Dodaj do ulubionych

Wiadomości TVP 1

14.02.06, 02:01
Przypominają już gadzinową telewizję Lukaszenki.
Jedynie Monika Olejnik jeszcze się w tvp trzyma i w tych trudnych czasach dla
niezależnego dziennikarstwa, pokazuje klasę.
Obserwuj wątek
    • mali_bu Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 12:45
      A odbierasz TVN (Fakty) albo Polsat (Lis)?
      • piotr7777 Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 16:45
        Mnie trochę zraziło jak pani ambasadorowa powiedziała - "o 20 wysłuchamy
        orędzia PANA prezydenta". Taka zbędna wazelina.
        Ale z drugiej strony przyznaję, że jestem lekkim kaczkofobem.
        • doktor_kidler Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 22:13
          O Kwaśniewksim też mowili PAN i ci jakoś nie przeszkadzalo...
          • mmorawski Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 22:24
            Nie ogladam programow informacyjnych w TV publicznej, bo zalezy mi na rzetelnym
            obrazie sytuacji a nie ptasiej manipulacji, ale to co wczoraj przypadkiem
            zobaczylem mnie zmrozilo. Na TVP3, w Kurierze pani Cholecka rozmawiala
            telefonicznie z ministrem z kancelarii prezydenta. Gdy po raz kolejny pani
            zapytala czy prezydent rozwiaze parlament, minister odpowiedzial zeby nie
            naciskala, a pani prowadzaca kurier zrobila co...przeprosila za to ze jest
            natretna. :] To była najbardziej żałosna sytuacja, która jednak w pełni
            pokazuje jak media publiczne liczą się z nową władzą i jak zależne od niej są
            (a przez to, sprawa oczywista) coraz mniej obiektywne.

Popieram opinie o pani Olejnik - ratuje honor TVP, ale jak dlugo jej pozwola...
            oto jest pytanie.
            • doktor_kidler Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 22:25
              Wy to widzicie tylko to co chcecie zobaczyć... Dorabiacie ideologie do
              głupstw... Czy nie macie nic innego do roboty?
            • forumowicz_pospolity Re: Wiadomości TVP 1 14.02.06, 22:32
              mmorawski napisał:

> Nie ogladam programow informacyjnych w TV publicznej, bo zalezy mi na
              rzetelnym
              >
              > obrazie sytuacji a nie ptasiej manipulacji, ale to co wczoraj przypadkiem
              > zobaczylem mnie zmrozilo. Na TVP3, w Kurierze pani Cholecka rozmawiala
              > telefonicznie z ministrem z kancelarii prezydenta. Gdy po raz kolejny pani
              > zapytala czy prezydent rozwiaze parlament, minister odpowiedzial zeby nie
              > naciskala, a pani prowadzaca kurier zrobila co...przeprosila za to ze jest
              > natretna. :] To była najbardziej żałosna sytuacja, która jednak w pełni
              > pokazuje jak media publiczne liczą się z nową władzą i jak zależne od niej są
              > (a przez to, sprawa oczywista) coraz mniej obiektywne.

no rzeczywiscie, to jest mocny dowód na służalczość mediów
              publicznych;))
              istna tuba propisowka!;)

> Popieram opinie o pani Olejnik - ratuje honor TVP, ale jak dlugo jej
              pozwola...
              >
              > oto jest pytanie.
              • mmorawski Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 09:49
                Nie wiem co dla ciebie byloby dowodem. Chyba padniecie na kolana w czasie
                glownego wydania wiadomosci. Jak chcesz tak oczywistego znaku, to lepiej
                faktycznie zyj nadal w przeswiadczeniu ze TVP jest bezstronna. Ja wysiadam. ;]
                • precesja Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 09:53
                  Jak Gembarowski dawał popalić Marianowi to było OK, po chamsku i wprost,
                  jak ktoś przeprosił to od razu hola na PIS, rządowa TV ect

oj kochacie Wy tę czerwoną bandę, kochacie...
                • mali_bu Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 10:34
                  Czy twierdzisz że Wydarzenia lub Fakty są obiektywne. Bo jak oglądałem Lisa z
                  Marcinkiewiczem, choć za tym ostatnim nie przepadam, to uważałem że jest to
                  dobry przykład jak rozmowy z kimkolwiek robić nie należy. Całkowita stronniczość
                  Lisa w ponoć rzetelnym programie publicystycznym. Po prostu smiech.
                  • mmorawski Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 11:14
                    Fakty i Lis sa obiektrywne bo obnazaja kretactwa ekipy rzadowej w calej
                    rozciaglosci i to niestety niektorych bardzo boli. Jak Ci sie nie podoba styl
                    Lisa to nie ogladaj jego programu, tak jak ja nie ogladam programow
                    informacyjno-publicystycznych (poza pania Olejnik) w TVP.
                    • doktor_kidler Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 11:41
                      Oj tak Lis jest obiektywny... Jak rozmawiał z Jaruzelskim i Urbanem to wszyscy
                      pluli na niego jaki on jest stronniczy... Taki sam był z Marcinkiewiczem, ale
                      to juz nikomu nie przeszkadza... Mimo, ze tamci dwaj to największe gnidy, a
                      Marcinkiewicza Lis po prostu nie lubi i tego nie ukrywa swoich sypatii dla PO -
                      to nie jest obiektywizm...
                      • piotr7777 Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 12:25
                        O Kwaśniewskim mówiono "prezydent", nigdy "pan prezydent".
                        • almahler Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 12:59
                          a powinni dziadu prezydent
                          • mmorawski Re: Wiadomości TVP 1 15.02.06, 14:50
                            A powiedzcie mi, czy nasz PAN prezydent w czasie poniedziałkowego "orędzia"
                            stał czy siedział za tym stołem? Bo trudno było to ocenić. :) A jak trzymał
                            łapki na stole w czasie nagrania - jak wzorowy pierwszoklasista. :]
                          • tomassi.rollo Re: Wiadomości TVP 1 18.02.06, 21:49
                            To chyba na kaczora, bo to on lubi szafować dziadami na lewo i na prawo.
    • dzika_rzeka Re: Wiadomości TVP 1 16.02.06, 13:49
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3166992.html
      :)
      • ewelina733 Re: Wiadomości TVP 1 16.02.06, 15:06
        kazdy dobrze wie, ze istnieje plotka jakoby kaczor byly gejem

a kazdej plotce jest troche rpawdy a w tej pewnie troche wiecej niz troche :)))))))))))))))))))))
    • habudzik Re: Wiadomości TVP 1 16.02.06, 23:49
      marekg12 napisał:

> Przypominają już gadzinową telewizję Lukaszenki.
      > Jedynie Monika Olejnik jeszcze się w tvp trzyma i w tych trudnych czasach dla
      > niezależnego dziennikarstwa, pokazuje klasę.

Już niedługo .
      • efad4d Re: Wiadomości TVP 1 17.02.06, 00:37
        mysle , ze przesadzacie , jesli tv robic cos pod kaczorów to bardzo dyskretnie i
        przynajmniej stara sie zachowac pozory bezstronnosci
        • jacek3142 TVP prawde ci powie 17.02.06, 05:36
          W środę zdjęto z "Wiadomości" materiał o nowym ministrze skarbu Wojciechu
          Jasińskim i jego związkach z Jarosławem Kaczyńskim. Nowo mianowanego ministra
          reporter Mikołaj Kunica zapytał, czy razem z Jarosławem Kaczyńskim, z którym
          znają się od lat, chodził na piwo.
          Jasiński: - Tak, bywało.

- Koleżanki?

- To akurat z Jarosławem Kaczyńskim nie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka