Dodaj do ulubionych

PIOTR LATO

01.06.05, 01:04
Czytajac slowa krytyki pod adresem Piotra stracilam cierpliwosc.Do wszystkich
watpiacych w talent Piotra apeluje-przesluchajcie jego plyte!!! Darzylam
Piotra sympatia,dlatego wybralam sie 21 maja 2003 roku do klubu Paparazzi na
premiere jego plyty.Przyznaje,ze bylam sceptycznie nastawiona do jego
zdolnosci wokalnych.A tu prosze jaka mila niespodzianka!Piotr wypadl
znakomicie.Sluchajac Keep on rockin' mialam wrazenie,ze to stary wyjadacz
rocka a nie poczatkujacy wokalista.Na premierze dostalam singla
Piotra.Pamietam,ze znajomi nie chcieli mi wierzyc,iz to glos tego niepozornego
(jak sie blednie moglo wydawac) chlopaka z BB.Wszyscy mieli go za
dyletanta.Jakiez bylo moje rozczarowanie,kiedy okazalo sie,ze Piotr nie wyda
plyty.Coz,miejmy nadzieje,iz to sie wkrotce zmieni...
Piotrze w sobote prosze o Keep on rockin'.
pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: PIOTR LATO 01.06.05, 08:19
      To ciekawe, czemu nie pokazał tego "wyjadaczostwa" w Idolu... Ludzie, opanujcie
      się, to jest naprawdę fajny i sympatyczny człowiek, ale daleko mu do takiego
      Silskiego (pod względem wokalu) jak stąd na Cypr...
      • seszenen Re: PIOTR LATO 01.06.05, 08:28
        yavorius napisał:

> daleko mu do takiego
        > Silskiego (pod względem wokalu) jak stąd na Cypr...

Tak samo jak Silskiemu daleko do Piotra pod względem gustu muzycznego (patrz
        Teges Nara). Ważne jest nie tylko to jakim się jest wokalnie, ale również to, do
        jakich celów się swojego głosu używa. A myślę, że Piotr swojego głosu nie użyje
        do "niecnych celów" jak to się zdarza Silskiemu :)
        • yavorius jasne 01.06.05, 08:30
          ale zwróć uwagę, że poszukujemy tutaj dobrego wokalisty. A to co zrobią niego
          wytwórnie muzyczne (vide: Flinta), lub sam z siebie zrobi, to już jego ścieżka,
          jego wybór i jego konsekwencje...
          • seszenen Re: jasne 01.06.05, 08:41
            yavorius napisał:

> ale zwróć uwagę, że poszukujemy tutaj dobrego wokalisty.

I tutaj się z Tobą nie zgodzę. Program nie przypadkiem ma tytuł IDOL, a nie
            Najlepszy Wokalista (chyba już ktoś to gdzieś napisał). Idolami bardzo często są
            ludzie, którzy o śpiewaniu mają mniejsze pojecie niż np. Pączek. Chodzi o to,
            żeby ludzie chcieli takiego osobnika słuchać. A wokal jest w tym wszystkim
            sprawą nienajważniejszą (dodam niestety, bo nie twierdzę, że taki stan rzeczy mi
            się podoba).

> A to co zrobią niego
            > wytwórnie muzyczne (vide: Flinta), lub sam z siebie zrobi, to już jego ścieżka,
            >
            > jego wybór i jego konsekwencje...

I własnie uważam, że taki Piotr nie dałby wytwórni wymusić na sobie czegoś, do
            czego nie jest całkowicie przekonany. A pozostając przy porównaniu z poprzednich
            postów takiego Silskiego moge sobie wyobrazić spiewającego o jajecznicy na
            żądanie wytworni.
            • andrzej26 Re: jasne 01.06.05, 09:10
              seszenen napisała:

> Program nie przypadkiem ma tytuł IDOL, a nie
              > Najlepszy Wokalista (chyba już ktoś to gdzieś napisał). Idolami bardzo
              > często są ludzie, którzy o śpiewaniu mają mniejsze pojecie niż np. Pączek.
              > Chodzi o to, żeby ludzie chcieli takiego osobnika słuchać.

Dawno nie czytałem takich gołosłownych bzdur.
              Bardzo proszę, podaj CHOC JEDEN PRZYKŁAD piosenkarza zajmującego pierwsze
              miejsca na listach przebojów i dostającego Złote Płyty który śpiewa gorzej niż
              Pączek.
              • seszenen Re: jasne 01.06.05, 09:25
                andrzej26 napisał:

> Bardzo proszę, podaj CHOC JEDEN PRZYKŁAD piosenkarza zajmującego pierwsze
                > miejsca na listach przebojów i dostającego Złote Płyty który śpiewa gorzej niż
                > Pączek.

Po pierwsze: Czy naprawdę uważasz, że jedynym co wskazuje na bycie idolem jest
                pierwsze miejsce na listach przebojów?
                Po drugie: żeby daleko nie szukać Michał wiśniewski spiewał o wiele gorzej niż
                Pączek.
                Po trzecie: nie "wywołuj mnie do odpowiedzi" na przyszłość na zasadzie krótkiego
                polecenia bo nie jestem Twoją podwładną.
                • yavorius oj 01.06.05, 09:27
                  seszenen napisała:

> Po drugie: żeby daleko nie szukać Michał wiśniewski spiewał o wiele gorzej niż
                  Pączek.

Tu się nie zgodzę:)
                • jodarek1 Re: jasne 01.06.05, 09:36
                  seszenen napisała:

> Po drugie: żeby daleko nie szukać Michał wiśniewski spiewał o wiele gorzej niż
                  > Pączek.

Z całym szacunkiem dla sympatycznego Pączka i niechęcią do Michała
                  Wiśniewskiego niestety nie mogę się z tym zgodzić.
                  Joasia
                • andrzej26 Re: jasne 01.06.05, 09:49
                  Ad1. Żródłem mojego zdziwienia było ostatnie zacytowane zdanie:
                  "Chodzi o to, żeby ludzie chcieli takiego osobnika słuchać."
                  Ad2. Nie zgadzam się co do Wiśniewskiego. Śpiewał i wyglądał bez sensu, w
                  scenerii cyrkowej, jego głos też mi się nie podobał, ALE GO MIAŁ.
                  I słuchając go nie miałem wrażenia że fałszuje.
                  Poza tym on nie był idolem, bo jakby był, to by się nie skończył
                  po dwóch sezonach. To był raczej One Hit Wonder, sztucznie wypromowany
                  przez Ninę Terentiew (może żeby mu zrekompensować smutne dzieciństwo).
                  Ad3. Jesteś wolnym obywatelem w wolnym kraju i nie masz obowiązku odpowiadania
                  na wszystkie posty. A ja także mogę pisać co mi się podoba, a fochy
                  rozkapryszonych panienek to mam w tzw. głębokim poważaniu.

Przecież możesz zignorować moje pytania (w zamiarze retoryczne) tak jak
                  Twój ulubieniec w programie Idol ignorował zachowanie jury doprowadzając
                  je do szewskiej pasji, szczególnie Cygana.
                  • seszenen Re: jasne 01.06.05, 09:58
                    andrzej26 napisał:

> fochy
                    > rozkapryszonych panienek to mam w tzw. głębokim poważaniu.

Oj dzięki. Tak nie nazywał mnie nikt od jakichś 20 lat :))))
                    Czuję się jak nowo narodzona. Andrzeju, nie podchodź tak poważnie do takich
                    błahostek jak IDOL i sprawy okołoidolowe. Pozdrawiam.
                    • andrzej26 Re: jasne 01.06.05, 10:14
                      Dziękuję za uprzejme przypomnienie, że jestem takim znawcą kobiecej psychiki
                      jak z koziej d.... trąba.
              • kubissimo Re: jasne 01.06.05, 09:46
                Madonna :)
                • andrzej26 Re: jasne 01.06.05, 09:56
                  Kubu, Ty naprawdę uważasz że cover "Like a Virgin" w wykonaniu Pączka bije
                  oryginał na głowę?
                  • kubissimo Re: jasne 01.06.05, 10:16
                    jezeli chodzi o Madonne spiewajaca na zywo, to mysle, ze to ta sama liga
                    • andrzej26 Re: jasne 01.06.05, 10:28
                      Ciekawe jakbyś Ty śpiewał jakbyś tak tańczył, skakał, biegał, spływał potem i
                      wiele razy się przebierał jak ona na swoich koncertach.
                      Niezależnie od tego co napiszesz, ja Madonnę lubię, zwłaszcza z początkowego
                      okresu oraz z albumów "Erotica" i "Dick Tracy". Jej obecnych nagrań, z okresu
                      londyńskiego, nie mogę już niestety słuchać.
                      • kubissimo Re: jasne 01.06.05, 10:36
                        wez pod uwage, ze wiekszosc jej koncertow lecialo z playbacku, co jest
                        zrozumiale przy takim show. DROWNED WORLD TOUR bylo pierwszym koncertem, ktory
                        prawie w calosci spiewala na zywo
                        posluchaj sobie Madonny spiewajacej na Oscarach YOU MUST LOVE ME
                        stala w miejscu, spiewala na zywca i masakrowala dzwieki :/
                        ja ją oczywiscie bardzo lubie (chociaz na odwrot - od 'I'm Breathless' wzwyz),
                        bo osob siedzacych tyle lat w showbiznesie nie da sie nie lubic ;) ale
                        wokalistka jest marna. wątpię, zeby w IDOLu przeszla pierwszy casting
                        • aronia Re: jasne 01.06.05, 12:31
                          > wokalistka jest marna. wątpię, zeby w IDOLu przeszla pierwszy casting

To ja jeszcze dorzucę Boba Dylana, który ze swoim kozim głosem miałby realne
                          szanse na gościnne występy w sekcji kosmici, czy - z ojczyźnianego ogródka -
                          Jacka Kaczmarskiego, który z ascetycznym podkładem muzycznym brzmi wprawdzie
                          nienajgorzej, ale na pierwszym finałowym koncercie wyłożyłby sie kretesem. To,
                          oczywiście, zupelnie inna liga niż Madonna, ale przykład dowodzi, że jesli ktoś
                          ma coś interesującego do zaproponowania, to mozliwosci techniczne i warsztat
                          wokalny schodzą na dalszy plan.

• aguszak Re: jasne 01.06.05, 13:10
                andrzej26 napisał:

> Bardzo proszę, podaj CHOC JEDEN PRZYKŁAD piosenkarza zajmującego pierwsze
                > miejsca na listach przebojów i dostającego Złote Płyty który śpiewa gorzej
                niż
                > Pączek.

Nie do mnie skierowane, ale nasuwa się samo: MANDARYNA ... bleee...
                (za to bleee serdecznie przepraszam ;)
                • andrzej26 Re: jasne 01.06.05, 13:36
                  Nawet nie wiem kto to jest.
                  Czy ona już dostała Złotą Płytę?
    • bardu Re: PIOTR LATO 01.06.05, 10:38
      Ja nie mam nic przeciwko Piotrowi Lato - to całkiem miły factet, ale śpiewać
      nie umie - fałszuje niestety i było to słychać w każdym występie. Aczkolwiek
      nie widzę powodu, żeby z tego powodu kruszyć kopie. Jeśli niektórym się podoba -
      to ok.
      • piotr7777 Re: co do Ich 3 i Mandaryny 01.06.05, 13:40
        Zespół Ich Troje osiągnął ukces komercyjny na długo przestem zanim zaczłą ich
        lansować TVP 2. TVP i N. Terentiew raczej wykorzystali koniunkturę.
        Wiśniewski nie jest bohaterem mojego romansu, ale mimo wszystko jest znacząca
        postacią w muzyce rozrywkowej. Mandaryna natomiast nie jest - to raczej
        sztucznie wypromowane beztalencie.
    • piotr33k2 Re: PIOTR LATO 02.06.05, 01:15
      zgadam sie że lato moze i powinien wykonywac tylko swoja muzyke która
      bedzie "ulozona" pod jego skromne mozliwości wokalne, i tego niech sie
      ewentualnie tylko trzyma inaczej sie kompromituje bo słuchając interrpretacji w
      idolu ma sie wrażenie że słoń mu na ucho nadepnoł, poza tym jest w porzadku
      inteligetnym młodym sympatycznym człowiekiem .
      • projagi Re: PIOTR LATO 02.06.05, 04:00
        A ja myślę, że Piotr Lato jest doskonałym WOKALISTĄ. Świadczy o tym parę
        świetych wykonań zaprezentowanych w IDolu.
        • leff Re: PIOTR LATO 02.06.05, 08:24
          tia...
          szczególnie Woman in Love
          po tym powinien przeczytać poniższą sygnaturkę
          i udać sie "go home"

jak najszybciej
          • 513lato Re: PIOTR LATO 02.06.05, 08:52
            Ludzie spokojnie, dlaczego wszystko co widzicie w tv bierzecie za
            pewnik.....zarówno do tych, którzy docenili moje początkowe wykonania - może mi
            się jakims dziwnym trafem poszczęściło, i tak naprawdę nie potrafiespiewać???
            ...jak i do tych którzy mnie słuchac nie zamierzają - bycmoże były inne
            przyczyny gorszych wykonań, niż te, które wam zaproponowało jury??? może
            jednakl faktycznie odsłuchy w podłodze mogły byc dla mnie problemem???

NIE NIE MOGŁY!!!!!!!!!!!!!!FAŁSZUJESZ I KONIEC!!!!!!!

:)

Jeszcze jedna sprawa...po 3 koncercie, jeśli mnie pamieć nie myli, wydarzyła
            sie straszna tragedia, gdyz akustyk, który nagłasniał koncerty idola, i robił
            to moim zdaniem bardzo dobrze, gdyz wtedy problemów nie miałem, zginał w
            wypadku samochodowym po koncercie....od tamtej pory troszkę się poprzestawiało
            z tą akustyką, i moze wcale nie jest to powodem moich problemów , jednak sm
            faktmoże byc przesłanką dla tych, którzy nie wkładaja wysiłku w próbe
            usprawiedliwienia drugiego człowieka, żeby jednak postarali się wykrzesać z
            siebie odrobinę wyobraźni....i wiary, że każdy może cos osiągnąć, że media i tv
            to nie jest świat wybrańców i totalnych odmieńców, geniuszy i świrów:)
            To sa wszystko dokładnie tacy sami ludzie jak ja, Ty, On, Ona, Ich kumple i
            Wasi znajomi....to wszystko Ci sami ludzie.....tyle, że wybrali akurat taką
            drogę - NIC WIĘCEJ!
            • piotr7777 Re: PIOTR LATO 03.06.05, 15:45
              Piotrze, jak zawsze mam problemy z ogarnięciem tego co piszesz - przykro mi z
              powodu śmierci akustyka, ale zauważ, że twoim kolegom i kolezankom ta zmiana
              nie przeszkadzała.
              Pozdrawiam i życze powodzenia na dalszej drodze życia.
              • 513lato Re: PIOTR LATO 07.06.05, 16:51
                Zgadzam się...ale tylko w pewnym sensie....nie moge się tym usprawiedliwiać
                oczywiście....tyle, żeja długo nie wiedziałem, że moim problemem jest
                odsłuch...spiewałem tak, jak ustawiono odsłuchy.....na opróbie....moi koledzy i
                koleżanki, przynajmniej niektórzy, korygowali sobie
                odsłuchy, ...doświadczenie....pierwszy akustyk był widocznie lepszym fachowcem,
                bo jakoś mi te odsłuchy dobrze poustawiał w proporcjach odpowiednich z
                muzą....ale mniejsza z tym, to juz dawno za mną, swoje się z tego nauczyłem,
                jedziemy dalej:)
    • bilbo55 Re: PIOTR LATO 05.06.05, 22:26
      No i bylo "keep on rockin" w TV4.Czyzby nikt nie ogladal?Bo ja widzialem i
      bylem pod wrazeniem!Fantastyczna wlasna wersja,taka "z jajem".Ani sladu falszu
      a glos jak dzwon.
      • mikaas3 Re: PIOTR LATO 07.06.05, 15:29
        Ja widziałam. Też mi się podobało. Ale zdaje się, że Piotr zniknął z tego
        forum...
        • 513lato Re: PIOTR LATO 07.06.05, 16:53
          szkoda, że ja do tej pory nie widziałem:)))
          Ale niebwem sie przekonam co i jak z tv4.....relacje osób postronnych -
          super...zresztą, to był "mój" kawałek, jako że wykonywałem go
          wczesniej....tekst znałem na pamięć...no i masz....efekt drastycznieodmienny,
          od barbary, i innych fałszów:)
          Teraz natomiast myslę o tym, żeby jakos zacząc pracę.....ten tydzień miał być
          znaczący, oby tak pozostało:)
          Pozdrawiam i dzieki!
          • mikaas3 Re: PIOTR LATO 08.06.05, 10:45
            wrócił ;) hehe
            ciekawe czy pocztę sprawdził.
          • griss Re: PIOTR LATO 08.06.05, 12:35
            rzeczywiście, w tv4 wypadłeś Piotrze świetnie. widać że czułeś się jak ryba w
            wodzie:) widać że jeśli śpiewasz to co lubisz to wychodzi CI to tak jak
            powinno! tak trzymaj!
      • bastard_bloodwritten Re: PIOTR LATO 10.06.05, 16:26
        ani śladu fałszu ??? ja rozumiem, że to Piotrek chce być rockowym wokalistą i
        może trochę naginać linię melodyczną ale nie wymyślać własne dźwięki do tekstu,
        bo to się nazywa fałsz.

głos jak dzwon ? też nie. owszem, dużo lepiej niż na koncertach idolowych, ale
        i tak słabo.
    • kasiula1202 Hej Piotrek :-) 08.06.05, 16:57
      Witam ponownie :)
      Mam ostatnio troszkę zaległości ;) ale postaram się nadrobić :)

Niestety nie widziałam sobotniego koncertu :( Byłam w tym czasie w Lednicy, ale
      zmówiłam za Ciebie zdrowaśkę :)))- moi znajomi się zgrywali i właśnie o
      zdrowaśkę mnie prosili przed wyjazdem ;) żarty żartami, ale czasem to pomaga;) A
      serio serio to czytałam kilka postów i rozmawiałam no i podobno było super... :)
      A ja tego nie słyszałam...

Ostatnio szperałam w necie i natknęłam się na Twoje zdjęcie z długimi włosami
      :) Strasznie fajnie wyglądałeś :) Nie to, że teraz jest źle, ale po prostu mam
      słabość do facetów z długimi włosami ;)

Co tam w ogóle słychać u Ciebie? Czy po Idolu dużo się zmieniło? :) (w sumie to
      tak, np. taka Kasia Cię męczy;) ) A poważnie to będzie można gdzies Cię spotkać? :)

3maj się Piotrula! (mówie tak do swojego kuzyna:) )
      pozdrowionka :*
      KaSia
    • mikaas3 Re: PIOTR LATO 10.06.05, 00:29
      to forum wygasa, więc je trochę ożywię ;)
      mam tutaj link dla wszystkich fanów Lata:
      s15.yousendit.com/d.aspx?id=080X5BAH0C4G33MHP3OSXJXRS2
      niedawno odkyłam, że coś takiego posiadam w kolekcji mp3 ;)
      pozdrowienia dla wszystkich :*
      • 513lato Re: PIOTR LATO 10.06.05, 12:36
        Przyszło mi na myśl, że mogę przesłać na maila wersję studyjną ...moją wersję
        studyjną KEEP ON ROCKIN' jeżeli ktoś sobie zyczy...niestety nie będe w stanie
        przesłac piosenki tytułowej z mojego singielka z 2003, gdyz trwa ponad 6 min, i
        niestety nie mieści się w załączniku...:(..a szkoda.....nie wiem jak inaczej to
        udostępnić....pozdrawiam..może ktoś będzie miał jakies sugestie....no, a ten
        kawałek jest dość genialny, świetny tekst ...tak sądze...:)

Pozdrawiam
        Kfiato2005
        • vikki Re: PIOTR LATO 10.06.05, 13:07
          ja bardzo poprosze :)
          • mikaas3 Re: PIOTR LATO 10.06.05, 14:02
            ja też ;)
            większe pliki da się wysłać przez:
            www.yousendit.com/
          • 513lato Re: PIOTR LATO 10.06.05, 15:47
            VIKKI DOSTAŁA KEEP ON ROCKING....MIKKAS DOSTAŁ SINGLA....możecie się z nimi
            skontaktować..to znaczy również z nimi:)ja bede słał gdzie da rade jak bede w
            domku, dla nieceerpliwych ....te dwa adresy:)))pozdrawiam
        • never_never Re: PIOTR LATO 10.06.05, 14:25
          hej a widziałeś to?;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=24796780
          • 513lato Re: PIOTR LATO 10.06.05, 15:45
            Wygląda na to ze w tej poczcie przesyła siw pliki do 20mb..no to singielek tez
            pójdzie..
            • michalmly Re: PIOTR LATO 10.06.05, 21:47
              jestem nie w temacie: czy mi się zdaje czy 513lato to Piotr Lato? :D
              • yane.yane Re: PIOTR LATO 10.06.05, 21:56
                Dobra, nie bede ironiczna - to lon, to lon! :D
                • mikaas3 recenzja :) 12.06.05, 18:59
                  Cześć Piotrzz, o to obiecana recenzja:) Miała się ukazać wcześniej, ale
                  spędziłam weekned na ratowaniu komputera, po ataku wirusowym (skasowały mi
                  trochę plików, ale mp3 oszczędziły). Postanowiłam się zmierzyć z próbą recencji
                  dwóch utwoów. Jest to mój pierwszy raz, więc nie będzie fachowo, ale domyślam
                  się, że o taką właśnie chodzi, inaczej robiłby to Kuba Wojewódzki ;)
                  Zacznę od "keep on rockin'". Nie wykażę się specjalnie. Utwór bardzo mi się
                  podoba. Takich utworów chcę więcej!
                  Teraz zaczną się schody... Gdy dostałam "daleko stąd" przesłuchałam go kilka,
                  no może kilkanaście razy. To był błąd. Tego utowu nie da się słuchać kilka razy
                  pod rząd, trzeba stosować przerwy, ale przeplatać jakąś inną muzyką. Ale
                  wracając do tematu... Usłyszałam wreszcie ten słynny chór. Nie należy on do
                  tych rzeczy, co tygryski lubią najbardziej, ale tutaj pasuje. Dobrze się
                  wkomponował. Największą jednak zaletą tego utworu jest Twój wokal. Tak trzymać!
                  Reasumując, podobało mi się ("keep on rockin' " w każdych ilościach, a "daleko
                  stąd" w niewielkich). Jeszcze taka mała uwaga: moim zdaniem te utwory są za
                  długie. Według mnie (z punktu widzenia słuchacza z psychologicznym podejściem
                  do sprawy i filozoficznym do wszystkiego), najlepiej słuchają się utwory 3-4
                  minutowe. Przez ten czas artysta zdąży pokazać na co go stać, pozwoli
                  słuchaczom rozsmakować się w jego muzyce i... pozostawi nienasyconego sobą, aby
                  tamten go szukał i chciał jeszcze i jeszcze.
                  Nie mogę się doczekać płyty.
                  good luck!!!
                  bonne chance!!!
                  mika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka