Gość: Tom IP: 213.77.14.* 30.09.02, 08:28 Widok bloków dziesięciopiętrowych (dwa razy powtarza się ta scena) z podwórka kamienicy w której mieszka "Paździoch" i murzyn - czyżby zamierzony plan??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .................. Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 23:06 a taaam no trudno omsknęło im się... za to "warstat na Okopowej" to jest dopiero majstersztyk...macie jeszcze jakieś ulubione swoje hasełka, sytuacyjki z tego fillmu? P.S. a co mam powiedzieć spiętemu? żeby się rozpiął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 213.77.14.* 02.10.02, 09:04 ..."pod jednym dachem z antychrystem??!!" Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 02.10.02, 12:56 "będziesz jezdził - dupą po nieheblowanej desce!!!" "czy pan zawsze trzyma pieniądze w koszu z brudną bielizną? - tak, a marmeladę i proszek do zębów w skarpetach, pan wie?!" "-Wiecie kogo zrobimy następną razą? - Nie będzie następnej razy..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 18:31 -mało casu, kruca bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 213.77.14.* 03.10.02, 09:22 Z "Vabanku II" : "dwa mencizna w jednym łóżku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leda Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.pl 03.10.02, 10:12 taniec duńczyka z przynętą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.de.ihost.com 03.10.02, 11:10 .....góźdź żelazna..... gonić, gonić, kiszke pompować! Odpowiedz Link Zgłoś
ljpc Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 03.10.02, 11:18 Duńczyk niepoznaje człowieka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 217.153.34.* 05.10.02, 11:52 to co mam powiedzieć Spiętemu? żeby się... rozpiął! Ballantines! najlepsza whisky na świecie! Alpy! Tu się oddycha! Jesteśmy kwita, Kwinto? Mylilem się, cześć Nie było rozmowy - J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 217.153.34.* 05.10.02, 12:43 ach i jeszcze jedno rozmowa na spacerniaku -to będzie kosztować! -ile? -4 tysiące... zielonych... -a dlaczego nie 16 tysięcy złotych? -bo nie. - J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prestidigitator Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:13 ...szczerze ? dalej byś kiblował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.anat.am.poznan.pl 09.10.02, 22:08 Komornik! Uaaaaaaa!!!! O piłka, kiłka, mogiłka... ... Od dziś może mi się pan nie kłaniać! Żegnam!! ... Die Politik interesiert sich, aber fur Sie, mein lieber Goldfinger! A z "I": Ma pan absolutną...trafność! ... Wszystko jest umowne, tylko pistolet prawdziwy! To mi rozbija nastrój!!! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.02, 08:28 ljpc napisał: > Duńczyk niepoznaje człowieka, ma być<Duńczyka,mówiszpan,nie znam człowieeeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 16:46 o góźć żelazny a skąd tu góźdź? To jest kolor? to jest jakieś (piprokwo - wiem co to znaczy niew wiem jak się pisze) ostatni raz siadłeś za kierownik ! Ostatni raz ! Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 14.10.02, 20:04 Gość portalu: aaa napisał(a): > o góźć żelazny a skąd tu góźdź? > To jest kolor? to jest jakieś (piprokwo - wiem co to znaczy niew wiem jak się > pisze) ostatni raz siadłeś za kierownik ! Ostatni raz ! nie piprokwko, tylko qui pro quo i znaczy kto jest kim ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
seredynia Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 03.10.02, 15:19 szopenfeldziarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.softomasz.pl 03.10.02, 12:09 Z "Vabanku II": "-Góźdź? Skąd tu żelazny góźdź? -Koło zmieniać! Kiszke pompować!" Odpowiedz Link Zgłoś
kemotr Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 03.10.02, 13:55 Vabank II. Kwinto z Maksem jadą do Nuty, który ma zająć się montażem podsłuchu w kryjówce Kramera. Wchodzą do mieszkania a Nuta jest kompletnie zalany, chata wygląda jek melina. Maks mówi: "Z czego Ty żyjesz?". Na to Nuta: "Z jedzenia. Jem i żyję". Odpowiedz Link Zgłoś
exploited Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 03.10.02, 15:58 Ta sama scena. Gdy nawalony braciszek dowiedział się o celu wizyty: "Kobieta poza domem nieład" "PODSŁUCHOWYWAĆ ???!!!PODSŁUCHOWYWAĆ ???!!! proszę wyjść" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 09:13 "Oddam po pierwszym, zaczalem bowiem pracowac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 09:11 "- Szefie, co sie stalo...? - Co to za pytania? Najpierw wzywa sie lekarza..." "- Kto ty jestes?? - Polak maly, Panie Naczelniku!" "Mozemy pana podwiezc, jedziemy na pewno w tym samym kierunku..." Odpowiedz Link Zgłoś
larson Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 03.10.02, 11:27 - (Postac grana przez Szykulska) czy panowie sa z policji? - (Maks) ..nie.. raczej z.. wymiaru sprawiedliwosci - (PgpS) a czy pan moze zna .. pana Kwinto? - (Maks) Kwinto... Kwinto.. moze pracuje w innym wydziale. Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 03.10.02, 14:10 Kramer: ... to skurwys..n Lokaj: Pan mnie wzywał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 62.29.248.* 11.10.02, 10:00 doka1 napisała: > Kramer: ... to skurwys..n > Lokaj: Pan mnie wzywał? tO RZECZYWIŚCIE JEST ŚWIETNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doronia Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 03.10.02, 14:36 "...tu nie ma żadnego psa!" Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 03.10.02, 14:47 Narada przed skokiem: "-Mam! Wchodzimy na chama, w biały dzień, przystawiamy kasjerom pistolety do brzuchów..... - Kwinto! Kto to jest??? - Nie zwracaj na nich uwagi...." Z Vabanku II - " - Nikt mi nie powie, że to normalne, żeby maszyna latała w powietrzu...." (Kramer przed ucieczką za granicę) " Ostatni roz robia za Niemca! Nie zrobicie ze mnie szuflada!" (aktor z wytwórni Duńczyka po odegraniu roli niemieckiego żołnierza) No i boskie "pardąsik wszystkich państwa" w wykonaniu Maksa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_ania Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.vic.bigpond.net.au 03.10.02, 15:03 Tuz po wyjsciu Kwinty z wiezienia, Maks i Nuta porywaja Kwinte i wywoza za miasto. W samochodzie szpanuja dopiero co zakonczonym skokiem na jubilera, chcac w ten sposob "zaprosic sie" do wspolpracy z Kwinto. Ten z zimna krwia wmawia im ze jest muzykiem i pokazuje ustnik od trabki. Maks i Nuta totalna konsternacja, wysiadaja z samochodu, pospieszna "konferencja" na skraju lasu: "Przeciez to nie ten!!!" "No, no, no... to co robimy???" "Cholera, trzeba bedzie go odwiesc!" VABANK RULES!!!!!!!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
seredynia Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 03.10.02, 15:24 Z fortuną trzeba grać vabank, vabank, z fortuną tak to zwykle bywa, kto nie naraża nigdy się na szwank ten głównej stawki nie wygrywa... Sza sza sza, szi szi szi szi szi szi cza cza cza czi czi ciz czi czi czi ta ta ta ti ti ti ti ti ti pa pa pa pi pi pi pi pi pi Uwaga, proszę państwa, proszę państwa, uwaga, teraz, teraz, teraz, już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.pl 03.10.02, 18:08 Zabrali pięć dziewczynek, wróciły tylko cztery... Jjedna nnie wróciła ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 18:33 Może mi się pan nie kłaniać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srebrnajola1 Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.chello.pl 03.10.02, 19:54 napad, Kwino otwiera kasę, a mlody sie pyta, JAK to zrobił, a Kwinto na to : TRZEBA BYŁO UWAŻAĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S a to pamietacie? IP: *.analykem.lu.se 03.10.02, 21:16 vabank I - pierwsza scena ze skokiem na jubilera."czy tu sie sprzedaje?.a zaplakany jubiler liczy pod lada "34,35...".wogole cala scena jest mistrzowska! vabank II - moks odwiedza nute:"uuuuuaaaaaa! komornik!". co wy na to? mistrz. pozdro dla wsystkich, ktorzy graja vabank! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: a to pamietacie? IP: *.analykem.lu.se 03.10.02, 21:26 to jeszcze ja raz. przypomniala sie mi tez scenka z komendantem wiezienia,ktory po otrzymaniu "przymusowego" urlopu udal sie do baru.juz scena z barmanka,ktora wyrzuca przez barierke klienta jest boska. pozniej tez jest swietnie. komendant prosi o wodke. barman-"na koszt zakladu" "a z jakiej to okazji?"-pyta komendant. "stypa po kwincie" "nie widze przeciwwskazan"-odpowiada komendant i odwraca sie w strone towarzystwa siedzacego przy stole."ooooo, starzy znajomi, starzy znajomi..." a moze ta: "kto ty jestes?"-pyta zalany komendant.-"polak maly"-odpowiada,hmmmm (zapomnialem :)) mysle, ze "vabank" to jeden z klasykow polskiego filmu. smutne, ale takich juz nie bedzie... pozdro raz jeszce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: a to pamietacie? IP: *.analykem.lu.se 03.10.02, 21:40 1. "te Kramer, moze cie kurwa do ciechocinka przerzuca!!! smacznego." 2. "czy ja bylam z pieskiem czy bez pieska?" 3. "Gustawie, badz gentelmanem." -"bede, bede..." pozdro wszystkim "o szcescie trzeba grac vabank, vabank..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: a to pamietacie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 22:19 Z "dwójki" Przepraszam czy ja byłam z pieskiem czy bez pieska? ( Tyszkiewicz do Walczewskiego) Z "jedynki" Kiedy Pyrkosz podaje dokładnie ilo�ć lat za ile Poska będzie grała w M� w piłce nożnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: a to pamietacie? IP: *.pl 04.10.02, 07:16 podał 40 lat widać był pesymistą co prawda na mś w 1938 polska wielkiej roli nie odegrała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prestidigitator Re: a to pamietacie? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:33 tylko sie pan nie popłacz bo się broda odklei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prestidigitator Re: a to pamietacie? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:38 Panie Stawiski kogo mi pan tu wynają ?To ma być ten mecenas wyzwoliciel! i pan jest stary głupi gówniarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prestidigitator Re: a to pamietacie? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:39 Panie Stawiski kogo mi pan tu wynają ?To ma być ten mecenas wyzwoliciel! i pan jest stary głupi gówniarz! Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 14.10.02, 20:12 wczesniej bylo to samo haslo jak Kwinto wszedl do warstatu i szopenfeldziarze nie zauwazyli: "jak pan tu wszedl?? " "trzeba bylo uwazac" ze smiertelnie powazna mina i niezapomniana intonacja ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 213.77.14.* 04.10.02, 07:35 makietka więzienia z "Vab. II" i czarcia zapadka Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 04.10.02, 08:53 Kramer:"Panie Sawicki niech go pan kopnie ode mnie w dupę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jch Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 10:10 Vabank I: Jeden szopenfeldziarz do drugiego: "Ostatni raz za kierownic wsiadłeś! Ostatni raz!" Szopendfeldziarz: "Co robimy? Wiejemy" Duńczyk: "Stoimy." Vabank Naczelnik więzienia do Kramera : "To nie wywczasy w Zoppot!" Kramer do pilota: "Nikt mi nie powie, że to normalne, żeby maszyna latała" - ilekroć wsiadam do samolotu to przychodzi mi to do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 62.233.138.* 04.10.02, 10:53 scena zauważona dopiero za którums razem: Dunczyk przebrany za kominiarza i scena jak dwóch policjantów jednocześnie łapie sie za guziki na szczęście a zaraz potem text: "nieszkodzi będę bogaty...." po tym jak szopenfeldziarze (lub jeden) go nieopozali POzdrófki Vabank oglądałem ze 20 razy (każdy) Seksmisję coś około 40 (kiedyś, dawno temu liczyłem dokładnie i doliczyłem się 36 razy, ale od tamtego czasu sporo minęło) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario_b Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: gateway.d* / 10.3.0.* 04.10.02, 12:01 Oprócz wszystkich wymienionych tu cytatów z 1 i 2 części Vabanku charakterystyczne mlaśnięcia kącikiem ust Kwinty i Dyńczyka. Trudno zresztą wybrać najlepsze i wzruszające momenty w tym filmie, gdyż sądzę, że możnabyłoby ty przepisać wszystkie dialogi ze scenariusza. Vabank'om z polskich komedii poziomem "uśmiania się" w trakcie ich oglądania chyba faktycznie dorównuje tylko Seksmisja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
larson Seksmisja? 04.10.02, 17:43 Przepraszam jesli kogos uraze, ale dla mnie Seksmisja w porownaniu z Vabankiem (zwlaszcza pierwszym) to totalna slabizna. Vabank moge ogladac w kolko, a Seksmisje udalo mi sie dwa razy, z czego drugi z bolem. Czyzbym cos przegapil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prestidigitator Re: Seksmisja? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:41 Już myślałem, że ktoś chce mieszać wino z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 158.75.1.* 04.10.02, 12:34 zawsze mnie "wzruszała muuuuzyka,piosenka szopenfeldziarza z drugiej części i gra na trąbce kwinty a co do textów to z wszystkich wymienionych śmieję sie zawsze strasznie ale raz ze "sceny z lokajem i pan mnie wzywał " to tak sie głośno i długo śmiałem że ... vabank!!! brawo twórcy! moje uznanie! Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 04.10.02, 15:25 Nie wiedzialam, ze didżeje ogladaja Vabank:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.lodz.gazeta.pl 04.10.02, 16:42 No i jeszcze ta scena z jedynki, kiedy Kwincie mówią na policji, że był napad na kancelarię mecenasa :-))) Walendy i pytają go czy zna tego faceta pokazujac mu zdjęcie łysego Szpuli. A na to Kwinto: - Nie znam, czy to mecenas Walenda? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.10.02, 21:44 caly fil jest milutki"ucho od sledzia" a czy ktos wie , kto to jest szopenfeldziarz. pytanie za uscisk mojej dloni. czekam na odpowiedz, no powiedzmy trzy dni.pa.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 23:28 A ja uwielbiam scenę z kasjerem w banku szwajcarskim liczšcym pienišdze wypłacane z konta Kramera który co jaki� czas spoglada z przemiłym u�miechem na Kwinto i Duńczyka - na zakończenie drugiej czę�ci. WZRUSZA MNIE TA SCENA !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazurek Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.02, 21:11 Gość portalu: czyzunia napisał(a): > caly fil jest milutki"ucho od sledzia" > a czy ktos wie , kto to jest szopenfeldziarz. pytanie za uscisk mojej dloni. > czekam na odpowiedz, no powiedzmy trzy dni.pa.pa To zlodziej (oszust) operujacy w sklepie - na terenie sklepu (na rozne sposoby). Od slow "Shop" i "Feld".Czyli - polem jego dzialania jest sklep. Pzdr Mazurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 158.75.1.* 07.10.02, 12:02 szteter nie jest takim durniem na jakiego się wydaje prosze pana :) acha obejrzałem sobie 2 w sobotę i hehe "pisoooolet pistoleeeet" "w kostnicy mówili że tu jescze leżysz.." "żjakżesz można!!!! " pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 213.76.140.* 05.10.02, 01:20 A ja uwielbiam Kramera mówiącego :Alpy! Tu się oddycha! Cała śmieszność tej sceny dociera do człowieka kiedy już wiemy, że Kramer i Sztyc są w Zegrzu pod Warszawą to znaczy gdy ogląda się film drugi raz (pardąsik, drugą razą). Vabanki są stworzone do wielokrotnego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.acn.pl / *.auth-el-0209568.acn.pl 05.10.02, 03:50 Nie pamiętam dobrze cytatu alo to leci jakoś tak: Zamiast kraść jako fabrykant, dyrektor, sekretarz, czy inny prezes, lepiej już kraść par excelence, jako złodziej. Tak jest chyba uczciwiej. ************* Dalej: - ZNaleźliśmy na niej odcisky palców a nawet udało nam się je zidentyfikować. - Doprawdy działa pan jak błyskawica inspektorze, gratuluję - Dziękuję. No niestety są to pańskie odciski panie KRamer - W życiu nie widziałem tej zasranej blaszki.. ... itd.... ************* Dalej: - Ma się to poczucie humoru.... ************* - Jak się panu tutaj podoba... - Horrendalnie.... ************* - To te dwa barany miały służbę - tak panie prezesie.. - Zwolnić!! ************* - Daj spokój Olek, to na dole w knajpie grają... ************* - Przyjechał właściciel, pan Werner - Kraaaaaamer!!!!! ************* - Kto prowadzi śledztwo? - Komisarz Przegroda - Przygoda... dobrze dobrze, pedant, szczególarz.... ************* - Kowalskich jest wielu, nikt nie dojdzie który jest który, a ja proszę pana nie będę musiał płacić podatku (cała scena) ************* - To komornik? - Nie, to jakiś wariat... ************* - Może byłem wtedy chory...... ************* - Bądź przynajmniej na obiedzie.... ************* - Może mógłbym coś dla pana zrobić, zanim spotkamy się znowu :-) ************* - Pokój proszę! - Pan wybaczy, ale...... ************* - Panie Kwinto, pana to można za samo nazwisko.... ************* - To jest kolor, to jest kolor, do dupy, to jest jakieś qui pro quo... ************* - ja nic tak nie cenię u kobiety jak inteligencję... - hahahah Guuustawie....... ************* - Zapraszamy uprzejmię (zwócić uwagę na ę - uprzejmię) ************* - To wszystko jest szyte grubymi nićmi (u krawca) ************* - Góźdź żelazny... skąd tu góźdź.... ************* - Udało się... grunt że Kwinto nie żyje.... (hehe) ************* Odzywki KRamera po niemiecku (wszystkie) - Ja, bitte.... - Nein danke... szampan.... i inne ************* - Toprze, proszę przynieść atrapę.... ************* - Pan Kwinto chciałby zagrać z panem w piłkę - Grywam tylko w tenis ************* - Policja, policja... - To po nas? CO robimy? Wiejemy???? - Stoimy.... stoimy.... ************* - Murzyn!!!! Murzyn!!!!! ************* - No... do roboty do roboty (i to spojrzenie ;-) ************* - Zdaje się, że nie macie prawa - Owszem mamy, na 48h każdego - No.... chyba że pan jest posłem.... ************* - Te Kramer, może cię kurwa do Ciechocinka rzucą.... Odpowiedz Link Zgłoś
ew.ka Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 05.10.02, 09:52 - Nasz klient nasz per pan - A to dziwne, żeśmy się wczoraj nie spotkali, może tak byłem zajęty robotą, że pana nie zauwazyłem...(chyba tak to było?) - Panie komisarzu? Jak Boga kocham! Widziałem jak wychodził stąd wczoraj pies z murzynem! - A niech mnie Matka Boska broni! Pod jednym dachem? Z antychrystem?!! - ...oddam po pierwszym, zacząłem bowiem pracować. - Kto pan jest?! I co pan robi z tą nogą?! - Czy to komornik? - dochodzi głos z domu - Nie, to jakiś wariat. - Pan nie ma prawa ścigać mnie za granicą! Film jest super cały, mogę oglądać obydwie części w kółko. Podobnie jak Seksmisję no i Kingsajz (dwa krasnoludki z Kingsajza grane przez Machulskiego i Pietraszaka nazywały się Kwintek i Kramerko, ale o tym chyba wszyscy wiecie...) Pozdrawiam i czekam na dalsze wspominki. Ewka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Wzruszające i śmieszne IP: *.teleaudio.com.pl 05.10.02, 11:51 Wzruszające jest w końcówce jedynki, kiedy Maks oddaje pieniądze wdowie po przyjacielu Kwinty i ona pyta, czy jest z policji. On mówi, że z wymiaru sprawiedliwości, wypłaca pieniadze i... każe podpisać. Z jednej strony zabawne, a z drugiej naprawdę wzruszające, po prostu. A już tylko zabawne, to w dwójce, jak Nuta i Maks zawieżli Kwintę do domy Stawickiego po porwaną pasierbicę. Kwinto wyszedł z auta i idzie do jaskini lwa, panuje napięcie i Nuta zaczyna się jąkać: - A co bbędzie, jaaak... A na to Maks: - Zamilknij! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.intranet.opi / 192.2.1.* 05.10.02, 16:20 Z niedoróbek, znaczek PZM na karoserii jednego z samochodów przed wizytą Kramera u Natalii Bieleckiej. Atrapa samochodu goniona przez naczelnika Twardejewicza - naczelnik się oddala od kamery, a samochód nie. Z I Maks do Kwinty po wizycie w domu "Szuka Pan dorożki? Napewno jedziemy w tym samym kierunku!" Komisarz do Kwinty na komisariacie "A wie Pan, ja wówczas odkręciłem nogi we wszystkich krzesłach, a forsa była tylko w jednych" Kramer po włamaniu przy kasie do komisarza Przygody "Po co otwierać, przecież jest rozpruta?" Z II Podczas ucieczki z więzienia Naczelnik Twardejewicz: Zamknąć Bramę!!! Strażnik: Tak jest! (zamyka bramę dopiero po ucieczce Kramera utrudniając pościg) Po złapaniu naczelnika ubranego z więzienny uniform. Strażnik do komisarza Przygody: Mamy tego Kramera. Mówi, że jest naczelnikiem więzienia. Dawniej to taki więzień miał ambicje być conajmniej Napoleonem. Twardejewicz (widząc Przygodę): O komisarz Przygoda! Proszę powiedzieć tym bałwanom kim jestem. Przygoda: To jest naczelnik Twardejewicz z ciężkiego więzienia na Sikawie. Strażnik: To Pan naczelnik też brał udział w ucieczce? Odprawa na granicy Kramera i Sztyca ze szczególnym uwzględnieniem śledztwa dotyczącego przynależności rasowej "Herr Goldfingera" prowadzonego przez niemieckich urzędników. Duńczyk w Szwajcarii: No ale dla kogo te czekoladki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.02, 19:10 Vabank II Ewa Żwirska (Baronowa) czyli Beata Tyszkiewicz wychodzi z więzienia po wizycie u Kramera, zatrzymuje się w drzwiach i z "pewną nieśmiałością" pyta: "Przepraszam, ja byłam z pieskiem czy bez pieska?" - zaskoczony strażnik powtarza pytanie ... Dla mnie majstersztyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 05.10.02, 20:31 A pamiętacie scenę z wytwórni filmowej Duńczyka (V 2), kiedy reżyser (ten od 'dwa meścizna ...') opieprza aktorów i statystów, w tym niejakiego Polańskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
gawel2 Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 08.10.02, 11:52 reż- Polański, mówiłem nie fechtować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 10:43 Gość portalu: Mariola napisał(a): > Vabank II > Ewa Żwirska (Baronowa) czyli Beata Tyszkiewicz wychodzi z więzienia po wizycie > u Kramera, zatrzymuje się w drzwiach i z "pewną nieśmiałością" > pyta: "Przepraszam, ja byłam z pieskiem czy bez pieska?" - zaskoczony strażnik > powtarza pytanie ... Dla mnie majstersztyk! Słuchałem ostatnio wywiadu B. Tyszkiewicz i powiedziała, że ten tekst wymyśliła na poczekaniu, gdy Machulski poprosił ją o coś co zaskoczyłoby strażnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.acn.waw.pl 05.10.02, 21:27 własnie na TV Polonia przed chwilą usłyszałem Kto Ty jestes?? Polak mały panie naczelniku... 21:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.10.02, 22:37 z tym szopenfeldziazem prawie dobrze istotna jest skal i szacunek przestepcy, w tym wypadku prawie ujemny. a teraz powaznie. jest taka knypa tyrmanda"ZŁy" toz to czysty zywy scenariusz filmu sensacyjnego. pa.pa Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 06.10.02, 11:29 V2: Kramer po tym jak "złapali Kwintę na gorącym uczynku": -nie wiem jak to się otwiera! a pan wie? -nie -no a pan to konstruowal! Komisarz Przygoda (po tym jak dowiedzial sie ze zlapano Kwinte na goracym uczynku): -to jest zbyt piekne zeby bylo prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
barkas Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 06.10.02, 22:21 A ja uwielbiam scenę z kasjerem w banku szwajcarskim liczšcym pienišdze wypłacane z konta Kramera który co jaki� czas spoglada z przemiłym u�miechem na Kwinto i Duńczyka - na zakończenie drugiej czę�ci. WZRUSZA MNIE TA SCENA !!!!!!! Mnie też. Barkas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylang Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.nandu.com.pl / 10.102.0.* 07.10.02, 11:22 Nie będę pisać, co jest najlepsze, bo całe to jest genialne i większość tego już sie tutaj znalazła. Ala zapomnieliście o tym, jak Duńczyk stara się rozgryść instalację alarmową w banku Kramera. Pierwsze wrzeszczy na szopenfeldziarza "Wyłącz to gówno!!!", a potem, kiedy już mu się udaje rozgryźć wyżej wymienioną mówi z uśmiechem "Ty suko, Tyyy...". Aha i jeszcze jedno. Jak Kramer chce udowodnić, że ma alibi i u krawca mówi "To jest jakaś horendalna Mystifikacja. Horendalna, taak, to jest właściwe słowo". Pozdrawiam wszystkich, którzy w kółko i w kółko, w tym moja rodzine, a szczególnie brata, z którym na wakacjach odgrywałam Vabank co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazurek Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.10.02, 21:43 Wszystko plynie, jak powiedzial Pan Tarej. Mazurek Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 11.10.02, 10:43 Gość portalu: mazurek napisał(a): > Wszystko plynie, jak powiedzial Pan Tarej. :] > Mazurek Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 11.10.02, 10:43 Gość portalu: mazurek napisał(a): > Wszystko plynie, jak powiedzial Pan Tarej. :] Odpowiedz Link Zgłoś
j_bravo Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 07.10.02, 11:36 Przekleństwa Moksa - bardzo wdzięczne Kurrr...teczka Piłka mogiłka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 213.77.14.* 07.10.02, 12:01 j_bravo napisał: > Przekleństwa Moksa - bardzo wdzięczne > > Kurrr...teczka > Piłka mogiłka ...raczej chyba "kiłka mogiłka" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 08.10.02, 10:49 Gość portalu: Tom napisał(a): > j_bravo napisał: > > > Przekleństwa Moksa - bardzo wdzięczne > > > > Kurrr...teczka > > Piłka mogiłka > > ...raczej chyba "kiłka mogiłka" ?? Oczywiście, i jeszcze "tyyffusik!" Odpowiedz Link Zgłoś
gawel2 Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 08.10.02, 12:09 default napisała: > Gość portalu: Tom napisał(a): > > > j_bravo napisał: > > > > > Przekleństwa Moksa - bardzo wdzięczne > > > > > > Kurrr...teczka > > > Piłka mogiłka > > > > ...raczej chyba "kiłka mogiłka" ?? > > Oczywiście, i jeszcze "tyyffusik!" Piłka, kiłka, mogiłka.. To jest prawie normalny telefon... (podczas prezentacji aparatu podsłuchowego) Kobieta poza domem, w domu nieład... Duńczyk: Nastepnym razem jak będę sie chciał na kimś mścić - kopnij mnie w dupę.. Kwinto: Masz to u mnie... Duńczyk: Cap, Cap.. Ech to już nie ta drużyna (scena na meczu). Warstat: Co to jest? No co to jest? to jest jakieś Kwi Pro Kwo! A kto stuknął? Kto stuknął?.. Ostatni raz za kierownik wsiadłeś! ostatni raz! Reż. Na lewo Barbara na prawo Twardowski, na lewo Barbara na prawo Twardowski, na lewo Barbara a na prawo Twardowski, na prawoo Twardowski! A na lewo Barbara Nuta: Nowy fiat, hamulce hydrauliczne... V1 i V2 arcydzieło komedii. niedawno Machulski w wywiadzie w radio opowiadał o różnych przygodach na planie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Na drobne kawałki rozwala mnie scena... 07.10.02, 12:00 ...w Zegrzu, jak Kramer pije wodę z kwiatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 213.77.14.* 08.10.02, 09:45 Podziwiam pana Janka Machulskiego jak w scenie w hotelu energicznie wyskakuje przez okno na rusztowanie - nie radzę nikomu robić podobnych rzeczy !!! to jak skakanie z 10piętra z parasolką (nawet ogrodową)- rusztowania z reguły źle znoszą obciążenia dynamiczne szczególnie w kierunku poprzecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
gawel2 Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 08.10.02, 13:56 Zurich....Zurich... Nach Zurich... (a chłop go batem) Ale kto to zrobił!? Kto!? Nuta: Aaaaaa Jeeeeeśliii.... - Zamilknij... Reżyser: Ci Pan wie ile kośtuje metr klisi? - Pardon, pardon, to się więcej nie powtórzy.. Kwinto: Jeżeli mogę coś dla ciebie zrobić to powiedz.. Duńczyk szeptem: Cyyyygaaaroooo. Kwinto do Duńczyka: A twoje ekstra dojścia w wojsku? Duńczyk: Od czasu kiedy przy kręceniu jednego filmu zgubiłem im czołg, nie pożyczą mi nawet onucy. Reżyser: Siekiera prywatna? Nie? Firmowa, prose psechodzić... Kramer: A może pan Stawicki ukradł moje pieniądze? Komisarz: Panie Kwinto Pana to można za samo nazwisko... Komisariat, scena w której kwinto mija się w korytarzu z handlarzem samochodów.. Genialna scena. Maks: Panowie, sprawa jest nietypowa..... można dobrze zarobić... mamy mało czasu... Reżyser: Dwie mienściźny w jednym łóżku... Duńczyk: Z wiekiem spada zapotrzebowanie na pieniądze, a rośnie popyt na święty spokój.......... przepraszam Cię kwinto ale rozmawiasz z emerytem. Maks: Dziękujemy, my już widzieliśmy ten film... Nuta: Jeżeli Duńczyk jest konsekwentny to powinien teraz sprzedawać interes... o, tu jest ogłoszenie: „Sprzedam Fotoplastykon”. Reżyser w teatrze: nająłem aktora a nie babę! Aktorka: Ooooch! Wypraszam sobie! Kwinto: Po pierwsze sprzedacie mój samochód Po drugie...żadnych ....własnych...pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiapb Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 16:40 Z wielkim rozrzewnieniem wczytałam się w Wasze ulubione teksty..sama dodam do komletu jeszcze jeden: V1- Maks do Nuty, w warsztacie, na widok Kwinta, który w końcu przyszedł ich zwerbować do skoku na bank Kramera: Pan Muzyk?!!! Żebym zryżał !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.pl 08.10.02, 20:47 lekkomyślność pana prowadzącego, który zagrał vabank za 9 milionów no i wszystko stracił info: tytuł wątku nie sugeruje że chodzi tu o film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.acn.pl / *.auth-el-0209568.acn.pl 08.10.02, 21:32 Gość portalu: didi napisał(a): > lekkomyślność pana prowadzącego, który zagrał vabank za 9 milionów no i > wszystko stracił > info: tytuł wątku nie sugeruje że chodzi tu o film Jest Vabank i jest Va Banque, co jak sama nazwa wskazuje jest czymś zupełnie innym - trzeba było uważać.......!!! :-)) A cytat (w domu Nuty) : - Nuta, co ty z sobą zrobił.... ... - Proszę wyjść, pan już nie jest moim bratem... - Żona poza domem, w domu nieład... Uciekła z konsulem do Niemiec... - Myślałem, że wypijemy za stare czasy. Nie będę tego zabierał ze sobą... - Panie Henryczku... panie Henryczku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prestidigitator Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:21 To te dwa barany miały służbę ? taa Zwolnic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prestidigitator Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 00:44 O jeszcze jedna senka - wyjście Kwinty z więzienia... Zawsze pan tak wsiadasz!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prestidigitator A MOŻE BY TAK WSPÓLNY SEANSIK IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 01:05 ZNA KTO JAKIE KINO W CENTRUM POLSKI,ŻEBYŚMY SIĘ WSZYSCY ZMIEŚCILI ? TYLKO MUSI TO BYĆ SOLIDNY BUDYNEK COBY GO ŚMIECH W PYŁ NIE OBRÓCIŁ!!! Poważnie, może by coś takiego zorganizować? W Toruniu ostatnio był benefis "Rejsu" M Piwowskiego. AAA! Jako pomysłodawca muszę mieć zagwarantowane dwa miejsca siedzące. Oczekuję propozycji. Piotr K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 213.77.14.* 09.10.02, 10:45 "Vabank I" strażnik bankowy dobijający się do kabiny wc " ...zajęte!!! eeee.. przepraszam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.stacje.agora.pl 09.10.02, 12:52 A scena jak Nuta przychodzi do wytwórni Duńczyka, puka do drzwi a Mops: CHWILECZKĘ, CHWILECZKĘ. Pistolet, gdzie jest pistolet A jak Nuta wchodzi to ten zaczyna machać nogą przy biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just. Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: 212.160.236.* 09.10.02, 13:14 Kwinto do Duńczyka na meczu: "Źle się dzieje w państwie duńskim"... Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... 09.10.02, 19:10 Scena z szopenfeldziarzami, którzy mają "plan napadu na bank" - wchodzimy w biały dzień, terroryzujemy strażników.... A Duńczyk wyjmuje cygaro i pyta: Kwinto, KTO TO JEST?????? Upłakałam się ze śmiechu, czytając Wasze posty, to najlepsza rekomendacja dla filmu. Oskar za dialogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazziz Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.bielsko.msk.pl 09.10.02, 20:12 Ja uwielbiam scene w banku po napadzie. Komisarz Przygoda oglada rozpruty sejf, poprawia stojący na nim numerek obracajac go. Policyjny fotograf przymierza sie do zdjecia, przesuwa numerek na pierwotna pozycje i robi fotke. No i jeszcze moj cooltowy tekst: "Pan juz nie jest moim bratem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: W 'Vabanku' najbardziej wzrusza mnie.... IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 09:21 I mamrocze wtedy pod nosem "No szsz ty glupia, ty..." I wywija niezdarnie tym pistoletem :))))) Odpowiedz Link Zgłoś