Dodaj do ulubionych

"Debata" - 10.03.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:55
Właśnie oglądam powtórkę na Polonii. Zdecydowanie wyższy poziom niż u Lisa -
mniej pyskówek, więcej merytorycznej dyskusji.
Obserwuj wątek
    • czesiekkk Re: "Debata" - 10.03. 11.03.05, 19:45
      Tylko program mniej dynamiczny bardziej senny, tempo i żywiołowość dyskusji to
      duży plus u Lisa.
      • Gość: przechodziłam Re: "Debata" - 10.03. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:59
        Ja też wolę Debatę - ciekawsze tematy i bardziej różnorodni goście, a u Lisa w
        kółko te same twarze,wiadomo co powiedzą mniej więcej.
        • Gość: rz Re: "Debata" - 10.03. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:59
          Wczorajsza Debata była znakomita. Redaktor Parandowska zmiażdżyła prof.
          Staniszkis, której poglądów nie mogę znieść. Durczok jest o klasę lepszy od
          Lisa!
      • Gość: Yaby Re: Typowe gadające głowy... IP: *.crowley.pl 14.03.05, 15:15
        ... program bez świeżości, polotu i dynamiki, nudny, przewidywalny -
        typowe "gadające głowy", zero nowoczesności. Durczok tylko dlatego może sobie
        pozwolić na takie nudziarstwo, bo jest w telewizji publicznej, z takim program
        nie utrzymałby się ani chwili w telewizji komercyjnej... ale cóż na pieniądze
        podatników - z abonamentu - wszystko wolno...
    • Gość: mietek_klucha Lis miał być nowy, wizjonerski IP: *.chello.pl 11.03.05, 22:06
      dyskutować o POLSCE czyli jaka ma być (przynajmniet tak mi wychodziło z zapowiedzi)

spodziewałem się jakis dyskusji o systemie
      co nalezy zrobić ze (dowlone wpisać)
      jakie podatki
      kara śmierci
      stosunki z USA, Rosja, UE

że będzie to cos innego niż gdzie indziej

a mamy to samo co u Najsztuba, Durczoka, Żakowskiego, Olejnik, Morozowskiego i
      Sekielskiego

ale jakby troche gorzej (może nawet trochę wiecej niż trochę)

• gaabriell debata> co z tą Polska 14.03.05, 10:39
      Durczok - rzeczowy, dociekliwy, krótko trzyma publicznośc, nie pozwala sobie na
      zbaczanie z tematu i to mi sie podoba, bo dzieki temu widz dostaje maksimum
      opinii na daną sprawe, szeroki ogląd, a nie tylko "pływanie" po powierzchni -
      co niestety na dobre zadomowiło sie u Lisa. po debacie mam wrażenie, ze wiem
      więcej, często staje sie ona punktem dyskusji z domownikami. Lis - niestety -
      oprócz szołmeńskich zagrań, masy gości, których jedynym atutem (w większośći)
      jest to, ze są akurat na topie, pytan "tabloidowych", których niezadanie
      niczego by nie zmieniło - niczego jak dotąd nie zaoferował (a w każdy czwartek
      daje mu szanse, bo zaczyna sie troche wcześniej niz debata, i mam nadzieje, że
      juz sie poprawił, a on dalej taki, jak i wprzódy.
      jesli Pan to przeczyta, Panie Kamilu, to prosze sie uśmiechnąć, ale w żednym
      razie nie siadac na laurach!
    • Gość: Maryś Re: "Debata" - 10.03. IP: 195.136.112.* 14.03.05, 17:05
      Durczok nudny jak flaki z olejem. I oglądalność Debaty, oczywiście, jak co
      tydzień- gorsza od Lisa. Ale frustraci przywalają Lisowi, bo to jemu
      zazdroszczą sukcesów, a nie przeciętniakowi Durczokowi. FRF-Forum Redaktorów
      Frustratów, i tyle.
      • Gość: P-77 Re: "Debata" - 10.03. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 17:23
        > Durczok nudny jak flaki z olejem. I oglądalność Debaty, oczywiście, jak co
        > tydzień- gorsza od Lisa. Ale frustraci przywalają Lisowi, bo to jemu
        > zazdroszczą sukcesów, a nie przeciętniakowi Durczokowi. FRF-Forum Redaktorów
        > Frustratów, i tyle.
        Ciekawe, że w plebiscycie "Telekamer" Durczok był lepszy od Lisa (obu pokonała
        Ewa Drzyzga).
        Trzeba wziąć pod uwagę, że
        1. Debata jest programem raczej w małym stopniu politycznym w większym
        eksperckim
        2. CZTP miało i ma większą kampanię promocyjną
        3. CZTP zaczyna się wczesniej (własciwie to TVP 1 powinna zamienić
        miejscami "Debatę" i "Forum" - na pewno inna by była oglądalność)
        4. Inny jest dobór gości w obu programach
        5. Lis sięga po najbardziej nośne tematy
        6. Współprowadzącym "Debate" jest Piotr Baron z Trójki (to wprawdzie bez
        związku, ale trzeba oddać sprawiedliwość)
        7. W "Denacie" publiczność wypowiada się częściej
        8. Wreszcie w przypadku Durczoka wiadomym jest, że mamy do czynienia z
        dziennikarzem a nie z Jedną Nogą Dziennikarzem, Jedną Politykiem jak to jest z
        Lisem.

• Gość: Wars Re: "Debata" - 10.03. IP: 195.136.112.* 14.03.05, 17:27
      Jasne, ale gdyby Lis startował po takiej oglądalności jaką ma Jaworowicz, która
      jest przed Debatą i jeszcze nie miał reklam w środku, których nie ma Debata, to
      Durczoka nokautowałby totalnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka