08.11.05, 14:01
Telewizja TVN, serwuje nam najlepszą ramówkę jesienną i są już tego piersze
efekty. Gdyż telewizja TVN pobiła wszelkie rekordy oglądalności :Serial:

„Niania” - nowość jesiennej ramówki tvn z tygodnia na tydzień zdobywa coraz
większą sympatię widzów. W sobotni wieczór 5 listopada serial komediowy
„Niania” zgromadził ponad 4 milionową widownię, przy udziale w rynku na
poziomie 25,3%.

Kolejny rekordowy wynik oglądalności padł 6 listopada. „Taniec z gwiazdami”
zgromadził przed ekranami telewizorów 4,7 miliona (udział 27,8%). W ten
weekend z programem pożegnała się już szósta para – Conrado Moreno i Magdalena
Soszyńska. Finał drugiej edycji programu już 4 grudnia!

Podobnym sukcesem może pochwalić się emitowany od ponad roku serial „W11 –
Wydział Śledczy”. W piątek, 4 listopada serial obejrzały ponad 4 miliony
widzów. Ten rekordowy wynik zapewnił tvn udział w rynku na poziomie 30 %!
Oprócz tego od piątku na ekranie będziemy mogli oglądać nową produkcję TVN,
serial ,,Detektyywi:, którzy juz zapowiadają się obiecująco. Więc telewizja
TVN jest najlepsza, ona nie serwuje nam kiczu ani podróbek!!!! To bardzo dobra
stacja!!!!
Obserwuj wątek
    • kiloff Re: TVN... 08.11.05, 14:15
      No i co z tego?

Ehh zachwycacie się badziewnym Tefauenem i robicie wielkie halo bo jakiś taniec
      z bubkami przekroczyło 4 miliony widzów, a sztuczna Niańka 3 miliony. Hiciotr
      TVP 1 "LOST:Zagubieni" miał prawie 6 milionów widzow. O!
    • jedzoslaw Re: TVN... 08.11.05, 14:17
      Oglądalność nie zawsze świadczy o jakości. Radzę też Ci zrewidować znaczenie
      pojęć "kicz"i "podróbka". Akurat "Niania" jest podróbą "Pomocy domowej", zaś co
      do kiczu...hm, obejrzyj pierwszy lepszy hit filmowy na TVN. Albo program
      Majewskiego i "Nie do wiary". :/
      • jan_telecki Re: TVN... 08.11.05, 14:47
        jedzo...
        nie chce tu byc adwokatem TVN ale jesli chodzi o filmy to ostatnio na tym
        kanale widzialem Wladce Pierscieni i Gladiatora, slabo?
        • gocha221 Re: TVN... 08.11.05, 15:01
          Tylko, ze w erze DVD (juz nie wspominam o P2P, piractwie itp) to TAKIE premiery
          nie sa chyba az taką atrakcją.
          Ja oba filmy wizialam juz ba rdzo dawno, jeden w kinie, drugi na dvd.
          • dzagaa20 Re: TVN... 08.11.05, 15:04
            no ok ale dla ludzi których a ni nie stac na kino ani na dvd ani tez nie maja
            komputera to takie premiery to naprawde bardzo fajna propozycja!
            Naprawde nie wszyscy dzis maja kazdy sprzet albo duuuzo pieniedzy...
            • gocha221 Re: TVN... 08.11.05, 15:12
              To na co ktoś wydaje pieniadze, to jego sprawa, oczywiscie.
              Ale wyposażenie komputera w naped DVD czy kupienie oddzielnego, podłaczonego do
              TV nie jest juz teraz duzym wydatkiem. A wypozyczenie filmu na dvd kosztuje od
              6-9 zł (zalezy czy to nowośc, ceny z Poznania).
              Z tego co wiem, to TVN nie ma najlepszego zasięgu, szczególnie chyba w małych
              miasteczkach i na wsiach jest z tym kiepsko, a tam pewnie ludzie maja większe
              kłopoty z wypożyczeniem czegoś.
              Zreszta Gladiator mial swoją premierę chyba w wakacje 200or a TVN przedstawia to
              jako supernowośc, conajmniej jakby puszczali cos, co jeszcze tydzień temu było w
              kinach:-)

• kiloff Re: TVN... 08.11.05, 15:03
          Ale widać ludzi już nie ruszają takie filmy jak Wladca Pierscieni ktory mial
          troche ponad 3 miliony widzow. Czy tyle mają wielkie hity? Smieszni są takze
          fani TVN którzy chca tutaj nam wmówić, ze ta stacja wszystko sama wymyslila i
          ma najoryginalniejsze programy w Polsce. Bzdura! Ktos tam juz napisał, ze
          Niania jest kopią Pomocy domowej którą znamy już z drugiej polowy lat 90-tych z
          Polsatu. reszta programow TVN to LICENCJA, LICENCJA, LICENCJA, LICENCJA,
          LICENCJA, LICENCJA, LICENCJA, LICENCJA, LICENCJA. I kto kopiuje?

...
          • dzagaa20 Re: TVN... 08.11.05, 15:05
            dobra ale polsatu nie stac nawet na licencje...wszystko kopiuja od tvn-u... i
            kto jest lepszy?
            • kiloff Re: TVN... 08.11.05, 15:09
              Zdziwiła byś się. O ile mi wiadomo to jednak Polsat jest bogatszy. Tyle, ze
              Solorzowi kasy na wszystko szkoda. Ja Polsatu nie lubie i mało, co oglądam
              (ostatnio rewelacyjne Gotowe na wszystko) więc nie zamierzam bronić.
              • kiloff Re: TVN... 08.11.05, 15:10
                Dzaga odtwarzacz DVD w hipermarketach kupisz za 120 zl. No nie przesadzajmy
                mowiac, ze to wygórowana i niedostępna dla większości cena.
                • dzagaa20 Re: TVN... 08.11.05, 15:13
                  no tak ale plyta dvd z fajnym filmem to koszt 50-80 zł a to prawie tyle samo co
                  sam odtwarzacz, albo jak chciałbys pirata na tym ogladac to i tak musisz zrobic
                  przeróbke na divx a to kosztuje i tracisz gwarancje... wszystko to koszt koszt
                  i jeszcze raz koszt
              • dzagaa20 Re: TVN... 08.11.05, 15:11
                no to chociaz w tym sie zgadzamy bo ja polsatu tez nie lubie dlatego wlasnie ze
                ma denne programy skopiowane, ale swoja droga dziwne... ma kase i zamiast
                inwestowac i powiekszac majatek to on chowa "pod siebie"?
                • gocha221 Re: TVN... 08.11.05, 15:15
                  o Solorzu i jego telewizji rózne rzeczy mówić można (ja na polszicie ogladam
                  kawalki wojewódzkiego i to nie z wielkiej miłosci do tego "szoł") ale facet stał
                  sie jednym z najbogatszych ludzi w Polsce, a zaczynał od zwykłego cinkciarza.
                  wiec głupi nie jest i inwestować raczej potrafi:-)) Wie co robi.
                  • kiloff Re: TVN... 08.11.05, 15:20
                    Dzaga, ale zapominasz, ze teraz wszystkie filmy dodawane są do gazet. Założe
                    się, ze Gladiator po 9 (no góra 14 zł) wyszedł z jakims pismem. Teraz wcale nie
                    trzeba przepłacać by miec fajne filmy na DVD. Wystarczy polować na prasę. :-)
                    • dzagaa20 Re: TVN... 08.11.05, 15:25
                      no w sumie tak i wypozyczalnie tez sa, ale ja wiem bo znam takich ludzi którzy
                      nawet na te 120 zł za dvd nie moga sobie pozwolic bo pieniadze wszystkie ida na
                      zycie i tyle i tego nie zanegujesz bo dobrze pewnie wesz ze tacy ludzie
                      istnieja :)
                      ja na szczescie takiego problemu nie mam bo wszytsko sciagam z netu i ogladam
                      na kompie :)
                      podzrawiam :)
        • jedzoslaw Re: TVN... 08.11.05, 15:34
          To są wyjątki, chociaż "Gladiator" kiczu pozbawion nie jest... Ale "Nie do
          wiary" jest dziecinnie głupie, że aż przeraża (głupotą).
          • jedzoslaw Re: TVN... 08.11.05, 15:39
            Nie wiem,czemu mój poprzedni post trafił na koniec, ale to była odpowiedź na
            post jana_teleckiego. Wyjątki to "Władca Pierścieni" i "Gladiator". Ponadto,
            jeśli chodzi o sposób promowania hitów na TVN (zajawki) to jest on po prostu
            infantylny.
            • dzagaa20 Re: TVN... 08.11.05, 15:41
              podaj przykład takiego infantylnego reklamowania
    • iht123 Re: TVN... 08.11.05, 16:08
      Jedyny nowe programy TVN nie na licencji to Teraz My i Dzień Dobry TVN. W obu
      przypadkach totalna klapa. Reszta to licencje. To tyle jeśli idzie o twórczą
      myśl dyr. Miszczaka.
      • margret13 Re: TVN... 08.11.05, 16:22
        iht123 napisała:

> Jedyny nowe programy TVN nie na licencji to Teraz My i Dzień Dobry TVN. W obu
        > przypadkach totalna klapa. Reszta to licencje.

Dzień Dobry TVN nie jest na licencji ale twórcy mocno się wzorują na "Good
        Morning America".
        • jan_telecki Re: TVN... 08.11.05, 17:01
          jedzo...
          skupmy sie na konkretach jesli piszesz ze filmy w tvn sa slabe to powiedz mi
          jakie filmy z innych kanalow tv sa lepsze niz gladiator i wladca? prosze o
          przyklady.
          • jedzoslaw Re: TVN... 09.11.05, 14:08
            Oto konkrety. Porównajmy propozycje filmowe Postau i TVN z tego tygodnia i
            poprzedniego. Podaję filmy wyemitowane przez owe stacje, przy czym będą to
            jedynie te filmy,które zostały ocenione przez recenzentów Gazety Telewizyjnej
            od trzech gwiazdek w górę. Filmy na dwie lub jedną gwiazdkę nie będą brane pod
            uwagę.

28 października - 3 listopada

Polsat: TVN:
            pt. Nieznośna lekkość bytu Gladiator
            sob. Nikita -
            ndz. Silverado,Cuba Feliz -
            pon. Helikopter w ogniu,Sztuka latania Rio Brawo
            wt. Sztuka latania,Lot nad kukułczym Powrót do przyszłości,Między
            gniazdem,Sounder,La Bamba,Tramwaj piekłem a niebem
            zwany pożądaniem
            śr. Koniec romansu -
            czw. - -

4 listopada - 10 listopada

Polsat: TVN:
            pt. Mary Poppins -
            sob. Dżyngis-Chan,Daredevil Dobermann
            ndz. - -
            pon. - -
            wt. - -
            śr. - -
            czw. - -

W porównaniu z Polsatem TVN wypada blado, jeśli chodzi o filmy dobre i bardzo
            dobre, zwłaszcza w ostatnim świątecznym okresie. Do tego czasem TVP przypomni
            sobie o tzw. misji i też potrafi nas czasem zadziwić dobrą kinematografią (inną
            sprawą jest to,że TVP emituje dobre filmy o beznadziejnych porach,jak choćby
            wczoraj "Czas pijanych koni" na 2TVP o 1.05, a wcześniej "Księżniczka i
            wojownik"). Dlatego TVN zaczyna obniżać loty, zaś Polsat staje się coraz
            lepszy.
            • jedzoslaw Re: TVN... 09.11.05, 14:21
              Niestety, mój poprzedni post został przez system zlany w jedną całość, więc
              podaję go jeszcze raz we właściwej formie...
              Oto konkrety. Porównajmy propozycje filmowe Postau i TVN z tego tygodnia i
              poprzedniego. Podaję filmy wyemitowane przez owe stacje, przy czym będą to
              jedynie te filmy,które zostały ocenione przez recenzentów Gazety Telewizyjnej
              od trzech gwiazdek w górę. Filmy na dwie lub jedną gwiazdkę nie są brane pod
              uwagę.

28 października - 3 listopada

Polsat:
              pt. Nieznośna lekkość bytu
              sob. Nikita
              ndz. Silverado,Cuba Feliz
              pon. Helikopter w ogniu,Sztuka latania
              wt. Sztuka latania,Lot nad kukułczym gniazdem,Sounder,La Bamba,Tramwaj zwany
              pożądaniem
              śr. Koniec romansu
              czw. -

TVN:
              pt. Gladiator
              sob. -
              ndz. -
              pon. Rio Bravo
              wt. Powrót do przyszłości, Między piekłem a niebem
              śr. -
              czw. -

4 listopada - 10 listopada

Polsat:
              pt. Mary Poppins
              sob. Dżyngis-Chan,Daredevil
              ndz. -
              pon. -
              wt. -
              śr. -
              czw. -

TVN:
              pt. -
              sob. Dobermann
              ndz. -
              pon. -
              wt. -
              śr. -
              czw. -

W porównaniu z Polsatem TVN wypada blado, jeśli chodzi o filmy dobre i bardzo
              dobre, zwłaszcza w ostatnim świątecznym okresie. Do tego czasem TVP przypomni
              sobie o tzw. misji i też potrafi nas czasem zadziwić dobrą kinematografią (inną
              sprawą jest to,że TVP emituje dobre filmy o beznadziejnych porach,jak choćby
              wczoraj "Czas pijanych koni" na 2TVP o 1.05, a wcześniej "Księżniczka i
              wojownik"). Dlatego TVN zaczyna obniżać loty, zaś Polsat staje się coraz
              lepszy.

• piknik5 Re: TVN... 08.11.05, 16:55
      Nei wiem na jaki tor szedł ten temat, ale chyba na tor nie poprawny!!!!
      • kiloff Re: TVN... 08.11.05, 17:46
        Taa bo myslales pewnie, ze bedziemy zachwalać TVN jaki on cudowny i w ogole.
        Idz na forum gimnazjum.
    • piknik5 Re: TVN... 08.11.05, 20:47
      Nie rozumiem o co chodzi ale szczegół!!!! W ogóle nie rozumiem dzisiejszej
      Polski, tej ludzkiej mentalnośći. Niby coś ogląda ale potem oczywiście on nic
      nie ogląda. Nie rozumiem was poprostu ludzie... Nie rozumiem dlaczego Kaczyński
      został prezydentem , nie rozumiem dlaczego ludzie kłamią mówiąc zagłosowałem na
      tego a im powiem że na drugiego żeby było śmiesznie!!!! Albo oglądam to
      codziennie ale jak ktoś mnie zapyta to powiem że nie , żeby było
      śmiesznie!!!!Nie rozumiem,moze jestem inna!!!!

---
      Głowa do myślenia zaś ręka do pisania!!!!!
      • jedzoslaw Re: TVN... 09.11.05, 13:07
        Ja też nie rozumiem Twojej euforii na punkcie jednej z wielu komercyjnych
        stacji telewizyjnych. Nie rozumiem, po co ten wątek.
    • czesiekkk Re: TVN... 09.11.05, 14:12
      Ja tam wpadam w euforię z powodu TVN, bo to stacja otwarta, która
      pokazała "Monka" albo "Rodzinę Soprano", nie każdy ma telewizje kodowane, a tu
      proszę można było zobaczyć.
      A to że kupują licencje, a co takiego ciekawego ostatnio wymyślono nad Wisłą w
      TV, polską telenowelę?
      • kiloff Re: TVN... 09.11.05, 15:46
        A po Ciao Darwin też wpadasz w euforie?
        • czesiekkk Re: TVN... 09.11.05, 19:33
          Mam dokładnie taki sam stan euforii jak po kolejnej telenoweli o ciążach,
          rozwodach i zawodach miłosnych.
          A tak na poważnie, chyba nadal oczekujemy za dużo od telewizji, bo w sumie
          telewizja to jest chyba od rozrywki, czasami wysokiej a czasami niskich lotów
          rozrywki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka