marekg12 14.02.06, 02:01 Przypominają już gadzinową telewizję Lukaszenki. Jedynie Monika Olejnik jeszcze się w tvp trzyma i w tych trudnych czasach dla niezależnego dziennikarstwa, pokazuje klasę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mali_bu Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 12:45 A odbierasz TVN (Fakty) albo Polsat (Lis)? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 16:45 Mnie trochę zraziło jak pani ambasadorowa powiedziała - "o 20 wysłuchamy orędzia PANA prezydenta". Taka zbędna wazelina. Ale z drugiej strony przyznaję, że jestem lekkim kaczkofobem. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 22:13 O Kwaśniewksim też mowili PAN i ci jakoś nie przeszkadzalo... Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 22:24 Nie ogladam programow informacyjnych w TV publicznej, bo zalezy mi na rzetelnym obrazie sytuacji a nie ptasiej manipulacji, ale to co wczoraj przypadkiem zobaczylem mnie zmrozilo. Na TVP3, w Kurierze pani Cholecka rozmawiala telefonicznie z ministrem z kancelarii prezydenta. Gdy po raz kolejny pani zapytala czy prezydent rozwiaze parlament, minister odpowiedzial zeby nie naciskala, a pani prowadzaca kurier zrobila co...przeprosila za to ze jest natretna. :] To była najbardziej żałosna sytuacja, która jednak w pełni pokazuje jak media publiczne liczą się z nową władzą i jak zależne od niej są (a przez to, sprawa oczywista) coraz mniej obiektywne. Popieram opinie o pani Olejnik - ratuje honor TVP, ale jak dlugo jej pozwola... oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 22:25 Wy to widzicie tylko to co chcecie zobaczyć... Dorabiacie ideologie do głupstw... Czy nie macie nic innego do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 22:32 mmorawski napisał: > Nie ogladam programow informacyjnych w TV publicznej, bo zalezy mi na rzetelnym > > obrazie sytuacji a nie ptasiej manipulacji, ale to co wczoraj przypadkiem > zobaczylem mnie zmrozilo. Na TVP3, w Kurierze pani Cholecka rozmawiala > telefonicznie z ministrem z kancelarii prezydenta. Gdy po raz kolejny pani > zapytala czy prezydent rozwiaze parlament, minister odpowiedzial zeby nie > naciskala, a pani prowadzaca kurier zrobila co...przeprosila za to ze jest > natretna. :] To była najbardziej żałosna sytuacja, która jednak w pełni > pokazuje jak media publiczne liczą się z nową władzą i jak zależne od niej są > (a przez to, sprawa oczywista) coraz mniej obiektywne. no rzeczywiscie, to jest mocny dowód na służalczość mediów publicznych;)) istna tuba propisowka!;) > Popieram opinie o pani Olejnik - ratuje honor TVP, ale jak dlugo jej pozwola... > > oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 09:49 Nie wiem co dla ciebie byloby dowodem. Chyba padniecie na kolana w czasie glownego wydania wiadomosci. Jak chcesz tak oczywistego znaku, to lepiej faktycznie zyj nadal w przeswiadczeniu ze TVP jest bezstronna. Ja wysiadam. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 09:53 Jak Gembarowski dawał popalić Marianowi to było OK, po chamsku i wprost, jak ktoś przeprosił to od razu hola na PIS, rządowa TV ect oj kochacie Wy tę czerwoną bandę, kochacie... Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 10:34 Czy twierdzisz że Wydarzenia lub Fakty są obiektywne. Bo jak oglądałem Lisa z Marcinkiewiczem, choć za tym ostatnim nie przepadam, to uważałem że jest to dobry przykład jak rozmowy z kimkolwiek robić nie należy. Całkowita stronniczość Lisa w ponoć rzetelnym programie publicystycznym. Po prostu smiech. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 11:14 Fakty i Lis sa obiektrywne bo obnazaja kretactwa ekipy rzadowej w calej rozciaglosci i to niestety niektorych bardzo boli. Jak Ci sie nie podoba styl Lisa to nie ogladaj jego programu, tak jak ja nie ogladam programow informacyjno-publicystycznych (poza pania Olejnik) w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 11:41 Oj tak Lis jest obiektywny... Jak rozmawiał z Jaruzelskim i Urbanem to wszyscy pluli na niego jaki on jest stronniczy... Taki sam był z Marcinkiewiczem, ale to juz nikomu nie przeszkadza... Mimo, ze tamci dwaj to największe gnidy, a Marcinkiewicza Lis po prostu nie lubi i tego nie ukrywa swoich sypatii dla PO - to nie jest obiektywizm... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 12:25 O Kwaśniewskim mówiono "prezydent", nigdy "pan prezydent". Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 14:50 A powiedzcie mi, czy nasz PAN prezydent w czasie poniedziałkowego "orędzia" stał czy siedział za tym stołem? Bo trudno było to ocenić. :) A jak trzymał łapki na stole w czasie nagrania - jak wzorowy pierwszoklasista. :] Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Wiadomości TVP 1 18.02.06, 21:49 To chyba na kaczora, bo to on lubi szafować dziadami na lewo i na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Wiadomości TVP 1 16.02.06, 13:49 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3166992.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina733 Re: Wiadomości TVP 1 16.02.06, 15:06 kazdy dobrze wie, ze istnieje plotka jakoby kaczor byly gejem a kazdej plotce jest troche rpawdy a w tej pewnie troche wiecej niz troche :))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: Wiadomości TVP 1 16.02.06, 23:49 marekg12 napisał: > Przypominają już gadzinową telewizję Lukaszenki. > Jedynie Monika Olejnik jeszcze się w tvp trzyma i w tych trudnych czasach dla > niezależnego dziennikarstwa, pokazuje klasę. Już niedługo . Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Wiadomości TVP 1 17.02.06, 00:37 mysle , ze przesadzacie , jesli tv robic cos pod kaczorów to bardzo dyskretnie i przynajmniej stara sie zachowac pozory bezstronnosci Odpowiedz Link Zgłoś
jacek3142 TVP prawde ci powie 17.02.06, 05:36 W środę zdjęto z "Wiadomości" materiał o nowym ministrze skarbu Wojciechu Jasińskim i jego związkach z Jarosławem Kaczyńskim. Nowo mianowanego ministra reporter Mikołaj Kunica zapytał, czy razem z Jarosławem Kaczyńskim, z którym znają się od lat, chodził na piwo. Jasiński: - Tak, bywało. - Koleżanki? - To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie. Odpowiedz Link Zgłoś