Gość: alter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 23:43 Jak Wam się podobał film? Ja widziałam go po raz pierwszy, podobał mi się :) Więcej takich filmów w tv proszę!! A Johnny'ego Deppa jako aktora bardzo cenię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dud Re: Dziewiąte Wrota IP: *.chello.pl 15.03.05, 23:55 Film beznadziejny, dużo gorszy od książki Pereaz Reverte, która i tak sama w sobie do arcydzieł nie należy, jest po prostu porzadnym czytadłem. Polański dużo pozmieniał, ale nie chodzi nawet o to, prawie zasnąłem przy tym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bb Re: Dziewiąte Wrota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:37 Film nie dorównuje książce, trochę pozmieniane, ale ogólnie moze być , zwłaszcza Deep- ale on zawsze super. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Dziewiąte Wrota 15.03.05, 23:57 Johny Deep jest kapitalny :) w Piratach z Karaibów był więcej niż rewelacyjny, no a film (Piraci) fantastyczny Dziąwiete Wrota były ok, takie miłe dla oka, nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan ale jak to się skończyło? bo usnąłem... IP: *.chello.pl 16.03.05, 00:17 Usnąłem w momencie w ktorym ten stary w okulkarach dusił te brunetkę w czarnym kapturze... w tym zamku do ktorego wiodły rzędy zapalonych świec. co było potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: ale jak to się skończyło? bo usnąłem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 01:12 Gość portalu: corgan napisał(a): > Usnąłem w momencie w ktorym ten stary w okulkarach dusił te brunetkę w czarnym > kapturze... w tym zamku do ktorego wiodły rzędy zapalonych świec. > > co było potem? Potem ją udusił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique Re: Dziewiąte Wrota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:18 mam mieszane uczucia , bo ksiązki nie znam, ogólnie Polański zrobił dobry klimat, atmosferka i te rzeczy ,dobra muzyka, Depp przyzwoity, Lena Olin jako 30-latka ? hmm, hmm , akcja sie ciekawie zawiązuje ale .... - w pewnych momentach zaleciało komiksem - scena sabatu z Leną i jej duszeniem, ja dusiłam sie ze śmiechu, ognisty krąg w opuszczonym zamku prosto z Batmana - dziecinna łatowśc z jaką Lena bierze na muszkę Deppa i Dziewczynę rodem z "Chłopaki nie płaczą" - postać Dziewczyny , jak to jest w książce? , kim ona była - aniołem stróżem, alter ego, diabłem, ? - seks z Dziewczyną u stóp zamku , na jaką cholerę ????? po to żeby błysnąć gołym cycem ? - ostatnia scena - co odkrył Depp ? ułożył całą łamigłowkę ? jak to jest w książce ? Ogólnie wrażenie , ze Polański chciał więcej i lepiej ( a to umie) ale w montażu nozyczki zabrał mu producent i dał do zabawy niemowlakowi, za to zadbał o product placement, duży niedosyt został .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Dziewiąte Wrota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:34 Seks pod zmakiem <lol> = analogia do dzreworytu z księgi.. Zakończenie - Deana tak to wciągnęło, że wylądował w piekle. Dzięki tej kobiecie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Dziewiąte Wrota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:03 A dziewczyna nie była szatanem przypadkiem? Oglądałam drugi raz, i dopiero teraz zwróciłam uwagę na postaci z drzeworytów, które miały rysy bohaterów filmu i atakowały Deana. Ale montaż momentami - rzeczywiście żenujący - zmieniająca się fryzura Dziewczyny z przylizanej na rozczochraną - i odwrotnie. Kiczowate sceny z sektą i końcówka tak ot na doczepkę, żeby szybko wybrnąć z sytuacji. No i kto w Polsacie ocenia stopień drastyczności filmu, bo najpierw znaczka nie było i dzieci małoletnie koniecznie chciały oglądać, a potem raptem żółty trójkąt? Chyba, że nadwrażliwa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Re: Dziewiąte Wrota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:10 No tak, ta dziewczyna była na tych drzeworytac = jest szatanem, bądź jego wysłanniczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv suicide kiczowate sceny z sektą... IP: *.icpnet.pl 16.03.05, 20:27 ... chyba zamierzone były, zresztą jedna z bohaterek filmu - baronowa Kessler - o tych "sektach" mówiła, więc chyba miało tak być - grupa znudzonych arystokratów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Dziewiąte Wrota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:01 Ogladalam pare lat temu i mam wrazenie, ze gdyby nie Depp to caly film bylby bardzo przecietny. Niby Polanski staral sie stworzyc klimat i niby mu sie udalo, ale ogolnie czegos brakuje. Chyba drugi po "Piratach" mniej udany film, ale jako kino rozrywkowe fajne :) Tak swoja droga to ciekawe, kiedy wreszcie Depp doczeka sie Oscara, bo jemu sie on naprawde nalezy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikczer Re: Dziewiąte Wrota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:40 Ostatni scena kopulacji pod zamkiem to było właśnie przywołanie szatana, jak wskazywała to rycina. Film ogólnie dobry, miał kilka minut kiczu ale lepsze to niż Mortal Combat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dziewiąte Wrota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:02 ja osobiscie sie zawiodlam, myslalam ze bedzie lepszy efekty do kitu jedynie moge pochwalic gre aktorska i precyzja szczegolow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duck Re: Dziewiąte Wrota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:41 scenariusz ciekawy, depp swietny, poczatek ok..ale potem film jakos sie ciagnal...efekty specjalne raczej na minus, koncowka mnie nie zadowolila:) wiele watkow nie wyjasnionych...gdyby nie J.D to film bylby totalna klapa( z calym szacunkiem dla polanskiego). Odpowiedz Link Zgłoś