bux 16.09.05, 17:27 na dwójce potrzebują korektora, właśnie w trakcie emisji serialu (znowu francuski dubbing) leci info w pasku na dole o konkursie z błędem "szczeguły", co za obciach, tez to widzieliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bm_ka Re: allo allo i SZCZEGUŁY 16.09.05, 22:20 Wszystko da się przeżyć ale ten francuski dubbing mnie wykańcza! Po prostu wolę nie oglądać ukochanego serialu niż słuchać jak Rene parla obcym głosem zamiast spikać, fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: allo allo i SZCZEGUŁY 16.09.05, 22:37 tiaaaa, ja tez zrezygnowalam z ogladnia bo jakos nie moge zdzierzyc francuszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
aatezag Re: allo allo i SZCZEGUŁY 16.09.05, 23:04 dokładnie, taki serial i tak go ss...zepsuć. Telewizja woli puszczać serialiki o samym życiu klanu złotopolskich zamieszkałych na wspólnej w dobrej i zarazem złej dzielnicy z szansą na sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: allo allo i SZCZEGUŁY 17.09.05, 07:53 Po prostu spieprzyli i tyle. Dubbing francuski to już totalna porażka. Nie wierzę,żeby 2TVP nie posiadała w archiwach tej wersji,która była emitowana przed kilkunastu laty- angielskiej,z polskim lektorem. I nie życzę sobie żadnych pasków z tekstem podczas emisji seriali! TVP nie ma prawa na siłę mnie informować o jakimś audiokretynotele czy innym szajsie. Niech wreszcie dadzą nam święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt szczerze mówiąc, to nie pierwsza 17.09.05, 09:31 emisja "A'A'" z fr. podkładem (kiedyś już zdarzyło mi się go słyszeć i oglądać.. zdaje się na jakimś nipolskojęzycznym kanale.. tragedia! ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
kawonar1 Re: szczerze mówiąc, to nie pierwsza 17.09.05, 09:46 Fakt, ten francuski jest nie do zniesienia, ale mam wrażenie, że pierwszy odcinek jaki puścili był po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: szczerze mówiąc, to nie pierwsza 17.09.05, 10:12 tak, pierwszy był na pewno normalny. ktoś próbował dochodzić w tvp o co chodzi? a 'szczeguły' też widziałem. dwa razy poleciały te napisy. trochę później na jedynce była ta sama wiadomość, ale już poprawiona:) Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarro84 Re: szczerze mówiąc, to nie pierwsza 17.09.05, 13:31 powoli tracę nadzieję ale myśle ze w przyszłym tyg.powinny sie pojawic odcinki po angielsku,na pulsie trwało to(dubing) kilka dni a tam puszczali po 2 odcinki naraz dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
bzorek Re: allo allo i SZCZEGUŁY 19.09.05, 20:29 No nieeeeeeeeeee!!! Tego się po francusku nie da oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
halres Re: SZCZEGUŁY - mam nagrany na kasecie ten napis 17.09.05, 13:28 Mam nawet nagrane te 'szczeguły" na kasecie. Cymuś. Zostawię to nagranie jako dowód nieuctwa w TVP. Pewnie jakiś dyslektyk albo inne dziwo pisało. A propos dubbingu francuskiego: jak będzie mówił żandarm - "byn jyr"? To "gyd myrning" było super. Notatka ze "szczegułami" dotyczyła zmian parametrów nadawania Kultury. Obawiam się ,że zmiana satelity z Hot Birda na Astrę uniemożliwi oglądanie Polonii i Kultury tym którzy nie korzystają z platform satelitarnych(płatnych). Już od poczatku września mam przeprogramowany dekoder FTA na odbiór tych programów z Astry. Sygnał jest zdecydowanie słabszy, parametry nadawania gorsze, więc często widzę czarny obraz. W tym samym czasie odbiór z Hot Birda jest bez zarzutu, choć Hot Birda mam na zezie, a Astrę centralnie. Antenę mam 95 cm, czyli całkiem sporą, rzut beretem od granic administracyjnych Warszawy. W ten sposob ilość osób mogących oglądać zachwalaną przez TVP Kulturę zmniejszy się. Być może chodzi o to , aby zmusić kablowki do włączenia tego programu do oferty, a nie-kablarzy do założenia płatnej teleeizji satelitarnej. Niestety poziom programu Kultury jak dotąd nie jest wart tego, aby natychmiast kupować Cyfrę + albo Polsat Cyfrowy. Odpowiedz Link Zgłoś