pasztet-1 z dziziejszego odcinka 14.08.08, 08:36 - w dzisiejszym odcinku pojawil sie derbich... troche to dziwne, bo do warszawy mial przyjechac dopiero na studia, ponadto przedstawial sie marcie jako "jacek", czy zatem jeden aktor gral 2 rozne osoby w tym serialu ??? - rowniez dzisiaj byl odcinek z jadaca karetka - mzoe ktos rozpoznal miejsce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 Re: z dziziejszego odcinka 14.08.08, 18:40 No właśnie też zwróciłam uwagę na Derbicha. To chyba był przypadek a że zagrał tylko epizodzik to zatrudniono go później do odgrywania Maćka. W sumie to te odcinki byłyby dość smętne gdyby nie Bożenka i Leon nie uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Derbich razy dwa i nie tylko 18.08.08, 15:15 To chyba przypadek, że pojawił się wcześniej i przedstawił innym imieniem - być może wówczas nie był w ogóle planowany wątek Maćka Derbicha (pojawił się przecież dopiero w drugiej serii "labiryntu") a z jakichś powodów producenci uznali, że Cezary Domagała może zagrać studencika-cwaniaczka (i zresztą doskonale to zrobił). Z innych podwójnych ról labiryntowych: Marek Frąckowiak w jednym z odcinków na samym początku serialu pojawił się w scenie, gdy Oleńka z rozbitą głową jest w przychodni. Grał tam lekarza. A wiele odcinków później grał bandziora, który napadł na panią Bożenkę w kawalerce za Żelazną Bramą. I jeszcze jedna aktorka, nazwiska nie pomnę. Grała najpierw przez chwilkę jako jedna z kobiet w ciąży, czekających na badanie a wiele odcinków później grała bywalczynię spotkań AA. Opowiadała Joannie jak to zaczęła pić, bo wydawało jej się że nie sprosta oczekiwaniom męża-naukowca. Było jeszcze kilka innych, ale już zupełnie trzeciorzędnych postaci, granych "podwójnie". Np ten policjant, który przyszedł do matki Bajbusa i informował o zatrzymaniu, w innym odcinku grał jakiegoś kolegę Leona z powstania (choć jedno nie wykluczało drugiego, w końcu były powstaniec mógł być policjantem). No i niejasna jest dla mnie sytuacja z Tatianą Sosna-Sarno, która raz była sędziną a raz prokuratorem (sędziną w sprawie Białka i przyznania mu mieszkania Racewiczów a prokuratorem w sprawie toksycznych środków, które Stopczyk i Heller składowali u Glinickiego). Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Derbich razy dwa i nie tylko 18.08.08, 16:10 pizza_adoloran napisał: > I jeszcze jedna aktorka, nazwiska nie pomnę. Grała najpierw przez chwilkę jako > jedna z kobiet w ciąży, czekających na badanie a wiele odcinków później grała > bywalczynię spotkań AA. Opowiadała Joannie jak to zaczęła pić, bo wydawało jej > się że nie sprosta oczekiwaniom męża-naukowca. to była Renata Berger www.filmpolski.pl/fp/index.php/112840 a ten milicjant-kolega Leona to Leopold Matuszczak www.filmpolski.pl/fp/index.php/112375 i jeszcze podwojna rola Tadeusza Hanuska (mężczyzna na przyjęciu u Hellera/ oficer milicji przeprowadzający konfrontację) www.filmpolski.pl/fp/index.php/113516 Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Derbich razy dwa i nie tylko 18.08.08, 16:50 czyli jest tak jak myslalem... na szczescie mam maila do agnieszki karpinskiej wiec moze sie dowiemy dlaczego niektore osoby graly po kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Derbich razy dwa i nie tylko 18.08.08, 20:23 W sumie lekarz mógłbyć też bandziorem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 sorry za glupie pytanko, ale co sie stalo z nasza 18.08.08, 16:52 ukochana mariola ??? bo pani maria to wiem, ze pojechala Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Czy TVP puści drugą serię? 18.08.08, 23:15 Mariola dostała się na studia i odeszła z instytutu, żeby się rozerwać na wakacjach (właśnie z powodu odejścia jej, pani Marii i Ewy zatrudniono panią Bożenkę). W następnych odcinkach Mariolka wróci jako studentka dra Jana Duraja i koleżanka z roku Maćka Derbicha... o ile TVP nam to pokaże, bo to już druga seria. A mamy połowę sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Czy TVP puści drugą serię? 19.08.08, 00:04 dzieki za odpowiedz... mysle ze tvp nie ma co nie puscisc bo tego nikt nie oglada ze wzgledu na pore dlatego jesienna ramowka dotyczyla bedzie raczej tylko godzin ogladalnosci np od 8 rano do polnocy (w koncu w ciagu roku tez rano daja powtorki i to o 8) a co do serii to (ja nie wiem jak bylo gdy serial szedl na biezaco, bo bylem zbyt mlody by to wiedziec) chyba nie rozgraniczaja tego tylko daja calosc az do konca Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Czy TVP puści drugą serię? 19.08.08, 10:05 No fakt, ale w serialu rozgraniczenie jest bardzo widoczne. Odcinek 52, zatytułowany "Miłość" kończy serię pierwszą, jest to jednocześnie ostatni odcinek, w którym występują Agnieszka Robótka-Michalska i Jan Jankowski. Natomiast drugą serię rozpoczyna odcinek 53, wymownie zatytułowany "Dwa miesiące później", w którym debiutuje Dariusz Kordek a w kolejnym odcinku pojawiają się Danka Meyer i ta druga koleżanka Joanny oraz student Duraja, Maciek Derbich, więc dużo nowych postaci naraz (zresztą potem dołączają kolejne). Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Czy TVP puści drugą serię? 19.08.08, 11:45 dzieki ja bym nie rozpoznal (tzn po tytule tylko) anie wiedzialem ze kordek gral w tylu odcinkach, bo skoro juz od 52 bedzie tzn ze przez wieksza czesc serialu, szkoda tez ze ta sliczna ewa juz niedlugo nie bedzie w serialu, pozniej bedzie zastepowala ja juz ta brzydka i denerwujaca Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru pokaże, pokaże :) 22.08.08, 00:38 pizza_adoloran: > o ile TVP nam to pokaże, bo to już druga seria. > A mamy połowę sierpnia. bo przecież nie pokarze ;) przy dotychczasowych powtórkach emitowane były zawsze dwie serie a z tego co widzę od poniedziałku po dwa odcinki i start znowu o normalnej godzinie (czyli bliżej 6 niż 5;) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 znowu akindu pojawil sie w innym serialu 19.08.08, 11:41 tym razem w "daleko od noszy" jezlei ktos ogladal ostatnio (chyba piatek) to widzial go jak rozmawial z ordynatorem przypominam, ze w "bulionerach" rowniez wystepowal i w dodatku spotkal sie z durajem (chcial mu dac mandat za brak biletu, ale akindu mu zwial) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Odcinek "Dlaczego" 19.08.08, 13:17 Jakby ktoś dokładniej streścił byłbym wdzięczny. A co do słuchowiska, było ciekawe. Jeden odcinek nawet mi się zachował. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran słuchowisko 20.08.08, 09:03 pawel-szadko napisał: > Jakby ktoś dokładniej streścił byłbym wdzięczny. > A co do słuchowiska, było ciekawe. Jeden odcinek nawet mi się > zachował. A czy masz możliwość przetworzenia go na mp3? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: słuchowisko 20.08.08, 15:42 To był 1993 rok, więc jest to kaseta magnetofonowa. Coś może będe kombinował. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran nowe zdjęcia: Marszałkowska -Renata dorabia klucze 19.08.08, 18:50 Gdy Renata na dobre zadomowiła się w domu Sucheckich, postanowiła dorobić klucze. W tym celu poszła na Marszałkowską, niedaleko kina Luna img67.imageshack.us/img67/9431/chodakowskalunaje2.jpg tu to samo miejsce dziś img228.imageshack.us/img228/371/luna084ea4.jpg Następnie stanęła pod plakatem na jednym z filarów kina. Plakat reklamował "Czarodzieja z Harlemu". img57.imageshack.us/img57/1813/chodakowskaluna2le7.jpg a tak dziś wygląda to samo miejsce img57.imageshack.us/img57/46/luna085sn5.jpg Potem spojrzała na drugą stronę ulicy i zauważyła zakład, w którym dorabiane są klucze... img217.imageshack.us/img217/8624/chodakowskaluna3wx4.jpg Zakładu już nie ma, ale budynek oczywiście nadal stoi na swoim miejscu i jest tak samo brudny. img221.imageshack.us/img221/6077/luna082oa3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 tych zdjec jeszcze nie bylo ??? 19.08.08, 18:58 bo myslalem, ze juz byly Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran ano nie 19.08.08, 23:38 Nie, z Renatą było zdjęcie z okolicy tego miejsca, jak podarła list od Ewy do Sucheckich (pod pocztą nad wiaduktem). Ale tych spod kina Luna nie było, bo nie miałem wcześniej nagranego tego odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: ano nie 19.08.08, 23:51 gratuluje rozeznania miejsca (konkretnie chodzi mi o miejsce dorabiania kluczy, bo tam jest kilka identycznych okien) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: ano nie 20.08.08, 09:02 Ale to nie okna w tym wypadku są pomocne, tylko kolumny. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 uwaga !!! informacja 20.08.08, 15:28 od najblizszego poniedzialku beda po 2 odcinki i o nieco tylko lepszej godzinie, bo na szczescie olimpiada chyaa sie konczy stad w programie nie widac jej i dlatego labiryntu juz nie ma o 5:20 tylko od 6-7, ponadto tak jak mowilem - od wrzesnia nadal beda odcinki i to w tych samych godzinach, chociaz moglby byc w lepszej, bo wtedy malo kto oglada Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Dzięki za info 20.08.08, 21:58 Nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy. Puszczanie 120-odcinkowego serialu w ramach powtórki codziennie po jednym odcinku o 5 rano nie wydawało mi się do końca normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Dzięki za info 20.08.08, 22:30 zgadza sie, uwazam nawet ze od poczatku matoly powinni dawac po 2 odcinki jak w 2005 roku to by skonczyli we wrzesniu jak wtedy mimo ze wtedy rozpoczeli nadawanie juz w lipcu a teraz w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Odcinek "Dlaczego" 20.08.08, 17:10 Niestety nie odpowiedzileiście na moje pytanie. Chodzi mi głownie czy była tam scena ze skasowana kasetą czy to dopiero przed nami? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Odcinek "Dlaczego" 20.08.08, 22:01 Za filmpolski.pl "Synek Ewy pozostaje w szpitalu w Międzylesiu. Lekarze zapewniają, że jego stan wkrótce ulegnie znacznej poprawie, ale młoda matka szaleje z niepokoju. Pod nieobecność Ewy w mieszkaniu Marii Jaroszowej pojawia się jej synowa. Pod wpływem ojca Marta wynosi dla niego z domu dokumenty dotyczące mieszkania. Korzystając z nieobecności Racewicza i Joanny Białek zamierza sprzedać mieszkanie Hellerowi. W instytucie nie ma Racewicza, pani Marii i Ewy. Pracownią kieruje Guttman. Stan dziecka Ewy nagle znacznie się pogarsza." Niestety nie wiem czy akurat tam pani Bożenka skasowała kasetę i nagrała na nią Danutę Lato, bo ostatnio tylko nagrywam odcinki a nie oglądam ich. Ale jak obejrzę, to może przyuważę. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 dzisiejszy odcinek byl powalajacy 22.08.08, 10:43 gdyby nie pani bozenka i kilka innych smiesznych postaci to ten serial nie bylby taki komediowy i nie az taki ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 jakie jest obecnie okres w serialu ??? 25.08.08, 11:37 od jakiegos czasu zastanawiam sie jaki jest okres, bo stracilem rozeznanie... kilkanascie odcinkow temu bialek przyjechal po marte do szkoly wiec musialo juz byc po wakacjach, bo wczesniej dzieci racewiczow byli na wyjezdzie dzisiaj z kolei wszyscy byli ubrani jesiennie, ale drzewa byly zielone, ponadto w w dzisiejszym odcinku w kalendarzu w filmie widzialem "october" pazdziernik co do dzisiejszego odcinka... bo dziwnie jakos wygladal ten wybuch nie uwazacie ??? jak kiedys ogladalem to bylem pewny ze inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: jakie jest obecnie okres w serialu ??? 25.08.08, 12:26 "Obecnie" w serialu jest późna jesień. Ewa właśnie dowiedziała się, że jej ojcem nie jest Glinicki. Wkrótce do szpitala trafi śmiertelnie chory Hanisz (i okaże się, kto jest czyim ojcem i dzieckiem), który umrze dokładnie w Boże Narodzenie. Za kilka odcinków będzie więc grudzień. A co do wybuchu - niby jak miał poprzednio wyglądać? Przecież nie robiono dokrętek po latach. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: jakie jest obecnie okres w serialu ??? 25.08.08, 13:49 dzieki za info musze przyznac, ze jakso dziwnei to troche wyglada... nie widac bylo w serialu gdzie koncza sie wakacje a zaczyna rok szkolny (nie wiem kiedy, ale pamietam, ze kiedys byla scenka jak mlodzi racewiczowie mieli isc na zakupy po zeszyty czy cos i tu bylo widac, ze juz koniec lata) poza tym skoro jest pozna jesien to mariola juz powinna studiowac, no chyba ze pozniej dopiero zaczela a po drzewach nie widac jesieni, wiec moze wtedy inaczje blyo krecone... co do wybuchu to nie wiem, ale jakso nie bylo widac za bardzo jakby wybuchlo a i obraz tez jakis dziwny jakby przekoczyl Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.i.bez.serca Re: jakie jest obecnie okres w serialu ??? 25.08.08, 15:06 Cały ten serial był pokręcony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 Re: jakie jest obecnie okres w serialu ??? 25.08.08, 17:41 Dobre spostrzeżenie jeśli chodzi o Mariolę! Przecież jeśli serial kończy się w grudniu a następny odcinek na tytuł "Dwa miesiące później"- to mamy luty albo nawet marzec. A tu Maciek Derbich spokojnie zaczyna sobie studia! Jeśli Twoja obserwacja jest trafna a ja dobrze pamiętam, że Derbich wtedy dopiero przyjechał do Warszawy to znależliśmy wpadkę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: jakie jest obecnie okres w serialu ??? 26.08.08, 10:00 Derbich studiował od jesieni. W nowej serii pojawia się jedynie wątek dotyczący mieszkania u Sucheckich, a nie przeprowadzki Maćka do Warszawy. Mariola pomagała mu nawet przewieźć rzeczy /bodajże z akademika/ Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 Re: jakie jest obecnie okres w serialu ??? 26.08.08, 14:14 Masz rację. W dzisiejszym odcinku Mariola odwiedziła pracownię i mówiła o tym jak jest na studiach. Cóż, jak widać znajomość serialu jest jeszcze niewystarczająca. Na to jest tylko jedna rada-oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: jakie jest obecnie okres w serialu ??? 26.08.08, 16:09 no wlasnie... dlatego derbich musial pozniej zaczac, poza tym teraz nie wiadomo co znaczy tytul "2 miesiace pozniej" - moze podczas pierwszej emisji serialu byla przerwa 2 miesieczna ??? ktos pamieta cos takiego ??? ja nie odpowiem, bo za maly bylem by pamietac Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran co do tych studiów - mam koncepcję 28.08.08, 12:07 1. Mariola dostała się na studia i od odcinków, emitowanych wówczas w październiku, w pracowni jej nie ma. 2. Wydaje mi się, że Jan Duraj ma zajęcia nie od października a od połowy semestru - ta poprzednia wykładowczyni odeszła w związku z urlopem macierzyńskim i chyba takie tłumaczenie jest dość racjonalne, że Duraj "wskoczył" na jej miejsce po sesji zimowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.i.bez.serca Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 25.08.08, 15:01 Kochałam piosenkę z tego serialu :D Znałam na pamięć... Wszyscy to wtedy oglądali, nie było przebacz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.i.bez.serca Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 25.08.08, 15:04 Pamiętam, ten serial, kultowy był (zżarło mi posta, btw, co za świat, taki długi post...), wszyscy go wtedy oglądali :) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 jak sie zaczal pierszy z dzisijeszych odcinkow ??? 26.08.08, 16:11 chodzi mi o czas do przyjazdu racewicza, bo chyba to bylo okolo 10 minuty Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: jak sie zaczal pierszy z dzisijeszych odcinko 26.08.08, 22:13 pierwsza scena to machanie do kołującego samololotu Joanny i Piotrka z tarasu widokowego, bez słów. Co do studiów Mariolki i czasu labiryntowego. A może druga seria to jednocześnie drugi rok studiów Marioli i Derbicha. W końcu Duraj miał tam kogoś zastapić, jakąć Kizielową, czy Fizielową Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran o kim mowa ale nigdy go nie widać? 26.08.08, 23:10 sandra1301 napisała: > Co do studiów Mariolki i czasu labiryntowego. A może druga seria to > jednocześnie drugi rok studiów Marioli i Derbicha. W końcu Duraj > miał tam kogoś zastapić, jakąć Kizielową, czy Fizielową Bisielową, ale to nieważne, i tak jej nigdy nie widać. Co właśnie sprowokowało mnie do refleksji nad postaciami, o których mowa, ale nigdy nie widać ich na ekranie: 1) Niech będzie Bisielowa, jej nazwisko pada wiele razy 2) Dziadek Oleńki - w niewyjaśnionych okolicznościach zniknął z serialu, wspomniany dwukrotnie 3) Matka Pawła - wstąpiła do klasztoru; Paweł jedynie relacjonuje sporkanie z nią Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: o kim mowa ale nigdy go nie widać? 26.08.08, 23:54 Seweryn zdaje się, Maciek rozmawia, z nim tylko telefonicznie Helena Prus- osotani odcinek. Widac tylko jej syna. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: o kim mowa ale nigdy go nie widać? 27.08.08, 00:43 a to mnie zaskoczyles... nigdy nie slyszalem o tym, zeby byla mowa o dziadku olenki w serialu, bisielowej tez nie kojarze Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: o kim mowa ale nigdy go nie widać? 27.08.08, 06:23 O dziadku Oleńki jest mowa dwukrotnie i to w obrębie tego samego odcinka lub dwóch po sobie następujących. Pod nieobecność Kryśki w domu Durajów przebywa babcia i opowiada Oleńce, że biedna mamusia musi harować, bo tatuś kiepsko zarabia. Gdy Duraj robi teściowej awanturę, babcia proponuje, że pójdzie z Oleńką do dziadziusia. Drugi raz, po tej awanturze, Kryśka z matką i Olą spacerują po parku i matka tłumaczy Kryśce, że małżeństwo to kwestia wielu kompromisów, za przykład podając własne z ojcem Kryśki. Bisielowa wspominana jest wielokrotnie przez studentów Duraja, bo to Duraj zastąpił Bisielową, która poszłą na macierzyński. No i studenci raz na jakiś czas dokonują porównań jednego i drugiego wykładowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: o kim mowa ale nigdy go nie widać? 27.08.08, 00:47 Władysław Derbich dosyć ważna niepokazana postać. Hela- koleżanka Sucheckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: jak sie zaczal pierszy z dzisijeszych odcinko 27.08.08, 00:45 to raczej niemozliwe, bo przeciez nie zdaje sie na od razu na drugi rok, poza tym derbich musialby przez pierwszy rok meiszkac gdzies a on dopiero pierwszy przyjechal do warszawy teraz na studia dlatego mieszkal u sucheckich Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: jak sie zaczal pierszy z dzisijeszych odcinko 28.08.08, 11:46 pasztet-1 napisał: > to raczej niemozliwe, bo przeciez nie zdaje sie na od razu na drugi > rok, poza tym derbich musialby przez pierwszy rok meiszkac gdzies a > on dopiero pierwszy przyjechal do warszawy teraz na studia dlatego > mieszkal u sucheckich przecież nie musiał studiować w warszawie, derbich przyjechał z wałbrzycha, więc mógł studiować w poznaniu albo we wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: jak sie zaczal pierszy z dzisijeszych odcinko 28.08.08, 11:59 Matka Derbicha, gdy przyjeżdża do Sucheckich po raz pierwszy, opowiada o "naukowej" karierze syna (że zawalił I rok studiów), ale nie pamiętam, czy wówczas wymieniała, gdzie studiował. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: jak sie zaczal pierwszy z dzisiejszych odcinko 28.08.08, 15:15 wiec jest pierwszym roku bo powtarza, a moze zawalil tylko jakis 1 semestr stad zaczyna drugi Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: jak sie zaczal pierwszy z dzisiejszych odcink 28.08.08, 15:35 Z tego co pamiętam to Derbich zmienił studia w ogóle - z medycyny na farmację. A jest na roku pierwszym, inaczej nie byłby w grupie z Mariolą. No i skoro wcześniej grupa ta miała Bisielową, którą zastąpił Duraj, to zamiana mogła być tylko i wyłącznie od II semestru - przecież w poprzednim roku ci ludzie nie byli studentami i się nie znali. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 do pizzy i pozostałych fanów serialu 28.08.08, 15:47 gratulacje z okazji przekroczenia magicznej liczby 1000 postów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: jak sie zaczal pierszy z dzisijeszych odcinko 28.08.08, 18:04 to byla bodaj, Akademia Medyczna we Wrocławiu. Matka Maćka mówi wtedy, że byłby lekarzem i, że lekarz to jendak lekarz, a Suchecka potem dodaje, że farmaceuta to farmaceuta... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Park Skaryszewski - zdjęcie 27.08.08, 08:32 W jednym z początkowych odcinków Joanna z literatem Burkatem spaceruje po Parku Skaryszewskim, zwierzając się ze swoich problemów z dziećmi. img222.imageshack.us/img222/7434/parkskaryszewski8we9.jpg A tak ów fragment parku wygląda dzisiaj. img139.imageshack.us/my.php?image=skayrszem6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 czy hanisz wyjdzie z choroby i bedzie normalnie 27.08.08, 09:54 chodzil ??? konkretnie chodzi mi o jedna scenke, gdy on z leonem i jeszcze jaims kolega sa w parku i ratuja jakies mlode babeczki od jakiejs choloty - chyba jeszcze nie bylo tego odcinka ??? albo znowu stracilem ta scene Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 pani bozenka juz odchodzi 27.08.08, 10:24 szkdoa troche bo smiesznie bylo, wlasnie zastanawialem sie co sie z nai stanei bo nigdy nie pamietalem, poza tym cos bajbusa dawno nie bylo a teraz pojawil sie zmieniony i juz neistety bez tej zajebistej fryzury i ubrania, w dzisiejszym odcinku spotkal sie z marta szpanowal maluchem - czy to bylo pod kamienica racewiczow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran odp 27.08.08, 12:11 1. Hanisz już nie wyjdzie ze szpitala, przecież napisałem że w świątecznym odcinku go uśmiercili (zresztą grający go aktor zmarł zaraz potem). 2. Pani Bożenka będzie sekretarką w firmie Stopczyka i Hellera, w mieszkaniu Racewicza za Żelazną Bramą. 3. Tak, Bajbus zatrzymał się na rogu ulicy Rozbrat i bodaj Śniegockiej. No i Bajbusa widzieliśmy ostatni raz w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: odp 27.08.08, 13:43 naprawde juz bajbusa nie bedzie ?? cholera szkoda, krotko wystepowal co do hanisza to sprawdzalem katora umarl we wrzesniu bodajze 1990 wiec pozniej niz w serialu a pamietasz, w ktorym odcinku byla ta scenka w parku o ktorej mowie ??? czy to bylo wtedy jak spacerowali z tym niejakim mironem i leonem po miescie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 Re: odp 27.08.08, 14:57 Ta scenka była już jakiś czas temu- w serialu był okres letni. Hanisz i Leon spacerowali po parku sami-to było już chyba po wyjeździe Mirona a w każdym razie nie brał udziału w tej scenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: odp 28.08.08, 18:08 To bylo odcinek po wyjezdzie pani Marii do Paryża. Leon jak rzadko, mial wowczas kiepski humor przez to i rozmawial o tym ze starym Haniszem Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Przeniesone postacie 27.08.08, 16:37 Pizza poruszył ciekawą sprawę. Niektóre role zostały bardzo dobrze przestawione w nowych czesciach. Mam na mysli konkretnie trzy: 1) Pani Bożenka- laborantka - sekretarka 2) Leon Stopczyk dyrektor- przedsiębiorca 3) Pani Władzia- gospodyni u Haniszów- gospodyni u Sucheckich. Czy może jeszcze jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Przeniesone postacie 28.08.08, 12:11 pawel-szadko napisał: > Pizza poruszył ciekawą sprawę. Niektóre role zostały bardzo dobrze > przestawione w nowych czesciach. Mam na mysli konkretnie trzy: > 1) Pani Bożenka- laborantka - sekretarka > 2) Leon Stopczyk dyrektor- przedsiębiorca > 3) Pani Władzia- gospodyni u Haniszów- gospodyni u Sucheckich. > Czy może jeszcze jakieś? Owszem 4) Mariola - laborantka w instytucie i studentka Duraja 5) Duraj - równolegle pracownik instytutu i wykładowca 6) Renata - k... a potem pracownica kwiaciarni u ojca Stopczyk działał jeszcze w klubie wioślarskim, do którego należał syn Racewicza (scena z nożem z "Noża w wodzie") Profesor Suchecki ma miliard konsultacji w różnych instytucjach naukowych równolegle a Edzio jednocześnie jest taksówkarzem i cinkciarzem, podobnież Myszorek i Białek mają poza oficjalnymi "lewe" interesy, ale to się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Przeniesone postacie 28.08.08, 15:26 Białek teraz wypadnie na jakiś czas, a kiedy wróci, będzie juz innym człowiekiem. Natomiast Myszorek faktycznie i tu i tu szemrany. Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 Re: Przeniesone postacie 28.08.08, 17:23 A ja przekornie odnośnie miejsc a nie postaci. 1. Willa Haniszów-w drugiej części wynajęta znajomym Racewiczów-Danusi i Davidowi. 2. Pokój Ewy stał się pokojem Maćka Derbicha. 3. Gabinet dyr. Stopczyka przejął Adam Racewicz. Ktoś pamięta inne? Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: Przeniesone postacie 28.08.08, 18:13 Pamietam, ze w jednym z pozniejszych odcinkow, w ktorym wystapila Tatiana Sosna-Sarno w roli proluratora (przesluchiwala Stopczyka w sprawie zatrucia Glinickiego), gabinet jej, to gabinet dyrektora instytutu Racewicza, tylko meble poprzestawiali :) Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: Przeniesone postacie 28.08.08, 18:16 Pamietam, ze w jednym z pozniejszych odcinkow, w ktorym wystapila Tatiana Sosna-Sarno w roli proluratora (przesluchiwala Stopczyka w sprawie zatrucia Glinickiego), gabinet jej, to gabinet dyrektora instytutu Racewicza, tylko meble poprzestawiali :) Apropos mieszkań i wnętrz: Przez caly czas utrzymywano, iż Dorota wynajmuje malutką kawalerkę na Bródnie. Jednak ta kawalerka jakoś niespodziewanie powiększyła się o conajmniej pokój, gdy zamieszkała tam po wypadku matka Marka :) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Przeniesione pomieszczenia 28.08.08, 18:54 Mieszkanie Adama Racewicza za Żelazną Bramą stało się siedzibą firmy Stopczyka i Hellera > Przez caly czas utrzymywano, iż Dorota wynajmuje malutką kawalerkę > na Bródnie. Dorota z Markiem mieli dwa pokoje, do tego kuchnię - te trzy pomieszczenia widzimy. Ale że to na Bródnie to nie pamiętam - czy ktoś przypomina sobie gdzie pada taka informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Przeniesone postacie 28.08.08, 19:27 jestes pewny, ze bialek sie zmieni ??? bo ja cos nie przpominam sobie chyba jedynie jedynie to, ze nie bedzie chcial juz wysiudac racewiczow Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Przeniesone postacie 28.08.08, 20:47 Białek się TROCHĘ zmieni, choć nie będzie to aż taka przemiana jak u Renaty. Grzegorz przestanie grać w karty, pospłaca długi i chyba ostatecznie weźmie Martę na wakacje do Stanów, ale serial przerwano przed owymi wakacjami i już nie kontynuowano po nich, więc nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
adastorun Melodia 28.08.08, 21:55 Czy kojarzycie utwór który jest grany zawsze przy radosnych,miłych chwilach.Np.dziś w 2 odcinku-na koniec.Gdy Sucheccy obserwują Ewę i Pawła z wózkiem. W tle taki przyjemny,instrumentaly utwór... Ciężko to opisać.Fani serialu pewnie i tak wiedzą o co chodzi. Czy ktoś ma ten utwór w formie mp3..?Wiem,ze to banalne i nierealne...ale moze..! Pozdrowionka z Torunia. P.S. Serial codziennie nagrywam a później oglądam.Godzina ewmisji zabójcza.Ale można nagrac;] Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Melodia 28.08.08, 22:27 Być może mam, wyszła taka płyta swego czasu merlin.pl/Muzyka-z-telenowel-Pawla-Karpinskiego/browse/product/4,360795.html Jutro może ją odkopię i Ci wyślę, jeśli to to o co chodzi. A jak nie jutro to w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Melodia 28.08.08, 22:32 Znalazłem płytę, wysyłam zaraz na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran adastorun daj innego maila 28.08.08, 22:39 Twój gazetowy odmawia współpracy i odsyła mi maila z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
adastorun Re: adastorun daj innego maila 29.08.08, 08:52 Proszę:adastorun@tlen.pl I dziękuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
adastorun krawat-ciekawostka 29.08.08, 08:55 Hej, Dziś w pierwszym odcinku zauwazyłem pewne niedociągnięcie.. Tak przynajmniej mi się wydaje. W momencie,gdy widzimy Racewicza u Sucheckiego,ten ma na sobie bordowy krawat. Gdy Racewicz wraca do domu i widzi skacowaną żonę,krawat już jest czarny. Pomyłka?Albo ja się mylę heh:-) A tak w ogol,to 2 seria,która się dziś rozpoczeła,już nie jest tym,co było wczesniej.. Jakoś-takoś innaczej... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: krawat-ciekawostka 29.08.08, 09:00 Druga seria ma inną czołówkę, tzn inne zdjęcia w niej. A utwór zaraz wysyłam, ciekawe czy dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 29.08.08, 10:34 to co dzisiaj zauwazylem: - rozpoczescie jest inne pewnei kto oglada od poczaktu ten wie, ale ja wstyd sie przyznac widzialem juz nieraz serial a dopiero teraz zauwazylem, ze ta seria ma inny pocczatek - odcinki musialy byc krecone wczesniej po kilka skoro rozpoczecie ma fotki z przyszlych odcinkow (tak tez bylow pierwszej czesci) - napisy koncowe sa uniwersalne... w pierwszym z dzisiejszych odcinkow mialy na koncu napisow kaminska, kordka, klubowicz a w tym odc. nie wystepowali - widac, ze jest skok w czasie ale wielu rzeczy trzeba sie domyslac niestety - nie ma czegos takiego z kordkiem jak z ewa i pania bozenka tzn. przyszla do pracy nowa i poznawala sie tylko po prostu juz pracuje - pojawil sie derbich... to gdzie w takim razie on mieszka skoro nie u sucheckich ??? - pierwszy raz ogladajac ten serial widze takie wielkie roznice - dawniej nie bylo widac, moze inaczej teraz patzre na to - i jeszcze jedno poniewaz nie wiem co bylo na poczatku pierwszego odcinka moze mi ktos powiedziec ??? od poczatku do scenki racewiczowej w sadzie - bo wydaje mi sie ze nawet nie pokazano scenki ewy jak leci Odpowiedz Link Zgłoś
miss_california123 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 29.08.08, 10:48 Kurcze, nie oglądałam dziś w całości bo wstałam o 6 a musiałam włosy umyć, a 6:48 wychodze do pracy... A Derbich nie mieszkał przypadkiem w akademiku? Potem przyjechała do Sucheckiej jego matka z grzybkami marynowanymi i prosiła żeby mógł zamieszkać w pokoju po Ewuni, że będzie miał warunki do nauki a przy okazji pomoże w domu. Tak mi cos świta w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 29.08.08, 20:10 miss_california123 napisała: > A Derbich nie mieszkał przypadkiem w akademiku? Potem przyjechała do > Sucheckiej jego matka z grzybkami marynowanymi i prosiła żeby mógł > zamieszkać w pokoju po Ewuni, że będzie miał warunki do nauki a przy > okazji pomoże w domu. Tak mi cos świta w pamięci. Dokładnie, Derbich mieszkał w akademiku, ale nielegalnie. Matce powiedział, że wynajmuje mieszkanie z kolegami, brał pewnie od niej kasę a sam waletował w domu studenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 29.08.08, 22:00 a czy wiesz jak sie zaczal pierwszy z dzisiejszych odc. ??? az do scenki racewiczowej w sadzie Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 30.08.08, 21:33 Na początku odcinka Racewicz wytyka żonie kaca, spowodowanego samotnym piciem poprzedniego dnia. Wrzuciłem to na youtube, wstukaj sobie "wlabiryncie" jako hasło do wyszukiwania - fragment pt "Skacowana mamusia". Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Do Pizza! 30.08.08, 18:50 daj adres, bo nie wiem czy czytasz gazetowy. Prześle Ci to z radia. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Gazetowy czytam 30.08.08, 21:34 pizza_adoloran@gazeta.pl I z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Gazetowy czytam 31.08.08, 00:56 haha czesc pizza a mowiles mi ze prawie nigdy nie korzystasz z tego maila Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Gazetowy czytam 31.08.08, 08:24 pasztet-1 napisał: > haha czesc pizza a mowiles mi ze prawie nigdy nie korzystasz z tego > maila Tak, ale ostatnio czytuję raz dziennie lub co drugi dzień. Haha. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran słuchowisko radiowe "W labiryncie" 31.08.08, 22:35 Pawel-szadko przysłał mi jeden (bo tylko tyle miał) odcinek radiowego słuchowiska "W labiryncie" Horawianka, Łozińska, Skarga, Drzewicz, Kondrat. Z roku bodaj 1993 - nie miałem pojęcia, że coś takiego istniało i dziękuję jeszcze raz publicznie Pawłowi za zgranie tego i udostępnienie. No więc tak: trwa to osiem minut i wiele treści nie posiada: najpierw Leon, Maria i Duraj dyskutują o szczurach, potem o cenach a na końcu wpada Racewicz, narzeka na żarty Leona i odbiera telefon od Joanny. Oczywiście, słuchowisko rządzi się swoimi prawami, ale co w 1993 w instytucie robił Leon? Przecież dwa lata wcześniej, w serialu, przeszedł na emeryturę. Poza tym niestety osiem minut jak na "W labiryncie" to bardzo niewiele - kilka rozmów i odcinek już się kończy. Szkoda, bo mimo wszystko świetnie się tego słucha. Dla mnie niespodzianka totalna - Pawle, chapeau bas! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: słuchowisko radiowe "W labiryncie" 31.08.08, 23:29 Nie ma sprawy. Co do słuchowiska, gdzieś było na ten temat, ale nie wiem czy na tym czy na innym forum. Co pamiętam: - Duraj przeprowadził się w okolice Racewicza, w stare budownictwo prawdopodobnie i w jednym z odcinków narzekał na hałasujących pijaków. -Marta przyjechała ze Stanów z jakimiś Amerykanami, Joanna kupiła mnóstwo mięs, a oni okazali się wegetarianami. Wspomniany przez Pizze odcinek pochodzi z lipca, natomiast wspomnaine wątki raczej z sierpnia, gdyż na wyjazdach zazwyczaj słuchało się radia, a mój wtedy przypadł na cały ten miesiąc i "W Labiryncie" zazwyczaj było niedługo po przebudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: słuchowisko radiowe "W labiryncie" 31.08.08, 23:34 Teoretycznie istnieje możliwość kupienia nagrań z archiwum Polskiego Radia, ale to są jakieś potworne koszty... dzięki za informację; rzeczywiście Mika w postach wyżej nakreśliła nieco wątki radiowego sluchowiska. Cóz, ciekawe czy za kilkanaście lat tak samo ludzie będą dyskutować o obecnie emitowanych serialach. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: słuchowisko radiowe "W labiryncie" 31.08.08, 23:34 A co do Leona, to Racewicz, kiedy Leon zapowiedział mu przejście na emeryture, zaproponował mu pół etetu. "Będziesz przychodził do pracy, kiedy chcesz"- takie zdanie mniej więcej padło. Nie pamietam czy, wtedy to potwierdził, ale zdaje sie był zadowolony z tej propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: słuchowisko radiowe "W labiryncie" 01.09.08, 07:34 pawel-szadko napisał: > A co do Leona, to Racewicz, kiedy Leon zapowiedział mu przejście na > emeryture, zaproponował mu pół etetu. "Będziesz przychodził do > pracy, kiedy chcesz"- takie zdanie mniej więcej padło. Nie pamietam > czy, wtedy to potwierdził, ale zdaje sie był zadowolony z tej > propozycji. Tak, to było podczas rozmowy w gabinecie Racewicza, pamiętam teraz. Widocznie Leon się namyślił i zdecydował na te pół etatu. No i pani Maria nadal pracowała, bo też bała się, że ją zwolnią na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
germanio Re: słuchowisko radiowe "W labiryncie" 01.09.08, 17:19 W tym sluchowisku bylo jeszcze o tym ze: -Krystyna urodzi syna i da mu imie Pawel -Amerykanin okaze sie Afroamerykaninem, czym zaskoczy Racewiczow -Ewa zajdzie z Pawlem w ciaze, niestety nie dowiemy sie, czy urodzi i kogo Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 Re: słuchowisko radiowe "W labiryncie" 08.10.08, 13:23 Wiatm pamiętam to słuchowisko bo jako fan "Labiryntu" słuchałem go namiętnie. Pamiętam, ze leciało ono w radiowej jedynce w "lecie z Radiem, ale było to chyab poxniej niż w 1993 r.. Pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: słuchowisko radiowe "W labiryncie" 08.10.08, 18:19 Chyba nie. :) To było w 1993 roku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_california123 Nowe postacie, nowe wątki... 01.09.08, 10:05 Znowu dzisiaj mało co zobaczyłam, bo mi mąż ciągle przełącza na tvn24, więc skorzystałam tylko tyle co się golił :) Mignęła mi dziś now apostać - kulejąca jeszcze Dorota. Duraj powiedział że skądś ją zna, ale nie pamięta skąd. Kojarzycie może czy to się wyjaśni? Czyżby chodziło o lata opozycyjnej działalności Doroty? No teraz posypie się romansami, Dorota z Kordkiem, Kondrat z Kamińską... Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Nowe postacie, nowe wątki... 01.09.08, 12:16 mi sie wydaje, ze duraj tak tylko powiedzial... faceci uzywaja tego stalego textu jako podryw Odpowiedz Link Zgłoś
miss_california123 Re: Nowe postacie, nowe wątki... 01.09.08, 12:59 Też tak sobie pomyślałam, ale z drugiej strony w takich serialach wszyscy ze wszystkimi się znają, więc kto wie.... O kurcze a teraz sobie właśnie przypomniałam o wątku (to już niedługo) Renaty i jej wychowanka Igora, sieroty po koleżance Renaty, która utopi się na Mazurach, a ojciec Igora będzie marynarzem alkoholikiem. Renata będzie się opiekowała Igorem a przy okazji... Ekscytowaliśmy się tym wątkiem w podstawówie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 zajebista scenka z tym nozem 01.09.08, 16:49 szczerze mowiac dzisiaj pierwszy raz ten odcinek widzialem i te scenke tez... nie wiedzialem ze w tym serialu takie rzeczy pokazywali w jakie ja sie bawilem tez jak bylem maly mniej wiecej w wieku mlodego racewicza (chodzi o ten noz) stopczyk jako zawodowiec musial pokazac dziaciakom jak to sie robi hahah, no ale najsmieszniejsze to bylo jak u raczewicza byl stopczyk i duraj racewicz wtedy mowil, ze jego syn bawil sie tym nozem, bo jakis stary glupek im to pokazal a stopczyk mial zajebista wtedy mine hahaha i jszcze racewicz mowil cos w styl ze jakby zlapal tego kolesia to by mu cos tam zrobil nie pamietam moze ktos pamieta ??? pierwszy raz ten odc widzialem, wiec nie zapamietalem Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran a teraz jedna z moich ulubionych scen 01.09.08, 20:56 pl.youtube.com/watch?v=2CVhypxcOB0 Małgorzata Lorentowicz jest nie do pobicia. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: a teraz jedna z moich ulubionych scen 01.09.08, 23:24 tak to prawda tez padlem dzisiaj jak to ogladalem, ona uwaza sie za nie wiadomo kogo obrazajac rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
miss_california123 Re: a teraz jedna z moich ulubionych scen 02.09.08, 08:36 To fakt, p. Lorentowicz jest nie do pobicia jako odtwórczyni roli Sucheckiej, zresztą podobnie jak w Koglu Moglu jako babcia Piotrusia jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 02.09.08, 09:37 No prosze, czlowiek na troche wyjedzie a tu tysiac postow> Jesli to nie sprawi klopotu prosilabym o to sluchowisko na maila, tez piewszy raz o nim slysze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 02.09.08, 10:47 a gdzie kolezanka byla na wakacjach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda zagadka wakacyjna 02.09.08, 12:29 Tu i owdzie, ale moze nie rozmawiajmy o naszych wakacjach na watku serialowym. Ale skoro juz jestesmy w temacie - czy pamietacie, kto gdzie wybieral sie w serialu na wakacje czy urlopy? Duraj na pewno na narty, raz sam (jak sie poklocil z Kryska) a raz z Ola Racewiczowie na Mazury (nawet ich widac tam przez chwile) Leon we wrzesniu do Bukowiny (co roku w to samo miejsce) Marta byla na jakims obozie nad jeziorem (opowiada o nim kolegom na skwerku przed domem) Bajbus byl z matka w Hiszpanii (ten sam skwerek) Marte ojciec zabral na pare dni do Zakopanego (gdy przyjechal pierwszy raz) Kto z bohaterow serialu jeszcze gdzies pojechal? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_california123 Re: zagadka wakacyjna 02.09.08, 14:17 No Marta raz zaliczyła wypad do Jarocina. Kryśka z ciężarną koleżanką i Oleńką była kiedyś w letniskowej willi znajomych, ale nie pamiętam gdzie to było. Jeździła do sklepu na składaku i wpadła tam na kapitana Wernera, a potem Janek ich nakrył jak spędzali wieczór przy kominku, jakoś tak to było. Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 Re: zagadka wakacyjna 08.10.08, 13:29 Ta działka lesna znajdowała się we wsi Świniotop koło Kamieńczyka, niedaleko rzeki Liwiec:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: zagadka wakacyjna 02.09.08, 15:16 Widzę, że nie tylko wakacji się tyczy wątek, ale wyjazdów wszelkich tak więc dodaje zimowisko Marty i Piotrka o które pytał Adam, a także Piotrek mówi o nch Staszkowi. Nie wiem tylko czy byli razem. Odpowiedz Link Zgłoś
germanio zagadka wakacyjna 08.09.08, 17:37 Danka i David do Hiszpanii. Nawet Danka swojemu Racewiczowi kupila tam wode po goleniu Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 02.09.08, 15:17 Ja mam to w formacie telefonicznym i z tego co wiem Pizza musiał to przerobić na mp3. Lecz generalnie mogę przesłać ten swój. Czytasz gazetowy? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 02.09.08, 23:23 Dokładnie, przerobiłem na mp3 i już wysłałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Słuchowisko 03.09.08, 13:57 A czy ja również mogę dostać na maila to słuchowisko? Odpowiedz Link Zgłoś