Dodaj do ulubionych

Kiepscy????

25.11.02, 16:36
czy to jest w Waszym rozumieniu serial KULTOWY? Ostatnio słyszałam taką ocenę
i nie za bardzo rozumiem, gdzie ten kult. Przekonajcie mnie. Które "teksty"
są takie kultowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: frustrat Re: Kiepscy???? IP: *.ien.com.pl / 192.168.100.* 27.11.02, 08:18
      Waldusiu, kurde, synku skocz no po browara...
    • Gość: Jo Re: Kiepscy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 08:21
      orka napisała:

> czy to jest w Waszym rozumieniu serial KULTOWY? Ostatnio słyszałam taką
      ocenę
      > i nie za bardzo rozumiem, gdzie ten kult.

Kultowy? Chyba dla pana spod budki z piwem (ech, gdzie te budki?). Oczywiście
      generalnie niektóre sceny mogą śmieszyć (i smieszą, acz bez przesady), ale jak
      w ubiegłym roku "Kiepscy" wygrali plebiscyt na najlepszy serial komediowy,
      myślałam, ze się przewrócę. Co za upadek dobrego smaku...
    • orka Re: Kiepscy???? 27.11.02, 15:08
      No mnie się tez tak wydaje, ze to trochę niesmaczny komizm.Nasze proste
      społeczeństwo jednak przyklaskuje każdej bzdurze i nagle okrzyczano cos słowem
      kultowy, mimo ze raczej bardziej pasowałoby TANDETNY.
      • Gość: wujek Władek Re: Kiepscy???? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 15:44
        orka napisała:

> No mnie się tez tak wydaje, ze to trochę niesmaczny komizm.Nasze proste
        > społeczeństwo jednak przyklaskuje każdej bzdurze i nagle okrzyczano cos
        słowem
        > kultowy, mimo ze raczej bardziej pasowałoby TANDETNY.

hmmm, wydaje mi się, że juz z tego względu jak niektórzy autorzy ww. wątków
        określają serial, spełnił on rolę. przeciez to jest oczywisty pastisz i parodia
        dzisiejszych zachowań (a chyba i stanow umysłów) ogromnej części polskiego
        społeczeństwa. okreslać go nazwa "kultowy" to może przesada, natomiast mówienie
        o nim jako o "tandetnym" tez tu nie pasuje; strona techniczna filmu jest bez
        zarzutu, scenografia, gra aktorów takoż.
        • Gość: Anka Re: Kiepscy???? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 16:20
          NIe ogladam zbyt czesto tego serialu, ale zdarzalo mi sie slyszec teksty z
          filmu i komentarze. Wbrew pozorom nie tylko ludzie spod budki z piwem go
          ogladaja. NIektore ich odcinki np.o prywatyzacji, teleturniejach czy BB byly
          przezabawne.
          • Gość: Jo Re: Kiepscy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 20:25
            Gość portalu: Anka napisał:

> NIe ogladam zbyt czesto tego serialu, ale zdarzalo mi sie slyszec teksty z
            > filmu i komentarze. Wbrew pozorom nie tylko ludzie spod budki z piwem go
            > ogladaja. NIektore ich odcinki np.o prywatyzacji, teleturniejach czy BB byly
            > przezabawne.

Pan spod budki z piwem to była przenośnia, mnie też zdarzyło się czasem to
            oglądać. Pastisz pastiszem, ale serwowany w zbyt dużych ilościach męczy i
            żenuje.
      • legal.alien Re: Kiepscy???? 28.11.02, 11:44
        Przeciez to jest satyryczny portet sporej czesci naszego miejskiego
        spoleczenstwa. Nie widzicie tych Waldusiow w dresikach na waszych osiedlach???
    • Gość: frustrat Re: Kiepscy???? IP: *.ien.com.pl / 192.168.100.* 28.11.02, 08:58
      ---Waldusiu, synku a pamiętasz jak w jednym z odcinków tych inteligentów żeśmy
      w ryj walili. A oni nam za to jeszcze po dyszce dawali.

No co mam nie pamiętać. No bo one, te inteligenty, to naszego serialu nie
      lubiom i wypisują takie rzeczy, że chyba trza im bendzie jeszcze raz okularki
      pokruszyć...ha ha ha ha...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka