyobrazasz?:)
        • Gość: Miśka Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.softpro2.pl 16.02.05, 11:39
          tato, to moj nowy chlopak, na pewno sie dogadacie bo w koncu jestescie
          rownolatkami
    • paskudne_babsko Re: Olka i jej plecak (Klan) 16.02.05, 11:39
      się smiejecie, ale Mała ma to gdzieś. Wujek Andrzej dał jej wczoraj trejdi
      reklamówkę którą przywiózł z Londynu. Reklamówka ma nawet sznureczek na górze
      do wiązania. I jest z grubej folii, dłużej wytrzyma i może nawet do wiosny
      będzie można poszpanować. A na dodatek wujek powiedział ze następnym razem to
      przywiezie puszkę po zagranicznym piwie, którą Mała będzie mogła dodać do
      kolekcji na meblościance. W obliczu takiego szczęscia Mała spokojnie przełknie
      wszystkie zjadliwe komentarze.
    • Gość: jagusia Re: Olka i jej plecak (Klan) IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 16.02.05, 13:43
      ale sie uczepiliscie tych reklamowek :P
      a tak powaznie to co wy robicie ze macie jeszcze czas zeby sie czepiac takich dupereli ;P ?
      • invicta1 Re: Olka i jej plecak (Klan) 16.02.05, 13:50
        oczwiscie piszemy z pracy:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka