Dodaj do ulubionych

KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII

29.01.06, 23:29
Po pierwsze: Najszczersze kondolencje na rodzin ofiar katastrofy z Katowic.

Po drugie: Ruda wywłoka wygrywa Polski Finał Eurowizji - na niego chyba
głosują albo ślepi, albo głusi, a niemi - albo ślepogłuchoniemi. Komu on dał
w łape żeby akurat jego wybrali ??? Jak on wygra Eurowizje to ja zaczne chyba
słuchać radia Maryja. Ludzie czemu błazna wybieracie ???

Po trzecie: Kto właczył dziś rano ok.10.40 TVN24 i usłyszał jak jakiś koleś
albo komentator z TVN klnął jak była msza na żywo ??? Powinni go zagazować
albo na sybir wysłać tak ja tego kolesia co...

Po czwarte: co w głównym wydaniu faktów o 19.00 mówił jaki to z niego bohater
bo pojechał z kimś po tone latarek do marketu bo strażacy nie byli
przygotowani. Media chuczą że straż przybyła na miejsce w ciągu 4 minut.
Minister Dorn stwierdził że akcja była znakomicie zorganizowana nie tylko
przez strażaków ale i przez policje, wojsko, żandarmerie. A kolesia który
wystąpił w TVN (ten od latarek) to był przyczepił do ostatniego wagonu
pociągu Berlin-Moskwa liną!!! To jakiś pajac który miał okazje pierwszy raz
wystąpić w telewizji. Kto wybiera ludzi do wywiadów - łapanki jakieś robią
czy co ???

Po ochanste: Niech szlag trafi tych wszystkich którzy piszą komentarze na
seriwsach sportowych że nie odbyły się jakieś zawody sportowe (to na interii
przeczytałem - henryk się nazywa).

Po ochanasteee: Czemu Telewizja nie zareagowała sama na tą tragedie tylko
czekali aż prezydent zabierze głos. Mózgi się wam rozładowały. Powinno być
zero filmów - tylko same wiadomości.
Obserwuj wątek
    • reniatoja Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 29.01.06, 23:49
      Po fefdziesiąte: moze wiesz dlaczego Bóg nie sprawił, żeby ten dach się zawalił
      gdzieś w nocy, między druga a trzecią nad ranem powiedzmy. Mogłoby nie być ani
      jednej ofiary, a wnioski i tak można by wyciągnąc te same co teraz i mądrość po
      szkodzie uskuteczniać. Dlaczego niewinni ludzie musieli zginać, tego nie
      pojmuję, poszukuję odpowiedzi na moje pytanie.
      • ph29 Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 08:15
        Po fefdziesiąte: moze wiesz dlaczego Bóg nie sprawił, żeby ten dach się zawalił
        > gdzieś w nocy, między druga a trzecią nad ranem powiedzmy. Mogłoby nie być
        ani jednej ofiary, a wnioski i tak można by wyciągnąc te same co teraz i
        mądrość po szkodzie uskuteczniać.

Tej zimy było w Polsce już kilka, czy nawet kilkanaście wypadków zawalenia się
        dachów. Długo obywało się bez ofiar. Tydzień temu były dwie ofiary śmiertelne w
        Ostrowcu. _Żadnych_ wniosków nie wyciągnięto.

Przez ostatnie dwa tygodnie w Katowicach śnieg prawie nie padał.

Ta hala mogła się zawalić dwie godziny wcześniej, kiedy tam było nie 1000, ale
        10 tysięcy ludzi. Równie dobrze mogło się zawalić centrum handlowe w sobotnie
        przedpołudnie.

• methinks Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 29.01.06, 23:55
      Prosiles juz lekarza o Prozac?
      • realista40 Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 00:16
        popieram renię...dlaczego Bóg z nazwy Wszechmogący mógł stworzyć rzekomo
        świat,a nie może zapobiec takiej jak ta i tysięcy innych tragedii na świecie,w
        której giną niewinni ludzie w tym dzieci.Więc nie jest wszechmogący
        jednak...pytanie do wierzących....??
        • methinks Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 09:46
          A czemu myslaca (zakladam) osoba odwoluje sie do logiki przedszkolaka?

Jesli zakladamy, ze Bog istnieje i jest wszechmogacy, to na pewno mogl
          powstrzymac to zdarzenie, ale rownoczesnie nie jestesmy w zaden sposob w stanie
          poznac Jego zamiarow. Musial miec jakis wyzszy cel. Koniec. Reszta rozwazan
          wierzacego z laikiem nie ma sensu.
        • ankas4 Re: Bóg.... obdarzył nas rozumiem! 30.01.06, 11:47
          Bóg.... obdarzył nas rozumiem! Bóg nie prowadzi nas za rączkę, jest dla nas
          prawdziwym przyjacielem bo daje nam wolną wolę i rozum abyśmy sami kierowali
          naszym życiem.... to chciwość, bezrozumność, głupota itd...doprowadzają do
          wszelkich nieszczęść na tym świecie.. Jeśli byłibyśmy robotami potrzebowalibyśmy
          ciągłego moderatora naszych poczynań- ale my nazwyamy się dumnie ludzmi! i to my
          kształtujemy wszystko co się dzieje dookoła nas... może zamiast obwiniać Boga
          sami popatrzymy na sibeie troszkę bardziej krytycznie....
          • paero123 Re: Bóg.... obdarzył nas rozumiem! 30.01.06, 13:27
            ankas4 napisała:

> Bóg nie prowadzi nas za rączkę, jest dla nas
            > prawdziwym przyjacielem bo daje nam wolną wolę i rozum abyśmy sami kierowali
            > naszym życiem....

Po 1: nie przyjacielem a ojcem, bo modlimy sie do niego "Ojcze nasz" i nie
            traktujemy jako rownego sobie
            Po 2: jesli jest ojcem lub, przyjmujac, przyjacielem, to relacja ojciec-dziecko
            czy przyjaciel-przyjaciel zawiera w sobie cos takiego jak troska o dobro drugiej
            osoby niezaleznie od poszanowania jej niezaleznosci/wolnej woli; ojciec czy
            przyjaciel (zwlaszcza wszechmocny/wszechwiedzacy) nie bedzie przygladal sie, jak
            jego dziecko/przyjaciel szykuje sobie/innym zgubę. Zakladajac, ze Bóg zna
            przyszłość to jaki sens miałoby respektowanie prze Niego decyzji o
            nieodsniezeniu dachu przez jedno z Jego dzieci, ktore zaowocowało zgubą innych
            dzieci?
            Po 3: skoro obdarza się człowieka wolną wolą to po co ustanawia się tez dla
            niego zakazy/nakazy, ktorych przestrzeganie bedzie rozliczone na S.Ostatecznym?
            Czy nie wplywa to demoralizujaco na wiernych kiedy mozna dojsc do konkluzji, ze
            mozesz byc dobry, wierzacy itp a ktoregos dnia dach ci sie zawali na glowe i to
            by było na tyle jesli chodzi o twoje doczesne plany. Zakladajac, ze wsrod ofiar
            nie byli sami zatwardziali czy potencjalni grzesznicy, dla ktorych losu po
            smierci lepiej było, ze skonczyli ziemski etap wlasnie teraz...

Kondolencje dla rodzin ofiar

• methinks Re: Bóg.... obdarzył nas rozumiem! 30.01.06, 19:20
              Skad wiesz, co w/g Boga jest dobrem? Moze jest to wlasnie przebywanie blisko niego?
              • paero123 Re: Bóg.... obdarzył nas rozumiem! 31.01.06, 13:18
                No to jest dosyć jasne wg KKK, pewnie jest tam pare przepisow czynienia dobra,
                bycia dobrym katolikiem etc.
                Oczywiście wg wiary Bóg powołuje swoje dzieci do siebie we właściwym wg Niego
                momencie ale dlaczego czyni to w taki a nie inny sposób to juz ciężko
                wytłumaczyć rodzinom ofiar tej katastrofy czy wypadku autobusu pod Jeżewem.
                Zakładając, ze trafili wszyscy do nieba, to przebywanie blisko Niego miałoby być
                raczej nagrodą za dobro czynione na ziemi...
    • pinkink pobozne zyczenia Polaka -katolika 30.01.06, 00:18
      donvicor napisał:

>
      > Po trzecie: Kto właczył dziś rano ok.10.40 TVN24 i usłyszał jak jakiś koleś
      > albo komentator z TVN klnął jak była msza na żywo ??? Powinni go zagazować
      > albo na sybir wysłać tak ja tego kolesia co...

A kolesia który
      > wystąpił w TVN (ten od latarek) to był przyczepił do ostatniego wagonu
      > pociągu Berlin-Moskwa liną!!!
      >
      > Po ochanste: Niech szlag trafi tych wszystkich którzy piszą komentarze na
      > seriwsach sportowych
      >
      Mózgi się wam rozładowały.
    • mroofka2 Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 00:52
      taaa..... bo przecież ludwik dorn i kaczyński+ radio maryja
      to świętości w polsce....więc nieważne co mówi naoczny
      swiadek i ofiara w jednym o organizacji akcji. Liczą
      się święte słowa Trójcy Przenjświętszej...

poza tym nie wyzywaj ludzi od niewaidomo kogo, bo
      skoro głosowali na wisniewskiego, to widocznie mieli
      ku temu powód. chyba mamy tą upragnioną demokrację??
      a moze się mylę? i radze juz wykupic abonament na słuchanie
      ulubionego Radia!

..i jeszcze jedno....czasem warto sie zastanowić
      nmi się coś powie....
    • ostry77 Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 06:32
      Co do przekleństw z czasie mszy to nie wina TVN-u Relację przekazywali z innej
      stacji - nie mieli własnego przekazu
    • winnix Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 09:12
      > Po ochanasteee: Czemu Telewizja nie zareagowała sama na tą tragedie tylko
      > czekali aż prezydent zabierze głos. Mózgi się wam rozładowały. Powinno być
      > zero filmów - tylko same wiadomości.

Taaa i całą Polska powinna pościć, od rana w niedzielę siedzieć w kościołach i
      się modlić. I broń was boże przed słuchaniem muzyki i uprawianiem seksu!!!
      Tu tragedia narodowa się dzieje!
    • nutria1301 Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 10:05
      A polska stacja VIVA?czy 4 fun tv!!!????cały czas nadaja skoczna
      muzykę...troche to niestosowne. Ja rozumiem że kazdy inaczej przezywa tragedie,
      no ale to staje sie niesmaczne.....
      No cóż kulturalnych ludzi, stacje muzyczne i telewizyjne na pozimie
      charakteryzuje takt, a viva i ta druga najwyrazniej go nie mają...smutne:((
      • sharleena Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 10:15
        taak, smutno mi że BBC Prime wczoraj wcale nie zmieniło ramówki.
        co gorsza, Al Jazzira tez leciała w kółko swoje, że nie wspomne o kanałach
        erotycznych. ale te świnie to nawet jak Ojciec Święty Polak Wszechczasów
        odszedł do Domu Ojca, też świństwa nadawały.
        smutno mi.
        bardzo
        ---
        spieszmy się odśnieżać dachy. tak szybko spadają.
        • nutria1301 Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 11:01
          Jak bys kogos straciła w tej tragedii to może byś troche
          spokorniała...."spieszmy się odśnieżać dachy. tak szybko spadają"-Podłe to było!
          • sharleena Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 11:10
            > Jak bys kogos straciła w tej tragedii to może byś troche
            > spokorniała...."spieszmy się odśnieżać dachy. tak szybko spadają"-Podłe to
            było
            > !

No jasne!
            Jakbym straciła kogos w Auschwitz to mój poglad na Holocaust byłby bardziej
            nacechowany osobistym cierpnieniem.
            Jakby jakis żul ukradł mi torebke wieczorem koło dworca głownego w katowicach
            to następnym razem bym sie tam nie szwendała.
            Co chcesz mi więc powiedzieć?

A nawoływanie do odśnieżania dachów (będące słabą parafrazą wersów niedawno
            zmarłego kiepskiego poety)jest jak najbardziej na miejscu.
            jesteś podła i małostkowa.
            fuj.
            • jedzoslaw Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 11:26
              No i co Sharleena? Popisałaś się dowcipem. Popatrz,popatrz. Wesoło ci?
              Zadowolona jesteś z siebie? Lepiej zajmij ręce czymś innym, zamiast klawiaturą,
              jak masz pisać takie rzeczy.
              • sharleena Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 11:55
                Lepiej zajmij ręce czymś innym, zamiast klawiaturą,
                >
                > jak masz pisać takie rzeczy.
                w ramach udzielania dobrych rad, jedna dla autora powyższego:
                zajmij rączki tym co przeważnie.
                pa.
                ps. zapal świeczke o 17.15.
                • jedzoslaw Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 13:08
                  Ale mi dowaliłaś. Hoho! Powiedz mi, czym zwykle zajmuję rączki, bo nie wiem? A
                  swoją drogą świeczkę zapalę.
        • dzika_rzeka Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 14:13
          sharleena napisała:

> taak, smutno mi że BBC Prime wczoraj wcale nie zmieniło ramówki.
          > co gorsza, Al Jazzira tez leciała w kółko swoje, że nie wspomne o kanałach
          > erotycznych. ale te świnie to nawet jak Ojciec Święty Polak Wszechczasów
          > odszedł do Domu Ojca, też świństwa nadawały.
          > smutno mi.
          > bardzo

Krótko i zwięźle - LOL.

pozdrowienia ;)
        • yane.yane a z niektórych polactwo wyjdzie zawsze 30.01.06, 21:42
          Ale Ty jesteś fajna, taka wyluzowana, taka ponad wszystko. Hehe normalnie boska. Taka pusta, taka bez serca, bomba! Właściwy człowiek we właściwych czasach. I to poczucie humoru, miodzio...
          Jesteś tak samo głupia jak te młotki co z pilotem w ręku robią kontrolę poszczególnych programów, który bardziej smutny, który bardziej czarny.
          Gratuluje Ci emaptii. Nikt nikomu nie każe oblekać się w kir, posypywać głowy popiołem i słuchać Bacha. Ale ze zwykłego szacunku dla cierpienia bliskich, tych którzy pod tym dachem zgineli, "trochę ciszy nad tą trumną". Bo zmarłych już równo walą takie głupkowate posty, jak Twój.
          Z mojej strony EOT...
          • donvicor Re: a z niektórych polactwo wyjdzie zawsze 31.01.06, 00:03
            >
            > Z mojej strony EOT...
            >

Ja się nigdy nie spokałem z pojęciem "EOT" - możesz to rozszyfrować ten
            skrót ??? Z góry dziękuje.
            • paero123 Re: a z niektórych polactwo wyjdzie zawsze 31.01.06, 12:58
              End Od Thread - koniec wątku
          • winnix Re: a z niektórych polactwo wyjdzie zawsze 31.01.06, 12:41
            Bo widzisz, Polacy uwielbiają wielkie emocje. Od rozpaczy, po euforię. I jak
            tylko jest okazja, rozpaczają jakby koniec świata się zbliżał i oczekują, że
            kązdy będzie czuł to samo, że każdy będzie tak samo rozpaczał, że każdy zamknie
            się w kościele i odda ostatnią złotówkę.

Polactwo to jesteście Wy, którzy upubliczniacie fałszywą rozpacz, bo nie
            wmówisz mi, że ryczysz z powodu śmierci 62 osób, których niegdy nie znałaś i
            nie masz o nich bladego pojęcia. Dajcie w końcu ludziom prawo do odrębnego
            zdania.

Żeby nie było nieporozumień - współczuję rodzinom i znajomym ofiar, ale nie
            pogrążam się w rozpaczy nad 62 osobami, które były mi obce i nie oczekuję, żeby
            cały świat się pogrążył.
            • szaklak a z niektórych polactwo wyjdzie zawsze 31.01.06, 19:01
              zgadzam się z winnix. pewnie jestem bez serca i też do mnie to słabo dociera.
              wkurza mnie że całą dobe w kółko wałkuja jeden temat. Owszem, tragedia, zginęli
              ludzie także z mojego miasta. ale na drogach ginie dziennie dziesiątki osób,
              setki i tysiące rodzin dziennie dotyka taki czy inny koszmar ale o tym cisza.

gdy pies ugryzie człowieka to nie jest temat. tym razem człowiek ugryzł psa i
              jest okazja dla pana dorna i kilku innych zadowolonych z siebie bufonów do
              ogłoszenia kolejnego sukcesu.

ale to niestety ogólna tendencja mediów którą dawno zapowiedział kapuściński:
              niebezpiecznie dryfująca regionalizacja. Ktoś pierdnął w koziej wólce i mamy
              niusa. Ludzie! świat nie kręci się wokół katowic. trochę rozsądku, bo chyba
              pomieszało się co niektórym rozłożenie punktów ciężkości

jedyny pożytek jaki z tego jest dla mnie osobiście to brak reklam.

no. a teraz lejcie jadem i wołajcie o pomstę do nieba że jeszcze odszczepieńcy
              mają odwagę chodzic po ulicach. bo zrozumienia od was opłakujących ofiary nie
              oczekuję

• wartkoczyk1 Re: a z niektórych polactwo wyjdzie zawsze 01.02.06, 22:32
                mnie nie przeszkadza załoba w mediach
                -przynajmniej mozna się naprawde zatrzymać w zyciu i porozmyslać, bo na codzien
                za szybko sie wszystko kręci,
                najbardziej mnie drazni widok polityków w tv , nie tylko w tych dniach ,
                zawsze sie tak stanie ze ktoś powie lub zrobi coś nie tak a kto nie chce w tym
                uczestniczyć -jest tv kablowa ,dvd itp...
    • mnietka.kokietka Niestety... 30.01.06, 11:02
      ale zagraniczne media, nie mają tak dobrego zdania o akcji ratowniczej jak
      Polskie media...
      • jwoj Re: Niestety... 30.01.06, 13:22
        bo my zawsze będzimy strzelać ochy i achy nad akcjami ratowniczymi,nie było w
        nich nic wspaniałego.Ludzie robili co mogli
    • latajacy-rosomak Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 16:19
      Donvicor- z ust mi to wyjąłeś1 czytasz w moich myślach człowieku!
      • 3aaa Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 17:13
        A wracając do przekleństw w czasie mszy to dźwięk robiła TVP, a TVN24 brało jak
        leci. Niestety jakiś debil z TVP się nie popisał...
    • fredrikson Re: KILKA UWAG DOTYCZĄCYCH TELEWIZJI I TRAGEDII 30.01.06, 17:40
      Ech...., to sie nawywsciekaliscie na siebie, na Boga, na telewizje, na świat
      cały... Ludzie! Czy nie mozecie swoich zlosci na chwile schowac chocby w takich
      smutnych dniach? Zenada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka