Dodaj do ulubionych

TV KULTURA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:30
a ja się nie zgadzam! własnie wyczytałem,że ta stacja będzie nadawana tylko
przez kabel i satelitę.... a niby telewizja publiczna!
Mieszkam ledwo 20 kilo od warszawki a i tak nie mam PR3, TV4 i Polonii a niby
(odbiór tvn i polsatu,też wątpliwy...)takie światowe centrum.psia krew... i
teraz jeszcze chce się mnie pozbawić ( za moje pieniądze)dostępu do
kultury..jedynej możliwej w tych okolicach
w jedynce i dwójce już od dłuższego czasu nic kulturalnego nie ma...no,
resztka jakaś...wątła...
i co mi pozostaje? oglądanie kultur bakteryjnych na serze....
do kitu z taką telewizją...i jej za przeproszeniem MISJĄ....
MISJA DWORAKA PRZEJDZIE U MNIE W PAMIĘCI
JAKO MISSION IMPOSSIDEBILLE...
buuuuuuuuuuuuuuuuuuu :-(
Obserwuj wątek
    • kubissimo Re: TV KULTURA 16.02.05, 13:39
      no wiesz, jezeli faktycznie mieszkasz 20 km od Warszawy, to Ci podpowiem, ze w
      centrum sa tatry, kina, galerie i rozmaite rozne aktrakcje ;)
      • Gość: zzz Re: TV KULTURA IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.02.05, 13:57
        kubissimo napisał:

> no wiesz, jezeli faktycznie mieszkasz 20 km od Warszawy, to Ci podpowiem, ze
        w
        > centrum sa tatry, kina, galerie i rozmaite rozne aktrakcje ;)

skoro w centrum są Tatry, to po kiego...Warszawiacy do Zakopca jeżdżą..?;)))
        • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:10
          Niby blisko a jednak daleko....u nas o 20-ej zwijają asfalt a ja pracuję do
          17.30... no i ukulturalniaj się człowieku... a wniedzielęsobotę to już
          woooooogóle...głusza komunikacyjna....
          taka gmina....
          tatry powiadasz... hmmmmmmmmm "tys piknie"
          • Gość: grey Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:16
            najbardziej denerwujące jest to że tego programu, ktorego bez kabla lub satelity nie bede oglądać chociaż jest / będzie finansowany z moojego abonamentu!!!!!!!!!!!
        • kubissimo Re: TV KULTURA 16.02.05, 18:18
          nie wiem
          ja nie jezdze
          • Gość: zzz Re: TV KULTURA IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.02.05, 18:49
            pewnie, po co i tak jest tam spory tlok
    • Gość: zzz a teraz poważnie... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.02.05, 18:46
      Jak tylko uslyszalam o tym, ze powstaje TV Kultura, zaczelam sie zastanawiac
      jak to bedzie wygladac. Jesli to ma byc fascynujace zgrupowanie wszystkich
      powtorek, ktore dotychczas ukazywaly sie w TVP, a teraz leca w TVP Polonia I
      TVP 3 (a niestety na to sie zapowiada) to chyba nie ma o co przyslowiowej
      kopii kruszyc. Jesli mowicie, ze ma byc finansowane z abonamentu, to na nic
      lepszego bym nie liczyla.
      A pan Dworak pewnie rozumuje tak: maly dostep do TV Kultura => niska
      ogladalnosc => slaba oplacalnosc => zdejmujemy TV Kultura, a publicznie mowimy,
      ze owszem chcielismy bardzo, ale rzeczywistosc pokazala, ze realizowanie misji
      w dotychczasowych programach TVP jest dla Polakow wystarczajace.
    • Gość: Poll Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 23:19
      Niestety zakres czestotliwości jest taki jaki jest i nic na to sie nie poradzi.
      Chyba że wojsko odda swaoje.
      • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 09:59
        w brak wolnych częstotliwości juz dawno nie wierzę....
        pasmo wojskowe zaczyna się od 75MHz.. wystarczy "przelecieć" wyszukiwaczem
        programów ,żeby stwierdzić ile wolnego miejsca jeszcze jest...

a niezależnie od tego...pozostaje jeszcze JAKOŚĆ przekazu tego co jest, która
        to jakość zmieniła się jedynie dla mieszkańców WARSZAWY-okoliczna bidota, jak
        nie miała stereo tak nie ma...o zaśnieżonych programach GŁÓWNYCH mówić nie będę
        bo to już nudne...i to ledwo 20 km od WARSZAWY !!! JEDEN WIELKI OBCIACH!!!!

chyba,że w ten sposób chcą ludzi zmusić do kupowania satelit...ku chwale Polsatu
        ale to już by była teoria spiskowa, w którą wolę nie włazić w celu zachowania
        zdrowia psych.
        Albo Dworaka ambicja zżera- napatrzył się na stację ARTE i też by tak chciał...
        ale do tego potrzebny jest jeszcze TALENT nie same pieniądze....
        ech....
        KULTURY MI SIE CHCE!!!! a tu na około tylko MIRIAMY , IDOLE, EMJAKMIŁOŚCIE, i
        jedno wielkie POLITYKIERSTWO!!!! że o wiewiórkach nie wspomnę...
        • Gość: Poll Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:03
          Mieszkam o wiele dalej niż Ty od Warszawy i mam dobry odbiór. Może w doopie
          mieszkasz albo antena albo telewizorek albo i jedno i drugie.
          To ze "przelatując" widzisz miejsce nie oznacza że te zakresy można
          wykorzystać. To nie pan Dworak ani nie TVP decyduje co można z tym uczynić.
          Kolejny bajkopisarz. Pomyśl zanim pier...
          • mctiggle Re: TV KULTURA 17.02.05, 22:27
            Gość: DŻEJMS BŁĄD
            > KULTURY MI SIE CHCE!!!!

Gość: Poll
            > Może w doopie mieszkasz
            > Pomyśl zanim pier...

mowisz: masz
            --
          • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:30
            no, no..Poll tobie TV KULTURA na nic się nie przyda...
            mieszkasz chyba zbyt daleko od tej warszawy ...z takim słownictwem?
            mylisz dwie sprawy..
            Ty masz lepszy odbiór tv bo sygnał idzie pewnie z innego nadajnika..
            u mnie jest z Pałacu Kultury, niestety...po drodze jest lotnisko..

co do zakresu . Wiem,że nie Dworak o tym decyduje...tobie się coś pomyliło...
            wiem,ze nie każda "kasza" na ekranie oznacza wolny eter...
            i na koniec...
            NIE O TYM JEST TEN WĄTEK ...CHAMIE!!!!!
            • Gość: Poll Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:25
              No to skoro wisz że nie każda kasza to wolne miejsce to masz odp. dlaczego nie
              ma miejsca w eterze na Kulture. Odbiór mam też z Pajaca a Tobie właśnie
              lotnisko zakłóca a nie słaby nadajnik. A teraz skoro juz wiesz wszystko to o
              czym jest ten wątek????

"a ja się nie zgadzam! własnie wyczytałem,że ta stacja będzie nadawana tylko
              przez kabel i satelitę.... a niby telewizja publiczna!
              Mieszkam ledwo 20 kilo od warszawki a i tak nie mam PR3, TV4 i Polonii a niby
              (odbiór tvn i polsatu,też wątpliwy...)takie światowe centrum.psia krew... i
              teraz jeszcze chce się mnie pozbawić ( za moje pieniądze)dostępu do
              kultury..jedynej możliwej w tych okolicach
              w jedynce i dwójce już od dłuższego czasu nic kulturalnego nie ma...no,
              resztka jakaś...wątła...
              i co mi pozostaje? oglądanie kultur bakteryjnych na serze....
              do kitu z taką telewizją...i jej za przeproszeniem MISJĄ....
              MISJA DWORAKA PRZEJDZIE U MNIE W PAMIĘCI
              JAKO MISSION IMPOSSIDEBILLE...
              buuuuuuuuuuuuuuuuuuu :-("
              • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 12:20
                o tym , dobry człowieku, że pozbawia się nas dostępu do KULTURY.
                zabrano wszystko co najlepsze w TV publicznej chcąc prznieśc do
                tv KULTURA, którą bedą sobie mogli ogladać ci, którzy dostep do kultury mogą
                mieć i bez telewizji. Więc komu ma służyc ta stacja?

no i co pozostaje? POLITYCZNE DEBATY? Może prościej byłoby stworzyć
                TV POLITYKA?
                • Gość: Poll Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 13:22
                  No ale TV Kultura bedzie kanałem tematycznym i dopóki nie bedzie naziemnej
                  telewizji cyfrowej dopóty kanały tematyczne bedą nadawane za pośrednictwem sat.
                  i to bez względu na to komu sie to podoba a komu nie. Tylko DVB zapewnia
                  możliwość emitowania tematycznych naziema droga. Dlatego TVN 24 , Meteo , TV
                  Biznez czy jak tam są nadawane poprzez sat.
                • konrad.boryczko Re: TV KULTURA 21.02.05, 14:00
                  Do ogladania telewizji potrzebne sa:
                  1. Prad
                  2. Telewizor
                  3. Antena
                  Teraz uwazaj: do ogladania tv sat potrzebna jest antena tv sat plus tuner
                  (obecnie cyfrowy).
                  Juz zlapales? Kultura ma byc FTA czyli bezplatna i ogolnodostepna. Bez
                  dodatkowych oplat. Kup sobie zestaw tv sat (tak samo, jak wczesniej kupiles
                  antene naziemna, telewizor i jak placisz za prad) i przestan pisac nie wiadomo
                  o czym. Zestawy sat sa juz od 300zl. I lotnisko nic Ci nie przeszkodzi.
                  Boze, kultura to nie wszystko. Trzeba jeszcze myslec. Ech.
                  Pzdr.
                  • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:09
                    "Zestawy sat sa juz od 300zl. I lotnisko nic Ci nie przeszkodzi.
                    Boze, kultura to nie wszystko. Trzeba jeszcze myslec. Ech."
                    jakby mnie było stać na satelitę i dozorcę, który by jej pilnowAŁ( BO
                    POPRZEDNIĄ MI UKRADLI), TO BYM NIE PISAŁ..A O LOTNISKU TO NIE JA PISAŁEM...
                    oprócz umiejętności pisania potrzebana jest też umiejętność czytania...

A WĄTEK NIE JEST O SPRAWACH TECHNIECZNYCH TYLKO O BRAKU KULTURY W TV
                    JAKIEJBĄDŹ... rozumiem,ze wam w obecnej telewizji wszystko pasuje...?
                    mnie nie i będę bronił swego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • konrad.boryczko Re: TV KULTURA 21.02.05, 14:13
                      Czasem trzeba pamietac, co sie napisalo:

"Autor: Gość: DŻEJMS BŁĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                      Data: 18.02.2005 10:30 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                      no, no..Poll tobie TV KULTURA na nic się nie przyda...
                      mieszkasz chyba zbyt daleko od tej warszawy ...z takim słownictwem?
                      mylisz dwie sprawy..
                      Ty masz lepszy odbiór tv bo sygnał idzie pewnie z innego nadajnika..
                      u mnie jest z Pałacu Kultury, niestety...po drodze jest lotnisko.."

Co do braku dozorcy to trudno polemizowac...
                      A watek jest o tym, ze nie bedziesz mogl ogladac kanalu kultura. Chyba, bo
                      strasznie placzesz.
                      Pzdr.
                      • Gość: onlyTHElonely Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:51
                        rozumiem,że pracujesz w telewizji lub jesteś kuzynem Dworaka..skoro tak
                        zaciekle go bronisz...?

narzekałem i nadal narzekać będe na braki szeroko pojętej kultury w naszej
                        telewizji, w miejsce której wpakowano całe tabuny polityki...
                        Nie jestem jedynym,który ubolewa z tego powodu- popatrz na inne watki
                        • konrad.boryczko Re: TV KULTURA 21.02.05, 14:59
                          Ja nie o tym. Obecnosc wysokiej kultury w tv to inna bajka.
                          Po prostu jakims koszmarnym nieporozumieniem jest pisanie, ze puszczanie czegos
                          w niekodowanym przekazie satelitarnym jest blokowaniem (czy jak kto woli
                          utrudnianiem) dostepu. I tyle. Kanal kultura bedzie ogolnodostepny. A ze trzeba
                          kupic zestaw sat, to juz inna sprawa. Tak samo, jak trzeba kupic telewizor i
                          prad. Tak trudno to pojac?
                          Juz widze swiete oburzenie, jak za kilka lat (bodajze do 2012r.) telewizja
                          analogowa w ogole zniknie. Wszyscy beda musieli kupic sobie cyfrowe przystawki
                          zeby cokolwiek ogladac. Albo cyfrowe telewizory. To sie bedzie dzialo...
                          BTW: Z kim teraz rozmawiam?
                          P.S. Jak chcesz moge byc pracownikiem telewizji. Np. tele5. Albo nie. Sexy Sat
                          2. I kuzynem Samanthy Fox. OK? :)
                          • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: TV KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 15:13
                            Błąd..Dżejms Błąd....sie ktoś wciął...
                            No to ja jeszcze dokładniej...
                            prościej...
                            niech sobie będzie TV KULTURA ja nic nie mam przeciw niej..
                            tylko dlaczego ma to się odbywać kosztem TV PUBLICZNEJ
                            vel OGÓLNODOSTĘPNEJ, z której znika systematycznie, wszystko,
                            co w tej naszej telewizji było w miarę porządne...
                            no a sprawa drugorzędną jest płacenie abonamentu, kupowanie satelit , no i
                            jeszcze te reklamy....
                            O.K.
                            ALBO RYBKA ALBO AKWARIUM....? tylko niech to wszystko będzie w miare logiczne..
                            chce satelity to ją sobie kupuje..ale w tym wypadku abonament? za co? za te
                            tony reklam?
                            Inna sprawa,że jak bym miał satelitę, to już wooogóle nie oglądałbym obecnej
                            telewizji dworaka... i wolny byłbym od problemów medialnych....
                            ach pomarzyć dobra rzecz...
                            ( od razu mówię, na zapas..mieszkam teraz wynajętym domu i właściciele się nie
                            zgadzają na sat. ani żadną kablówkę....)

• konrad.boryczko OT 21.02.05, 15:25
                              > ( od razu mówię, na zapas..mieszkam teraz wynajętym domu i właściciele się
                              nie
                              > zgadzają na sat. ani żadną kablówkę....)

Nie maja do tego prawa (chyba ze wynajmujesz na karte rowerowa, ale wtedy to
                              juz ciiiisza). Niedawno zreszta byla audycja w Trojce na ten temat. Na
                              polepszenie standardu mieszkania nie mozna sie niezgodzic (nawet nie trzeba
                              informowac). To o kablowce. Natomiast ant. sat. jest elementem usuwalnym.
                              Kiepski argument, ale nie Ty wybierasz wlascicieli:))
                              Pzdr.
                              • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 15:53
                                to zabytek!!!! i niezależnie od włascicieli trzeba na kazdy gwóźdż mieć
                                pozwolenie...będzie im "szpeciło"....
                                uuuuuuuuuuuuwielbiam anteny satelitarne, zwłaszcza obrotowe...jak one moga
                                szpecić...???? ;-O
                                no ale do dworku , to rzeczywiście nie pasuje....
                                ale to już temat na inną dyskusję KULTURALNĄ....nieprawdaż?
                                • konrad.boryczko Re: OT 21.02.05, 15:55
                                  Jak zabytek to inna rozmowa.
                                  Jestesmy rzeczywiscie bardzo OT. Zatem EOT:)]
                                  Pzdr.
                                  • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 16:31
                                    ja chłopak ze wsi jestem i jak wiesz mam mały kontakt z kulturą,żeby nie
                                    powiedzieć SKULTURO...
                                    "Jestesmy rzeczywiscie bardzo OT. Zatem EOT:)]"
                                    nie kumam czaczy!!! o co cho...?
                                    • Gość: DŻEJMS BŁĄD tak wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:45
                                      kulturę trzeba mieć w sobie...
                                      nie ma co oglądać w tiwi ale za to będzie kiedy ...poczytać...
                                      chyba powinienem być wdzięczny...

PYTANIE: czy jeśli będę miał TYLKO SATELITĘ to musze płacić abonament?
    • digiman Re: TV KULTURA 09.04.05, 21:28
      Ramówka TVP Kultura: www.tvp.pl/prasa/TVP%20Kultura/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka