Dodaj do ulubionych

reklama CILIT - błąd ortograficzny :-))))

28.04.05, 09:01
Czy naprawdę nikt nie zwrócił na to uwagi? W reklamie bodajże Cilitu jest
okrutny błąd ortograficzny! Na początku tej reklamy, w momencie, kiedy ekran
podzielony jest na cztery części, w prawym dolnym kwadracie (w tle jest chyba
krzesło ogrodowe, które było tym preparatem czyszczone)jest napis "bród".
Napis pojawia się na krótko i trzeba sie przypatrzeć, ale nie jest to 1/1000
sekundy i trudno mi uwierzyć też, żeby to była zwykła literówka. Wielkie
ROFTL!
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 10:21
      a może o to chodzi że tam brudu w bród jest ????
      • morgen_stern Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 10:27
        O tym rozwiązaniu nie pomyślałam :-))))
    • cattaraugus Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 13:26
      morgen_stern napisała:

> Czy naprawdę nikt nie zwrócił na to uwagi?
      ---------------------------------------------------

Dobre sobie! :-)

Kto miał zwrócić tę uwagę? Czyżby redaktorzy TVP, którzy w "Wiadomościach"
      zapisują datę np. "9 styczeń 2005r.", czyli aż z dwoma błędami w tak krótkiej
      frazie?

Albo czy ci sami redaktorzy, którzy wykonując na ekranie podpis dla jakiejś
      postaci piszą nowotwór językowy "V-ce prezes Jan Iksiński"?

:-))
      • michal_82 Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 14:20
        > Kto miał zwrócić tę uwagę? Czyżby redaktorzy TVP, którzy w "Wiadomościach"
        > zapisują datę np. "9 styczeń 2005r.", czyli aż z dwoma błędami w tak krótkiej
        > frazie?

Gdzie jest ten drugi błąd? Chodzi Ci o brak spacji między "2005" a "r."?

A ja wyłapałem inną rzecz w reklamie. Jakiegoś preparatu rolniczego. Emitowana
        ona jest raczej tylko rano. Tańczy rodzinka przebrana za buraki cukrowe i
        lektor mówi "Jak państwo widzicie...". To jest forma uznawana za nieuprzejmą.
        • cattaraugus Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 15:15
          michal_82 napisał:

> > Kto miał zwrócić tę uwagę? Czyżby redaktorzy TVP, którzy w "Wiadomościach
          > "
          > > zapisują datę np. "9 styczeń 2005r.", czyli aż z dwoma błędami w tak krót
          > kiej
          > > frazie?
          >
          > Gdzie jest ten drugi błąd? Chodzi Ci o brak spacji między "2005" a "r."?
          -------------------------------------------------------------------------------

Tak, chodzi o to przemożne przekonanie Polaków, w tym niedouczonych redaktorów,
          że nie ma spacji pomiędzy rokiem a "r.". Korektorzy wydawniczy w tym kraju już
          dawno zostali wyrżnięci w pień, więc cała {bez)nadzieja w redaktorach.

Pozdrawiam

C. :-))
        • mozambique Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 15:48
          ma być 9 STYCZNIA a nie 9 styczen do diaska , takie rzeczy w 4 klasie
          podstawówki uczą.
          • michal_82 Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 16:04
            LOL. Myślisz, że o tym nie wiem? :D
    • mostek2 Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 14:38
      Phi ;-) tez to zauwazylem z tym ze to reklama VANISHA. Potem gdy pojawia sie
      znowu slowo brud jest juz poprawnie, ale na tym zdjeciu z krzeslem rzuca sie w
      oczy ;-)
      do czego to doszlo ;-)
      • morgen_stern Re: reklama CILIT - błąd ortograficzny :-)))) 28.04.05, 14:51
        Hmmm... dałabym sobie głowę obciąć, że to jednak cilit... Ciężko nawet
        sprawdzić, spróbujcie wpisać w googla "cilit" i zobaczcie, co wyjdzie :-))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka