Dodaj do ulubionych

allo allo i SZCZEGUŁY

16.09.05, 17:27
na dwójce potrzebują korektora, właśnie w trakcie emisji serialu (znowu francuski dubbing) leci info w pasku na dole o konkursie z błędem "szczeguły", co za obciach, tez to widzieliście?
Obserwuj wątek
    • bm_ka Re: allo allo i SZCZEGUŁY 16.09.05, 22:20
      Wszystko da się przeżyć ale ten francuski dubbing mnie wykańcza! Po prostu wolę
      nie oglądać ukochanego serialu niż słuchać jak Rene parla obcym głosem zamiast
      spikać, fuj!
      • lisowa2 Re: allo allo i SZCZEGUŁY 16.09.05, 22:37

tiaaaa, ja tez zrezygnowalam z ogladnia bo jakos nie moge zdzierzyc francuszczyzny
        • aatezag Re: allo allo i SZCZEGUŁY 16.09.05, 23:04
          dokładnie, taki serial i tak go ss...zepsuć.
          Telewizja woli puszczać serialiki o samym życiu klanu złotopolskich
          zamieszkałych na wspólnej w dobrej i zarazem złej dzielnicy z szansą na sukces.
          • jedzoslaw Re: allo allo i SZCZEGUŁY 17.09.05, 07:53
            Po prostu spieprzyli i tyle. Dubbing francuski to już totalna porażka. Nie
            wierzę,żeby 2TVP nie posiadała w archiwach tej wersji,która była emitowana
            przed kilkunastu laty- angielskiej,z polskim lektorem. I nie życzę sobie
            żadnych pasków z tekstem podczas emisji seriali! TVP nie ma prawa na siłę mnie
            informować o jakimś audiokretynotele czy innym szajsie. Niech wreszcie dadzą
            nam święty spokój.
            • e_katt szczerze mówiąc, to nie pierwsza 17.09.05, 09:31
              emisja "A'A'" z fr. podkładem (kiedyś już zdarzyło mi się go słyszeć i
              oglądać.. zdaje się na jakimś nipolskojęzycznym kanale.. tragedia! ;-((
              • kawonar1 Re: szczerze mówiąc, to nie pierwsza 17.09.05, 09:46
                Fakt, ten francuski jest nie do zniesienia, ale mam wrażenie, że pierwszy
                odcinek jaki puścili był po angielsku.
                • mameluch Re: szczerze mówiąc, to nie pierwsza 17.09.05, 10:12
                  tak, pierwszy był na pewno normalny. ktoś próbował dochodzić w tvp o co chodzi?
                  a 'szczeguły' też widziałem. dwa razy poleciały te napisy. trochę później na
                  jedynce była ta sama wiadomość, ale już poprawiona:)
                  • waldemarro84 Re: szczerze mówiąc, to nie pierwsza 17.09.05, 13:31
                    powoli tracę nadzieję ale myśle ze w przyszłym tyg.powinny sie pojawic odcinki po angielsku,na pulsie trwało to(dubing) kilka dni a tam puszczali po 2 odcinki naraz dziennie
      • bzorek Re: allo allo i SZCZEGUŁY 19.09.05, 20:29
        No nieeeeeeeeeee!!! Tego się po francusku nie da oglądać.
    • halres Re: SZCZEGUŁY - mam nagrany na kasecie ten napis 17.09.05, 13:28
      Mam nawet nagrane te 'szczeguły" na kasecie. Cymuś. Zostawię to nagranie jako dowód nieuctwa w TVP. Pewnie jakiś dyslektyk albo inne dziwo pisało.
      A propos dubbingu francuskiego: jak będzie mówił żandarm - "byn jyr"? To "gyd myrning" było super.

Notatka ze "szczegułami" dotyczyła zmian parametrów nadawania Kultury.
      Obawiam się ,że zmiana satelity z Hot Birda na Astrę uniemożliwi oglądanie Polonii i Kultury tym którzy nie korzystają z platform satelitarnych(płatnych). Już od poczatku września mam przeprogramowany dekoder FTA na odbiór tych programów z Astry. Sygnał jest zdecydowanie słabszy, parametry nadawania gorsze, więc często widzę czarny obraz. W tym samym czasie odbiór z Hot Birda jest bez zarzutu, choć Hot Birda mam na zezie, a Astrę centralnie. Antenę mam 95 cm, czyli całkiem sporą, rzut beretem od granic administracyjnych Warszawy. W ten sposob ilość osób mogących oglądać zachwalaną przez TVP Kulturę zmniejszy się. Być może chodzi o to , aby zmusić kablowki do włączenia tego programu do oferty, a nie-kablarzy do założenia płatnej teleeizji satelitarnej. Niestety poziom programu Kultury jak dotąd nie jest wart tego, aby natychmiast kupować Cyfrę + albo Polsat Cyfrowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka