robox 22.01.03, 11:28 No właśnie czy lejecie coś do ropy, co, co jest najlepsze, jakie są po tym efekty? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
bop1 Re: dodatki do diesla 03.02.03, 11:09 Szanowny panie, z duzym zainteresowaniem czytam forum dyskusyjne na stronach polskiegu internetu. Jestem czechiem i przedewszystkim chcial bym pana przeprosic za usterki w jezyku polskim. Chcialbym sie z panem podzielic o doswiadczenia z dodatkami do paliw dla silnikow bezynowych i diesela. Interesuje sie owymi dodatkami przeszlo 10 lat i z tego powodu mam ogromne doswiadczenia. W republice czeskiej mozna kupic ogromna ilosc dodatków do paliw z ogromna reklama, tylko efekt ich dzialania nie odpowiada ich cenam. Skutechny dodatek do paliwa powinien: czyscic caly system paliwowy, smarowac wszelkie elementy systemu, spowodowac likwidacje wody w paliwu, ulepszac zaplon paliwa.Bronia zamarznieciu ON poczas niskich temperatur. Efektem bedzie wieksza moc silnika, nizsze zuzycie paliwa itd. Niektore dodatki pracuja tylko na podstawie rospuszczalnikow i nie sa efektywne. Skuteczny dodatek powinien byc komplex package (komplex). Orientacja w danej dziedzinie jest dosc trudna i wymaga doswiadczenia. Absolutnie najlepsze dodatki tego typu sa produkty firmy Bishop´s Original, ktore sa tylko w Czechach. Przeprowadzilismy test z dodatkiem 462W-PPPD-1C poczas mrozu kolo -30 st.Cels. na zamarznietym kamionie. 20 kropli doatku do filtru paliwa i 75 ml do baku i ciagu 15 min samochod ruszyl dalej. Dodatek kompletnie zlikwidowal parafine w filtrach i rosolowaty olej napedowy w baku. Dodatek miesza sie z ON w stosunku 1:5000, poczas niskich temperatur 1:3000. Cena dodatku nie przekracza 4 gr/l ON.(przeliczenie cen czeskich). Mr. John Bishop jest jednym z najznakomitszych chemikow amerykanskich w dziedzinie olei i dodatkow do olei i paliw. W Czechach przeprowadzilismy z produktami Bishop´s Original ilosc testów na samochodach i rezultatem bylo stwierdzenie, iz zywotnosc silnikow wydluza sie min o 50%, niebespieczenstwo zatarcia obniza sie o 100%. Zuzycie paliwa nizsze o 3 do 8%. Wiecej informacji na naszych stronach internetowych www.bishopsoriginal.cz (w jezyku czeskim).W Polscze niema importera danych produktów. Jeszcze raz przepraszam za usterki i jestem do pana dyspozycji. Odpowiem na przadkowe pytania. Link Zgłoś