Dodaj do ulubionych

Telewizja Dworaka

18.09.05, 00:11
Sorry, ale mam dość !!!!!!!!!!!!!!!
Tak BEZNADZIEJNEJ TV nie było od 1989 roku !!!!!!!!!!!!!!
We wiadomościach i publicystyce NONSTOP propaganda tylko jednej partii PO,
rozrywka DNO, śmieszy tylko
filmy same mordobicia + tandeta serialowa + powtórki ( Janosik po raz 200,
Czarne Chnory po raz 335 ),
kultura - można zapomnieć o porze wcześnejszej niż 0.00
Obserwuj wątek
    • umfana Telewizja Dworaka to makabra 18.09.05, 10:46
      Masz racje!
      Dodaj do tego namnożone programy katolickie dla prostego ludka... Podejrzewam że
      Radio Maryja ma lepszy repertuar! Wiem od znajomej, że nie odstawiało takiej
      szopki podczas śmierci JP2, jak nasza TVP...
      • tingel-tangel Re: Telewizja Dworaka to makabra 18.09.05, 11:12
        umfana napisała:

> Radio Maryja ma lepszy repertuar! Wiem od znajomej, że nie odstawiało takiej
        > szopki podczas śmierci JP2, jak nasza TVP...

Akurat nawiększą szopę odstawiło TVN24. Ale rzeczywiście, w TVP i TVPolonia
        sporo czasu antenowego zajmują msze (zwane "mszami świętymi"), anioł pański,
        studia papieskie, programy katolickie, był nawet talk-show z ojcem Knabitem jako
        prowadzącym. A do tego serial propagandowy "Plebania". Ale nie samą modlitwą
        żyje człowiek, pomyślano także o rozrywce - i tak mamy telezakupy, "Klan",
        powtórki "Klanu", biesiady i liczne festiwale, dzieki których można posłuchać
        Piaska, Mandaryny, braci Cugowskich, czy innych tuzów polskiej rozrywki. Są też
        arcyciekawe, ale jednocześnie skłąaniające do refleksji talk-shows, jak na
        przykład "Warto rozmawiać" czy wspomniany przeze mnie "Ojciec Leon zaprasza". A
        dla wytrwałych - naprawdę dobre kino, co prawda nie wcześniej niż o 23:55, ale
        napięta ramóka związana z realizacją misji nie pozwala na wcześniejszą porę emisji.
        • wislok1 Tabloidyzacja 18.09.05, 11:17
          Poziom Faktu
          • tingel-tangel Re: Tabloidyzacja 18.09.05, 11:25
            A momentami "Naszego Dziennika".
            • umfana Re: Tabloidyzacja 18.09.05, 12:30
              Nowość to mecze dla kiboli pod Wiadomościach zamiast filmów...
              Niech prosty ludek poslki ma igryska!
    • zygmunt55 TVP bojkotuje wybory! 18.09.05, 11:25
      Zgadzam się! Oni bojkotują wybory! Takiego badziewia jeszcze nie było! Żeby nie
      można było zrobić przzwoitej debaty w publicznej telewizji? I nie przepytać
      Rokity i kolegów z programu wyborczego? Misja? A niech Was...
      Doskonale widać, kogo popierają.
      • tingel-tangel Re: TVP bojkotuje wybory! 18.09.05, 11:33
        Ale misja telewizji publicznej związana z wyborami polega przede wszystkim na
        tłumaczeniu obywatelom jak mają głosować i w jaki sposób głosy przekładają się
        na liczbę mandatów w danym okręgu i wybór konkretnych posłów. Jak do tej pory na
        ten temat nie było ani słowa, tyulko agitacja, spoty wyborcze, kampania za
        pośrednictwem "wiadomości". Tymczasem na forum coraz częściej ktoś zadaje
        pytania o ordynację - sam tłumaczyłem, ale wtedy uświadomiłem sobie, że
        olbrzymia częśc wyborców nie wie tak naprawdę na czym wybory parlamentarne
        polegają ani w jaki sposób mają oddać swój głos.
      • zero07 Re: TVP bojkotuje wybory! 18.09.05, 11:36
        Myślisz lewaku że jeszcze odwrócą się losy wyborów i do do sejmu wejdą ci
        którzy zmieniają siebie, żeby zmienić Polskę. "Porzućcie nadzieje, Wy którzy tu
        wchodzicie..."
        • wujek_ali Re: TVP bojkotuje wybory! 18.09.05, 11:54
          Pożyczyc noża?
    • tomek9991 Odmóżdżyć naród 18.09.05, 17:30
      Zero myślenia, refleksji, niech łapie papkę,
      kazor Donald, prezydent Donald, wszystko tak samo.
    • umfana jak długo dworak będzie urzędował w TVP ? 18.09.05, 17:48
      Czy nie można wyrzucić tego dywersanta z pracy?
      On szkodzi polskiemu społeczeństwu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka