farfal1 10.09.05, 13:54 bedziecie odgladc Olejna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
farfal1 Re: DZISIAJ KOPCIUSZEK ! 10.09.05, 14:36 Brzechwa moze niewiele, ale rzadko sie zdarza, zeby tyle znanych nazwisk w jednej bajce sie przewinelo Odpowiedz Link Zgłoś
kashkaa Re: DZISIAJ KOPCIUSZEK ! 10.09.05, 17:01 ma, i to wiele. widzialam jakies fragmenty jest to na podstawie bajki brzechwy z ksiazki "bajki samograjki". w dziecinstwie mi to czytano i spiewano :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Oglądam :) 10.09.05, 20:20 Fakt, teraz jak słucham tych piosenek, to mi się przypomina, jak słuchałam tego z płyt w dzieciństwie :) Durczok rewelacyjny, zwłaszcza jak po męsku siada w tych kieckach :DDDDD A Olejnikowa ładnie śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Oglądam :) 10.09.05, 20:26 właśnie oglądam i wszedłem napisac o tych piosenkach z płyty .... widać nie tylko ja miałem taką ;) Oj ... piękne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Oglądam :) 10.09.05, 20:38 > Oj ... piękne czasy. Oj tak!! Ja miałam jeszcze Czerwonego Kapturka, Jasia i Małgosię i Brzydkie Kaczątko. Co prawda te bajki nie zawsze grzeszyły inteligencją ("nie Mruczek, nie Burek, nie ptak - Czerwony Kapturek to ja, właśnie ja" ;), ale np. Brzydkie Kaczątko do dzisiaj potrafię wyrecytować całe, wierszem, z wszystkimi piosenkami i odgłosami zwierzątek (świetnie się sprawdza, kiedy trzeba czymś zająć małe bachorki :). Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Oglądam :) 10.09.05, 20:28 > A Olejnikowa ładnie śpiewa. no i jakie ma 'piękne' lico ... zwłaszcza to w studni :D Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka "Najkiepściej" wypadła Kolenda 10.09.05, 20:35 Miała do powiedzenia kilka zdań. Pamiętam, jak słodko i ciepło mówiła swoją kwestię wróżka na wspomnianej wyżej płycie. Kolenda powiedziała to tak, że miałam wrażenie, że słucham relacji spod Kapitolu :D Zabrakło mi tylko na koniec: "Katarzyna Kolenda-Zaleska - Wiadomości" :DDD Olejnikowa też na wyżyny kunsztu aktorskiego się nie wspięła. Ale to w końcu nie są zawodowi aktorzy. Całość - bardzo OK. Gratulacje dla Durczoka :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
minka_to_ja Re: "Najkiepściej" wypadła Kolenda 10.09.05, 20:38 a ja sie śmiałam..Kayah posłuchałam..grać to oni nie umieją,ale zabawnie było:) Odpowiedz Link Zgłoś
piot-r Re: "Najkiepściej" wypadła Kolenda 10.09.05, 20:41 Najlepiej wypadli moim zdaniem Durczok i Gawryluk. Nieźle Majewski, Najsztub i dwóch panów przesłuchujących w TVN :-) tyle zapamiętałem. Olejnik przeciętna. Razem duży plus Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Najkiepściej" wypadła Kolenda 10.09.05, 20:45 Durczok! Durczok! Durczok! ten śmiały makijaż i szaty od Ewy Minge!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Oglądam :) 10.09.05, 21:03 Też obejrzałem i także przypomniało mi się dzieciństwo. Nie pamiętam tylko czy miałem to na płycie czy na kasecie, ale chyba to taka małą czarna winylowa płyta na tempo 45 :) Wszystko było całkowicie skopiowane. Jednak cakowicie mnie to nie śmieszy, nie będę tego konkretnego przedstawienia na pewno wspominać i do tego wracać. Nie podobała mi się Olejnik i Kolenda - Zaleska, inni też w większości mało interesujący (Morozowski, Ziemiec). Nienagannie wypadli Durczok, Gawryluk i Sekielski. Odpowiedz Link Zgłoś
mafilka Re: Oglądam :) 11.09.05, 13:47 Ty jestes jakiś skrzywiony. Oni tam się świetnie bawili a Ty oczekiwałeś czego? Adresy Ci się pomyliły Michale82. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Oglądam :) 11.09.05, 18:09 the_dzidka napisała: > A Olejnikowa ładnie śpiewa. niom, glosem Kayah :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-kostka Re: DZISIAJ KOPCISZEK ! 10.09.05, 20:49 O tak najlepszy był durczok!Jele chodzi o olejnik to nie podobała mi sie za stara na role kopciuszka wolałabym w tej roli mołek choc tez za nia nie przepadam ale jej mimo wszystko młodsza.Fanjnie tez zagrała gawryluk i majewski:) Odpowiedz Link Zgłoś
farfal1 Re: DZISIAJ KOPCISZEK ! 10.09.05, 21:05 super ! Jednak jak sie chce - to naprawde mozna cos fajnego zrobic. Wzruszyla mnie Koleda-Zalewska - kompletnie grac nie potrafi, ale byla slodka :D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo :) 10.09.05, 21:08 chyba po raz pierwszy Rymanowski pokazal, ze ma jakies poczucie humoru i bylo mu z tym nawet do twarzy :) duet z Jagielskim bardzo ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: :) 10.09.05, 21:16 :) bardzo fajnie wszystko wyszlo:) brawa dla Kamila Durczoka wysmienite;] Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: :) 10.09.05, 21:27 Durczok i Gawryluk. myslę, że od samej bajki dla nas, dorosłych, lepsze byłyby kulisy nagrywania. może będą na dvd? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: :) 10.09.05, 21:38 Pokazali, na końcu, przy liście płac, więc na dvd pewnie tez będą. Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: DZISIAJ KOPCISZEK ! 11.09.05, 01:44 Nie będę oryginalny - wieeeeeeeeeelki plus dla Durczoka i Gawryluk , chociaż przed spektaklem w roli macochy widziałem .....Olejnik. Do roli Kopciuszka najbardziej pasowała by mi Maja (nomen omen) Popielarska. Kolenda-Zalewska - zero zangażowania emocjonalnego , choć to przecież jedna z kluczowych ról tego przrdstawienia. Nie podobała mi się "lista płac" - chodzi o formę , nie o "zawartość" . Po prostu była bardzo źle widoczna. Powinny być większe litery na tle zbliżeń twarzy "aktorów". Ale mimo wszystkiego - przedstawienie bardzo sympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: DZISIAJ KOPCISZEK ! 11.09.05, 15:33 Gawryluk, Wielowieyska, Durczok - pierwsza klasa! Zagrali lepiej niż większość aktorów w polskich serialach, ośmielę się wyrazić taką myśl. Brawa należą się także Rymanowskiemu, Jagielskiemu, Majewskiemu i Najsztubowi. Olejnik nie pasowała niestety do roli Kopciuszka. Za cały pomysł należą się wielkie brawa państwu dziennikarzom. ww2.tvp.pl/1238,20050628219545.strona Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Jeszcze jedno spostrzeżenie 11.09.05, 02:04 Marzena Rogalska wcieliła się w rolę "panny Aliny , córki dworzanina" . I w ten sposób podgoniła w dorobku aktorskim swoją obecną partnerkę z "Miasta Kobiet" - Paulinę Młynarską , która 20 lat temu zagrała u Wajdy rolę "panny Aliny , córki ...pułkownika" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
margaritta1 Re: Jeszcze jedno spostrzeżenie 11.09.05, 08:43 No wlaśnie tez pomyslam o Mlynarskiej/Agacie/. To jakis cud ze nie pojawia sie w tym przedstawieniu. PS. Czy jest ktos kto pamieta jacy aktorzy "grali" w pierwowzorze tej bajki na w/w plytach winylowych? Odpowiedz Link Zgłoś
brassia1 Brawo scenografia! 11.09.05, 09:53 Wielkie uznanie za scenografię. Oszczędna, czytelna, estetyczna, świetnie wymyślona i pasująca do całości przedstawienia. Bardzo mi się podobała. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
farfal1 Re: Brawo scenografia! 11.09.05, 11:14 popieram pochwaly, wspaniala koncepcja estetyczna Odpowiedz Link Zgłoś
justymon Re: Brawo scenografia! 11.09.05, 13:42 Ja również dołączam się do pochwał! Odpowiedz Link Zgłoś
iduka a Meller? 11.09.05, 14:06 czy nikt nie dostrzegł Marcina Mellera w jednej z panien na balu? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: a Meller? 11.09.05, 14:11 a, pewnie i to oczko do królewicza, aż ten się spłonił ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: a Meller? 11.09.05, 17:58 Ale Meller grał razem z Lizutem z "GW" heroda (jedna postać rozbita na dwie role). A najbardziej podobało mi się, że przedstawienie adredowane do dzieci TVP uznała za dozwolone od ... 12 lat. Nawet sądziłem, że może będą śmielsze sceny (np. noc poślubna Kopciuszka i ksiecia) ale nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: DZISIAJ KOPCISZEK ! 11.09.05, 18:08 rewelacja :) Durczok byl po prostu znakomity, wszystkich zakasowal :) rozbawil mnie tez moment jak pokazali przeswietlikow w tych bialych perukach :) no i jeszcze Rymanowski z Jagielskim, miodzio :))) calosc - super :) Odpowiedz Link Zgłoś