nastoletnia 11.04.06, 17:25 To mój ulubiony lektor filmowy! Bardzo lubię jego głos, a ciekawi mnie strasznie jak on wygląda. Chętnie porównałabym głos z osobą! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_82 Re: Lektor Stanisław Olejniczak 11.04.06, 17:42 Na początku lat 90. był spikerem w TVP1. Teraz jest pewnie po 50-tce. Siwy, szczupły i wydawał sie wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
eads Re: Lektor Stanisław Olejniczak 11.04.06, 17:46 a mnie strasznie denerwuje ten głos, zero emocji i wczucia w mówiony test, tylko zwykłe monotonne wyklepanie tekstu. ten głos nadaje sie jedynie do ciagnacej sie jak flaki z olejem telenoweli typu moda na sukces, w niczym innym go nie widze niestety. najlepszy głos wg mnie to pan jarosław łukomski najczęściej czytajacy filmy w polsacie, a czasem również w tvn. bardzo lubie równiez głos pana marka lelka znanegło głównie z kanałów discovery channel i planete, zdarza sie równiez czytac mu filmy w tv publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Lektor Stanisław Olejniczak 11.04.06, 18:41 Łukomski to w mojej ocenie najlepszy lektor, wystarczy chociażby obejrzeć MiB :) Odpowiedz Link Zgłoś
bragiel Re: Lektor Stanisław Olejniczak 11.04.06, 18:35 Olejniczak jest bardzo przeciętny. Ot taki typowy średniak. Głos przeciętny, dykcja taka sobie-nie wiem czemu to własnie Olejniaczak czyta zdecydowaną wiekszość filmów w Tvp. Dla mnie numerem jeden wśród lektorów jest Tomasz Knapik-głos ma bezkonkurencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Lektor Stanisław Olejniczak 11.04.06, 18:49 Knapik czyta jeszcze w Polsacie? Oglądam zazwyczaj te najciekawsze pozycje i tam jego głosu nie uświadczyłem ostatnio. Jego głos kojarzy mi się z filmami z lat 80. (czytał filmy z Norrisem, kilka mordobić z Wincottem i Rothrock, Kung-Fu z Carradine czy też Chińskie duchy). Odpowiedz Link Zgłoś
azalia16 Re: Lektor Stanisław Olejniczak 11.04.06, 21:09 Olejniczak jest dobry ale wg mnie najlepszy jest Janusz Szydłowski! Odpowiedz Link Zgłoś
behemot87 Re: Lektor Stanisław Olejniczak 11.04.06, 21:36 > Olejniczak jest dobry ale wg mnie najlepszy jest Janusz Szydłowski! Czyli spiker Polskiego Radia :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Lektor Stanisław Olejniczak 13.04.06, 17:18 Też bardzo lubię Szydłowskiego. Również z przyjemnością słucham Radosława Popłonikowskiego (Agent, Robinson) i Mirosława Uttę (MacGyver). Nigdy mi nie odpowiadał Knapik. W jego głosie "słyszę" alkohol i papierosy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Lektor Stanisław Olejniczak 12.04.06, 10:11 Też zawsze najpierw bierze mnie głos, a potem ciekawi mnie wygląd lektora :) Tutaj taki ciekawy link o polskich "czytaczach": www.ze.tarnow.pl/~c2h5oh/rozne/polscy_lektorzy.html Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Lektor Stanisław Olejniczak 12.04.06, 14:10 Wielkie dzięki za ten link! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jackie_brown Andrzej Matul 12.04.06, 16:00 ... do dziś jak przypominam sobie Muppety to słyszę jego głos. Odpowiedz Link Zgłoś
nastoletnia Re: Andrzej Matul 12.04.06, 22:28 No a mi z Andrzejem Matulem kojarzy się ulica sezamkowa :-) I wiem chociaż jak ten lektor wygląda :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Maciej Gudowski 13.04.06, 11:47 Ten to od razu kojarzy mi się z moim 7ulubionym serialem z młodosci - "Dempsey i Makepeace"; to zreszta był chyba pierwszy serial, jaki on czytał :) I też wiem, jak wygląda :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Maciej Gudowski 13.04.06, 12:56 fajny link, szkoda ze nie ma zdjęć lektorów heh najgorszym lektorem jest Heropolitański, który kompletnie spaprał "Co ludzie powiedzą", a Olejniczak jest świetny ale tylko do seriali i melodramatów Odpowiedz Link Zgłoś
xxzz5 Re: Maciej Gudowski 13.04.06, 14:45 Gadasz bzdury. Olejniczak świetnie czytał 'Allo 'Allo. Nie wyobrażam sobie tego serialu z innym lektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Maciej Gudowski 13.04.06, 17:15 Dla mnie Gudowski to ewidentnie "Dynastia" i "Z archiwum X". A wiem jak wygląda dzięki temu, że prowadził Teleexpress. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Andrzej Matul 13.04.06, 17:19 Matul teraz męczy "Gotowe na wszystko". Jest niestety tam beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
pago78 Re: Lektor Stanisław Olejniczak 13.04.06, 14:50 A u mnie ten link nie dziala :((( Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Łukomski 14.04.06, 11:11 Przypomniałem sobie "Milczenie owiec" z VHSu. Znakomicie przeczytany i znakomicie przetłumaczony film. Wszystko dzięki Łukomskiemu i Beksie. Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Lektor Stanisław Olejniczak 14.04.06, 13:35 Z powodu reklam i lektorow nie ogladam filmow w TV... Odpowiedz Link Zgłoś
renatta1 Re: Lektor Stanisław Olejniczak 19.04.06, 17:24 Olejniczak ma 44 lata. Chodziłam z nim do równoległej klasy w liceum. Widziałam go ostatnio jakieś 15 lat temu. Nie wiem jak teraz wyglada, ale nie było na czym oka zawiesić. No i dobrze, bo i tak kobiety go nie interesują... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Heropolitański 19.04.06, 20:25 www.netiws.com/open.php?mod=short&mleft=ths&mfoto=fhs Odpowiedz Link Zgłoś