Gość: P-77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:55 Właśnie oglądam powtórkę na Polonii. Zdecydowanie wyższy poziom niż u Lisa - mniej pyskówek, więcej merytorycznej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czesiekkk Re: "Debata" - 10.03. 11.03.05, 19:45 Tylko program mniej dynamiczny bardziej senny, tempo i żywiołowość dyskusji to duży plus u Lisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodziłam Re: "Debata" - 10.03. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:59 Ja też wolę Debatę - ciekawsze tematy i bardziej różnorodni goście, a u Lisa w kółko te same twarze,wiadomo co powiedzą mniej więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rz Re: "Debata" - 10.03. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:59 Wczorajsza Debata była znakomita. Redaktor Parandowska zmiażdżyła prof. Staniszkis, której poglądów nie mogę znieść. Durczok jest o klasę lepszy od Lisa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaby Re: Typowe gadające głowy... IP: *.crowley.pl 14.03.05, 15:15 ... program bez świeżości, polotu i dynamiki, nudny, przewidywalny - typowe "gadające głowy", zero nowoczesności. Durczok tylko dlatego może sobie pozwolić na takie nudziarstwo, bo jest w telewizji publicznej, z takim program nie utrzymałby się ani chwili w telewizji komercyjnej... ale cóż na pieniądze podatników - z abonamentu - wszystko wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek_klucha Lis miał być nowy, wizjonerski IP: *.chello.pl 11.03.05, 22:06 dyskutować o POLSCE czyli jaka ma być (przynajmniet tak mi wychodziło z zapowiedzi) spodziewałem się jakis dyskusji o systemie co nalezy zrobić ze (dowlone wpisać) jakie podatki kara śmierci stosunki z USA, Rosja, UE że będzie to cos innego niż gdzie indziej a mamy to samo co u Najsztuba, Durczoka, Żakowskiego, Olejnik, Morozowskiego i Sekielskiego ale jakby troche gorzej (może nawet trochę wiecej niż trochę) Odpowiedz Link Zgłoś
gaabriell debata> co z tą Polska 14.03.05, 10:39 Durczok - rzeczowy, dociekliwy, krótko trzyma publicznośc, nie pozwala sobie na zbaczanie z tematu i to mi sie podoba, bo dzieki temu widz dostaje maksimum opinii na daną sprawe, szeroki ogląd, a nie tylko "pływanie" po powierzchni - co niestety na dobre zadomowiło sie u Lisa. po debacie mam wrażenie, ze wiem więcej, często staje sie ona punktem dyskusji z domownikami. Lis - niestety - oprócz szołmeńskich zagrań, masy gości, których jedynym atutem (w większośći) jest to, ze są akurat na topie, pytan "tabloidowych", których niezadanie niczego by nie zmieniło - niczego jak dotąd nie zaoferował (a w każdy czwartek daje mu szanse, bo zaczyna sie troche wcześniej niz debata, i mam nadzieje, że juz sie poprawił, a on dalej taki, jak i wprzódy. jesli Pan to przeczyta, Panie Kamilu, to prosze sie uśmiechnąć, ale w żednym razie nie siadac na laurach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryś Re: "Debata" - 10.03. IP: 195.136.112.* 14.03.05, 17:05 Durczok nudny jak flaki z olejem. I oglądalność Debaty, oczywiście, jak co tydzień- gorsza od Lisa. Ale frustraci przywalają Lisowi, bo to jemu zazdroszczą sukcesów, a nie przeciętniakowi Durczokowi. FRF-Forum Redaktorów Frustratów, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: "Debata" - 10.03. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 17:23 > Durczok nudny jak flaki z olejem. I oglądalność Debaty, oczywiście, jak co > tydzień- gorsza od Lisa. Ale frustraci przywalają Lisowi, bo to jemu > zazdroszczą sukcesów, a nie przeciętniakowi Durczokowi. FRF-Forum Redaktorów > Frustratów, i tyle. Ciekawe, że w plebiscycie "Telekamer" Durczok był lepszy od Lisa (obu pokonała Ewa Drzyzga). Trzeba wziąć pod uwagę, że 1. Debata jest programem raczej w małym stopniu politycznym w większym eksperckim 2. CZTP miało i ma większą kampanię promocyjną 3. CZTP zaczyna się wczesniej (własciwie to TVP 1 powinna zamienić miejscami "Debatę" i "Forum" - na pewno inna by była oglądalność) 4. Inny jest dobór gości w obu programach 5. Lis sięga po najbardziej nośne tematy 6. Współprowadzącym "Debate" jest Piotr Baron z Trójki (to wprawdzie bez związku, ale trzeba oddać sprawiedliwość) 7. W "Denacie" publiczność wypowiada się częściej 8. Wreszcie w przypadku Durczoka wiadomym jest, że mamy do czynienia z dziennikarzem a nie z Jedną Nogą Dziennikarzem, Jedną Politykiem jak to jest z Lisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars Re: "Debata" - 10.03. IP: 195.136.112.* 14.03.05, 17:27 Jasne, ale gdyby Lis startował po takiej oglądalności jaką ma Jaworowicz, która jest przed Debatą i jeszcze nie miał reklam w środku, których nie ma Debata, to Durczoka nokautowałby totalnie. Odpowiedz Link Zgłoś