kinia1987 04.12.05, 20:36 bardzo bym chciala, zeby wygrala Foremniak, ale cos mi sie wydaje, ze fani M jak milosc nie pozwola przegrac Kasi Cichopek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fragile_a Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 20:41 A ja bym chciał, żeby wygrała Kasia :). W ogóle w odniesieniu do tego przykładu doskonałej kobiecości, to bym chciał i chciał i chciał i chciał... :) Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 20:57 A co to ma być ? wyścig szczurów, czy co. To nieistotne kto wygra. TVN już dawno zarobił kasę na Waszych sms-ach. Obydwie Panie robią już przecież karierę w Filmie, tv i mediach. One sa tylko produktami TVN-u dla wyrobienia odpowiedniej oglądalności. Tylko o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asdfhjkl Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 21:11 etam cichopek etam foremniak tylko MASERAK!!! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
malagakas Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:00 Popieram w pełni;) Chociaż Foremniak też się przyłożyła;) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:02 zaraz, zaraz, to moje CIACHO!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marec.ki Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 21:18 no co ty nie powiesz, nie ma to jak rewolucyjna czujność :-) A tak naprawdę jak w kazdym turnieju czy meczu oglądający ma swoich faworytów i im kibicuje. Bez żadnej zbędnej tu ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiak-ewa Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:36 Ktoś na forum chwalił się, że finał już był grany jakiś czas temu. Niech się teraz wykaże i zdradzi tajemnicę na 5 min. przed wynikiem na wizji! Odpowiedz Link Zgłoś
zla_krolowa Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:37 a mi wszystko jedno, ważne że zatańczyli dirty dancing lalalala Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:37 Ja tez jestem za Malgosia, ale nie glosuje bvo wynik i tak jest z gory ustalony... Wygra Cichopek, chociaz nie zasluguje. Zwlaszcza po ostatnim tancu, kiedy pomylili ze swoim partnerem kroki i prawie sie wyłozyli... Ale szanowne "bezstronne" jury tego nie zauwazylo. ZENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:41 przeciez tutaj nie licza sie tylko kroki i figury:-) liczy sie tez ogolne wrazenie. wg mnie Kasia Cichopek z partnerem czerpia wiecej radosci z tego programu. Malgorzata Foremniak jest wg mnie sztuczna, no i wole jak nic nie mowi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pysiak-ewa Re: no to teraz Kasia! ;)) nt. 04.12.05, 21:49 Zobaczymy jak ona wykorzysta ten punkcik w karierze. Niech jej się wiedzie. Ogólnie jestem pod jej wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
stypendystka Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:51 Chociaż ważne jest jedno: obie solidnie się napracowały i za to należy się uznanie. Malkontentom radzę zacząć od najzwyklejszego kursu tańca, o turniejach nawet nie wspomnę. Czy na początku spodziewaliście się, że pary finałowe będą reprezentowały tak wyrównany i naprawdę wysoki poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 23:03 brawo stypendystka! szacuneczek! Odpowiedz Link Zgłoś
malagakas Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 22:02 Nic dziwnego, że nie utrzymał takiej kluchy;) Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek1 Re: Jestem za Foremniak n/t 05.12.05, 09:22 Powiedz mi, ile trzeba ważyć by nie być uznaną za kluchę? Kaśka waży poniżej 50 kg. Czy Ty ważysz mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyinred00 Re: Jestem za Foremniak n/t 05.12.05, 11:25 ile??? niemozliwe ze wazy ponizej 50 kg. ja przy wzroscie 160 waze 47 i jestem chuda jak szczapa. Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 Re: Jestem za Foremniak 05.12.05, 15:57 jednakowoż Kaśka jest ekstremalnie niska-normalnie tego w tv nie widać, kwestia ujęć i oświetlenia; natomiast w "TzG" kiedy pary stały w szeregu przy ogłoszeniu wyników, rzucało się to w oczy. Hakiel ma około 160 cm wzrostu, a Cichopek nawet w obcasach jest niższa od niego.. Także nawet jeśli waży minimalnie poniżej 50 kg, to i tak przy jej wzroście jest to dość dużo ;) niemniej to chyba dobrze, że lansują też kobiety przy kości.. Odpowiedz Link Zgłoś
marec.ki Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:13 Foremniak i Maserak to moi faworyci, ale obie pary powinny zająć pierwsze miejsce. Przecież resztę par od dwóch finałowych dzieli przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
stypendystka Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:17 marec.ki napisał: > Przecież resztę par od dwóch finałowych dzieli przepaść. Jeśli nie Kanion Colorado! Odpowiedz Link Zgłoś
menisk Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:58 Ja bardzo żałuję, że nie można było przyznać dwóch pierwszorzędnych nagród. Obie pary na taką właśnie nagrodę zasłużyły. Sędziowie zachowali się bardzo fair. Niestety w polskiej edycji programu funkcjonuje głosowanie publiczności, stąd wynik mamy taki, a nie inny. W dzisiejszych pokazach para Kasia z Marcinem popełniła parę błędów, więc gdybym miała wybrać dzisiejszych zwycięzców, byłaby to para Małgorzata i Rafał. Ale nie sposób nie brać pod uwagę wszystkich dotychczasowych występów, a w tym przypadku powienien być remis. Obie te pary wywindowały poziom niesłychanie. Myślę, że organizatorzy mogą mieć trudny orzech do zgryzienia w kolejnych edycjach ;-), bo ciężko sobie wyobrazić, by ktoś mógł się zbliżyć do umiejętności Małgorzaty i Katarzyny. Dzisiaj najbardziej podobał mi się absolutnie cudowny walc do "Dumki na dwa serca" i powalający free style Małgosi i Rafała oraz kapitalne tango Kasi i Marcina. Dodam jeszcze, że wczoraj oglądałam brytyjską edycję tego programu w BBC Prime. Tamte pary nie miałyby czego szukać w konfrontacji z naszymi finalistami. Różnica poziomu kolosalna. Nadmienię przy okazji, że nieco inna jest konwencja tamtego programu. Tam nie ma show, rekwizytów, gadżetów. Występ pary ogranicza się wyłącznie do tańca i każda z nich kurczowo trzyma się konwencji. Taniec trwa też nieco dłużej. Oceny wystawiają wyłącznie sędziowie, z którymi nie bardzo mogłam się zgodzić w przeciwieństwie do jurorów z TVN (mam na myśli tych profesjonalnych), z którymi zgadzałam się niemal zawsze. W sumie program brytyjski jest bardziej sztywny i chyba jednak mniej ciekawy. Wracając do naszych, bardzo dziękuję zawodnikom za kupę ciężkiej pracy, za mnóstwo wrażeń, za fantastyczne występy. To się naprawdę chciało oglądać! Z tancerzy zawodowych chciałabym wyróżnić fantastyczną(!!!) Annę Głogowską i genialnego(!!!) Rafała Maseraka. Mam nadzieję, że oboje pojawią się w kolejnej edycji. Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:10 > Z tancerzy zawodowych chciałabym wyróżnić fantastyczną(!!!) Annę Głogowską i > genialnego(!!!) Rafała Maseraka. Mam nadzieję, że oboje pojawią się w kolejnej > edycji. O, tak! Maserak dzisiaj, o ile to w ogóle możliwe, przeszedł samego siebie! Jego energia w jive porwała mnie z fotela.. a przy tym (ach, powtarzam się już i będę to robić jeszcze nie raz w stosunku do tego faceta)klasa i urok. W kwestii Ani Głogowskiej również popieram-ją również rozpiera multum energii, przy tym sprawia wrażenie bardzo miłej osoby. w ogóle prawie wszystkie tancerki to najwyższej klasy profesjonalistki. Zaimponowała mi Dominika Kublik (czy też kulbik, za ewe. pomyłkę przepraszam)-skromna i subtelna, a poziom absolutnie wybitny. To samo a propos poziomu się tyczy Magdy i Blanki. Zaś, imho, zdecydowanie odstawała od nich Edyta Herbuś. Ładna, ale mizdrząca się do granic przyzwoitości.. no. a z panów poza panem R.M, pozytywnie odnoszę się do Michała Olszewskiego-kolejny czarujący, miły, zdolny pan :)) achh, czy tacy trafiają się tylko i wyłącznie wśród tancerzy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:06 A mnie szkoda Gąsowskiego, że przegrał z tym słodkim blondaskiem z kijem w d.u.pie. On naprawdę świetnie się BAWIŁ tym programem, we fraku- prawdziwy dżentelmen i dziś te obcisłe spodenki i paseczek w czaczy! Normalnie gorączka niedzielnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:15 jeśli chodzi o pana Piotra, to mnie rozbroił bodaj w 6 odcinku naśladowaniem Marlona Brando :) W ogóle za muzykę z "Ojca Chrzestnego" i za inscenizację wielki plus! ten plus tyczy się również Adama Sztaby-z motywu przewodniego do "Godfathera" zrobić pasodoble... respect. w ogóle, wiele aranżacji pana Adasia w "TzG" przewyższało oryginał :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:46 szkoda, ze Foremniak przegrala zdecydowanie wiecej razy oczarowala mnie ona, a nie Kasia i jej schabowe ;) tak samo bylo dzis, bo wedlug mnie Kasi i Marcinowi naprawde udalo sie tylko tango, reszta byla (jak na nich) srednia. a free style to juz w ogole slabizna, nie mowiac o tym, ze tak naprawde byl to popis Marcina, a nie Kasi :/ jak dla mnie Gosia i Rafal zdecydowanie prowadzili (i to od poczatku tej edycji), ale mowi sie trudno :/ fajnie zareagowali na ogloszenie wynikow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malagakas Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:58 Chciałabym aby Cichopek i Małgorzata przeczytały te opinie. Na pewno Katarzynie spadłoby trochę mniemamnie o swoich zdolnościach;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 00:06 akurat Katarzyna nie wydaje sie byc osoba o wysokim wyobrazeniu o swoich zdolnosciach. wrecz przeciwnie - wyglada na osobe skromna. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Kubissimo 05.12.05, 00:09 jakie "schabowe"?? rozmumiem, ze to takie dowcipne niby ma byc? Cichopek jest normalnie zbudowana i zgrabna z niej dziewczyna. Niektore panny przejmuja sie takimi uwagami i potem krzywdza siebie(dzisiejszy Superwizjer poswiecony anoreksji). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Kubissimo 05.12.05, 00:11 heh ale mi chodzilo o jedzenie, kiedys opowiadala o tym, jak to przynosi Marcinowi obiady na treningi a podobno to facetom wszystko sie z jednym kojarzy :P Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Kubissimo 05.12.05, 00:13 ach, z tej wypowiedzi to mi tylko te kilogramy bananow utkwily w pamieci;-) Odpowiedz Link Zgłoś
menisk Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 00:14 kubissimo napisał: > fajnie zareagowali na ogloszenie wynikow :))) Też mi się to podobało :-D. Zawsze zresztą było widać, że uwielbiają wygłupy. Swoją drogą Małgosia musi mieć niebywałą krzepę. Gdybym ja tak porwała Kasię na ręce, to pewnie kręgosłup by mi pękł ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 00:48 menisk napisała: > Swoją drogą Małgosia musi mieć niebywałą krzepę. Gdybym ja tak porwała Kasię > na ręce, to pewnie kręgosłup by mi pękł ;-). To Foremniakowa tańczyła z Cichopek? I łapała ją w locie? hmm. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
menisk Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 09:24 e_katt napisała: > To Foremniakowa tańczyła z Cichopek? > I łapała ją w locie? > hmm. > ;)) Trzeba było oglądać program, a zwłaszcza jego końcówkę. Po ogłoszeniu ostatecznych wyników tak właśnie Małgosia gratulowała zwycięstwa Kasi. Złapała ją na ręce i jeszcze zakręciła z nią piruet. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 09:05 Obie pary były bardzo dobre, ale mnie bardziej jednak urzekała Cichopek. Foremniak z Maserakiem dawali niezle show, pełne energii i zabawy, ale to Cichopek z partnerem bardziej "zarażali" publiczność pasją, radością tańca, elegancją. Za ten urok ich tańca należało im się zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 09:26 Jak patrzylam na Foremniak, zastanawialam sie: co ta kobita brala???Zachowywala sie ,jakby byla na prochach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorfip Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 11:45 A ja gratuluję Kasi i Marcinowi. To oni przez cały program prezentowali wysoki jak na amatorów poziom. A poza tym ja wolę klasyczne podejście do tańca i eksperymenty Foremiakowej ( te z oberkiem, i choreografia do piosenki Europe) nie bardzo mi przypadły do gustu. Poza tym Foremiak czasami nie nadążałaza temperamentem Maseraka i miałam wrażenie że czasami wyglądało to jakby tańczyła na zwolnionych obrotach. Kasia też miała swoje podknięcia (np, w Dirty Dancing), ale zdecydowanie lepiej wypadała w tańcach latynoamerykańskich (samba, rumba, paso doble) i w tangu, gdzie trzeba włożyć trochę uczucia w to co się robi. No i to kreowanie się Foremiakowej na taką nastolatkę niemalże. Bardzo mnie irytowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 11:49 zabawne, ze przed chwila ktos zarzucal Foremniak, ze sie kreuje na femme fatale moze sie zdecydujcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 11:56 Kreuje się na młodocianą femme fatale :D. Odpowiedz Link Zgłoś
gacek95 a czy będzie powtórka w tv? 05.12.05, 12:29 albo macie link do strony gdzie to można obejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: a czy będzie powtórka w tv? 05.12.05, 12:33 powtorka bedzie w przyszla sobote Odpowiedz Link Zgłoś
takasamase kasia i marcin -ciesze sie z nimi 05.12.05, 13:23 Kasia z Marcinem prowadzili od pierwszego odcinka, zawsze na pieriwszym miejscu.Gratuluje, pieknie tancza. Druga edycja zdecydowanie lepsza od pierwszej...az boje sie pomyslec co bedzie w trzeciej>...ale bedzie ciezko...Ten poziom byl nieslychany...wogole zeby isc tak leb w leb... Maserak, Marcin (ten co tanczyl z Rylik) i Marcin Hakiel sa super tancerzami!!!! Nie moge sie doczekac... chociaz Hakiel moze juz nie wystepwac, no chyba ze z Kasia....ciekawe jak dlugo wytrwa ich zwiazek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 12:47 Oglądałam, bardzo mi sie podobało, tańczyli fenomenalniem, a Cichopek jednak najlepiej. Nie chcę jej oceniac pod innym względem niż taniec, ale w tańcu była rewelacyjna, super i zasłużenie wygrała. A jej partner całkiem całkiem co nie Odpowiedz Link Zgłoś
dorfip Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 15:26 Niezgorszy. Poprawiło mu się jak się w końcu ostrzygł. Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 15:26 Hmmmm... Wczoraj oglądałam finał i nie wiem, może mi się zdaje, ale czy przypadkiem walca "Dumki" już ktoś wcześniej nie tańczył?? Przyznam się, że nie oglądałam dokładnie, ale jakbym już to gdzieś widziała... Poza tym, to po tym programie straciłam sympatię do Foremniak- taka nastolata, a jak się mizdrzyła do tego swojego partnera... No i ciągle show urządzali... Na miejscu jej męża nie darowałąbym jej... Wch! Dobrze, że wygrała Cichopek (i to wcale nie przez M jak miłość, tylko po prostu dobrze tańczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 15:34 tak, tanczyla wlasnie Foremniak z Maserakiem obie pary tanczyly wczoraj dwa tance, ktore juz wczesniej prezentowali i jeden nowy > Dobrze, że wygrała Cichopek (i to > wcale nie przez M jak miłość, tylko po prostu dobrze tańczy!! no tak, bo Foremniak tanczyla fatalnie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 15:51 > tak, tanczyla wlasnie Foremniak z Maserakiem > obie pary tanczyly wczoraj dwa tance, ktore juz wczesniej prezentowali i jeden > nowy CZy dobrze zrozumiałam?? Obie pary tańczyły jeden taki sam, identyczny taniec co kiedyś????? > > Dobrze, że wygrała Cichopek (i to > > wcale nie przez M jak miłość, tylko po prostu dobrze tańczy!! > > no tak, bo Foremniak tanczyla fatalnie, prawda? Spokojnie, ona też nieźle tańczyła, ale Cichopek po prostu lepiej... Tak mi się przynajmniej wydaje, bo znawcą nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Mydlanej opery ciąg dalszy..... 05.12.05, 16:02 Musi być dalszy ciąg mydlanej opery pt: "Piękna miłość Kasi i Marcina", więc nie dziwię się, że właście ta para wygrała. Mam dziwne przeczucie, że Kasia Cichopek niedługo zostanie gwiazdeczką TVN-u ;) A jeśli już mowa o programie, to bezapelacyjnie lepiej w finale wypadli Foremniak i Maserak, ale żeby "bajka trwała" musiała oczywiście wygrać ta druga para, która była tylko odrobinkę gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: Mydlanej opery ciąg dalszy..... 05.12.05, 16:07 ...i pomyśleć, że śmiano się u nas z Amerykanów, którzy piętrzyli teorie spiskowe do zabójstwa Kennedy'ego. Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Mydlanej opery ciąg dalszy..... 05.12.05, 16:37 Od teorii spiskowych jestem daleka ale tak się składa, że oglądałam poprzednią edycję gdzie w finale też "cudownym trafem" był sędziowski remis! ;) Do tego sędziowie, którzy nagle oślepli nie zauważając błędów jakie zwicięska para popełaniła w tańcach finałowych, finał zrobiony pod Cichopek itd. Nie twierdzę, że Cichopek nie zasłużyła na tę nagrodę, tańczyła naprawdę bardzo dobrze przez cały program, tak jak M. Foremniak tylko finał miała gorszy. A że jest piękna, młoda, dobrze zapowiadająca się, w dodatku została bohaterką brukowych gazet wraz ze swoim ukochanym, a taka historia świetnie się sprzedaje, kryształowa kula jest ukoronowaniem tej pięknej bajki, a to się jeszcze jepiej sprzeda, dlatego TVN powiniem kuć żelazo póki gorące i pewnie tak będzie ;) Szkoda, że nie podano ile glosów zostało oddanych na obie pary nie % tylko liczbowo, to byłoby naprawdę ciekawe... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Mydlanej opery ciąg dalszy..... 05.12.05, 23:13 Nie oglądam 'MjM', pierwszy raz o tej aktorce usłyszałam w 'TzG', nie czytuje szmatławców, nie mam pojęcia z kim się spotyka. Urzekła mnie po prostu swoim tańcem, bardziej do gustu przypadła mi elegancja, radość i naturalność tańca Cichopek niż pomysłowość i energia Foremniak. Tak więc uważam, że Cichopek wygrała zasłużenie i że nie potrzebne były żadne przekręty, by tak się stało. W sondzie tutaj na gazeta.pl też zresztą Cichopek wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś