kubissimo 24.01.06, 23:58 bardzo dobry dokument szkoda, ze tak pozno, ale warto bylo poczekac historia pana Brasse jak najbardziej godna utrwalenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Portrecista 25.01.06, 00:16 A ja przegapilam;(;(;(;(;(Moze ktos wie czy beda powtarzac? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Portrecista 25.01.06, 00:25 mam nadzieje, ze tak, bo w chwili obecnej mam zdechle video i nie moglem nagrac Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: Portrecista 25.01.06, 08:36 Mnie zainteresował jeden z wątków, w którym bohater opowiadał o jednym z oświęcimskich oprawców, który prawodopodobnie był Polakiem (swojsko brzmiące imię i nazwisko). Czy mi się coś źle usłyszało, czy może pora zacząć mówić o kolejnej "białej plamie" w historii Polski? Ktoś pamięta nazwisko tego oprawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
niespodzianka62 Re: Portrecista 25.01.06, 08:45 takze jestem zainteresowana moj dziadek zginal w oswiecimiu, zostalo nam po nim TAKIE zdjecie.. a ja nie mialam dotad odwagi pojechac do oswiecimia.. :o(( Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: Portrecista 25.01.06, 10:53 orald napisał: > Mnie zainteresował jeden z wątków, w którym bohater opowiadał o jednym z > oświęcimskich oprawców, który prawodopodobnie był Polakiem (swojsko brzmiące > imię i nazwisko). Czy mi się coś źle usłyszało, czy może pora zacząć mówić o > kolejnej "białej plamie" w historii Polski? > Ktoś pamięta nazwisko tego oprawcy? Nie słyszałem dokładnie, ale : Rudzki, albo Racki - bo,jak mówił bohater filmu, przezywali go "Ruski". Czy kolejna "biała plama" ? . O dawna wiadomo, że tak zwani "więźniowie funkcyjni" niezależnie od narodowości wykazywali się w kacetach "nadmierną gorliwością". Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Portrecista 25.01.06, 11:41 wydaje mi sie, ze Włodzimierz (albo Waldemar) Rudzki Odpowiedz Link Zgłoś
chelseaa Re: Portrecista 25.01.06, 12:51 Bardzo sugestywny materiał , szczególnie epizod telefonistki , która dzień po dość swobodnej sesji postanowiła się otruć. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: Portrecista 26.01.06, 09:18 bardzo dobry dokument podziwam człowieka za to, że opowiedział nam swoją historię widziałam wielokrotnie różne zdjęcia z obozów, ale teraz zrobiły na mnie wrażenie, którego nawet nie podejmę się opisać Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Portrecista 26.01.06, 11:31 Na mnie zrobiła wrażenie skromność tego Pana, nie mówił jak się znalazł w obozie a przecież z takim pochodzeniem mógł się wywinąć. Odpowiedz Link Zgłoś