esss 09.05.05, 00:51 ...szerokiej publiczności znana m.in. z roli profesorowej Sucheckiej "W labiryncie" Miała 78 lat. :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.verte Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 00:52 Pierwsze słyszę ale 78 to nie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 07:24 Wystąpiła między innymi w Stawce większej niż życie, Weselu, Cudzoziemce, komedii Kogel-Mogel i jeszcze wielu innych filmach. Odpowiedz Link Zgłoś
pola_negri Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 09:03 I była żoną Tadeusza Janczara... Wielki żal. Odpowiedz Link Zgłoś
coudi nigdy nie zapomnę jej roli z Gogla-Mogla :) 09.05.05, 09:58 jak traktowała swojego pieska, jak do niego mówiła, jej wykładu w kole gospodyń wiejskich itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: nigdy nie zapomnę jej roli z Gogla-Mogla :) 09.05.05, 10:08 Absolutnie genialna aktorka. I w dużych rolach i w epizodach. Ciekawe, czy telewizornia przypomni jakiś film albo sztukę z Jej udziałem. Na ogół nie ma takiego zwyczaju, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
begietka Re: nigdy nie zapomnę jej roli z Gogla-Mogla :) 10.05.05, 15:49 Była świetna jako teściowa ze swoją Pusią,karmioną cielęcinką:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 10:56 Coraz bardziej wykrusza sie stara gwardia. Niedlugo bedziemy juz tylko skazani na drewniane aktorstwo sredniego i mlodszego pokolenia aktorow (z niewielkimi wyjatkami). A mnie sie Pani Lorentowicz wbila w pamiec malenka rola w "Weselu". Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia1973 Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 11:01 {*} wspaniała aktorka , uczestniczka powstania , wielkie role , wielki człowiek , pozostał żal prosze o swiecznke dla mojej przyjaciólki ktora odeszla wczoraj w wieku lat 32 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 11:17 Mnie zapadla w pamiec rola w "Romansie Teresy Hennert". Odpowiedz Link Zgłoś
aksiak Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 13:56 wielka szkoda.mnie najbardziej podobala sie z labiryncie.ciekawe czy w wiadomoscioch bedzie jakas wzmianka bo jak na razie to cisza w mediach. chyba ze cos przeoczylam. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 14:33 Była informacja na pasku informacyjnym w "Kawie czy herbacie?". A serwisów jeszcze dziś żadnych nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
hal3 Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 15:35 Ja tylko dodam ,ze cudem przeżła powstanie ...we wrześniu 1944 stała pod murem i czekała na egzekucje wraz ze swomi rannymi koleżankami i kolegami - powstańcami ....była świadkiem zamordowania ks.Stanka , którego Niemcy wówczas powiesili na jego własnej stule ..... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkak10 Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 19:25 www.filmweb.pl/Ma%B3gorzata,Lorentowicz,filmografia,Person,id=8860 smutna wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 09.05.05, 20:03 Polska Catherine Deneuve [*] Odpowiedz Link Zgłoś
tojahero Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 11.05.05, 07:04 SHE WAS JUST GREAT. RIP Ms.Lorentowicz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekdp Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 11.05.05, 11:34 Mogłaby być polskim odpowiednikiem "Pani Bukietowej" - gdyby ktoś wpadł na pomysł nakręcenia czegoś takiego... Ale oczywiście żal - jak ktoś napisał, wykrusza się stara gwardia a następców nie widać :-( Odpowiedz Link Zgłoś
trzaskprask Re: Zmarła Małgorzata Lorentowicz 12.05.05, 09:22 Wielki smutek, to była wybitna aktorka. Swego czasu moja bezwzględnie ulubiona. [*] Odpowiedz Link Zgłoś