Dodaj do ulubionych

Foremniak vs Cichopek

04.12.05, 20:36
bardzo bym chciala, zeby wygrala Foremniak, ale cos mi sie wydaje, ze fani M
jak milosc nie pozwola przegrac Kasi Cichopek
Obserwuj wątek
    • fragile_a Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 20:41
      A ja bym chciał, żeby wygrała Kasia :). W ogóle w odniesieniu do tego przykładu
      doskonałej kobiecości, to bym chciał i chciał i chciał i chciał...

:)
      • poboczny Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 20:57
        A co to ma być ? wyścig szczurów, czy co. To nieistotne kto wygra. TVN już dawno
        zarobił kasę na Waszych sms-ach. Obydwie Panie robią już przecież karierę w
        Filmie, tv i mediach. One sa tylko produktami TVN-u dla wyrobienia odpowiedniej
        oglądalności. Tylko o to chodzi.
        • asdfhjkl Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 21:11
          etam cichopek etam foremniak tylko MASERAK!!! :DDD
          • malagakas Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:00
            Popieram w pełni;) Chociaż Foremniak też się przyłożyła;)
          • feminasapiens Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:15
            Maserak... mniam!
            • setorika Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:02
              zaraz, zaraz, to moje CIACHO!!!!!!!!!!!!
        • marec.ki Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 21:18
          no co ty nie powiesz, nie ma to jak rewolucyjna czujność :-)
          A tak naprawdę jak w kazdym turnieju czy meczu oglądający ma swoich faworytów i
          im kibicuje. Bez żadnej zbędnej tu ideologii.
    • zlotoslanos Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:27

• pysiak-ewa Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:36
        Ktoś na forum chwalił się, że finał już był grany jakiś czas temu. Niech się
        teraz wykaże i zdradzi tajemnicę na 5 min. przed wynikiem na wizji!
        • zla_krolowa Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:37
          a mi wszystko jedno, ważne że zatańczyli dirty dancing

lalalala
      • mmorawski Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:37
        Ja tez jestem za Malgosia, ale nie glosuje bvo wynik i tak jest z gory
        ustalony... Wygra Cichopek, chociaz nie zasluguje. Zwlaszcza po ostatnim tancu,
        kiedy pomylili ze swoim partnerem kroki i prawie sie wyłozyli... Ale
        szanowne "bezstronne" jury tego nie zauwazylo. ZENADA!
        • mallina Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:41
          przeciez tutaj nie licza sie tylko kroki i figury:-)
          liczy sie tez ogolne wrazenie.
          wg mnie Kasia Cichopek z partnerem czerpia wiecej radosci z tego programu.
          Malgorzata Foremniak jest wg mnie sztuczna, no i wole jak nic nie mowi;-)
          • e_katt no to teraz Kasia! ;)) nt. 04.12.05, 21:43
            • pysiak-ewa Re: no to teraz Kasia! ;)) nt. 04.12.05, 21:49
              Zobaczymy jak ona wykorzysta ten punkcik w karierze. Niech jej się wiedzie.
              Ogólnie jestem pod jej wrażeniem.
          • stypendystka Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 21:51
            Chociaż ważne jest jedno: obie solidnie się napracowały i za to należy się uznanie. Malkontentom radzę zacząć od najzwyklejszego kursu tańca, o turniejach nawet nie wspomnę.

Czy na początku spodziewaliście się, że pary finałowe będą reprezentowały tak wyrównany i naprawdę wysoki poziom?

• setorika Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 23:03
              brawo stypendystka! szacuneczek!
        • malagakas Re: Jestem za Foremniak n/t 04.12.05, 22:02
          Nic dziwnego, że nie utrzymał takiej kluchy;)
          • reniferek1 Re: Jestem za Foremniak n/t 05.12.05, 09:22
            Powiedz mi, ile trzeba ważyć by nie być uznaną za kluchę? Kaśka waży poniżej 50
            kg. Czy Ty ważysz mniej?
            • ladyinred00 Re: Jestem za Foremniak n/t 05.12.05, 11:25
              ile??? niemozliwe ze wazy ponizej 50 kg. ja przy wzroscie 160 waze 47 i jestem
              chuda jak szczapa.
              • olu87 Re: Jestem za Foremniak 05.12.05, 15:57
                jednakowoż Kaśka jest ekstremalnie niska-normalnie tego w tv nie widać, kwestia ujęć i oświetlenia; natomiast w "TzG" kiedy pary stały w szeregu przy ogłoszeniu wyników, rzucało się to w oczy. Hakiel ma około 160 cm wzrostu, a Cichopek nawet w obcasach jest niższa od niego.. Także nawet jeśli waży minimalnie poniżej 50 kg, to i tak przy jej wzroście jest to dość dużo ;) niemniej to chyba dobrze, że lansują też kobiety przy kości..
    • marec.ki Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:13
      Foremniak i Maserak to moi faworyci, ale obie pary powinny zająć pierwsze miejsce.
      Przecież resztę par od dwóch finałowych dzieli przepaść.
      • stypendystka Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:17
        marec.ki napisał:

> Przecież resztę par od dwóch finałowych dzieli przepaść.

Jeśli nie Kanion Colorado!
    • menisk Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 22:58
      Ja bardzo żałuję, że nie można było przyznać dwóch pierwszorzędnych nagród.
      Obie pary na taką właśnie nagrodę zasłużyły. Sędziowie zachowali się bardzo
      fair. Niestety w polskiej edycji programu funkcjonuje głosowanie publiczności,
      stąd wynik mamy taki, a nie inny. W dzisiejszych pokazach para Kasia z Marcinem
      popełniła parę błędów, więc gdybym miała wybrać dzisiejszych zwycięzców, byłaby
      to para Małgorzata i Rafał. Ale nie sposób nie brać pod uwagę wszystkich
      dotychczasowych występów, a w tym przypadku powienien być remis.
      Obie te pary wywindowały poziom niesłychanie. Myślę, że organizatorzy mogą mieć
      trudny orzech do zgryzienia w kolejnych edycjach ;-), bo ciężko sobie
      wyobrazić, by ktoś mógł się zbliżyć do umiejętności Małgorzaty i Katarzyny.
      Dzisiaj najbardziej podobał mi się absolutnie cudowny walc do "Dumki na dwa
      serca" i powalający free style Małgosi i Rafała oraz kapitalne tango Kasi i
      Marcina.
      Dodam jeszcze, że wczoraj oglądałam brytyjską edycję tego programu w BBC Prime.
      Tamte pary nie miałyby czego szukać w konfrontacji z naszymi finalistami.
      Różnica poziomu kolosalna. Nadmienię przy okazji, że nieco inna jest konwencja
      tamtego programu. Tam nie ma show, rekwizytów, gadżetów. Występ pary ogranicza
      się wyłącznie do tańca i każda z nich kurczowo trzyma się konwencji. Taniec
      trwa też nieco dłużej. Oceny wystawiają wyłącznie sędziowie, z którymi nie
      bardzo mogłam się zgodzić w przeciwieństwie do jurorów z TVN (mam na myśli tych
      profesjonalnych), z którymi zgadzałam się niemal zawsze. W sumie program
      brytyjski jest bardziej sztywny i chyba jednak mniej ciekawy.
      Wracając do naszych, bardzo dziękuję zawodnikom za kupę ciężkiej pracy, za
      mnóstwo wrażeń, za fantastyczne występy. To się naprawdę chciało oglądać!
      Z tancerzy zawodowych chciałabym wyróżnić fantastyczną(!!!) Annę Głogowską i
      genialnego(!!!) Rafała Maseraka. Mam nadzieję, że oboje pojawią się w kolejnej
      edycji.
      • olu87 Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:10
        > Z tancerzy zawodowych chciałabym wyróżnić fantastyczną(!!!) Annę Głogowską i
        > genialnego(!!!) Rafała Maseraka. Mam nadzieję, że oboje pojawią się w kolejnej
        > edycji.

O, tak! Maserak dzisiaj, o ile to w ogóle możliwe, przeszedł samego siebie! Jego energia w jive porwała mnie z fotela.. a przy tym (ach, powtarzam się już i będę to robić jeszcze nie raz w stosunku do tego faceta)klasa i urok.
        W kwestii Ani Głogowskiej również popieram-ją również rozpiera multum energii, przy tym sprawia wrażenie bardzo miłej osoby.
        w ogóle prawie wszystkie tancerki to najwyższej klasy profesjonalistki. Zaimponowała mi Dominika Kublik (czy też kulbik, za ewe. pomyłkę przepraszam)-skromna i subtelna, a poziom absolutnie wybitny. To samo a propos poziomu się tyczy Magdy i Blanki. Zaś, imho, zdecydowanie odstawała od nich Edyta Herbuś. Ładna, ale mizdrząca się do granic przyzwoitości..
        no. a z panów poza panem R.M, pozytywnie odnoszę się do Michała Olszewskiego-kolejny czarujący, miły, zdolny pan :)) achh, czy tacy trafiają się tylko i wyłącznie wśród tancerzy? ;)
    • setorika Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:06
      A mnie szkoda Gąsowskiego, że przegrał z tym słodkim blondaskiem z kijem w d.u.pie.
      On naprawdę świetnie się BAWIŁ tym programem, we fraku- prawdziwy dżentelmen i
      dziś te obcisłe spodenki i paseczek w czaczy! Normalnie gorączka niedzielnej nocy.
      • olu87 Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:15
        jeśli chodzi o pana Piotra, to mnie rozbroił bodaj w 6 odcinku naśladowaniem Marlona Brando :) W ogóle za muzykę z "Ojca Chrzestnego" i za inscenizację wielki plus!

ten plus tyczy się również Adama Sztaby-z motywu przewodniego do "Godfathera" zrobić pasodoble... respect.
        w ogóle, wiele aranżacji pana Adasia w "TzG" przewyższało oryginał :)
    • kubissimo Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:46
      szkoda, ze Foremniak przegrala
      zdecydowanie wiecej razy oczarowala mnie ona, a nie Kasia i jej schabowe ;)
      tak samo bylo dzis, bo wedlug mnie Kasi i Marcinowi naprawde udalo sie tylko
      tango, reszta byla (jak na nich) srednia.
      a free style to juz w ogole slabizna, nie mowiac o tym, ze tak naprawde byl to
      popis Marcina, a nie Kasi :/
      jak dla mnie Gosia i Rafal zdecydowanie prowadzili (i to od poczatku tej
      edycji), ale mowi sie trudno :/

fajnie zareagowali na ogloszenie wynikow :)))
      • malagakas Re: Foremniak vs Cichopek 04.12.05, 23:58
        Chciałabym aby Cichopek i Małgorzata przeczytały te opinie. Na pewno Katarzynie
        spadłoby trochę mniemamnie o swoich zdolnościach;)
        • mallina Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 00:06
          akurat Katarzyna nie wydaje sie byc osoba o wysokim wyobrazeniu o swoich
          zdolnosciach.
          wrecz przeciwnie - wyglada na osobe skromna.
      • mallina Kubissimo 05.12.05, 00:09
        jakie "schabowe"??
        rozmumiem, ze to takie dowcipne niby ma byc?

Cichopek jest normalnie zbudowana i zgrabna z niej dziewczyna.
        Niektore panny przejmuja sie takimi uwagami i potem krzywdza siebie(dzisiejszy
        Superwizjer poswiecony anoreksji).
        • kubissimo Re: Kubissimo 05.12.05, 00:11
          heh
          ale mi chodzilo o jedzenie, kiedys opowiadala o tym, jak to przynosi Marcinowi
          obiady na treningi
          a podobno to facetom wszystko sie z jednym kojarzy :P
          • mallina Re: Kubissimo 05.12.05, 00:13
            ach, z tej wypowiedzi to mi tylko te kilogramy bananow utkwily w pamieci;-)
      • menisk Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 00:14
        kubissimo napisał:

> fajnie zareagowali na ogloszenie wynikow :)))

Też mi się to podobało :-D. Zawsze zresztą było widać, że uwielbiają wygłupy.
        Swoją drogą Małgosia musi mieć niebywałą krzepę. Gdybym ja tak porwała Kasię na
        ręce, to pewnie kręgosłup by mi pękł ;-).
        • e_katt Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 00:48
          menisk napisała:

> Swoją drogą Małgosia musi mieć niebywałą krzepę. Gdybym ja tak porwała Kasię
          > na ręce, to pewnie kręgosłup by mi pękł ;-).

To Foremniakowa tańczyła z Cichopek?
          I łapała ją w locie?
          hmm.
          ;))
          • menisk Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 09:24
            e_katt napisała:

> To Foremniakowa tańczyła z Cichopek?
            > I łapała ją w locie?
            > hmm.
            > ;))

Trzeba było oglądać program, a zwłaszcza jego końcówkę. Po ogłoszeniu
            ostatecznych wyników tak właśnie Małgosia gratulowała zwycięstwa Kasi. Złapała
            ją na ręce i jeszcze zakręciła z nią piruet.
            • e_katt oj, trzeba trzeba 05.12.05, 11:53
              dużo mnie ominęło, widzę.
              ;))
    • xtrin Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 09:05
      Obie pary były bardzo dobre, ale mnie bardziej jednak urzekała Cichopek.
      Foremniak z Maserakiem dawali niezle show, pełne energii i zabawy, ale to
      Cichopek z partnerem bardziej "zarażali" publiczność pasją, radością tańca,
      elegancją. Za ten urok ich tańca należało im się zwycięstwo.
    • joanna.gr Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 09:26
      Jak patrzylam na Foremniak, zastanawialam sie: co ta kobita brala???Zachowywala
      sie ,jakby byla na prochach.
    • dorfip Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 11:45
      A ja gratuluję Kasi i Marcinowi. To oni przez cały program prezentowali wysoki
      jak na amatorów poziom. A poza tym ja wolę klasyczne podejście do tańca i
      eksperymenty Foremiakowej ( te z oberkiem, i choreografia do piosenki Europe)
      nie bardzo mi przypadły do gustu. Poza tym Foremiak czasami nie nadążałaza
      temperamentem Maseraka i miałam wrażenie że czasami wyglądało to jakby tańczyła
      na zwolnionych obrotach. Kasia też miała swoje podknięcia (np, w Dirty
      Dancing), ale zdecydowanie lepiej wypadała w tańcach latynoamerykańskich
      (samba, rumba, paso doble) i w tangu, gdzie trzeba włożyć trochę uczucia w to
      co się robi.
      No i to kreowanie się Foremiakowej na taką nastolatkę niemalże. Bardzo mnie
      irytowała.
      • kubissimo Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 11:49
        zabawne, ze przed chwila ktos zarzucal Foremniak, ze sie kreuje na femme fatale
        moze sie zdecydujcie ;)
        • xtrin Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 11:56
          Kreuje się na młodocianą femme fatale :D.
          • gacek95 a czy będzie powtórka w tv? 05.12.05, 12:29
            albo macie link do strony gdzie to można obejrzeć?
            • kubissimo Re: a czy będzie powtórka w tv? 05.12.05, 12:33
              powtorka bedzie w przyszla sobote
              • takasamase kasia i marcin -ciesze sie z nimi 05.12.05, 13:23
                Kasia z Marcinem prowadzili od pierwszego odcinka, zawsze na pieriwszym
                miejscu.Gratuluje, pieknie tancza. Druga edycja zdecydowanie lepsza od
                pierwszej...az boje sie pomyslec co bedzie w trzeciej>...ale bedzie
                ciezko...Ten poziom byl nieslychany...wogole zeby isc tak leb w leb...
                Maserak, Marcin (ten co tanczyl z Rylik) i Marcin Hakiel sa super tancerzami!!!!
                Nie moge sie doczekac... chociaz Hakiel moze juz nie wystepwac, no chyba ze z
                Kasia....ciekawe jak dlugo wytrwa ich zwiazek ???
    • monikaa13 Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 12:47
      Oglądałam, bardzo mi sie podobało, tańczyli fenomenalniem, a Cichopek jednak
      najlepiej.
      Nie chcę jej oceniac pod innym względem niż taniec, ale w tańcu była
      rewelacyjna, super i zasłużenie wygrała.

A jej partner całkiem całkiem co nie
      • dorfip Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 15:26
        Niezgorszy. Poprawiło mu się jak się w końcu ostrzygł.
    • justyszda Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 15:26
      Hmmmm... Wczoraj oglądałam finał i nie wiem, może mi się zdaje, ale czy
      przypadkiem walca "Dumki" już ktoś wcześniej nie tańczył?? Przyznam się, że nie
      oglądałam dokładnie, ale jakbym już to gdzieś widziała...
      Poza tym, to po tym programie straciłam sympatię do Foremniak- taka nastolata, a
      jak się mizdrzyła do tego swojego partnera... No i ciągle show urządzali... Na
      miejscu jej męża nie darowałąbym jej... Wch! Dobrze, że wygrała Cichopek (i to
      wcale nie przez M jak miłość, tylko po prostu dobrze tańczy!!
      • kubissimo Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 15:34
        tak, tanczyla wlasnie Foremniak z Maserakiem
        obie pary tanczyly wczoraj dwa tance, ktore juz wczesniej prezentowali i jeden
        nowy

> Dobrze, że wygrała Cichopek (i to
        > wcale nie przez M jak miłość, tylko po prostu dobrze tańczy!!

no tak, bo Foremniak tanczyla fatalnie, prawda?
        • justyszda Re: Foremniak vs Cichopek 05.12.05, 15:51
          > tak, tanczyla wlasnie Foremniak z Maserakiem
          > obie pary tanczyly wczoraj dwa tance, ktore juz wczesniej prezentowali i jeden
          > nowy

CZy dobrze zrozumiałam?? Obie pary tańczyły jeden taki sam, identyczny taniec co
          kiedyś?????

> > Dobrze, że wygrała Cichopek (i to
          > > wcale nie przez M jak miłość, tylko po prostu dobrze tańczy!!
          >
          > no tak, bo Foremniak tanczyla fatalnie, prawda?

Spokojnie, ona też nieźle tańczyła, ale Cichopek po prostu lepiej... Tak mi się
          przynajmniej wydaje, bo znawcą nie jestem.
        • flora1 Re: Mydlanej opery ciąg dalszy..... 05.12.05, 16:02
          Musi być dalszy ciąg mydlanej opery pt: "Piękna miłość Kasi i Marcina", więc nie
          dziwię się, że właście ta para wygrała. Mam dziwne przeczucie, że Kasia Cichopek
          niedługo zostanie gwiazdeczką TVN-u ;)
          A jeśli już mowa o programie, to bezapelacyjnie lepiej w finale wypadli
          Foremniak i Maserak, ale żeby "bajka trwała" musiała oczywiście wygrać ta druga
          para, która była tylko odrobinkę gorsza.
          • schabomil Re: Mydlanej opery ciąg dalszy..... 05.12.05, 16:07
            ...i pomyśleć, że śmiano się u nas z Amerykanów, którzy piętrzyli teorie
            spiskowe do zabójstwa Kennedy'ego.

• flora1 Re: Mydlanej opery ciąg dalszy..... 05.12.05, 16:37
              Od teorii spiskowych jestem daleka ale tak się składa, że oglądałam poprzednią
              edycję gdzie w finale też "cudownym trafem" był sędziowski remis! ;)
              Do tego sędziowie, którzy nagle oślepli nie zauważając błędów jakie zwicięska
              para popełaniła w tańcach finałowych, finał zrobiony pod Cichopek itd.
              Nie twierdzę, że Cichopek nie zasłużyła na tę nagrodę, tańczyła naprawdę bardzo
              dobrze przez cały program, tak jak M. Foremniak tylko finał miała gorszy. A że
              jest piękna, młoda, dobrze zapowiadająca się, w dodatku została bohaterką
              brukowych gazet wraz ze swoim ukochanym, a taka historia świetnie się sprzedaje,
              kryształowa kula jest ukoronowaniem tej pięknej bajki, a to się jeszcze jepiej
              sprzeda, dlatego TVN powiniem kuć żelazo póki gorące i pewnie tak będzie ;)
              Szkoda, że nie podano ile glosów zostało oddanych na obie pary nie % tylko
              liczbowo, to byłoby naprawdę ciekawe...
              Pozdrawiam.
              • xtrin Re: Mydlanej opery ciąg dalszy..... 05.12.05, 23:13
                Nie oglądam 'MjM', pierwszy raz o tej aktorce usłyszałam w 'TzG', nie czytuje
                szmatławców, nie mam pojęcia z kim się spotyka. Urzekła mnie po prostu swoim
                tańcem, bardziej do gustu przypadła mi elegancja, radość i naturalność tańca
                Cichopek niż pomysłowość i energia Foremniak.
                Tak więc uważam, że Cichopek wygrała zasłużenie i że nie potrzebne były żadne
                przekręty, by tak się stało. W sondzie tutaj na gazeta.pl też zresztą Cichopek
                wygrywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka