Dodaj do ulubionych

genialny karewicz

24.12.05, 21:14
oglądam po raz niewiadmo który franka dolasa. i jak zwykle z zachwytam patrze
na brunera.
sazczepan brzęczyszczykiewicz.
psi..sin ...[siesin sike
psien.... scie.psie...

a były kiedyś w polszcze AKTORY.
Obserwuj wątek
    • anieczkapoleczka Re: genialny karewicz 24.12.05, 21:47
      grzegorz brzęczyszczykiewicz
    • nnike Dzwonek polifoniczny 25.12.05, 00:42
      Dla miłosników - dzwonek polifoniczny w formie mid z filmu "Jak rozpętałem II
      wojnę światową" :) www.mloda.ekrakow.pl/!ola/Jak_rozpetalem.mid
    • esss Re: genialny karewicz 25.12.05, 13:36
      Dlaczego: byly??
      Pan Karewicz, dzieki Bogu, zyje i jest w znakomitej formie!
      Jesli juz nad czyms wzdychac z nostalgia, to wzdychajmy za materialami na swietne role, o co w zalewie robionych "przemyslowo" telenowel rzeczywiscie coraz trudniej...
      Dobrych aktorow nam na szczescie nie brak, zarowno wsrod mlodszego jak i starszego pokolenia.
      Pozdrawiam!
      • azalia16 Re: genialny karewicz 25.12.05, 16:06
        Pan Karewicz przepięknie maluje, czy widzieliście Jego obrazy bo ja tak!
        • nnike Re: genialny karewicz 26.12.05, 01:42
          Dlaczego nikt nie angażuje Go do filmów?
      • feminasapiens Re: genialny karewicz 28.12.05, 11:09
        Pan Emil Karewicz ma już swoje lata (naprawdę dużo - nie pamiętam ile) i trzyma
        się REWELACYJNIE. Podobnie jak pan Leon Niemczyk.

Prawdziwi mężczyźni
    • yanca3 Re: genialny karewicz 26.12.05, 12:31
      jak będziesz oglądać ( tak jak my wszyscy)jeszcze raz to przypatrz się uważnie
      oczom pana Karewicza. Widać w nich radość i rozbawienie ileż to musiało go
      kosztować aby utrzymać powagę !Zresztą trudno byłoby zachować powagę przy panu
      Kociniaku mędlącym nakrycie głowy i te jego minki - super.Po trylogii Samych
      Swoich to również mój ukochany film, który nigdy się nie znudzi.Pozdrawiam
      • mozambique Re: genialny karewicz 27.12.05, 10:11
        ja też uważam ze Franek Dolas torola zycia Kociniaka
        a Karewicz, czy RUDZKI stworzyli prawdziwe perełki !!!!!!

tylko dlaczego to do cholery kolorują ??/
        • dona.a Re: genialny karewicz 27.12.05, 10:38
          chetnie obejrzałabym serial komediowy w którym aktorski trzon tworzyliby tacy
          aktorzy jak właśnie Karewicz, Trela, Gajos, Pokora i wielu wspaniałych, ale
          rzadko pokazujących się aktorów. Żałuję tylko, że nie żyje R. Wilhelmi
          • eilean_donan Re: genialny karewicz 27.12.05, 10:53
            no, a skoro wspomniałeś nieodżałowanego Wilhelmiego, to ja jeszcze dodam
            Władysława Kowalskiego (Pawlaka) i supperreżysera Stanisława Bareję - ten to
            robił w Polsece komedie - i o Polsce...
            • griswold79 Re: WACŁAW Kowalski!!! 27.12.05, 11:36
              Pawlaka grał WACŁAW Kowalski a nie Władysław. Mogliby sie ludzie w koncu
              nauczyc jego imienia bo to dosc czesto powtarzajacy sie blad. A tyle śp.
              Wacławowi Kowalskiemu się nalezy. Władyslaw to ten od Jana Serce i Kolumbów. A
              ja do listy dorzucam Wieslawa Gołasa. Ostatnio w Canalu emitowali "Szablę od
              komendanta" ze śmietanką aktorską: Bronisław Pawlik (nieodzałowany), Wiesław
              Gołas, Franciszek Pieczka, Witold Pyrkosz. Aż milo było patrzeć.
              • billy.the.kid Re: WACŁAW Kowalski!!! 27.12.05, 13:23
                napisałem BYŁY W POLSZCZE AKTORY-bo raczej ich twórczość to już czas przeszły.
                • dona.a Re: WACŁAW Kowalski!!! 27.12.05, 14:58
                  czas przeszły dla R. Wilhelmiego, W. Kowalskiego, M. Perepeczki, ale na pewno
                  nie dla Gajosa, Fronczewskiego, Pokory czy Władysława Kowalskiego. Wolałabym
                  oglądać każdego z nich zamiast drewnianego Deląga
                  • dona.a Re: WACŁAW Kowalski!!! 27.12.05, 15:08
                    ...lub takie "tuzy" aktorstwa jak Kuba Wesołowski lub bracia Mroczkowie
                    • billy.the.kid Re: WACŁAW Kowalski!!! 27.12.05, 18:54
                      w tym S Ę K.
                      • eilean_donan Re: WACŁAW Kowalski!!! 27.12.05, 19:20
                        No, oczywiście WACŁAW Kowalski! Dzięki, że wytknięto mi błąd. Pomyliłam z jego
                        partnerem filmowym Władysławem Hańczą, zresztą też niezapomnianym Boryną,czy
                        Januszem Radziwiłłem w polskich superprodukcjach.
                        • griswold79 Re: Żyjący aktorzy starszej daty 28.12.05, 12:33
                          Ci aktorzy mi przyszli do glowy: Emil Karewicz - ur. 1923, Wieńczysław Gliński -
                          ur. 1921 (Kanał, Orzeł), Stanisław Mikulski - ur. 1929 (wszyscy grali w Kanale
                          i zastanawiam sie czemu na DVD nikt nie postaral sie o jakies wywiady z nimi
                          tylko z Wajdą), Janusz Kłosiński - 1920r. (Czterej pancerni i pies, 40-latek),
                          Wiesław Gołas - 1930r., Urszula Modrzyńska - 1928r. (Krzyżacy, Pokolenie),
                          August Kowalczyk - 1921r. (Pokolenie, Piatka z ulicy Barskiej), Franciszek
                          Pieczka - 1928r., Leon Niemczyk - 1923r., Irena Kwiatkowska - 1912r., Hanka
                          Bielicka - 1915r., Zofia Czerwińska - 1933r., Wojciech Siemion - 1928r., Alina
                          Janowska - 1923r., Wiesław Michnikowski - 1922r., Gustaw Holoubek - 1923r., Jan
                          Kobuszewski - 1934r., Andrzej Kopiczyński - 1933r., Witold Pyrkosz - 1927r.,
                          Lucyna Winnicka - 1928r., Igor Śmiałowski - 1917r., Krystyna Feldman - 1920r.,
                          Lech Ordon - 1928r., Ignacy Gogolewski - 1931r., Wiesława Mazurkiewicz - 1926r.
                          (Stawka..., Faraon), Władysław Kowalski - 1936r., Jerzy Nowak - 1923r., (Quo
                          Vadis), Lidia Korsakówna - 1934r. (Przygoda na Mariensztacie), Ryszard
                          Filipski - 1934r., Gustaw Lutkiewicz - 1924r., Barbara Horawianka - 1930r. (W
                          labiryncie, Stawka...), Tadeusz Pluciński - 1926r., Zygmunt Kęstowicz - 1921r.,
                          Janusz Zakrzeński - 1936r., Jerzy Turek - 1934r., Roman Kłosowski - 1929r.
                          Polecam www.filmpolski.pl
              • spacey1 Re: WACŁAW Kowalski!!! 28.12.05, 17:07
                A przypomnij mi, kogo grał Władysław Kowalski w Janie Serce?

Ja go pamiętam jako bardzo młodego człowieka w serialu SOS, gdzie grał młodego
                dziennikarza bodajże o imieniu Rafał. Początek lat 70.
                Fajnie sie to wtedy oglądało :) Oczywiście dzieckiem w kolebce ;)
                • griswold79 Re: WACŁAW Kowalski!!! 28.12.05, 17:36
                  Grał kumpla Jana Serce ktory gral w jego druzynie pilkarskiej m.in. drugi plan
                  ale akurat mi to przyszlo do glowy. A w SOS faktycznie gral główną rolę.
                  Kryminal z polowy lat 70-tych takze az taki mlody juz nie był.
                  • spacey1 Re: WACŁAW Kowalski!!! 29.12.05, 09:47
                    No fakt, bardzo młody nie był. Ale wyglądał. :) W ogóle to był całkiem
                    przystojnym mężczyzną kiedyś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka