kubissimo Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 27.08.05, 16:15 o tak! :) i koniecznie z tamta czolowka :) Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 27.08.05, 16:16 O, tak, czołówka była świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 27.08.05, 16:16 Pan Janicki teraz prowadzi w Kino polska "Seans w iluzjonie". No, niezupełnie "prowadzi", bo jego komentarze nagrane były w zeszłym roku, i w kółko powtarzają 10 filmów, ale dobrze, że robią przynamniej tyle żeby przypomnieć przedwojenne kino. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 27.08.05, 16:54 mogliby to polaczyc z PERLAMI Z LAMUSA np. 4 emisje w miesiacu, dwa razy filmy polskie, dwa razy zagraniczne albo powtorzyc, ta akcje sprzed kilku lat "100 filmow na 100-lecie kina" :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 27.08.05, 18:59 i znowu zgadzam się w 100%- tylko, żeby te filmy nie były broń Boże wybierane w teleaudio, bo znów zobaczymy "Szklaną pułapkę" i "Rambo", czyli to, co polskie tygrysy lubią najbardziej:) no i żeby pora emisji była w miarę "ludzka" Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 27.08.05, 19:23 Pamiętam ten cykl i jestem jak najbardziej "za", szczególnie dzisiaj , po obejrzeniu w kinie filmu " Czas serferów". Kto na "to" daje pieniądze?! Tylko niech mi nikt nie pisze, że to film dla "inteligentnego widza". To jest nuda na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 27.08.05, 19:52 No bo to dla inteligentnego widza, widocznie jesteś za mało inteligentna żeby zrozumieć ukryty sens filmu i zauważyć jakie to ciekawe (coś jak w tej bajce o królu, który miał niewidzialne szaty). Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 27.08.05, 20:31 jeżeli będzie na forum ktoś, kto odnalazł ukryty sens w filmie "Czas surferów" to niech mnie oświeci, a wrzucenie go do tego samego worka w którym są filmy Quentina Tarantino jest wg mnie nadużyciem. Film jest nudnyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Tak, tak, tak, ale 27.08.05, 21:30 życzyłabym sobie (gdybym mogła) nie tylko nieśmiertelnych przebojów polskiego kina przed- i międzywojennego ("Pani minister tańczy" i takich tam..), ale przede wszystkim parady amerykańskiego musicalu! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Tak, tak, tak, ale 27.08.05, 21:35 no to akurat byla specjalnosc Lucjana Kydrynskiego, ktory kiedys w piatki puszczal klasyke amerykanskiego musicalu zreszta nie tylko klasyke z lat 30 i 40 pamietam, jak mialem 6 lat i pierwszy raz w zyciu zobaczylem wtedy HAIR Odpowiedz Link Zgłoś
monika.halat Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 29.08.05, 09:55 oj tak! i "perly z lamusa"! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 29.08.05, 10:52 Tak!! jestem maniaczką tych filmów, nagrywam je kiedy tylko mogę, ostatnio wspomniane tutaj komentarze Pana Janickiego z "Seansu w Iluzjonie" również. Nadmienię tylko, że jestem fanka Pana Janickiego od zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Z TYM NIEWIDOMYM PROWADZĄCYM??? 29.08.05, 11:01 Bo ten starszy pan tak wygladał, jakby był niewidomy. Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa www.petycje.pl 03.09.05, 15:36 jeżeli tak bardzo chcemy powrotu tych pozycji w ramówkach tvp1 i tvp2 to myślę,że to jest dobry sposób.Może ktoś to ładnie sformułuje? Odpowiedz Link Zgłoś
faun Czołówka "W STARYM KINIE" 03.09.05, 22:47 Pytanie za 1000 punktów (nurtuje mnie od wielu lat): Kto byl autorem animacji czolowki tego programu? Moze ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 04.09.05, 14:29 rowniez bym chciala zeby wrocilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_misia Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 04.09.05, 14:31 i ja, ja też chcę:) Odpowiedz Link Zgłoś
rosesinbloom Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 10.09.05, 23:09 Jestem za!!! "Ada, to nie wypada"... "Czy Lucyna to dziewczyna?" Albo przedwojenna "Trędowata" - to miało klimat... Obok na kanapie siedziała babcia i wspominała, na niektórych filmach była przed wojną w kinie. Ale cóż? Jeśli będzie Stare Kino, to o 2.00 w nocy... Nawet powojenne rzeczy są rzadko. Kiedy była ostatnio w TVP "Matka Joanna od Aniołów" albo "Popiół i diament"? Jedynie Polonia coś tam czasem wyciągnie ze skarbca. Odpowiedz Link Zgłoś
kleoo Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 11.09.05, 16:39 TAK!!!!!! to dopiero było kino! Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 12.09.05, 12:01 ja tez chcę W starym kinie! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 12.09.05, 13:18 Ja też! Uwielbiam stare przedwojenne filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo dla sympatykow 29.09.05, 11:33 s55.yousendit.com/d.aspx?id=1J2YFPGIFVO1I0K6O6XIVAAV4N :) Odpowiedz Link Zgłoś
esss Re: niech wróci 02.10.05, 00:50 Również podpisuję się wszystkimi ręcami i nogoma pod tym postulatem!!! PS. A'propos Stanisława Janickiego, to spotkałem go kiedyś w windzie na wydziale filmoznastwa Uniwersytetu Śląskiego - gdybym nie wiedział, że to ten sam elegancki pan, jakiego pamiętałem z ekranu telewizyjnego w czasach dzieciństwa, to w życiu bym go nie rozpoznał - włosy za ramiona, jakaś wymięta wojskowa katana - no, wspaniałe to było! :D Odpowiedz Link Zgłoś
alectra Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 04.10.05, 10:41 też lubię stare i dobre filmy. To może jakąś zbiorową petycję trzeba by wysłać do odpowiednich ludzi w tefałpe? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 04.10.05, 18:23 a w przyszły poniedziałek w pr.1 TVP na pocieszenie " Casablanca" Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 04.10.05, 19:26 Az mi sie lezka w oku zakrecila. Pamietam, ze jako dziecko ogladalam ten program i strasznie lubilam opowiesci Pana Janickiego :) A potem filmy, w wiekszosci rozbrajajaco naiwne, ale mialy swoj urok. Pamietam jak okrutnie plakalam na "Sercu matki", wzruszalam "Wrzosem", smialam na komediach z Dymsza i Bodo :) Szkoda, ze polska kinematografia miedzywojnia i tuz po '45r. popada w zapomnienie :( Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 04.10.05, 19:30 a Stefcia Rudecka i jej: odrzucic wszysttko? zdeptac konwenanse? nie, ja na to za... za bardzo... za bardzo... kocham pana... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: niech wróci "W STARYM KINIE" 04.10.05, 19:49 A profesor Wilczur? To byl koles ;) I podretuszowany Zabczynski, ech dzis juz nie ma takich amantow :] Odpowiedz Link Zgłoś